Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Παραβάσεις σε πρατήρια καυσίμων για τα συστήματα εισροών – εκροών!!!

Σε 336 ανέρχονται οι παραβάσεις σε 212 πρατήρια υγρών καυσίμων από το σύνολο των 385 που ελέγχτηκαν για τα συστήματα εισροών-εκροών και τη διασύνδεσή τους με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και την αποστολή των στοιχείων, όπως υποχρεούνται.Οι έλεγχοι έγιναν από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων.Στα συνοπτικά αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν έως 23 Σεπτεμβρίου η παραβατικότητα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στην μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης, καθώς και της διασύνδεσης και της αποστολής στοιχείων προς την ΓΓΠΣ.Αναλυτικότερα:

Ερώτηση 54 βουλευτών της Ν.Δ. για στέρηση συνταξιοδότησης σε οφειλέτες ΟΑΕΕ

Ερώτηση με θέμα τη στέρηση του δικαιώματος συνταξιοδότησης από τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας 54 βουλευτές της ΝΔ.Στην ερώτησή τους επισημαίνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, σταμάτησαν την καταβολή εισφορών στα χρόνια της κρίσης λόγω αντικειμενικής οικονομικής αδυναμίας και προτείνουν την αύξηση του ισχύοντος ορίου οφειλών για απονομή σύνταξης από τις 20.000 στις 30.000 ευρώ, την αύξηση των δόσεων της ρύθμισης από 40 σε 60 και τη δυνατότητα συμψηφισμού, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε δυσχερή θέση εξαιτίας της κρίσης.Την ερώτηση υπογράφουν οι:

Στην Ελλάδα οι υψηλότεροι φόροι ακινήτων μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ!!!

Την πιο βαριά φορολόγηση ακινήτων στον δυτικό κόσμο έχει η Ελλάδα, γεγονός που εκτός από την οικονομική αφαίμαξη των νοικοκυριών έχει συμβάλει και στην καταβαράθρωση της οικοδομής και της κτηματαγοράς.Πρόκειται για το συμπέρασμα μελέτης της εταιρείας ορκωτών εκτιμητών και διαπιστευμένων συμβούλων ακίνητης περιουσίας GLP Values σχετικά με το ύψος των φόρων ακινήτων (ιδίως φόρων κατοχής) στην Ελλάδα σε σχέση με σειρά άλλων ανεπτυγμένων χωρών, αλλά και με τον ΟΟΣΑ ως σύνολο. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές της GLP, η σύγκριση, λόγω διαθεσιμότητας των στοιχείων, έγινε για το 2011. Έκτοτε οι φόροι κατοχής ακινήτων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κι άλλο, με κορύφωση τον ΕΝΦΙΑ του 2014. Άρα τα συμπεράσματα είναι σήμερα ακόμη πιο αποκαρδιωτικά για την Ελλάδα από ό,τι το 2011.Η μελέτη διαψεύδει επιχειρήματα όπως ότι το συνολικό φορολογικό βάρος των Ελλήνων σε σχέση με τις χώρες του ΟΟΣΑ είναι μικρό. Αντιθέτως, είναι το μεγαλύτερο, ειδικά σε σχέση με το διαθέσιμο εισόδημα και εν γένει τις

ΓΩΡΓΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ:Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν είναι δυνατόν να καλύψει τις βασικές ανελαστικές δαπάνες του Ιδρύματος

Μετεγγραφές, έλλειψη προσωπικού, υποχρηματοδότηση. Τα τρία αγκάθια της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας, σε μια πυκνή σε γεγονότα και προβληματισμούς περίοδο, όπου η Πολιτεία αφενός καθυστερεί την εφαρμογή των θεσμικών αλλαγών που θα επιτρέψουν στα Πανεπιστήμια να έχουν πραγματική αυτονομία, αφετέρου τα οδηγεί σε ασφυξία.Σε πολλά ανώτατα Ιδρύματα ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός δεν είναι δυνατόν να καλύψει τις βασικές ανελαστικές δαπάνες, που έχουν να κάνουν με την ηλεκτρική ενέργεια, το πετρέλαιο, το τηλέφωνο και το νερό, και κυρίως με τις λειτουργικές ανάγκες των Τμημάτων για φοιτητική μέριμνα. Αρκετά Τμήματα αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα έλλειψης διδακτικού προσωπικού, γεγονός που σημαίνει ότι είναι αναγκαίο να προκηρυχθούν νέες θέσεις καθηγητών, ώστε αφενός να καλυφθούν οι διδακτικές ανάγκες που υπάρχουν και αφετέρου να ανανεωθούν τα Προγράμματα Σπουδών.Από την άλλη, το υπουργείο Παιδείας σεμνύνεται ότι για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αποσύνδεσε τα χρήματα των ΕΛ.ΚΕ. από το δημόσιο λογιστικό και διέθεσε ακόμη, ως έκτακτη ενίσχυση, ποσό από τα λεγόμενα «κλεμμένα» που περιήλθαν στο υπ. Οικονομικών.Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Καψάλης,μιλώντας στην

3ο Φεστιβάλ Νεολαίας Σύριζα Ιωαννίνων

Παρασκευή 26 Σάββατο 27 Σεπτέμβρη Θεατράκι Σκάλα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Νεολαία Σύριζα Ιωαννίνων σας προσκαλεί στο Φεστιβάλ που διοργανώνει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο Θεατράκι(Σκάλα) με κεντρικό σύνθημα "Στους δρόμους της ανατροπής, σμιλεύουμε το μέλλον!".Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την 1η ημέρα ανοιχτή συζήτηση με θέμα τον αντιφασισμό στις 19:00 και στις 20:30 προβολή ταινιών από το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Traffic Jam ,Noise Figures και Minnie and the Moochers.Την 2η ημέρα το Φεστιβάλ ανοίγει στις 19:00 με την κεντρική πολιτική εκδήλωση με θέμα "Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς: Η συνεργατική οικονομία ως μια απάντηση στην ανεργία των νέων" με ομιλητή τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων και εργαζόμενους από συνεταιρισμούς. Στη συνέχεια προβολή της αντιπολεμικής ταινίας "Waltz with Bashir" και παρέμβαση-ενημέρωση από τον Παλαιστίνιο σύντροφο Εσσάμ Αλαντάση για την κατάσταση στη λωρίδα της Γάζας. Το βράδυ συναυλία με τον Σπύρο Γραμμένο. Και τις 2 μέρες θα ακολουθήσει πάρτυ. Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν εκθέσεις, βιβλιοπωλείο και συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους και όλες με την προσδοκία το Φεστιβάλ μας να είναι ένα μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της πόλης .

