Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

«ΠΟΡΤΟ ΒΑΛΤΟ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία και εύλογα ερωτηματικά

Σιωπή και αδράνεια από τον Δήμο Πάργας και την Περιφέρεια Ηπείρου 

Από τα μέσα Αυγούστου ενημερωθήκαμε και επισήμως ότι έχει κατατεθεί από εταιρεία σχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία μαρίνας και ξενοδοχείο 5* στο Βάλτο Πάργας. Στα πλαίσια του νέου «αναπτυξιακού νόμου» για την επένδυση αυτή εγκρίθηκε κρατική χρηματοδότηση που ανέρχεται στο ποσό των περίπου 5.000.000 Ευρώ.Από το σημείο αυτό και με βάση τα στοιχεία που ακολουθούν παρακάτω, προκύπτουν μια σειρά εύλογων ερωτημάτων:
Ερώτημα 1ο
Πώς είναι δυνατόν να εγκρίνεται η χρηματοδότηση μιας τέτοιας «επένδυσης» ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης;
Η συγκεκριμένη εταιρία, πέρα από τις εκτάσεις που αγόρασε από ιδιώτες, περιλαμβάνει στο τοπογραφικό τμήμα του αιγιαλού, δημόσιες και ξένες εκτάσεις και το ίδιο το αλιευτικό καταφύγιο και προσπαθεί να τα εντάξει σε διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτων!!!
Ερώτημα 2ο
Γιατί σε πρόσφατες δηλώσεις τους, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθ’ ύλην αρμόδιοι, δηλώνουν άγνοια του θέματος τη στιγμή που η Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου Τουρισμού με έγγραφο της προς το Δήμο Πάργας τις 17 Σεπτεμβρίου 2014 ζητά στοιχεία που αφορούν:

Την άρση της ασυλίας του Μιχάλη Κασσή αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε επίσης την άρση της ασυλίας για τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη  Κασσή, με 136 υπέρ, 32 κατά, 10 παρών κι 1 λευκό, καθώς και για τον βουλευτή της Ν.Δ., Ν. Κακλαμάνη με 135 υπέρ, 33 κατά και 11 παρών. Ο Μ. Κασσής κατηγορείται για εργατικό ατύχημα που συνέβη σε εργαζόμενο στην συνεταιριστική επιχείρηση «Πίνδος», ενώ ήταν πρόεδρός της. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποποιήθηκε την ευθύνη του επισημαίνοντας ότι το ατύχημα έγινε στην Αθήνα, ενώ αυτός ήταν στα Γιάννενα και προτρέποντας την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας. Ζήτησε πάντως την άρση της ασυλίας του «για να τα ξεμπλέξω προσωπικά».

Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια σε Γιάννενα και Άρτα, αφορούν οι αυριανές καταγγελίες του Μιχάλη Κουρουτού

Στα Γιάννενα θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός, ως επικεφαλής κλιμακίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, ο οποίος στις 13:30 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων θα παραθέσει Συνέντευξη Τύπου, όπου θα αναλύσει διεξοδικά τις σοβαρότατες παρανομίες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της Ηπείρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγελίες του Μιχ. Κουρουτού αφορούν από ένα Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο σε Γιάννενα και Άρτα, από τα οποία το μεν πρώτο λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια, ενώ το δεύτερο έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν το πανελλήνιο αναφορικά με τη γνησιότητα των τίτλων σπουδών που εξέδιδε. Θυμίζουμε, ότι την περασμένη εβδομάδα επίκληση στην πρόσφατη επίσημη καταγγελία της ΟΙΕΛΕ προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, έκαναν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή προς τον υπουργό παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ανάμεσά τους και ο Γιαννιώτης Χρήστος Μαντάς), γεγονός που αυτόματα σημαίνει ότι η καταγγελία τους, αναφορικά με ιδιωτικό σχολείο που λειτουργεί στα Γιάννενα χωρίς νόμιμη άδεια, σχετίζεται με

Στα Γιάννενα ο Κεγκέρογλου για το εγγυημένο εισόδημα

Στο Δήμο Ιωαννιτών, έναν από τους 13 Δήμους που υλοποιούν το πρόγραμμα του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος, θα βρεθεί ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου,αύριο  Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, για την παρουσίαση και ενημέρωση του προγράμματος Πιο συγκεκριμένα: στις 12 το μεσημέρι ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, θα επισκεφθεί την Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου (Αβέρωφ 6). Στη συνέχεια (περίπου στις 12.30 μ.μ.) έχει προγραμματιστεί συνάντηση των κοινωνικών φορέων που συνεργάζονται με το Δήμο Ιωαννιτών για την υλοποίηση του προγράμματος. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ:Είναι απαράδεκτο για μια απόσταση 120 χιλιομέτρων εντός της Ηπείρου, να πληρώνουμε 3 φορές διόδια

Ανακοίνωση για το θέμα των διοδίων της Εγνατίας στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων
Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα των διοδίων της Εγνατίας Οδού στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων.«Διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες μέσω δημοσιευμάτων, ένα σχέδιο απόφασης του Υπουργείου Υποδομών στο οποίο γίνεται αναφορά στη λειτουργία σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι, πλην εκείνων της Τύριας και του Μαλακασίου.Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο και το σχέδιο αυτό δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εφαρμοστεί. Η απόσταση είναι πάρα πολύ μικρή για να δικαιολογεί τόσους σταθμούς ,συν το γεγονός ότι η διαδρομή εντός της Ηπείρου θα είναι οικονομικά δυσβάστακτη για όλους τους ταξιδιώτες. Πως είναι δυνατόν να αναπτυχτούν οι ορεινές περιοχές όταν κάποιος καλείται να πληρώνει δυσανάλογα ποσά σε διόδια;Εφόσον το σύστημα των αναλογικών διοδίων είναι έτοιμο να λειτουργήσει, πρέπει να εγκατασταθεί άμεσα και με χαμηλή τιμή ανά χιλιόμετρο, έτσι ώστε να

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Όχι άλλες «δολοφονίες» εργατών

Ποιος να φταίει για το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα - το δεύτερο μέσα σε τρία χρόνια - στο Δήμο Ιωαννιτών; Μήπως ήταν η κακία στιγμή; Μήπως ήταν η απροσεξία του οδηγού του αυτοκινήτου; Μήπως ήταν ο κάκιστος καιρός και ποιος αλήθεια έστειλε για δουλειά με αυτό το καιρό τους εργάτες καθαριότητας;Ναι ήταν η κακιά στιγμή. Ναι μπορεί να ήταν και η απροσεξία του οδηγού. Μα κυρία ευθύνη φέρνει ο Δήμος που επέτρεψε με τέτοιο χαλασμό να βγουν τα συνεργεία στο δρόμο. Φταίνε οι δημοτικές αρχές που δεν τήρησαν και δεν τηρούν κανένα μέτρο ασφαλείας. Σε ένα επάγγελμα που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και όχι μόνο εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και γιατί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με τις κακές καιρικές συνθήκες, με το μεθάνιο, το μονοξείδιο του άνθρακα, τα βαρέα μέταλλα.Παράλληλα ας σημειώσουμε την εντατικοποίηση των τελευταίων χρόνων λόγω έλλειψης προσωπικού και τα μειωμένα «μεροκάματα τρόμου» εξαιτίας της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων.Δεν θα ευχηθούμε να

