Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ-Να μην πληρώσει κανείς ΕΝΦΙΑ

Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί αυτές τις μέρες στους κατοίκους του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων μετά την ενημέρωση (όσοι είχαν πρόσβαση στο ίντερνετ) με τα νέα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ (χαράτσι στα ακίνητα).Πρόκειται για νέα φοροεπιδρομή που δέχονται τα λαϊκά στρώματα εξ αιτίας της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας τους. Η παρατηρούμενη τεράστια αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε απομακρυσμένους οικισμούς, οδηγεί σε υπερβολική φορολόγηση μιας μικρής αξίας ακίνητης περιουσίας.Η μεγαλύτερη αδικία, που δεν διορθώνεται, είναι ο λαός να πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι που απέκτησε με κόπους και θυσίες μιας ζωής, στο αγροτεμάχιο και στο χωράφι που καλλιεργεί για να ζήσει. Ο λαός πρέπει να παλέψει για την πλήρη απαλλαγή της πρώτης κατοικίας, που καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες μας είτε είναι στην πόλη είτε είναι στο χωριό. Για πολλούς από μας το σπίτι στο χωριό αποτελεί τον συνδετικό μας και

Έως τις 14 Αυγούστου οι αιτήσεις για οφειλέτες του Δήμου Πρέβεζας

Έως τις 14 Αυγούστου και χωρίς να υπάρχει δυνανότητα παράτασης οι οφειλέτες του Δήμου Πρέβεζας μπορούν να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 51 του Ν. 4257/2014 σύμφωνα με το οποίο δύναται να ρυθμιστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές κάθε μορφής εκτός από τα πρόστιμα αυθαιρέτων κατασκευών. Αποδεικτικό δημοτικής ενημερότητας και άρση δέσμευσης χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας μπορούν να πραγματοποιηθούν εφόσον έχει καταβληθεί το 30% τουλάχιστον της ρυθμιζόμενης οφειλής.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας στα τηλέφωνα 2682360685.

Τρεις μοναδικές βραδιές υπό το φως της πανσελήνου,στο Ίτς Καλέ

Τρεις μοναδικές βραδιές υπό το φως της πανσελήνου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μας το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα 9- 10-11 Αυγούστου 2014 στην ακρόπολη Ιτς Καλέ του Κάστρου Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού «Αυγουστιάτικη Πανσέληνος», που γνωρίζει σταθερά όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση τα τελευταία χρόνια, η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών διοργανώνουν τις παρακάτω συναυλίες:
Σάββατο 9 Αυγούστου 2014: «Άσπρα καράβια τα όνειρά μας» Ν. Παπάς: μπουζούκι, Σωκ. Καραβίδας: πιάνο, Μ. Βακάλη: τραγούδι, Α. Βασδέκης: τραγούδι, Μ. Γκάντζου: τραγούδι. Υπεύθυνος προγράμματος, ενορχήστρωση, κιθάρα και τραγούδι: Δημήτρης Υφαντής.
 Κυριακή 10 Αυγούστου 2014: «Φεγγάρι μου ψηλό, λαμπρό» Μπέττυ Χαρλαύτη (σοπράνο), Μπάμπης Βελισσάριος: τραγούδι. Γιώργος Παπαχρηστούδης: πιάνο, Βαγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι. Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014: «Νύχτα γεμάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια» Άννη Ονουφρίου: τραγούδι Μάνος Αβαράκης: φυσαρμόνικα Φώτης Παπαντωνίου: βιόλα, μαντολίνο Σοφία Καμαγιάννη: πιάνο, φωνή Ώρα έναρξης: 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Υπηρεσιακή διυπουργική σύσκεψη για την αγροτική παραγωγή

Οι βάσεις για τη μείωση του κόστους της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων και την αύξηση των εξαγωγών, τέθηκαν σε ειδική υπηρεσιακή διυπουργική σύσκεψη, που έγινε χθες στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.Συμμετείχαν ο γγ Συντονισμού, Δ. Βαρτζόπουλος, οι γενικοί και ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων, Μ. Κορασίδης, Δ. Μελάς και Δ. Ιατρίδης, η γγ Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, ο καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας Π. Καλδής, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπ. Μάμαλης, συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και στελέχη της γγ Συντονισμού και των εμπλεκόμενων υπουργείων.Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκαν προς διερεύνηση τα ακόλουθα θέματα:

ΠΡΟΣΟΧΗ:Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 30.000 θέσεις εργασίας για την απόκτηση εμπειρίας!!!

Ξεκίνησε η κατάθεση αιτήσεων για τα προγράμματα voucher του υπουργείου Εργασίας με στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα αφορά σε 30.000 νέους ηλικίας 25 με 29 ετών, με μέγιστη χρονική διάρκεια έξι μήνες.οποιεσδήποτε διευκρινίσεις λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο 800 11 44444.Τα κριτήρια είναι το ατομικό και οικονομικό εισόδημα και ο παρατεταμένος χρόνος ανεργίας, που μετρούν στα συν και τρίτον όποιος έχει συμμετέχει παλιά σε ανάλογα προγράμματα χάνει μόρια. Σκοπός είναι να δοθούν θέσεις σε νέους που δεν έχουν συμμετέχει ξανά σε τέτοιο πρόγραμμα, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός ΕργασίαςΓ.Πλακιωτάκης, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1.Οι μισθοί κυμαίνονται από 1.840 έως 1.950 ευρώ για όλο το εξάμηνο.Ο υφυπουργός δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν και άλλα προγράμματα που αφορούν μεγαλύτερες ηλικίες.

Ε65 - Αρχές του 2015 η νέα χάραξη στο τμήμα Εγνατία-Καλαμπάκα


Ένα εξάμηνο θα πρέπει να περιμένουμε, ώστε να έχουμε θετικές εξελίξεις στο δύσκολο τμήμα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) που θα συνδέσει την Καλαμπάκα με την Εγνατία. Όπως δήλωσε στη βουλή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, για το τμήμα από Α/Κ Εγνατίας Οδού έως Α/Κ Γρεβενών (Γέφυρα Μουργκάνι) ο παραχωρησιούχος οφείλει βάση των υφιστάμενων χρονοδιαγραμμάτων να συντάξει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους όλες τις τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες της προτεινόμενης νέας χάραξης, ώστε στη συνέχεια να γίνει η τελική επιλογή της βέλτιστης χάραξης στο συγκεκριμένο τμήμα. Από αυτή και μόνο την είδηση αντιλαμβάνεστε, ότι η ολοκλήρωση του έργου για εμάς τους Ηπειρώτες, έχει ακόμη πολύ δρόμο!