«Αμβρακία οδός»,η νέα ονομασία του αυτοκινητόδρομου «Άκτιο-Αμβρακία»

Δόθηκε παράταση στο τελευταίο τμήμα,μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015

Αμβρακία οδό ονόμασε τον αυτοκινητόδρομο «Άκτιο-Αμβρακία» ο Υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψή του στο έργο στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα. «Κατά την επίσκεψή του στην Αμφιλοχία, ο υπουργός ενημερώθηκε για την Αμβρακία Οδό. Η Παράκαμψη Αμφιλοχίας, τμήμα της Αμβρακίας Οδού έργο μεγάλης σπουδαιότητας, με το οποίο παρακάμπτεται η Αμφιλοχία από τον κόμβο της KNAUF έως το Λουτράκι με συντόμευση του χρόνου, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, πάνω από μισή ώρα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και εντός του 2014 προγραμματίζεται η έναρξη ασφαλτόστρωσης των πρώτων 8 χλμ.» αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου. Εν τω μεταξύ με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών που δημοσιεύθηκε στο «Διαύγεια» δόθηκε παράταση στο τελευταίο τμήμα της Αμβρακίας Οδού, αυτό της παράκαμψης Αμφιλοχίας, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Μπλόκο σε φορτίο 115 κιλά χασίς από τους αστυνομικούς των Ιωαννίνων!!!

Ποσότητα 114.900 κιλών χασίς, σε 13 δέματα,εντόπισαν σήμερα το μεσημέρι, άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και της ασφάλειας Ιωαννίνων, μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο οδηγούσε 43χρονος Αλβανός,στο δρόμο από το Λυκόστομο προς την Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων.O 43χρονος συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου

Παντού με δωρεάν είσοδο!

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, ο Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολη Μεγάλου Γαρδικίου, ο Αρχαιολογικός χώρος Καστρίτσας, ο Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης, η ΙΒ’ ΕΠΚΑ, το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, η ΛΓ’ ΕΠΚΑ, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και η ΛΒ’ ΕΠΚΑ, συμμετέχει για μία ακόμα χρονιά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι οποίες θεσπίστηκαν επίσημα ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 και υποστηρίζονται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι λοιπόν, Μουσεία λοιπόν όπως το Αρχαιολογικό Ιωαννίνων, αυτό της Νικόπολης, τα Μουσεία Άρτας και Ηγουμενίτσας, αλλά και αρχαιολογικοί χώροι όπως το Ιτς Καλέ, η Δωδώνη, το Μεγάλο Γαρδίκι και η Καστρίτσα θα είναι ανοιχτοί στο κοινό, φιλοξενώντας συναυλίες, γιορτές, εκθέσεις, εκπαιδευτικές δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια και παραστάσεις με αφετηρία πάντα την ιστορία και την κληρονομιά του τόπου μας. Πιο συγκεκριμένα στην Ήπειρο θα πραγματοποιηθούν:

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Πηγή ανάπτυξης και θέσεων εργασίας ο Πολιτισμός

Στη σημασία της άτυπης συνόδου των υπουργών Πολιτισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο, αλλά και της τελετής επιστροφής στην Ελλάδα ογδόντα αρχαίων νομισμάτων, από μέρους της Ιταλίας, αναφέρθηκε σε αναλυτικές δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιαννιώτης υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας.«Η σημασία της σημερινής άτυπης συνόδου υπουργών πολιτισμού στο Τορίνο δεν καθορίστηκε μόνον από την ημερήσια διάταξη, αλλά και από την έμφαση που έδωσαν όλοι οι συνάδελφοι -και βέβαια κι η Ελλάδα- στην πρόταση της ιταλικής Προεδρίας, η οποία συνεχίζει την εφαρμογή μιας ιδέας της προγενέστερης ελληνικής Προεδρίας. Της ιδέας να θεωρηθεί ο πολιτισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση σαν μια πηγή από την οποία μπορεί να προέλθει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», δήλωσε ο υπουργός.Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, «η ιδιότητα αυτή του πολιτισμού είναι παραγνωρισμένη και στην ατζέντα για την

Συλλήψεις ατόμων από περιπολούντες αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τη  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, κατά το τελευταίο  24ωρο, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι και αυτόφωρες συλλήψεις  για διάφορα αδικήματα από αστυνομικούς των κατά τόπους Διευθύνσεων  Αστυνομίας.  Αναλυτικότερα:
• Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης &  Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 57χρονος ημεδαπός, για τα αδικήματα της  πλαστογραφίας και της υπεξαίρεσης. Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που  πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 57χρονος,  διαπιστώθηκε ότι αυτός είχε κρυμμένη μέσα στο αυτοκίνητο, μία  πλαστή ελληνική ταυτότητα, με επικολλημένη τη φωτογραφία του.  Παράλληλα, προέκυψε ότι για το αυτοκίνητο που οδηγούσε, είχε  δηλωθεί υπεξαίρεση την 24-05-2014 στο Α΄ Τ.Α. Περιστερίου Αττικής.
• Συνελήφθη, στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας επισκέφθηκε τις εργασίες ανάπλασης στην οδό Προύσσης

Επίσκεψη στους δρόμους που περικλείουν την οδό 21ης Οκτωβρίου και εκτελούνται  ήδη οι εργασίες ανάπλασης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος  Μπαϊλης συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο των Τ.Υ Σταύρο Παπανίκα και τον  ανάδοχο του έργου. Ο κ.Μπαϊλης συνομιλώντας με δημότες εξέφρασε την ικανοποίησή του για την  πρόοδο των εργασιών υπογραμμίζοντας ότι με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων  θα αλλάξει η μορφή του κέντρου της πόλης. Οι πλακοστρώσεις, οι πεζοδρομήσεις και ο ηλεκτροφωτισμός θα πλαισιωθούν  και με έργα που αφορούν βασικές υποδομές όπως η διευθέτηση των ομβρίων  προκειμένου έτσι να επιλυθούν οριστικά χρόνια προβλήματα και να βελτιωθεί η  καθημερινότητα των κατοίκων. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας για μια ακόμη φορά ευχαρίστησε τους περίοικους για την

Νέα προγράμματα για 21.620 θέσεις εργασίας

Την ευκαιρία να βρουν εργασία θα έχουν 21.620 άνεργοι, μέσω των δύο νέων προγραμμάτων απασχόλησης και επανακατάρτισης του υπουργείου Εργασίας.Τα προγράμματα ξεκινούν τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος σημείωσε πως πρόκειται τα προγράμματα αυτά είναι του ΕΣΠΑ και εθνικής χρηματοδότησης. Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως ανήκουν σε μια νέα γενιά παρεμβάσεων σε σχέση με το παρελθόν, ενώ έχει διασφαλιστεί και η συμμετοχή ανέργων από περιοχές που τα περασμένα χρόνια αποκλείονταν από ανάλογα προγράμματα. Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε το Νότιο Αιγαίο και τη Στερεά Ελλάδα.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των δύο προγραμμάτων
Το πρώτο πρόγραμμα αφορά 16.620 ανέργους ηλικιών από 29 έως και 64 ετών οι οποίοι έχουν χαμηλά προσόντα και στόχος του είναι η ενίσχυσή τους μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης και απασχόλησης.Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων η οποία θα περιλαμβάνει:

