Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

ΤΩΡΑ-Χωρίς ρεύμα η μισή πόλη των Ιωαννίνων!!!

Εκτός λειτουργίας ο υποσταθμός της ΔΕΗ στην Πεδινή Ιωαννίνων
Στο σκοτάδι είναι βυθισμένη αυτή την ώρα η μισή πόλη των Ιωαννίνων, εξαιτίας βλάβης που παρουσιάστηκε στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Πεδινή Ιωαννίνων. Το ιστορικό κέντρο της πόλης, η οδός Ανεξαρτησίας, τμήμα της Ανατολής,η περιοχή της Βρυσούλας, η Πεδινή, το Βελισσάριο, η περιοχή στο τέρμα της Λεωφόρου Δωδώνης αλλά και μεγάλο τμήμα της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Αθηνών, βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Το σκοτάδι απλώνεται  και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αθηνών  και οι οδηγοί αιφνιδιάζονται με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση ατυχήματος. Απαιτείται προσοχή!!!Τεχνικοί της ΔΕΗ βρίσκονται ήδη στον υποσταθμό της Πεδινής επιχειρώντας να αποκαταστήσουν την βλάβη.

Αυξήθηκαν τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο οι ακάλυπτες επιταγές!!!

Στα 225,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν στα τέλη Ιουνίου 2014 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές. Σε σχέση με τα τέλη Μαΐου (199,7 εκατ. ευρώ) αυξήθηκαν κατά 25,9 εκατ. ευρώ.Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας», οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν τον Ιούνιο στα 180,1 εκατ. ευρώ, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 45,4 εκατ. ευρώ.Τον Ιούνιο 2014 σφραγίσθηκαν 1.625 ακάλυπτες επιταγές αξίας 19,6 εκατ. ευρώ και αποσύρθηκαν ακόμη 4.568 απλήρωτες συναλλαγματικές αξίας 6,24 εκατ. ευρώ.Συνολικά οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014 ανήλθαν σε 11.909 τεμάχια, 50,77% λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 29.459, καταγράφοντας μείωση 21,01% εν συγκρίσει με τα τέλη Ιουνίου 2013.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Mετέφεραν με αυτοκίνητο πάνω από 41 κιλά χασίς!!!

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ενός 41χρονου υπηκόου Αλβανίας και μίας 33χρονης υπηκόου Γεωργίας, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο πάνω από (41) κιλά κάνναβης. Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα τα  ξημερώματα στον Σμέρτο Φιλιατών Θεσπρωτίας, όταν εντοπίστηκε ένα  ύποπτο όχημα, με επιβάτες τους δύο συλληφθέντες και ακινητοποιήθηκε για  έλεγχο. Από την έρευνα που επακολούθησε στο εσωτερικό του ύποπτου αυτοκινήτου,  βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών δύο ταξιδιωτικοί σάκοι με ποσότητα  κάνναβης, συνολικού βάρους (41) κιλών και (670) γραμμαρίων.  Επιπρόσθετα, στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν πλαστή ταυτότητα και  άδεια οδήγησης ρουμανικών αρχών καθώς και μία πλαστή ελληνική άδεια  παραμονής. Τα ναρκωτικά, τα πλαστά έγγραφα και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας  ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Στα Γιάννινα το Γ΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών Εξωτερικού

Από 24 μέχρι 27 Ιουλίου

Στα Γιάννινα και από 24 μέχρι 27 Ιουλίου θα γίνει το Γ΄ Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου κ. Χρυσόστομος Δήμου στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής που πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία της.Οι εργασίες του Συνεδρίου θ’ αρχίσουν το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιουλίου, και θα κλείσουν την Κυριακή 27.07.2014 με την ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων. Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Grand Serai.Οι προετοιμασίες για την οργάνωση του συνεδρίου προχωρούν με γοργό ρυθμό. ΄Ηδη το Παγκόσμιο Συμβούλιο ενημέρωσε τις ανά τον κόσμο Ομοσπονδίες Ηπειρωτών για το συνέδριο, με την παράκληση να κάνουν τις δικές τους προετοιμασίες για να μπορούν να λάβουν μέρος σ’ αυτό.Τέλος ανακοίνωσε την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου η οποία αποτελείται από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και απαρτίζεται από τους κ.κ. Χρυσόστομο Δήμου, πρόεδρο,Ευθύμιο Μπόκια, αντιπρόεδρο, Ελευθέριο Δημητρίου, γεν. γραμματέα, Αθανάσιο Νασίκα, ταμία, Γεώργιο Καλλίδη, ειδικό γραμματέα, Σπύρο Κωσταδήμα, υπεύθυνο τύπου και επικοινωνίας καθώς και του επιτίμου προέδρου κ. Νικόλαου Γκατζογιάννη και τηςΕλευθερίας Βασιώτη, υπεύθυνης συντονισμού και οργάνωσης του Συνεδρίου.