ΑΡΤΑ: Έτοιμη η μελέτη για τη βελτίωση της Δημοτικής Οδού από Καμπή έως Αμμότοπο

Ολοκληρώθηκε και παραλήφθηκε από την Οικονομική επιτροπή του Δήμου Αρταίων η «Μελέτη βελτίωσης Δημοτικής οδού από επαρχιακή οδό Άρτας-Καμπής (Βορείως Χανοπούλου) έως Αμμότοπο». Η εν λόγω μελέτη προβλέπει τη σύνδεση της Ε.Ο. Άρτας-Καμπής με την παράπλευρη της Ιόνιας. Με την κατασκευή του έργου θα ικανοποιηθεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και θα δοθεί λύση σε όλους εκείνους που θα ήθελαν να μετακινηθούν στη γύρω περιοχή, χωρίς να χρησιμοποιήσουν την Ιονία οδό.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Πρεβεζάνων Αθήνας διοργανώνει συνεστίαση

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ στο ξενοδοχείο Μαργαρώνα

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Πρεβεζάνων Αθήνας διοργανώνει συνεστίαση, συν-διασκέδαση του Συλλόγου και των φίλων το Σάββατο 9 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ στο Μαργαρώνα. Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας είτε ατομικά (ένα τηλεφώνημα για ένα άτομο) είτε ομαδικά (ένα τηλεφώνημα για περισσότερα άτομα) στο τηλέφωνο της Α’ Αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Έλσα Μαγκλάρα – Νίκαινα 6977868165. Τιμή κατ’ άτομο 20 ευρώ.

Έκκληση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για άμεση λήψη μέτρων για τον καταρροϊκό πυρετό

"Τα νέα δεν είναι ευχάριστα από το "μέτωπο" του καταρροϊκού πυρετού",  δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  καθώς από τις αναφορές των κτηνιάτρων, προκύπτουν συνεχώς συμπτώματα  της νόσου σε αρκετά κοπάδια των παραμεθορίων περιοχών των Δήμων  Πωγωνίου και Κόνιτσας. Ήδη μετά τη Βήσσανη, έχουν εντοπιστεί κρούσματα  σε κοπάδια αιγοπροβάτων σε Βασιλικό, Κλειδωνιά, Λαγκάδα, ενώ εξετάζονται  και περιπτώσεις σε άλλες περιοχές.  Μετά τις εξελίξεις αυτές ο Περιφερειάρχης κάλεσε τους κτηνοτρόφους σε όλη  την Ήπειρο να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς η μετάδοση  της ζωονόσου μπορεί να γίνει εύκολα, με δεδομένο ότι ο φορέας μετάδοσης  που είναι τα κουνούπια μπορούν να ταξιδέψουν σε απόσταση που φτάνει και  τα 150 χιλιόμετρα.  Ο Περιφερειάρχης επέστησε την προσοχή των κτηνοτρόφων στις οδηγίες των  κτηνιάτρων, διευκρινίζοντας για μια ακόμη φορά ότι η νόσος δεν μεταδίδεται  στον άνθρωπο, ούτε και

ΠΡΕΒΕΖΑ:Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση για τη συγχώνευση των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας!!!

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Φαναρίου , της Πάργας αλλά και στους εργαζόμενους η είδηση ότι δεν αποκλείεται να προχωρήσει η συγχώνευση των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα λειτουργία κενά. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη απόφαση από την διοίκηση αλλά η συγχώνευση των δύο Κέντρων υγείας δεν είναι κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά,. Το σενάριο αυτό δείχνει σ’ αυτή την χρονική συγκυρία να είναι πιο κοντά όσο ποτέ, όχι μόνο γιατί προβλέπεται και στον νέο υγειονομικό χάρτη να λειτουργεί ένα Κέντρο υγείας σε κάθε καλλικρατικό δήμο αλλά και γιατί η λειτουργία των δύο κέντρων λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό είναι οριακή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τις μισές μέρες του μηνά θα λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Καναλακίου και τις άλλες μισές θα εφημερεύει το Κέντρο Υγειά Πάργας. Οι κάτοικοι των δύο περιοχών είναι ανάστατοι, αφού η διατήρηση των Κέντρων Υγείας, αλλά και η ενίσχυσή τους, αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας, μιας και σχετίζεται με την υγεία τους .Το γεγονός, ότι ηλικιωμένοι και άρρωστοι κάτοικοι από το Φανάρι και την Πάργα, θα βρίσκουν δέκα πέντε ημέρες το μήνα, κλειστή την πόρτα του Κέντρου Υγείας σημαίνει ότι όχι μόνο ότι θα 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Συγκέντρωση φαρμάκων για τους κατοίκους της Γάζας

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας γνωστοποιεί στους  πολίτες και στους φορείς της Ηπείρου, ότι, μετά από σχετική απόφαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης  δράσης του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης», αναλαμβάνει τη συλλογή  φαρμάκων, φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού για τους κατοίκους  της Λωρίδας της Γάζας, οι οποίοι δοκιμάζονται από τις εχθροπραξίες που  λαμβάνουν χώρα στην περιοχή τους.  Το υλικό θα συλλέγεται καθημερινά έως τις 22 Αυγούστου 2014, σε όλες  τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, από 8.00  π.μ. έως 2.00 μ.μ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
1. Π.Ε. ΑΡΤΑΣ: Κοσμά Αιτωλού 10, 1ος  όροφος, Διεύθυνση Δημόσιας  Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Γραφείο Τμήματος Φαρμάκων και  Φαρμακείων, τηλ. 2681363512 - 2681363514
2.Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Κτήριο Διοικητηρίου, Π. Τσαλδάρη 1,  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Γραφεία 62-63,  τηλ. 2665360187
3. Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Κτήριο Διοικητηρίου Πλ. Πύρρου 1, Διεύθυνση  Κοινωνικής Μέριμνας Γραφείο 128, τηλ. 2651087128
4. Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Περδικάρη 1, 1ος  όροφος, Διεύθυνση Δημόσιας  Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, τηλ. 2682362199

