Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Γ. ΚΑΨΑΛΗΣ: Στόχος η κατασκευή νέας Φοιτητικής Εστίας,στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέσω ΕΣΠΑ

Μεγάλος στόχος μας είναι στο νέο ΕΣΠΑ να ενταχθεί η κατασκευή μιας νέας Φοιτητικής Εστίας», τόνισε χθες ο νεοεκλεγείς Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και νυν αντιπρύτανης Γ. Καψάλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή την ανάθεση στο Πανεπιστήμιό μας, του 23ου Προγράμματος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015!
Η φοιτητική μέριμνα λοιπόν, εν μέσω μιας πολύ δύσκολης περιόδου, τόσο για τα Ανώτατα Ιδρύματα, όσο και για τις περισσότερες οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά σε άλλες πόλεις, βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες του Ηπειρωτικού Ιδρύματος. Κι αυτό φαίνεται από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Καψάλη, ο οποίος σημείωσε ότι «δεν θέλουμε κανένας φοιτητής να διακόψει τις σπουδές του, λόγω της κρίσης. Εάν χρειαστεί θα ζητήσουμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση, για την ενοικίαση δωματίων, ενώ σχεδιάζονται επισκέψεις σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο, για από κοινού συνεργασία…».Μάλιστα τις επόμενες μέρες ο Γ. Καψάλης θα επισκεφθεί μαζί με τον Τρ. Αλμπάνη τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου θα θέσουν τα

Έως και 70% μεγαλύτερη συμμετοχή στα φάρμακα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι!!!

Από τις 14 Ιουλίου ισχύει νέος τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής στην κατηγορία των φαρμάκων που προστατεύονται από πατέντα

Αυξημένη κατά 40% με 70% είναι η συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στην αγορά φαρμάκων, καθώς από τις 14 Ιουλίου ισχύει νέος τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής στην κατηγορία των φαρμάκων που προστατεύονται από πατέντα και δεν υπάρχει γι' αυτά γενόσημα.Όπως εξηγεί ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, οι ασφαλισμένοι ήδη πληρώνουν όλη τη διαφορά ακόμη και για τα γενόσημα τα οποία είναι ακριβότερα από την τιμή που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.«Μέχρι τώρα τη διαφορά της τιμής του φαρμάκου αυτού από την τιμή που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ (τιμή αναφοράς), την μοιράζονταν ο ασφαλισμένος με τον ΕΟΠΥΥ. Πλέον, ολόκληρη τη διαφορά τιμής την επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ασθενείς να πρέπει να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Σε πολλές περιπτώσεις οι διαφορές αυτές είναι σημαντικές, χωρίς να υπάρχει εναλλακτική λύση για τον ασφαλισμένο. Έτσι δημιουργούνται ασθενείς δύο ταχυτήτων, αυτοί που έχουν την οικονομική άνεση να προμηθεύονται τα φάρμακα που χρειάζονται και αυτοί που αναγκαστικά αρκούνται σε ό,τι φάρμακα αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ» εξηγεί ο κ. Ευγενίδης.Ο ΦΣΘ ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα της δαπάνης για τη φαρμακευτική περίθαλψη, δεδομένου ότι τα ποσά που έχουν προϋπολογιστεί δεν αρκούν για την ικανοποιητική κάλυψη του πληθυσμού με φάρμακα και επί πλέον επιβαρύνουν δυσβάσταχτα την τσέπη των ασθενών.

Νέες προδιαγραφές για τη κατασκευή δημοτικών παιδικών χαρών

Υπουργική απόφαση για την οργάνωση και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των ΟΤΑ, τροποποιητική και συμπληρωματική της προηγούμενης απόφασης του 2009, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.Πλέον, για να κατασκευάσει ένας δήμος παιδική χαρά, είναι απαραίτητη η ύπαρξη πιστοποιητικού λειτουργίας.H απόφαση ορίζει τις προδιαγραφές των παιδικών χαρών όσον αφορά την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Καθορίζει επίσης τις ευθύνες των κατασκευαστών των παιχνιδιών και επιβάλλει την πιστοποίηση του εξοπλισμού από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου για τον εξοπλισμό.Ακόμα, προσδιορίζει το πεδίο ευθύνης των δημοτικών Αρχών και οι προδιαγραφές που θα πρέπει να ακολουθούνται κατά τη δημιουργία, συντήρηση και ανακαίνιση των παιδικών χαρών.Σε ό,τι αφορά τις υφιστάμενες παιδικές χαρές, για τους εξοπλισμούς που έχουν εγκατασταθεί μετά τον

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Ιωαννίνων, Μάξιμου

 Πυρετώδεις προετοιμασίες για την τελετή

Η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου άρχισε. Τα τελευταία 24ωρα οι προετοιμασίες στη Μητρόπολη είναι πυρετώδεις, καθώς η ενθρόνιση έχει προγραμματιστεί για την άλλη Κυριακή 20 Ιουλίου, ώρα 7 το απόγευμα.  Για την οργάνωση της τελετής, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες συσκέψεις, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των τοπικών αρχών, οι οποίες θα επαναληφθούν και την ερχόμενη εβδομάδα. Το τελετουργικό είναι το εξής:
-Στις έξι και μισή το απόγευμα, στα όρια των Νομών Γρεβενών, Τρικάλων και Ιωαννίνων θα γίνει η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Μάξιμου από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.
-Στις επτά το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων θα γίνει η υποδοχή του νέου μητροπολίτη από τον δήμαρχο της πόλης Φίλιππα Φίλιο, τις τοπικές αρχές, τον ιερό κλήρο και τους κατοίκους της πόλης.
-Στις οκτώ παρά τέταρτο το βράδυ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου θα γίνει η τελετή της ενθρόνισης.
-Στις 10 το βράδυ θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Grand Serai
-Την Δευτέρα 21 Ιουλιου  στις επτά και μισή το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Ο Δήμος Πρέβεζας,με εκπρόσωπο στη συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος

Θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του Θερμαλισμού και του Ιαματικού Τουρισμού μέσω της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Πηγών κυριάρχησαν στην συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη .Το Δήμο Πρέβεζας εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΝΕ.ΔΗ.ΚΕΠ Χρήστος Νέσσερης, ο οποίος ενημερώθηκε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Συνδέσμου από τον πρόεδρο του φορέα, Παναγιώτη Ζαφειρίου για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα. Μεταξύ άλλων το Δ.Σ ενέκρινε την πιστοποίηση έντεκα ήδη υλοποιημένων Γεωλογικών Μελετών ( ανάμεσά τους και για τις Ιαματικές Πηγές της Πρέβεζας) εγκρίνοντας την σχετική πίστωση. Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης των Πηγών αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για ην εκπόνηση των απαραίτητων υγειονομικών μελετών για τις ενδείξεις και αντενδείξεις των θεραπευτικών ειδικοτήτων και στοιχείων των φυσικών πόρων .

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ-Αποφάσεις για έργα περιβάλλοντος, αποκατάστασης και συντήρησης του οδικού δικτύου

Αποφάσεις για έργα περιβάλλοντος, αποκατάστασης και συντήρησης του οδικού δικτύου στο σύνολο της Ηπείρου έλαβε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.Ειδικότερα, με απόφαση της Επιτροπής αναδείχθηκε ο ανάδοχος του έργου «Προμήθεια κινητού εξοπλισμού (τεμαχιστής ογκωδών αντικειμένων) για την κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής ενότητας (Ν. Ιωαννίνων) της Περιφέρειας Ηπείρου» προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Πρόκειται για την εταιρεία KOMPTECH GmbH.Επίσης, αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μπλόκο σε φορτίο με 67 κιλά χασίς!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στον εντοπισμό εξήντα έξι κιλών και οκτακοσίων εβδομήντα γραμμαρίων (66.870 κιλά) ινδικής κάνναβης και τη σύλληψη αλλοδαπού οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν σε Ι.Χ.Ε. όχημα εντός ειδικής κατασκευής στο πάτωμα κάτω από τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού, εξήντα πέντε (65) πακέτα περιτυλιγμένα επιμελώς με ταινία και σελοφάν, τα οποία περιείχαν ποσότητα ινδικής κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους εξήντα έξι κιλών και

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πνιγμός λουόμενου πριν λίγο στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Την ζωή του έχασε πριν λίγα λεπτά,λουόμενος, στη παραλία Δρέπανο Ηγουμενίτσας.Ο άτυχος άντρας, περίπου 50 ετών, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα από τη θάλασσα, από άλλους κολυμβητές, καθώς στο σημείο, αν και ο Δήμος εκμισθώνει κατάστημα και ξαπλώστρες, δεν υπάρχει ναυαγοσώστης.Στο σημείο έφτασε, με μηχανάκι, η ναυαγοσώστρια που βρίσκεται μισό περίπου χιλιόμετρο μακρυά, ήταν όμως πολύ αργά.Αυτή την ώρα η σορός του άτυχου κολυμβητή μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:Ένας στους τρεις Έλληνες δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ υπολογιστή!!!

