Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Mετωπική σύγκρουση στο δρόμο Ηγουμενίτσα - Δρέπανο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε,  επί της επαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας-Δρεπάνου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μία 49χρονη, προσέκρουσε σε διερχόμενο στο αντίθετο ρεύμα Ι.Χ.Ε, το οποίο οδηγούσε ένας 23χρονος με συνοδηγό μία 17χρονη.Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός των παραπάνω οδηγών και της συνοδηγού, οι οποίοι διεκομίσθησαν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, για παροχή πρώτων βοηθειών και μετέπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις, απ' όπου εξήλθαν αυθημερόν.Αξίζει να σημειώσουμε πως ο πιό πολυσύχναστος δρόμος της Ηγουμενίτσας, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δεν έχει διαγραμμίσεις καθώς επίσης η κατάσταση του οδοστρώματος είναι απαράδεκτη.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων!!!

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων. Η ετήσια επιχορήγηση εξαντλήθηκε, αν και βρισκόμαστε στο μέσον του έτους, με σημαντικές επιπτώσεις στην παρεχόμενες υπηρεσίες.Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το προσωπικό βρίσκεται κάτω των ορίων ασφάλειας. «Οι 2.900 προσλήψεις προσωπικού που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, αν γίνουν, είναι σταγόνα στον ωκεανό» σημειώνουν και προσθέτουν: «Ξεκίνησε η απαξίωση και η συρρίκνωση των διασυνδεόμενων Νοσηλευτικών Μονάδων με μετακινήσεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού προς τα νοσοκομεία έδρα των Νομικών Προσώπων. Τελικός στόχος η κατάργηση των 50 διασυνδεόμενων νοσοκομείων».

ΠΡΕΒΕΖΑ-Συνάντηση των εργαζομένων στην ΕΤΑΝΑΜ,με τον Στράτο Ιωάννου

Οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΝΑΜ, μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων, Γιώργο Πούμπη, μέλη της γραμματείας και τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου. Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν για μία ακόμη φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν να κάνουν με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, σχεδόν 2 χρόνια έχουν απλήρωτοι, αλλά και την ανασφάλειά τους σχετικά με το μέλλον της ΕΤΑΝΑΜ. Από την όλη συζήτηση αναδείχτηκαν οι ευθύνες της περιφερειακής αρχής και των μετόχων, οι οποίοι δείχνοντας απάθεια και αδράνεια άφησαν να διαιωνίζεται και να διογκώνεται το πρόβλημα. Απαίτησαν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, το οποίο είναι και ζήτημα επιβίωσης, και λύση σε σχέση με το μέλλον της εταιρίας. Με τη αμέριστη συμπαράσταση του

Αστυνομικοί έλεγχοι σε τουριστικές επιχειρήσεις στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής  Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου με στόχο την πρόληψη και καταστολή  παραβατικών συμπεριφορών αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της  νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι,  σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ξενοδοχειακές μονάδες και  τουριστικές επιχειρήσεις, σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν από 15.07.2014 έως  26.07.2014, βεβαιώθηκαν συνολικά (132) παραβάσεις ως ακολούθως:
• είκοσι μία (21) παραβάσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες, για λειτουργία  πισίνας χωρίς άδεια.
 • είκοσι δύο (22) παραβάσεις για λειτουργία πισίνας, χωρίς  ναυαγοσώστη.
 • είκοσι εννέα (29) παραβάσεις για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων,  διατάραξη κοινής

Camping ενάντια στην εκτροπή Αώου: Βωβούσα 7-10 Αυγούστου 2014

Η Κίνηση Πολιτών για την προστασία του ποταμού Αώου (Protect Aoos) διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ελεύθερο κάμπινγκ ενάντια στην εκτροπή του ποταμού.Το κάμπινγκ θα πραγματοποιηθεί - όπως και πέρυσι- στη Βωβούσα, στο Ανατολικό Ζαγόρι, από τις 7 έως τις 10 Αυγούστου.Το κάμπινγκ περιλαμβάνει δημόσιες συζητήσεις για την προστασία από την ιδιωτικοποίηση του νερού ως δημόσιο φυσικό κοινωνικό αγαθό, προβολές ταινιών, πεζοπορία εντός του εθνικού δρυμού της Βάλια Κάλντα, τουρνουά ποδοσφαίρου, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, καθώς και συνάντηση με περιβαλλοντικές-οικολογικές κινήσεις από την Ήπειρο (Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων- epiruseconet), την υπόλοιπη Ελλάδα και τη γειτονική Αλβανία.Η δεύτερη εκτροπή του Αώου, από το Αρκουδόρεμα (εντός του εθνικού δρυμού), προς το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, έργο το οποίο σχεδιάζουν ερήμην της τοπικής κοινωνίας η ΤΕΡΝΑ και η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, με μεγαλύτερη επιμονή από το 2012, κινητοποιεί εκατοντάδες πολίτες από την Ήπειρο, την υπόλοιπη Ελλάδα, το εξωτερικό, που δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην αρπαγή του νερού του Αώου και την εμπορευματοποίηση του νερού.Η συνολική διαδρομή του Αώου είναι 260 km, από τα οποία τα 70 Km διαρρέουν τη χώρα μας. Είναι προφανές ότι το παραπάνω δίκτυο έχει δημιουργήσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό οικοτόπων, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο περιβαλλοντικά με πλήθος οικοσυστημάτων, τα οποία και τροφοδοτεί κυριολεκτικά.Ήδη το υδάτινο σύστημα του Αώου έχει ήδη υποστεί μια εξαιρετικά μεγάλη απώλεια υδάτινου δυναμικού μέσω της κατακράτησης ετησίως ποσότητας νερού της τάξης των 100 εκατ. κυβ. µέτρων, τα οποία τροφοδοτούν τη λίμνη του ΥΗΣ Πηγών Αώου, έργο το

Επαφές Πύρρου Δήμα στη Χειμάρρα, για τη μη ψήφιση της προωθούμενης ανθελληνικής διοικητικής διαίρεσης

Τον δικό του αγώνα δίνει ο Πύρρος Δήμας για τη μη ψήφιση από την αλβανική βουλή της προωθούμενης διοικητικής μεταρρύθμισης που στραγγαλίζει τον ελληνισμό της βορείου Ηπείρου και διαλύει το υφιστάμενο αυτοδιοικητικό status quo σε αμιγώς μειονοτικές ελληνικές περιοχές στο νότο της Αλβανίας. Στο πλαίσιο αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στη γενέτειρά του την Χειμάρρα, όπου είχε σειρά επαφών με φορείς της μειονότητας, καθώς επίσης με τον δήμαρχο Γιώργο Γκόρο και το βουλευτή του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος, Κώτσο Κοκδήμα. Στις συνομιλίες που είχε ο Π. Δήμας, κατέστησε σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι είναι κάθετα αντίθετος με την προωθούμενη διοικητική διαίρεση και πως, ως βορειοηπειρώτης αλλά και βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, προκειμένου να μην γίνει νόμος του αλβανικού κράτους, το συγκεκριμένο ανθελληνικό νομοσχέδιο, που όχι μόνο θίγει τα δίκαια της μειονότητας αλλά είναι αντίθετο σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Δήλωση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,για την αρχιτεκτονική σχολή

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων περίμενε έξι χρόνια για την έγκριση της  λειτουργίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών από την ίδρυσή του το έτος  2009. Το Τμήμα θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών  από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και θα αποτελέσει τη βάση για την οργάνωση  της Πολυτεχνικής Σχολής, στην οποία ζητείται, με πάγια απόφαση της Συγκλήτου  και των Γενικών Συνελεύσεων των Τμημάτων, να ενταχθούν και τα Τμήματα  Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής. «Οι λαϊκίστικες και πελατειακές λογικές και στάσεις» ας αναζητηθούν  σε όσους εμποδίζουν για δικούς τους λόγους την ίδρυση και λειτουργία της  Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά από 50 χρόνια  λειτουργίας του Ιδρύματος, όταν σε νεότερα Ιδρύματα ίσχυσαν άλλα μέτρα.  Εκφράζουμε την λύπη μας, γιατί επιλεκτικά για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κάθε  φορά που γίνεται προσπάθεια λειτουργίας της Σχολής ανακαλύπτονται η μειωμένη  χρηματοδότηση των ΑΕΙ και η ανεργία των πτυχιούχων, σαν να μην ισχύουν τα  στοιχεία αυτά για όλα τα Τμήματα και για όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας από την  αρχή της οικονομικής κρίσης μέχρι σήμερα.

