Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

ΤΩΡΑ: Εκτροπή νταλίκας στην E.O. Ιωαννίνων-Αθηνών!!!

Αιτία για πολλά τροχαία ατυχήματα, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, έγινε η βροχή, καθώς δημιούργησε συνθήκες ολισθηρότητας στο Εθνικός και Επαρχιακό οδικό δίκτυο,του Νομού Ιωαννίνων. Τύχη βουνό είχε ο οδηγός μιας νταλίκας, όταν έχασε πριν από λίγη ώρα τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα ο τράκτορας να καταλήξει σε βραχώδη περιοχή,εκτός της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αθηνών!!!Το ατύχημα συνέβη στο 25ο χιλιόμετρο της Ε.Ο Ιωαννίνων-Αθηνών,κοντα΄στο χωριό Τέροβο.Ο οδηγός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του epirusgate,δεν έχει τραυματιστεί,ενώ στο σημείο σπεύδει γερανοφόρο όχημα,για να απομακρύνει την νταλίκα,η οποία ευτυχώς δεν είχε φορτίο.Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί,πως η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό,διεξάγεται κανονικά.

Ικανοποίηση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,από τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα ΑΕΙ της χώρας

Ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα (δεύτερη θέση πανελλαδικά) αναδεικνύεται το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, σύμφωνα με έρευνα-αξιολόγηση του ολλανδικού πανεπιστημίου Leiden, η οποία έγινε βάσει διαφόρων βιβλιομετρικών δεικτών. Το γεγονός αυτό έχει σκορπίσει ικανοποίηση και αισιοδοξία στην Πρυτανεία και τα μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος, αφού βλέπουν με χαρά τους κόπους τους και τις προσπάθειές τους να ανταμείβονται με διεθνείς διακρίσεις. "Η συγκεκριμένη κατάταξη δείχνει πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και οι άνθρωποι που το απαρτίζουν αντιστέκονται δημιουργικά σε περιόδους κρίσης και καταφέρνουν να ανεβάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών αλλά και το επίπεδο της έρευνας που καθημερινά επιτελούν" ανέφερε σε συνέντευξή του χθες, ο πρύτανης του ιδρύματος, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης για να επισημάνει ακόμη ότι οι διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αποτελούν προϊόν συλλογικής δουλειάς και οργάνωσης, ωστόσο ζητά για πολλοστή φορά τη στήριξη και συμπαράσταση της πολιτείας για την ενίσχυση του έργου που γίνεται. Ο Τρ. Αλμπάνης τόνισε, πως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι μεταξύ 288 ευρωπαϊκών ΑΕΙ, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βρίσκεται στη 210η θέση, καθώς επίσης και ότι η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των αντίστοιχων ελληνικών σχολών.

Περιμένοντας το... Ρυθμιστικό και το Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης!

Έχουμε βαρεθεί στα Γιάννενα, από το 2003 να ακούμε για Ρυθμιστικό αλλά Ρυθμιστικό να μη βλέπουμε, καθώς το ΥΠΕΚΑ όχι μόνο δεν έχει δώσει λύση στο ζήτημα αλλά κάθε τρεις και λίγο αναθεωρεί την όλη διαδικασία με αποτέλεσμα να το θέτει σε νέες περιπέτειες και καθυστερήσεις. Αυτή τη φορά όλα δείχνουν ότι φτάνουμε -για ακόμη μία φορά- στο τέλος του τούνελ και οι τοπικοί φορείς αναμένουν με αγωνία το υπουργείο Περιβάλλοντος να καθορίσει την επόμενη συνάντηση εργασίας που αναμένεται να καθορίσει το μέλλον του Ρυθμιστικού στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και του Προεδρικού Διατάγματος στη λίμνη Παμβώτιδα. "'Οσο δεν υπάρχει Ρυθμιστικό Σχέδιο στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων αλλά και Προεδρικό Διάταγμα στη λίμνη Παμβώτιδα, κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει στην πόλη" υπογράμμισε με νόημα ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Φίλιππας Φίλιος, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο:"Κανένας επιχειρηματίας και κανείς επενδυτής δεν μπορεί να επενδύσει χωρίς να γνωρίζει τι ισχύει και τι όχι". Και δεν έχει άδικο!