Επίσκεψη του δημάρχου Ηγουμενίτσας στο νοσοκομείο Φιλιατών

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας  Ιωάννης Λώλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα  του Δήμου  Σταύρο Κατσίλη, επισκέφτηκε  τον  Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών  Σπύρo Δερδεμέζη. Παρούσα στη συνάντηση ήταν  και η Διευθύνουσα του Νοσοκομείου.  Στη συoνάντηση, η οποία έγινε σε καλό κλίμα, τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τις  δομές υγείας εντός των ορίου του δήμου Ηγουμενίτσας καθώς και η πορεία των εργασιών  που αφορούν την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών.  Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της άμεσης λειτουργίας του Τμήματος  Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας  Ηγουμενίτσας με την επιπλέον στελέχωση του, της ορθής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας  Μαργαριτίου, της ετοιμότητας και πληρότητας του ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή, καθώς  και των

Σεμινάριο ρευματολογίας από 25 εως 27 Σεπτεμβρίου στα Γιάννενα

 Εκπαιδευτικό σεμινάριο με πρακτική άσκηση υπερήχων για Ρευματολόγους θα διεξαχθεί στα Γιάννενα (ξενοδοχείο «Du Lac») το τριήμερο 25 με 27 Σεπτεμβρίου. Η πρωτοβουλία διοργάνωσης ανήκει στην Ρευματολογική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που για δεύτερη φορά οργανώνει στη πόλη μας εντατικό πρόγραμμα στο τομέα του «ρευματολογικού» υπερήχου με διεθνή συμμετοχή.Ξένοι και Έλληνες προσκεκλημένοι ομιλητές με εξειδίκευση στον υπέρηχο μυοσκελετικού μέσα από θεωρητικές και πρακτικές παρουσιάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε νέους συναδέλφους σε ένα εντατικό εκπαιδευτικό τριήμερο που θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 3.30 μ.μ. και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 4.40 μ.μ..Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.rheumatology.gr.

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας:10ημερο προσφορών

Από 25/9/14 έως 4/10/14
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας προτείνει στα μέλη του να κάνουν 10ήμερο προσφορών από 25/9/14 έως 4/10/14 .Ο τρόπος είναι ο ίδιος που γίνετε μέχρι σήμερα ,δηλαδή αίτηση με τα προϊόντα και τις τιμές (πριν και μετά την έκπτωση και το ποσοστό έκπτωσης ) και αποστολή με φαξ 2103815314 ή email. prosfores@e-prices.gr στο Γενικό παρατηρητήριο τιμών και κοινοποίηση στον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας (Σκουφά 51 , φαξ 2681052155 ,email esartas@ymail.com).Αυτό γίνετε γιατί μέσα σε αυτό το διάστημα θα πραγματοποιηθεί το παζάρι και η 2η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας .Το 10ήμερο αυτό θα διαφημιστή από τον Σύλλογο και

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, διοργανώνει εκπαιδευτική αποστολή στην Ισπανία

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ» τομεακό πρόγραμμα «Leonardo da Vinci» διοργανώνει εκπαιδευτική αποστολή στην Ισπανία περίπου στο Β΄ Δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου 2014 για 20 επιχειρηματίες του κλάδου των κρεοπωλών, σφαγείων, πτηνοτροφικών μονάδων κλπ.. Οι συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και πρακτικές του τομέα τους και θα επισκεφθούν συναφείς ισπανικές επιχειρήσεις για να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και τις μεθόδους που αναπτύσσουν. Εκδήλωση ενδιαφέροντος έως και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Βιβλιοπαρουσίαση για το Βαθύπεδο Ιωαννίνων

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν υπέρ της ΕΛΕΠΑΠ

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, στις 8 το βράδυ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δημήτρης Χατζής", το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει το βιβλίο του Χρήστου Π. Βασιλείου: "Το τελευταίο τσελιγκάτο από το Βαθύπεδο Ιωαννίνων". Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννης Σεντελές θα απευθύνει χαιρετισμό και στη συνέχεια θα μιλήσουν για το βιβλίο, ο Βασίλης Νιτσιάκος,Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Μιχάλης Αράπογλου, Αρχιτέκτονας, ο Γιώργος Θεοδώρου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυπεδιωτών Ιωαννίνων και φυσικά ο ίδιος ο συγγραφέας. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ:Ημερίδα για τον καταρροϊκό πυρετό

Ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα: “ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΑΤΟΥ «ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ - ΠΡΟΛΗΨΗ»”.Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην έδρα του Δήμου Ελεούσα (Λασκαρίνας 3Α), αίθουσα Δημ. Συμβουλίου (Παλαιό Δημαρχείο).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλη κομπίνα με κλήσεις στα κινητά!!!

Να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί μπορεί να πέσετε κι εσείς θύματα
Μία κομπίνα για να θησαυρίζουν έχουν στήσει επιτήδειοι από χώρες του εξωτερικού, κάνοντας αναπάντητες κλήσεις σε κινητά.Εάν δείτε στο κινητό σας μία κλήση από άγνωστο αριθμό του εξωτερικού, συνήθως από +359 (ή 00359), +375 (ή 00375), +371 (ή 00371), να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί μπορεί να πέσετε κι εσείς θύματα.Το τελευταίο διάστημα απατεώνες έχουν στήσει μία κομπίνα, καλώντας τυχαία τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα από αριθμούς υψηλής χρέωσης, αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά. Τρεις από αυτούς τους αριθμούς είναι: 00359894292192, 00375602605281και 0037127913091Ανυποψίαστοι, πολλοί χρήστες της κινητής τηλεφωνίας, που βρίσκουν αναπάντητες, καλούν πίσω για να διαπιστώσουν ποιος είναι και φυσικά χρεώνονται μέχρι και με 25 ευρώ!Το 359 είναι ο κωδικός της Βουλγαρίας, το 375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία, ενώ 371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία.

Ενημέρωση για τον καταρροϊκό πυρετό στην Πρέβεζα

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κτηνοτρόφων της περιοχής για τον καταρροϊκό πυρετό το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πρέβεζας και η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας διοργανώνουν την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλωσεων της Ν.Σαμψούντας ημερίδα με ομιλητές τους:
Φάη Θεοφάνη προιστάμενο Κτηνιατρικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Πρέβεζας
Παπουτσή Παναγιώτη κτηνίατρο.