Συλλογή φαρμάκων για τη Γάζα,από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιωαννίνων

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας Ιωαννίνων,  σε συνεργασία με το «Ένα καράβι για τη Γάζα» και την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην  Παλαιστίνη, κάνει επείγουσα έκκληση για συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για  τον δοκιμαζόμενο, για άλλη μια φορά, παλαιστινιακό λαό, στη Λωρίδα της Γάζας.  Η συλλογή φαρμάκων θα γίνεται καθημερινά, μέχρι και την Παρασκευή, 10:00-13:00 και  18:00-21:00, στο κιόσκι μας μπροστά από τη Νομαρχία. Φάρμακα για τη Γάζα μπορείτε να  αφήνετε και στα φαρμακεία με το αντίστοιχο σήμα. Με τους νεκρούς να είναι πια χιλιάδες, επιβάλλεται η έμπρακτη αλληλεγγύη μας.  Καλούμε όλους τους φορείς να καταδικάσουν έμπρακτα τη γενοκτονία που συντελείται με  θύμα τον Παλαιστινιακό λαό. Καλούμε στην πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη 31 Ιουλίου στις 20:00, με αφετηρία τη  Νομαρχία. Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας

Σε νέα χάραξη προσανατολίζεται το υπουργείο Υποδομών για τον Ε-65 στο τμήμα Καλαμπάκα-Εγνατία

Το βόρειο άκρο του αυτοκινητόδρουμου Ε-65, Εγνατία-Καλαμπάκα-Τρίκαλα παραμένει εγκλωβισμένο στα περιβαλλοντικά προβλήματα της παλαιάς χάραξης και όπως λένε οι πληροφορίες από το υπουργείο Υποδομών, η οριστική λύση του προβλήματος περνά μέσα από τη νέα χάραξη του συγκεκριμένου τμήματος για την οποία θα έχουμε την τελική απόφαση μέχρι το τέλος του χρόνου. Όμως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φορείς των Γρεβενών πιέζουν, ώστε η νέα χάραξη να μην ακολουθήσει πορεία προς την Ήπειρο αλλά να ακολουθήσει παράλληλη πορεία προς την υφιστάμενη Εθνική Οδό Καλαμπάκας-Αγιόφυλλου! Μάλιστα για να προκρίνουν την

Το «master plan» θα δώσει λύσεις στα προβλήματα της Παμβώτιδας

Η Παμβώτιδα για να… συνέλθει και να καθαριστεί χρειάζεται ένα συγκροτημένο σχέδιο δράσης, ένα «master plan» που να έχει δοκιμαστεί και να προσφέρει ένα μοντέλο διαχείρισης και αποκατάστασης κατάλληλο για την λίμνη μας.Αυτό το σχέδιο δράσης υπάρχει και είναι σήμερα σε φάση τελικής επεξεργασίας. Σ’ αυτό ποντάρει η Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να μην παρατηρηθούν ποτέ ξανά στην Παμβώτιδα φαινόμενα όπως εκείνα των τελευταίων ημερών με τα απόβλητα και τα νεκρά ψάρια.Τα παραπάνω ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης,τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη, όλοι όσοι έχουν να κάνουν με την λίμνη και την καθαριότητά της να επιδείξουν υπευθυνότητα. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι πίσω από το Πανηπειρωτικό Στάδιο της Ανατολής υπήρξε μία τεράστια διαρροή λυμάτων, εξαιτίας της οποίας προφανώς προέκυψε και το πρόσφατο πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια στα νερά της Παμβώτιδας.

Το σχέδιο δράσης
«Το master plan της λίμνης που έχει περάσει από τη δεύτερη φάση και τώρα πάει για την τρίτη δείχνει την κατεύθυνση. Θέλει όμως υπευθυνότητα απ’ όλους μας. Εδώ και 10 – 12 μέρες ασχολούμαστε με απόβλητα, ξεκινώντας με αυτά που εντοπίστηκαν στις καταβόθρες της Δουραχάνης. Δεν είναι ο βυθός ακόμα. Ξέρουμε τι ήταν, ήμασταν από τους πρώτους που φτάσαμε στο σημείο αυτό και 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σε επιφυλακή για την πρόληψη του καταρροϊκού πυρετού

Σε επιφυλακή τέθηκαν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου μετά την εμφάνιση νέου κρούσματος καταρροϊκού πυρετού σε εκτροφές του Νομού Ευρυτανίας.Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και οι δήμοι Πρέβεζας και Ζηρού της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, ορίστηκαν ζώνη προστασίας. Ζώνη επιτήρησης ορίστηκε η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και οι δήμοι Δωδώνης, Ιωαννίνων, Μετσόβου, Βορείων Τζουμέρκων, Ζαγορίου και Ζίτσας της Π.Ε. Ιωαννίνων. Και στις δύο ζώνες απαγορεύεται η έξοδος των ζώων, χωρίς την έγγραφη άδεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.Ο καταρροϊκός πυρετός είναι λοιμώδης νόσος των μηρυκαστικών και οφείλεται σε ιό που προσβάλλει τα μηρυκαστικά και κυρίως τα πρόβατα. Μεταδίδεται με κουνούπια σε άλλα ζώα. Οι αίγες προσβάλλονται σπανιότερα, ενώ στα βοειδή η νόσος είναι υποκλινική. Η ασθένεια δεν προσβάλλει τον άνθρωπο και δεν 

Ημερίδα για την ανάπτυξη τω Τζουμέρκων

Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.), η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμέρκων, o Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και ο Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα: «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ» Η ημερίδα, που τελεί υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014 και ώρα 9.30π.μ. στο Γυμνάσιο Αγνάντων (Δάφνη).