Προσλήψεις 50.000 ανέργων στους δήμους τον Σεπτέμβριο

Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Στην πρόσληψη 50.000 ανέργων πρόκειται να προχωρήσει το Σεπτέμβριο μέσω των δήμων και άλλων δημόσιων φορέων ο ΟΑΕΔ μέσω του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Οι προσλήψεις ανέργων από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν για πέντε μήνες και με αμοιβή 490 ευρώ για άνεργους άνω των 25 ετών και 425 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών. Τα κριτήρια αναμένεται να είναι τα ίδια με τις προκηρύξεις του ΟΑΕΔ για το 2013 καθώς και το καθεστώς εργασίας. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αίτησης για την διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

Έντονες διαμαρτυρίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων, για το «πόθεν έσχες»

«Εκατοντάδες είναι οι Αστυνομικοί (εν ενεργεία και απόστρατοι), που για μια ακόμη χρονιά σύρονται κυριολεκτικά στις αίθουσες των Δικαστηρίων διότι δεν απέστειλαν, ή δεν συμπληρώσαν σωστά τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης ‘πόθεν έσχες’».Αυτό, μεταξύ άλλων, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων , κάνοντας λόγο για απαξίωση της προσωπικότητας του αστυνομικού. Επισημαίνουν ακόμη ότι «συνάδελφοί μας, καλούνται σε απολογία ενώπιον της Δικαιοσύνης, διότι στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης ανέγραψαν την φράση «ουδεμία μεταβολή επήλθε», ή διότι δεν συμπλήρωσαν στην ανάλογη στήλη το «υπέρογκο ποσό» που εισέπραξαν από την πώληση ενός μοτοποδηλάτου 25ετίας, ή γιατί δεν επισύναψαν το φωτοαντίγραφο αδείας κυκλοφορίας του οχήματός τους, ή γιατί δεν απέστειλαν την σύμβαση στεγαστικού δανείου που έχουν συνάψει με Τραπεζικό Ίδρυμα, ή ακόμη και γιατί δεν συμπλήρωσαν στην στήλη Πλωτά – εναέρια μέσα, την φράση «Δεν έχω πλωτό ή εναέριο μέσο», λες και αν είχαν δεν θα φαίνονταν στο έντυπο Ε1 το οποίο έχουν επισυνάψει».Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι μπορεί να έγιναν κάποια λάθη «σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν δόλο και 

Για δεύτερη ημέρα πεσμένη η κολόνα πινακίδας έξω από το δημαρχείο Ιωαννίνων

Τα γιορτινά της έχει φορέσει η πόλη των Ιωαννίνων και τα κεντρικά της σημεία, όχι μόνο έχουν σημαιοστολιστεί αλλά στην κυριολεξία λάμπουν, προκειμένου η πρωτεύουσα της Ηπείρου να υποδεχτεί αύριο τον νέο Μητροπολίτη της. Μοναδική παραφωνία είναι η απαγορευτική πινακίδα παρκαρίσματος των Ι.Χ. αυτοκινήτων, έξω ακριβώς από το δημαρχείο Ιωαννίνων. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα βρίσκεται "ξεριζωμένη" από το κράσπεδο και πεσμένη στο κεντρικότερο σημείο της πόλης! Για να δούμε πόσες μέρες θα χρειαστούν για να την στερεώσει κάποιος ξανά στη θέση της! Περιμένουμε...

Κάθετα αντίθετη η Eλληνική μειονότητα στον Αλβανικό... "Καλλικράτη"

ΒΑΓΓΕΛΛΗΣ ΝΤΟΥΛΕΣ: "Αδικείται κατάφωρα η μειονότητα της Χιμάρας"

Ανάσταση είναι η ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο, καθώς είναι κάθετα αντίθετη με τις προωθούμενες αλλαγές στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της Αλβανίας, όπου στα πρότυπα του "Καλλικράτη" ενοποιούνται οι σημερινοί δήμοι της χώρας σε 61 δήμους. Ειδικά για το προπύργιο της μειονότητας τη Χιμάρα, οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα αρνητικές, καθώς ο παλαιός δήμος ενοποιείται με το Λούκοβο και το αλβανικό χωριό Βρανίστι, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ο μειονοτικός χαρακτήρας του πρώην δήμου Χειμάρας. Για το λόγο αυτό, χθες Παρασκευή, ο πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ και αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής, Βαγγέλης Ντούλες, έκανε δηλώσεις στα αλβανικά ΜΜΕ και εμφανίστηκε αντίθετος στις αλλαγές για το νέο χάρτη διοικητικής διαίρεσης που προωθεί η κυβέρνηση Ράμα. Αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΚΕΑΔ από τον

