Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Ανενεργό το σύστημα εισροών - εκροών για πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων

Ανησυχίες για επάνοδο του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο θέρμανσης με την έναρξη της νέας περιόδου διακίνησης τον προσεχή Οκτώβριο, διατυπώνονται από την αγορά πετρελαιοειδών. Αυτές συνδέονται με το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επαναφέρει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης, χωρίς να έχει θωρακίσει τη λειτουργία του συστήματος εισροών - εκροών, που μπορεί να διασφαλίσει την πάταξη του λαθρεμπορίου. Τα στοιχεία που παραθέτουν παράγοντες της αγοράς σε σχέση με τη λειτουργία του συστήματος εισροών - εκροών είναι άκρως απογοητευτικά, καθιστούν πλήρως ανεφάρμοστο το μέτρο και υποκρύπτουν έλλειμμα πολιτικής βούλησης για ένα μείζον θέμα όχι μόνο σε σχέση με την απώλεια δημοσίων εσόδων αλλά και σε σχέση με την εξυγίανση της αγοράς και την ενίσχυση του αθέμιτου ανταγωνισμού από τους λαθρέμπορους εις βάρος των υγιών επιχειρήσεων. Στις 31 Αυγούστου λήγει η καταληκτική και δεσμευτική από το Μνημόνιο ημερομηνία για την πλήρη εγκατάσταση συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια σε όλη την επικράτεια αλλά και στους μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης οι οποίοι διακινούν το 15-20% περίπου των

ΠΡΟΣΟΧΗ:Ολιγόωρη Νυχτερινή Εκτροπή Κυκλοφορίας,στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών

Mεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και Αιγίου,λόγω έργων συντήρησης

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 05/08 προς Τετάρτη 06/08 και για 6 ώρες, η κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Πάτρα της ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών, μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων (ΧΘ158+940) και Αιγίου (ΧΘ172+450) θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό.Καθ’ όλη τη διάρκεια των ανωτέρω ρυθμίσεων η αντίθετη κατεύθυνση θα λειτουργεί κανονικά.Σε περίπτωση αδυναμίας εκτέλεσης ή ολοκλήρωσης των εργασιών λόγω έκτακτων περιστατικών, αυτές θα υλοποιηθούν κατ’ αναλογία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 06/08.Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΑΚΤΩΡ μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

ΤΩΡΑ-Κλειστή λόγω καταιγίδας η Επαρχιακή Οδός Κόνιτσα-Διστρατο

Λόγω της έντονης καταιγίδας,έκλεισε η Επαρχιακή Οδός Κόνιτσα-Διστρατο στο 38 χιλιόμετρο,στον Ασπροποταμο.Σύμφωνα με τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του Δήμου Κόνιτσας κ. Κώστα Παγανια,εκσκαπτικό  μηχάνημα του Δήμου, βρίσκεται καθ' οδόν και η βατότητα του δρόμου θα αποκατασταθεί σύντομα.

Χωρίς βηματοδότες έμεινε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων!!!

Μια σημαντική έλλειψη που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη ζωή των καρδιοπαθών παρουσιάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου πλέον δεν υπάρχουν διαθέσιμοι βηματοδότες. Βέβαια θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι αντίστοιχο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας και αυτό έχει να κάνει με τις μεγάλες ανάγκες που παρουσιάστηκαν για εγχειρήσεις. Ήδη η προβλεπόμενη πίστωση για το 2014 έχει εξαντληθεί και η διοίκηση του Νοσοκομείου κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, προκειμένου να καλύψει όσο πιο άμεσα γίνεται το κενό. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μεγάλος αριθμός ασθενών από άλλες περιφέρειες της χώρας, (Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Νησιά του Ιονίου, Δυτική Μακεδονία), οι οποίοι αντί να πηγαίνουν για εγχειρήσεις στη Λάρισα, την Πάτρα ή τη Θεσσαλονίκη, επιλέγουν να εμπιστεύονται τις άριστες ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να

Ερώτηση του Πύρρου Δήμα,προς τον Υπουργό Οικονομικών για τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανση

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος Δήμας.«Αν δεν προβείτε σε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ποια "άλλα" μέτρα θα λάβετε για την ανακούφιση του καταναλωτή/φορολογούμενου και την προστασία της δημόσιας υγείας το χειμώνα που έρχεται;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πύρρος Δήμας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙAΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Οι οδηγοί του λεοφωρείου ήταν και διακινητές παρανόμων μεταναστών

Συνελήφθησαν σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, δύο Έλληνες, ηλικίας 31 και 43 ετών, οι οποίοι, ως οδηγοί λεωφορείου, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με κλιμάκιο υπαλλήλων του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, στάθμευσαν για έλεγχο τουριστικό λεωφορείο, ελληνικών συμφερόντων, που εκτελούσε δρομολόγιο από τη χώρα μας προς την Αλβανία. Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, οι δύο οδηγοί, μετέφεραν επτά (7) υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας από 21 έως 40 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας ενώ οι τέσσερις εξ αυτών ήταν

Ο Ηλίας Σερβετάς αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας στο δήμο Αρταίων

Ο 42χρονος αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Πληροφορικής στο δήμο Νικολάου Σκουφά,Ηλίας Σερβετάς, αναλαμβάνει τελικά τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο δήμο Αρταίων για τα επόμενα 5 χρόνια, δίνοντας τέρμα στα σενάρια που ήθελαν πολλά γνωστά και καταξιωμένα πρόσωπα στην κοινωνία της Άρτας να διεκδικούν τη συγκεκριμένη θέση. Η πρόταση να αναλάβει την άκρως νευραλγική θέση του Γενικού Γραμματέα στο δήμο Αρταίων, του έγινε από τον νέο δήμαρχο της πόλης, τον επιστήθιο φίλο του και παλαιό συνεργάτη του, Χρήστο Τσιρογιάννη, με τον οποίο ο Ηλ. Σερβετάς εργάζονταν μαζί στη Διεύθυνση Προγραμματισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας, απ' όπου και γνωρίζονται προσωπικά. Ο νέος Γ.Γ. του δήμου Αρταίων έχει

Με πολλά φιλικά συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα

Αύριο Τετάρτη οι Ηπειρώτες θα υποδεχθούν στους Ζωσιμάδες  την Κέρκυρα

Με πολλά φιλικά συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Γιάννη Πετράκη να θέλει να έχει όσο γίνεται πιο έτοιμους τους παίκτες του. Αύριο Τετάρτη οι Ηπειρώτες θα υποδεχθούν στους Ζωσιμάδες (18:30) την Κέρκυρα, σε ένα ματς στο οποίο έχει οριστεί γενική είσοδος 5 ευρώ από την θύρα 4, ενώ θα ισχύσουν κανονικά και οι κάρτες διαρκείας που έχουν δοθεί.Οι αγώνες δεν μένουν εδώ όμως, καθώς στις 9/8 στο Αγρίνιο θα φιλοξενηθούν από τον Παναιτωλικό (18:30) και μια μέρα μετά (10/8) θα φιλοξενήσουν την ΑΕ Καραϊσκάκης (18:30).