Διεθνής Διάκριση για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

Τα Φυσικά Μεταλλικά Νερά της εταιρείας,απέσπασαν διακρίσεις στο  φετινό διαγωνισμό International Taste & Quality Institute

Τα Φυσικά Μεταλλικά Νερά της εταιρείας ΒΙΚΟΣ Α.Ε. απέσπασαν διακρίσεις στο  φετινό διαγωνισμό International Taste & Quality Institute κερδίζοντας το Superior Taste Award. Πιο συγκεκριμένα, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» καθώς και το Ανθρακούχο  Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Ζαγοροχώρια Βίκος Spark» απέσπασαν την ανώτερη  διάκριση τριών αστεριών, επιβραβεύοντας τη διαρκή προσπάθεια της εταιρείας για  παροχή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών.  To iTQi είναι ένας κορυφαίος ανεξάρτητος φορέας με έδρα τις Βρυξέλλες και  αποτελείται από 15 διεθνείς και εθνικές ομοσπονδίες chefs και sommeliers από  όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο ο φορέας, μέσα από διαδικασία «τυφλής δοκιμής»,  δοκιμάζει και προωθεί τρόφιμα και ποτά ανώτερης γεύσης και ποιότητας από όλο τον  κόσμο.  Ο κύριος Κωνσταντίνος Σεπετάς, Sales & Marketing Director της Ηπειρωτικής  Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε., αναφερόμενος στη διεθνή αυτή διάκριση  δήλωσε:

Εκδήλωση για τοπικά σχέδια για την απασχόλησης στην Άρτα

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ  ΑΡΤΑΣ» σας προσκαλεί στη 2η συνάντηση εργασίας με θέμα «Ευκαιρίες  Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των  Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές», που θα  πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 17.45 στο  συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας. Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Δικτύωση  Τοπικών κοινωνικο-οικονομικών εταίρων & επιχειρήσεων» της  Πράξης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις  ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ». Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν οι ωφελούμενοι του  προγράμματος και στελέχη τοπικών επιχειρήσεων της Άρτας. Στόχος της δράσης, μεταξύ άλλων, είναι να παρουσιασθούν τα 

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σημαντική παρέμβαση για τα σκάφη, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Ξεκίνησε η τοποθέτηση καταρχήν τεσσάρων μηχανημάτων (pillars) αυτόματης διάθεσης ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε τουριστικά σκάφη μέσω προπληρωμένων καρτών, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Πρέβεζας. Όπως τονίζει η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παρθενία Καζάκου η τοποθέτηση των μηχανημάτων αυτών αφενός θα διευκολύνει τους ιδιοκτήτες των σκαφών, οι οποίοι θα μπορούν να προμηθεύονται ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με τις ανάγκες τους ρεύμα και νερό, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζονται και τα έσοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Στους στόχους του φορέα είναι η τοποθέτηση και άλλων θέσεων pillars προκειμένου να εξυπηρετηθεί ολόκληρη η παραλία.

Νέο Γραφείο Πωλήσεων της Interamerican στην Πρέβεζα

Δυναμική είναι η εκκίνηση του νέου Γραφείου Πωλήσεων της Interamericanστην Πρέβεζα, που επιβεβαιώνει την πολιτική ανάπτυξης του Δικτύου Agency της εταιρείας και στην περιφέρεια.Ήδη, κατά το πρώτο τρίμηνο της λειτουργίας του σημειώνει αξιόλογα αποτελέσματα, καλύπτοντας με τη “σφραγίδα” κύρους και αξιοπιστίας των προγραμμάτων και υπηρεσιών της Interamericanσημαντικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.Επικεφαλής του Γραφείου, που αναφέρεται στην Διεύθυνση Πωλήσεων της εταιρείας και στον συντονιστήΓιώργο Ταμβάκο, είναι ο Ευάγγελος Κοίλιαρης.Η Interamerican αριθμεί σήμερα 23 χρηματοδοτούμενα Γραφεία Πωλήσεων και 35 αυτοχρηματοδοτούμενα στο Δίκτυο Agency, το οποίο διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα της εταιρείας, έχοντας συνολικό ενεργό δυναμικό Δικτύου 1.284 συνεργάτες: Συντονιστές, Unit Managers και Ασφαλιστικούς Συμβούλους. Σημειώνεται ότι η νέα παραγωγή πρώτου εξαμήνου του Δικτύου Agency έφθασε στα 13,9 εκατ. ευρώ.Η φωτογραφία είναι από την εκδήλωση εγκαινίων του Γραφείου στην Πρέβεζα, στην οποία παρευρέθηκε και ο δήμαρχος της πόλης κ. Χρήστος Μπαΐλης - δεύτερος από αριστερά στο στιγμιότυπο, μεταξύ των κ.κ. Ευάγγελου Κοίλιαρη, Γιώργου Ταμβάκου και του διευθυντή πωλήσεων της Interamerican κ. Hλία Μάλλιου.

Συνάντηση Δημάρχου Πρέβεζας με τον νέο Λιμενάρχη

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη πραγματοποίησε ο νέος λιμενάρχης Πρέβεζας Αντιπλοίαρχος Λιμενικού ΣώματοςΠαύλος Τιφτικίδης.Ο κ.Τιφτικίδης διαδέχεται τον κ. Στέφανο Σουρβίνο -ο οποίος επιστρέφει στο λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας και μιλώντας με τον κ.Μπαϊλη εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του στην Πρέβεζα δεδομένου ότι είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. Ο κ,Μπαϊλης ευχαρίστησε θερμά τον κ.Σουρβίνο για την συνεργασία του με τον Δήμο καθώς και το αποτελεσματικό της υπηρεσίας σε ότι αφορά την πάταξη της λαθραλιείας στον Αμβρακικό καθώς και σε όλα τα πεδία δράσης της υπηρεσίας.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ενημέρωσε τον κ.Τιφτικίδη για τα προβλήματα που αφορούν την λιμενική ζώνη καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει Δήμος και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την επίλυσή τους εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η συνεργασία με τη νέα Λιμενική Αρχή θα είναι η καλύτερη δυνατή.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ:Εξελίσσεται το Πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες»

Εκδήλωση στις 26 Σεπτεμβρίου στα Γιάννενα

Από τη Θεσσαλονίκη και το χώρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, το Ίδρυμα Μποδοσάκη ξεκινά ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε όλη την Ελλάδα, ώστε να ενημερώσει τους εκπροσώπους των ελληνικών ΜΚΟ για τη στρατηγική του για την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να λάβουν επιχορήγηση μέσω των δυο νέων ανοιχτών προσκλήσεων ενδιαφέροντος του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες».Ειδικότερα, οι δυο νέες ανοιχτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος προς ΜΚΟ, αφορούν, στην «Προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», και στην «Ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη των ικανοτήτων των ΜΚΟ και προώθηση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την κοινωνία των πολιτών». Το συνολικό ύ ψος της επιχορήγησης από τις δυο αυτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος ανέρχεται στα 2,6εκ ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος της επιχορήγησης προς ΜΚΟ από το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» θα φθάσει τα 7,3εκ ευρώ.Ο κ.Δ. Βλαστός, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του επιβεβαίωσε την πίστη του στη δυναμική και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα και 

Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/9 στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων 

Τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα είναι προ των πυλών. Το ξεπέρασμα της κρίσης φαίνεται πως απομακρύνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ίδιας της αστικής τάξης στην Ε.Ε.. Αλλά και η ανάπτυξη που προσδοκούν προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτική πλειοψηφίας του λαού, τη δουλειά-σκλαβιά με μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα μέχρι τα βαθιά γεράματα. Η ανεργία δεν ανακόπτεται, και η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, αποψίλωση και βαθιά εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, παραπέρα συρρίκνωση της πρόνοιας, συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, ομαδικές απολύσεις και αλλαγές στη λειτουργία των συνδικάτων. Η επίθεση αφορά τους πάντες! Στον κλάδο μας όλα τα παραπάνω συνδέονται και με την κατάργηση της Κυριακής αργίας (δεν είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη, η απόφαση του ΣΤΕ μιλάει για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ…!