Η πρώτη συνάντηση Κ.Παπούλια με τον νεο μητροπολίτη Ιωαννίνων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την από τον νόμο προβλεπόμενη διαβεβαίωση τους πραγματοποίησαν σήμερα οι νεοεκλεγέντες μητροπολίτες ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπoύλια.Οι μητροπολίτες Iωαννίνων κ. Μάξιμος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος,Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και Ελασσώνος κ. Χαρίτων, διαβεβαίωσαν πως θα τηρούν τους ιερούς κανόνες και τους νόμους του Κράτους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.Η τελετή έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα, Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 και ώρα 13:00 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, παρουσία και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδου.Μετά το πέρας της

Μειώνεται κατά 15% ο αριθμός των μετεξεταστέων της Α' Λυκείου,με νέα ρύθμιση!!!

Απομειώνεται σε ποσοστό περίπου 15% ο αριθμός των μαθητών της Α' Λυκείου που παραπέμπονται σε επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο βάσει της τελικής ρύθμισης που προωθήθηκε για τις προαγωγικές εξετάσεις.Σύμφωνα με την τροπολογία, που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, και στην οποία ενσωματώθηκε νομοτεχνική βελτίωση του υφυπουργού Παιδείας κ. Δερμετζόπουλου, όταν κάποιος μαθητής έχει επιτύχει γενικό βαθμό ίσο ή ανώτερο του δέκα και έχει επιτύχει βαθμό τουλάχιστον οκτώ σε έναν ή δυο κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα» ή «Μαθηματικά» και ταυτόχρονα έχει επιτύχει Μ.Ο. κλάδων ίσο ή ανώτερο του δώδεκα και πέντε δέκατα (12,5), ο οποίος προκύπτει από την προφορική και γραπτή βαθμολογία στους κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα», «Μαθηματικά» και «Φυσικές επιστήμες», τότε δεν παραπέμπεται στους παραπάνω κλάδους μαθημάτων και προάγεται.Χωρίς τη νέα ρύθμιση το ποσοστό των μεταξεταστέων θα ήταν περίπου 23%. Το 15% θεωρείται ανεκτό στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών δεδομένων. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε σημερινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ 1.«Έγιναν δύο διορθώσεις» σημείωσε ο

Προσλήψεις 50.000 ανέργων στους δήμους τον Σεπτέμβριο

Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Στην πρόσληψη 50.000 ανέργων πρόκειται να προχωρήσει το Σεπτέμβριο μέσω των δήμων και άλλων δημόσιων φορέων ο ΟΑΕΔ μέσω του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Οι προσλήψεις ανέργων από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν για πέντε μήνες και με αμοιβή 490 ευρώ για άνεργους άνω των 25 ετών και 425 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών. Τα κριτήρια αναμένεται να είναι τα ίδια με τις προκηρύξεις του ΟΑΕΔ για το 2013 καθώς και το καθεστώς εργασίας. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αίτησης για την διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος μεταξύ Λευκάδας και Πρέβεζας!!!

Yδροστρόβιλος σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι,στην περιοχή  μεταξύ Λευκάδας και Πρέβεζας. Η φωτογραφία είναι του Ανδρέα Αραβανή από την Λευκάδα. Τον ευχαριστούμε!
netar.gr

Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 02-07-2014 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Β’ τρίμηνο έτους 2014 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων οικ. έτους 2014, όπως διαμορφώθηκε μετά την 3η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014.
3. Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της

Πανηγυρίζει την Πέμπτη ο Ναός της Αγίας Μαρίνας,στην Καλούτσιανη

Ο Φερώνυμος Ναός της Καλούτσιανης πανηγυρίζει μεθαύριο, Πέμπτη, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και θα γίνουν σ’ αυτόν εορταστικές ακολουθίες. Συγκεκριμένα, αύριο, Τετάρτη και ώρα 8 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θα ακολουθήσει κήρυγμα από τον Αρχιμανδρίτη π. Δημήτριο Αργυρό, Διευθυντή της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς. Στη συνέχεια θα γίνει λιτάνευση των λειψάνων της Αγίας Μαρίνας. Την Πέμπτη, ανήμερα της εορτής, το πρωί θα ψαλεί Όρθρος και θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει κήρυγμα από τον πρεσβύτερο π. Σέργιο Μαρνέλλο, εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου. Στις 8 μ.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση προς την Μεγαλομάρτυρα Αγία Μαρίνα.

