Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έλαβε την άδεια συμμετοχής για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έλαβε τελικώς σήμερα την άδεια συμμετοχής για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.Η ΕΕΑ χορήγησε το σχετικό πιστοποιητικό στο σύλλογο της Ηπείρου αφού η εκκρεμότητα που υπήρχε, δηλαδή η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας, τακτοποιήθηκε.Πρακτικά, αυτό αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΣ απελευθερώθηκε από το «βραχνά» του περιορισμού των μεταγραφών, που ισχύει για τους συλλόγους που δεν τη διαθέτουν.Επίσης, η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής για το

ΕΝΦΙΑ - Πληρώστε την 1η δόση μέχρι το μεσημέρι στις τράπεζες και μέχρι τις 20:30 στα ΕΛΤΑ

ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ - Μόνο στα Γιάννενα και την Πρέβεζα λειτουργούν τα ΕΛΤΑ με διευρυμένο ωράριο!

Τελευταία ημέρα η αυριανή (30 Σεπτεμβρίου) για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και μέχρι τις 20:30 πρέπει να έχετε πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου, ώστε από την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου να αποφύγετε τη δυσάρεστη έκπληξη των προσαυξήσεων. Μέχρι το μεσημέρι η καταβολή του φόρου θα πραγματοποιείται κανονικά στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και των τραπεζών, όμως από το μεσημέρι και μετά θα μπορείτε να πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ μόνο στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο. Στην Ήπειρο είναι μόλις δύο (2). Το πρώτο στα Γιάννενα, στον πεζόδρομο της Μάρκου Μπότσαρη (έναντι Αστυνομικού Μεγάρου) και το δεύτερο στην πόλη της Πρέβεζας, στην οδό Σπηλιάδου 8. Γι' αυτό βιαστείτε!!!

Τα Φροντιστήρια στα Γιάννενα της κρίσης

Συνέντευξη με την Θάλεια Κορδά, ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου Φιλολογικών Μαθημάτων

Έφτασε το φθινόπωρο, άνοιξαν τα Σχολεία και ξεκινά ο Γολγοθάς για την κάθε οικογένεια, που καλείται να καλύψει ένα από τα πιο δυσβάσταχτα έξοδα, αυτό των διδάκτρων των φροντιστηρίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Την προ κρίσης εποχή, τα νοικοκυριά πλήρωναν λεφτά με το τσουβάλι για να μπορούν τα παιδιά τους να παρακολουθούν τα απαραίτητα φροντιστηριακά μαθήματα, όμως σήμερα -λόγω κρίσης- αρκετές οικογένειες είτε χρωστάνε επ’ αόριστο τα δίδακτρα είτε έχουν κόψει τελείως τη παρακολούθηση των παιδιών τους! Παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα στα Γιάννενα η κάθε επιχείρηση αλλά και το κάθε νοικοκυριό, ένας από τους κλάδους της ιδιωτικής οικονομίας που δείχνει να αντέχει στην κρίση, είναι ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους πριν λίγες μέρες, άρχισε και η αναζήτηση από τις οικογένειες στα Γιάννενα του κατάλληλου φροντιστηρίου για τα παιδιά τους. Σε περίοδο κρίσης όμως,πόσες οικογένειες καταφέρνουν να στείλουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια; Για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας, επικοινωνήσαμε με την ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου Φιλολογικών Μαθημάτων, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κα Θάλεια Κορδά, η οποία διαθέτει μια πολύχρονη εμπειρία στον φροντιστηριακό χώρο και έχει κάνει το φροντιστήριό της ταυτόσημο της επιτυχίας για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στη θεωρητική εκπαίδευση. Την ρωτήσαμε και μας απάντησε τα εξής:

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, για τη συμπλήρωση των 71 ετών από την εκτέλεση των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τη συμπλήρωση των 71 ετών από την εκτέλεση των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς:«Η 29η Σεπτεμβρίου, αποτελεί μια θλιβερή επέτειο, ενός ειδεχθούς εγκλήματος κατά αθώων και άοπλων συμπατριωτών μας, που διεπράχθει από τις κατοχικές δυνάμεις το 1943. Οι 49 πρόκριτοι, υπήρξαν θύματα της εκδικητικής μανίας των κατοχικών δυνάμεων ως αντίποινα στον αγώνα για την ελευθερία. Κάθε χρόνο λοιπόν, οφείλουμε να τιμούμε την μνήμης τους, καθώς στα πρόσωπα τους τιμούμε και όλους εκείνους που σκοτώθηκαν από την βιαιότητα της ναζιστικής Γερμανίας και των καιροσκόπων Τσάμιδων. Η Παραμυθιά μαζί με τα χωριά της, πλήρωσαν με αίμα το τίμημα της αντίστασης και του αγώνα για την ελευθερία και δε θα πρέπει να το λησμονήσουμε αυτό αλλά να το μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.»

Καταγγελίες για παράνομη δράση Ιταλών Κυνηγών στην Ήπειρο!!!

Έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κυνηγετικά Νέα» σύμφωνα με το οποίο οι «κυνηγότοποι» και τα θηράματα της Ηπείρου έχουν αρχίσει να πωλούνται σε Ιταλούς κυνηγούς, τους οποίους οργανωμένα προσελκύουν προς τη χώρα μας επαγγελματικές ομάδες ντόπιων από την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και άλλες περιοχές της Ηπείρου, που δραστηριοποιούνται πλέον επαγγελματικά, με τον κυνηγετικό τουρισμό. Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου ΠρέβεζαςΦώτης Μπάκας, παρακολουθώντας και ο ίδιος τα ρεπορτάζ, υπογραμμίζει ότι μέχρι στιγμής στον Κυνηγετικό σύλλογο το μόνο περιστατικό που έχει καταγραφεί και για το οποίο έχουν μάλιστα ασκηθεί ποινικές διώξεις είναι μια σύλληψη ενός Έλληνα που είχε στην κατοχή του παράνομα 7 ωδικά πτηνά. «Καμία άλλη καταγγελία ή συγκεκριμένο περαστικό δεν έχει φτάσει προς εμάς” συνεχίζει ο κ. Μπάκας καλώντας κάθε κυνηγό ή οποιοδήποτε πολίτη διαπιστώσει κάποια ύποπτη κίνηση να επικοινωνήσει με

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Λιμενάρχης Πρέβεζας

Ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος Λιμενάρχης Πρέβεζας ,Αντιπλοίαρχος Παύλος Τιφτικίδης. Όπως είναι γνωστό ο κ. Τιφτικίδης αντικαθιστά τον μέχρι πρότινος Λιμενάρχη ΠλωτάρχηΣτέφανο Σουρβίνο ο οποίος επιστρέφει στην υπηρεσία του στην Ηγουμενίτσα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Επικίνδυνες διασταυρώσεις στη Λεωφόρο Νιάρχου έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!!!