Γράφει ο Κώστας Μπατσής 

Μέρα με τη μέρα η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, όσο αφορά την παραδοσιακή μας μουσική και την απόδοσή της από πολλά, δυστυχώς, μουσικά «παραδοσιακά» σχήματα. Γνωρίζουμε ότι στην Ήπειρο οι παραδοσιακές μουσικές «ζυγιές» αποτελούνται από κλαρίνο, λαούτο, βιολί και ντέφι. Τα προαναφερόμενα μουσικά σχήματα, ο θεός να τα κάνει, κράτησαν μόνο το κλαρίνο και αντικατέστησαν τα άλλα όργανα με ηλεκτρική κιθάρα, αρμόνιο, ντράμς κλπ. Όσο για τον ήχο, που φτιάχνουν με τις ώρες για να τον πετύχουν «όσο γίνεται καλλίτερα», τον γεμίζουν με echo και αλλοιώσεις, έτσι ώστε να μην καταλαβαίνουμε τι ακούμε… ούτε ποιο τραγούδι λένε, ούτε ποιος παίζει, ούτε ποιος τραγουδάει, όλοι ακούγονται το ίδιο άσχημα…(αυτοί πιθανόν να νομίζουν ότι ακούγονται καλά). Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΠΣΕ) προσπαθεί πάντα στις εκδηλώσεις της να χρησιμοποιεί γνήσιους μουσικούς και τραγουδιστές με τα παραδοσιακά όργανα, όπως τα ξέρουμε. Οι περισσότερες αδελφότητες αποδήμων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κάνουν το

Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,επισκέφθηκε ο Μιχάλης Κασσής

Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιο Καψάλη επισκέφθηκε ο Βουλευτής του Ν. Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Κασσής, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο κ. Καψάλης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κασσή για την επίσκεψή του, του παρουσίασε τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο και ζήτησε την υποστήριξή του για την επίλυσή τους. Ο κ. Κασσής υποσχέθηκε ότι, από την πλευρά του, θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την προώθηση των θεμάτων που του έθεσε ο Πρύτανης

Η ερώτηση του Χήστου Μαντά,φέρνει αλλαγές στο πειθαρχικό των γιατρών του ΕΣΥ

Αφορά  τον ψυχίατρο που συνδέθηκε με τη χορήγηση βεβαιώσεων για άδειες οπλοφορίας σε μέλη της Χρυσής Αυγής 

Θέμα για τις αποφάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων Ιατρών του ΕΣΥ, έχουν θέσει με δύο διαφορετικές ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, καταγγέλλοντας περιπτώσεις γιατρών που, ενώ σε βάρος τους υπήρχαν βαρύτατες καταγγελίες, έπεσαν τελικά στα «μαλακά» από τα πειθαρχικά συμβούλια. Την ίδια ώρα, στη Βουλή διαβιβάστηκε έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο χαρακτηρίζεται αναγκαία η αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των ιατρών του ΕΣΥ.

«Ο ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής»
Η πρώτη περίπτωση αφορά στον διευθυντή ψυχίατρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, που συνδέθηκε με τη χορήγηση βεβαιώσεων για άδειες οπλοφορίας σε μέλη της Χρυσής Αυγής και βεβαιώσεων για να παίρνουν αναβολές στα δικαστήρια. Το θέμα ήγειραν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, καταγγέλλοντας ότι ο γιατρός επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντά του, ζητώντας να πληροφορηθούν σε ποια συμπεράσματα κατέληξαν οι έρευνες που διενεργήθηκαν.Σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας, ο συγκεκριμένος γιατρός είχε παραπεμφθεί στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, προκειμένου να ελεγχθεί για παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος, για αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας και για παράβαση του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.Με την παραπομπή του γιατρού στο Πειθαρχικό, τέθηκε σε

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΜΠΑΣΙΝΑΣ:Έκκληση προς όλους τους δημότες της Πρέβεζας, για να συμβάλλουν στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης

Έκκληση προς όλους τους δημότες της Πρέβεζας για να συμβάλλουν στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης απευθύνει ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντος Παύλος Σαραμπασίνας. «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αξίζει η κοινή προσπάθεια όλων μας για μια καθαρή και όμορφη πόλη σε όλες τις περιοχές του Δήμου» είπε ο κ. Σαραμπασίας, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία και ζήτησε από τους Επαγγελματίες της πόλης και γενικά όλους τους δημότες να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες του δήμου και να συμβάλλουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, στην προσπάθεια αυτή, υπογραμμίζοντας ότι η επίλυση των προβλημάτων στην καθαριότητα δεν είναι υπόθεση κάποιων υπαλλήλων αλλά είναι υπόθεση όλων. «Αν όλοι εφαρμόζαμε το 70% από όσα λέει ο κανονισμός καθαριότητας» δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα μέσα από τους λογαριασμούς του νερού καμπάνια ενημέρωσης προς όλους τους δημότες για τη διαχείριση των απορριμμάτων έτσι όπως προβλέπεται από τον κανονισμό καθαριότητας. Όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται από τα

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Στο πλευρό των αδυνάμων ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας

Για την αμφισβήτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας , σε συνεργασία με την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, αναλαμβάνει πρωτοβουλία και παρεμβαίνει αποφασιστικά στο κρίσιμο πρόβλημα που έχει προκαλέσει σε σημαντικό μέρος της κοινωνίας ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), συνδράμοντας με πρακτικές οδηγίες και τυποποιημένα υποδείγματα προσφυγών τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, στην αποτελεσματική και έγκαιρη άσκηση των δικαιωμάτων τους.Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο ΔΣΘ παρέχει αναλυτική ενημέρωση και πρακτικές βήμα-βήμα, νομικές συμβουλές και οδηγίες, σε όσους πολίτες δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα και θέλουν να αμφισβητήσουν, με αφορμή την πραγματική οικονομική τους κατάσταση, τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα των εκκαθαριστικών του