Ένας στους τρεις Έλληνες (ποσοστό 34,4%) δηλώνει ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ ένα ελαφρώς μεγαλύτερο ποσοστό (36,3%) δηλώνει ότι δεν έχει συνδεθεί ποτέ στο Διαδίκτυο.Αυτό αποκαλύπτει μεταξύ άλλων έρευνα του Παρατηρητηρίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ, η οποία διεξήχθη το 2013, σχετικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες.Το ποσοστό των πολιτών που χρησιμοποιούν τακτικά το Διαδίκτυο αυξάνεται πάντως συνεχώς και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό. Το 81% όσων χρησιμοποιούν υπολογιστή σερφάρει σχεδόν καθημερινά.Ο προσωπικός υπολογιστής παραμένει η πιο δημοφιλής συσκευή πρόσβασης (91,5% των χρηστών), ενώ χάρη στην τεχνολογία 3G και στα «έξυπνα κινητά» αυξάνεται σημαντικά πλέον και η πρόσβαση μέσω κινητών συσκευών (18,7%).Περισσότερες γυναίκες (40,8%) από ό,τι άνδρες (35,9%) δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιήσει το Internet.H έρευνα διαπιστώνει επίσης αύξηση των χρηστών που αγοράζουν αγαθά ή υπηρεσίες για ιδιωτική χρήση μέσω του διαδικτύου, με δημοφιλέστερες κατηγορίες προϊόντων τα είδη ένδυσης και 

Πανηγυρίζει την Πέμπτη ο Ναός της Αγίας Μαρίνας,στην Καλούτσιανη

Σήμερα Τετάρτη και ώρα 8 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός 
Ο Φερώνυμος Ναός της Καλούτσιανης πανηγυρίζει μεθαύριο, Πέμπτη, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και θα γίνουν σ’ αυτόν εορταστικές ακολουθίες. Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη και ώρα 8 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θα ακολουθήσει κήρυγμα από τον Αρχιμανδρίτη π. Δημήτριο Αργυρό, Διευθυντή της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς. Στη συνέχεια θα γίνει λιτάνευση των λειψάνων της Αγίας Μαρίνας. Την Πέμπτη, ανήμερα της εορτής, το πρωί θα ψαλεί Όρθρος και θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει κήρυγμα από τον πρεσβύτερο π. Σέργιο Μαρνέλλο, εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου. Στις 8 μ.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση προς την Μεγαλομάρτυρα Αγία Μαρίνα.

Αθωράκιστα τα παιδιά στη Ελλάδα κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου "τύπου Β"

Κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας είχαμε και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων!!! 

Εκτός του Εθνικού Προγράμματος Υποχρεωτικού Εμβολιασμού παραμένει ακόμη το μοναδικό εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β, αν και στην Ελλάδα διατίθεται ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Μάλιστα, το Εθνικό Πρόγραμμα Υποχρεωτικού Εμβολιασμού προβλέπει το εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου της οροομάδας C, όχι όμως και της οροομάδας Β, καθώς μέχρι πρότινος δεν υπήρχε σχετικό εμβόλιο.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας έχει καθυστερήσει σημαντικά να δώσει το πράσινο φως για την ένταξη του στο Πρόγραμμα. Κατά συνέπεια το εμβόλιο δεν καλύπτεται ακόμη από τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα οι γονείς που θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους να καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους 115 ευρώ για την κάθε δόση (συνολικά απαιτούνται κατά μέσο όρο τρεις δόσεις).Η ανάγκη εμβολιασμού κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β κρίνεται πλέον επιτακτική. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η οροομάδα τύπου Β (MenB) ευθύνεται για το 90% των περιστατικών της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου στην Ελλάδα, αλλά και συνολικά στην Ευρώπη. Πρόκειται για νόσο με

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις άδειες αλίευσης μεγάλων πελαγικών ψαριών

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις άδειες αλίευσης μεγάλων πελαγικών ψαριών για το έτος 2015. Οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο μέχρι 31-8-2014 και το σχετικό υπόδειγμα της αίτησης διατίθεται από το τμήμα αλιείας της Περιφερειακή ενότητας Πρέβεζας. Οι ενδιαφερόμενοι αλιείς θα πρέπει να προσκομίσουν μαζί με την αίτηση όλα τα έγγραφα του σκάφους σε ισχύ. Σε περίπτωση συμπλοιοκτησίας η αίτηση υπογράφεται και από τους δύο ιδιοκτήτες. Ειδικότερα για τον κόκκινο τόνο απαιτούνται επιπλέον υπεύθυνη δήλωση του πλοιοκτήτη ότι δεν συνταξιοδοτείται , πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ακριβές φωτοαντίγραφο από το Λιμεναρχείο της ατομικής επαγγελματικής άδειας αλιείας του πλοιοκτήτη σε ισχύ και βεβαίωση αρμόδιας Λιμενικής αρχής για το χρόνο πρώτης έκδοσης της άδειας ( σε περίπτωση που αυτό δεν φαίνεται από την άδεια), φορολογική δήλωση του τρέχοντος οικονομικού έτους (Ε1 ) και (Ε3) ή (Ε5) εάν έχει υποβληθεί και άδεια καταχώρησης της κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Πληροφορίες στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής - Τμήμα Αλιείας (Λ. Ειρήνης 65 )και στα τηλέφωνα 26820-26983 και 26820-60952

Εκδηλώσεις πολιτιστικού συλλόγου Λεπτοκαρυάς Ζαγοριου,το "Λιασκοβετσι"

Όπως κάθε χρόνο, πιστοί στο καλοκαιρινό μας ραντεβού, σας καλούμε να τραγουδήσουμε μαζί στις 18 Ιουλίου, με τουςΓιάννη Θωμόπουλο και Νίκο Ανδρουλάκη. Στο Μπουζούκι ο Μανώλης Γεωργοστάθης.Από τις 21- 24 Ιουλίου οΣτράτος Καλαφάτης και η Λία Ναλμπαντίδου συνεχίζουν τα σεμινάρια φωτογραφίας, δουλεύοντας φέτος με τους μαθητές τους πάνω στη δημιουργία φωτογραφικών εντύπων μικρού τιράζ & ψηφιακών αυτοεκδόσεων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Η αρχαία Γιτάνη, ανοίγει επίσημα για πρώτη φορά τις πύλες της!!!