Πληρότητα 90% στα τουριστικά καταλύματα στην Καστροσυκιά Πρέβεζας

Ακολουθούν η Πάργα με 82% και τα Σύβοτα με 79%

Ο μήνας των διακοπών έφτασε και όλοι αναζητούμε στιγμές δροσιάς και ξεκούρασης σε παραλιακά τουριστικά θέρετρα. Με πολλά όμως πρόσωπα εμφανίζεται το φετινό καλοκαίρι στα πραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα της Ηπείρου, καθώς η Ήπειρος παραδοσιακά είναι από τις περιοχές, οι οποίες συντηρούνταν σε μεγάλο βαθμό από τους Έλληνες τουρίστες. Μετά την εμφανή αδυναμία -λόγω κρίσης- των ελληνικών οικογενειών να πραγματοποιήσουν τις καθιερωμένες διακοπές τους, είναι λογικό οι επαγγελματίες του χώρου να διαμαρτύρονται για πεσμένη τουριστική κίνηση στην Πρέβεζα και την Πάργα. Η αλήθεια είναι, ότι οι Έλληνες που παραδοσιακά ξόδευαν περισσότερα στις διακοπές τους ελαττώθηκαν και πλέον τα κενά καλύπτουν οι ξένοι οι οποίοι όμως δεν ξοδεύουν τα αναμενόμενα. Χρησιμοποιώντας τον ισότοπο Booking.com, προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε την εικόνα που υπάρχει σήμερα στην Ήπειρο και ψάξαμε για διαμονή την τρέχουσα περίοδο αιχμής (5-10 Αυγούστου, 5 διανυκτερεύσεις). Σε αντίθεση με την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, όπου στο σύνολο του νομού μόλις μία στις τέσσερις μονάδες φαίνεται να καταγράφει υψηλές πληρότητες, η Καστροσυκιά κρατά τα πρωτεία για όλη την Ήπειρο, καθώς υπάρχουν πληρότητες στα δωμάτια σε ποσοστό 90%! Ιδιαίτερα υψηλά νούμερα καταγράφουν οι πληρότητες στην Πάργα με ποσοστό 82% και τα Σύβοτα Θεσπρωτίας με ποσοστό πληρότητας 79%.

Ψηφίστηκε από την Βουλή,η τροπολογία για τις αλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ

Κατά πλειοψηφία πέρασε από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει αλλαγές στον χώρο των μέσων ενημέρωσης.Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στη Βουλή ανέβηκαν οι τόνοι και στη συνέχεια αποχώρησαν από τη συνεδρίαση με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε: «Δεν θα καταστούμε συνένοχοι σε ένα έγκλημα στον χώρο του τύπου. Η κυβέρνηση οδηγείται σε εκλογές και θέλει να διαμορφώσει νέες σχέσεις με το μιντιακό σύστημα»
Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι απόψεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, ο οποίος αφού ανακοίνωσε την αποχώρηση της ΚΟ του κόμματος από τη συζήτηση κατέθεσε και αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία.
Για μία ακόμη κυβερνητική «περιπέτεια» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος υποστήριξε ότι λείπει και το ουσιαστικό και το τυπικό της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από την επίμαχη τροπολογία. «Καλό θα ήταν η επιχειρηματολογία για να δικαιολογηθεί το κατεπείγον να είναι πιο ουσιαστική και όχι τυπική» είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας.Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ ανακοίνωσε ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα ψηφίσει «παρών» για την επίμαχη τροπολογία.Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολίασε ότι «όταν θέλεις να κάνεις μια

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Αύριο η Γιορτή Τσιπούρας στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

Ο Δήμαρχος Φιλιατών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαγιάδας και ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, σας προσκαλούν στη "Γιορτή Τσιπούρας" την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 το βράδυ στην παραλία Σαγιάδας.

Εκδρομές στις Δαλματικές ακτές από τα Γιάννενα!!!!

5 ημέρες 295 ευρώ με ημιδιατροφή-Αναχωρήσεις στις 13 και 27 Αυγούστου

Οι Δαλματικές ακτές αποτελούν πόλο έλξης τα τελευταία χρόνια για χιλιάδες επισκέπτες..Οι δαντελωτές ακτές, οι μεσαιωνικές πόλεις, τα καταπράσινα τοπία μαγεύουν τον επισκέπτη.  Το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ με το επιβλητικό κάστρο και τη σπάνια αρχιτεκτονική είναι ίσως ότι καλύτερο σε αυτή την οδική εκδρομή. Εκτός από το Ντουμπρόβνικ, σημαντικοί σταθμοί της εκδρομής είναι το Σπλίτ, Κότορ,Μπόυτβα,το Μόσταρ,το Σεράγεβο κ.α.
Περιλαμβάνονται: 
-Μεταφορά από την πόλη των Ιωαννίνων με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
-Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
-Hμιδιατροφή στο ξενοδοχείο (πρωινό και δείπνο καθημερινά)
-Περιηγήσεις του προγράμματος Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
Για όποιες απορίες ή πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 26510-27427,26510-31666 και 26510-27550 Grefis Holidays

Έρχονται έλεγχοι σε όλες τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ

Συνταξιούχος με 7 χιλιάδες εισόδημα,είχε λογαριασμό 190 εκατομμύρια ευρώ!!!

«Λαβράκια» υπολογίζεται ότι θα φέρει ο έλεγχος που διενεργείται από το ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς στα 64 CD που έχουν ήδη παραδώσει όλες οι τράπεζες και αφορούν καταθέσεις της περιόδου 2000-2012, σε πρώτη φάση για ποσά άνω των 100.000 ευρώ και σε δεύτερη για ποσά άνω των 300.000 ευρώ.Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, οι έλεγχοι θα αφορούν 1.215.000 κινήσεις λογαριασμών που υπερβαίνουν τα 100.000 ευρώ και έγιναν την επίμαχη περίοδο.Σύμφωνα με την ΤτΕ, περίπου 43 δισ. ευρώ είναι οι μη εγγυημένες καταθέσεις (άνω των 100.000 ευρώ) και οι οποίες πρόκειται να μπουν στο μικροσκόπιο.Ενδεικτικά ορισμένα παραδείγματα από τους πρώτους ελέγχους:

Σε ποσοστό 97,3 % παρέδωσαν τα φύλλα αξιολόγησης,οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και των Κ.Υ της Άρτας!!!