Κάθε μέρα σημειώνονται τροχαία- Νέα παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για την ολοκλήρωση της μελέτης αναμόρφωσης της Λεωφόρου

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διασταυρώσεις που δικαιολογημένα χαρακτηρίζονται ως κίνδυνος-θάνατος, αφού εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για τους οδηγούς και τους επιβαίνοντες των διερχόμενων οχημάτων, υπάρχουν στη Λεωφόρο Νιάρχου και πιο συγκεκριμένα έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι γνωστό στους πάντες στην πόλη των Ιωαννίνων, ότι πρόκειται για δύο διασταυρώσεις-καρμανιόλες στις οποίες καταγράφονται δυστυχήματα με ρυθμό συχνότερο από οποιαδήποτε άλλη διασταύρωση στην πόλη. Ταυτόχρον, δε θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι από τις συγκεκριμένες διασταυρώσεις περνούν καθημερινά και χιλιάδες επισκέπτες της πόλης των Ιωαννίνων, οι οποίοι δε γνωρίζουν τους κινδύνους που κρύβει η διέλευση τους και συνήθως δε δείχνουν την απαιτούμενη προσοχή. Εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που περνούν καθημερινά από τις συγκεκριμένες διασταυρώσεις, καταγγέλλουν ότι είναι καθημερινό το φαινόμενο να διασχίζουν οχήματα -χωρίς στάση- τις κάθετες στη Λεωφόρο Νιάρχου οδούς, με αποτέλεσμα τα δυστυχήματα να είναι συχνότατα, παρόλο ότι και με πινακίδες υπάρχει μια κάποια προειδοποίηση στα συγκεκριμένα σημεία. Δικαιολογημένα θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα στα επικίνδυνα αυτά σημεία και οπωσδήποτε κάτι θα

"ΠΙΝΔΟΣ"-"ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ" & "ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΡΤΑΣ" - Τέλη Οκτωβρίου θα κριθεί η αίτηση για το πάγωμα στα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Εκδικάστηκε στην Αθήνα η αίτηση των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων "ΠΙΝΔΟΣ", "ΝΙΤΣΙΙΑΚΟΣ" και "ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΡΤΑΣ", που ζητούσαν το πάγωμα επί του συνόλου του επιβληθέντος προστίμου (25 εκ. ευρώ), μέχρις ότου κριθεί από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, η υπόθεση για την ύπαρξη ή μη καρτέλ. Θυμίζουμε ότι με απόφαση του Εφετείου Αθηνών έγινε δεκτή η αίτηση των επιχειρήσεων, ενώ στη νέα συνεδρίαση, παρόντες μέσω των διοικητικών τους Συμβουλίων ήταν και οι τρεις Ηπειρώτικες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις του νομού μας, οι οποίες μετά το τέλος της διαδικασίας δήλωσαν ότι κατέθεσαν όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ουδέποτε είχε συσταθεί καρτέλ στην αγορά του κοτόπουλου. Ακολουθεί η κατάθεση υπομνημάτων μέσα σε διάστημα 15 ημερών, όπου θα αναλύονται διεξοδικά οι θέσεις των δύο αντίδικων πλευρών με την απόφαση να αναμένεται περί τα τέλη Οκτωβρίου. Στις τρεις επιχειρήσεις της Ηπείρου είχαν επιβληθεί συνολικά πρόστιμα άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ. Πιο αναλυτικά:

Γαμπρός θα ντυθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας!

Το εργένικο βίο εγκαταλείπει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος το προσεχές Σάββατο ενώνεται με τα δεσμά του γάμου με την εκλεκτή της καρδιάς του, Αναστασία Παπαϊωάννου. Ο γάμος θα γίνει στην Αθήνα και από Δευτέρα ο δραστήριος Πρεβεζάνος βουλευτής εισέρχεται στο... club των παντρεμένων! Λίγες γραμμές πολλές ευχές για μια ζωή όλο χαρές για τον Κώστα και την Αναστασία, από το ΕpirusGate.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ:Tο 95% των πρατηρίων στα Γιάννενα,έχουν τοποθετήσει το σύστημα Εισροών – Εκροών

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, στο πλαίσιο της παρουσίασης του απολογισμού του έργου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου το τελευταίο τρίμηνο, την οποία έκανε μαζί με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Στέφανο Κομνηνό και τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή Γιώργο Στεργίου, το 95% των πρατηρίων στα Ιωάννινα,αλλά και σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Αχαΐα, Μαγνησία, έχουν τοποθετήσει το σύστημα Εισροών – Εκροών, ενώ το υπουργείο συμμετέχει στη διαμόρφωση των Κ.Υ.Α. που αφορούν την εγκατάσταση συστημάτων εισροών -εκροών σε όλη τη εφοδιαστική αλυσίδα παρέχοντας τεχνική υποστήριξη και επεμβαίνοντας νομοθετικά όπου διαπιστώνονται προβλήματα στην εφαρμογή της εγκατάστασης.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνελήφθη 66χρονος στη Φιλιππιάδα, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 66χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, ο 66χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο ατομικές οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (165,427,85) ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

47 πλαστά απολυτήρια Λυκείου, ανακλήθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Τους 2.000 φτάνουν οι κάτοχοι απολυτηρίων "μαϊμού" από ιδιωτικά σχολεία της Ηπείρου!!!

Το... κατώφλι του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου πέρασε σήμερα ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουροτός, προκειμένου να παραδώσει κατάλογο με 2.000 ονόματα ανθρώπων -που σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ- απέκτησαν τίτλους-μαϊμού από ιδιωτικά σχολεία της Ηπείρου!!! Όπως υποστηρίζει ο Μ. Κουροτός, αν και τα απολυτήρια αυτά έχουν εκδοθεί την περασμένη δεκαετία, μόλις 47 από αυτά έχουν ανακληθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ενώ αντίθετα όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι σπουδών, συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται κανονικά σήμερα ως προσόν διορισμού στο δημόσιο, ή πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα! Δυστυχώς η Ήπειρος έχει ακόμα μία θλιβερή πρωτιά, που αναδεικνύει το μπάχαλο που επικρατούσε πριν λίγα χρόνια στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Καιρός είναι να ανακληθούν και 

Συστήνεται Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας!!!