ΠΡΕΒΕΖΑ-Καθαρισμό της παραλίας του Μονολιθίου θα πραγματοποιήσουν τα μέλη τoυ Κ.Ε.Θ.Ε Α Ηπειρος

Καθαρισμό της παραλίας του Μονολιθίου θα πραγματοποιήσουν τα μέλη τoυ Κ.Ε.Θ.Ε Α Ηπειρος στο πλαίσιο των καλοκαιρινών διακοπών που πραγματοποιούν στην περιοχή μας. Η οικολογική παρέμβαση έχει οριστεί για την Παρασκευή 18 Ιουλίου από τις 9.40 έως τις 11.40 με την συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Θωμά, τον Σύλλογο Ανθρώπολις, τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών καθώς επίσης τον Περιβαλλοντικό και τον Ορειβατικό Σύλλογο. Tα μέλη του Κ..Ε.Θ Ε .Α θέλουν με αυτό τον τρόπο να στείλουν ένα μήνυμα προς την κοινωνία για την προσπάθεια που κατέβαλλαν και κατάφεραν να βγουν νικητές από τη μάχη με τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ δημιουργήθηκε το 2007 και σήμερα διαθέτει ένα δίκτυο θεραπευτικών υπηρεσιών στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα και την Άρτα που μπορεί να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Μέχρι 25 Ιουλίου στη ΔΕΗ οι πληρωμές για το ανεξόφλητο χαράτσι του 2013

Στη συνέχεια τα στοιχεία αποστέλλονται στην Εφορία!

Στις 28 Ιουλίου η ΔΕΗ θα αποστείλει στο υπουργείο Οικονομικών και από εκεί αυτόματα θα καταχωρηθούν στις ΔΟΥ τα στοιχεία για όλα τα ανεξόφλητα ποσά που αφορούν το χαράτσι (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων-ΕΕΤΑ) 2013. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της επιχείρησης, όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία. Ειδικότερα,όπως διευκρινίζει η ΔΕΗ: "Το ποσό αυτό δεν θα χαθεί, καθώς θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά. Το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στο λογαριασμό αυτό και πιο συγκεκριμένα με το λεκτικό ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ. Αν από την παραπάνω πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του, τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας ένα πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα -ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο". Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να καλείτε στο 11770 με αστική χρέωση για όλη την Ελλάδα.

Ο Gustavo Russo επιστρέφει με το σόου του «Tango in red major»!!!

Σήμερα το βράδυ, θα χορέψει στο θέατρο Φρόντζου στα Ιωάννινα

Η καλοκαιρινή περιοδεία του Gustavo Russo στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνει και τη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εμφανιστεί στις 14 Ιουλίου. Στις 15 Ιουλίου θα χορέψει στο θέατρο Φρόντζου στα Ιωάννινα, ενώ το αθηναϊκό κοινό θα τον συναντήσει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στις 17 Ιουλίου.Στo χορευτικό tαngo υπερθέαμα που ενορχήστρωσε, με τον εκρηκτικό ερωτισμό και σήμα κατατεθέν τις χρωματικές αντιθέσεις, το κόκκινο-το χρώμα σύμβολο του πάθους- έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αντανακλώντας το πνεύμα αυτού του εντυπωσιακού είδους χορού.Σύμφωνα με τον Gustavo Russo το κόκκινο «είναι ένα εμβληματικό χρώμα στο Τάνγκο το οποίο συνδέεται με το πάθος, την αγάπη, τη Ζωή, το αίμα στο σώμα μας. Είναι το κυρίαρχο χρώμα στο κραγιόν που φοράει μια γυναίκα και μπορεί να τονίσει μια σκέψη μας στο χαρτί... Αυτό είναι και το σκεπτικό με το οποίο αυτό το χρώμα επικρατεί σε όλη την 
παράσταση. Το χρώμα της ρίζας του chakra που μας συνδέει με τη Γη. Όπως ακριβώς και ένας δημοφιλής χορός, όπως το Τάνγκο, το κάνει!».O Gustavo Russo, ο διάσημος χορευτής και χορογράφος του tango θα επιστρέψει στην Ελλάδα έχοντας στο πλευρό του ως παρτενέρ την Samantha Garcia.

Το πρόγραμμα του 14ου τριημέρου κτηνοτροφίας στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων

Το πρόγραμμα του φετινού τριημέρου κτηνοτροφίας στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων:
Παρασκευή 1 Αυγούστου:
-Προετοιμασίες
-Προβολή ντοκιμαντέρ
Σάββατο 2 Αυγούστου:
-Ορειβασία(Ανάβαση στο Γράμμο)
-Εκδηλώσεις-Χοροί Παραδοσιακή Μουσική-Τραγούδια
Και το βράδυ το παραδοσιακό γλέντι στις ταβέρνες του χωριού!
Κυριακή 3 Αυγούστου:
-Παρουσίαση παραγωγής παραδοσιακών και κτηνοτροφικών προϊόντων από τους κτηνοτρόφους του χωριού πριν την έναρξη των εκδηλώσεων.
Πλούσιο γεύμα(ψητό,γίδα βραστή,τυριά,πίτες κλπ)
-Έναρξη προγράμματος-Χαιρετισμοί
-Ποιμενικό δρώμενο και χορός από κτηνοτρόφους και από την Π.Ο.Π.Σ.Β
-Δημοτικοί χοροί,τραγούδια,γλέντι και χορός για όλους τους παρευρισκόμενους με το συγκρότημα ΣΜΟΛΙΚΑΣ και τον τραγουδιστή ΦΩΤΗ ΤΡΑΣΙΑ!