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στον χώρο της αρχαίας Αγοράς, η θεατρική παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος»

Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων στη Θεσπρωτία, ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες της επίσημα σε έναν μήνα, με τη συνεργασία της ΛΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και της Κίνησης πολιτών για τη διάσωση των αρχαίων θεάτρων «Διάζωμα».Την Παρασκευή 18 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στον χώρο της αρχαίας Αγοράς, η θεατρική παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος» βασισμένη στο έργο του Διονυσίου Σολωμού και σε σκηνοθεσία- θεατρική προσαρμογή Δημήτρη Αβδελιώδη.Η ξενάγηση στον χώρο έγινε από τον προϊστάμενο της ΛΒ΄ Εφορείας αρχαιοτήτων Γιώργο Ρήγινο. Ο αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων, εκτείνεται στη νοτιοδυτική πλαγιά του βουνού της Βρυσέλλας, ενώ, περιβάλλεται από τον ποταμό Καλαμά, τον αρχαίο Θύαμι και τον χείμαρρο Καλπακιώτικο, οι οποίοι από την αρχαιότητα αποτελούσαν φυσικό οχυρό της πόλης.Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ρήγινος, τα Γίτανα διατέλεσαν πολιτικό κέντρο και έδρα του Κοινού των Θεσπρωτών από την ίδρυσή τους, στο δεύτερο μισό του 4ου αι. πΧ έως την κατάληψή τους από τους Ρωμαίους το 167 πΧ.Η ύπαρξη πόλης με το όνομα Γίτανα μαρτυρείται από σφραγίσματα, επιγραφές και τη 

ΠΡΕΒΕΖΑ-Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη προς Επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου για τα Ηπειρώτικα προιόντα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για την  τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου απέστειλε επιστολή προς τους  επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού (Ξενοδόχοι, Ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων  δωματίων, ιδιοκτήτες εστιατορίων, κ.α.) ενθαρρύνοντάς τους να επιλέγουν τα  Ηπειρώτικα προϊόντα για τις επιχειρήσεις τους. Με αυτό τον τόπο συμβάλλουν τόσο  στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, των παραγωγών, κτηνοτρόφων και αλιέων της  Ηπείρου, αλλά επίσης αναβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς  τους επισκέπτες που επιλέγουν την Ήπειρο. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:  Αγαπητοί Συνεργάτες και Φίλοι  Όπως όλοι γνωρίζουμε τα Ηπειρώτικα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και  αλιεύματα είναι απαράμιλλης ποιότητας. Τα φρούτα και τα λαχανικά, τα  οπωροκηπευτικά, το λάδι, το κρασί, το τσίπουρο, το μέλι, το γάλα και το τυρί, τα  αλλαντικά, τα βότανα, τα ψάρια και τα θαλασσινά και όλα τα προϊόντα της Ηπειρώτικης  γης και θάλασσας έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά και

Πρωταθλητής Ελλάδος στο τένις,ο Γιαννιώτης Αλέξανδρος Σκορίλας!!!

Πολύ μεγάλη επιτυχία για το Γιαννιώτικο Τένις, καθώς ο αθλητής του Σωματείου μας, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,Αλέξανδρος Σκορίλας κατάφερε να κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις στην κατηγορία under 14, που διεξήχθη στην Αθήνα από 7-12 Ιουλίου στην Αθήνα. Ο Αλέξανδρος έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου χωρίς να χάσει ούτε ένα σέτ. Eπίσης κατέκτησε την τρίτη θέση στα διπλά, με συμπαίκτη τον Ανδρέα Κάρδαρη του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών. Για τον Αλέξανδρο η συνέχεια περιλαμβάνει συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τένις της κατηγορίας under 14 με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, που θα διεξαχθεί από 21-27 Ιουλίου στην πόλη Plzen της Τσεχίας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ικανοποίηση στην Πρυτανεία από τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα ΑΕΙ της χώρας

νάμεσα στα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα (δεύτερη θέση πανελλαδικά) αναδεικνύεται το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, σύμφωνα με έρευνα-αξιολόγηση του ολλανδικού πανεπιστημίου Leiden, η οποία έγινε βάσει διαφόρων βιβλιομετρικών δεικτών. Το γεγονός αυτό έχει σκορπίσει ικανοποίηση και αισιοδοξία στην Πρυτανεία και τα μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος, αφού βλέπουν με χαρά τους κόπους τους και τις προσπάθειές τους να ανταμείβονται με διεθνείς διακρίσεις. "Η συγκεκριμένη κατάταξη δείχνει πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και οι άνθρωποι που το απαρτίζουν αντιστέκονται δημιουργικά σε περιόδους κρίσης και καταφέρνουν να ανεβάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών αλλά και το επίπεδο της έρευνας που καθημερινά επιτελούν" ανέφερε σε συνέντευξή του χθες, ο πρύτανης του ιδρύματος, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης για να επισημάνει ακόμη ότι οι διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αποτελούν προϊόν συλλογικής δουλειάς και οργάνωσης, ωστόσο ζητά για πολλοστή φορά τη στήριξη και συμπαράσταση της πολιτείας για την ενίσχυση του έργου που γίνεται. Ο Τρ. Αλμπάνης τόνισε, πως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι μεταξύ 288 ευρωπαϊκών ΑΕΙ, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βρίσκεται στη 210η θέση, καθώς επίσης και ότι η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των αντίστοιχων ελληνικών σχολών.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Επεκτείνεται για δυο χρόνια το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης αλιέων

Επεκτείνεται για δύο χρόνια η χορήγηση πρόωρης σύνταξης στους ψαράδες, που έχουν ενταχθεί στο κοινοτικό πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης αλιέων (ΕΠΑΛ 2000-2006), με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Καρασμάνης.Με τη συγκεκριμένη απόφαση, που βασίζεται σε ειδική νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή, θα συνεχιστεί κανονικά η καταβολή της πρόωρης σύνταξης στους ψαράδες, λόγω της γενικής αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, από τα 65 στα 67 χρόνια.Έτσι, αίρεται ο αποκλεισμός από το κοινοτικό πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των ψαράδων ηλικίας από 65 έως 67 ετών και η προϋπολογισθείσα δαπάνη για τις συνταξιοδοτήσεις, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα καλυφθεί από εθνικές πιστώσεις.

"Σφάζονται" για τα... "μπάνια του λαού" οι έμποροι στην Άρτα!

Εμφύλιος στον εμπορικό κόσμο για το άνοιγμα των καταστημάτων τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου

Μπορεί η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας να αποφάσισε σε συνεδρίασή της, την εφαρμογή πενθήμερου θερινού ωραρίου κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, όμως είναι αρκετοί οι έμποροι στην Άρτα, που αντιδρώντας σε αυτή την απόφαση, ανοίγουν κανονικά τα καταστήματά τους κάθε Σάββατο! Η συγκεκριμένη διχογνωμία απασχολούσε κάθε χρόνο τον εμπορικό κόσμο της Άρτας, όμως ειδικά φέτος η κόντρα φούντωσε και πλέον πολλοί έμποροι αποφάσισαν να μην εφαρμόσουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου τους. Έτσι λοιπόν, η αγορά της Άρτας είναι διχασμένη, καθώς από τη μία υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία των Αρτινών εμπόρων που εφαρμόζουν κατά γράμμα την απόφαση του εμπορικού συλλόγου της πόλης και δεν

Εκδηλώσεις μνήμης στη Φούρκα για τη γυναίκα της Πίνδου

Την μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, αλλά και των αξιωματικών Κων/νου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940, θα τιμηθεί με εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία του Δήμου Κόνιτσας και της Τοπικής Κοινότητας Φούρκας, την Κυριακή, 20 Ιουλίου, στη Φούρκα.Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα ξεκινήσουν στις 10:30 π.μ., περιλαμβάνει δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και στέψη των προτομών Κων/νου Δαβάκη και Αλέξανδρου Διάκου, σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της 8ης Μεραρχίας, ομιλία από τον Κώστα Παγανιά, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κόνιτσας και αναπαράσταση της πορείας της μαχόμενης γυναίκας της Πίνδου και του τραυματισμού του ήρωα αξιωματικού Κ. Δαβάκη, διοικητή του αποσπάσματος της Πίνδου. Η αναπαράσταση θα γίνει από γυναίκες σε συνεργασία με άνδρες της 8ης Μεραρχίας.Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο ύψωμα «Προφήτης Ηλίας» της Φούρκας. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην πλατεία της Φούρκας που παραθέτουν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας.