ΑΡΤΑ-Εποχικές προσλήψεις στη ΔΕΗ

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 4 Αυγούστου

Στην Αρτα η ΔΕΗ ανακοίνωσε την πρόσληψη 9 ατόμων. Συγκεκριμένα ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας θα προσλάβει 9 άτομα, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Περιοχής Αρτας, καθώς και στα Υποπρακτορείο Καναλακίου Ν. Πρέβεζας, Πρακτορείο Πρέβεζας και Πρακτορείο Λευκάδας.Αναλυτικά οι θέσεις εργασίας ανά υπηρεσία, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης έχουν ως εξής:

ΑΡΤΑ- Η αληθινή Απολογία του Σωκράτη στο Θέατρο Κάστρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στο πλαίσιο της θερινής του δραστηριότητας παρουσιάζει το έργο «Η αληθινή Απολογία του Σωκράτη» του Κώστα Βάρναλη την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 στο Θέατρο Κάστρου, ώρα: 21:30. Πρόκειται για έναν συγκλονιστικό μονόλογο που φέρει την υποκριτική σφραγίδα του πρωταγωνιστή Χρίστου Καλαβρούζου. Η σκηνοθεσία είναι του Χρίστου Σιοπαχά (με σκηνοθετική επιμέλεια του Χρίστου Καλαβρούζου), τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του αείμνηστου βραβευμένου σκηνογράφου Βασίλη Φωτόπουλου και η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη. Για την ερμηνεία του αυτή, ο Χρίστος Καλαβρούζος έχει αποσπάσει στο παρελθόν διθυραμβικές κριτικές, καθώς αυτή αποτελεί σταθμό στη μακρά θεατρική του διαδρομή.Λίγα λόγια από τον ηθοποιό Χρίστο Καλαβρούζο για το έργο:«Η αληθινή απολογία του Σωκράτη δια χειρός Κώστα Βάρναλη, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. Η πρώτη παρουσίαση στο

ΔΕΥΑ Άρτας: Απάντηση για τις μελέτες και τις επιδοτήσεις

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» της Κυριακής, με το οποίο επιχειρείται να ενταχθεί, μεταξύ άλλων, και η ΔΕΥΑ Άρτας στο «μεγάλο κόλπο» για «λεηλάτηση του ΕΣΠΑ μέσω κυκλώματος με στημένες μελέτες και προγράμματα» είναι παντελώς αβάσιμο, αστήρικτο, άδικο, χαλκευμένο και ως εκ τούτου συκοφαντικό. Χωρίς καν να αποφανθεί η δικαιοσύνη, στην οποία έχει παραπεμφθεί η υπόθεση, η εφημερίδα σπεύδει να απαξιώσει και να καταδικάσει μια Επιχείρηση που από την έναρξη της λειτουργίας της έκανε σημαία τη διαφάνεια κινούμενη με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών. Υιοθετώντας αβασάνιστα το πόρισμα των κλιμακίων του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που ειρήσθω εν παρόδω, έκαναν «έρευνα» από την Αθήνα, μιλά για «στημένες μελέτες και κοινοτικά προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ», καταλήγοντας στο συμπέρασμα περί «μεγάλου κόλπου». Και μεις διερωτόμαστε: Ποιός αλήθεια βρίσκεται πίσω από το μεγάλο κόλπο, η ΔΕΥΑΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης) Άρτας ή τα χαλκεία που αποδόθηκαν σ’ ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι μαγισσών με μοναδικό στόχο την λασπολογία και την κατασυκοφάντηση σε συμπαιγνία με φίλιες επικοινωνιακές δυνάμεις;Ποιό ήταν το «μεγάλο κόλπο» της ΔΕΥΑΑ; Ότι ανέθεσε την παροχή υπηρεσίας σε άνθρωπο με εξειδικευμένες γνώσεις προκειμένου να συντάξει φάκελο με σκοπό την ένταξη, οψέποτε παρουσιάζονταν ευκαιρία, σε πρόγραμμα εφαρμογής συστημάτων παρακολούθησης και τελεχειρισμού δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης. Κι όλη αυτή η εργασία που αποτελεί πολυτιμότατο εργαλείο και κεφάλαιο για τη 

Το τέλος μιας σχέσης

Του Παύλου Δριμάλα – Επικοινωνιολόγου

Αγαπημένη μου,
Ξέρω πως τώρα που διαβάσεις αυτές τις λέξεις θα εκπλαγείς. Ξέρω πως δεν περίμενες  τα πράγματα να φτάσουν ως εδώ – όπως κι εγώ άλλωστε – όμως δεν υπάρχει άλλος  δρόμος πέρα από αυτόν που θα μας βρει χώρια, έστω προσωρινά. Δεν ξέρω πόσο θα  κρατήσει τούτος ο αποχωρισμός, ξέρω όμως πως αν δεν αλλάξουμε κι οι δυο δεν ωφελεί ν’  ανταμώσουμε ξανά. Σ αγάπησα, σε πίστεψα και σε υπηρέτησα. Φρόντισαν να σε κλείσουν μέσα μου από τη  στιγμή που άρχισα να καταλαβαίνω τον κόσμο. Σ άκουσα να γίνεσαι τραγούδι στα χείλη των  πολλών, είδα ανθρώπους να δακρύζουν, να ματώνουν και τελικά να δίνουν τη ζωή τους για  σένα. Αλλά κι εσύ νόμιζα πως νοιαζόσουν γι αυτούς, πως φρόντιζες για τα δικαιώματα, την  ασφάλεια και την ευημερία τους, πως το μόνο που αποζητούσες ήταν η δικαιοσύνη και η  κοινωνική αρμονία….έτσι νόμιζα. Όσο περνούσαν τα χρόνια αναγκάστηκα ν’ αλλάξω γνώμη, δυστυχώς όχι αναίτια, όχι  εγωιστικά, όχι γιατί σε βαρέθηκα. Δε μπορούσα, όμως, να σε βλέπω να κάνεις παρέα με  τους λίγους κι όχι μόνο αυτό, αλλά να εξυπηρετείς και τα συμφέροντά τους σε βάρος του  κοινού καλού. Δε μπορούσα να δεχθώ πως άφηνες να σ’ εκπροσωπούν οι «λίγοι», τόσο σε  αριθμό όσο και σε αξία. Μου φαινόταν αδιανόητο πως επέτρεπες κάποιοι να σε «κόβουν»  και να σε «ράβουν» στα μέτρα τους κατά το δοκούν.  Φταίω κι εγώ δε λέω… Φταίω που δεν ασχολήθηκα πιο ενεργά, όσο ήταν νωρίς ακόμη, για  να προσπαθήσω να αποτρέψω το κακό. Από κάποιο σημείο και μετά ήταν πλέον αργά. Για  την ακρίβεια, από τότε που έγινες «κολλητή» με τα Media, από τότε που ο μόνος δρόμος  για να σε πλησιάσει κανείς και να σε

Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στο ΠΕΔΥ Ηγουμενίτσας

Aνακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας η προκήρυξη της δράσης «Κατάρτιση ανέργων σε θέματα μεταρρύθμισης για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ)», που στοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων ανέργων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συνολικά αναμένεται να απασχοληθούν 1.198 άνεργοι, απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ στις Μονάδες του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα.Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης που ανέρχεται σε 14.400.000 € χρηματοδοτείται με κοινοτικούς και εθνικούς πόρους του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠ.ΑΝ.Α.Δ.).Η προκήρυξη αυτή είναι σε συνέχεια ανάλογης δράσης που είχε υλοποιήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το Δεκέμβριο του 2013 και αφορούσε στην κατάρτιση 1.400 ανέργων στα Νοσοκομεία της χώρας (Δευτεροβάθμιο Δίκτυο Υγείας).Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, μετά από αίτημα του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα και με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν, εξασφαλίστηκαν 20 θέσεις απασχόλησης 9 μηνών (2 μήνες κατάρτισης και 7 μήνες πρακτικής άσκησης) στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας (ΝΜΥ) του ΠΕΔΥ Ηγουμενίτσας, στις ακόλουθες ειδικότητες:

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό,σήμερα το βράδυ

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό διοργανώνει σήμερα Τρίτη και ώρα 8:30 το βράδυ μπροστά από την Θεοφάνειο η Τομεακή Οργάνωση Πρέβεζας Λευκάδας του ΚΚΕ, «καταδικάζοντας με τον πιο έντονο τρόπο την βάρβαρη κι εγκληματική επίθεση του Ισραηλινού κράτους κατά του Παλαιστινιακού λαού. Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του με τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό και απαιτεί «να σταματήσουν τώρα οι αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις. Εν τω μεταξύ τη διεθνή εκστρατεία γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και συντάσσει τις δυνάμεις του με το διεθνές κίνημα κατακραυγής, τους χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο και απαιτεί μεταξύ άλλων να