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Τρεις εντεταλμένους Συμβούλους όρισε ο Θ.Μπέγκας

Τρεις εντεταλμένους Συμβούλους του Δήμου Ιωαννιτών, με θητεία  μέχρι και 28-2-2017, όρισε σήμερα με απόφαση του ο Δήμαρχος,  Θωμάς Μπέγκας.  Συγκεκριμένα:
1.Αρλέτος Ηλίας, στον οποίο ανατίθενται οι αρμοδιότητες της  διαχείρισης του μηχανολογικού εξοπλισμού του γραφείου  συντήρησης οχημάτων
2. Δοβανάς Ελευθέριος, υπεύθυνος για τη λειτουργία των θεμάτων  που άπτονται των λαϊκών αγορών και των νεκροταφείων του  Δήμου
3.Μπρέχας Χαράλαμπος, έχει την ευθύνη και την εποπτεία του  κυνοκομείου και την υπογραφή των δηλώσεων υιοθεσίας ζώων  που εκδίδονται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων Ιωαννίνων κατ’  εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας. 

ΠΡΟΣΟΧΗ-Διακοπές ρεύματος αύριο από την ΔΕΗ,στου Δήμους Δωδώνης και Ζίτσας!!!

Σας γνωρίζουμε ότι αύριο ,θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των Δήμων Δωδώνης και Ζίτσας,λόγο απαραιτήτων εργασιών στα δίκτυα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε α.ε. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνεχεία ρεύμα.Έτσι για λογούς ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς η αλλά στοιχειά του δικτυού ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.στις παρακάτω περιοχές:

ΤΩΡΑ-Νικήτρια η παράταξη του Νίκου Γκόντα,στην κλήρωση για την ΠΕΔ Ηπείρου

Νικήτρια αναδείχθηκε η παράταξη του Νίκου Γκόντα.,στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην έκτακτη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων,για τη διάθεση της υπολειπόμενης έδρας στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου,μεταξύ των συνδυασμών «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»(Νίκος Γκόντας)και «Γιάννενα Τώρα»(Άρης Μπαρτζώκας).Η κλήρωση,πραγματοποιήθηκε μετά την προσφυγή του δημοτικού συμβούλου της παράταξης του Νίκου Γκοντα,Σπύρου Κωσταντόπουλου,κατά του τρόπου με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η διάθεση της υπολειπόμενη έδρας σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Μεγάλα προβλήματα στην μεταφορά των μαθητών

Μαθητές του Μεγαδένδρου, της Μυρσίνης και της κάτω Μυρσίνης, δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο τους στο Κανάλι

Μεγάλα είναι τα προβλήματα στην μεταφορά των μαθητών, κυρίως σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με γονείς και εκπαιδευτικούς. Η μείωση των πόρων προς την περιφέρεια για την μεταφορά των μαθητών, οδήγησε σε συρρίκνωση των δρομολογίων ακόμα και σε βάρος της ασφάλειας των παιδιών. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν γονείς σε ρεπορτάζ της δημοτικής ραδιοφωνίας Πρέβεζας, παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού μπαίνουν σε λεωφορεία χωρίς συνοδεία και κατεβαίνουν σε στάση του ΚΤΕΛ, που απέχει από το σχολείο από ένα έως δύο χιλιόμετρα, ενώ ανάλογη είναι η απόσταση της στάσης από τα σπίτια των παιδιών. Τα παράπονα των γονέων προς τους διευθυντές των σχολείων είναι έντονα και είναι χαρακτηριστικό ότι γονείς από δημοτικά διαμερίσματα της Δημοτικής ενότητας Ζαλόγγου ανήρτησαν κείμενο στο διαδίκτυο με το οποίο δηλώνουν ότι «εμείς για τα παιδιά μας θα κάνουμε τα πάντα για να μπορούν με ασφάλεια να μεταβαίνουν στο σχολείο». Ενημερώνουν δε ότι θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Αντιπεριφρειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου και καλούν όλους τους γονείς να

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:Μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό

Ο Δήμος Αρταίων, στα πλαίσια της πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου του καταρροϊκού πυρετού των μηρυκαστικών, προχωρά σε ενέργειες προκειμένου να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους της περιοχής, ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή εξάπλωση της νόσου. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αρταίων ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας, να πραγματοποιήσουν ενημερωτική ημερίδα, με θέμα τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του καταρροϊκού πυρετού στα αιγοπρόβατα και βοοειδή, με ειδικότερη αναφορά στον τρόπο μετάδοσης της νόσου αλλά και στις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσής της νόσου Επίσης ο Δήμος Αρταίων προτίθεται θα διαθέσει κατάλληλο χημικό υλικό (IMPERATOR), για τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους, ώστε με δικά τους μέσα να ψεκάσουν κοινόχρηστους και επικίνδυνους για την

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:Με το σταγονόμετρο...οι επικουρικοί γιατροί

«Ασπιρίνη» για τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, χαρακτηρίζει την προκήρυξη θέσης επικουρικού χειρουργού η Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων. Ειδικά για τη χειρουργική κλινική, που απειλήθηκε με «ξαφνικό θάνατο» πριν από μερικές εβδομάδες, η προκήρυξη αυτή αποτελεί προσωρινή έστω λύση, εφόσον βέβαια καλυφθεί η θέση. Η αγωνιστική παρέμβαση αναφέρει ότι έτσι η ηγεσία του υπουργείου συντηρεί την λειτουργία του νοσοκομείου λίγο πριν από το λειτουργικό λουκέτο τμημάτων και κλινικών. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, το αντίστοιχο της Λευκάδας και άλλα της 6ης ΥΠΕ, προκήρυξαν θέσεις επικουρικών για τρία χρόνια, ενώ για το Νοσοκομείο της πόλης μας, μόνο για ένα χρόνο.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ! - Τριτοκοσμικές εικόνες στο κέντρο των Ιωαννίνων

Με αφορμή τον ερχομό στην πόλη,χιλιάδων νέων φοιτητών...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τριτοκοσμική εικόνα παρουσιάζει το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων με χιλιάδες ενοικιστήρια κολλημένα το ένα επάνω στο άλλο, να έχουν κατακλύσει κάθε επιφάνεια σε τοίχους, προσόψεις, άδειες βιτρίνες, κολώνες, δέντρα αλλά και... τηλεφωνικούς θαλάμους! Με αφορμή τον ερχομό στην πόλη χιλιάδων νέων φοιτητών, εδώ και χρόνια ο δήμος Ιωαννιτών φρόντιζε και κάθε χρόνο και τοποθετούσε σε κεντρικά σημεία της πόλης ειδικά stand στα οποία οι συμπολίτες μας κολλούσαν τα ενοικιαστήρια για τους νέους φοιτητές. Φέτος όμως η νέα δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα, ξέχασε(;) να τα τοποθετήσει, με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να κολλούν τα ενοικιαστήριά τους, όπου βρουν! Και σκεφτείτε ότι μιλάμε για αριθμό ενοικιαστηρίων που είναι πολλαπλάσιος των προς ενοικίαση διαμερισμάτων, καθώς ο κάθε ιδιοκτήτης, κολλάει τουλάχιστον πέντε ενοικιαστήρια στο κέντρο της πόλης! Αυτή η ρυπογόνα πρακτική δίνει σε όποιον το επιθυμεί τη δυνατότητα να απολαύσει το... κιτς σε όλο του το μεγαλείο, ακριβώς στο

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Τοσίτσα!!!