Προμήθεια νέων κάδων κομποστοποίησης από το Δήμο Αρταίων

Ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος Άρτας, έχει πρόσφατα προμηθευτεί 80 κάδους κομποστοποίησης χωρητικότητας 300 λίτρων προς διανομή στους δημότες που έχουν ήδη υποβάλλει σχετική αίτηση στο Δήμο. Η παράδοση και παραλαβή των κάδων κομποστοποίησης θα πραγματοποιηθεί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας από το Δήμο Αρταίωνστους δικαιούχους από το χώρο του Αμαξοστασίου εντός των επόμενων ημερών. Ταυτόχρονα θα διανεμηθεί και το σχετικό έντυπο υλικό για τη συναρμολόγηση του κάδου με ενημέρωση για το σωστό τρόπο οικιακής κομποστοποίησης και χρήσης του κάδου.

Δηλώσεις Αλ.Καχριμάνη για τα λύματα που εντοπίστηκαν στη λίμνη

Στις ενέργειες της Περιφέρειας Ηπείρου για τον καθαρισμό της λίμνης  Παμβώτιδας από λύματα που εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα κοντά  στην περιοχή Ντουραχάνης, αναφέρθηκε σε σημερινές δηλώσεις του ο  Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Μεταξύ άλλων ανέφερε: "Μόλις ενημερώθηκα, έστειλα έναν αρμόδιο υπάλληλο και μέσα από τον  έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε πως πρόκειται για λύματα από βόθρους.  Άμεσα από την Περιφέρεια Ηπείρου ξεκίνησε ο καθαρισμός με ένα δικό  μας μηχάνημα, το οποίο δουλεύει μέχρι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή.  Είναι απαράδεκτο κάποιοι να κάνουν εκκενώσεις βόθρων σε περιοχές που  δεν έχουν συνδεθεί με το αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου Ιωαννιτών. Αυτή η κατάσταση δημιουργείται από ανθρώπους που έχουν τοποθετήσει μοτέρ  σε στεγανούς βόθρους και θεωρούν ότι κάποια στιγμή αν τους αδειάσουν  στη Λίμνη, δεν θα έχουν πρόβλημα. Θα το ψάξουμε. Παλαιότερα είχαμε  αξιοποιήσει την

ΠΡΟΣΟΧΗ-Δύο νέα προγράμματα για προσλήψεις ανέργων ξεκίνησαν από τον ΟΑΕΔ!!!

Ξεκίνησαν σήμερα, οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων σε δύο νέα προγράμματα Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).Το πρώτο αφορά στην πρόσληψη έως 200 ανέργων σε θέσεις εργασίας που προκύπτουν σε ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και σε οργανώσεις μέλη τους. Το δεύτερο ενισχύει τη διατήρηση θέσεων εργασίας, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, επιχειρήσεων που επηρεάζεται η λειτουργία τους από τα έργα κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη. Η υποβολή αιτήσεων και για τα δύο προγράμματα ξεκινάει στις Τετάρτη 16 Ιουλίου και θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του site του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).Ειδικότερα, για το πρώτο πρόγραμμα, δικαιούχοι είναι η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.(Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) και οι Οργανώσεις οι οποίες είναι μέλη τους, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) και οι οργανώσεις μέλη των πανελληνίων οργανώσεων του Σ.Ε.Τ.Ε.Ωφελούμενοι του προγράμματος πρόσληψης ανέργων σε ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ και ΣΕΤΕ, είναι άνεργοι ηλικίας από 18 έως 66 ετών, οι οποίοι έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάρτα ανεργίας σε ισχύ ανταποκρίνονται στις

ΑΡΤΑ- Φθορές στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Άρτας, Κέφης Δημήτριος, ενημερώνει τους δημότες ότι κατόπιν αυτοψίας του συνεργείου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι εκλάπη υπόγειο καλώδιο δημοτικού φωτισμού από τα φρεάτια των κολόνων με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης συσκότιση κατά τις νυχτερινές ώρες σε ένα τμήμα της παραποτάμιας έκτασης κοντά στο σημείο που υπάρχει το σιντριβάνι. Η επιστολή στάλθηκε στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας καθώς και το Τμήμα Ασφαλείας, για τη διερεύνηση του θέματος διότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των δημοτών από τέτοιες ενέργειες.Τέλος ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι οι εργασίας για την αποκατάσταση του φωτισμού συγκεκριμένου τμήματος θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα.

Συλλήψεις σε Άρτα και Πρέβεζα για οφειλές προς το δημόσιο

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, σήμερα το πρωί, στην Πρέβεζα και στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο άτομα, ένας 34χρονος άνδρας και μία 47χρονη γυναίκα, για οφειλές προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη στην Πρέβεζα ο 34χρονος, σε βάρος του οποίου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους (92.799,66) ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στην Άρτα η 47χρονη, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο, ύψους (107.470,85) ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Επίσκεψη της Άννας Ασημακοπούλου στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Επίσκεψη στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου πραγματοποίησε η Βουλευτής Ιωαννίνων και Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Άννα Ασημακοπούλου. Η Βουλευτής, σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια, συναντήθηκε με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και συγκεκριμένα με τον Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τρομπούκη και τον Ταξίαρχο κ. Ανδρέα Παπιγκιώτη όπου και συζήτησαν θέματα που αφορούν συνολικά την Περιφέρεια Ηπείρου. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής: -Η επικείμενη εφαρμογή του νέου οργανογράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας και οι τρόποι επίτευξης του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. -Η αποτελεσματική αστυνόμευση των παραμεθόριων περιοχών και η διασφάλιση της ισόρροπης κατανομής αστυνομικών δυνάμεων για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας σε όλο το Νομό Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο αυτό η κ. Ασημακοπούλου ενημερώθηκε και για την πορεία υλοποίησης του διαγωνισμού σχετικά με τις θερμικές κάμερες. Στη συνέχεια, η Βουλευτής συναντήθηκε με μέλη της

Έκκληση της δημοτικής Αρχής για τα σκουπίδια και τα χορτάρια

Συνέντευξη Τύπου του αντιδήμαρχου καθαριότητας Δημήτρη Κατηρτσίδη

Έκκληση προς τους δημότες και τις επιχειρήσεις να βγάζουν αργά  το βράδυ τα σκουπίδια στους κάδους και να κόβουν με δική τους  πρωτοβουλία τα χορτάρια στους ιδιωτκούς χώρους, ώστε να  αποφευχθούν το πρόβλημα της δυσωδίας και ο κίνδυνος πυρκαγιών  στην καρδιά του καλοκαιριού, απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας  του δήμου Δημήτρης Κατηρτσίδης. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επισήμανε ότι, αν κι έχουν  αντικατασταθεί 700 κάδοι απορριμμάτων (400 μέσα στην πόλη  και 300 περιφερειακά), “παρατηρείται μεγάλη ακαταστασία” σε  συγκεκριμένους χώρους όπου πετιούνται σκουπίδια κατά τη διάρκεια  της ημέρας.  Όπως πρόσθεσε, απομένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης  κάδων ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα χωροθετούνται και 12 χώροι  υπογειοποίησης κάδων. Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή  της Ανατολής, γνωστοποίησε ότι αναμένεται να καθοριστεί από την  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που θα γίνουν οι εσοχές στις οδούς  Παπαναστασίου και 3ης Σεπτεμβρίου, ώστε να

Θα «πετάξει» και ο Ηπειρωτικός Τουρισμός εάν Aegean και EasyJet έλθουν στο Άκτιο

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την γνωστή αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους EasyJet, βρίσκεται η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας, ώστε να ξεκινήσουν μέσα στο 2015 πτήσεις από και προς το Άκτιο.Αυτό μας αποκάλυψε χθες ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Πολύκαρπος Χαλκίδης, ο οποίος επίσης μας είπε ότι την Τετάρτη 23 Ιουλίου, θα υπάρξει μια συνάντηση με στελέχη της Aegean στη Λευκάδα, ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα έναρξης πτήσεων προς Αθήνα, από το Άκτιο. Σε ό, τι αφορά την EasyJet, ο κ. Χαλκίδης σημείωσε πως «έχουν ζητήσει κάποιες πληροφορίες για την περιοχή μας. Εάν πιάσει τόπο αυτό, τότε μιλάμε για άλλα δεδομένα. Θα είναι μεγάλο επίτευγμα»!
Κι αυτό γιατί εάν τελικά Aegean και EasyJet «πετάξουν» στο Άκτιο θα ενισχυθεί ολόκληρος ο Τουρισμός της Ηπείρου και όχι μόνο της Πρέβεζας.