Επιβάλλεται άμεση λύση

Γράφει ο Γεώργιος  Δ. Καψάλης
Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Είναι γεγονός ότι μία λανθασμένη πολιτική επιλογή μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά όχι μόνο την προσωπική και οικογενειακή ζωή των μελών μιας κοινωνικής ομάδας, αλλά και την υπηρεσία στην οποία αυτοί εργάζονται, δημιουργώντας σημαντικότατα προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας του συγκεκριμένου φορέα. Αναφέρομαι στη διαθεσιμότητα που επιχειρήθηκε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου, χωρίς να υπάρχει κάποια μελέτη ή έρευνα, επιλέχθηκαν, στην ουσία, αυθαίρετα, τα οκτώ μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, για να ενταχθεί το προσωπικό τους στη διαδικασία της διαθεσιμότητας. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβανόταν και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Κατά το χρονικό διάστημα της πρώτης διαθεσιμότητας, τον Νοέμβριο του 2012, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπηρετούσαν διακόσιοι ενενήντα τρεις υπάλληλοι, δηλαδή εκατό υπάλληλοι λιγότεροι από αυτούς που υπηρετούσαν το έτος 2010. Με τη διαδικασία της πρώτης διαθεσιμότητας έφυγαν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεκαεννέα υπάλληλοι, δημιουργώντας στο Ίδρυμα δυσαναπλήρωτα κενά. Παράπλευρη απώλεια αποτέλεσε η υποχρεωτική, στην ουσία, συνταξιοδότηση άλλων είκοσι υπαλλήλων, οι οποίοι μπροστά στον κίνδυνο να βιώσουν και να υποστούν τη διαδικασία της

ΠΡΟΣΟΧΗ:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Γιάννενα, λόγω ασφαλτοστρώσεων

Από το Δήμο Ιωαννιτών γίνεται γνωστό ότι για την εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης ή εργασιών αποκατάστασης οδοστρώματος θα υπάρξουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Α) την Πέμπτη 20/11/2014 απαγορεύεται η κίνηση, η στάση και η στάθμευση παντός τροχοφόρου οχήματος, σε όλο το μήκος της οδού Δοσιθέου Φιλίτου, από την περιοχή «Πλάτανος» και μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μ. Αλεξάνδρου.
Β) την Πέμπτη 20/11/2014 και την Παρασκευή 21/11/2014 απαγορεύεται η κίνηση, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων (πλην εκτάκτων αναγκών), στις οδούς Πινδάρου και Δεσποτάτου Ηπείρου.
Γ) το Σάββατο 22/11/2014 και την Κυριακή 23/11/2014 απαγορεύεται η κίνηση, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων (πλην εκτάκτων αναγκών), στις οδούς Σπύρου Λάμπρου και Χρήστου Πάτση.
Τόσο η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις ανωτέρω οδούς, όσο και η εκτροπή της θα γίνεται με την κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση.

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο εκπαιδευτικό καρδιολογικό συνέδριο

Με τίτλο: «Παρουσίαση Περιστατικών & Λήψη Κλινικών Αποφάσεων»

Στα Ιωάννινα, από τις 21 έως και τις 23 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο εκπαιδευτικό καρδιολογικό συνέδριο με τίτλο: «Παρουσίαση Περιστατικών & Λήψη Κλινικών Αποφάσεων».Το συνέδριο διοργανώνεται με την ενεργή συμμετοχή του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή, του Περιφερειακού Καρδιολογικού Τομέα Βορειοδυτικής Ελλάδας, των Ομάδων Εργασίας Βαλβιδοπαθειών, Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων και Πνευμονικής Υπέρτασης - Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης – Ηχωκαρδιολογίας - Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και την

Εκδήλωση για το ηλεκτρονικό έγκλημα στην Άρτα

Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ηλεκτρονικό Έγκλημα-Προεκτάσεις-Τρόποι προφύλαξης», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00’, στην αίθουσα «Σκουφάς».Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης και οι συνεργάτες του, οι οποίοι θα αναπτύξουν το θέμα για τους κινδύνους από την αλόγιστη και χωρίς περιορισμούς χρήση του Διαδικτύου, καθώς και την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, το οποίο έχει διεισδύσει πλέον στην καθημερινότητά μας και η αντιμετώπισή του μας αφορά όλους, και κυρίως τη νέα γενιά.Ο Δήμος Αρταίων, καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς και ειδικά τους γονείς και τους μαθητές, προκειμένου να υπάρξει μια δομημένη και έγκυρη ενημέρωση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν αλλά και για τις άμυνες που πρέπει να έχουμε απέναντι στο φαινόμενο αυτό.

Καταγγελία του Συλλόγου Αποκλειστικών Νοσοκόμων Θεσπρωτίας

Πέντε «μαϊμού» αποκλειστικές νοσοκόμες συνελήφθησαν στη διάρκεια αιφνιδιαστικής επιχείρησης της αστυνομίας στο νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας.Οι πέντε γυναίκες –τέσσερις Αλβανίδες 45, 50, 56 και 57 ετών και μια 55χρονη Ελληνίδα- προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε νοσηλευόμενους ασθενείς, χωρίς να διαθέτουν πτυχίο της Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας, ενώ δεν είναι εγγεγραμμένες και στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων που διατηρεί το νοσηλευτικό ίδρυμα.Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη εργασία, η οποία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Ηγουμενίτσας.Η αστυνομική επιχείρηση έγινε έπειτα από καταγγελία του τοπικού Συλλόγου Αποκλειστικών Νοσοκόμων, που αριθμεί 20 μέλη, από τα οποία μόλις 8 είναι διαθέσιμα για εργασία. Η σχετική λίστα έχει κατατεθεί στη 

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ:Η οριοθέτηση του οικισμού της Πλατανούσας