Σε επιπλέον 126.303 δικαιούχους το κοινωνικό μέρισμα

Μετά την αλλαγή κριτηρίων προς το ελαστικότερο άλλοι 126.303 δικαιούχοι θα δουν από σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ποσό κοινωνικού μερίσματος ύψους 84 εκατ. ευρώ.Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το ποσό αυτό αφορά αιτήσεις που είχαν απορριφθεί με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 και πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τη δήλωση φορολογίας του οικονομικού έτους 2014.Με τη σημερινή 4η καταβολή, ο αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα ανέρχεται σε 690.838 νοικοκυριά και το συνολικό ποσό που διατέθηκε μέχρι σήμερα διαμορφώνεται σε 446.910.598,35 ευρώ.Για ορισμένες ακόμη αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ή που έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 10η Οκτωβρίου 2014.Όπως επισημαίνεται στην

Συνελήφθη 23χρονος, για διακεκριμένες κλοπές στους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου  είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικών Άρτας, για  διακεκριμένες κλοπές.  Ειδικότερα, ο συλληφθείς εμπλέκεται σε κλοπές γεωργικών μηχανημάτων  - εργαλείων και μία υπόθεση κλοπής από απορριμματοφόρο όχημα, που  έγιναν κατά το τελευταίο δίμηνο σε χωριά στους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΠΡΟΣΟΧΗ-Η επαρχιακή οδός Ποταμιάς Ν. Θεσπρωτίας προς Κυψέλη Ν. Πρέβεζας, θα παραμείνει κλειστή,μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου!!!

Λόγω εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση βατότητας της επαρχιακής οδού Γλυκής - Ποταμιά - Κυψέλη», γίνεται γνωστό ότι η επαρχιακή οδός Ποταμιάς Ν. Θεσπρωτίας προς Κυψέλη Ν. Πρέβεζας, θα παραμείνει κλειστή σε μήκος 1,2 χλμ., για το χρονικό διάστημα μέχρι 15-09-2014 Στο διάστημα αυτό η κίνηση των οχημάτων στο σημείο αυτό θα γίνεται μέσω κατάλληλα σηματοδοτημένης παρακαμπτηρίου αγροτικής οδούς.

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Texas A&M των Η.Π.Α και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

O Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Texas A&M, και Διευθυντής του Πειραματικού Σταθμού  των Η.Π.Α (Experiment Station-TEES), Καθηγητής κ. Δημήτριος Λαγούδας, η Αντιπρύτανης και  Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών του ίδιου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Katherine Banks,  καθώς και μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Texas A&M των  Η.Π.Α, επισκέφθηκαν Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ιδρύματα.  Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και ο  Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Texas A&M των Η.Π.Α υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας  μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων, την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014. Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη  και συμπληρωματικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Πειραματικού Σταθμού του  Πανεπιστημίου του Texas A&M και του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών.  Η πρόταση για την υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας καλλιεργήθηκε από τον Καθηγητή του  Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του

Η ΤΟΥΟΤΑ ΠΟΔΑΣ φέρνει κοντά σας τα νέα AYGO και Yaris !!!

Στην κεντρική Πλατεία Μετσόβου από 1 έως 3 Αυγούστου 2014

Η ΤΟΥΟΤΑ ΠΟΔΑΣ, Εξουσιοδοτημένος Εμπορος Toyota στον Ν. Ιωαννίνων, σας προσκαλεί με μεγάλη χαρά, το 3ήμερο, από Παρασκευή, 1 έως και Κυριακή, 3 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου για να σας παρουσιάσει τα νέα μοντέλα Aygo και Yaris.    Nαι! Η ΤΟΥΟΤΑ έχει δημιουργήσει δύο ακόμα καλύτερα αυτοκίνητα και πιό απολαυστικά στην οδήγηση – τα Aygo και Yaris.    To νέο Aygo βασίζεται σε καινοτομίες και αρετές όπως είναι, η ελκυστική του σχεδίαση, η οδηγική απόλαυση και η ακόμα πιό ‘παιχνιδιάρικη’ διάσταση που διαθέτει πλέον το νέο μικρό μοντέλο της ΤΟΥΟΤΑ.   Επιπρόσθετα, το νέο Yaris έχει να επιδείξει μια ακόμα πιό δυναμική και συναισθηματική σχεδίαση με την αντιληπτή ποιότητα που πάντα το διακρίνει, αλλά και με βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά και άνεση.   Αναμφισβήτητα, και τα δύο νέα μοντέλα θα σας προσεγγίσουν όχι ‘δια μέσου της λογικής’, αλλά ‘κατακτώντας την καρδιά σας’, αφού είναι έτοιμα με την νέα εντυπωσιακή και ζηλευτή σχεδίαση, να σας χαρίσουν μια ιδιαίτερα ‘’παιχνιδιάρικη’’ διάσταση.     Μπορείτε να είστε από τους πρώτους που θα θαυμάσετε τα νέα μοντέλα της ΤΟΥΟΤΑ  από κοντά!   Παράλληλα, η γιορτινή ατμόσφαιρα στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου που με χαρά η ΤΟΥΟΤΑ Πόδας επέλεξε να σας προσφέρει το 3ήμερο (1-3 Αυγούστου) δεν σταματά εδώ....    Ωρα για διασκέδαση! Ετοιμαστείτε για μουσική σε έντονους ρυθμούς με καλοκαιρινή διάθεση και χαμόγελα, αλλά και πολύ ...test drive.   Πρώτα απ’ όλα, το Hilux θα είναι εκεί και θα σας περιμένει να το

Κωπηλασία και Ορεινό Τρέξιμο έδωσαν «ανάσα» στην Ήπειρο!

Όλα τα απαραίτητα… προσόντα, φυσικά αλλά και σε επίπεδο υποδομών και έμψυχου δυναμικού διαθέτουν η Ήπειρος ευρύτερα και ο Νομός Ιωαννίνων ειδικότερα, προκειμένου να μετατραπούν σε πόλο ανάπτυξης και του αθλητικού τουρισμού, με ευεργετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.Χρειάζεται βέβαια συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στήριξη των αθλητικών σωματείων που φέρνουν αγώνες, συντήρηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και δημιουργία καινούριων, ώστε να προσελκύσει η περιοχή μας ακόμα περισσότερες διοργανώσεις και κατ’ επέκταση ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.Τις προοπτικές αυτές φανερώνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο η αξιοσημείωτη επιτυχία με την οποία στέφθηκαν δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο στα Γιάννενα και το Ζαγόρι. Στην Παμβώτιδα διεξήχθη η β΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 350 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα με τους συνοδούς και τους επισκέπτες να ξεπερνούν τα 1.000 άτομα. Μεγάλος θριαμβευτής του αναδείχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων!Στην περιοχή του Ζαγορίου από την άλλη έγινε ο αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «The North Face Zagori Mountain Running» σπάζοντας ρεκόρ συμμετοχών και προσελκύοντας πάνω από 1.100 δρομείς και

Καταφθάνει την ερχόμενη Παρασκευή,το email που θα προκαλέσει εμφράγματα σε χιλιάδες Ηπειρώτες!!!