Κυρώθηκε με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Κανονισμός Λειτουργίας Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή (ΠΟΔΙΝ).Οι συγκεκριμένες εξειδικευμένες ομάδες θα λειτουργήσουν αρχικά στις έδρες λιμενικών Αρχών που αποτελούν τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας, αλλά παράλληλα είναι και πύλες για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Σε πρώτη φάση ο Κανονισμός θα ισχύσει στις λιμενικές Αρχές που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης την τρέχουσα χρονική περίοδο, και συγκεκριμένα σε Πειραιά, Ηγουμενίτσα και Πάτρα Από το υπουργείο σημειώνεται ότι, σταδιακά και σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες και τις μελλοντικές τάσεις, έχει προβλεφθεί η δυνατότητα σύστασης και ενεργοποίησης Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και

Τα άγνωστα φιλέτα του ΟΤΕ στα Γιάννενα, που ξεπουλήθηκαν στη Deutsche Telekom!

Όταν οι Γερμανοί... "ξανάρθανε"!
Η Γερμανική Deutsche Telekom, με την ανοχή και τη συνεργασία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (Γ. Παπανδρέου), όχι μόνο αγόρασε για ένα κομμάτι ψωμί τον κερδοφόρο μονοπωλιακό -ως τότε- ΟΤΕ, όχι μόνο εξαφάνισε μισθούς, θέσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στον ορανισμό, αλλά πήρε τζάμπα και μια άγνωστη στους περισσότερους... προίκα.Την ακίνητη περιουσία του οργανισμού!!!Η τεράστια ακίνητη περιουσία, η οποία περιλαμβάνει ακίνητα φιλέτα ακόμη και μέσα στις περισσότερες Ελληνικές πόλεις.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πέτρινο κτίριο του ΟΤΕ (λειτουργούσε παλιότερα ως κέντρο των τεχνικών του Οργανισμού)τη συμβολή των οδών, Χαριλάου Τρικούπη, Παπάζογλου, Δαγκλή και Κώστα Φρόντζου, το οποίο όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε έχει τεράστια εμπορική αξία,καθώς βρίσκεται στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων. Όμως δεν είναι το μοναδικό ακίνητο φιλέτο που πήρε... προίκα η Γερμανική Deutsche Telekom από το ξεπούλημα του ΟΤΕ. Στο Νομό Ιωαννίνων, αντίστοιχα κτίρια-φιλέτα υπάρχουν στην

Μετ’ εμποδίων και προβλημάτων η λειτουργία της Γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων

Ο πρωτογενής τομέας της παραγωγής και κυρίως το κομμάτι του που αφορά την κτηνοτροφία, αποτελεί βασικό «μοχλό» για την οικονομική ζωή όχι μόνο της περιοχής των Ιωαννίνων αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου.Ωστόσο, η στήριξη και, γιατί όχι, η ανάπτυξή του απαιτεί άρτιες δομές εκπαιδευτικές, ερευνητικές και τεχνικές, ειδικά στις μέρες μας με τα τόσα προβλήματα, που δυστυχώς οδηγούν την πρωτογενή παραγωγή σε συρ­ρίκνωση.Στα Γιάννενα έχουμε την τύχη να διαθέτουμε μία πρότυπη δομή, την Γαλακτοκομική Σχολή του Κατσικά, η οποία προσελκύει τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερο αριθμό νέων παιδιών ως υποψήφιους σπουδαστές, ενώ ένα σημαντικό ρόλο στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα μπορεί να παίξει τοπικά και το Ινστιτούτο Γάλακτος του Ελληνικού Οργανισμού «Δήμητρα», αν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεριμνήσει για την συνέχιση της λειτουργίας του.

Υπάρχουν προβλήματα
Δυστυχώς, όμως, τόσο στην Γαλακτοκομική όσο και στο Ινστιτούτο υπάρχουν σήμερα προβλήματα, τα οποία, αν δεν αντιμετωπιστούν, θα έχουν αρνητικές συνέπειες, όχι μόνο για τα δύο ιδρύματα αλλά για την ίδια την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή ολόκληρης της Ηπείρου. Τα προβλήματα αυτά αναδείχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη στις

ΠΡΕΒΕΖΑ:Στην τελική ευθεί η απόδοση του στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα,στην τοπική κοινωνία

Βασικός στόχος η ενοποίηση του κάστρου με το ιστορικό κέντρο της πόλης

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της απόδοσης του Στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα στην κοινωνία της Πρέβεζας, μετά και την έγκριση σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου της σύμβασης σύστασης δικαιώματος επιφανείας επί των κτισμάτων και του οικοπέδου εντός του Κάστρου Αγίου Ανδρέα (Στρατόπεδο Δούκα) στην πόλη της Πρέβεζας, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, υπέρ της Περιφέρειας Ηπείρου- Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Η έγκριση αυτή ανοίγει και επίσημα το δρόμο για την αξιοποίηση του στρατοπέδου. Με αξιοποίηση που σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε προσεγγίζει το θέμα ανθρωποκεντρικά, με ήπιες παρεμβάσεις, ώστε να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις για στέγαση των υπηρεσιών της αντιπεριφέρειας των συλλόγων που ασχολούνται με τον πολιτισμό αλλά και δημιουργία χώρου πρασίνου και χώρων αναψυχής. Βασικός στόχος η ενοποίηση του κάστρου με την πόλη και ιδιαίτερα με το ιστορικό κέντρο. Οι παρεμβάσεις θα είναι στοχευμένες και θα συμβάλλουν σημαντικά στην

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο τμήμα κολύμβησης του ΠΑΣ Γιάννινα

Π λ η ρ ο φ ο ρ ί ε ς - Ε γ γ ρ α φ έ ς στο τηλέφωνο: 26510 72066 

Μάθε να κολυμπάς σωστά,από προπονητές που γνωρίζουν το άθλημα της κολύμβησης και έχουν την όρεξη να το διδάξουν.ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ τμήμα Κολύμβησης.Γίνε τώρα και συ μέλος της Μεγαλύτερης Αθλητικής Παρέας της πόλης μας.
Την κολυμβητική περίοδο 2014 - 2015 θα λειτουργήσουν τμήματα:
α) Μικρής πισίνας.( περιοριμένος αριθμός κολυμβητών ανά ώρα μαθήματος)
β) Μεγάλης πισίνας.
γ) Προαγωνιστικής κατηγορίας.
δ) Αγωνιστικής κατηγορίας.
ε) Τμήματα άθλησης.
στ) Τμήμα συγχρονισμένης Κολύμβησης.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩN ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ !!! ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
Π λ η ρ ο φ ο ρ ί ε ς - Ε γ γ ρ α φ έ ς ΣΤO ΤΗΛΕΦΩΝO: 26510 72066 
στο e-mail της

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες,από τα ραντάρ της τροχαίας τον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Τρικάλων και την Εγνατία Οδό!!!