Νέα σύνθεση Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητήριου Ιωαννίνων

Κατά τις Συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της 7-7-2014 για εκλογή Προέδρου, της 14-7-2014 για εκλογή Α’ Αντιπροέδρου, η Σύνθεση της νέας Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων έχει ως εξής: Πρόεδρος : Ιωάννης Β. Μήτσης Α’ Αντιπρόεδρος : Δημήτριος Δημητρίου Β’ Αντιπρόεδρος : Χρυσοστόμου Ευθύμιος Γενικός Γραμματέας : Νικόλαος Αναγνώστου Οικονομικός Επόπτης : Βασίλειος Βασιλείου

Τουρνουά μπάσκετ κορασίδων για την ενίσχυση του Συλλόγου «το Χαμόγελο του παιδιού», διοργανώνει η Νικόπολη Πρέβεζας

Τουρνουά μπάσκετ κορασίδων για την ενίσχυση του Συλλόγου «το Χαμόγελο του παιδιού» διοργανώνει η Νικόπολη Πρέβεζας.Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο κλειστό Γυμναστήριο της Πρέβεζας στις 19 Ιουλίου και θα συμμετέχουν οι ομάδες κορασίδων της Νικόπολης, της Νίκης Λευκάδας και του Α.Ο. Βόνιτσας. Στόχος είναι η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών των παιδιών του Συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού».Ώρα έναρξης του τουρνουά 18:00μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6936129710

Συνεχίζεται η μάχη για τα τραπεζοκαθίσματα στην πόλη της Άρτας!

Άλλος ένας ακήρυχτος πόλεμος που χάθηκε για την απερχόμενη δημοτική αρχή του δήμου Αρταίων, είναι αυτός που σχετίζεται με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους. Η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας διενεργεί καθημερινά ελέγχους σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγιεινής και εφαρμόζει την κανονιστική απόφαση του Δήμου Αρταίων και βεβαιώνονται πρόστιμα σε περιπτώσεις επαγγελματιών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν λειτουργούν βάση των αδειών τους σε σχέση με τον αριθμό ή βάση της κανονιστικής απόφασης του Δήμου και της Αρχαιολογίας σε ότι αφορά την έκταση ανάπτυξης τους. Οι έλεγχοι εστιάζονται σε περιοχές μεγάλου αρχαιολογικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, όπου υπήρξαν αρκετές διαμαρτυρίες για τη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς εκεί είχαν αναπτυχθεί τραπεζοκαθίσματα σ’ όλη την έκταση κολλητά πάνω στα 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Στο έργο GRETA συμμετέχει ο Οργανισμός Λιμένος

Το έργο GRETA “Γεωαναφερόμενες Πληροφορίες για Περιβαλλοντικές Εφαρμογές βασιζόμενες σε Τηλεπικοινωνιακές Υποδομές” έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013” και συχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από το ΕΤΠΑ και 25% από Εθνικούς Πόρους. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου ανέρχεται σε 33 μήνες. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.650.000 EUR με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας να είναι 294.000 EUR.Το Εταιρικό Σχήμα, πέραν της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., αποτελείται από έξι (6) εταίρους οι οποίοι προέρχονται από την

Με θετικό πρόσημο «έκλεισε» το 2013 ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος»!!!

Με θετικό πρόσημο «έκλεισε» το 2013 ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» εμφανίζονται κέρδη προ φόρων.Ωστόσο, οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση.Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδα της επιχείρησης, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη πτηνοτροφική βιομηχανία της χώρας και συμπεριλαμβάνεται στις 25 μεγαλύτερες, βάσει πωλήσεων, ελληνικές βιομηχανίες, το 2013 ήταν ύψους 176,56 εκατ. ευρώ, έναντι 183,26 εκατ. ευρώ το 2012, παρουσιάζοντας κάμψη (-3,7% ή -6,70 εκατ. ευρώ).Παρά το γεγονός ότι το μεικτό της περιθώριο συμπιέστηκε (10,2% από 10,8%), με συνέπεια να καταγραφούν μειωμένα κατά 8,6% μεικτά κέρδη ύψους 18,04 εκατ. ευρώ, τα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο (+24,9%), φθάνοντας τα 8,05 εκατ. ευρώ, λόγω δραστικής μείωσης των δαπανών εμπορικής λειτουργίας.Το τελικό αποτέλεσμα της εταιρείας προ φόρων ήταν κέρδη 62.000 ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 14.000 ευρώ το 2012 (αναθεωρημένα στοιχεία), ενώ μετά την