Στην απεργία-αποχή που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ-Σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο και τα ΚΥ Άρτας για την κατάργηση του νόμου 4250/14 περί δήθεν «αξιολόγησης» οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και των ΚΥ με καθολική ανυπακοή και σε ποσοστό 97,3 % παρέδωσαν τα φύλλα αξιολόγησης στο σύλλογο εργαζομένων. Αντιδρώντας έτσι στο νόμο «σφαγείο» που θα αποτελέσει εργαλείο για περεταίρω περικοπές στους μισθούς, για τη σύνδεση μισθών με την «παραγωγικότητα» ,για την αύξηση της πηγής των «διαθέσιμων-απολύμενων» ,για τη κινητικότητα, για συνολική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Αντιδρώντας στον νόμο που σε πλήρη συνέργεια με την εφαρμοζόμενη πολιτική, ειδικά στον χώρο της υγείας, σκοπό έχει να στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη ενός συστήματος υγείας που θα χρηματοδοτείται όλο και λιγότερο από το κρατικό προϋπολογισμό, θα στηρίζεται όλο και περισσότερο στην αφαίμαξη των ασθενών και θα ενισχύει την επιχειρηματική δράση, μετατρέποντας την υγεία σε εμπόρευμα. Οι εργαζόμενοι έκλεισαν τα αυτιά τους σ΄αυτούς που λειτούργησαν σαν «Δούρειοι Ίπποι» της κυβέρνησης και της πολιτικής της, και με δήθεν κείμενα αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν τα φύλλα αξιολόγησης στα τμήμα προσωπικού. Για μια ακόμη φορά Ομοσπονδίες-Σφραγίδες όπως η ΠΑΣΥΝΟ και Ομοσπονδία Τεχνολόγων ακτινολόγων, αλλά 

ΓΣΕΒΕΕ: Ζητεί μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2011, δηλαδή στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, ζητεί με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).Στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία τάσσεται υπέρ αντίστοιχης πρότασης που έχει κατατεθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), ενώ χαρακτηρίζει ως αποτυχημένο το μέτρο εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.Μάλιστα αναφέρει ότι «η αποτυχία του μέτρου της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στέρησε από χιλιάδες οικονομικά εξαθλιωμένες οικογένειες το αγαθό της θέρμανσης, συρρίκνωσε δραματικά τα δημόσια έσοδα κατά 750 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα η κατανάλωση μειώθηκε κατά 70% περίπου, έχοντας ως συνεπακόλουθο τις αρνητικές επιπτώσεις στον τζίρο των επιχειρήσεων που διακινούν πετρέλαιο θέρμανσης και τη διόγκωση των

Τι προτείνουν για τη Λίμνη,Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και Αριστερή Παρέμβαση στο Δήμο Ιωαννιτών

Με κοινή τους ανακοίνωση οι παρατάξεις Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και Αριστερή Παρέμβαση στο Δήμο Ιωαννιτών αναφέρονται στα ζητήματα της λίμνης, υποστηρίζοντας ότι αυτή έχει μετατραπεί σε μια «μπανιέρα», βάλλοντας συλλήβδην κατά των ξενοδοχείων της παραλίμνιας περιοχής, των βιομηχανιών εμφιάλωσης και λοιπών ιδιωτικών συμφερόντων.Προτείνει διάφορα μέτρα για την προστασία της, όπως είναι ζώνη προστασίας μήκους 300 μέτρων περιφερειακά της λίμνης, απομάκρυνση των αναχωμάτων Αμφιθέας - Κατσικά, αποκατάσταση των πηγών Μιτσικελίου, έλεγχος αρχικά της άντλησης των βιομηχανιών εμφιάλωσης νερού με προοπτική να τους αφαιρεθεί στη συνέχεια η εκμετάλλευση, η απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από τον Μάτσικα και η οριοθέτηση του υδάτινου στοιχείου στα 469,54 μέτρα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Δικαίωση Βασίλη Γιόγιακα και από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας

Η Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του τριμελούς εφετείου Κερκύρας, αποφασίζει την άρση της ποινής της προσωρινής αναστολής της κομματικής ιδιότητας του μέλους του κόμματος Βασίλη Γιόγιακα τ. νομάρχη Θεσπρωτίας , και την αποκατάσταση του ως μέλος του κόμματος.

ΑΡΤΑ:Ανακοίνωση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α, σχετικά με την απογραφή

Εκ μέρους της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης που εκπροσωπεί 115 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι: Σε χθεσινά δημοσιεύματα στον Τύπο και στο διαδίκτυο με θέμα την μη απογραφή 133 δημοτικών επιχειρήσεων και ειδικότερα στην λίστα των δημοτικών επιχειρήσεων που δεν έχουν ακόμα απογραφεί περιλαμβάνονται και 16 Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης-Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.).Επειδή η μη απογραφή συνοδεύθηκε και από κριτική και υπονοούμενα ως προς τους λόγους της μη απογραφής των Δ.Ε.Υ.Α. (αλλά και των υπόλοιπων δημοτικών επιχειρήσεων) στο Μητρώο των Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στην λίστα δεν απογράφονται διότι θέλουν να αποκρύψουν στοιχεία της λειτουργίας τους , θεωρούμε σκόπιμο και επιβεβλημένο να αποκαταστήσουμε την αλήθεια όσον αφορά στην μη απογραφή των εν λόγω Δ.Ε.Υ.Α.Οι Δ.Ε.Υ.Α. που αναφέρονται στα διάφορα δημοσιεύματα (πλην της Δ.Ε.Υ.Α. Λαυρεωτικής η οποία από λάθος περιλήφθηκε στην λίστα και ήδη έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση τονίζοντας ότι έχει απογραφεί στις 30/8/2013) δεν έχουν

Tρεις νεαροί αθλητές του Ν.Ο.Ιωαννίνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων

Ζέρβα, Βλάχος, Ντούσκος τρέχουν με τα ελληνικά χρώματα 

Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών, στο οποίο διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους τρεις κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, άλλα τρία Γιαννιωτόπουλα από τη νέα και πολύ ελπιδοφόρα «φουρνιά» του Ν.Ο.Ι., θα δοκιμαστούν τις επόμενες ημέρες στους διεθνείς κωπηλατικούς στίβους. Συγκεκριμένα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων, που θα διεξαχθεί στα νερά του ποταμού Έλβα στο Αμβούργο από την ερχόμενη Τετάρτη και μέχρι την Κυριακή, 10 Αυγούστου θα αγωνιστούν με τα ελληνική χρώματα η νεαρή πρωταθλήτρια Κατερίνα Ζέρβα στο Διπλό Σκιφ Νεανίδων και οι πρωταθλητές Νίκος Βλάχος στην Τετράκωπο άνευ Εφήβων και Στέφανος Ντούσκος στο Διπλό Σκιφ Εφήβων. Το Παγκ. Πρωτάθλημα θα 

Αιώνιοι φοιτητές»: Σε ποια πανεπιστήμια εντοπίζονται οι περισσότεροι

Τελειώνουν τα ψέματα για τους «αιώνιους» φοιτητές καθώς, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, πρόκειται να διαγραφούν οριστικά από τα ιδρύματα τον προσεχή Σεπτέμβριο.Όπως αναφέρεται στο Βήμα, «πρωταθλητές» στους «αιώνιους» φοιτητές είναι το Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου περίπου 60.000 φοιτητές (50.000 προπτυχιακοί και 10.000 μεταπτυχιακοί) καταγράφονται στο περιθώριο των αρχείων του Πανεπιστημίου.Ακολουθούν το Πάντειο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο οποίο καταγράφονται περίπου 16.500 ανενεργοί φοιτητές.Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας οι «αιώνιοι» φοιτητές υπολογίζονται περίπου σε 3.000, ενώ περίπου 2.500 υπολογίζεται ότι είναι οι «αιώνιοι» φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Το πρόβλημα διαφέρει από τμήμα σε τμήμα, καθώς όσα είναι καινούργια (με χρόνο ζωής περί τα 10 έτη) έχουν ελάχιστους «αιώνιους» φοιτητές, ενώ επίσης δεν επιβαρύνονται με αντίστοιχα προβλήματα και τα τμήματα που έχουν εργαστήρια.Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, από του