Γράφει ο Κώστας Μπατσής

Η οριοθέτηση του οικισμού της Πλατανούσας αποτελεί ζήτημα το οποίο συζητείται επί δεκαετίες χωρίς ποτέ κανένας να ασχοληθεί μαζί του με τη δέουσα σοβαρότητα. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, ανέθεσε τη σχετική μελέτη της οριοθέτησης σε ειδικό μελετητή.Η μελέτη ολοκληρώθηκε, τέθηκε σε διαβούλευση και στη συνέχεια πήρε το δρόμο για την κρίσιμη και απαραίτητη έγκριση από το Δασαρχείο Ιωαννίνων. Συμπληρώνονται σχεδόν δύο (!!!) χρόνια και το Δασαρχείο ακόμη δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα!!!Στις έντονες και επανειλημμένες διαμαρτυρίες του Δήμου, του αντιδημάρχου Δ. Τσιλογιάννη και του πρώην Προέδρου της Τ.Κ. Κ. Νταλίτσα, αλλά και του ίδιου του Δημάρχου, ως δικαιολογίες αναφέρονταν πότε προσωπικά προβλήματα των υπαλλήλων και πότε φόρτος εργασίας.Η κατάσταση αυτή οδήγησε σε έντονο διάβημα του αντιδημάρχου Δ. Τσιλογιάννη, μέσω υπομνήματος, προς τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία θα έχει και προσωπική συνάντηση τις επόμενες ημέρες, ζητώντας την προσωπική της παρέμβαση και την επίλυση της απαράδεκτης κατάστασης.Κατά την δεκαετία του 1990 στην Τ.Κ. Πλατανούσας σημειώθηκαν σοβαρές κατολισθήσεις. Η τότε Κοινότητα κάλεσε το ΙΓΜΕ το οποίο προχώρησε σε

"Δύο χρόνια χωρίς τον Άλκη Αλκαίο"- Εκδήλωση Τιμής στην μνήμη του, από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

Οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες τιμούν ένα δικό τους άνθρωπο που στίχους του τραγούδησε όλη η Ελλάδα - από την "Πιρόγα' και τη "Ρόζα" ως το "Πρωινό τσιγάρο"... Τον ΑΛΚΗ ΑΛΚΑΙΟ από την Πάργα που γεννήθηκε ως ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΑΡΟΣ στην Κοκκινιά Θεσπρωτίας. "ΟΒαγγέλης Λιάρος είναι γέννημα Κοκκινιώτης, ο Άλκης Αλκαίος είναι γέννημα θρέμμα Παργινός", έλεγε ο ίδιος...Κορυφαία εκδήλωση στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, στις 6:30 μμ. Με τη συμμετοχή ανθρώπων που τον γνώρισαν, που συνεργάστηκαν, που πορεύτηκαν μαζί. Με την προβολή κι ακρόαση υλικών που αναφέρονται στη ζωή και το έργο του. Με αναλόγιο ποίησης και στίχων του. Με τη φροντίδα της Πολιτιστικής Επιτροπής της Π.Σ.Ε.. Σε συνδιοργάνωση της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΓΙΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ και της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ!Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο του Προέδρου της Αδελφότητας Κοκκινιωτών κ. Γιάγκα.

Τα 20χρονα Μητροπολίτου Κονίτσης κυροῦ Σεβαστιανοῦ

Κυριακή 30 Νοεμβρίου - Θεσσαλονίκη, καί Κυριακὴ 7 Δεκεμβρίου - Ἀθήνα

Ἡ Συντονιστική Φοιτητική Ἕνωση Βορειοηπειρωτικοῦ Ἀγῶνα (ΣΦΕΒΑ) σᾶς προσκαλεῖ τὴν Κυριακή 30 Νοεμβρίου στίς 6 μ.μ. στήν αἴθουσα τελετῶν τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) στήν ἐκδήλωση τιμῆς καί μνήμης στόν μακαριστό Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κυρό ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ μέ ἀφορμή τήν συμπλήρωση 20 χρόνων ἀπό τήν κοίμησή του, θέμα: «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ: Ὁ Ἐπίσκοπος τοῦ χρέους καὶ τῆς θυσίας».Κύριοι ὁμιλητὲς ὁ Σεβαστιώματος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. Ἀνδρέας καὶ ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικὴς κ. Νικόλαος.Ἡ παρουσία ὅλως μας εἶναι ἀπαραίτητη, ἀφ΄ ἑνὸς νὰ τιμήσουμε τὸν μεγάλο ἱεράρχη καὶ ἐθνάρχη, καὶ ἀφ΄ ἑτέρου νὰ τονίσουμε ὅτι τὸ Βορειοηπειρωτικὸ ἀποτελεῖ ἐνεργὸ Ἐθνικό μας θέμα.Ἐπίσης, τὴν Κυριακὴ 7 Δεκεμβρίου 2014, θὰ ἀκολουθήσει στὴν Ἀθήνα στὸ Πνευματικὸ Κέντρο Κωνσταντινουπολιτῶν (ὁδὸς Δ. Σούτσου 46 καὶ Λεωφ. Ἀλεξάνδρας, στάση Μετρὸ Ἀμπελοκήπων) ἐκδήλωση γιὰ τὸν μακαριστὸ Μητροπολίτη Σεβαστιανὸ καὶ τὰ 100 χρόνια αὐτονομιακοῦ ἀγῶνος.

Τνέο βιβλίο «Δέκα ζωές σε μια» της Τατιάνας Αβέρωφ

Η άγνωστη ζωή του πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα μέσα από τη ματιά της κόρης του

Ο ήρωας του βιβλίου είναι ένας ευπατρίδης της πολιτικής. Ο Ευάγγελος Αβέρωφ. Την άγνωστη πλευρά της ζωής του, παρουσιάζει με το ενδιαφέρον της βιβλίο, με τίτλο «Δέκα ζωές σε μία», η κόρη του Τατιάνα Αβέρωφ που αφήνει ένα ακόμα αποτύπωμα στην λογοτεχνία. Με το νέο της πόνημα η Αβέρωφ που έμεινε μακριά από την ψυχοφθόρα και κυνική πολιτική και αφοσιώθηκε στο Mέτσοβο, στην Πινακοθήκη Eυάγγελου Aβέρωφ, στην τέχνη και στα γράμματα, δίνει «λογοτεχνική κοινωνία» για μια ιστορική μορφή της κεντροδεξιάς.«Η ζωή, σαν παραμύθι... Περιπετειώδης, γεμάτη πάθη και ανατροπές.Η άγνωστη ζωή του πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα μέσα από τη ματιά της κόρης του. Ένα μυθιστόρημα με ήρωες υπαρκτούς και γεγονότα πραγματικά, που ζωντανεύει την ταραγμένη ατμόσφαιρα και τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα, από το 1908 μέχρι τις αρχές του Εμφυλίου. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που είναι ταυτόχρονα βιογραφία, μαρτυρία και ταξίδι αναζήτησης» αναφέρεται στο σημείωμα των εκδόσεων Μεταίχμιο.Ξεφυλλίζοντας τις «Δέκα ζωές σε μια», αναρωτιέσαι: αλήθεια ποιες είναι οι δέκα ζωές. Μέσα από την αναζήτηση, προσπαθείς να ανιχνεύσεις τις απαντήσεις. Η Αβέρωφ, με ένα γλαφυρό τρόπο παρουσιάζει τα άγνωστα χρόνια της μυθιστορηματικής ζωής του πατέρα της. Ουσιαστικά είναι σαν να ξεφυλλίζει κάποιος το