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ευελπιστεί να συνετίσει έγκαιρα τους οδηγούς

Εκτός από τα μπλόκα και τα ραντάρ χειρός, των ανδρών της Τροχαίας, οι λάτρεις της ταχύτητας στο νομό Ιωαννίνων θα έχουν να... αντιμετωπίσουν και νέα σταθερά ραντάρ καταγραφής της ταχύτητας των οδικών οχημάτων, τα οποία από χθες εγκατέστησε και έθεσε σε λειτουργία η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων με το Τμήμα Τροχαίας. Τα νέα ραντάρ στοχεύουν στην αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, μέσω της μείωσης της ταχύτητας των οχημάτων και μέσα από τη δημοσιοποίηση των χιλιομετρικών θέσεων που αυτά έχουν τοποθετηθεί, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ευελπιστεί να συνετίσει έγκαιρα τους οδηγούς, ώστε αυτοί να μην εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, μέσα από την ανάπτυξη υπερβολικών ταχυτήτων.Σήμερα,το eirusgate,σας παρουσιάζει φωτογραφίες από τα ραντάρ της τροχαίας,στονοδικό άξονα Ιωαννίνων – Τρικάλων, στην κατεύθυνση από Ιωάννινα προς

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:Συνεδρίασε η δημοτική κοινότητα

Τέθηκαν οι στόχοι για τη νέα δημοτική περίοδο

Μέσα σε κλίμα συνεργασίας και γόνιμου διαλόγου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ της Δημοτικής Κοινότητας Πρέβεζας. Ο πρόεδρος Δημήτρης Νικολός και τα παρόντα μέλη Τάσος Πουρναρόπουλος, Γιώργος Πάντης, Βαγγέλης Ντόντορος, Χριστίνα Σάφη, Σπύρος Ηλιόπουλος, Βασίλης Γιαννάκης, Χρύσα Κυριάκη , Δημήτρης Μπέλλης συζήτησαν θέματα που αφορούν την Δημοτική Κοινότητα της Πρέβεζας ανοίγοντας παράλληλα έναν “κατάλογο” στόχων και δράσεων μέσα στους οποίους θα κινηθούν το επόμενο διάστημα. Ο κ.Νικολός ενημέρωσε τους συμβούλους για τις προσπάθειες που έχει ξεκινήσει προκειμένου να εξετάσει τις δυνατότητες υλοποίησης του προγράμματος απόσυρσης εγκαταλειμένων αυτοκινήτων ( το οποίο εφαρμόστηκε στον Δήμο Ζηρού) και στην Πρέβεζα. Οι σύμβουλοι αντιμετώπισαν με ενδιαφέρον την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος και στην Πρέβεζα με την προυπόθεση να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο νόμος έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απομάκρυνση μόνο των αυτοκινήτων που

Βιβλιοπαρουσίαση για το Βαθύπεδο Ιωαννίνων

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν υπέρ της ΕΛΕΠΑΠ

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, στις 8 το βράδυ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δημήτρης Χατζής", το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει το βιβλίο του Χρήστου Π. Βασιλείου: "Το τελευταίο τσελιγκάτο από το Βαθύπεδο Ιωαννίνων". Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννης Σεντελές θα απευθύνει χαιρετισμό και στη συνέχεια θα μιλήσουν για το βιβλίο, ο Βασίλης Νιτσιάκος,Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Μιχάλης Αράπογλου, Αρχιτέκτονας, ο Γιώργος Θεοδώρου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυπεδιωτών Ιωαννίνων και φυσικά ο ίδιος ο συγγραφέας. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

Kοινωνικό φροντιστήριο από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Έναρξη μαθημάτων Πέμπτη 2 Οκτωβρίου

Κοινωνικό φροντιστήριο θα λειτουργήσει και φέτος από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης η έναρξη λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου θα γίνει την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης. Η έναρξη θα γίνει με αγιασμό που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος. Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν δωρεάν τα μαθήματα του Φροντιστηρίου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ιερέα της ενορίας τους , το αργότερο μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, συμπληρώνοντας παράλληλα σχετική αίτηση. Η Ιερά Μητρόπολη καλεί τους καθηγητές και τους μαθητές να προσέλθουν στον Αγιασμό και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα των μαθητών.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Σύμφωνη γνώμη Ε.Δ.Α. Περιφέρειας για την ενίσχυση της ύδρευσης στο Δήμο Σουλίου

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη προς το Δήμο  Σουλίου διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής  Αρχής της Περιφέρειας για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης  του έργου "Ενίσχυση ύδρευσης Τ.Κ. Γαρδικίου - Τ.Κ. Χόικας - Τ.Κ. Γλυκής  Δήμου Σουλίου", προϋπολογισμού 496.664,63 ευρώ. 

ΟΑΕΔ: Από την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα

Ξεκινά την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου στις 10 π.μ. η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος.Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου στις 13:30 και η παραλαβή των δικαιολογητικών μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας.Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.Όσον αφορά στην έναρξη υποβολής των αιτήσεων μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), θα ακολουθήσει νεότερη οδηγία.Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και

Ο Γιώργος Σταθάκης στη Θεσπρωτία

O  Γιώργος Σταθάκης, βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρίσκεται την ερχόμενη Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στην Θεσπρωτία. Ο Γιώργος Σταθάκης θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου και ώρα 8:00 μ.μ., στο «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα, με θέμα: «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ». Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ευρωπαϊκό Συνέδριο στην Ηγουμενίτσα

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Europe for Citizens”,  πρόκειται να διοργανώσει από τις 08.10.2014 έως τις 10.10.2014, τριήμερο Ευρωπαϊκό Συνέδριο  στην Ηγουμενίτσα με θέμα “Unity in diversity – social inclusion as a European issue”. Στο παραπάνω Συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι και ειδικοί επιστήμονες σε θέματα  ειδικής αγωγής (Α.μ.Ε.Α) και διεθνών σχέσεων από την Ελλάδα και τις αδελφοποιημένες πόλεις  Velbert (Γερμανία), Corby (Μεγάλη Βρετανία) και Chatellerault (Γαλλία). Ταυτόχρονα, πρόκειται να οργανωθούν και τέσσερα Workshops με τα εξής θέματα:

Ερώτηση Κώστα Μπάρκα για το Μουσείο Νικόπολης και την Κασσώπη

Ερώτηση για το Μουσείο Νικόπολης και την Κασσώπη, κατέθεσε προς υπουργό Κώστα Τασούλα ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑΚώστας Μπάρκας.Αναλυτικά στη  ερώτηση του ο κ. Μπάρκας αναφέρει τα εξής:Ερώτηση με Θέμα: «Κλειστό για το κοινό το Μουσείο Νικόπολης και ο αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης Π.Ε Πρέβεζας, αρμοδιότητας ΛΓ’ ΕΠΚΑ, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού» κατέθεσε προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κ Κ.ώστας Μπάρκας. Ο βουλευτης ρωτά τον υπουργό «Με ποιο χρονοδιάγραμμα θα προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση της φύλαξης και την εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, μέσω της πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού στους χώρους αυτούς »Σύμφωνα με τον βουλευτή «Η ερώτηση αυτή, είναι η τρίτη κατά σειρά τους