Τροπολογία για αναγνώριση συντάξιμου χρόνου σχολικών φυλάκων

Κατατέθηκε στο πολυνοσχέδιο τροπολογία, με την οποία παρέχεται στο προσωπικό που υπηρετούσε σε θέσεις ειδικότητας σχολικών φυλάκων, η δυνατότητα να αναγνωρίσει ως συντάξιμο τον χρόνο απασχόλησής του σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας, κατόπιν εξαγοράς στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στους οικείους φορείς επικουρικής ασφάλισης.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση ελαστοσυνθετικού τάπητα (ταρτάν) στο στίβο του Δημοτικού Σταδίου Άρτας. Οι εργασίες προχωρούν με γρήγορο ρυθμό και θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Με την ολοκλήρωση των εργασίων το Δημοτικό Στάδιο θα έχει αναβαθμιστεί πλήρως και ένα χρόνιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας θα έχει εκπληρωθεί, δίνοντας την δυνατότητα στους νέους της πόλης μας να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης και προετοιμασίας για τις υποχρεώσεις τους στα τοπικά και πανελλήνια πρωταθλήματα που συμμετέχουν.Η αναβάθμιση του σταδίου θα δημιουργήσει ακόμη τις προϋποθέσεις για την διοργάνωση αθλητικών συναντήσεων στίβου υψηλών προδιαγραφών και στην πόλη της Άρτας.Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 420.000€ και περιλαμβάνει της εξής εργασίες:

Το Ανήλιο Μετσόβου υποδέχτηκε με συγκίνηση και σεβασμό τον νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων,Μάξιμο!!!

Αύριο το πρωί,ο σεβασμιότατος θα βρίσκεται στο γραφικό Νησάκι των Ιωαννίνων,για να τελέσει Υπαίθρια Θεία Λειτουργία,στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμου στο Ανήλιο Μετσόβου. Πολλή ώρα προτού ο Μητροπολίτης φτάσει στην κεντρική πλατεία της ορεινής κοινότητας στην καρδιά της Πίνδου, οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν για να υποδεχτούν τον νέο Μητροπολίτη τους. Γυναίκες και παιδιά φόρεσαν τις παραδοσιακές βλάχικες φορεσιές τους και ο Μάξιμος δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί τους. "Άξιος-άξιος" αναφωνούσε συνεχώς το συγκεντρωμένο πλήθος στο νέο μητροπολίτη, ο οποίος δε δίστασε να ευλογήσει να χαιρετήσει και να συνομιλήσει με τον καθένα προσωπικά, ανταποδίδοντας έμπρακτα με αυτό τον τρόπο τα αισθήματα τιμής και αγάπης των πολιτών του Ανηλίου προς το πρόσωπό του.Σήμερα το απόγευμα,ο σεβασμιότατος,θα βρεθεί στο

Κανονικά εξελίσσονται οι εργασίες στα εργοτάξια κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία

Κανονικά εξελίσσονται οι εργασίες στα εργοτάξια κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία. Το έργο φαίνεται να έχει επανέλθει πλήρως σε κατασκευαστικούς ρυθμούς. Από τις 4 εργολαβίες εξελίσσεται πιο γρήγορα η ανατολική, που αποτελεί και την παράκαμψη Αμφιλοχίας και δείχνει ότι είναι πιθανόν η παράδοση του να επιτευχθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2014.Στις δύο ενδιάμεσες εργολαβίες τα εργοτάξια δουλεύουν με πιο εντατικούς ρυθμούς και όλοι θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου η επιτάχυνση των έργων για να καταφέρουν να ολοκληρωθούν εντός του 2015. Στο δυτικό τμήμα που "κλειδώνει" με την υποθαλάσσια σήραγγα Άκτιο-Πρέβεζα, το κομμάτι που αφορά περισσότερο την Πρέβεζα ωστόσο, παρουσιάζονται ακόμα κάποιες δυσλειτουργίες ενώ δ παραμένουν ανοιχτά ζητήματα απαλλοτριώσεων και πληρωμών.

Σύντομα και μέσω του Ίντερνετ η πληρωμή λογαριασμών ΔΕΥΑΙ!

Συχνές είναι οι ουρές και μαζί μ’ αυτές και μεγάλη η ταλαιπωρία των Γιαννιωτών μπροστά απ’ τα ταμεία της ΔΕΥΑΙ, όπου συνωστίζονται για να εξοφλήσουν λογαριασμούς ή να τακτοποιήσουν άλλες οικονομικές εκκρεμότητες.Σύντομα το φαινόμενο αυτό, αν δεν εκλείψει οριστικά, τουλάχιστον θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, χάρη σε μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία που ήδη έκανε η ΔΕΥΑΙ με την Εθνική Τράπεζα. Αυτή προβλέπει πως οι συναλλαγές των πολιτών με την Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, δηλαδή ουσιαστικά η πληρωμή λογαριασμών θα πραγματοποιούνται και «on line», δηλαδή από το Ίντερνετ, αλλά και μέσω των υποκαταστημάτων της Εθνικής στα Γιάννενα!

Έγινε συμφωνία
Η συμφωνία έγινε σε συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, του διευθυντή της ΔΕΥΑΙ Κων/νου Γιωτάκη και του Θωμά Παναγιωτίδη, διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας, ως εκπροσώπου του ιδρύματος.Σύμφωνα με αυτήν, οι Γιαννιώτες πελάτες της ΔΕΥΑΙ σε λίγες εβδομάδες από σήμερα δεν θα χρειάζεται να τρέχουν στα ταμεία της επιχείρησης και να περιμένουν στις ουρές για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Θα μπορούν να εξοφλούν τις οφειλές με

Επιστολή Λευτέρη Καλογιάνη προς τον Πρωθυπουργό,για την λίμνη των Ιωαννίνων

"Η λίμνη Παμβώτιδα και ολόκληρο το οικοσύστημά της, καθημερινά αργοπεθαίνουν από έλλειψη καθαρού νερού" 