Εξαιρείται από το Καταφύγιο Άγριας Ζωής, η λίμνη Αώου

Με απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος,  Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ν. Ταγαράς, τροποποιούνται τα όρια του  Καταφυγίου Άγριας Ζωής "Μετσόβου - Χρυσοβίτσας- Γρεβενιτίου" του Δήμου  Μετσόβου. Συγκεκριμένα με την απόφαση, που προήλθε μετά από αίτημα  και Διαχειριστική Μελέτη της Περιφέρειας Ηπείρου- εξαιρείται από τα όρια  του Καταφυγίου η έκταση που καλύπτει η τεχνητή λίμνη Αώου, για λόγους  διαχείρισης, ελέγχου και προστασίας του υπάρχοντος πληθυσμού (κυπρίνος,  άγρια πέστροφα, μπριάνα και καραβίδα) της λίμνης. Η ισχύς της απόφασης  ισχύει από την ημέρα δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ:Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα το Πολυφωνικό Τραγούδι

Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα το Πολυφωνικό Τραγούδι & την Μουσική παράδοση  διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου το Σάββατο, 9 Αυγούστου και ώρα 18.00 μμ, στην Αίθουσα  του Κέντρου Πολυφωνικού Τραγουδιού στα Κτίσματα Ιωαννίνων. Το Συνέδριο θα  πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Έργου «POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO  NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE  AREAS OF POGONI AND GRECIA SALENTINA - (Polysong)» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής  Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία 2007 - 2013».  Το Συνέδριο θα ξεκινήσει με την εγγραφή των συμμετεχόντων, καλωσόρισμα και  παρουσίαση του Έργου «Polysong».  Οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου θα ξεκινήσουν με εγγραφές και καλωσόρισμα  από τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο, Δήμαρχο Πωγωνίου.  Στην συνέχεια, και υπό τον συντονισμό του Αντιδήμαρχου Δελβινακίου κ. Μάτσια  Βασίλη, θα παρουσιαστεί η εισήγηση του κ. Ράπτη Βασίλη, λαογράφου, ενώ το Συνέδριο θα  συνεχιστεί με τις εισηγήσεις των κκ. Λώλη Κωνσταντίνου και Τέλλη Παναγιώτη – μουσικολόγων, και με την παρουσίαση του κ. Παππά Γεώργιου - ερμηνευτή πολυφωνικού  τραγουδιού με σπουδές στην Βυζαντινή μουσική. Θα ακολουθήσει παρουσίαση πολυφωνικών τραγουδιών από το

Σε πιστοποίηση των παιδικών χαρών του, προχωράει ο Δήμος Αρταίων

 Στην πιστοποίηση των παιδικών χαρών προχωράει ο Δήμος Αρταίων. Ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, υπέγραψε σύμβαση με την εξειδικευμένη εταιρία TUV HELLAS (TUV NORD), για την παροχή υπηρεσιών σχετικά με την επιθεώρηση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών του Δήμου, έναντι του ποσού των 5.116,80 ευρώ. Ο έλεγχος των παιδικών χαρών θα περιλαμβάνει.
-Θεώρηση πιστοποιητικών εξοπλισμών και δαπέδων πτώσης
-Διαστασιολογικό και οπτικό έλεγχο των παιχνιδιών
-Έλεγχο εγκατάστασης παιχνιδιών (έδραση, αποστάσεις ασφαλείας, πρόσβαση κτλ)
-Έλεγχο χώρων και

Λιγότερα θύματα από τροχαία τον φετινό Ιούλιο στην Ήπειρο

Δύο τροχαία λιγότερα είχαμε τον φετινό Ιούλιο σε σχέση με τον περσινό (17 έναντι 19) και σε αυτά είχαμε και δύο νεκρούς λιγότερους, καθώς τον Ιούλιο του 2014 είχαμε τρία (3) θανατηφόρα τροχαία, έναντι πέντε (5) θανατηφόρων τροχαίων που είχαμε τον Ιούλιο του 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία του απολογισμού της Τροχαίας, αιτία των τροχαίων είναι η έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση, η παραβίαση προτεραιότητας και η υπερβολική ταχύτητα. Φέτος τον Ιούλιο σημειώθηκαν σε ολόκληρη την Ήπειρο, 17 τροχαία δυστυχήματα, στα οποία είχαμε τρία (3) θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι πέντε (5) το 2013, έξι (6) τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου, έναντι οκτώ (8) το 2013 και οκτώ (8) τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου, έναντι έξι (6) το 2013. Στα τροχαία δυστυχήματα που έγιναν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 33 παθόντες, έναντι 34 το 2013. Πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκαν τρεις (3) νεκροί, έναντι πέντε (5) το 2013, εννέα (9) σοβαρά τραυματίες, έναντι 11 το 2013 και 21 ελαφρά τραυματίες, έναντι 18 το 2013. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως

Αύξηση 25,9% στις νέες άδειες κυκλοφορίας τον Ιούλιο

Αύξηση 25,9% παρουσίασε η κυκλοφορία νέων αυτοκινήτων (καινούριων ή μεταχειρισμένων εξωτερικού) τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 10.744 αυτοκίνητα έναντι 8.532 που κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο του 2013.Η κυκλοφορία νέων αυτοκινήτων είχε παρουσιάσει αύξηση και τον Ιούλιο του 2013 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, η οποία έφθανε το 13,9%.Επίσης, τον Ιούλιο κυκλοφόρησαν 5.057 νέες μοτοσικλέτες (άνω των 50 cc), έναντι 4.516 τον αντίστοιχο µήνα του 2013, παρουσιάστηκε δηλαδή αύξηση της κυκλοφορίας τους κατά 12,0%. Αντίθετα, η κυκλοφορία τους είχε παρουσιάσει μείωση 8,1%, τον Ιούλιο του 2013 σε σχέση µε τον Ιούλιο του 2012.Αύξηση παρουσιάζει η κυκλοφορία νέων αυτοκινήτων και στο επτάμηνο. Συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 63.026 αυτοκίνητα (καινούρια ή µεταχειρισµένα εξωτερικού) έναντι 49.214 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 28,1%. Μείωση 2,5% είχε παρουσιάσει η κυκλοφορία τους το

Από 1ης Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέες δημοτικές Αρχές

Εγκύκλιο με αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με την ορκωμοσία των νέων αιρετών, την εγκατάσταση των νέων Αρχών και την εκλογή των μελών των συλλογικών οργάνων των δήμων, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.Οι νέες δημοτικές Αρχές αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου και η θητεία τους θα διαρκέσει έως και το τέλος Αυγούστου του 2019.Η θητεία των δημοτικών Αρχών, κατά τις πάγιες διατάξεις του Ν.3852/20101, ορίζεται να είναι πενταετής, ενώ η θητεία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμισι ετών.