Τα τερτίπια του καιρού!
Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Πρέβεζας τόνισε ακόμη ότι εξέπεμψε S.O.S προς πάσα κατεύθυνση, για τα ανυπέρβλητα προβλήματα των επιχειρήσεων, από την υψηλή φορολογία και το βαρύ κόστος λειτουργίας. «Τα βάρη που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι τόσο απαγορευτικά, που πολλές φορές οι πελάτες μας δεν μπορούν να τα αντιληφθούν», μας είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον ο καιρός με

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Ήπειρο για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών

Στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε χθες  το πρωί διακλαδική αστυνομική επιχείρηση σε όλους τους νομούς της Ηπείρου, με στόχο τον έλεγχο της νομιμότητας παραμονής και εργασίας αλλοδαπών στη χώρα και την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.Πιο συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων από αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους σε οχήματα και πρόσωπα, με τα εξής αποτελέσματα:

Εκδρομές στις Δαλματικές ακτές από τα Γιάννενα!!!!.

5 ημέρες 295 ευρώ με ημιδιατροφή-Αναχωρήσεις στις 2,13 και 27 Αυγούστου

Οι Δαλματικές ακτές αποτελούν πόλο έλξης τα τελευταία χρόνια για χιλιάδες επισκέπτες..Οι δαντελωτές ακτές, οι μεσαιωνικές πόλεις, τα καταπράσινα τοπία μαγεύουν τον επισκέπτη.  Το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ με το επιβλητικό κάστρο και τη σπάνια αρχιτεκτονική είναι ίσως ότι καλύτερο σε αυτή την οδική εκδρομή. Εκτός από το Ντουμπρόβνικ, σημαντικοί σταθμοί της εκδρομής είναι το Σπλίτ, Κότορ,Μπόυτβα,το Μόσταρ,το Σεράγεβο κ.α.
Περιλαμβάνονται: 

Σε κοινή θέα τα βοθρολύματα στη λίμνη των Ιωαννίνων!!!

Το χώρο της ρύπανσης επισκέφτηκε κλιμάκιο της Περιφέρειας Ηπείρου

Αντιμέτωποι με τη δυσοσμία και εικόνες νεκρών ψαριών έρχεται όποιος επισκεφτεί τη λίμνη Παμβώτιδα στο τμήμα από το χωριό Αμφιθέα μέχρι το χωριό Λογγάδες του δήμου Ιωαννιτών, εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων βοθρολυμάτων που απόθεσαν ασυνείδητοι στα νερά της. Πέρα από τη δυσωσμία, προκλήθηκε ασφυξία στην ιχθυοπανίδα της λίμνης, ενώ η νέα οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστης αξίας, καθώς ήδη τα νερά της λίμνης είναι περιβαλλοντικά επιβαρυμένα. Τα βοθρολύματα εντοπίστηκαν στην περιοχή κοντά στη Μονή Δουραχάνης και όπως καταγγέλλουν οι ψαράδες,μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ITV, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να έχει χαθεί ο γόνος των ψαριών της φετινής χρονιάς, καθώς έχουν χάσει την ζωή τους και χιλιάδες μικρά ψαράκια που γεννήθηκαν φέτος και δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν. Ήδη το χώρο της ρύπανσης επισκέφτηκε κλιμάκιο της Περιφέρειας Ηπείρου, που πραγματοποίησε επί τόπου σήμερα αυτοψία και με

Συναντήσεις Κώστα Τασούλα σε Κόνιτσα και Γιάννενα

Στην Κόνιτσα βρέθηκε την Κυριακή ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού  και Βουλευτής Ιωαννίνων κ.Κώστας Τασούλας προκειμένου να παραστεί στις  εκδηλώσεις που οργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Κόνιτσας και η Ιερά Μητρόπολη  Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του  Γέροντα Παίσιου. Μετά την παρακολούθηση της Αρχιερατικής Θείας Ακολουθίας στον Ι.Ν.  Αγίου Κοσμά ο κ.Κώστας Τασούλας είχε την ευκαιρία, μιλώντας στο Πνευματικό  Κέντρο, να αναφερθεί στον Γέροντα Παίσιο λέγοντας πως είκοσι χρόνια από την  κοίμησή του το παράδειγμα ενός ασκητικού και απολύτως χριστιανικού βίου φωτίζει  τις ζωές όχι μόνο των Κονιτσιωτών που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν αλλά όλων  των Ελλήνων πιστών και πέραν της χώρας μας όπου η Ορθοδοξία τον τιμά και τον  αναγνωρίζει. Ο κ.Τασούλας κατά την

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Το μόνο δημόσιο ίδρυμα με νεότερης τεχνολογίας γραμμικούς επιταχυντές ακτινοθεραπείας!!!

Δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" σε επτά (7) νοσοκομεία της χώρας για να αποκτήσουν και αυτά νέας τεχνολογίας γραμμικούς επιταχυντές!

Πρωτοπόρο στη μάχη κατά του καρκίνου αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς είναι το μόνο από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, που διαθέτει νεότερης τεχνολογίας γραμμικούς επιταχυντές ακτινοθεραπείας. Όμως στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της χώρας η μάχη κατά του καρκίνου δίνεται με παρωχημένης τεχνολογίας εξοπλισμό, καθώς υστερούν τεχνολογικά οι 8 από τους 9 γραμμικούς επιταχυντές στην Αθήνα, οι 3 από τους 5 στη Θεσσαλονίκη, οι 2 υπάρχοντες σε Λάρισα και Ηράκλειο αντίστοιχα, οι 2 από τους 3 στην Πάτρα και ο ένας στην Αλεξανδρούπολη. Ο συνολικός αριθμός γραμμικών επιταχυντών, οι οποίοι εκπέμπουν ελεγχόμενες δόσεις ακτινοβολίας στα καρκινικά κύτταρα, είναι 38 μηχανήματα σε όλη την Ελλάδα. Από αυτά τα 24 βρίσκονται σε δημόσια νοσοκομεία, δηλαδή ποσοστό 63%, ενώ τα υπόλοιπα σε ιδιωτικά. Αυτό το κενό στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, έρχεται να καλύψει με δωρεά του το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», καθώς η αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας γραμμικών επιταχυντών σε

ΠΡΕΒΕΖΑ-Νέες χωματερές δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους!!!

Το 2012 είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά από παράνομη χωματερή,που προκάλεσε ζημιές σε τμήμα του Ρωμαϊκού Υδραγωγείoυ

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον εκτεταμένο καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Πρέβεζας σε σημεία τα οποία εφάπτονται με αρχαιολογικούς χώρους, οι ασυνείδητοι ξαναχτύπησαν, δημιουργώντας και πάλι χωματερές, οι οποίες αφενός υποβαθμίζουν το περιβάλλον, αφετέρου δε προκαλούν κινδύνους πυρκαγιάς. Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας έχουν δημιουργηθεί σε χρόνο ρεκόρ και πάλι χωματερές με κάθε είδους αντικείμενα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο αγροτεμάχιο Καραντινού στον Υδατόπυργο του Μύτικα, σε απόσταση αναπνοής από το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο και στην «καρδιά» ενός ρέματος με πολλά δέντρα, άγνωστοι «ξεφορτώθηκαν» για μια ακόμη φορά ξύλινα καφάσια, νάιλον, έπιπλα και άλλα βαριά αντικείμενα. Να επισημάνουμε ότι σε εκείνο το σημείο από το οποίο μόλις πριν από τρεις εβδομάδες τα μηχανήματα του

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα 600 καλύτερα του κόσμου

Μόνο  τέσσερα (4) ελληνικά Πανεπιστήμια στη λίστα...