Θα μετατραπεί σε πεζόδρομο ως το τέλος του χρόνου

Σε πεζόδρομο πρόκειται να μετατραπεί η οδός Τοσίτσα ως το τέλος του χρόνου, στο πλαίσιο απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης. Για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών και, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των πεζών, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας αποφάσισε να απαγορευτεί η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, πλην εκτάκτων αναγκών, στην οδό Τοσίτσα και στον κοινόχρηστο χώρο στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Κουντουριώτη, ως τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Στο διάστημα αυτό, η διέλευση των πεζών στην περιοχή θα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή μέσω σήμανσης του εργοταξίου. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, στο νέο πεζόδρομο θα ισχύουν τα προβλεπόμενα από τον Κ.Ο.Κ. και τον κανονισμό λειτουργίας πεζοδρόμων και πλατειών του δήμου.

«Η χαλκουργία υπήρξε κάποτε η βαριά βιομηχανία στα Γιάννενα…»

Ο  97χρονος σήμερα Μιχάλης Καζαντζής,  «κουβαλάει» μαζί του την Γιαννιώτικη ιστορία του τελευταίου αιώνα

Πολλές ξεχωριστές τέχνες άκμασαν στα Γιάννενα τους δύο προηγούμενους αιώνες, αφήνοντας ένα ξεχωριστό εμπορικό αλλά και καλλιτεχνικό «στίγμα» στη ζωή της πόλης.Μία απ’ τις πιο ξεχωριστές υπήρξε αυτή της χαλκουργίας, η οποία στις μέρες μας έχει σχεδόν σβήσει, άφησε όμως πίσω της σπουδαία έργα που αντέχουν στον χρόνο.«Η χαλκουργία υπήρξε η βαριά βιομηχανία των Ιωαννίνων προπολεμικά αλλά και για αρκετά χρόνια μετά τον Πόλεμο», θυμάται ο 97χρονος σήμερα Μιχάλης Καζαντζής, ο τελευταίος παλιός Γιαννιώτης χαλκουργός, η οικογένεια του οποίου, από παππού μέχρι γιο, άσκησε την τέχνη αυτή επί ενάμισι αιώνα!Ο κυρ – Μιχάλης, που «κουβαλάει» μαζί του την Γιαννιώτικη ιστορία του τελευταίου αιώνα, μίλησε στην τοπική εφημερίδα  «Πρωινός Λόγος» για το επάγγελμα του καλατζή, όπως αποκαλούσαν παλιότερα τους χαλκουργούς, την ακμή, την παρακμή, τα έργα του και φυσικά για την πελατεία που περνούσε απ’ το εργαστήριό του στην οδό Ανεξαρτησίας, αλλά και για τους παλιούς πολιτικούς που γνώρισε χάρη και στην έντονη ενασχόλησή του με τα κοινά.

Χαλκουργοί επί 150 χρόνια
Γεννηθείς το 1918, ο Μιχάλης Καζαντζής προέρχεται από οικογένεια χαλκουργών. Ο παππούς του Ηλίας Γ. Καζαντζής άνοιξε το πρώτο εργαστήριο της οικογένειας λίγο μετά το 1880 στην οδό Κρυστάλλη. Τον διαδέχτηκε ο πατέρας του κυρ – Μιχάλη, Γεώργιος Καζαντζής, ο οποίος γύρω στο 1950 μετέφερε το εργαστήριο στην Ανεξαρτησίας, όπου και παρέμεινε, με μία

Βρέθηκε λύση για το μουσείο της Νικόπολης,με παρέμβαση του Κώστα Τασούλα

Βρέθηκε τελικά λύση,για το μουσείο της Νικόπολης.Μετά από παρέμβαση του Γιαννιώτη Υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα,θα συνεχίσουν να εργάζονται οι υπάλληλοι της υπηρεσίας φύλαξης.Σε ανακοίνωση την οποία απέστειλε πριν λίγο στα τοπικά ΜΜΕ,η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών &Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας ,αναφέρονται τα εξής:"Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών &Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας , σας ενημερώνει,ότι κατόπιν ενεργειών της Πολιτικής Ηγεσίας και της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης από 02.10.2014, θα είναι ανοιχτό για το κοινό Δευτέρα-Παρασκευή από 07:30 έως 15:30.Επισημαίνεται, ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης θα παραμείνει κλειστός από 02.10.2014 μέχρι την πρόσληψη φυλακτικού προσωπικού".

Νέα ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων,για το αεροδρόμιο

Με αφορμή και την  πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη  στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα

Σε συνέχεια της προηγούμενης διαμαρτυρίας το Επιμελητήριο  Ιωαννίνων επανέρχεται στο θέμα του αεροδρομίου, με αφορμή και την  πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη  στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα. Οι φόβοι του Επιμελητήριου δεν  επιβεβαιώθηκαν απλώς, αλλά επιτείνουν την υφιστάμενη αβεβαιότητα  σε φορείς και πολίτες. Ταυτόχρονα καθίσταται σαφές πως η ολιγωρία  της κυβέρνησης στην περαίωση του έργου συνοδεύεται πλέον και  από την ασυνεννοησία των υπουργείων και της Υπηρεσίας Πολιτικής  Αεροπορίας (ΥΠΑ). Ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι το έργο του  αεροδρομίου «Βασιλεύς Πύρρος» θα είναι έτοιμο εντός του 2015, ενώ  το προηγούμενο κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι το έργο θα  ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2016. Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη δεν δίνουν λύση  και παράλληλα επιτείνουν το πρόβλημα της ανεπαρκούς αεροπορικής  σύνδεσης των Ιωαννίνων. Ο επιχειρηματικός κόσμος των Ιωαννίνων  και της Ηπείρου διαπιστώνει ότι αφενός η ανάπτυξη καθυστερεί και  αφετέρου η άρση της αεροπορικής απομόνωσης παραμένει, κρατώντας  στάσιμη την