Προς τον κ. Αντώνη Σαμαρά Πρωθυπουργό Αθήνα:Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, Επιμελώς αποσιωπάται από όλους τους αρμόδιους φορείς των Ιωαννίνων, ενώ τηρούν σιγήν … ιχθύος, οι πάμπολλες οικολογικές μας οργανώσεις, για την τοξική βόμβα που έσκασε στην ωραία μας Παμβώτιδα την περασμένη εβδομάδα. Όπως αναγράφεται στον Τοπικό και Αθηναϊκό Τύπο, μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών επιπλέουν τις τελευταίες ημέρες στην επιφάνεια και στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας. Τις θλιβερές αυτές εικόνες, αντικρίζουμε καθημερινά χιλιάδες κάτοικοι των Ιωαννίνων και τουρίστες-επισκέπτες της ιστορικής μας πόλεως. Το θλιβερό αυτό φαινόμενο επαναλαμβάνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, πράγμα που επιβεβαιώνουν και οι αρμόδιες αρχές. Επισημαίνεται εδώ, ότι κατά την θερινή περίοδο και κυρίως κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, η λίμνη μας μεταβάλλεται σε ένα κλειστό καζάνι με νερό που «βράζει», το οξυγόνό της μειώνεται δραματικά και ουδείς ζωντανός οργανισμός μπορεί εύκολα να επιβιώσει. Η βασική αιτία για τον θάνατο των χιλιάδων ψαριών είναι η έλλειψη οξυγόνου. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνουν και οι αρμόδιοι ιχθυολόγοι. Προ δεκαετίας, υπήρξα και ο ίδιος μάρτυρας, παρόμοιου τραγικού φαινομένου. Ανέσυρα από τις όχθες της λίμνης μας δύο (2) νεκρούς κυπρίνους βάρους 10-15 κιλών οι οποίοι πέθαναν από έλλειψη οξυγόνου. Ουδείς αρμόδιος συγκινήθηκε τότε, ουδείς οικολόγος έδωσε σημασία, όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα. Απέραντη σιωπή ... Προφανώς για να μη

Στο προσκήνιο και πάλι οι σχέσεις του Νίκου Γκατζογιάννη με τις κυβερήσεις των ΗΠΑ

Μετά την επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στο Λιά Φιλιατών

Πολλά έχουν γραφτεί για το... θορυβώδες παρελθόν του καταγόμενου από τον Λια Φιλιατών, ελληνοαμερικανού παράγοντα Νίκου Γκατζογιάννη (Nicolas Gage).Το θέμα μάλιστα ,κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει μέχρι και την ελληνική Βουλή!!! Μετά τη Σαββατιάτικη επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη David D Pearce στο Λια Φιλιατών, αναζωπυρώθηκαν στην Ήπειρο οι συζητήσεις για το χρόνο που αυτή επιλέχτηκε να γίνει με ανοιχτά γύρω μας πολλά μέτωπα, από την Αλβανία μέχρι το Ισραήλ και την Ουκρανία, καθώς και για τις διασυνδέσεις του ελληνοαμερικανού δημοσιογράφου με τις Αμερικανικές κυβερνήσεις,από την σκοτεινή περίοδο της χούντας μέχρι και σήμερα.Αν και ο ίδιος το διαψεύδει, επικαλούμενος μάλιστα την αρθρογραφία του στους "New York Times" ,ο "Ιός" της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" στις 21 Απριλίου του 1997,αλλά και δεκάδες δημοσιεύματα του αείμνηστου ΄Κώστα Παπαϊωάννου στην εφημερίδα "Το Ποντίκι"-ιδιαίτερα την περίοδο 1990-1993 -τον κατακεραύνωναν, αφού παράθεταν σειρά στοιχείων που μέχρι σήμερα περιμένουν απαντήσεις.....

Στην Ελληνική βουλή
Μετά την τοποθέτηση του Νίκολας Γκέιτζ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στη θέση του πρωθυπουργικού συμβούλου, οι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Φούρας και Χρήστος Ροκόφυλλος είχαν καταθέσει ερώτηση (α.α. 6133/25.2.1992), όπου μεταξύ άλλων ρωτούσαν:
1) Ποια σχέση είχε ή έχει ο κ. Νικόλαος Γκατζογιάννης με τη CIA ή άλλες μυστικές υπηρεσίες;
2) Ποιες σχέσεις είχε το εν λόγω πρόσωπο κατά την περίοδο της εφτάχρονης δικτατορίας με τη χούντα των συνταγματαρχών και την ελληνική ΚΥΠ;
3) Είναι δυνατόν, πρόσωπο που υπερασπίστηκε με τις ανταποκρίσεις του στους

Εμφράγματα και στην Άρτα από τα πρώτα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Με τιμές... Κολωνακίου τα Θοδώριανα και η Χώσεψη (Κυψέλη)!

Μπάχαλο με το φόρο του ΕΝΦΙΑ και στην Άρτα, καθώς αγροτικές ορεινές περιοχές με ελάχιστους κατοίκους, λογίζονται ως... αστικά οικοδομικά τετράγωνα του κέντρου της Αθήνας και πλέον οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, και βοσκοτόπων καλούνται να καταβάλουν φόρο που θυμίζει την πλατεία Κολωνακίου! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στα Θεοδώριανα και τη Χώσεψη (Κυψέλη), όπου ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου ενός στρέμματος, φορολογείται για αντικειμένική αξία 95 χιλ. ευρώ! Μιλάμε για ακατανόητες καταστάσεις που έχουν φέρει στα όρια του εμφράγματος χιλιάδες μικροιδιοκτήτες ακινήτων σε ολόκληρη τον ορεινό όγκο του νομού Άρτας. Οι πολίτες δικαιολογημένα αδυνατούν να πληρώσουν υπέρογκο και άδικο φόρο για την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν και ήδη από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε, ότι όπου υπάρχουν στρεβλώσεις από κενά ή παραλείψεις της Διοίκησης, θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις το ταχύτερο, όπως και συνέβη προ δεκαπενθημέρου με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, όπου διορθώθηκε παράλειψη του αρχικού φορολογικού νόμου που αφορούσε σε περισσότερο από δύο

Οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, Άρτας και Φιλιατών προσυπογράφουν τη διακήρυξη 60 δημάρχων της Ν.Δ.

Ο νέος δήμαρχος Αρταίων Χρ.Τσιρογιάννης
Διακήρυξη 60 δημάρχων της ΝΔ υπό τον τίτλο «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος -προερχόμενος από τη Ν.Δ.- για την προεδρία της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. Στη διακήρυξη τονίζεται ότι η ομάδα των 60 είναι μια νέα ανεξάρτητη πρωτοβουλία με ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας, που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση του αυτοδιοικητικού θεσμού, μέσα από την αναβάθμιση της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης. Το πλήρες κείμενο της Διακήρυξης είναι το εξής: "Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση δημιουργήθηκε από μια ομάδα Δημάρχων από όλες τις πόλεις της Πατρίδας μας, που πιστεύουν σε μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι μια πρωτοβουλία, που αποστρέφεται τη λογική του κομματικού εναγκαλισμού και στόχο έχει τη δημιουργία μιας ισχυρής αυτοδιοικητικής συμμαχίας, που

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ-Οι επισκέψεις του Αμερικανού πρέσβη στην Ήπειρο

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ιδιωτική επίσκεψη, πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα David D Pearce.ΟΑμερικανός διπλωμάτης, έφτασε  αεροδρόμιο των Ιωαννίνων το μεσημέρι του Σαββάτου.Την Κυριακή επισκέφθηκε τον Λια Φιλιατών όπου τον φιλοξένησε ο γνωστός Ελληνοαμερικανός συγγραφέας Νίκος Γκατζογιάννης, ο οποίος στην Ελλάδα έγινε ευρέως γνωστός, όταν στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα, κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ελένη».Το παρελθόν του Ελληνοαμερικανού παράγοντα και οι σχέσεις του με την CIA ή άλλες μυστικές υπηρεσίες, έχει απασχολήσει ακόμα και την ελληνική Βουλή!!!Ο Γκατζογιαννης, έχει δημιουργήσει έναν παραδοσιακό ξενώνα στο Λιά Φιλιατών, όπου όταν βρίσκεται στην Ελλάδα, φιλοξενεί συχνά, πολιτικούς αλλά και

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ-Άρπαξε καραμπίνα από κατάστημα κυνηγετικών ειδών και εξαφανίστηκε!!!