Σε Γιάννενα και Άρτα πιο οξύ το πρόβλημα της ανεργίας…

Σταθερή αποκλιμάκωση της ανεργίας βλέπει ο Υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης, με αφορμή το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων που καταγράφει σε τακτά χρονικά διαστήματα το σύστημα «Εργάνη».Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι καταπολεμάται η ανεργία που μαστίζει τους νέους μας, καθώς πολλά από τα στοιχεία είναι ευκαιριακά, αφού πρόκειται κυρίως για προσλήψεις εποχιακών εργαζομένων, οι περισσότεροι από τους οποίους μόλις τελειώσει η τουριστική σεζόν, το πιο πιθανό είναι να μείνουν και πάλι χωρίς δουλειά.

Στην Ήπειρο
Τα παραπάνω πάντως αποτυπώνονται στα στοιχεία που αφορούν την Ήπειρο, σύμφωνα με τα οποία, τον Ιούνιο (μήνας που έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν) παρατηρείται θετικό ισοζύγιο μόνο στους παραθαλάσσιους Νομούς, Πρέβεζα και Θεσπρωτία, ενώ αρνητικό είναι σε Γιάννενα και Άρτα. Συνολικά στην Ήπειρο τον Ιούνιο χάθηκαν 77 θέσεις εργασίας, αφού έγιναν 

«Χαμός Στο Ίσιωμα – Φεστιβάλ Τζουμέρκων»

Στις 18,19 και 20 Ιουλίου, στο Βριζοτόπι Ποτιστικών Ιωαννίνων

Το εναλλακτικό μουσικό φεστιβάλ, «Χαμός Στο Ίσιωμα – Φεστιβάλ Τζουμέρκων», έφτασε στον 3ο του χρόνο και θα ανεβάσει στα 1200 μέτρα των Τζουμέρκων, στο Βριζοτόπι Ποτιστικών Ιωαννίνων, πολλά και καλά μουσικά ονόματα στις 18,19 και 20 Ιουλίου 2014. Σε ένα υπέροχο τοπίο, 30 χλμ από τα Ιωάννινα, με δασική βλάστηση και δίπλα στα όρια του Εθνικού Δρυμού αλλά με δομές που να κάνουν το ελεύθερο κάμπινγκ μια εύκολη υπόθεση, το Χαμός Στο Ίσιωμα 3 φιλοδοξεί να φέρει κοντά όλους τους ανθρώπους που ζουν, εκφράζονται και ακούν εναλλακτικά. Μουσική τους παρέα επί πολλές ώρες κάθε μέρα, οι παρακάτω καλλιτέχνες:

ΑΣΚΗΤΙΚΗ- Έρχεται η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, μετά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στα Γιάννενα

Με πρωταγωνιστή  τον Γιαννιώτη ηθοποιό Τάσο Νούσια        

Α Σ Κ Η Τ Ι Κ Η   του  Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ (φιλοσοφικό έργο σε θεατρική μορφή) «   Πρόκειται για μια τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού λόγου του συγγραφέα με δραματική μορφή, ώστε ο θεατής να αποκτήσει μια πρωτόγνωρη, πιο ουσιώδη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη. Ο λόγος της  ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ  μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πολλές μεταφυσικές αλήθειες. Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, αν ο άνθρωπος δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει τη φθορά του αλλά και το εσωτερικό του μεγαλείο, θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και να βρει τη λύτρωση. Ο  Νίκος  Καζαντζάκης, αναγνωρισμένος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην παγκόσμια πνευματική σκηνή, είναι ο πιο  μεταφρασμένος έλληνας συγγραφέας. Σε πολλά σημαντικά πανεπιστήμια του εξωτερικού υπάρχουν έδρες για τη μελέτη του έργου του, αλλά και σύλλογοι φίλων του Καζαντζάκη. Η  Ασκητική είναι το πιο διάσημο και πολυδιαβασμένο φιλοσοφικό του έργο. Αποτελεί, δε, τη Βίβλο των ιδεών του συγγραφέα. Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη  έχει σημειώσει τόσο

ΠΡΕΒΕΖΑ-Μέσα στον Αύγουστο θα γίνει η δημοπράτηση κατασκευής του αγωγού ύδρευσης από Ζέφυρο έως δεξαμενές Καναλίου