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Στη "φάκα" Βούλγαροι,μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Έκυρβαν τους μετανάστες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη,του ΒΑΝ!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συνελήφθησαν σήμερα  λίγο μετά τα μεσάνυκτα, στο Λαδοχώρι  Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής  Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία  με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι  Βουλγαρίας, ένας 40χρονος άνδρας και μία 47χρονη γυναίκα, μέλη  κυκλώματος, που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.  Επίσης, συνελήφθησαν και οκτώ (8) αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Συρίας,  ηλικίας από 18 έως 36 ετών. Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό  αυτοκίνητο, κλειστού τύπου, με Βουλγαρικές πινακίδες, το οποίο οδηγούσε ο  40χρονος δράστης και επέβαινε ως συνοδηγός η 47χρονη, βρέθηκαν σε ειδικά  διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ατόμων (κρύπτη) του οχήματος, οκτώ (8)  παράνομοι μετανάστες.  Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο διακινητές είχαν  παραλάβει, τους μη νόμιμους μετανάστες από την Αθήνα, με σκοπό να τους  μεταφέρουν, κρυμμένους στο

ΠΡΕΒΕΖΑ:Δημοπρατήθηκαν δύο σημαντικά έργα

Δύο σημαντικά έργα δημοπρατήθηκαν στις χθες στην Περιφέρεια και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας αντίστοιχα. Συγκεκριμένα στα γραφεία της Περιφέρειας στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων η δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση οικοδομικού συγκροτήματος Ι. Μονής Αβάσσου», προϋπολογισμού 240 χιλ. Ευρώ. Την μελέτη εκπόνησε το γραφείο του κ. Σταύρου Μαμαλούκου για την Ιερά Μητρόπολη Πρέβεζας και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με τους μελετητές μετά από την καταστροφή του από την πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της Κατοχής και την μακροχρόνια εγκατάλειψή του το ερειπωμένο κτήριο των Κελιών (εκεί όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες) διατηρείται σε κακή γενικά κατάσταση. O χώρος δεν φαίνεται να παρουσιάζει πρόβλημα θεμελίωσης, ωστόσο πρέπει να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις κυρίως στην τοιχοποιία η οποία έχει υποστεί σοβαρά προβλήματα από τη διάβρωση και τους σεισμούς και κάθε επιδείνωση μπορεί να αποβεί μοιραία. Εν τω μεταξύ χθες στον χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε η δημοπράτηση του

Επικίνδυνη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Γαριβάλδη

Μέχρι σήμερα οι οδηγοί στην οδό Γαριβάλδη πρόσεχαν μη τυχόν και προσκρούσουν στις τσιμεντένιες μυτερές... φουτουριστικές νησίδες του δρόμου, που αποτελούν πραγματική λαιμητόμο για τα ελαστικά και τις ζάντες των οχημάτων. Όμως εδώ και λίγο καιρό, οι οδηγοί που κινούνται στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν και άλλον έναν πονοκέφαλο! Λόγω των έργων που έχει κάνει ο δήμος στο δεξί άκρο του δρόμου (στο ρεύμα προς Αρχ. Μακαρίου), οι οδηγούν αναγκάζονται να κινούνται στα αριστερά, σχεδόν κολλητά στις τσιμεντένιες παγίδες της νησίδας, προκειμένου να πατούν άσφαλτο, μιας και στα δεξιά υπάρχουν χωμάτινες λακούβες, αφού ο δήμος Ιωαννιτών -αν και έπιασαν τα πρωτοβρόχια- δεν εδέησε ακόμα να ασφαλτοστρώσει το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου. Φανταστείτε τι έχει να

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Μικρή η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΕΔΥ

Οι απολυμένοι του Πανεπιστημίου,στη χθεσινή συγκέντρωση
Με τα συνδικαλιστικά αιτήματα πιο επίκαιρα από ποτέ και την αξιολόγηση προ των πυλών, ως προάγγελο απολύσεων στο δημόσιο τομέα, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, πραγματοποίησε χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΣΕ με αφορμή την αξιολόγηση και τους ελέγχους των μονιμοποιήσεων. Ωστόσο, ενώ ενώ την ίδια ώρα ο Άρειος Πάγος ανέβαλε την έκδοση απόφασης σχετικά με την αναίρεση προηγούμενης απόφασης που δικαίωνε τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, η συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση στα Γιάννενα δεν ήταν η αναμενόμενη. Πάντωε το παρόν στη συγκέντρωση έδωσαν δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί και

Η λίμνη των Ιωαννίνων γέμισε αφρούς!!!

Η εμφάνιση του φαινομένου, ξεκίνησε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αντιμέτωποι με ένα περίεργο θέαμα, βρίσκονται ψαράδες και περαστικοί στην λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων,τις τελευταίες ημέρες.Αφροί και φυσσαλίδες εμφανίστηκαν στα νερά από την παραλίμνια περιοχή μέσα στην πόλη κάτω από κάστρο, μέχρι τον ποδηλατόδρομο.Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ερασιτεχνών  ψαράδων, η εμφάνιση του φαινομένου , ξεκίνησε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.Να θυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού,εμφανίστηκαν λύματα μαζί με φυτοπλαγκτόν σε διάφορα σημεία της λίμνης.Από τις αναλύσεις που έγιναν αποκαλύφθηκε ότι η λίμνη επιβαρύνεται με αστικά λύματα και ο

ΑΡΤΑ-Σύλληψη 37χρονης για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες βράδυ στην Άρτα,μια 37χρονη, γιατί στην κατοχή της, καθώς και σε κατ' οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (27,02) γραμμάρια ηρωίνης και (1) ζυγαριά ακριβείας.

Το street view της GOOGLE και πάλι στα Γιάννενα!!!

Χθες επισκέφθηκε το κέντρο της πόλης,τα Καρδαμίτσια,τη Νέα ζωή - Αεροδρόμιο ,καθώς και την Ελεούσα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Απόρησαν χθες πολλοί Γιαννιώτες, με το αυτοκίνητο με τα λογότυπα της Google και τον περίεργο εξοπλισμό στην οροφή του, που είδαν σήμερα να κυκλοφορεί στην πόλη μας! Κι όχι άδικα αφού τέτοιου είδους οχήματα είναι σπάνια και επισκέπτονται συνήθως μια φορά κάθε μέρος το οποίο και καταγράφουν!Το όχημα της google,χθες επισκέφθηκε το κέντρο της πόλης  των Ιωαννίνων,τα Καρδαμίτσια,τη Νέα ζωή - Αεροδρόμιο ,καθώς και την Ελεούσα,προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για το πρόγραμμα Google Maps το οποίο δίνει την δυνατότητα σε κάθε χρήστη του διαδικτύου να περιηγηθεί εικονικά στον χάρτη κάθε μικρής πόλης και χωριού ολόκληρου του πλανήτη! Η συγκεκριμένη δυνατότητα ονομάζεται Street View και με το πάτημα του ανάλογου πλήκτρου ο χρήστης ξεφεύγει από την “απλή” εικονική περιήγηση σε έναν χάρτη αλλά πλέον “μπαίνει” μέσα στην