Θα αναγράφει το ποσό του φόρου που πρέπει να πληρώσουν, με βάση την ακίνητη περιουσία τους

Το e-mail που θα λάβετε από το υπουργείο Οικονομικών από την Παρασκευή και μετά, είναι ίσως το μοναδικό e-mail το οποίο ακόμα κι αν πάει στα... ανεπιθύμητα θα πρέπει να το ανοίξετε να το εκτυπώσετε και να γενικά να μην το αγνοήσετε! Χιλιάδες Ηπειρώτες,ιδιοκτήτες κάθε είδους ακινήτων θα αρχίσουν να λαμβάνουν τις προσεχείς ημέρες το e-mail του υπουργείου Οικονομικών με το ποσό του φόρου που πρέπει να πληρώσουν με βάση την ακίνητη περιουσία τους. Αν και αυτή η διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του μήνα και οι φορολογούμενοι να έχουν εξοφλήσει την πρώτη από τις έξι δόσεις ως τις 31 Ιουλίου οι καθυστερήσεις λόγω αλλαγών στον υπολογισμό του φόρου (ειδικά για τις μεγάλες περιουσίες) έφεραν και καθυστέρηση στην πληρωμή.Έτσι η πρώτη δόση θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ως την 31η Αυγούστου.Η καθυστέρηση όμως δεν σημαίνει ότι και οι δόσεις παραμένουν έξι. Αντιθέτως οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει αντί σε έξι να

ΕΚΤΑΚΤΟ-Αναγκαίος ο ακρωτηριασμός για το τρίχρονο αγοράκι από τα Σύβοτα Θεσπρωτίας!!!

Δείτε τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα,για το μόλις τριάμισι ετών αγοράκι απο τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, που τραυματίστηκε όταν έβαλε το χεράκι του στο πλυντήριο ρούχων!Ο μπόμπιρας, θα μείνει δυστυχώς με ένα χεράκι,μιας και  η λεπτή,πολύωρη χειρουργική επέμβαση που  του έγινε από τους ορθοπεδικούς του Νοσοκομείου Χατζηκώστα δεν πέτυχε...Το άκρο του άτυχου μικρού, δεν αιματώνεται με αποτέλεσμα οι θεράποντες γιατροί να είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε οριστικό ακρωτηριασμό του!!!Στο επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα που υπογράφεται από τον Διοικητή του Λάμπρο Γεωργόπουλο, αναφέρονται τα εξής:«Μετά την εκτίμηση που έγινε σήμερα από την εξειδικευμένη ιατρική ομάδα που έκανε την προσπάθεια επανασυγκόλησης στον τρίχρονο ασθενή διαπιστώθηκε η αδυναμία αιματώσεως του περιφερειακού τμήματος.Στο ανωτέρω πλαίσιο και για να μην διακινδυνεύσει η ζωή του ασθενούς αποφασίσθηκε ο ακρωτηριασμός του μη βιώσιμου τμήματος».

Επίσκεψη Φίλιου-Μπέγκα στο ΧΑΔΑ Δουρούτης

Αύριο Τετάρτη, στις δέκα το πρωί, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο κ. Θωμάς Μπέγκας, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και στελέχη της ΔΕΥΑΙ, θα επισκεφθούν το έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Δουρούτης.Στον ίδιο χώρο θα γίνουν και δηλώσεις.στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

33 βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

Ανάμεσά τους ούτε ένας από την Ήπειρο! - Συνεχίζουν το ρεσιτάλ φιλοκυβερνητισμού οι Ηπειρώτες εθνοπατέρες!

Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες αφότου 29 βουλευτές της Ν.Δ, κατέθεσαν κοινή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ζητώντας το πάγωμα του χρέους στον ΟΑΕΕ, τη δυνατότητα ρύθμισης του χρέους σε 100 δόσεις και την διακοπή αποστολής ειδοποιήσεων από τον ΟΑΕΕ στους ασφαλισμένους επαγγελματίες του ΟΓΑ που δραστηριοποιούνται σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων. Τότε είχαμε στηλιτεύσει την απουσία των Ηπειρωτών βουλευτών, αφού κανένας δεν πήρε θέση υπέρ των μικρών επαγγελματιών στα χωριά της περιοχής, συνυπογράφοντας τη συγκεκριμένη Ερώτηση! Σήμερα όμως έλαμψαν ξανά διά της απουσία τους, καθώς 33 αυτή τη φορά γαλάζιοι βουλευτές, με νέα Ερώτηση στη βουλή ζητούν από το υπουργείο Ανάπτυξης βουλευτές τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, τονίζοντας ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης καίει τα εξουθενωμένα εισοδήματα όλων των νοικοκυριών και πως το λαθρεμπόριο του πετρελαίου δεν αντιμετωπίζεται μέσα από τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος θέρμανσης. Μάλιστα, οι 33 βουλευτές της Ν.Δ. κάνουν και σειρά προτάσεων προς τον υπουργό, προτείνοντας λύσεις που απαλύνουν τα βάρη από τα χαμηλά εισοδήματα. Οι δικοί μας βουλευτές για την Ήπειρο που εννέα μήνες το χρόνο έχει βαρύ χειμώνα, δεν θα πουν τίποτα; Διαφωνούν με το κείμενο της

Ο Αντώνης Ηλιάδης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Αντώνης Ηλιάδης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΣ Γιάννινα και δήλωσε χαρούμενος που θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα των Ιωαννίνων. Ο Έλληνας παίκτης, ο οποίος δοκιμάζονταν από τον Γιάννη Πετράκη τις τελευταίες ημέρες, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.Η σχετική ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αντώνη Ηλιάδη για τα επόμενα δυο χρόνια. Ο Αντώνης Ηλιάδης γεννήθηκε στις 27-7-1993 και αγωνίζεται στην θέση του αριστερού και δεξιού χαφ. Προηγούμενες ομάδες : 2010-11, Λευκαδιά, 2012-2014 Ένωση Αποστόλου Παύλου».Ο Ηλιάδης τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣ Γιάννινα: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κο Χριστοβασίλη, τον προπονητή μου κο Πετράκη και τους συνεργάτες του, κους Γεωργουλόπουλο, Αλεξίου και Τσελιόπουλο, που

Πρόεδρος στην ΠΕΔ θέλει να γίνει ο Χρήστος Τσιρογιάννης!

Πληθαίνουν οι εναντίον του αντιδράσεις από "γαλάζιους" δημάρχους στην Ήπειρο

Άρχισαν σιγά-σιγά οι διεργασίες στο χώρο των νέων δημάρχων στην Ήπειρο για την ανάδειξη της νέας ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων). Με τη Ν.Δ. να έχει κερδίσει στους περισσότερους Δήμους, λογικό ακούγεται να διεκδικεί την προεδρία για λογαριασμό κάποιου δικού της δημάρχου. Όμως για το θέμα δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια επίσημη απόφαση, ούτε και έχουν καταλήξει κάπου επίσημα μεταξύ τους οι γαλάζιοι δήμαρχοι. Γι' αυτό και τις τελευταίες ημέρες έχει προκληθεί μεγάλη δυσφορία από την αξίωση του νέου δημάρχου Άρτας, Χρήστου Τσιρογιάννη να είναι αυτός ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου. Κάποιοι "γαλάζιοι" δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτή την προοπτική και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις διαμαρτύρονται για το γεγονός, ότι δεν έχει ζητηθεί επίσημα η γνώμη τους! Ήδη κάποιοι έστειλαν αρμοδίως στην Αθήνα τα... μαντάτα, προειδοποιώντας, ότι επειδή το 12 (που είναι η δύναμη των δημάρχων της Ν.Δ.) δεν απέχει και πολύ από το... έξι καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν και να προκύψει ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ, ύστερα από μεταξύ τους διάλογο και όχι να έρθει... "φυτευτός"! 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Στο Θεσπρωτό ο Μανώλης Σκούφαλης

Ο Α.Σ. Θεσπρωτός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι συνήψε συμφωνία για συνεργασία ενός έτους με το γνωστό ποδοσφαιριστή Μανώλη Σκούφαλη.