Μια ακόμη διεθνής διάκριση ήρθε για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς σύμφωνα με τη λίστα του Center for World University Rankings, τέσσερα (4) από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας έχουν συμπεριληφθεί στα 600 καλύτερα του κόσμου. Ανάμεσά τους, στην 4η πανελλαδικά θέση και 582ή παγκόσμια, βρίσκουμε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (44,85 βαθμοί), το οποίο παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, συνεχίζει ναα έχει διεθνή αναγνώριση. Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, πρώτο μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στην 331 θέση με 46.06 βαθμούς, ακολουθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (478η θέση, 45,2 βαθμοί), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης (551η θέση, 44,96 βαθμοί). Για την κατάταξη αξιολογούνται διάφορες παράμετροι, από την ποιότητα της εκπαίδευσης και τις εργασιακές ευκαιρίες για τους απόφοιτους, μέχρι τις ικανότητες του διδακτικού προσωπικού. Κορυφαίο πανεπιστήμιο στον πλανήτη αναδείχθηκε το Χάρβαρντ με το απόλυτο των 100 βαθμών, ενώ ακολουθούν το Στάνφορντ (99,09 βαθμοί) και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (98,69). Την πεντάδα συμπληρώνουν το Κέμπριτζ (97,64) και η Οξφόρδη (97,51).

Σε μουσικοχορευτική πανδαισία, αναδείχθηκε η εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ''Ένα τραγούδι για την Ήπειρο''

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με κυκλωτικούς χορούς, αργά μέσα στη νύχτα, ολοκληρώθηκε η μεγάλη εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας «Ένα τραγούδι για την Ήπειρο» στο Θέατρο Πέτρας. Με τους αληθινούς πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες, τους φίλους της Ηπείρου και της ζώσας παράδοσης που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της Π.Σ.Ε, να έχουν πάρει από νωρίς τη σκυτάλη στη μεγάλη μουσικοχορευτική σκυταλοδρομία, εκπέμποντας με χορούς της μακράς διάρκειας πολύτιμα μηνύματα ανάτασης και έγερσης, σε τόσο δύσκολους καιρούς. Σε καιρούς που μπορούμε να πορευτούμε όλοι μαζί, σαν κρίκοι στην ίδια αδιάσπαστη αλυσίδα, όπως στους χορούς μας. Η εκδήλωση ξεκίνησε μαγικά, με τρεις εξαίρετους δεξιοτέχνες του κλαρίνου και τις κομπανίες τους, όλους μαζί στη σκηνή, στο εμβληματικό ξεκίνημα κάθε Ηπειρώτικης σύναξης το μοιρολόι. Η εναλλαγή των δεξιοτεχνών, η διαδοχική εναλλαγή των ρόλων μεταξύ τους προοιώνισαν με τον πιο υποσχετικό τρόπο ό,τι ακολούθησε σε αυτή. Μια πλειάδα κομπανιών, δεξιοτεχνών, ομίλων και ερμηνευτών ανταποκρίθηκαν εθελοντικά στο κάλεσμα της Πανηπειρωτικής, ερμηνεύοντας τον ανθό της Ηπειρώτικης Μουσικής Παράδοσης. Ο Νίκος και ο Κώστας Φιλιππίδης, οι κομπανίες του Θοδωρή Γεωργόπουλου και του Τάσου Μαγκλάρα, ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Κώστας Λεοντίδης και ο Κώστας Μάντζιος, η Παραδοσιακή Χορωδία και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Π.Σ.Ε., το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» και το πολυφωνικό της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, η Ντίνα Αλεξοπούλου, ο Τάσος Κατωπόδης, ο Θωμάς Κυρίτσης, οι χορευτικοί όμιλοι των Συλλόγων Ηπειρωτών Πετρούπολης, Θριασίου Πεδίου και της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, , ήταν όλοι εκεί, μετατρέποντας το «Ένα Τραγούδι για την Ήπειρο» σε μια μουσικοχορευτική πανδαισία. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος βράβευσε το σύνολο των συμμετεχόντων ενώ

ΠΡΟΣΟΧΗ-Διακοπές ρεύματος αύριο και μεθαύριο σε περιοχές των Δήμων Πάργας και Πρέβεζας!!!

Σας γνωρίζουμε ότι αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή 17 και 18 Ιουλίου, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές των Δήμων Πάργας και Πρέβεζας,λόγω απαραιτήτων εργασιών στα δίκτυα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε α.ε. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνεχεία ρεύμα.Έτσι για λογούς ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς η αλλά στοιχειά του δικτυού ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.στις παρακάτω περιοχές:

Μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες των Ιωαννίνων ξεκινούν δικαστικό αγώνα κατά του ΟΑΕΕ

Συνάντηση σήμερα Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 19:00,  στην αίθουσα Περιφέρειας, Στοά Σάρκα - 2ος όροφος

Μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες των Ιωαννίνων ξεκινούν δικαστικό αγώνα κατά του ΟΑΕΕ με ομαδικές προσφυγές.Για ενημέρωση σχετικά με τα επόμενα βήματα της προσπάθειας η «ομάδα κατά του ΟΑΕΕ» διοργανώνει συνάντηση σήμερα Τετάρτη 16 Ιουλίου (19:00) στα Ιωάννινα (αίθουσα Περιφέρειας, Στοά Σάρκα - 2ος όροφος).Σε ανακοίνωση για τις αιτίες και τις διεκδικήσεις της πρωτοβουλίας η «ομάδα κατά του ΟΑΕΕ» αναφέρει τα ακόλουθα:«Η άρνηση του ΟΑΕΕ και των αρμόδιων υπουργείων να καταλάβουν το πρόβλημα των ελεύθερων επαγγελματιών, που αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές στον ΟΑΕΕ, λόγω δυσμενών καταστάσεων που δημιούργησε η κρίση η οποία πλήττει την χώρα μας και περισσότερο τον ιδιωτικό τομέα, μας αναγκάζει να στραφούμε με κάθε μέσο εναντίον της Πολιτείας.Η «ομάδα κατά του ΟΑΕΕ» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέσω της επιτροπής που δημιούργησε για την υπεράσπιση των συμπολιτών μας, που θέλουν να αντιδράσουν στην εξαφάνιση και στοχοποίηση του ελευθεροεπαγγελματία, προχωρούν σε ομαδικές προσφυγές.Ήδη 6.600 ειδοποιήσεις, σε όλη τη χώρα, από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) απειλούν με κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας τους συμπολίτες μας και αναμένονται άλλες 220.000 ειδοποιήσεις το επόμενο διάστημα.Ήδη 16.000 τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν δεσμευτεί στην πόλη μας για χρέη προς το δημόσιο, άρα αυτό που κινδυνεύει σε πρώτη φάση είναι οι καταθέσεις μας.Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων βρίσκεται στο πλευρό μας και μας διέθεσε μια λίστα 22 δικηγόρων, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν την δικαστική διαμάχη εναντίον του ΟΑΕΕ.Οι προσφυγές που αρχίζουν να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας σε όλη τη χώρα συνοπτικά διεκδικούν:

74 κιλά χασίς εντόπισαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο που καταδίωξαν χθες στο τελωνείο Κακαβιάς!

Μέσα σε ειδικές κρύπτες τα ναρκωτικά!!!