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ενημέρωση για τον καταρροϊκό πυρετό στην Ν.Σαμψούντα

Ερώτηση για το θέμα στη βουλή από τον Κώστα Μπάρκα

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κτηνοτρόφων της περιοχής για τον καταρροϊκό πυρετό το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πρέβεζας και η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας διοργανώνουν ημερίδα, σήμερα Δευτέρα και ώρα 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ν.Σαμψούντας. Mε ομιλητές τους Φάη Θεοφάνη προϊστάμενο Κτηνιατρικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πρέβεζας και Παπουτσή Παναγιώτη κτηνίατρο. Εν τω μεταξύ ερώτηση για τον καταρροϊκό πυρετό προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στις οδούς Εμμανουήλ Παππά και Δημουλίτσας Πατατούκα

Προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες  αποχέτευσης στην Παραλίμνια Ζώνη 

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες  αποχέτευσης στην Παραλίμνια Ζώνη με όρους ασφαλείας για πεζούς  και οχήματα, προχωρά ο δήμος Ιωαννιτών. Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου, Θωμά Μπέγκα, η κυκλοφορία  των οχημάτων στην οδό Εμμανουήλ Παππά, στο ρεύμα προς τη λίμνη,  θα διακοπεί ως την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου και θα διεξάγεται, με  ειδική σήμανση του εργοταξίου, μέσω των οδών Στρ. Βογιάννου και Γ.  Γεννηματά. Τα δε οχήματα επί της Γεωρ. Γεννηματά θα κινούνται στο  ρεύμα της Εμμανουήλ Παππά προς Παπαναστασίου. Επίσης, ως την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, θα διακοπεί η κυκλοφορία  των οχημάτων και στην οδό Δημουλίτσας Πατατούκα. Η διέλευσή τους  και στα δύο ρεύματα θα γίνεται με ειδική σήμανση του εργοταξίου,  μέσω της οδού Βορείου Ηπείρου και της λεωφόρου Μεγάλου  Αλεξάνδρου. Το ίδιο διάστημα, θα διακοπεί η κυκλοφορία και στην οδό  Γαζή.Οι εργασίες για την επέκταση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό  του αποχετευτικού δικτύου στην Παραλίμνια Ζώνη γίνονται με ευθύνη  της ΔΕΥΑΙ.

ΠΡΕΒΕΖΑ-Συνεδριάζει σήμερα το βράδυ το ΔΣ του Επιμελητηρίου

Με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Δευτέρα στις 8 το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.Μεταξύ των θεμάτων ο Επιμελητηριακός θεσμός (Βιωσιμότητα – Εξέλιξη - Προοπτική) και η Ίδρυση Κέντρου Διαμεσολάβησης στις έδρες των κατά τόπους Επιμελητηρίων της χώρας.Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την επόμενη μέρα την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα.

Εξηγήσεις για το ανθελληνικό παραλήρημα στα Αλβανικά βιβλία ζητά ο Τέρενς Κουίκ

Από τους αρμόδιους Υπουργούς, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εξωτερικών 
Την ανθελληνική προπαγάνδα των αλβανικών βιβλίων Γεωγραφίας και την κρατική ολιγωρία επί του θέματος, το οποίο αναδεικνύει το epirusgate σε προηγούμενη ανάρτηση, καταγγέλλει με ερώτηση που καταθέτει στην Βουλή ο εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων ΕλλήνωνΤέρενς Κουίκ.Ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος ζητάει εξηγήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εξωτερικών αντίστοιχα, καθώς τα επίμαχα βιβλία καθίστανται πλέον επικίνδυνα, αφού στις «αλβανικές περιοχές» («treva shqiptare») περιλαμβάνεται… ολόκληρη η βορειοδυτική Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας!Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:Άνευ περαιτέρω σχολίων σας παραθέτω το πολύ αποκαλυπτικό δημοσίευμα, όπως αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού «ellogosar.blogspot.gr» την Τρίτη 23.09.14 και αφορά στην σοβαρότατη διαπίστωση, ότι στα σχολεία της αλβανικής επικράτειας οι μαθητές διδάσκονται για τις «αλβανικές» περιοχές στην... Ελλάδα (Trevat shqiptare ne Greqi), δηλαδή Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κτλ.!!!Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Ομιλία του Γιώργου Σταθάκη στην Άρτα

Ο Γιώργος Σταθάκης, βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ο ομιλητής σε ανοικτή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 8:00 μ.μ., στην αίθουσα του συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ στην κεντρική πλατεία της Άρτας, με την παρουσία της βουλευτού Άρτας Όλγας Γεροβασίλη, με θέμα: Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Το πρόγραμμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Γεμάτος από συνθήματα με σπρέι ο τοίχος του Πολιτιστικού πολυχώρου στα Σφαγεία!

Καιρός είναι να τα σβήσει ο δήμος Ιωαννιτών

Τα συνθήματα με σπρέι οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων έχουν την τιμητική τους στον τοίχο του Πολιτιστικού Χώρου "Δημήτρης Χατζής" στα Σφαγεία και δυστυχώς έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει το πολιτιστικό έλλειμμα που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα της τοπικής μας νεολαίας, που δε διστάζει να βγάλει τα... απωθημένα της επάνω σε πετρόκτιστες τοιχοποιίες! Αντίθετα με το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην Νομαρχία), όπου κάθε τόσο βλέπουμε να καθαρίζεται από τα συνθήματα με σπρέι, στο δήμο Ιωαννιτών δεν βλέπουμε να αναλαμβάνονται αντίστοιχες πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα τα κτίρια του δήμου αλλά και γενικότερα η πόλη να είναι έρμαιο στις διαθέσεις όσων θέλουν να διατυμπανίσουν τον... έρωτα τους, όσων θέλουν να δημοσιοποιήσουν το... οπαδιλίκι τους αλλά και όσων αντιτίθενται κατά των μέτρων της... κυβέρνησης και κατά του... μνημονίου και της

Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τον διοικητή και τον σύλλογο εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα συζητήσουν περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της περιφερειακής παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" με επκεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη, στην συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου με τον διοικητή και τον σύλλογο εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η συνάντηση με τον διοικητή έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί της Τρίτης ενώ αμέσως μετά στις 11.45 θα συναντηθούν με τους εργαζόμενους. Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και με άλλους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

ΑΡΤΑ- Έναρξη Εμποροπανύγηρης το Σάββατο 3 Οκτωβρίου

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αρταίων ανακοινώνεται ότι, τα εγκαίνια της Γενικής Έκθεσης και της Εμποροπανήγυρης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 20.00 και θα διαρκέσει μέχρι στις 3/10/2014.Να τονιστεί ότι στα δύο parking της περιφερειακής οδού, στην Πλατεία Καραϊσκάκη (parking φορτηγών) και στην Πλατεία Ζέρβα, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Βεβήλωσαν με σπρέι την προτομή του Χρήστου Κατσάρη στο ομώνυμο πάρκο!