Who is who 
O Μανώλης Σκούφαλης είναι γεννημένος στις 21 Αυγούστου 1978 και έχει αγωνιστεί σε Δόξα Βύρωνα, Κοζάνη, Αθηναϊκό, Ακράτητο, Κέρκυρα, Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκη Βόλου και Αχαρναϊκό.

 Σκούφαλης: «Μου έδειξαν εμπιστοσύνη και θα τους δικαιώσω» 
Μετά τη συμφωνία με το Θεσπρωτό ο Μανώλης Σκούφαλης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Γόγολο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε στις μεταξύ μας συζητήσεις καθώς και τον προπονητή κ. Σέμο που μου έδωσε να καταλάβω πόσο σημαντικό είναι για εκείνον να βρίσκομαι στην ομάδα. Πιστεύω ότι ο Θεσπρωτός αλλάζει σελίδα και οργανώνεται σε διαφορετική βάση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αισθάνομαι χαρούμενος που θα είμαι μέλος αυτής της ομάδας και

Απάντηση "γαλάζιων" δημάρχων σε Μπουτάρη,Καμινη,Μπέγκα και λοιπούς "ανεξάρτητους"... ΠΑΣΟΚους

Ξεκίνησαν σιγά σιγά από ότι φαίνεται οι ζυμώσεις στο χώρο των Δημάρχων στην πορεία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΚΕΔΕ. Μετά λοιπόν από το κείμενο των Γιάννη Μπουτάρη,Γιώργου Καμίνη,Θωμά Μπέγκα κ.α.,εμφανίστηκαν 8 Δήμαρχοι προερχόμενοι από το χώρο της ΝΔ και   παρεμβαίνουν με κείμενο τους, το οποίο στην ουσία στόχο έχει να βάλει τους ίδιους στο "παιχνίδι" ανάδειξης της ηγεσίας της ΚΕΔΕ. Να τονίσουμε εδώ ότι εκτός από το Δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλο ο οποίος έχει με παρέμβασή του μπει στη συζήτηση για την ηγεσία της ΚΕΔΕ οι δήμαρχοι οι οποίοι προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν μιλήσει ακόμη .Αυτό σε συνδυασμό με το ότι αριθμούνται περίπου στους 100 σίγουρα τους κάνει μία από τις μεγαλύτερες Αυτοδιοικητικές παρατάξεις όπου θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΚΕΔΕ.Αναλυτικά στην ανακοίνωση-απάντηση των "γαλάζιων" δημάρχων,αναφέρονται τα εξής:

Εκδρομές στις Δαλματικές ακτές από τα Γιάννενα!!!!

5 ημέρες 295 ευρώ με ημιδιατροφή-Αναχωρήσεις στις 2,13 και 27 Αυγούστου

Οι Δαλματικές ακτές αποτελούν πόλο έλξης τα τελευταία χρόνια για χιλιάδες επισκέπτες..Οι δαντελωτές ακτές, οι μεσαιωνικές πόλεις, τα καταπράσινα τοπία μαγεύουν τον επισκέπτη.  Το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ με το επιβλητικό κάστρο και τη σπάνια αρχιτεκτονική είναι ίσως ότι καλύτερο σε αυτή την οδική εκδρομή. Εκτός από το Ντουμπρόβνικ, σημαντικοί σταθμοί της εκδρομής είναι το Σπλίτ, Κότορ,Μπόυτβα,το Μόσταρ,το Σεράγεβο κ.α.
Περιλαμβάνονται: 
-Μεταφορά από την πόλη των Ιωαννίνων με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
-Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
-Hμιδιατροφή στο ξενοδοχείο (πρωινό και δείπνο καθημερινά)
-Περιηγήσεις του προγράμματος Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
Για όποιες απορίες ή πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 26510-27427,26510-31666 και 26510-27550 Grefis Holidays

Ανάστατη είναι η πόλη της Φιλιππιάδας, από την αποκάλυψη ότι 60χρόνος κατηγορείται για παιδική πορνογραφία

Το δικαστήριο της Άρτας,του  επέβαλλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και εννέα μηνών

Ανάστατη είναι η πόλη της Φιλιππιάδας από την αποκάλυψη ότι ένας 60χρόνος κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Όπως προέκυψε από την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, ο 60χρονος κατείχε στο σπίτι του, στην περιοχή της Φιλιππιάδας, υλικό με πορνογραφία ανηλίκων. Συγκεκριμένα, σε κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φωτογραφίες και σκίτσα με παιδική πορνογραφία. Επίσης, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα κυνηγετικό μαχαίρι, ένα τσεκούρι, ένα γεωργικό εργαλείο, καθώς και ένας σκληρός δίσκος υπολογιστή και επτά ψηφιακοί δίσκοι (DVD’s), οι οποίοι θα αποσταλούν για τις απαραίτητες αναλύσεις στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Η σχετική ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους στο

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Αύριο Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 και ώρα 15.00, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1. Επικύρωση των αποφάσεων –πρακτικών της 6ης /7-7-2014 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
2. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Β΄ τρίμηνο έτους 2014
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού )
3. Μερική τροποποίηση της αριθμ. 8/36/25-7-2012 απόφασης Π.Σ. «Περί καθορισμού των εδρών – διοικητικών μονάδων ΤΑΞΙ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 83 του Νόμου 4070/2012 (Α΄ 82)»
(εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου)
4. Έγκριση Συμφωνητικού Συνεργασίας Εκτέλεσης Πρακτικής Άσκησης για την Π.Ε. Θεσπρωτίας
(εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας)

ΠΡΕΒΕΖΑ:Πακιστανός επιτέθηκε με μαχαίρι σε 22χρονο ομοεθνή του και τον λήστεψε!!!

Με χρήση μαχαιριού και σωματικής βίας υπήκοος Πακιστάν αφαίρεσε από 22χρονο ομοεθνή τα χρήματα που είχε.Το περιστατικό έγινε μέσα στο σπίτι του 22χρονου Πακιστανού στο χωρίο Στεφάνη Πρέβεζας!Ο 22 χρονος τραυματίστηκε ελαφριά στο χέρι και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Λούρου για τις πρώτες βοήθειες.Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας ο 22χρονος στερείται νομίμων εγγράφων παραμονής στην χώρα μας και παραδόθηκε στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας για τα περαιτέρω.Ο δράστης αναζητείται από την αστυνομία.

Σύσκεψη για την πτηνοτροφία στην ΑΘήνα,με πρωτοβουλία του Μιχάλη Κασσή

Συμμετείχαν Α.Δημητρίου και Κ.Νιτσιάκος

Με πρωτοβουλία του  βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρασμάνη.Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο πρόεδρος του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού "ΠΙΝΔΟΣ" Ανδρέας Δημητρίου,ο κ. Κωνσταντίνος Νιτσιάκος, και εκπρόσωποι άλλων πτηνοτροφικών επιχειρήσεων.Στη συνάντηση ετέθησαν ζητήματα. 1. Πανωτοκίων, από τη μη εφαρμογή του νόμου 3259/2004 από την τέως ΑΤΕ. 2. Εγγυημένων δανείων 3. Καρτέλ των Σούπερ Μάρκετ 4. Άδικων ποινών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.Συμφωνήθηκαν περαιτέρω ενέργειες και συνεννοήσεις με το Υπ. Ανάπτυξης και Οικονομικών ώστε να προκύψει ανασυγκρότηση του κλάδου. Σε διαφορετική περίπτωση, είπαν οι πτηνοτρόφοι, ο κλάδος της πτηνοτροφίας δε θα αντέξει τον ανταγωνισμό και οι εταιρείες θα πτωχεύσουν.