ΑΡΤΑ:Επισκεψη του δημάρχου στην Διεθνή Έκθεση Philoxenia

Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης στα πλαίσια της ενημέρωσης για θέματα που αφορούν το Δήμο Αρταίων.Συγκεκριμένα, ο κ. Χρήστος Τσιρογιάννης επισκέφθηκε την Διεθνή Έκθεση Philoxenia που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου 2014, στην οποία συμμετείχε και Περιφέρεια Ηπείρου με δικό της περίπτερο. Στην επίσκεψη είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με παράγοντες της έκθεσης και να παρακολουθήσει ομιλίες και προβολές προγραμμάτων, έτσι ώστε στο μέλλον να δίνει το παρών και ο Δήμος Αρταίων.Να τονίσουμε ότι η Έκθεση Philoxenia, είναι μια διεθνή διοργάνωση που έχει σαν στόχο, να αναδείξει ότι πιο σύγχρονο έχει η τουριστική βιομηχανία διεθνώς, καθώς φιλοξενεί σημαντικούς ξένους εμπορικούς επισκέπτες από χώρες στόχους παρέχοντας στους εκθέτες της την προοπτική άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και

Προπονητικό camp ορεινού τρεξίματος με θέα το Μέτσοβο

Yπό την καθοδήγηση του Νίκου Καλοφύρη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με σύμμαχο τον καιρό, οι λάτρεις του ορεινού τρεξίματος, οι επαγγελματίες και οι ερασιτέχνες αθλητές, συμμετείχαν στο 1ο προπονητικό camp ορεινού τρεξίματος που πραγματοποιήθηκε στις 14,15 & 16 Νοεμβρίου 2014 στο Μέτσοβο, υπό την καθοδήγηση του αθλητή της The North Face, Νίκου Καλοφύρη.Ο έμπειρος αθλητής καλωσόρισε τον κόσμο, στην πανέμορφη Ήπειρο, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μετσόβου και ανέλαβε την ενημέρωση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούσαν την βελτίωση της τεχνικής τους στο ορεινό τρέξιμο, στην θεωρία και την πράξη. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τον εντοπισμό και τη διόρθωση των μυϊκών ανισορροπιών, με ειδικές ασκήσεις ευθυγράμμισης του σώματος, την ανάλυση των τεχνικών τρεξίματος στο ορεινό πεδίο και την επίδειξη και τον σχεδιασμό προπονητικών μονάδων για το επόμενο διάστημα προετοιμασίας.Το Σάββατο, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, να προπονηθούν σε τεχνικό ορεινό πεδίο με

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

Με 56 θέματα θα συνεδριάσει σήμερα στις 6 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, μεταξύ των θεμάτων ο καθορισμός δημοτικών τελών για το 2015. Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί απευθείας από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Η δημοτική παράταξη Γιάννενα - Πολίτες για την Ανατροπή , για τον θάνατο του Σπύρου Ζαμπακίδη

Η δημοτική μας παράταξη εκφράζει την βαθιά της θλίψη και οδύνη για τον θάνατο του συνδημότη μας Σπύρου Ζαμπακίδη που για 21 χρόνια εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του Δήμου μας.Ο άδικος χαμός ενός εργαζόμενου στον χώρο εργασίας του, υπηρετώντας την πόλη και τους δημότες της πρέπει να αφυπνίσει όλους μας στο δήμο, δημοτικό συμβούλιο και παρατάξεις ώστε με τη μέγιστη δυνατή ευθύνη να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια εξάλειψης παρόμοιων ατυχημάτων όπως αυτών των δυο που είχαμε την τελευταία τετραετία.Υποχρέωση του Δήμου είναι να διερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος, που πιθανώς έχουν να κάνουν και με τις ακραίες καιρικές συνθήκες υπό τις οποίες δούλευε το πλήρωμα του απορριμματοφόρου, να αποδώσει τις

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατατέθηκε το αναθεωρημένο Π.Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέθεσε τη Δευτέρα η Περιφέρεια Ηπείρου, το αναθεωρημένο Π.Ε.Π. 2014-2020. Ήταν το πρώτο πανελλαδικά που κατατέθηκε προσαρμοσμένο σύμφωνα με τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις της Ε.Ε. καθώς αρχικά το πρόγραμμα της Ηπείρου είχε υποβληθεί στις 17 Ιουλίου 2ο14.Οι στρατηγικοί στόχοι του προγράμματος είναι πέντε:
* Ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας με ανάπτυξη της καινοτομίας και των Τ.Π.Ε.
* Προστασία του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης
* Ενίσχυση υποδομών μεταφορών
* Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας
* Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και καταπολέμηση διακρίσεων.
Η βασική αναπτυξιακή κατεύθυνση του προγράμματος είναι να καταστεί η Ήπειρος "αξιοβίωτη και

Επίσκεψη του μητροπολίτη Ιωαννίνων,στην Πυροσβεστική

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί,επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  Ηπείρου.Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, είχε συζήτηση με το ένστολο και πολιτικό προσωπικό της Υπηρεσίας.

Η Ηπειρος στο «μικροσκόπιο» Ιταλών τουριστικών πρακτόρων

Eκπρόσωποι τουριστικών γραφείων ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής

Την περιοχή της Ηπείρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν 15 Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες με αφορμή πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας και της Περιφέρειας Ηπείρου.Μάλιστα σημείωσαν ότι θεωρούν δεδομένο πως από το επόμενο έτος θα συμπεριλάβουν την Ήπειρο στα τουριστικά τους πακέτα.Κύριος σκοπός του ταξιδιού ήταν η προώθηση Ελληνικών τουριστικών περιοχών, οι οποίες είναι λιγότερο γνωστές ή τελείως άγνωστες στους Ιταλούς. Το εν λόγω ταξίδι αποτελεί το πρώτο μίας σειράς ταξιδιών εξοικείωσης που προτίθεται το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας να οργανώσει κατά τους επόμενους μήνες, με στόχο την «ανακάλυψη της Άλλης Ελλάδας» (Alla scoperta dell' insolita Grecia).Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι Ιταλοί επισκέφτηκαν την πόλη των Ιωαννίνων, τα Τζουμέρκα, χωριά του Ζαγορίου, το Μέτσοβο, ενώ το ταξίδι ολοκληρώθηκε με επίσκεψη των

Στην Πρέβεζα το Σάββατο ο Μάκης Βορίδης

Επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου, στις 18:00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Preveza City, από τη ΝΟ.Δ.Ε Πρέβεζας. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης

Δείτε τα ύψη βροχής στην Ήπειρο από την πρωινή κακοκαιρία

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου. Τα φαινόμενα τοπικά ήταν έντονα και συνοδεύονταν από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με τις μετρήσεις των μετεωρολογικών σταθμών του εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στις παρακάτω περιοχές:...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:Μετέτρεψαν σε χώρο στάθμευσης,το ταρτάν του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων!!!