Σήμα κατατεθέν του Πάρκου Κατσάρη στην παραλίμνια περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, είναι η προτομή του ίδιου του δωρητή, ο οποίος άφησε κληροδότημα στον δήμο Ιωαννιτών, με χρήματα του οποίου δημιουργήθηκε το ομώνυμο πάρκο! Όμως η προτομή του μεγάλου αυτού Γιαννιώτη βεβηλώθηκε με σπρέι, καθώς έπεσε θύμα της εκτόνωσης ασυνείδητων συμπολιτών μας που έγραψαν πάνω της συνθήματα για τους οργανωμένους οπαδούς του... ΠΑΣ Γιάννινα! Η εικόνα της προτομής προκαλεί ντροπή σήμερα σε όποιον την αντικρίζει, όμως μεγαλύτερη ντροπή και δυστυχώς απογοήτευση προκαλεί σε κάθε Γιαννιώτη η απάθεια του δήμου Ιωαννιτών, που δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται να προστατεύσει στοιχειωδώς τους ευεργέτες της ίδιας της πόλης μας! Μήπως θα πρέπει να κινητοποιηθεί η σημερινή δημοτική αρχή προκειμένου να συμβάλει στην συντήρηση και την αποκατάστασή των ζημιών που έχουν υποστεί τα μνημεία στα Γιάννενα;

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ:Άρχισαν οι εργασίες για τη μονάδα λυματολάσπης στη Ελεούσα!!!

Οι μπουλντόζες άνοιξαν τάφρο. Έστρωσαν με χαλίκια το κτήμα. Πήραν άδεια ή οι εργασίες είναι αυθαίρετες;


Την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν σύμφωνα με το zitsagate, οι εργασίες στο κτήμα στην Ελεούσα, όπου θέλει να κάνει την ιδιωτική μονάδα λυματολάσπης ο άντρας της κ. Τατιάνας Καλογιάννη (αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Ηπείρου).Η απόσταση από τις πηγές της Κρύας που υδρεύονται τα Γιάννενα είναι περίπου 700 μ. και και οι ανησυχίες που εκφράστηκαν για πιθανή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα δεν διασκεδάστηκαν.Σε πρώτη φάση ο άντρας της Τατιάνας Καλλογιάνη κ. Σταύρου κατασκεύασε τάφρο περίπου μήκους 35-40 μ. και πλάτος 6-8 μ. κοντά στην άκρη του οικοπέδου και μπάζωσε με χαλίκια και 3άλφα το μισό χωράφι. Όλα αυτά...όπως τουλάχιστο φαίνεται από τη Δι@ύγεια (https://diavgeia.gov.gr/), έγιναν χωρίς άδεια της πολεοδομίας που είναι απαραίτητη. Τότε οι εργασίες γράφονται ως αυθαίρετες, υποβάλλεται μήνυση και η πολεοδομία καθώς και όλες οι άλλες υπηρεσίες απαγορεύεται στο χωράφι αυτό να δώσουν οποιαδήποτε άδεια.Έτσι μπλοκάρουν πανεύκολα τον άντρα της Τατιάνας από την –όπως χαρακτηρίστηκε- Ελεουσοκτόνα μονάδα λυματολάσπης. Και θα τον υποχρεώσουν να

Στις 28 Νοεμβρίου,θα έρθει τελικά η ψηφιακή τηλεόραση στην Ήπειρο

Λίγες μέρες ακόμη υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι Ηπειρώτες...

Λίγες μέρες ακόμη υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι Ηπειρώτες για την ψηφιακή τηλεόραση, το σήμα της οποίας, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, θα φθάσει στην περιοχή μας στις 28 Νοεμβρίου, ενώ από τις 19 Δεκεμβρίου οι πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα θα λαμβάνουν πλέον μόνο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, είναι προς δημοσίευση η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία ολοκληρώνεται η μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή.«Με ταχύτητα, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και πάνω από όλα με πλήρη διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, ολοκληρώνεται το πλέγμα των θεσμικών μέτρων και τεχνολογικών παρεμβάσεων που απαιτούνται για τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει νόμιμο και αδειοδοτημένο δίκτυο Παρόχου για την εκπομπή ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κινητικότητα κατάληψης από το πρωί στο 1ο και το 2ο Λύκειο Ιωαννίνων

Υπό κατάληψη παραμένουν και σήμερα το 1ο και 3ο ΕΠΑΛ

Κινητικότητα από το πρωί στο 1ο και το 2ο Λύκειο Ιωαννίνων, όπου με έντονη τη διάθεση των μαθητών για κατάληψη, συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα οι μεταξύ τους διαβουλεύσεις αλλά και ο διάλογος με εκπαιδευτικούς και κάποιους γονείς που ανησυχούν για το χάσιμο των μαθημάτων. Σκέψεις και συζητήσεις για κατάληψη έγιναν και σε άλλα Λύκεια των Ιωαννίνων, όμως μέχρι αυτή την ώρα υπό κατάληψη τελούν το 1ο και το 3ο ΕΠΑΛ.

71 χρόνια από τη ναζιστική θηριωδία στην Παραμυθιά

"Ζωντανή"μαρτυρία για την σφαγή στην Θεσρπωτική κωμόπολη,τον Σεπτέμβρη του 1943

Γράφει η Μαίρη Τζώρα

«Ήταν 7 το πρωί, 29 Σεπτέμβρη του 1943. Απανωτές ριπές, κροτάλισμα πολυβόλων, ακούστηκαν σε όλη την Παραμυθιά. Θρήνος στην κάθε γειτονιά».Με συγκίνηση, ο κ. Αντώνης Δρίμτζιας, θυμάται όσα βίωσε σαν παιδί, πριν από 71 χρόνια, όταν οι Γερμανοί κατακτητές, εκτέλεσαν 49 προσωπικότητες της Παραμυθιάς, ανάμεσα τους και τον πατέρα του.Η συνάντηση με τον κ. Δρίμτζια, έγινε στην μαρτυρική πόλη της Παραμυθιάς, με αφορμή τις τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν τη Δευτέρα με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στον τόπο της θυσίας.Ο κ. Δρίμτζιας, ανοίγει τα μάτια της «παιδικής του ψυχής» και αφηγείται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα που συνέβησαν τις «μαύρες μέρες» εκείνου του Σεπτέμβρη.«Αφορμή για τις εκτελέσεις, εδόθη στους κατακτητές όταν, στις 24 Σεπτέμβρη, αντάρτες επιτέθηκαν σε απόσπασμα ανίχνευσης εδάφους στη θέση Σκάλα και σκότωσαν έξι Γερμανούς στρατιώτες. Σύμφωνα με τη διαταγή της γερμανικής διοίκησης, σε αντίποινα, 1 προς 10,έπρεπε να εκτελεστούν 60 χριστιανοί».Ο 78χρονος, σκουπίζει ένα δάκρυ με το μαντήλι του και