74 κιλά χασίς,μέσα σε ειδικές κρύπτες του αυτοκινήτου 4Χ4,που καταδίωξαν χθες το μεσημέρι,ανακάλυψαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κακαβίας!Την  κινηματογραφική καταδίωξη του Αλβανού οδηγού και του αυτοκινήτου του,από την αστυνομία και τους άνδρες του τελωνείου της Κακαβιάς,κατέγραψε καρέ καρέ ο φακός του epirusgate!!!Όλα ξεκίνησαν όταν χθες το μεσημέρι,ο Αλβανός οδηγός του οχήματος,αφού πέρασε αρχικά τον έλεγχο από των Αλβανικών αρχών,στη συνέχεια μπήκε στο Ελληνικό τμήμα του τελωνείο και οι τελωνειακοί του ζήτησαν να πραγματοποιήσουν έρευνα στο αυτοκίνητο του.Ο Αλβανός  αμέσως ανέπτυξε ταχύτητα και έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη,στην Οδό Κακαβιάς-Ιωαννίνων.Σε απόσταση περίπου δυο χιλιόμετρων από το τελωνείο,ο Αλβανός οδηγός του οχήματος,το εγκατέλειψε σε παρακείμενο αγροτικό δρόμο και εξαφανίστηκε σε δασώδη περιοχή.Οι έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού συνεχίζονται.Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια τόσο στους αστυνομικούς του Α.Τ. Κακαβιάς,όσο και στους τελωνειακούς,οι όποιοι δίνουν καθημερινά μάχη με τους εμπόρους ναρκωτικών!

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:Πάνω από 150 εργαζόμενοι έχουν ήδη παραδώσει το φύλλο αξιολόγησης στο σωματείο

Δεύτερη μέρα παραλαβής- παράδοσης των φύλλων αξιολόγησης η χθεσινή και στο νοσοκομείο Πρέβεζας πάνω από 150 εργαζόμενοι έχουν ήδη παραδώσει το φύλλο αξιολόγησης στο σωματείο. Μέχρι στιγμής η συμμετοχή στο κάλεσμα του σωματείου είναι καθολική…αφού μένουν ακόμη 65 φύλλα τα οποία αναμένεται να κατατεθούν σήμερα. Στο Δήμο Πρέβεζας δεν παρατηρήθηκε κάποια κίνηση για να προχωρήσει η διαδικασία. Να θυμίσουμε πως τόσο οι Δήμοι Πρέβεζας και Ζηρού, όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου υιοθέτησαν τα ψηφίσματα των Συλλόγων Εργαζομένων και είπαν «όχι» στην διαδικασία της αξιολόγησης. Στο Δήμο Πάργας, ωστόσο έγινε ο επιμερισμός των ποσοστών.

Κωτσόβολος: Νέο κατάστημα στα Γιάννενα και προσφορές

Στην οδό Σταύρου Νιάρχου 8 (πρώην Πανεπιστημίου)

Η Κωτσόβολος μπαίνει δυναμικά στην καρδιά του καλοκαιριού με προσφορές και δόσεις που θα κάνουν τον κόσμο να… παραμιλά, με νέο κατάστημα στα Γιάννενα.Η εταιρεία υποδέχτηκε τις θερινές εκπτώσεις με το μήνυμα: "Καλοκαιρινές Εκπτώσεις… να παραμιλάς", προμηνύοντας τη μεγάλη διαθεσιμότητα αλλά και τα μοναδικά προγράμματα άτοκων δόσεων.Η Κωτσόβολος ανοίγει την αυλαία των εκπτώσεων με τις παρακάτω μοναδικές προσφορές οι οποίες ισχύουν έως τις 20 Ιουλίου, όπως:
Ψυγειοκαταψύκτης BOSCH μόνο 397€
Κλιματιστικό ΚEROSUN CLIMA μόνο 249€
Laptop HP με διπύρηνο επεξεργαστή μόνο 299€
Οι εκπληκτικές καλοκαιρινές εκπτώσεις της Κωτσόβολος συνοδεύονται και από 40 άτοκες δόσεις που ισχύουν για όλες ανεξαιρέτως τις αγορές άνω των 299€.Η έναρξη της εκπτωτικής περιόδου όμως συνδυάστηκε για την εταιρεία και με τα εγκαίνια νέου καταστήματος,ατα Ιωάννινα το κατάστημα της πόλης μεταφέρθηκε σε έναν εξαιρετικό, νέο χώρο, συνολικού εμβαδού 1.450 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Σταύρου Νιάρχου 8 (πρώην Πανεπιστημίου).Διαθέτει άνετο parking και ξεχωρίζει για την υπερσύγχρονη διαμόρφωση που έχει βασιστεί στα διεθνή πρότυπα του Ομίλου Dixons.Εκεί όλοι οι κάτοικοι των Ιωαννίνων και οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να δουν τα προϊόντα από κοντά και να απολαύσουν κορυφαία εξυπηρέτηση από το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό της Κωτσόβολος.

Εμφανίστηκαν ψύλλοι στην καρδιολογική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων!!!

Φαγουρίζονταν...έντονα το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στην καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και η διοίκηση του Νοσοκομείου, δεν άργησε να δώσει εντολή να γίνει απεντόμωση του χώρου, ώστε να απομακρυνθούν οριστικά τα επικίνδυνα παράσιτα. Έτσι λοιπόν, το περασμένο Σάββατο τα συνεργεία απολύμανσης έπιασαν δουλειά και μέσα σε δύο ώρες απεντόμωσαν το χώρο, ώστε να αποδοθεί και πάλι προς χρήση. Βέβαια, η όλη διαδικασία απαιτεί δύο ακόμη επαναλαμβανόμενες απεντομώσεις, προκειμένου να εξαφανιστούν οι ψύλλοι και όλο αυτό το διάστημα, η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και μετέφερε τους ασθενείς σε άλλους κατάλληλους χώρους, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου αιτία της εμφάνισης ψύλλων είναι προφανώς η ύπαρξη αδέσποτων ζώων περιμετρικά του νοσοκομείου, από τα οποία -μέσω επισκεπτών- εισχώρησαν οι ψύλλοι στο εσωτερικό της καρδιολογικής μονάδας.

Πληθαίνουν τα περιστατικά Bullying στα Γυμνάσια της Άρτας

Τι δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Γυμνάσια του νομού

Στα συμπεράσματα από την έρευνα που πραγματοποίησαν για πέντε μήνες σε Γυμνάσια της Άρτας για τον Σχολικό εκφοβισμό και την σχολική βίας, αναφέρθηκαν η ψυχολόγος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Άρτας-Πρέβεζας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, Κυριακή Λάντα και η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Καίτη Μπληγιάννου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρουσιαστεί έντονα και στα σχολεία της περιοχής περιστατικά σχολικού εκφοβισμού (bullying) ανάμεσα σε μαθητές. Δυστυχώς, ο σχολικός εκφοβισμός τείνει να γίνει μέρος της καθημερινότητας στα σχολεία της Άρτας και αυτό έχει άμεση σχέση με την υφιστάμενη οικονομική κρίση, αφού η πίεση που νιώθουν ανήλικοι μέσα από τα σπίτια τους είναι λογικό να βρίσκει διέξοδο στα σχολικά προαύλια, σε "αδύναμους" σωματικά και ψυχολογικά συμμαθητές τους. Από τα δεδομένα της έρευνας προκύπτει, ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα περιστατικά λεκτικής, παρά σωματικής βίας, ωστόσο η κατάσταση δείχνει να μην φεύγει εκτός ελέγχου χάρη στην έγκαιρη επέμβαση είτε των

Ελάχιστοι επιστήμονες καταφέρνουν να κάνουν έστω μια δημοσίευση

Αποκαλυπτική έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιάννη Ιωαννίδη 

Ελάχιστοι επιστήμονες -λιγότεροι από το 1%- σε όλο τον κόσμο καταφέρνουν να κάνουν κάθε χρόνο κάποια επιστημονική δημοσίευση και μάλιστα σε διεθνούς κύρους περιοδικό. Αυτή όμως η μικρή επιστημονική ελίτ κυριαρχεί διεθνώς στο επιστημονικό στερέωμα, καθώς τα ονόματά τους εμφανίζονται στο 41% όλων των δημοσιεύσεων, ποσοστό που ανεβαίνει στο 87%, όταν πρόκειται για τις πιο προβεβλημένες δημοσιεύσεις. Αυτό διαπίστωσε μια νέα μελέτη, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Γιάννη Ιωαννίδη του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια και του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο "PLoS One", σύμφωνα με το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό "Science", χρησιμοποιώντας την ευρεία βάση δεδομένων Scopus του μεγαλύτερου εκδοτικού επιστημονικού οργανισμού Elsevier, ανέλυσαν στατιστικά τα άρθρα που δημοσίευσαν μεταξύ 1996 - 2011 περίπου 15 εκατ. επιστήμονες από διάφορα επιστημονικά πεδία. Η έρευνα δείχνει ότι 150.608 επιστήμονες (σχεδόν το 1% του συνόλου των επιστημόνων) δημοσιεύουν ένα άρθρο το χρόνο, 68.221 επιστήμονες δημοσιεύουν δύο περισσότερα άρθρα ετησίως, 37.953 τρία ή περισσότερα άρθρα, 23.342 τέσσερα ή περισσότερα, 15.464 πέντε ή περισσότερα και, τέλος, μια μικρή μειονότητα υπερπαραγωγικών επιστημόνων κατορθώνουν να κάνουν πάνω από δέκα δημοσιεύσεις κάθε χρόνο. Πολλοί από αυτούς τους πιο παραγωγικούς επιστήμονες είναι επικεφαλής εργαστηρίων και

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - Έρχονται fast track "επενδύσεις" μέσα στα δάση!