Μέσα στον Αύγουστο θα γίνει η δημοπράτηση κατασκευής του αγωγού ύδρευσης από Ζέφυρο έως δεξαμενές Καναλίου προϋπολογισμού 2.463.887.00 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.Το έργο θα δώσει λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα που είναι η υδροδότηση της παραλιακής ζώνης. Το Κανάλι σήμερα τροφοδοτείται από τον κεντρικό αγωγό του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας ένα έργο που έχει κατασκευαστεί πριν 40 χρόνια και δεν μπορεί να καλύψει πλέον τις ανάγκες ύδρευσης των κατοίκων δεδομένης και της τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει η περιοχή. Σύμφωνα με την μελέτη ο αγωγός θα ξεκινήσει από τον Ζέφυρο και θα φτάσει έως την διασταύρωση του αγωγού για την πρώτη δεξαμενή ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις θα μεταφέρουν το νερό έως το Κανάλι. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης ,υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο τέθηκε ως μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, δρομολογώντας λύσεις που θα βελτιώσουν τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα την κατάσταση. «Τα προβλήματα τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα του νερού σε μια τουριστική περιοχή, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξή της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπαΐλης, συμπληρώνοντας ότι οι υποδομές της παραλιακής ζώνης θα συμπληρωθούν και με άλλα έργα που

ΠΡΕΒΕΖΑ:Στο Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης και όχι στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης, η παράσταση «Η Γυναίκα της Ζάκυθος»

Στο Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης και όχι στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης θα δοθεί τελικά η παράσταση «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, την Κυριακή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 το βράδυ. Ερμηνεύει η Όλια ΛαζαρίδουΝα σημειωθεί ότι δεν χρειάζεται αλλαγή των εισιτηρίων καθώς ισχύουν τα ίδια. Eισιτήρια προπωλούνται στη Δημοτική Αγορά (ώρες γραφείου). Γενική είσοδος 15 ευρώ. Χορηγός Επικοινωνίας Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας 87,9

Τρεις νέες Προσκλήσεις στον τομέα της Αλιείας

Πυλώνας ανάπτυξης για τη Θεσπρωτική και Ηπειρώτικη οικονομία οι υδατοκαλλιέργειες

Οι υδατοκαλλιέργειες και η μεταποίηση ιχθυηρών αποτελούν δύο ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους της Θεσπρωτικής και Ηπειρώτικης οικονομίας και αποτελούν τη βαριά βιομηχανία της περιφερειακής μας οικονομία, ενισχύοντας σημαντικά κάθε χρόνο τις εξαγωγές της χώραςμας στο συκγκεκριμένο τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, σας παρουσιάζουμε τρεις νέες Προσκλήσεις για ενδιαφερόμενους, τις οποίες υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης και αφορούν όσους επιθυμούν να καταθέσουν πρόταση για να ενταχθούν στα Προγράμματα των Υδατοκαλλιεργειών, της Μεταποίησης και Εμπορίας Αλιευτικών Προϊόντων και Μόνιμης Παύσης Αλιευτικών Δραστηριοτήτων, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013. Ειδικότερα για το μέτρο των

Αλλαγές στο σύστημα τοποθετήσεων εκπαιδευτικών

Αλλαγές αναμένονται ώς το τέλος Ιουλίου στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία δυσπρόσιτων και ακριτικών περιοχών, με στόχο την άμεση κάλυψη των κενών που προκαλούνται κάθε χρόνο.Ήδη ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος προανήγγειλε την επαναφορά της εντοπιότητας για τους δασκάλους και καθηγητές, ενώ -σύμφωνα με τα Νέα- υπό μελέτη βρίσκεται και το ξεκλείδωμα, ύστερα από τέσσερα χρόνια, του πίνακα αναπληρωτών. Ο πίνακας αυτός έχει κλειδώσει από τις 30 Ιουνίου 2010 και έκτοτε δεν προσμετράται η προϋπηρεσία τους.Παράλληλα, εξετάζονται τρόποι ώστε η επικείμενη επαναφορά της μοριοδότησης να μην καταλήξει ξανά σε περιπτώσεις εκπαιδευτικών-φαντασμάτων όπως του Αϊ-Στράτη, δηλαδή σε 

ΤΩΡΑ-Καρέ-καρέ η κινηματογραφική καταδίωξη Αλβανικού αυτοκινήτου στο τελωνείο της Κακαβιάς!!!