Δημοσιογραφία και δημοκρατία

Του Γιάννη Τζώρτζη

Η κρίση που διέρχεται η δημοσιογραφία σήμερα έχει ήδη ένα παρελθόν, όπου είναι ορατή τόσο η εξέλιξή της όσο και η διάγνωση των χαρακτηριστικών της. Αρκετοί θεωρούν την εμφάνιση του Διαδικτύου σαν τον καταλυτικό παράγοντα ενός βαθμιαίου εκτοπισμού τής δημοσιογραφίας από το συνολικό χώρο της δημοσιότητας, η κρίση της όμως έχει προκύψει ήδη πολύ ενωρίτερα.Τούτο συνιστά ασφαλώς έναν από τους κύριους λόγους, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται ωστόσο σε μια σειρά άλλων στοιχείων που συνθέτουν την κρίση που γνωρίζει η ίδια η ενημέρωση στην Ελλάδα ως και πανευρωπαϊκά. Η κρίση της δημοσιογραφίας είναι πρώτιστα κρίση της ενημέρωσης, γεγονός που υποβαθμίζει αισθητά την ίδια, το επίπεδο των πολιτικών σχέσεων και φυσικά την ποιότητα ζωής των πολιτών. Εν κατακλείδι, πρόκειται βεβαίως για ένα κρίσιμο ζήτημα δημοκρατίας, κάτι που όφειλαν να γνωρίζουν πρώτοι εκείνοι οι οποίοι ψήφισαν προχθές την εκτρωματική τροπολογία διαπλοκής συμφερόντων εις βάρος των λειτουργών τής ενημέρωσης και του Τύπου.Τα όσα ανατριχιαστικά συνέβησαν πρόσφατα στη Βουλή με την τροπολογία για τα μέσα ενημέρωσης δεν συνιστούν απλά

Οχήματα δημοσίας χρήσης με φυσικό αέριο στα Γιάννενα

Πρωτοβουλία Στ. Καλογιάννη με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ και των ΤΑΞΙ των Ιωαννίνων

Την προοπτική χρήσης φυσικού αερίου στην κίνηση των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ και των ΤΑΞΙ στα Γιάννενα, εξέτασε σε επαφές που είχε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ, Σταύρος Καλογιάννης με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Στέφανο Μουστακλή και τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ιωαννίνων, Μιχάλη Ψήνα. Πέρα από την ενημέρωση που έκανε στους δύο προέδρους, ο Στ. Καλογιάννης για τις νέες εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα,τους ανέλυσε τεχνικά χαρακτηριστικά και απαιτούμενες προδοαγραφές που απαιτούνται να τηρηθούν για να επιτευχθεί αυτή η σημαντική πρωτοβουλία. Ένα σημείο που στάθηκε πραγματικά "αγκάθι" ήταν εάν υπάρχει τρόπος να εξευρεθούν κοινοτικοί πόροι για αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων ή να μετατραπούν με κινητήρες καύσης διπλού καυσίμου. Ο Σταύρος Καλογιάννης τους ενημέρωσε για τις επαφές του στην Αθήνα με τη διοίκηση της ΔΕΠΑ, που αποτελούν συνέχεια της Ερώτησης που είχε καταθέσει προ διμήνου στη Βουλή, με θέμα τη σύνδεση της Ηπείρου με το δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου. Θυμίζουμε, πως ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή του

Επτά (7) προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΕΠΑΣ του ΕΛΓΟ Δήμητρα στα Γιάννενα

Ο ΕΛΓΟ Δήμητρα με προκήρυξη του ανακοινώνει προσλήψεις ωρομισθίου εκπαιδευτικού-διδακτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι 6 μήνες και όχι πέραν από την λήξη του διδακτικού έτους 2014-2015, προκειμένου να αντιμετωπισθούν ανάγκες στα εκπαιδευτικά προγράμματα των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ) Οι προσλήψεις αφορούν την στελέχωση με ωρομίσθιο προσωπικό την ΕΠΑΣ Ιωαννίνων, αλλά και άλλων πόλεων της χώρας. Στα Γιάννενα οι προσλήψεις είναι για επτά (7) άτομα και αφορούν: Δύο (2) Π.Ε. Γεωπόνους Τεχν. Τροφίμων ή ελλέιψει αυτών, Τ.Ε. Τεχνολόγους Τροφίμων, μία (1) θέση Π.Ε. Γεωπόνου Ζωϊκής Παραγωγής, δύο (2) θέσεις Π.Ε. Γεωπόνους Αγροτικής Οικονομίας και ελλείψει αυτών, Π.Ε. Οικονομολόγους και δύο (2) Δ.Ε. Τεχνικούς Επεξεργασίας Γάλακτος (Τυροκόμους). Οι υποψήφιοι για τις προσλήψεις στον ΕΛΓΟ Δήμητρα πρέπει να υποβάλλουν σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της περίληψης-προκήρυξης, αίτηση στην ΕΠΑΣ Ιωαννίνων, αντίτυπο της οποίας μπορούν να παραλαμβάνουν από τις ανωτέρω ΕΠΑΣ ή από την ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ . Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της κάθε ΕΠΑ.Σ. στην αντίστοιχη διεύθυνση: ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων : Εθνικής Αντιστάσεως 3, Κατσικάς 45 500 Ιωάννινα, τηλ. επικοινωνίας: 26510-92219. Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τριμελή επιτροπή που θα συσταθεί με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού. Στην επιτροπή της κάθε