Επίσκεψη Κώστα Μπασιούκα στο άσυλο ανιάτων

Την περασμένη Παρασκευή,επισκέφθηκε το Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος ο  Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" Κώστας Μπασιούκας όπου παρακολούθησε τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Από την ενημέρωση και τη σχετική  συζήτηση φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο οικονομικός στραγγαλισμός και η δραματική  έλλειψη προσωπικού (7 άτομα για 68 ασθενείς με αυξημένες ανάγκες) κάνουν  δύσκολη έως και αδύνατη τη στοιχειώδη φροντίδα αυτών των συνανθρώπων  μας και επικίνδυνη την καθημερινότητα για εργαζόμενους και νοσηλευόμενους. Η πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση με συνεχή μείωση των  χρηματοδοτήσεων, συγχωνεύσεις, μείωση του προσωπικού και διάλυση των εργασιακών σχέσεων οδηγεί στην  αδυναμία λειτουργίας ακόμα και των ανθρωπιστικών δομών.Φτάνει πιά! Η "Ήπειρος Ανατροπής" με τους εκλεγμένους της αλλά και όλο τον κόσμο  της Ηπείρου που κρατάει ακόμα την

ΑΡΤΑ-Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 29-9-2014 και ώρα 8:00μμ το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1.Περί μη εφαρμογής του Ν. 4250/2014 σχετικά με την αξιολόγηση των υπαλλήλων.
2.Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (άρθρο 76 Ν.3852/2010)
3.Ορισμός μελών Δ.Σ. ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.
4.Έγκριση της υπ’ αρ. 8/2014 «Αναμόρφωση πρ/σμού» απόφασης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου»
5.Ορισμός μελών Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άρτας.
6.Συγκρότηση επιτροπής επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος και επιτροπής παρακολούθησης των

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Σήμερα ανακοινώνονται οι υπουργικές αποφάσεις για το θέμα των δικαιούχων μετεγγραφών

«Ψυχραιμία» συνιστά ο πρύτανης Γ.Καψάλης

Σήμερα Δευτέρα ανακοινώνονται οι υπουργικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για το θέμα των δικαιούχων μετεγγραφών, ενώ η διαδικασία υποβολής των αντίστοιχων αιτήσεων ξεκινά τις επόμενες ημέρες σε ειδική «ηλεκτρονική» πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.Στα πανεπιστήμια ωστόσο επικρατεί ανησυχία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι ο τεράστιος αριθμός που παρουσιάζεται στα στοιχεία που συγκέντρωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι γραμματείες των τμημάτων είναι στην πραγματικότητα πλασματικός, καθώς κατέθεσαν αίτηση μετεγγραφής και πολλοί πρωτοετείς φοιτητές που τελικά δεν τη δικαιούνται.Πάντως κάποια περιφερειακά Ιδρύματα θα... δουν δεκάδες πρωτοετείς φοιτητές τους να φεύγουν.Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γ. Καψάλης λέει ότι το ποσοστό εκείνων που θέλουν να μετεγγραφούν από τους πρωτοετείς φοιτητές είναι γύρω στο 25%-30% και συνιστά «ψυχραιμία».

ΠΡΕΒΕΖΑ:Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ από το ΠΑΜΕ

Nέες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ: 30 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο και 3 Οκτωβρίου στη Θεοφάνειο

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τον ΟΑΕΔ στην Πρέβεζα πραγματοποίησε η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ μαζί με μέλη Σωματείων της περιοχής. Καλώντας εργαζόμενους και άνεργους, απέναντι στην πολιτική που τους εκβιάζει να διαλέξουν ανάμεσα στη δουλειά χωρίς δικαιώματα και στον εφιάλτη της ανεργίας, να κάνουν το βήμα, να οργανωθούν στα σωματεία και στις επιτροπές ανέργων, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, της πάλης για μια κοινωνία, χωρίς ανεργία και εκμετάλλευση και να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα αύριο Τρίτη και 9 το πρωί στη συγκέντρωση στο νοσοκομείο απαιτώντας μεταξύ άλλων «όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Συνελήφθησαν αλλοδαποί διακινητές που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες  τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, τέσσερις Βούλγαροι και ένας υπήκοος Αφγανιστάν (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 23, 28, 37, 25 και 40 ετών), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, με δύο αυτοκίνητα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Ηγουμενίτσα τόσο το προπορευόμενο όχημα, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός όσο και το όχημα που μετέφερε τους παράνομους αλλοδαπούς, τα οποία και ακινητοποίησαν. Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, ο 28χρονος Βούλγαρος διακινητής με συνοδηγό τον 37χρονο δράστη, μετέφεραν τους λαθρομετανάστες, ηλικίας 34, 18 και 17 ετών, ενώ οι άλλοι τρεις διακινητές με το άλλο αυτοκίνητο λειτουργούσαν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων. Σημειώνεται ότι οι λαθρομετανάστες, κατά τον

Η selfie φωτογραφία του Αντώνη Μπέζα με τον «μπουμπούκο»!!!

Μία selfie φωτογραφία ανέβασε στο twitter ο κοινοβουλευτικός θριλικός "Μπουμπούκος" και εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης με τον Θεσπρωτό  υφυπουργό Εργασίας, Αντώνη Μπέζα ,από  το ξενοδοχείο "Άθως Παλάς", όπου πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. «Με τον φίλο Υφυπουργό Εργασίας και πρώην Υφυπουργό μου Αντώνη Μπέζα και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τάκη Κοντό», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στα... "κάγκελα" οι εργαζόμενοι στο δήμο Ιωαννιτών για την αξιολόγηση

Μισόλογα από τη δημοτική αρχή Μπέγκα που απλά αναστέλλει -μέχρι νεωτέρας- τη διαδικασία αξιολόγησης!