Κατ΄ εξακολούθηση έχουμε φωτογραφήσει κρατικά  αυτοκίνητα ή αυτοκίνητα που ανήκουν σε κρατικούς αξιωματούχους, να παρκάρουν παράνομα σε μη επιτρεπόμενες θέσεις στάθμευσης στην πόλη των Ιωαννίνων. Όμως η φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα ξεπερνά κάθε όριο λογικής και κοινωνικής ανοχής γι' αυτό και απερίφραστα λέμε: "Αίσχος και ντροπή!!!" Στη φωτογραφία βλέπετε τα αυτοκίνητα ορισμένων μελών της διοίκησης Σταδίου Ιωαννίνων παρκαρισμένα επάνω στα κουλουάρ του ταρτάν, μέσα στο... Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων  "Ζωσιμάδες!!!" Γεγονός που σημαίνει, ότι έχουν ήδη καβαλήσει το πεζοδρόμιο της οδού Φώτου Τζαβέλλα, προκειμένου να καταλήξουν μέσα στο στάδιο και να  παρκάρουν με ασφάλεια και φυσικά... τζάμπα, τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων!!! Φυσικά, την ίδια ώρα άλλοι συμπολίτες τους για να παρκάρουν είτε πληρώνουν σαν τα... "κορόιδα" σε κάποιο από τα πάρκινγκ της περιοχής,είτε φέρνουν συνεχώς βόλτες με τα αυτοκίνητά τους μέχρι να σταθούν τυχεροί και να παρκάρουν. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει -για ευνόητους λόγους- καλυμμένους τους αριθμούς των πινακίδων των

Πλημμύρες,καταπτώσεις και κατολισθήσεις στο Νομό Ιωαννίνων

Για αρκετή ώρα έκλεισε στο ένα ρεύμα η εθνική οδός Ιωαννίνων-Άρτας καθώς έπεσε πλάτανος στο οδόστρωμα

Η κακοκαιρία προκάλεσε κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων, βράχων και φερτών υλικών,στο Νομό Ιωαννίνων.Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις κατολισθήσεις και τις καταπτώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή των Τζουμέρκων, στην παλιά εθνική Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας και στην εθνική Ιωαννίνων Κοζάνης, μετά το 60ο χιλιόμετρο, στα Κούρεντα, τη Γρανίτσα, το Μαυρούδι Θεσπρωτίας και τα Θεοδώριανα Άρτας.Για αρκετή ώρα έκλεισε στο ένα ρεύμα η εθνική Ιωαννίνων Άρτας καθώς έσπασε πλάτανος στην περιοχή του Τερόβου και έπεσε στο οδόστρωμα.Από τα ξημερώματα εργαζόμενοι στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ηπείρου, με την συνδρομή 18 μηχανημάτων, αγωνίζονται να διορθώσουν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής για το θάνατο εργαζομένου στην καθαριότητα

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εκφράζει την οδύνη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του 49χρονου εργαζόμενου στον τομέα καθαριότητας του Δήμου, που έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος εν ώρα εργασίας.Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 7 σήμερα το πρωί στην περιοχή των Καρδαμιστίων την ώρα της αποκομιδής απορριμμάτων.Το απορριμματοφόρο ήταν ακινητοποιημένο στην άκρη του δρόμου και ο άτυχος εργαζόμενος βρισκόταν πίσω από αυτό, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία αποκομιδής από τον κάδο απορριμμάτων, όταν διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο τραυματίζοντας τον θανάσιμα.Να σημειωθεί ότι το θύμα φορούσε το φωσφοριζέ γιλέκο που επιβάλλεται να φέρουν για λόγους ασφαλείας οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας, ενώ το απορριμματοφόρο ήταν κανονικά σταθμευμένο στην

ΑΡΤΑ:Συνελήφθησαν τρια άτομα για σωματική βλάβη σε βάρος 49χρονου στην Αμφιθέα

Συνελήφθησαν, χθες στην Αμφιθέα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, τρεις ΄Έλληνες(δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 50, 47 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 45χρονου  και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα στην Αμφιθέα Άρτας, οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 50 ετών, προκάλεσαν με χρήση βίας και μαχαιριού, σωματικές βλάβες σε 45χρονο ημεδαπό.Οι αστυνομικοί μετά από σχετική καταγγελία, εντόπισαν και προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας τους δύο δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την προανάκριση. Στην κατοχή του 50χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα

Με ενστάσεις απαντούν οι έμποροι της Πρέβεζας στις κατασχετήριες επιστολές του ΟΑΕΕ!

Τάσος Κοντομίχης: Tο 60% των επαγγελματιών αδυνατούν να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Με ενστάσεις απαντούν οι έμποροι της Πρέβεζας στις ειδοποιήσεις που στέλνονται τις τελευταίες ημέρες από τον ΟΑΕΕ προς τους ασφαλισμένους στις οποίες ξεκαθαρίζεται ότι εντός 20 ημερών οι οφειλέτες πρέπει να ρυθμίσουν τα χρέη τους, αλλιώς ξεκινούν οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης. Μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τάσος Κοντομίχης τόνισε ότι όσοι λαμβάνουν ειδοποιητήρια θα πρέπει να καταθέσουν ένσταση στο τοπικό παράρτημα του ΟΑΕΕ και να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου όπου θα βεβαιώνει την κατάθεση, το κείμενο της ένστασης μπορεί να το προμηθευτούν από τον σύλλογο, ενώ στη συνέχεια αντίστοιχη ένσταση θα κατατεθεί και στο ΚΕΑΟ στα Γιάννενα. «Η ένταση γίνεται ατομικά από κάθε συνάδελφο» εξήγησε ο κ. Κοντομίζης, και πρόσθεσε ότι «στην συνέχεια θα συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία προκειμένου να μπλοκαριστεί η διαδικασία σε πανελλαδικό επίπεδο», ενώ επεσήμανε πω

ΤΑΚΗΣ ΚΑΤΗΡΤΣΙΔΗΣ:.«Χάθηκε ένας συνεργάτης μας, χάθηκε ένας φίλος»

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης, με δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕμ εξέφρασε την οδύνη και τη θλίψη όλων για έναν εργαζόμενο του Δήμου,που έχασε τη ζωή του στο καθήκον.«Χάθηκε ένας συνεργάτης μας, χάθηκε ένας φίλος. Εκφράζω την βαθιά οδύνη όλων μας και τα συλλυπητήρια μας», σημείωσε ο κ. Κατηρτσίδης.