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη διασταύρωση Ρωμιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 29χρονος, κατηγορούμενος για κλοπή.Ειδικότερα, ο 29χρονος χθες το μεσημέρι, αφαίρεσε από κατάστημα κυνηγετικών ειδών στη Φιλιππιάδα ένα κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα επιστάμενες έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων εντόπισαν και συνέλαβαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 29χρονο.
Το κλεμμένο όπλο βρέθηκε και κατασχέθηκε.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

ΑΡΤΑ:Συνελήφθη 37χρονη για απόπειρα εισαγωγής ηρωίνης στα κρατητήρια!!!

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, μία 37χρονη, η οποία επιχείρησε να εισάγει ναρκωτικά στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας. Ειδικότερα, η 37χρονη, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, επιχείρησε να προμηθεύσει 29χρονο , κρατούμενο στα κρατητήρια, με ποσότητα ηρωίνης, βάρους -1,24- γραμμαρίων. Η συλληφθείσα και ο 29χρονος κρατούμενος θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Φλέγεται το βουνό Σκουταράς στη Χειμάρα

Μόνιμη απειλή οι πυρκαγιές που βάζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής… 

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά καίει από χθες το απόγευμα την πλαγιά του όρους Σκουταράς στη Χειμάρα της βορείου Ηπείρου. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που ευνοούν την εξάπλωσή της και αυτή την ώρα η πυρκαγιά που έχει μεγάλο μέτωπο έχει κατεύθυνση προς το χωριό Λιβάδι. Λόγω του δύσβατου ανάγλυφου της περιοχής, τα οχήματα της πυροσβεστικής δεν μπορούν να προσεγγίσουν την εστία της φωτιάς, ενώ γα λόγους ασφαλείας διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή. Όπως λένε οι πληροφορίες από την περιοχή και για αυτή την πυρκαγιά ευθύνονται οι κτηνοτρόφοι που καίνε δασικές εκτάσεις προκειμένου να τις μετατρέψουν σε βοσκοτόπια.

ΠΡΟΣΟΧΗ-Διακοπές ρεύματος αύριο σε περιοχές των Δήμων Άρτας,Ζηρού και Αμβρακικού!!!

Σας γνωρίζουμε ότι αύριο Τετάρτη 5 Αυγούστου, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές των Δήμων Άρτας,Ζηρού και Αμβρακικού,λόγω απαραιτήτων εργασιών στα δίκτυα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε α.ε. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνεχεία ρεύμα.Έτσι για λογούς ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς η αλλά στοιχειά του δικτυού ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.στις παρακάτω περιοχές:

ΠΡΕΒΕΖΑ:Διαθέσιμα δωμάτια θα υπάρχουν και τον Αύγουστο!!!

Η Ηπειρωτική πόλη,«δουλεύει» παραδοσιακά με Έλληνες, οι οποίοι πλέον δεν κάνουν διακοπές...

Επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα υποδέχεται η Πρέβεζα , που «δουλεύει» παραδοσιακά με Έλληνες, οι οποίοι πλέον δεν κάνουν διακοπές. Διαθέσιμα δωμάτια θα υπάρχουν και τον Αύγουστο αφού οι πληρότητες στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν 70% με 80%.Εξαίρεση αποτελεί η Πάργα που η εικόνα είναι καλύτερη και έχει ξένο τουρισμό, αν και η αύξηση αυτή δεν συνοδεύεται με αντίστοιχη αύξηση του τζίρου δεδομένου ένας σημαντικός αριθμός αυτών προέρχεται από Βαλκανικές χώρες που δεν έχουν μεγάλη οικονομική άνεση.Αν και στο Αεροδρόμιο του Ακτίου φτάνουν πτήσεις από πολλές περιοχές τα δωμάτια δεν γεμίζουν αφού η περιοχή δουλεύει με Έλληνες και η απουσία τους κάνει τη μεγάλη διαφορά,είπε στην δημοτική ραδιοφωνία της πόλης,ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Πρέβεζας κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης. Η κίνηση στις παραλίες χθες Δευτέρα δεν ήταν η αναμενόμενη και σύμφωνα με τον κ. Χαλκίδη αυτό δείχνει ότι οι περισσότεροι να επιλέγουν κυρίως τα Σαββατοκύριακα την αυθημερόν μετακίνηση Κοινός παρανομαστής από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα είναι οι μειωμένοι τζίροι Τα καταστήματα εστίασης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων κ. Σπύρο Κόκκαλη δουλεύουν περισσότερο μέσα στα Σαββατοκύριακα ενώ τις καθημερινές τα πράγματα είναι πιο δύσκολα «Η εικόνα των γεμάτων καταστημάτων δεν

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Οι μετανάστες κρυβόταν στο τρείλερ!!!

Τέσσερις (04) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν απογευματινές ώρες εχτές, εντός του λιμένα εξωτερικών Ηγουμενίτσας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής.Συγκεκριμένα, ύστερα από υπόδειξη υπευθύνου παραλαβής τρείλερ, το οποίο είχε εκφορτωθεί ασυνόδευτο από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από εξωτερικό, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω κρυμμένοι μέσα στο τρέιλερ, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.Επίσης, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός τουλιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας (01) μετανάστης, ο οποίος εντοπίστηκε στην προσπάθειά του να εισέλθει εντός

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΪΚΑΣ: " Αγροτεμάχια, βοσκότοποι μηδενικής αξίας, αγροικίες, καλύβες και αποθήκες στα Γιάννενα πληρώνουν για ΕΝΦΙΑ τιμές... Κηφισιάς!"