Θα περίμενε κανείς από τον... "κεντροαριστερό" δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα να μη συναινέσει στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του δήμου, να μην υπογράψει την ποσόστωση του 15% και να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να υπάρχει μια ευρύτερα κοινή απόφαση απόφαση του κορυφαίου οργάνου. Όμως αντί για ξεκάθαρες λύσεις, ο σημερινός δήμαρχος επέλεξε τα πολιτικά... μισόλογα και απλά ζήτησε να ανασταλεί -μέχρι νεωτέρας- η διαδικασία της αξιολόγησης του προσωπικού στο δήμου Ιωαννιτών, με το σκεπτικό ότι πρέπει να λάβει γνώση η νέα δημοτική αρχή! Μέχρι να αποφασίσει η

ΠΡΕΒΕΖΑ:Το τελευταίο αντίο στο Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Ζέκιο, είπαν συγγενείς και φίλοι...

Στο Χειμαδιό στο τόπο καταγωγής του και μέσα σε κλίμα συγκίνησης είπαν το τελευταίο αντίο στο Δημοτικό Σύμβουλο Πρέβεζας Δημήτρη Ζέκιο το Σάββατο το απόγευμα συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης. Εν τω μεταξύ νωρίτερα την ίδια ημέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας συνεδρίασε εκτάκτως με αφορμή τον θάνατο του 54χρονου Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Ζέκιου, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής στο σπίτι του στην Πρέβεζα, από ανακοπή καρδιάς. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας συμμετέχοντας στο πένθος για την απώλεια του Δημοτικού Συμβούλου, Δημήτρη Ζέκιου προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση ψηφίσματος εκφράζοντας μεταξύ άλλων τα συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής στην οικογένειά του, ενώ παρευρέθη σύσσωμο στην κηδεία του. Τον επικήδειο εκφώνησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Φραγκούλης, μιλώντας «για ένα εξαιρετικό άτομο με ενδιαφέρον για τα κοινά και

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Εστία μόλυνσης τα παλιά ουροτήρια στην οδό Φιλικής Εταιρείας

Μπορεί τα παλιά δημόσια ουρητήρια στην οδό Φιλικής Εταιρείας (Γυαλί Καφενέ) να μην χρησιμοποιούνται για το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν και να βρίσκονται σήμερα κλειδαμπαρωμένα, όπως όμως μας κατήγγειλαν περίοικοι της πεχιοχής, από το χώρο βγαίνουν πάσης φύσεως ζωύφια και μικροοργανισμοί, ενώ εκεί βρίσκουν καθημερινά καταφύγιο πολλά αδέσποτα της πόλης. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε, εσωτερικά ο χώρος θυμίζει... τροπική ζούγκλα και δεν είναι λίγες οι φορές που επαγγελματίες στα γειτονικά καταστήματα με δική τους πρωτοβουλία προσπάθησαν -εξωτερικά τουλάχιστον- να τον απολυμαίνουν. Σήμερα αποτελεί μια εστία μόλυνσης για όλη την ευρύτερη περιοχή και υποβαθμίζει υγειονομικά αλλά και

Ανακοίνωση των εργαζομένων,για την διαδικασία ελέγχου της γνησιότητας των τίτλων σπουδών στο Νοσοκομείο Άρτας

Η διαδικασία ελέγχου της γνησιότητας των τίτλων σπουδών των υπαλλήλων του Δημοσίου,  είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο στο σύνολο του  Δημόσιου τομέα. Και ειδικά στο Νοσοκομείο Άρτας είναι μια διαδικασία που βρίσκεται στο  τέλος της και που τα αποτελέσματα της είναι πλέον γνωστά. Όταν αυτή ξεκίνησε τότε συνολικά η κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι θα βρει χιλιάδες  υπαλλήλους που έχουν παρανομήσει σ΄ αυτό το θέμα. Η ζωή έδειξε ότι κάπως αλλιώς είναι  τα πράγματα. Τουλάχιστον στο δικό μας εργασιακό χώρο, των συνολικά 750 εργαζόμενων,  βρέθηκαν μόνο τρεις με παραποιημένους τίτλους σπουδών.  Από την αρχή της διαδικασίας δηλώσαμε σε όλους τους τόνους σαν Σύλλογος Εργαζομένων ότι τέτοια φαινόμενα διαφθοράς θα μας βρουν απέναντι. Τώρα, ένα χρόνο μετά, και μετά την μαζική αντίδραση των εργαζόμενων στην  επιχειρούμενη «αξιολόγηση» και την ακύρωση του συγκεκριμένου νόμου στην πράξη,  η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδέσει τις διαδικασίες του ελέγχου της  γνησιότητας των τίτλων σπουδών με την αξιολόγηση, δυο πράγματα τελείως διαφορετικά,  απλά και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων και την παραπληροφόρηση και  παραπλάνηση του Ελληνικού Λαού. Η επιχειρούμενη «αξιολόγηση» των Δημοσίων υπαλλήλων είναι μια αντιδραστική  διαδικασία, που δεν εφαρμόζεται πουθενά αλλού σε

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Ειδικό Συνεργάτη με μόνο προσόν το... Απολυτήριο Λυκείου ζητά ο Θωμάς Μπέγκας!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ... ΟΛΟΙ - Δημοσίευσαν την προκήρυξη στο... Σαββατιάτικο φύλο της τοπικής εφημερίδας "Ενημέρωση"

Προκήρυξη για την πλήρωση μιας (1) θέσης Συνεργάτη δημάρχου, προκήρυξε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με την υπ' αριμ.: 86124/13939 προκήρυξη που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή (26/9) και προκειμένου να την πληροφορηθούν... όλοι οι ενδιαφερόμενοι στα Γιάννενα, έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθεί στο... Σαββατιάτικο φύλλο της τοπικής εφημερίδας "Ενημέρωση". Τι διαβάσαμε στη συγκεκριμένη προκήρυξη; Ότι την εποχή των προσόντων και της εξειδίκευσης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων ζητά να προσλάβει ειδικό συνεργάτη με μόνο προσόν το... Απολυτήριο Λυκείου! Ναι καλά διαβάσατε, ούτε διδακτορικά, ούτε μεταπτυχιακά, ούτε ξένες γλώσσες, ούτε δεξιότητες στην πληροφορική, ούτε σχετικές αποδεδειγμένες εμπειρίες, ούτε τίποτα δε ζητά ο δήμαρχος Ιωαννίνων. Παρά μόνο... Απολυτήριο Λυκείου! Τώρα όσοι από εσάς διαβάσετε τη συγκεκριμένη προκήρυξη και φρίξετε που κάνατε το λάθος όλα τα προηγούμενα χρόνια να χάσετε το χρόνο σας αποκτώντας προσόντα, εύκολα θα αντιληφθείτε ότι κάνατε λάθος! Η εποχή... αριστείας και... αξιοκρατίας στο δήμο Ιωαννιτών επί θητείας Μπέγκα, απαιτεί απλά και μόνο... Απολυτήριο Λυκείου!