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»-Θετικές εξελίξεις για τον τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών

Η Παράταξή μας, στήριξε από την πρώτη στιγμή την δομή και τον ρόλο του Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών, και παρακολουθεί συνεχώς τον δύσκολο και σημαντικό αγώνα των εργαζομένων του.Σήμερα οι εξελίξεις δείχνουν να είναι θετικές και αισιόδοξες για την καλύτερη λειτουργία του Τομέα. Ενημερώνουμε τους κατοίκους και πολίτες ότι: μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κ. Παπαγιαννίδη Δημήτρη, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στην Αθήνα, την Τρίτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 12, σύσκεψη με τον Υπεύθυνο του Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών και Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξής μας κ. Καραγιώργο Γιάννη, παρουσία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας, με θέμα τα προβλήματα που ανέκυψαν πρόσφατα καθώς και όλα τα ζητήματα που ταλάνιζαν διαχρονικά τον Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών.Στην σύσκεψη, αφού έγινε μία πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση από τον Υπεύθυνο του Τομέα και μετά από εκτενή και

Θα φορέσουν τα Γιάννενα τα γιορτινά τους φέτος τα Χριστούγγενα;

Σε 36 μέρες έχουμε Χριστούγεννα και σιγά-σιγά η αγορά των Ιωαννίνων αρχίζει να μπαίνει σε εορταστικούς ρυθμούς, που αναμένεται να κορυφωθούν το τελευταίο 10ήμερο πριν τις 25 Δεκεμβρίου. Όμως στην πόλη των Ιωαννίνων όλα δείχνουν ότι τα φετινά Χριστούγεννα είναι ίσως πιο... σκοτεινά από ποτέ, μιας και ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει φέτος σχετικά με τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης. Στο δήμο Ιωαννιτών είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους και καλά κάνουν, αφού τα οικονομικά είναι περιορισμένα και ουσιαστικά απαγορεύουν τα δεκάδες χιλιάδες λαμπιόνια του παρελθόντος. Από την άλλη όμως θα πρέπει να γίνει άμεσα προσπάθεια από τους επιτελείς στο δημαρχείο, ώστε η πρωτεύουσα της Ηπείρου που καθημερινά δίνει τη δική της μάχη για να καταστεί ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμού της χώρας, να φορέσει τα γιορτινά της και να υποδεχθεί όπως πραγματικά της αξίζει τους χιλιάδες επισκέπτες της. Ελπίζουμε λοιπόν, φέτος τα Χριστούγεννα να ακούσουμε στο κέντρο μελωδίες αλλά και να

Μεγάλη κατολίσθιση στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Κουρέντων και Γρανίτσας

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πρωινή νεροποντή στην περιοχή των Ιωαννίνων. Η βροχή άρχισε γύρω στις 2 τα ξημερώματα και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Συνοδεύονταν από δυνατούς ανέμους και κατά περιόδους από χοντρό χαλάζι.Τα χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνες, σχηματίστηκαν καταρράκτες και οι δρόμοι πλημμύρισαν. Σύμφωνα με την αγροτική σελία agrotes.eu,προκλήθηκε  και μια πολύ μεγάλη κατολίσθηση στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Κουρέντων και Γρανίτσας η οποία έκλεισε στο ύψος της γέφυρας της Τύριας. Έπεσαν τεράστιοι ογκόλιθοι και μεγάλες ποσότητες λάσπης και χώματος όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο έχει διακοπεί.

Ανακοίνωση της "Δημοτικής Πρωτοπορίας",για τον υπάλληλο καθαριότητας που έχασε τη ζωή του

Την βαθειά θλίψη και οδύνη όλων των μελών της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ εξέφρασε ο επικεφαλής της κ.Νίκος Γκόντας μόλις πληροφορήθηκε τον τραγικό θάνατο του εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών Σ. Ζαμπακίδη .Δυστυχώς ένας ακόμη εργαζόμενος στο δήμο πέφτει θύμα της ανθρώπινης απροσεξίας την ώρα του καθήκοντος του.Ο δήμος Ιωαννιτών θρηνεί τον άδικο χαμό ενός ακόμη εργαζόμενου, τηνώρα που εκείνος πάσχιζε για την καθαριότητα της πόλης μας .Θερμά συλυπητήρια στην οικογένεια
του.»Δήλωσε ο κ.Γκόντας.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρέβεζας έκανε γονέας μαθητών για τις συνεχιζόμενες καταλήψεις σχολείων!!!

Είναι και μέλος του δικηγορικού συλλόγου της πόλης!

Στον Εισαγγελέα Πρέβεζας έφτασε ένας γονέας μαθητών, διαμαρτυρόμενος για τις απώλειες των ωρών διδασκαλίας για τα παιδιά του. Αφήνοντας σαφή υποννοούμενα για τς συνελεύσεις-συνεδριάσεις των Συλλόγων των εκπαιδευτικών που γίνονται πάντοτε πρωί, τους σκοπούς και την ανάγκη που εξυπηρετούν οι μαθητικές καταλήψεις, ζητά την εφαρμογή του άρθρου 334 ΠΚ, με το οποίο οι καταλήψεις σχολείων θεωρούνται παράνομες! Αναλυτικά, στην αναφορά που υπέβαλε προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο δικηγόρος Πρέβεζας κ. Τάσσης, αναφέρονται τα εξής: "ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Κ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΑΝΑΦΟΡΑ Του Απόστολου Αναστασίου Τάσση, κατοίκου Πρέβεζας. Κε Εισαγγελέα, Είμαι πατέρας ενός μαθητή 2ας γυμνασίου και ενός μαθητή 6ης δημοτικού στην Πρέβεζα. Στον παραλογισμό που ζούμε, θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό τα παιδιά μας να μην κάνουν επί μήνες, καμία εβδομάδα, μάθημα πάνω από 4 ημέρες εβδομαδιαίως. Ορισμένοι καμαρώνουμε κιόλας. Έχουμε αποδεχθεί επίσης ότι οι συνελεύσεις καθηγητών, μαθητών, οι επιμορφώσεις, οι συνδικαλιστικές εκλογές οι επισκέψεις των επιθεωρητών πρέπει να γίνονται εργάσιμες ημέρες και ώρες. Ντρέπομαι που τολμώ να το αναφέρω και αποδέχομαι να γίνω ο αποδέκτης της οργής όσων θίγω τα ατομικά και

Μαθημένος από πορείες, σημαίες και αγώνες ο Γιαννιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς

Έδωσε δυναμικό παρόν στη προχθεσινή πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Με μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκε, προχθές το απόγευμα στα Γιάννενα η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων, φορέων, κομμάτων αλλά και απλοί πολίτες. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είδαμε για ακόμη μία χρονιά τον Γιαννιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά ο οποίος κάθε χρόνο τιμά με την παρουσία του την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Με τη σημαία του αγώνα και της ανατροπής στο χέρι και φωνάζοντας το θρυλικό σύνθημα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία", δίνει καθημερινά τη δική του μάχη για μια νέα μεταπολίτευση και ανατροπή της αντιλαϊκής φιλομνημονιακής συγκυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου!