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Οι δανειστές θα πάρουν τα λεφτά τους όχι όμως και τη χώρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει τους δανειστές ότι τα λεφτά τους θα τα πάρουν, αλλά τη χώρα δεν θα την πάρουν», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του το απόγευμα της Παρασκευής σε συγκέντρωση στην πλατεία Πιάτσα Φαρνέζε, στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.
Σε σχέση με τη νέα Κομισιόν, δήλωσε ότι ελπίζει «η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην ανακυκλώσει πολιτικά στην Ευρώπη το μεγάλο συνασπισμό της Γερμανίας» και «σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μπαρόζο, να υπηρετήσει την Ευρώπη και τους πολίτες της και όχι το νεοφιλελεύθερο δόγμα και την κυρία Μέρκελ».Στη σημερινή αυτή ανοικτή συγκέντρωση του ιταλικού ψηφοδελτίου «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (το οποίο έλαβε 4% στις ευρωεκλογές του Μαΐου), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «η επιτυχία της 'Αλλης Ευρώπης να είναι δέσμευση για να αποκλεισθούν οι κοινωνικοί αποκλεισμοί, η ανεργία και η φτώχεια. Για να επανενώσει η Αριστερά την Ευρώπη, την οποία έχει διαιρέσει ο νεοφιλελευθερισμός».«Κερδίσαμε μια κρίσιμη μάχη, αλλά ο πόλεμος είναι ακόμη μπροστά μας» τόνισε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης ΤσίπραςΝωρίτερα, σήμερα, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με την πρόεδρο της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, στην έδρα του ιταλικού κοινοβουλίου, ενώ παραχώρησε και τηλεοπτική συνέντευξη στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα.

Ως το τέλος Σεπτεμβρίου οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Επιχείρηση «αναπληρωτές εκπαιδευτικοί» βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Παιδείας, με συνεχείς συσκέψεις των αρμόδιων υπηρεσιών του προκειμένου να βρεθούν οι 20.000 που απαιτούνται για την oμαλή έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.Οπως δηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλος, έχει ήδη δρομολογηθεί σε συνεννόηση με τα άλλα συναρμόδια υπουργεία η πρόσληψη 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα προστεθούν στους 2.000 μόνιμους διορισμούς που θα γίνουν εφέτος στα σχολεία της χώρας.Ο υφυπουργός Παιδείας εξηγεί ότι το πρόβλημα εφέτος είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, καθώς συνταξιοδοτούνται 5.000 επιπλέον εκπαιδευτικοί τη στιγμή που ανά χρόνο τις προηγούμενες δύο σχολικές περιόδους συνταξιοδοτούνταν περί τις 6.500 εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα εφέτος έχουν κατατεθεί 1.789 αιτήσεις για συνταξιοδότηση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 3.226 στη Δευτεροβάθμια - συνολικά δηλαδή θα αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία 5.015.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Η δημοτική αρχή αναζητά τρόπους να συνυπάρξουν τα τραπεζοκαθίσματα και οι πεζοί στους πεζόδρομους

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις προκαλεί ανάμεσα στους πολίτες των Ιωαννίνων, η κάλυψη των πεζοδρόμων από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πολλοί καταγγέλλουν ότι καταλαμβάνουν περισσότερα τετραγωνικά από αυτά που τους αναλογούν, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι δίνουν χρώμα και ζωή στην ούτως ή άλλως υποτονική κίνηση στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Το σίγουρο είναι, ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή σκοπεύει επιχειρεί να βάλει τάξη στα τραπεζοκαθίσματα που καταλαμβάνουν με παράνομο τρόπο δημόσιο χώρο στους πεζόδρομους της πόλης. Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Γκόλας: "Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να λειτουργούν με κανόνες σεβαστούς από όλους", ενώ δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι: "Υπάρχει σχέδιο από τη δημοτική αρχή για να αποτραπεί η γκετοποίηση από καφέ-μπαρ του κέντρου της πόλης". Όπως τόνισε ο Ν. Γκόλας: "Μία σκέψη που απασχολεί έντονα το

Το νέο Toyota Aygo στα Γιάννενα!!!!