Συνάντηση των στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων της Ηπείρου

Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στους οικισμούς Ρομά 

Συνάντηση των στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων της Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Ηπείρου. Στην συνάντηση θα συζητηθεί , ενόψει του σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου (Π.Π 2014-2020) ο περιφερειακός σχεδιασμός για τους Ρομά. Όπως τονίζεται στην πρόκληση οι παρεμβάσεις που θα περιληφθούν στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά και την δημιουργία προϋποθέσεων κοινωνικής ένταξής τους, θα πρέπει να εξειδικευτούν σε μέτρα και δράσεις και να ιεραρχηθούν με βάση τις ανάγκες σε τοπικό επίπεδο. Προκειμένου να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαιτηθεί η καταγραφή της

Αντιδράσεις για τη ίδρυση Αρχιτεκτονικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!

Την πολιτική της λειτουργίας νέων σχολών ακολουθεί και ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, παρότι τα ΑΕΙ μαστίζονται από υποχρηματοδότηση -ο προϋπολογισμός τους έχει μειωθεί έως και 80% από το 2009- και έλλειψη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να θέσει σε λειτουργία μία νέα Αρχιτεκτονική Σχολή -την έβδομη στη σειρά- στα Ιωάννινα, όπως επίσης και τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Κοζάνη. Οι σχετικές αποφάσεις δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 23 Ιουλίου, προκαλώντας τις αντιδράσεις πανεπιστημιακών που μιλούν για «αποφάσεις που υπηρετούν λαϊκίστικες, πελατειακές λογικές εκ μέρους της κυβέρνησης». «Δρομολογήθηκε από την προηγούμενη ηγεσία», ανέφεραν χθες στην εφημερίδα  «Καθημερινή» συνεργάτες του κ. Λοβέρδου, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον πρώην υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.Ειδικότερα, η Αρχιτεκτονική Ιωαννίνων έχει ιδρυθεί στο ομώνυμο πανεπιστήμιο από το 2009 (με το Προεδρικό Διάταγμα 173/2009). Ομως, το υπ. Παιδείας δεν έδωσε τότε έγκριση για την έναρξη της λειτουργίας της, καθώς δεν διέθετε, μεταξύ άλλων, καθηγητικό προσωπικό. Για να ικανοποιηθούν τα κριτήρια που είχε θέσει το υπουργείο ώστε η σχολή να αρχίσει να λειτουργεί από το έτος 2012-2013, στο πανεπιστήμιο προκήρυξαν στις αρχές του 2011 εκλογές για θέσεις των διδασκόντων. Τότε οι υπόλοιπες Αρχιτεκτονικές αντέδρασαν και το θέμα ατόνησε. Το αίτημα επαναδιατυπώθηκε στις αρχές του 2013, στο πλαίσιο του

Το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, η ακροδεξιά και ο Θωμάς Μπέγκας

Τι στάση θα κρατήσει απέναντι στις πολιτικές εξελίξεις ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων;

Μπορεί ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας να είχε σύντομα πολιτικά περάσματα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και να έχουν καταγραφεί στα Γιάνεννα οι πρωτοκλασάτες παρουσίες του στις ομιλίες του ΓΑΠ και του κυρ-Φώτη, όμως σήμερα υπογράφοντας ο ίδιος πολιτικά κείμενα μαζί με τους Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη, επιχειρεί να εμφανιστεί ως... ανεξάρτητος και υπεράνω κομμάτων! Δικαίωμά του είναι και καλά κάνει, αν θέλετε την προσωπική μας άποψη. Άλλωστε η δημοτική του ομάδα και συνολικά οι υποψήφιοι στην πόλη και τα χωριά συνθέτουν ένα πολιτικό αλαλούμ, καθώς καλύπτει όλο το χώρο στον οποίο ανήκουν τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου αλλά και κόμματα που δικαστικά θεωρούνται εγκληματικές οργανώσεις, όπως για παράδειγμα η χρυσή Αυγή! Με δεδομένη την ισχυρή παρουσία στελεχών της Ν.Δ. στην παράταξή του (συνιστώσα Παντελή Κολόκα) αλλά και την ανοδική τάση που καταγράφει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, δικαιολογημένα τα βλέμματα όλων στρέφονται όχι μόνο στις τελικές αποφάσεις για πρόσωπα του

Δύο στις τρεις βιομηχανίες της Ηπείρου ήταν ζημιογόνες το 2013!!!

Σταθερές πωλήσεις και μειωμένες ζημιές κατέγραψαν το 2013, ως σύνολο, οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις της Ηπείρου, μεταξύ των οποίων δεσπόζουν οι μεγαλύτερες ελληνικές πτηνοτροφικές μονάδες, τυροκομεία, καθώς και εργοστάσια εμφιάλωσης νερού και επεξεργασίας κρεάτων.Παρά τη βελτίωση των συνολικών τελικών αποτελεσμάτων (οι ζημιές μετά την πρόβλεψη για φόρους μειώθηκαν κατά 74%, ενώ το αποτέλεσμα προ φόρων ήταν ξανά θετικό, βελτιωμένο κατά 20,7 εκατ. ευρώ έναντι του 2012), οι ζημιογόνες υπερτερούν αριθμητικά των κερδοφόρων και μάλιστα ανέρχονται σε 63,2% του συνολικού αριθμού τους, ποσοστό που είναι το υψηλότερο μεταξύ των βιομηχανιών κάθε περιοχής της χώρας.Επίσης, μόνο το 40% των επιχειρήσεων, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο μεταξύ των βιομηχανιών όλων των περιοχών της χώρας, κατέγραψε αυξημένες πωλήσεις.Η βελτίωση του συνολικού τελικού αποτελέσματος οφείλεται κατά βάση στη μείωση των ζημιών επιχειρήσεων που είχαν καταγράψει υψηλές ζημιές το 2012. Κερδοφόρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους μετά την πρόβλεψη για φόρους, ήταν μόνο το 36,8% των εταιρειών. Οι σταθερά ζημιογόνες (και το 2012 και το 2013) ήταν υπερδιπλάσιες από τις σταθερά κερδοφόρες (56,8% του συνόλου έναντι 23,2%).Ωστόσο, έστω κι αν παρέμειναν στην πλειονότητά τους ζημιογόνες, οι περισσότερες επιχειρήσεις βελτίωσαν τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους. Επίσης, ήταν περισσότερες οι εταιρείες που επέστρεψαν σε κέρδη από ζημιές (13,6% του συνόλου), από εκείνες που υπέστησαν το αντίθετο (6,4%). Συγχρόνως, λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις κατόρθωσαν να

Οκτώ (8) προσλήψεις στο δήμο Φιλιατών

Ένας (1) οδηγός, ένας (1) χειριστής και έξι (6) εργάτες

Ο δήμαρχος Φιλιατών ανακοινώνει την πρόσληψη οκτώ (8) ατόμων.Ειδικότερα θα προσληφθούν: έξι (6) άτομα ειδικότητας εργατών γενικών καθηκόντων ΥΕ, ένα (1) άτομο ειδικότητας Οδηγών ΔΕ και ένα (1) άτομο ειδικότητας χειριστών μηχανημάτων έργων «Εσκαφέα» με σύμβαση δίμηνης διάρκειας ανάλογα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας, για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών στον τομέα της πυροπροστασίας. Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, μέσα σε προθεσμία έξι (6) ημερών από 25-07-2014 έως και 30-07-2014, στα γραφεία του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου 8-Φιλιάτες (Γραφείο Προσωπικού )τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μς τα τηλέφωνα: 2664-360164 και 2664-0-22213.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και την άλλη Παρασκευή 8 Αυγούστου