Ο αστυνομικός με το όπλο στο χέρι

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Την κινηματογραφική καταδίωξη ενός Αλβανού οδηγού και του αυτοκινήτου του,από την αστυνομία και τους άνδρες του τελωνείου της Κακαβιάς,κατέγραψε πριν από λίγο, καρέ καρέ ο φακός του epirusgate!!!Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλβανός οδηγός του οχήματος,αφού πέρασε αρχικά τον έλεγχο από των Αλβανικών αρχών,στη συνέχεια μπήκε στο Ελληνικό τμήμα του τελωνείο και οι τελωνειακοί του ζήτησαν να πραγματοποιήσουν έρευνα στο αυτοκίνητο του.Εκέινος αμέσως ανέπτυξε ταχύτητα και έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη,στην  Οδό Κακαβιάς-Ιωαννίνων.Σε απόσταση περίπου δυο χιλιόμετρων από το τελωνείο,ο Αλβανός οδηγός του οχήματος,το εγκατέλειψε σε παρακείμενο αγροτικό δρόμο και εξαφανίστηκε σε δασώδη περιοχή,όπου και οι αστυνομικοί των αναζητούν.Δείτε τις φωτογραφίες από την καταδίωξη:

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σε ισχύ η απεργία - αποχή από την αξιολόγηση

Αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την αξιολόγηση καθώς όπως εκτιμά βρίσκεται σε ισχύ η απεργία της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη της η ΠΟΕ- ΟΤΑ.Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία τόσο ο νόμος όσο και η σχετική εγκύκλιος για την εφαρμογή του ορίζουν ως πρώτη ενέργεια για την αξιολόγηση να είναι η έκδοση της πράξης επιμερισμού των ποσοστών. Κατόπιν, το αρμόδιο για την έκδοση απόφασης επιμερισμού όργανο αποστέλλει στους Αξιολογητές τη σχετική απόφαση πριν από τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης.«Με βάση τα ανωτέρω, ευκόλως συνάγεται ότι η έκδοση και αποστολή των πινάκων επιμερισμού αποτελεί προαπαιτούμενη ενέργεια προκειμένου οι υπάλληλοι να συντάξουν τις εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και οι αξιολογητές να συντάξουν τις εκθέσεις αξιολόγησης. Στην περίπτωση λοιπόν που δεν έχουν συνταχθεί ακόμα ή δεν έχουν αποσταλεί οι πίνακες επιμερισμού οι αξιολογητές δεν δύνανται να προβούν σε αξιολόγηση των

ΠΡΕΒΕΖΑ:Επεκτείνεται για δυο χρόνια το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης αλιέων

Επεκτείνεται για δύο χρόνια η χορήγηση πρόωρης σύνταξης στους ψαράδες, που έχουν ενταχθεί στο κοινοτικό πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης αλιέων (ΕΠΑΛ 2000-2006), με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Καρασμάνης.Με τη συγκεκριμένη απόφαση, που βασίζεται σε ειδική νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή, θα συνεχιστεί κανονικά η καταβολή της πρόωρης σύνταξης στους ψαράδες, λόγω της γενικής αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, από τα 65 στα 67 χρόνια.Έτσι, αίρεται ο αποκλεισμός από το κοινοτικό πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των ψαράδων ηλικίας από 65 έως 67 ετών και η προϋπολογισθείσα δαπάνη για τις συνταξιοδοτήσεις, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα καλυφθεί από εθνικές πιστώσεις.

Χωρίς δύο η σημερινή προπόνηση του ΠΑΣ

Με τους Τσουκαλά και Τάχια να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα την Τρίτη.Οι δύο ποδοσφαιριστές αισθάνθηκαν ενοχλήσεις στην κνήμη και προτιμήθηκε για προληπτικούς λόγους να ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα με τον φυσιοθεραπευτή Φίλιππο Σκόρδο.Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας των Ιωαννίνων ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε προπόνηση δύναμης και αναερόβια τρεξίματα. Η προετοιμασία του ΠΑΣ θα συνεχιστεί το απόγευμα με νέα προπόνηση που θα περιλαμβάνει ασκήσεις τακτικής

ΕΚΤΑΚΤΟ-Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!!!

Στις 13:30 σήμερα το μεσημέρι, στο λιμάνι εσωτερικού της Ηγουμενίτσας συγκρούστηκε το Φέρι μποτ  ΕΛΕΝΗ με τα Φέρι μποτ ΝΑΝΤΗ και ΝΗΡΕΑΣ. Το πλοίο  ΕΛΕΝΗ που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα  για το λιμάνι της Κέρκυρας,εξαιτίας μηχανικής βλάβης, κόλλησε στις πρύμνες των πλοίων  ΝΑΝΤΗ και ΝΗΡΕΑΣ κατά την αναστροφή του!Από το συμβάν υπήρξε αναστάτωση στους επιβάτες των πλοίων,ενώ χρειάστηκε η βοήθεια ρυμουλκού,προκειμένου να αποκολληθεί το πλοίο ΕΛΕΝΗ.Να σημειωθεί πως στο πλοίο ΕΛΕΝΗ επέβαιναν 159 άτομα,ενώ στο γκαράζ του πλοίου υπήρχαν 55 ΙΧ αυτοκίνητα,2 φορτηγά οχήματα και 1 δίκυκλο.Οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και θα αναχωρήσουν σε λίγη ώρα για την Κέρκυρα με τα πλοία ΑΝΩ ΧΩΡΑ και ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ.