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Δύο προσλήψεις στον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

Θα προσληφθούν ένας (1) Μουσικός Δ.Ε. και ένας (1) Γυμναστής Π.Ε. για οκτώ (8) μήνες

Δύο (2) εργαζόμενοι εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού προσωπικού θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για οκτώ (8) μήνες, στα ΚΑΠΗ του δήμου Ιωαννιτών, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Ν.Π.Δ.Δ. "Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) Δήμου Ιωαννιτών". Οι θέσεις απευθύνονται σε ένα (1) Μουσικό Δ.Ε. και σε ένα (1) Γυμναστή Π.Ε.και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Αβέρωφ 6 Ιωάννινα Τ.Κ. 45221, απευθύνοντάς την υπόψιν κου Γκουγιάννου Αθανασίου και κας Έφης Σάρρα (τηλ. επικοινωνίας: 2651001037). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ: "Αν δεν κλείσει η συμφωνία με την Τρόϊκα πάμε σε εκλογές"

Χωρίς να μασήσει τα λόγια του εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, ο οποίος αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη ημέρα, καθώς εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία θα πάμε σε εκλογές. Μια από τα ίδια ήταν και η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε ότι, εάν δεν κλείσει η συμφωνία η χώρα θα βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, δεν μπορώ να ξέρω τώρα τι πολιτικές πρωτοβουλίες θα πάρουμε. Ωστόσο, ο Μιχάλης Κασσής ήταν περισσότερο κατηγορηματικός: «Αν δεν κλείσει θα πάμε σε εκλογές, τι θα κάνουμε; Είναι μία απάντηση σε όλους τους άλλους που λένε ότι η χώρα δεν

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι,στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων

Tαλαιπωρία για  εκατοντάδες οδηγούς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων δημιούργησε στους παραλίμνιους δρόμους των Ιωαννίνων,  η κακοκαιρία που έπληξε τα  ξημερώματα την πρωτεύουσα της Ηπείρου.Οι δρόμοι από τα παλαιά σφαγεία,μέχρι και την πλατεία Μαβίλη, έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια, προκαλώντας την ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών.Τα προβλήματα προέκυψαν εξαιτίας βουλωμένων φρεατίων αλλά και λόγω κακοτεχνιών στους δρόμους.Ο όγκος της βροχής ήταν μεγάλος και από την

Μπλοκάρει η δεύτερη νεκροψία στη 17χρονη που έσβησε στους Αγ. Σαράντα

ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ

Αδυνατεί ο καθηγητής ιατροδικαστικής, Θόδωρος Βουγιουκλάκης, να προσδιορίσει τα αίτια θανάτου της 17χρονης μαθήτριας, που έχασε τη ζωή της στους Άγιους Σαράντα, έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο, καθώς οι Αλβανοί συνάδελφοί του που έκαναν τη νεκροψία στη γειτονική χώρα, είχαν αφαιρέσει κρίσιμα ζωτικά όργανα από το άψυχο σώμα της άτυχης ανήλικης.Φως αναμένεται να ρίξουν οι εργαστηριακές και τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου 2 εβδομάδες.Η δεύτερη νεκροψία, που έγινε χθες στα Ιωάννινα, έπειτα από εισαγγελική εντολή, απέβη άκαρπη, καθώς ο κ.Βουγιουκλάκης διαπίστωσε πως η νεκροτομή που είχε προηγηθεί στο νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα, είχε γίνει με τρόπο παρωχημένο, που απέχει από τη σύγχρονη επιστημονική πρακτική.Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου η καρδιά της κοπέλας, καθώς και μέρος του εγκεφάλου της, γεγονός που καθιστούσε αντικειμενικά αδύνατη τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου, που σύμφωνα με την πρώτη νεκροψία ήταν εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ανευρύσματος.Έλληνες επιστήμονες σχολίαζαν πως σύμφωνα με τις σύγχρονες πρακτικές της ιατροδικαστικής, αφαιρούνται μόνο δείγματα των ζωτικών οργάνων και όχι ολόκληρα τα

Στα 69 ευρώ η μέση online ξενοδοχειακή τιμή στα Γιάννενα

Υψηλότερη τιμή με 94 ευρώ στο Πάπιγκο!!!

Η μέση οnline τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων διαμορφώνεται για τον Νοέμβριο στα 69 ευρώ.Παράλληλα, η διεθνής μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών δημοσιοποίησε το κόστος ανά διανυκτέρευση γι’ αυτόν τον μήνα και σε προορισμούς της χώρας οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι δημοφιλείς κατά τη χειμερινή περίοδο. Με βάση την έρευνα της Trivago.gr τις υψηλότερες online ξενοδοχειακές τιμές προσφέρουν η Αράχωβα και το Πάπιγκο με 96 και 94 ευρώ αντίστοιχα. Ακολουθούν η Θεσσαλονίκη με 81 ευρώ ανά διανυκτέρευση, η Καλαμάτα με 80 ευρώ, το Ναύπλιο με 77 ευρώ, το Μέτσοβο με 68 ευρώ, η Μακρινίτσα με 64 ευρώ, η Καστοριά, η Πάτρα και η Ναύπακτος με 63 ευρώ, η Καλαμπάκα με 60 ευρώ, το Καρπενήσι με 58 ευρώ και η Κομοτηνή με 56 ευρώ.Τα αποτελέσματα της έρευνας της Trivago.gr δείχνουν ότι η μέση online ξενοδοχειακή τιμή σε επίπεδο επικράτειας διαμορφώνεται γι’ αυτόν τον μήνα στα 84 ευρώ ανά διανυκτέρευση, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,4% σε σχέση με

Ημερίδα για τις σπάνιες παθήσεις στα Γιάννενα

Η Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων (ΕΕΣΠΟΦ), διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη» την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 17:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Η Ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων.Στη συζήτηση θα αναπτυχθούν τα θέματα:

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Δέντρο καταπλάκωσε διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παραλίγο να θρηνήσουμε θύμα, σήμερα τα ξημερώματα, σήμερα τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα,όταν στην έξοδο της πόλη προς το Μαυρούδι, απέναντι από το πρατήριο καυσίμων του κ. Μπότσαρη, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και του δυνατού αέρα, γέρικο δέντρο έπεσε πάνω στο δρόμο.Εκείνη τη στιγμή διέσχιζε τον δρόμο ένα ΙΧ, με αποτέλεσμα το δέντρο να το καταπλακώσει κυριολεκτικά!!!Ο οδηγός του ΙΧ στάθηκε τυχερός, μέσα στην ατυχία του, και δεν τραυματίστηκε, ενώ το ΙΧ υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.Σύμφωνα με πληροφορίες, για την επικινδυνότητα του