Στην Toyota Α.Πόδας α.ε.ε. Αποκλειστικό Εξουσιοδοτημένο Έμπορο του δικτύου της Toyota στο Νομό Ιωαννίνων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χαριτωμένα πολύχρωμο. Αυτές είναι οι δύο λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν ευθύς εξαρχής το καινούργιο Aygo, που είναι βέβαιο πως έχει τόσο χρώμα όσο όλα τα άλλα μοντέλα της Toyota μαζί. Παράλληλα έχει και ένα ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό μουτράκι και συνολικά ένα πρόσχαρο στυλ, στο οποίο ομολογουμένως δεν μας έχουν συνηθίσει οι Ιάπωνες.Το συναντήσαμε στην αντιπροσωπεία της ΤΟΥΟΤΑ ΠΟΔΑΣ στα Γιάννενα!!!Σαφώς αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, με καλύτερη εκμετάλλευση των χώρων, ποιοτικότερα υλικά και την οθόνη αφής 7 ιντσών (στον προαιρετικό εξοπλισμό) να προσφέρει συνδεσιμότητα με τον έξω κόσμο.Σε αντίθεση με τα περισσότερα μοντέλα της κατηγορίας, όπου υπάρχουν τουλάχιστον δύο επιλογές κινητήρων, το Aygo συνεχίζει με μία. Αυτή του τρικύλινδρου 1.0 VVT-i βενζίνης. Η ισχύς του παραμένει στα 69 PS, όμως έχουν γίνει επεμβάσεις στη λειτουργία του. Οι κραδασμοί και ο θόρυβος έχουν περιοριστεί σημαντικά, αλλά το χαρακτηριστικό κροτάλισμα του μικρού κινητήρα εξακολουθεί να ακούγεται. Τα στελέχη της Toyota μας απάντησαν ότι αυτό έγινε σκοπίμως, καθώς οι πελάτες της μάρκας το

Άκυρη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας με απόφασή του, την απόλυση της καθαρίστριας!!!

Άκυρη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας με απόφασή του, την απόλυση της καθαρίστριας, από τον εργολάβο καθαρισμού, που είχε αναλάβει την καθαριότητα του κτιρίου που στεγάζεται το ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ Πρέβεζας. Το δικαστήριο κηρύσσοντας την απόφαση προσωρινά εκτελεστή, αναγνώρισε την ακυρότητα της καταγγελίας της σύμβασης, διέταξε τον εργοδότη να αποδέχεται την εργασία της εργαζόμενης και τον υποχρέωσε να καταβάλει τα οφειλόμενα μέχρι την απόλυση, τους μισθούς υπερημερίας και χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη .Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της εργαζόμενης Δημήτρης Κωνής:«Η απόφαση του δικαστηρίου της Πρέβεζας καθώς επίσης και το σκεπτικό της, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι -ες, ειδικά στους εργολάβους καθαρισμού, οργανωμένοι μέσα από τα σωματεία τους, μπορούν, ξεπερνώντας τους φόβους τους, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να επιβάλλουν την εφαρμογή, ακόμα και της... κουτσουρεμένης στην μνημονιακή Ελλάδα, εργατικής νομοθεσίας». Θυμίζουμε ότι την απόλυσή της είχε καταγγείλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ σχετική ερώτηση στη Βουλή είχε κάνει ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - 87 συνολικά οι προσφερόμενες θέσεις στην Ήπειρο

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ - Που είναι οι 56 θέσεις στην Π.Ε. Ιωαννίνων, οι 20 στην Π.Ε. Άρτας,οι 11 θέσεις στην Π.Ε. Θεπσρωτίας  και 1 στην Π.Ε. Πρέβεζας