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αδιόριστους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2014-2015. Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01 να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από σήμερα Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 έως και την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014. Για να διαβάσετε αναλυτικά την Πρόσκληση και να μάθετε όλες τις σχετικές πληροφορίες, κάντε κλικ ΕΔΩ

Μέχρι τις 4 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2014-15

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014, μπορούν να αποστείλουν τις αιτήσεις τους ταχυδρομικά ή με courier οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το 2014-2015. Όπως ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ Α.Ε, οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier) έως στις 4 Αυγούστου και ώρα 14:00 βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier). Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν γυναίκες, που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία. Επίσης, αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και άνδρες που βρίσκονται σε 

3 Θέσεις εργασίας για Μηχανικούς Η/Υ στη Natech Α.Ε

Για εργασία στα Γιάννενα και την Αθήνα

Η Natech Α.Ε., μία από τις σημαντικότερες εταιρείες στην Ελλάδα ανάπτυξης και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών πληροφορικής στον Τραπεζικό και Επιχειρησιακό κλάδο, με δίκτυο πελατών σε Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ενδιαφέρεται να προσλάβει προσωπικό με εξειδίκευση στην ανάπτυξη εφαρμογών με τεχνολογίες .NET και χρήση SQL (T-SQL ).Αρμοδιότητες και Καθήκοντα:
· Ανάπτυξη εφαρμογών σε Visual Studio σε γλώσσα C# με κατεύθυνση τον Τραπεζικό κλάδο (Core Banking)
· Έμφαση σε desktop development
· Υλοποίηση μέρους εφαρμογών
· Χρήση T-SQL σε επερωτήματα αλληλεπίδρασης με την βάση δεδομένων
· Ανάπτυξη διεπαφών με χρήση WCF ή Web Services σε C#
Απαραίτητα Προσόντα:
· Πτυχίο AEI στον τομέα της

Η εταιρεία "STAMΟULIS- Έπιπλο" ζητάει νέο με γνώσεις κατασκευής επίπλων

Η εταιρεία Stamoulis- Έπιπλο ζητάει νέο ηλικίας 25-30 ετών με γνώσεις κατασκευής επίπλων. Απαραίτητη προυπηρεσία. Αποστολή βιογραφικών: stamoulisfurn@gmail.com Τηλέφωνο Επικοινωνίας:6947606098 κ.Γιώργος.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης νέων από τον ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει τη συνέχιση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών, με το διακριτικό τίτλο: «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» και ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό, ότι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 21 Ιουλίου 2014 έως και 21 Αυγούστου 2014 στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων για 900 θέσεις. Λεπτομέρειες και όροι υλοποίησης της συνέχισης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται στη σχετική Συμπληρωματική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στην με αρ. 32180/466/09-12-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3194/Β’/16-12-2013) και τη με αρ. 9/2013 Δημόσια Πρόσκληση του προγράμματος.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - Τα Lidl ζητούν Πωλητή-Ταμία για ημιαπασχόληση ορισμένου χρόνου!

Τα Lidl αναζητούν για το κατάστημα της Ηγουμενίτσας Πωλητή-Ταμία για ημιαπασχόληση ορισμένου χρόνου, τον οποίο θα προετοιμάσουν με τον καλύτερο τρόπο για τις απαιτήσεις του κλάδου. Ο υποψήφιος θα αναλαμβάνει ποικίλες εργασίες στο κατάστημα, όπως τη λειτουργία του ταμείου, τον ανεφοδιασμό των ραφιών, την τακτοποίηση της αποθήκης και την προετοιμασία των απογραφών. Θα φροντίζει για την εξυπηρέτηση των πελατών και θα ασχολείται με τη διάταξη και παρουσίαση των εμπορευμάτων, την εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και την καθαριότητα. Θα εργάζεται με μερική απασχόληση, αναλαμβάνοντας βάρδιες. Θα πρέπει να έχει ευχάριστη προσωπικότητα και να αποτελεί πρότυπο ευγένειας απέναντι στους πελάτες. Να τον διακρίνουν η υπευθυνότητα, η αξιοπιστία και να του αρέσει η ομαδική εργασία και οι κοινοί στόχοι. Η εταιρεία προσφέρει μια ποικιλόμορφη εργασία με ελκυστικές αποδοχές και παροχές, όπως επιπρόσθετη ιδιωτική ιατρική ασφάλιση. Θα εργαστείτε σε ένα σύγχρονο και οργανωμένο περιβάλλον. Μέσα από ένα 

Οδηγούς-Συνοδούς Χρηματαποστολών και Καταμετρητές ζητά στην Άρτα η G4S

Η εταιρία G4S Cash Solutions μέλος του Πολυεθνικού Ομίλου εταιριών G4S, κορυφαίου παγκοσμίως στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας ζητά να προσλάβει για την στελέχωση του κλάδου χρηματαποστολών στην Άρτα: Οδηγούς-Συνοδούς Χρηματαποστολών. Ο κωδικός των θέσεων είναι: CDART 07-14 και η θέση αναφέρεται σε 8ωρη πρωινή (07.00-15.00) ή απογευματινή (15.00-23.00) εργασία με βασική αρμοδιότητα τη μεταφορά αξιών από και προς το θωρακισμένο όχημα μεταφοράς (Συνοδοί) οδήγηση του θωρακισμένου οχήματος προς και από του πελάτες (Οδηγοί) , καταμέτρηση κερμάτων και χαρτονομισμάτων (Καταμετρητές) τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται από την εταιρεία και την ελληνική νομοθεσία. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ως απαραίτητα προσόντα: άδεια υπηρεσιών Ασφαλείας (security), Απολυτήριο Λυκείου, βασικές γνώσεις αγγλικών, βασικές γνώσεις Η/Υ, πολύ καλή φυσική κατάσταση, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις με ικανότητα Ι1 (για τους άνδρες υποψηφίους) και επαγγελματικό Δίπλωμα οδήγησης (για τους οδηγούς). Η εταιρεία προσφέρει μόνιμη απασχόληση, ανταγωνιστικό μισθό (μισθός + πλήρη ασφάλιση ΙΚΑ + bonus), πρόσθετη ασφάλιση επαγγελματικού κινδύνου, σύγχρονο περιβάλλον εργασίας με δυνατότητες εξέλιξης, συνεχή εκπαίδευση. Αν επιθυμείτε να

Προκήρυξη για εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές

Εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η προκήρυξη των Αστυνομικών Σχολών 2014 για την εισαγωγή υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις φέτος. Οι εισακτέοι που αριθμούν σε 250 θα εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές το έτος 2016-2017. Ειδικότερα σύμφωνα με την προκήρυξη των Αστυνομικών Σχολών 2014 ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε διακόσιοι πενήντα (250) ενώ για την σχολή Αξιωματικών 40. Επί του αριθμού αυτού, ποσοστό 3%, ήτοι επτά (7) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους, κατόχους απολυτηρίου ημερησίου ΕΠΑ.Λ (Α΄ ομάδα), της περίπτ. β παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009 και από κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ημερησίων Τ.Ε.Ε., πτυχίου ειδικότητας ημερησίων Ναυτικών Λυκείων κλπ. Συγκεκριμένα, επί του ποσοστού αυτού (3%), i) ποσοστό 90%, ήτοι έξι (6) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψήφιους, κατόχους απολυτηρίου ημερησίου ΕΠΑ.Λ (Α΄ ομάδα), και από κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ημερησίων Τ.Ε.Ε., πτυχίου ειδικότητας ημερησίων Ναυτικών Λυκείων κλπ., (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ). Ποσοστό 10%, ήτοι μία (1) θέση, θα καλυφθεί από υποψήφιους, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΕΠΑ.Λ. (Α΄ ομάδα), τα έτη 2012 ή 2013 και δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το