Την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα θα υπερασπίζεται τη νέα σεζόν ο Ανδρέας Γιαννιώτης

Την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα θα υπερασπίζεται τη νέα σεζόν ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Ανδρέας Γιαννιώτης!Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε  με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από την ομάδα του Πειραιά.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων έδωσε δυναμικό «παρών»,στην ένστολη κινητοποίηση στην Αθήνα

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων έδωσε δυναμικό «παρών» συμμετέχοντας στην ένστολη κινητοποίηση της Τετάρτης στην Αθήνα. Το " μήνυμα "ελήφθη ,τόσο από το προεδρείο της Βουλής όσο και από τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου , καθώς πάνω από 2.000 ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας εν μέσω θέρους συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Κολοκοτρώνη με πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών και στην συνέχεια στην Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό μας . Μετά όμως την ψήφιση του αρθ. 221 του Πολυνομοσχεδίου, με 50 ψήφους «ναι» και 47 «όχι» και χωρίς μάλιστα στην προσθήκη να περιλαμβάνονται αυτά που τεχνηέντως διέρρεαν μέσω συγκεκριμένων Μ.Μ.Ε ,ήρθε η ώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Οι Βουλευτές του Β΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής που υπερψήφισαν την επίμαχη διάταξη ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ,καθώς με την πράξη τους αυτή και με μοναδικό στόχο την υφαρπαγή των αποθεματικών του εύρωστου Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα του Ε.Τ.Ε.Α , έβαλαν κυριολεκτικά ταφόπλακα στην λειτουργία των ασφαλιστικών μας ταμείων υποθηκεύοντας το μέλλον μας και το μέλλον των οικογενειών μας. Ο αγώνας μας όμως δεν

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Συνεδριάζει στην Παραμυθιά την Δευτέρα 11 Αυγούστου στις 20:00, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη:
ΘΕΜΑ 1ο: Ενημέρωση για την αναθεωρημένη χάραξη των σταδίων προμελετών β φάσης της μελέτης με τίτλο: Σύνδεση Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με

Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου εξέδωσε ανακοίνωση ­- διαμαρτυρία για τον ΕΝΦΙΑ

Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση ­  διαμαρτυρία: Αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε με ανησυχία ένα δραματικό  φαινόμενο. Πρόκειται για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων –ΕΝΦΙΑ.  Καταλογίζονται ανεξέλεγκτα, λανθασμένα και προδήλως άδικα ποσά  σε βάρος των πολιτών. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, κυρίως της υπαίθρου  βάλλονται, υποχρεούμενοι να πληρώσουν μεγάλα ποσά για ιδιοκτησίες  μηδενικής συχνά αξίας, που δεν τους αποδίδουν κανένα εισόδημα.  Φορολογούνται ανηλεώς αγροικίες βοηθητικά ή ημιτελή κτίσματα που είτε  καλύπτουν οικογενειακές και παραγωγικές ανάγκες, είτε απλά και μόνον  τις ολιγοήμερες θερινές διακοπές των – διαβιούντων στα αστικά κέντρα –  ιδιοκτητών τους. Η ύπαιθρος πλήττεται, η λιγοστή πρωτογενής παραγωγή σβήνει και  οι ασχολούμενοι με αυτήν κάτοικοι αναγκάζονται όλο και περισσότερο να  την εγκαταλείψουν. Τα πρωτοφανή σφάλματα στον υπολογισμό του φόρου επιτείνουν  δραματικά το

Εκδρομή στις Δαλματικές ακτές από τα Γιάννενα!!!!

5 ημέρες 295 ευρώ με ημιδιατροφή-Αναχώρηση στις 27 Αυγούστου

Οι Δαλματικές ακτές αποτελούν πόλο έλξης τα τελευταία χρόνια για χιλιάδες επισκέπτες..Οι δαντελωτές ακτές, οι μεσαιωνικές πόλεις, τα καταπράσινα τοπία μαγεύουν τον επισκέπτη.  Το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ με το επιβλητικό κάστρο και τη σπάνια αρχιτεκτονική είναι ίσως ότι καλύτερο σε αυτή την οδική εκδρομή. Εκτός από το Ντουμπρόβνικ, σημαντικοί σταθμοί της εκδρομής είναι το Σπλίτ, Κότορ,Μπόυτβα,το Μόσταρ,το Σεράγεβο κ.α.
Περιλαμβάνονται: 
-Μεταφορά από την πόλη των Ιωαννίνων με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
-Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
-Hμιδιατροφή στο ξενοδοχείο (πρωινό και δείπνο καθημερινά)
-Περιηγήσεις του προγράμματος Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
Για όποιες απορίες ή πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 26510-27427,26510-31666 και 26510-27550 Grefis Holidays

Δήλωση του Δημάρχου Αρταίων για τον ΕΝΦΙΑ

Ο Δήμαρχος Αρταίων, μετά την δημοσιοποίηση των συντελεστών υπολογιστούν ανά περιοχή για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και τα υπέρογκα ποσά που αντίκρισαν πολλοί συμπολίτες μας στα ειδοποιητήρια τους, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Δεν είναι μόνο άδικος, είναι απάνθρωπος και εξοντωτικός ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που επιβάλλεται προς τους συμπολίτες μας, καθώς και προς τους συμπατριώτες ολόκληρου του νομού. Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν, σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούν ακόμα και τη φαντασία. Οι περισσότεροι δεν έχουν να πληρώσουν. Η μέχρι τώρα οικονομική τους αφαίμαξη μέσω της φορολογίας, της δραματικής μείωσης μισθών και συντάξεων, της εξοργιστικά διογκούμενης ανεργίας, των εξόδων για την επιβίωση και των οικογενειακών προτεραιοτήτων, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Οι συνάνθρωποί μας δεν είναι ότι δεν θέλουν να πληρώσουν. Φέρονται αποφασισμένοι να μην πληρώσουν γιατί δεν έχουν.
Ο επιβαλλόμενος ΕΝΦΙΑ άλλωστε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία των ακινήτων. Δίνεται η αίσθηση ότι τα οικονομικά κυβερνητικά επιτελεία ενήργησαν με πολύ μεγάλη ελαφρότητα, απερισκεψία και προχειρότητα. Φτάνουν μηνύματα για τερατώδη ποσά και μάλιστα σε ανθρώπους που τουλάχιστον στην μικρή και κλειστή μας κοινωνία, γνωρίζουμε καλά ότι μόλις και μετά βίας καταφέρνουν να επιβιώνουν. Ειδικά στην ορεινή περιοχή της Άρτας ο κόσμος τάχει κυριολεκτικά χαμένα! Καλείται να πληρώσει φόρο ακόμα και για

ΠΡΕΒΕΖΑ-Ερώτση Κ.Μπάρκα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ασφαλισμένων Ο.Α.Ε.Ε.

Στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής Κώστας Μπάρκας, κατέθεσε χθες ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα «Ληξιπρόθεσμες οφειλές ασφαλισμένων Ο.Α.Ε.Ε.». Σύμφωνα με τον βουλευτή «Τα λόγια και οι πράξεις των υπουργών της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών και παρανόησης. Η μνημονιακή, νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, πολιτική τους θυσιάζει την κοινωνική ασφάλιση , στο βωμό της δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος, στερώντας από μια εξαθλιωμένη κοινωνία τα τελευταία οχυρά κοινωνικής προστασίας. Ειδικότερα, ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές του, δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και απειλείται με κατάσχεση. Την ίδια ώρα ο Ο.Α.Ε.Ε., το Ταμείο όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, καταρρέει υπό το βάρος των μεγάλων ελλειμμάτων, αφού πρώτα οι

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις μνήμης στο Ζάλογγο

Στην Ιερά μονή του Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Αυγούστου οι εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη των Σουλιωτισσών που τον Δεκέμβρη του 1803, κυνηγημένες από τον Αλή Πασσά προτίμησαν να πέσουν στον γκρεμό και να βρουν τραγικό θάνατο μαζί με τα παιδιά τους.Οι εκδηλώσεις, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας ξεκινούν στις 8 το πρωί περιλαμβάνουν Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή και επιμνημόσυνη δέηση. Η ομιλία για το ιστορικό της ημέρας θα γίνει από την Φιλόλογο Ελευθερία Αγγέλη – Παπαϊωαννίδη. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Καμαρίνας

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ - Αξιολογείται η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, Δώρα Χουλιάρα

Αξιολόγησης το... ανάγνωσμα στην εκπαίδευση και η διαδικασία ξεκινά από την κορυφή! Μέχρι το τέλος Αυγούστου η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, Δώρα Χουλιάρα θα αξιολογηθεί για τη διοικητική της αποτελεσματικότητα από δύο Γενικούς Διευθυντές, μία εκ των οποίων θα είναι η Γενική Διευθύντρια Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Ευδοκία Καρδαμίτση. Αναφορικά με τα επιστημονικά και παιδαγωγικά της καθήκοντα θα αξιολογηθεί από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό, Σωτήρη Γκλαβά, πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, πρώην στέλεχος του παιδαγωγικού Ινστιτούτου και πρώην Διευθυντή Γραφείου του υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη. Όμως οι διεργασίες στο υπουργείο Παιδείας τρέχουν και ήδη έχει ανοίξει πλατφόρμα αξιολόγησης στην οποία όλα τα

Στις 16 Αυγούστου η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

Το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς/,με τη συνεργασία των δύο Συλλόγων. Ιωαννίνων και Αθηνών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Σχολής με το καθιερωμένο πρόγραμμα (Εκκλησι :ωμός - Επιμνημόσυνη δέηση- Περιήγηση στους χώρους της Σχολής και στις Πηγές). Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων καλούν όλους τους αποφοίτους και τις οικογένειές τους να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή

ΠΡΟΣΟΧΗ-Διακοπές ρεύματος την Κυριακή από την ΔΕΗ, σε περιοχές των Δήμων Ιωαννιτών και Ζίτσας!!!

Σας γνωρίζουμε ότι μεθαύριο Κυριακή 10 Αυγούστου,θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές των Δήμων Ιωαννιτών και Ζίτσας,λόγο απαραιτήτων εργασιών στα δίκτυα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε α.ε. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνεχεία ρεύμα.Έτσι για λογούς ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς η αλλά στοιχειά του δικτυού ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.στις παρακάτω περιοχές:

Κρίσιμες ώρες για τον 34χρονο Ιταλό,που ακρωτηρίασε το χέρι του!

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι ιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Κρίσιμες είναι οι ώρες που περνάνε για τον 34χρονο Ιταλό,που ακρωτηρίασε το χέρι του,όταν τον παρέσυρε μικρό ταχύπλοο σκάφος στους Παξούς!Ο άτυχος Ιταλός κολυμπούσε ανυποψίαστος χθες  το απόγευμα κοντά στο νησάκι της Παναγιάς, που βρίσκεται στο λιμάνι του Γάιου. Η οικογένεια του τραυματία έχει εξοχική κατοικία στους Παξούς, όπου κάθε καλοκαίρι κάνει διακοπές.Τ ιατρικό τιμ μικροχειρουργικής του καθηγητή  Αλέξανδρου Μπερή,υπερέβαλλε εαυτούς... Μετά από μία μαραθώνια χειρουργική επέμβαση η οποία τελείωσε στις 4 περίπου τα ξημερώματα, κατάφεραν να συγκολλήσουν το χέρι του 34χρονου Ιταλού. Ο τραυματισμός όμως από τις περιστροφές στο της προπέλας του σκάφους ήταν βαρύτατος. Πέρα από τον ακρωτηριασμό, οι βλάβες που είχαν γίνει σε νεύρα κι αγγεία ήταν πολύ μεγάλες!Οι ιατροί δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι και θεωρούν πως αργά σήμερα το απόγευμα,θα έχουν μια πρώτη εκτίμηση για το εάν αιματώνεται ικανοποιητικά το άκρο που συγκλήθηκε.