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο -Νεκρός υπάλληλος καθαριότητας

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 49χρονος υπάλληλος της καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών,όταν  ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε σε απορριμματοφόρο του Δήμου και παρέσυρε τον άτυχο εργαζόμενο.Το τροχαίο,σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate, έγινε όταν λίγο μετά τις 7 το πρωί ,οι υπάλληλοι στην καθαριότητα με το Δημοτικό όχημα πραγματοποιούσαν αποκομιδή απορριμάτων επί στα Καρδαμίτισια Ιωαννίνων.Το τζιπ που οδηγούσε  ένας αυτονικητιστής στο επάγγελμα,υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε με ταχύτητα πάνω στο απορριμματοφόρο και  χτύπησε με δύναμη τον 49χρονο υπάλληλο του Δήμου, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν  στο ανυψωτικό ώστε να αδειάσει τα σκουπίδια.Ο δημοτικός υπάλληλος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.  Προανάκριση για τις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου ανέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων.Στο νοσοκομείο αυτή την ώρα βρίσκονται πολλοί εργαζόμενοι στο Δήμο Ιωαννιτών καθώς και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Τάκης Κατηρτζίδης.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Ζητείται πτυχιούχος ΑΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης

Από μεγάλη Εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ήπειρο

Από μεγάλη Εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή, ζητείται υπάλληλος με πτυχίο ΑΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης, που να διαθέτει άριστη γνώση χειρισμού εφαρμογών Η/Υ, πολύ καλή γνώση Αγγλικής Γλώσσας, να έχει επαγγελματική συμπεριφορά, οργανωτικό και ομαδικό πνεύμα, να είναι επικοινωνιακό άτομο, συνεργάσιμο και ικανό να αναλαμβάνει. πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της εταιρείας. Αποστολή CV στο:dim_spanodimos@yahoo.gr Για όλα τα βιογραφικά θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια.

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Πρόσληψη οκτώ (8) Εργατών Γενικών Καθηκόντων

Ο δήμαρχος Ζίτσας ανακοινώνει την πρόσληψη συνολικού αριθμού οκτώ (8) ατόμων Υ.Ε. Εργατών Γενικών Καθηκόντων, ως εργατικό και τεχνικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ' άτομο το μήνα Νοέμβριο, προς κάλυψη αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου για τις εξής κατά αριθμό ατόμων ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και αριθμό ημερομισθίων. Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά: 1) Κυρωμένο Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας και
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για έγγαμους) και πιστοποιητικό γέννησης (για άγαμους). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Ζίτσας (Δ/νση: Λ. Ελευθερίας και Ευκλείδη, τηλ: 26533-60010) και αρμόδια για την παραλαβή είναι ο κ. Κωνσταντίνος Τσάγγας. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα

Τα JUMBO στα Γιάννενα ζητούν υπεύθυνο Αποθήκης

Κωδικός θέσης: GR-Ioannina 453 32

Στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασης των JUMBO στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η επιχείρηση ζητά για τα καταστήματα της δυναμικά και υπεύθυνα άτομα για την κάλυψη στο υποκατάστημα των Ιωαννίνων της θέσης του Υπεύθυνου Αποθήκης. Ο υποψήφιος θα είναι υπεύθυνος για όλο το φάσμα λειτουργιών της αποθήκης αλλά και υπεύθυνος για την παραλαβή προϊόντων, αποθήκευση και την εξαγωγή τους. Απαραίτητα προσόντα είναι το: Απολυτήριο Λυκείου, ο χειρισμός Η/Υ, η εμπειρία σε αντίστοιχη θέση, η δυναμικότητα, υπευθυνότητα, ανεπτυγμένη ικανότητα οργάνωσης και επικοινωνίας και οι εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις για τους άνδρες υποψήφιους. Η εταιρεία προσφέρει ένα

Ο "Χρυσός Οδηγός" ζητά να προσλάβει συμβούλους διαφήμισης στα Ιωάννινα

Συμβούλους διαφήμισης ζητά να προσλάβει στα Ιωάννινα ο "Χρυσός Οδηγός", με αντικείμενο εργασίας τη διαχείριση και ανανέωση υπάρχοντος πελατολογίου, την εύρεση νέων πελατών, την ενημέρωση πελατών για τις νέες υπηρεσίες της εταιρείας, την ποιοτική συγγραφή & συμπλήρωση αιτήσεων διαφημιστικής προβολής, την εξυπηρέτηση πελατών και το After-Sales Service. Τα απαιτούμενα προσόντα για τους υποψήφιους είναι το πτυχίο ΤΕΙ/ΑΕΙ, η προϋπηρεσία τουλάχιστον 2 ετών σε τμήμα/θέση εξωτερικών πωλήσεων, η πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ (Windows, Excel, Word, PowerPoint, Internet), η πολύ καλή γνώση & αντίληψη digital marketing, η πολύ καλή γνώση &ενεργή εμπλοκή με τα social media, η καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας, η κατοχή άδειας οδήγησης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για

Ανώνυμη εμπορική εταιρεία ζητά για άμεση πρόσληψη βοηθό λογιστή

Ανώνυμη εμπορική εταιρεία ζητά για άμεση πρόσληψη βοηθό λογιστή. Απαραίτητη η αντίστοιχη προϋπηρεσία σε βιβλία Γ΄ Κατηγορίας. Βιογραφικά στη διεύθυνσηevgenia@alfawood.gr.

Σύμβουλο Πωλήσεων Τεχνολογίας ζητούν τα Public στα Γιάννενα

Η εταιρεία παρέχει ελκυστικό πακέτο σταθερών και μεταβλητών αποδοχών

Σύμβουλο πωλήσεων τεχνολογίας ζητούν τα Public στο κατάστημα των Ιωαννίνων και οι σχετικοί κωδικοί Αγγελιών για τους ενδιαφερόμενους είναι: SGR/0514 Sales_ IT, για Σύμβουλο Πωλήσεων, Τμήματος Τεχνολογίας, SGR/0514 Sales_Mob, για Σύμβουλο Πωλήσεων Κινητής Τηλεφωνίας και SGR0514 Sales S&V, για Σύμβουλο Πωλήσεων Ήχου & Εικόνας. Οι αρμοδιότητες των υποψηφίων θα είναι η οργάνωση του τομέα ευθύνης με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εξυπηρέτησης στους πελάτες του καταστήματος, η εφαρμογή των