Για 87 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων είναι τα αιτήματα που έχουν καταθέσει στο υπουργείο Εσωτερικών, οι δήμοι της Ηπείρου (4.040 θέσεις σε όλη τη χώρα) στις οποίες μπορούν να δηλώσουν και να μετακινηθούν οι υπάλληλοι των δήμων, των περιφερειών και των αποκεντρωμένων διοικήσεων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της εθελοντικής αντοαυτοδιοικητικής κινητικότητας. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι τις 29 Αυγούστου που λήγει η σχετική προθεσμία, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 2.000 δημίσιοι υπάλληλοι, ώστε μαζί με τους 980 που έχουν ήδη μετακινηθεί μέχρι σήμερα να συμπληρωθεί ο αριθμός των 3.000. Ειδικά για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, οι θέσεις που έχουν να κάνουν με τους ΟΤΑ της Ηπείρου κατανέμονται, ανά Περιφερειακή Ενότητα, ως εξής:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΚΤΙΟΥ - Μεγάλη αύξηση των αφίξεων κατά 11,8% φέτος τον Ιούνιο

Υπάρχει στην Ήπειρο στρατηγικός σχεδιασμός, ώστε να εκμεταλλευτούμε τις συγκεκριμένες αφίξεις;

Αυξημένος κατά 11,8% ήταν τον περασμένο Ιούνιο σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2013, ο αριθμός των αφίξεων στο Αεροδρόμιο του Ακτίου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα φέτος πραγματοποιήθηκαν 36.438 αφίξεις ξένων τουριστών, έναντι 32.588 που είχαν σημειωθεί πέρυσι. Όμως η αύξηση στις αφίξεις στο Άκτιο, παρουσίασε αυξητικές τάσεις τόσο τον περασμένο Απρίλιο όσο και τον περασμένο Μάιο, καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο έχει ενταχθεί ως επιλεγμένος προορισμός από γνωστές αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες φέρνουν τουρίστες από αρκετές χώρες της βόρειας Ευρώπης. Μπορεί στην Ήπειρο να μην έχουμε λειτουργικό αεροδρόμιο για την προσγείωση αεροσκαφών από χώρες του εξωτερικού, αφού τα έργα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων καρκινοβατούν, όμως θα πρέπει να δούμε σοβαρά την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας δίνει η προσγείωση των αεροσκαφών στο

Έως τα τέλη Ιουλίου η κατάρτιση των Ολοκληρωμένων Πλαισίων Δράσης των ΟΤΑ

Ολοκληρωμένα Πλαίσια Δράσης (ΟΠΔ) πρέπει να καταρτίσουν έως τα τέλη Ιουλίου οι δήμοι και οι Περιφέρειες, των οποίων Σύνδεσμοι ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ, συμπεριελήφθησαν στην πρόσφατη επικαιροποίηση του Μητρώου Φορέων Γενικής Κυβέρνησης (ΜΦΓΚ) της Ελληνικής Στατιστικής (ΕΛΣΤΑΤ).Στην εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών στους ενδιαφερόμενους ΟΤΑ α' και β' βαθμού για τους 62 φορείς που εντάχθηκαν στο επικαιροποιημένο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης (ΜΦΓΚ), υπενθυμίζεται ότι η εγγραφή στο ΜΦΓΚ συνεπάγεται υποχρέωση κατάρτισης Πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων με τον οποίον παρακολουθούνται οι προϋπολογισμοί των φορέων σε μηνιαίους και τριμηνιαίους στόχους.Οι πίνακες αυτοί εντάσσονται στα Ολοκληρωμένα Πλαίσια Δράσης. Συγκεκριμένα, στις περιπτώσεις των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ απαιτείται η ενσωμάτωση του Πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων στα 

Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Άρτας

Για το ζήτημα της ελλείψεως προσωπικού στη Γυναικολογική – Μαιευτική κλινική

Το  Διοικ. Συμβούλιο συνεδρίασε τη Πέμπτη  17/7/2014 μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησε για πολλοστή φορά το ζήτημα της  ελλείψεως προσωπικού ( μαιών ) της Γυναικολογικής – Μαιευτικής  κλινικής.  Για το ζήτημα της ελλείψεως μαιών  ο σύλλογος εργαζομένων  έχει  κάνει πάμπολες διαμαρτυρίες προς την Διοίκηση του νοσοκομείου  είδη από το τέλος  του 2013, λαμβάνοντας υποσχέσεις και  διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί, με αποτέλεσμα οι  εργαζόμενοι επί μήνες να εργάζονται χωρίς ρεπό και να αδυνατούν  πλέον  να στηρίξουν την λειτουργία της κλινικής Το Διοικ, Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων  καταγγέλλει  την  διοίκηση του Νοσοκομείου και την πολιτική ηγεσία για την  ανικανότητα που επέδειξαν ( η μήπως την ικανότητα ) που  οδηγεί την κλινική σε κλείσιμο όπως συνεχίζει να κάνει και με  τη ψυχιατρική κλινική που είναι κλειστή για μεγάλο διάστημα,  αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τουλάχιστον τέσσερις  μαίες που βρίσκονται στα κέντρα υγειάς και το ΠΕΔΥ της  περιοχής μας   χωρίς αντικείμενο και  επιθυμούν να εργαστούν  και να στηρίξουν την λειτουργία της κλινικής,  η 6 ΥΠΕ και  πολιτικοί κυβερνητικοί παράγοντες  τους

«Πρωταθλήτριες» στη μαύρη εργασία,μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Πρέβεζα και Ιωάννινα!!!

Οφείλουν αποδοχές ακόμα και πάνω από 12 μήνες... 

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η ανασφάλιστη εργασία στον τουριστικό κλάδο, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ- ΥΤΕ).Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ανέφεραν επίσης ότι μεγάλος αριθμός απασχολουμένων στον τουρισμό αμείβεται με τον γενικό κατώτερο μισθό και ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις, ενώ μόλις 60.000 από τους 120.000 εργαζόμενους στον χώρο των ξενοδοχείων αμείβονται με την κλαδική σύμβαση.Στην Ήπειρο υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Πρέβεζα και Ιωάννινα που οφείλουν αποδοχές ακόμα και πάνω από 12 μήνες... Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι οι ξενοδόχοι δεν εφαρμόζουν την κλαδική σύμβαση και προχωρούν είτε σε επιχειρησιακές συμβάσεις είτε ακόμα χειρότερα, σε ατομικές συμβάσεις. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες για εποχικούς εργαζόμενους που 

Εκδρομές στις Δαλματικές ακτές από τα Γιάννενα!!!!

5 ημέρες 295 ευρώ με ημιδιατροφή-Αναχωρήσεις στις 2,13 και 27 Αυγούστου

Οι Δαλματικές ακτές αποτελούν πόλο έλξης τα τελευταία χρόνια για χιλιάδες επισκέπτες..Οι δαντελωτές ακτές, οι μεσαιωνικές πόλεις, τα καταπράσινα τοπία μαγεύουν τον επισκέπτη.  Το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ με το επιβλητικό κάστρο και τη σπάνια αρχιτεκτονική είναι ίσως ότι καλύτερο σε αυτή την οδική εκδρομή. Εκτός από το Ντουμπρόβνικ, σημαντικοί σταθμοί της εκδρομής είναι το Σπλίτ, Κότορ,Μπόυτβα,το Μόσταρ,το Σεράγεβο κ.α.
Περιλαμβάνονται: 
Μεταφορά από την πόλη των Ιωαννίνων με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
Hμιδιατροφή στο ξενοδοχείο (πρωινό και δείπνο καθημερινά)
Περιηγήσεις του προγράμματος Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
Για όποιες απορίες ή πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 26510-27427,26510-31666 και 26510-27550 Grefis Holidays

Σφοδρή χαλαζόπτωση στη Δωδώνη!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χειμωνιάτικος καιρός στην Δωδώνη Ιωαννίνων,όπου χθες το απόγευμα  έριξε χαλάζι, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του epirusgate.Η ένταση ήταν τέτοια που μέσα σε λίγα λεπτά τα πάντα έγιναν λευκά. Εικόνες που παραπέμπουν σε χιονισμένο τοπίο, στο καταχείμωνο.Ο άστατος καιρός που επικρατεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο έχει προκαλέσει ήδη εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες.Κηπευτικά κι αμπέλια ισοπεδώθηκαν και οι κάτοικοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση αφού ο κόπος όλης της χρονιάς πήγε χαμένος.Αποκαλυπτικές της έντασης της