Στην Ήπειρο θα αντιδράσει κανείς;

Συνηθίζουμε να λέμε στην Ήπειρο, ότι ο περιβαλλοντικός και κυρίως δασικός πλούτος της περιοχής, είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας. Όμως η κυβέρνηση του μνημονίου με νομοσχέδιο που καταθέτει προς ψήφιση μέσα στην εβδομάδα στη βουλή, ανοίγει το δρόμο σε ιδιωτικές επενδύσεις να κάνουν παρεμβάσεις οικοδομικού χαρακτήρα (τουριστικές εγκαταστάσεις, έργα υποδομής και διάφορες επενδυτικές δραστηριότητες) ακόμη και μέσα στα ίδια τα δάση! Με απλά λόγια, το νομοσχέδιο προβλέπει τον αποχαρακτηρισμό χιλιάδων στρεμμάτων, κυρίως γεωργικής γης με διαδικασίες fast track. Έτσι λοιπόν, με όρους μνημονίου το σχέδιο νόμου δίνει τη δυνατότητα να ανακαλείται ή να αίρεται εντός τριμήνου η απόφαση αναδάσωσης περιοχών, από τον διορισμένο εκπρόσωπο της κυβέρνησης (Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης). Παράλληλα, με το ίδιο νομοσχέδιο και προκειμένου να απλουστευθεί η σχετική διαδικασία, καταργείται η ενδιάμεση εισήγηση της πρωτοβάθμιας επιτροπής για την άρση αναδάσωσης, ενώ αλλάζει και ο

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ-ΤΡΟΪΚΑ: "Σε ιδιώτες η Εγνατία Οδός και αναλογικά διόδια από το τέλος του 2015"

Ταύτιση απόψεων σημειώθηκε ανάμεσα στους επιτελείς της τρόικας και του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Το... μενού των συζητήσεων περιελάμβανε το χρονοδιάγραμμα και τους όρους των άμεσων ιδιωτικοποιήσεων, που αφορούν την Εγνατία Οδό, τον ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Στην Ήπειρο το ενδιαφέρον περιορίζεται όχι μόνο στην ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού αλλά και στο ζήτημα των αναλογικών διοδίων στην Εγνατία, το οποίο επίσης ζητήθηκε από την τρόικα. Βάσει των όσων συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην τρόικα και τον Μ. Χρυσοχοΐδη, οι παραχωρησιούχοι είναι υποχρεωμένοι, βάσει των συμβάσεων, να έχουν θέσει μέχρι το τέλος του 2015 αναλογικά διόδια παντού, τα οποία αργότερα θα πρέπει να γίνουν και ηλεκτρονικά. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι θα εφαρμοστεί παντού σύστημα το οποίο θα κάνει αναλογική την τιμολόγηση, ώστε οι διερχόμενοι οδηγοί να πληρώνουν με βάση τα χιλιόμετρα που κάθε φορά διανύουν χρησιμοποιώντας στην Ήπειρο την Εγνατία Οδό.

Συναυλία της BIG BAND της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννιτών

Σήμερα το βράδυ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων 

Συναυλία με τζαζ μελωδίες και ροκ μπαλάντες θα δώσει η BIG BAND της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννιτών, στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου, στα Λιθαρίτσια, την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ. Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Αμπατζής. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΙΒη Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Η προσέλευση του κοινού θα γίνει από την πίσω πόρτα του κήπου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων (δεξιά από την πλατεία στα Λιθαρίτσια).

ΠΡΟΣΟΧΗ-Κυκλοφοριακή παράκαμψη επαρχιακής οδού Ποταμιάς Ν. Θεσπρωτίας προς Κυψέλη Ν. Πρέβεζας

Από σήμερα έως τις 15 Σεπτεμβρίου
Γίνεται γνωστό ότι, λόγω εκτέλεσης από την υπηρεσία μας του έργου «Αποκατάσταση βατότητας της επαρχιακής οδού Γλυκής - Ποταμιά - Κυψέλη», η επαρχιακή οδός Ποταμιάς Ν. Θεσπρωτίας προς Κυψέλη Ν.Πρέβεζας, θα παραμείνει κλειστή σε μήκος 1,2 χλμ., για το χρονικό διάστημα από 16-07-2014 μέχρι 15-09-2014 Στο διάστημα αυτό η κίνηση των οχημάτων στο σημείο αυτό θα γίνεται μέσω κατάλληλα σηματοδοτημένης παρακαμπτηρίου αγροτικής οδού.Η Υπηρεσία θα καταβάλλει προσπάθεια ώστε ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία όσο το δυνατόν νωρίτερα.Ζητάμε την κατανόησή σας.

Προσλήψεις ναυαγοσωστών στην Ηγουμενίτσα

Ανακοίνωση για την πρόσληψη με επιλογή επτά (7) ατόμων με σύμβαση διάρκειας ενός μηνός (Αύγουστος) , για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του Δήμου Ηγουμενίτσας.Αναλυτικά:
Θα προσληφθούν 7 άτομα ΠΕ ή ΔΕ Ναυαγοσώστες
Α. για ΠΕ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ 
1)    Πτυχίο ή δίπλωμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ειδικότητας Ναυαγοσωστικής ή Κολύμβησης       ή       Υδατοσφαίρισης ή δραστηριοτήτων νερού κλειστού ή ανοικτού χώρου ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή προγραμμάτων σπουδών Επιλογής( Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής , αντίστοιχης ειδικότητας,
2)     Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι Αδείας Ναυαγοσώστη από Λιμενική Αρχή η οποία θα είναι σε ισχύ.
Β. για ΔΕ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ 
1) Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος  
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά: 

Προκήρυξη για εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές

Εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η προκήρυξη των Αστυνομικών Σχολών 2014 για την εισαγωγή υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις φέτος. Οι εισακτέοι που αριθμούν σε 250 θα εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές το έτος 2016-2017. Ειδικότερα σύμφωνα με την προκήρυξη των Αστυνομικών Σχολών 2014 ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε διακόσιοι πενήντα (250) ενώ για την σχολή Αξιωματικών 40. Επί του αριθμού αυτού, ποσοστό 3%, ήτοι επτά (7) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους, κατόχους απολυτηρίου ημερησίου ΕΠΑ.Λ (Α΄ ομάδα), της περίπτ. β παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009 και από κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ημερησίων Τ.Ε.Ε., πτυχίου ειδικότητας ημερησίων Ναυτικών Λυκείων κλπ. Συγκεκριμένα, επί του ποσοστού αυτού (3%), i) ποσοστό 90%, ήτοι έξι (6) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψήφιους, κατόχους απολυτηρίου ημερησίου ΕΠΑ.Λ (Α΄ ομάδα), και από κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ημερησίων Τ.Ε.Ε., πτυχίου ειδικότητας ημερησίων Ναυτικών Λυκείων κλπ., (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ). Ποσοστό 10%, ήτοι μία (1) θέση, θα καλυφθεί από υποψήφιους, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΕΠΑ.Λ. (Α΄ ομάδα), τα έτη 2012 ή 2013 και δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το