Ημερίδα της ΠΕΔ Ηπείρου για τις πρώτες ενέργειες των νέων δημοτικών αρχών

Στο ξενοδοχείο "Grand Serai", την Τρίτη 26 Αυγούστου

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων των νέων δημάρχων την 1η Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιεί Ημερίδα για όλους τους αιρετούς με θέμα: "Πρώτες ενέργειες νέα διοίκησης-Ειδικά θέματα αιρετών οργάνων". Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, στο ξενοδοχείο "Grand Serai", την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 από τις 9π.μ. έως τις 14μ.μ., με εισηγητές τους Κωνσταντίνο Μπλάγα, Διευθύνων Σύμβουλο της ΔήμοςΝΕΤ και την Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Νομική Σύμβουλο της ΔήμοςΝΕΤ. Το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

Συνελήφθη 55χρονος χασισοκαλλιεργητής,στη Φιλοθέη Άρτας

Εντοπίσθηκε στη Φιλοθέη Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, φυτεία με 34 δενδρύλλια κάνναβης και ταυτοποιήθηκε ως καλλιεργητής ένας 55χρονος , σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 55χρονος καλλιεργούσε σε αγροτική έκταση στην περιοχή της Φιλοθέης Άρτας (34) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως τριών μέτρων.Τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με εξοπλισμό καλλιέργειας ( λάστιχα, γλάστρες φυτωρίου κ.α.) που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση του χώρου.Το προανακριτικό έργο διενεργείται από Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Πυροβόλησε με καραμπίνα τον Αλβανό διαρρήκτη!!!

Στα χέρια της αστυνομίας οι δύο διαρρήκτες καθώς και ο 60χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού -Βρέθηκαν τα κλοπιμαία

Με πυροβολισμούς αντέδρασε ο ιδιοκτήτης σπιτιού στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, όταν αντιλήφθηκε πως δύο νεαροί Αλβανοί βρίσκονταν μέσα για να κλέψουν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από σκάγια στην ωμοπλάτη, ο ένας από τους δύο διαρρήκτες.Ήταν 6 το απόγευμα, όταν η οικογένεια επέστρεφε στο σπίτι και ήρθε αντιμέτωπη με τους δύο κακοποιούς. Ο 60χρονος ιδιοκτήτης άρπαξε το όπλο, μία κυνηγητική καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό. Οι δύο δράστες, κατάφεραν προς στιγμή να διαφύγουν, παίρνοντας μαζί τους χρυσαφικά, 700 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, μια φωτογραφική μηχανή, τραπεζικά βιβλιάρια και προσωπικά έγγραφα.Η αστυνομία ενημερώθηκε αμέσως και δύο ώρες αργότερα οι δύο διαρρήκτες, 26 και 32 ετών, συνελήφθησαν ενώ βρέθηκαν τα κλοπιμαία. Κατά την σύλληψη, διαπιστώθηκε πως ο ένας από

ΑΛΚΗΣ ΠΟΥΛΗΣ - Στην... έξοδο ο ομογενής υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας

«Δεν τηρήθηκαν οι προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις που μας έδωσε ο Εντι Ράμα»

Η ελληνική μειονότητα στη Νότια Αλβανία πανηγύρισε την είσοδό του στην κυβέρνηση, και μάλιστα στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο ο Aλκης Πούλης βρίσκεται σήμερα ένα βήμα πριν από την έξοδο με αφορμή τον... Καλλικράτη.Η ομιλία τού εκ Δερβιτσάνης ορμώμενου ομογενούς υφυπουργού, πριν από μερικές μέρες σε ξενοδοχείο στους Αγίους Σαράντα, έδειξε τις προθέσεις του Αλκη Πούλη «ώστε να μην περάσει η διοικητική διαίρεση που προωθεί η κυβέρνηση και αλλοιώνει το ελληνικό στοιχείο». «Δεν τηρήθηκαν οι προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις που μας έδωσε ο Εντι Ράμα», είπε στους συγκεντρωμένους, ενώ αυτές τις μέρες, που βρίσκεται στην Ελλάδα, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησής του, όπως και οι άλλοι δύο ελληνικής καταγωγής υφυπουργοί, Ιωάννης Μπάμπης (Γεωργίας) και Ολιάνα Ιφτι (Περιβάλλοντος), αλλά και ο αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής Βαγγέλης Ντούλες.Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Δερβιτσάνη, ο Αλκης Πούλης βρίσκεται τις μισές μέρες του μήνα στα Γιάννενα, όπου έχει την εταιρεία του που ειδικεύεται σε καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες πάνω στην ψηφιακή ιατρική. Στα 15 του χρόνια ήρθε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τελείωσε το 5ο Λύκειο και μπήκε 3ος στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο οποίο ολοκλήρωσε και το

Σύλληψη για χρέη προς το Δημόσιο,στην Ανατολή Ιωαννίνων

Στη σύλληψη ενός 45χρονου,στην Ανατολή Ιωαννίνων, για χρέη  προς το Δημόσιο προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι βεβαιωμένες οφειλές φθάνουν στο επίπεδο των 212.456 ευρώ, ενώ ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Οι ναυαρχίδες των Grimaldi Lines και Minoan Lines έλαβαν υψηλή βαθμολογία σε ευρωπαϊκή έρευνα

Tα πλοία «Cruise Barcelona» και «Cruise Europa» του Ομίλου Grimaldi κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων έξι επιβατηγών οχηματαγωγών που διαθέτουν state-of-art πρότυπα ασφάλειας, στην Ευρώπη.Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club), το μεγαλύτερο κλαμπ αυτοκινήτων στη Γερμανία και την Ευρώπη, σε συνεργασία με την EuroTest.Η έρευνα επικεντρώθηκε στις εγκαταστάσεις ασφαλείας 18 επιβατηγών οχηματαγωγών πλοία που είναι δρομολογημένα στη Βόρεια Θάλασσα, τη Βαλτική , τη Μεσόγειο και την Αδριατική Θάλασσα.Τα πλοία «Cruise Barcelona» και «Cruise Europa», τα οποία διαχιρείζονται οι Grimaldi Lines στη γραμμή μεταξύ Τσιβιταβέκια και Βαρκελώνης και οι Μινωικές Γραμμές (εταιρεία του Ομίλου Grimaldi) στη γραμμή της Τεργέστης-Ανκόνα-Ηγουμενίτσα-Πάτρα αντιστοίχως, έλαβαν βαθμολογία "Πολύ καλά".«Η διασφάλιση της ασφάλειας στη θάλασσα, αποτελεί προτεραιότητα για τον Όμιλό μας», δήλωσε ο κ. Emanuele Grimaldi, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi.

ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - Προσλήψεις προσωπικού για το νέο κατάστημα στην Άρτα

Ο Όμιλος ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες στο χώρο εμπορίας τροφίμων, με 224 Super market, 13 Cash & Carry, 60 franchise καταστήματα και περισσότερους από 10.800 εργαζόμενους. Είναι μέλος του Ομίλου Delhaize, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία με περισσότερα από 3.200 καταστήματα και 150.000 εργαζομένους. Η Εταιρεία στο πλαίσιο της επέκτασής της ανοίγει ένα ακόμα κατάστημα στην πόλη της Άρτας και θα προσλάβει προσωπικό για πλήρη ή μερική απασχόληση στα τμήματα: Delicatessen, Έτοιμα Φαγητά, Οπωροπωλείο, Τυποποιημένα Προϊόντα, Ιχθυοπωλείο, Κάβα, Κρεοπωλείο και Ταμεία. Προσφέρονται ικανοποιητικές αποδοχές, δυναμικό περιβάλλον εργασίας με άρτια εκπαίδευση και κυρίως μεγάλες προοπτικές εξέλιξης. Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται παρακαλούνται να

ΠΡΟΣΟΧΗ! - Μέχρι σήμερα στις 13:30 η υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς!!!

Λήγει σήμερα το μεσημέρι στις 13:30 στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Γιάννενα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αδιόριστους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2014-2015. Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01 να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014.

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/8 - Οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό 2014 μέσω ΟΑΕΔ

Μέχρι την προσεχή Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014, στις 12:00 το μεσημέρι στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ: www.oaed.gr θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό 2014. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού και περιλαμβάνει την επιδότηση εργαζομένων-ανέργων και των οικογενειών αυτών για την πραγματοποίηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Σεπτεμβρίου 2014 έως 31 Αυγούστου 2015. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι: 1) Εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν πραγματοποιήσει το έτος 2013 πενήντα (50) ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν καταβάλει εισφορά 0,35% υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας. 2) Άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα). 3) Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι: α) Ττα άνω των πέντε ετών προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους (τέκνα με ημερομηνία γεννήσεως από την 16.09.1989 έως την 15.09.2009), όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα, ανεξαρτήτως από το αν αυτά ασφαλίζονται από τον ίδιο τον

Η OTEplus Α.Ε. ζητά προσωπικό στην Ηγουμενίτσα

Η OTEplus Α.Ε., εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ, που δραστηριοποιείται στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενδιαφέρεται να προσλάβει προσωπικό για ανάληψη θέσης ευθύνης την Ηγουμενίτσα. Ο κάτοχος της θέσης θα εργάζεται με βάση το ωράριο εμπορικών καταστημάτων της περιοχής στην οποία θα απασχοληθεί: θα προΐσταται εμπορικού τηλεπικοινωνιακού καταστήματος της ευθύνης του, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία, την τήρηση των διαδικασιών και την εφαρμογή της Εμπορικής Πολιτικής, θα είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση και εκπαίδευση της ομάδας με σκοπό την επίτευξη της στοχοθεσίας, θα έχει την ευθύνη της μεταφοράς της εταιρικής κουλτούρας στους εργαζομένους του καταστήματος, θα εντοπίζει ανάγκες και επιλύει προβλήματα, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσιακές λειτουργίες και με τον επιθεωρητή του, θα επιβλέπει προκειμένου να γίνεται σωστή προώθηση προϊόντων-υπηρεσιών από τους εργαζόμενους του καταστήματος, σε όλους τους πελάτες και θα φροντίζει για την εξασφάλιση και την καλή λειτουργία του εξοπλισμού του καταστήματος και θα παρακολουθεί τον ανταγωνισμό στην περιοχή του. Ο υποψήφιος θα πρέπει να

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Ζητείται Λογιστής/ρια και βοηθός Λογιστή/ριας από Εταιρεία

Λογιστική Εταιρεία με πολυετή παρουσία στην παροχή υψηλών προδιαγραφών λογιστικών, φοροτεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών, προς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, ζητά να προσλάβει για πλήρη απασχόληση στο Γραφείο της στα Γιάννενα, Λογιστή/ρια και βοηθό Λογιστή/ριας. Για τη θέση του Λογιστή/ριας απαραίτητα προσόντα είναι το πτυχίο ΑΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης και η 2ετής τουλάχιστον εμπειρία σε Βιβλία Γ' Κατηγορίας. Για τη θέση του βοηθού Λογιστή/ριας απαραίτητο προσόν είναι το πτυχίο ΑΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης. Αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο:taxis@logistirio.eu Για κάθε βιογραφικό σημείωμα που θα σταλεί θα τηρηθεί απόλυτη εμπιστευτικότητα.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης νέων από τον ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει τη συνέχιση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών, με το διακριτικό τίτλο: «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» και ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό, ότι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 21 Ιουλίου 2014 έως και 21 Αυγούστου 2014 στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων για 900 θέσεις. Λεπτομέρειες και όροι υλοποίησης της συνέχισης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο

Ακρωτηριάστηκε Ιταλός τουρίστας σε ατύχημα με σκάφος στους Παξούς!!!

Μάχη των γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο,για να σώσουν το ακρωτηριασμένο χέρι 

Αργά το βράδυ της Πέμπτης μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας Ιταλός με μερικό ακρωτηριασμό του αντιβραχίου.Ο άτυχος Ιταλός κολυμπούσε ανυποψίαστος το απόγευμα κοντά στο νησάκι της Παναγιάς, που βρίσκεται στο λιμάνι του Γάιου. Η οικογένεια του τραυματία έχει εξοχική κατοικία στους Παξούς, όπου κάθε καλοκαίρι κάνει διακοπές.Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Φώτης Βάββας, είπε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό και ότι ετοιμάζεται χειρουργείο για να επιχειρηθεί συγκόλληση του άκρου.Ειδικότερα,εδώ και λίγη ώρα έχει ξεκινήσει μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση, με επικεφαλής της ομάδας Μικροχειρουργικής, τον διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής, Αλ. Μπερή.