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Περιφέρεια, την ΠΕΔ και τους δήμους ώστε να αποτραπεί η εξόντωση της υπαίθρου

Δεν έχει προηγούμενο η αθλιότητα της κυβέρνησης με το φετινό χαράτσι στα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ), καθώς στα χωριά του Νομού Ιωαννίνων, αγροτεμάχια, βοσκότοποι μηδενικής αξίας, αγροικίες, καλύβες και αποθήκες εμφανίζονται να έχουν μεγαλύτερη αντικειμενική αξία από ακίνητα-φιλέτα σε περιοχές όπως είναι η Κηφισιά στην Αθήνα! Το γεγονός ανέδειξε με χθεσινή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη, γνωστός δικηγόρος της πόλης, Σπύρος Πάϊκας, ο οποίος αφενός καταγγέλει ως δυσβάσταχτα και εξοντωτικά τα ποσά του ΕΝΦΙΑ για τα χωριά του νομού μας και από την άλλη, καλεί τα συντεταγμένα όργανα της αυτοδιοίκησης στον τόπο μας (Περιφέρεια, ΠΕΔ και δήμους) να αναλάβουν πρωτοβουλία κατά αυτής της κατάφωρης αδικίας. Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του αναφεει τα εξής: "Κάποιες χιλιάδες στην καλύτερη περίπτωση εκατοντάδες ευρώ καλούνται να

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΡΙΣΗΣ ΒΙΚΟΥ-ΑΩΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΔΟΥ:Διήμερο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

«Ζαγόρι: Μοναδικές εξερευνήσεις, ατέλειωτες ανακαλύψεις»

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου,  στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των μικρών μας  φίλων, για το μοναδικό φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου  Βόρειας Πίνδου, συνδιοργανώνει με το Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπραγγέλων,  Διήμερο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης με θέμα «Ζαγόρι:  Μοναδικές εξερευνήσεις, ατέλειωτες ανακαλύψεις», στους Ασπραγγέλους  Ζαγορίου, στις 7 και 8 Αυγούστου 2014. Την Πέμπτη 7/08/2014 και ώρα 10:00π.μ., στο Δημαρχείο των  Ασπραγγέλων, θα γίνει παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, με  έμφαση στα σπάνια και απειλούμενα είδη της περιοχής. Θα ακολουθήσει επίσκεψη  στη βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου των Ασπραγγέλων και η πρώτη μέρα  του προγράμματος θα ολοκληρωθεί με περιβαλλοντικά παιχνίδια, κατασκευές και  χειροτεχνίες, στην πλατεία του οικισμού. Την Παρασκευή 8/08/2014 και ώρα 9:30 π.μ., με σημείο συνάντησης  την πλατεία των Ασπραγγέλλων, θα πραγματοποιηθεί Εκδρομή Ερμηνείας  Περιβάλλοντος. Αφετηρία το σκοπευτήριο των Ασπραγγέλων, όπου ο πρωταθλητής  σκοποβολής Ζουρδούμης Βασίλειος θα πραγματοποιήσει επίδειξη σκοποβολής.  Έπειτα θα γίνει επίσκεψη στη Μονή Αγίας Παρασκευής, παίζοντας περιβαλλοντικά  παιχνίδια στο προαύλιο χώρο της

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ - Πιέζει για δημιουργία Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας

Επιμένει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ, Σταύρος Καλογιάννης να πιέζει προκειμένου το Πρότυπο Λύκειο Ιωαννίνων να είναι αυτό της Ζωσιμαίας. Ξεχνά όμως ότι η υπ' αριθ. 478/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων κάνει λόγο για δημιουργία Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου στα Ιωάννινα, το οποίο θα στεγαστεί στο νέο διδακτήριο που ανεγέρθηκε για τις ανάγκες στέγασης του 2ου Γυμνασίου Ανατολής! Και ενώ ήδη από τον Απρίλιο του 2014, εκκρεμεί για τ8 θέμα η εξαγγελία του τότε υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κώστα Αρβανιτόπουλου για ίδρυση και λειτουργία από το σχολικό έτος 2014-2015 Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου, το οποίο θα στεγαστεί στο νέο διδακτήριο που ανεγέρθηκε για τις ανάγκες στέγασης του 2ου Γυμνασίου Ανατολής. Όμως τη στιγμή που ο Στ. Καλογιάννης συνεχίζει το... χαβά του, με ιδαίτερο προβληματισμό παρατηρούμε, ότι δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί μέριμνα από το υπουργείο Παιδείας, ούτε για τη στελέχωση του Πειραματικού Λυκείου με διευθυντή και εκπαιδευτικούς αλλά ούτε και για τον εξοπλισμό που θα πρέπει να έχει σε θρανία, έπιπλα, πίνακες και λοιπό εκπαιδευτικό υλικό. Στην Ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή ο Στ. Καλογιάννης, ρωτά τον υπουργό Παιδείας:

Τρία κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στο Πωγώνι!!!

Τρία κρούσματα καταρροϊκού πυρετού επιβεβαιώθηκαν, από το Ινστιτούτο ΛΟΙΠΑΝ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε μονάδα εκμετάλλευσης προβάτων στην Τοπική Κοινότητα Βήσσανης του δήμου Πωγωνίου.Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανακοίνωσε ότι με απόφαση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, την Τρίτη θα γίνει θανάτωση 20 ζώων της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης στην οποία εντοπίστηκαν τα κρούσματα. Πρόσθεσε δε, ότι κτηνίατροι άρχισαν ήδη και θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ενημέρωση των κτηνοτρόφων.Ήδη περιοχή ακτίνας 20 χιλιομέτρων από την εστία της νόσου, που περιλαμβάνει τον δήμο Πωγωνίου και τμήματα των δήμων Ζίτσας και Κόνιτσας, χαρακτηρίστηκε ζώνη ελέγχου και απαγορεύεται κάθε μετακίνηση ζώων προς άλλες περιοχές.Ο κ. Καχριμάνης τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα είμαστε πολύ αυστηροί προς όσους επιχειρήσουν να μετακινήσουν ζώα χωρίς άδεια της Κτηνιατρικής», ενώ παράλληλα απηύθυνε

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Βραβεύτηκαν ιδιοκτήτες παραδοσιακών καφενείων στην Παραμυθιά

To Σάββατο 2/8/2014 κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα ''Παραμυθιώτικα'' .Το πρωί πλήθος κόσμουείδαν εκθέσεις παραδοσιακών προ'ι'όντων απο τοπικές επιχειρήσεις ,φωτογραφίας ,ζωγραφικής μικρών παιδιών με θέμα την παλιά πόλη της Παραμυθιάς και παλαιών αντικειμένων .Το βράδυ μέσα σε μία εορταστική ατμόσφαιρα η παλιά Παραμυθιά αναβίωσε μέσα απο φωτογραφίες και σε κλίμα συγκίνησης βραβεύτηκαν ιδιοκτήτες παραδοσιακών καφενείων.Η Δημοτική Αρχή Σουλίου,στηρίζοντας για άλλη μια χρονιά αυτή την πρωτοβουλία συγχαίρει τον Εμπορικό Σύλλογο για την άψογη διοργάνωση και ευχαριστεί όλους τους φορείς και εθελοντές που συμμετείχαν .

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Ζητείται Λογιστής/ρια και βοηθός Λογιστή/ριας από Εταιρεία

Λογιστική Εταιρεία με πολυετή παρουσία στην παροχή υψηλών προδιαγραφών λογιστικών, φοροτεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών, προς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, ζητά να προσλάβει για πλήρη απασχόληση στο Γραφείο της στα Γιάννενα, Λογιστή/ρια και βοηθό Λογιστή/ριας. Για τη θέση του Λογιστή/ριας απαραίτητα προσόντα είναι το πτυχίο ΑΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης και η 2ετής τουλάχιστον εμπειρία σε Βιβλία Γ' Κατηγορίας. Για τη θέση του βοηθού Λογιστή/ριας απαραίτητο προσόν είναι το πτυχίο ΑΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης. Αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο:taxis@logistirio.eu Για κάθε βιογραφικό σημείωμα που θα σταλεί θα τηρηθεί απόλυτη εμπιστευτικότητα.

Το κατάστημα WIND Ηγουμενίτσας ζητάει προσωπικό

Το κατάστημα της WIND στη Ηγουμενίτσα αναζητάει προσωπικό.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν βιογραφικό στο κατάστημα,στην οδό Κυπρου 42 - τηλ. 2665028020  Ηγουμενίτσα

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και την Παρασκευή 8 Αυγούστου

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αδιόριστους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2014-2015. Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01 να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από σήμερα Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 έως και την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014. Για να διαβάσετε αναλυτικά την Πρόσκληση και να μάθετε όλες τις σχετικές πληροφορίες, κάντε κλικ ΕΔΩ

3 Θέσεις εργασίας για Μηχανικούς Η/Υ στη Natech Α.Ε

Για εργασία στα Γιάννενα και την Αθήνα

Η Natech Α.Ε., μία από τις σημαντικότερες εταιρείες στην Ελλάδα ανάπτυξης και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών πληροφορικής στον Τραπεζικό και Επιχειρησιακό κλάδο, με δίκτυο πελατών σε Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ενδιαφέρεται να προσλάβει προσωπικό με εξειδίκευση στην ανάπτυξη εφαρμογών με τεχνολογίες .NET και χρήση SQL (T-SQL ).Αρμοδιότητες και Καθήκοντα:
· Ανάπτυξη εφαρμογών σε Visual Studio σε γλώσσα C# με κατεύθυνση τον Τραπεζικό κλάδο (Core Banking)
· Έμφαση σε desktop development
· Υλοποίηση μέρους εφαρμογών
· Χρήση T-SQL σε επερωτήματα αλληλεπίδρασης με την βάση δεδομένων
· Ανάπτυξη διεπαφών με χρήση WCF ή Web Services σε C#
Απαραίτητα Προσόντα:
· Πτυχίο AEI στον τομέα της

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης νέων από τον ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει τη συνέχιση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών, με το διακριτικό τίτλο: «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» και ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό, ότι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 21 Ιουλίου 2014 έως και 21 Αυγούστου 2014 στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων για 900 θέσεις. Λεπτομέρειες και όροι υλοποίησης της συνέχισης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Ζητούνται υπεύθυνη καταστήματος & πωλήτριες λιανικής στο κατάστημα της BSB

H εταιρεία γυναικείων ενδυμάτων BSB ζητά πωλήτριες λιανικής στο κατάστημα των Ιωαννίνων. Οι υποψήφιες θα πρέπει να έχουν απαραίτητη προϋπηρεσία στο χώρο της ένδυσης, να είναι αποκλειστικά κάτοικος περιοχής Ιωαννίνων, να έχει ευχάριστη προσωπικότητα με ταλέντο στην πώληση & ενδιαφέρον για το χώρο της μόδας, να είναι ηλικίας από 19-35 ετών, ενώ είναι επιθυμητή η γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Η υποψήφια για υπεύθυνη καταστήματος θα πρέπει να έχει απαραίτητη προϋπηρεσία 2-3 έτη σε αλυσίδα καταστημάτων γυναικείας ένδυσης (αντίστοιχη θέση), να είναι αποκλειστικά κάτοικος περιοχής Ιωαννίνων να έχει ικανότητα Άριστης Επικοινωνίας και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, να έχει άνεση στις δημόσιες σχέσεις και αφοσίωση στην εξυπηρέτηση πελατών, να διαθέτει καλή γνώση χειρισμού Η/Υ, γνώση της Αγγλικής Γλώσσας και ηλικία έως 43 ετών. Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα συνεκτιμηθεί στην αξιολόγηση. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλ.: 210-25.09.000.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη λειτουργία νέων ειδικοτήτων στο ΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στην ιστοσελίδα του Δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων http://1iek-ioann.ioa.sch.gr/έχουν αναρτηθεί οι προτάσεις για τη λειτουργία νέων ειδικοτήτων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, η οποία δεν είναι δεσμευτική, και αποτελεί στοιχείο διερεύνησης του αριθμού των υποψηφίων καταρτιζομένων ανά ειδικότητα.Η φοίτηση σε όλους όσους ενδιαφέρονται να καταρτιστούν στις προσφερόμενες ειδικότητες είναι δωρεάν. Η υποβολή (οριστικοποίηση εγγραφής) και η επεξεργασία των αιτήσεων γίνεται με απόλυτη διαφάνεια,που εξασφαλίζεται μέσω ενός Ειδικού Πληροφοριακού Συστήματος για όλη την Επικράτεια. Η προθεσμία και τα δικαιολογητικά της εγγραφής θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ Ιωαννίνων και της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.

Η Εταιρεία nextcom, με 20χρονη παρουσία στον κλάδο της διαφήμισης, ζητά Κειμενογράφο


Η Εταιρεία nextcom με 20χρονη παρουσία στον κλάδο της διαφήμισης ΖΗΤΑ Κειμενογράφο για τη στελέχωση του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στα Ιωάννινα.Η θέση περιλαμβάνει:
- Συγγραφή κειμένων: Δελτία Τύπου, κείμενα έντυπου υλικού, reports σε ευρωπαϊκά προγράμματα
- Ορθογραφικός και συντακτικός έλεγχος κειμένων Εμπειρία / Γνώσεις / Προσόντα:
- Άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας
- Κριτική σκέψη και ευελιξία
- Γνώση του διαφημιστικού κλάδου επιθυμητή
- Προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση επιθυμητή
- Άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας επιθυμητή
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν βιογραφικά σημειώματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση hr@nextcom.gr αναγράφοντας των κωδικό Κ1

Η Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας Boussis Security Services ζητά να προσλάβει άμεσα πωλητή

 Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας Boussis Security Services ζητά να προσλάβει άμεσα πωλητή.Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των τριάντα, κάτοχοι διπλώματος οδήγησης, γνώστες της Αγγλικής γλώσσας και με προηγούμενη εμπειρία στις πωλήσεις door to door (όχι παραγγελιοδόχοι). Γνώση ηλεκτρονικών ή συναφής τίτλος σπουδών θα θεωρηθεί ιδιαίτερο προσόν.Παρέχεται μισθός, ασφάλιση, ποσοστά και μπόνους. Επίσης όχημα της εταιρείας και κινητό.Αποστολή βιογραφικών στο info@bousis.gr . Πληροφορίες στο τηλ. 6936166679.