Να ξανανοίξει το Taxis έως τις 18 Ιουλίου ζητεί το Οικονομικό Επιμελητήριο

Χιλιάδες φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να  υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη δήλωσή τους!!!

Ανοικτό ζητά να παραμείνει το σύστημα Taxis έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας.Στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου τονίζεται ότι εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπισαν τόσο οι φοροτεχνικοί όσο και οι φορολογούμενοι κατά τη χθεσινή – τελευταία – ημέρα υποβολής των δηλώσεων, οδήγησαν χιλιάδες υπόχρεους να μην καταφέρουν να υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη δήλωσή τους.Παράλληλα τονίζεται ότι «από τη στιγμή, που η πρώτη δόση καταβολής του φόρου έχει κλειδώσει για τις 31 Ιουλίου και η όποια μετάθεση προθεσμίας δεν έχει κατά συνέπεια δημοσιονομική επίπτωση, καλούμε το υπουργείο Οικονομικών να ανοίξει ξανά το σύστημα και να το αφήσει ανοιχτό μέχρι το τέλος της εβδομάδας, διευκολύνοντας τους λογιστές και τους υπόχρεους».

ΠΡΕΒΕΖΑ-Και τρίτη χελώνα καρέτα - καρέτα,εντοπίστηκε νεκρή στο λιμανάκι Βαθύ!!!

Τα περιστατικά έχουν προκαλέσει τον προβληματισμό των τοπικών αρχών

Χθες το βράδυ ψαράδες, στο λιμανάκι Βαθύ Πρέβεζας,εντόπισαν ακόμη μία θηλυκή καρέτα - καρέτα σε προχωρημένη σήψη.Να σημειωθεί πως δύο ακόμη νεκρές χελώνες Καρέτα Καρέτα εντοπίστηκαν στις παραλίες της Πρέβεζας μέσα στο Σαββατοκύριακο!!!Οι λιμενικοί ενημέρωσαν τους αρμόδιους φορείς και τον δήμο Πρέβεζας για την περισυλλογή των νεκρών χελωνών.Τα περιστατικά έχουν προκαλέσει τον προβληματισμό των τοπικών αρχών...

Συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας '' Ένα καράβι για τη Γάζα'',σήμερα στα Γιάννενα!

Στις 7.30μμ μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου
Η Πρωτοβουλία'' ένα καράβι για τη Γάζα'' καλεί σήμερα Τρίτη 15-7-2014 και ώρα 7.30μμ μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου ( πρώην Νομαρχία) σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό της λωρίδας της Γάζας που για άλλη μια φορά δολοφονείται από το Κράτος του Ισραήλ με την ανοχή και την αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας και του ''πολιτισμένου κόσμου''

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Η αρχαία Γιτάνη, ανοίγει επίσημα για πρώτη φορά τις πύλες της!!!

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στον χώρο της αρχαίας Αγοράς, η θεατρική παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος»

Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων στη Θεσπρωτία, ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες της επίσημα σε έναν μήνα, με τη συνεργασία της ΛΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και της Κίνησης πολιτών για τη διάσωση των αρχαίων θεάτρων «Διάζωμα».Την Παρασκευή 18 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στον χώρο της αρχαίας Αγοράς, η θεατρική παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος» βασισμένη στο έργο του Διονυσίου Σολωμού και σε σκηνοθεσία- θεατρική προσαρμογή Δημήτρη Αβδελιώδη.Η ξενάγηση στον χώρο έγινε από τον προϊστάμενο της ΛΒ΄ Εφορείας αρχαιοτήτων Γιώργο Ρήγινο. Ο αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων, εκτείνεται στη νοτιοδυτική πλαγιά του βουνού της Βρυσέλλας, ενώ, περιβάλλεται από τον ποταμό Καλαμά, τον αρχαίο Θύαμι και τον χείμαρρο Καλπακιώτικο, οι οποίοι από την αρχαιότητα αποτελούσαν φυσικό οχυρό της πόλης.Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ρήγινος, τα Γίτανα διατέλεσαν πολιτικό κέντρο και έδρα του Κοινού των Θεσπρωτών από την ίδρυσή τους, στο δεύτερο μισό του 4ου αι. πΧ έως την κατάληψή τους από τους Ρωμαίους το 167 πΧ.Η ύπαρξη πόλης με το όνομα Γίτανα μαρτυρείται από σφραγίσματα, επιγραφές και τη 

Προσπάθεια για δημιουργία κοινωνικού ιατρείου,στην πόλη της Άρτας

Την πρότασή της για Κοινωνικό Ιατρείο– φαρμακείο στην πόλη της Άρτας,δρομολογεί η Δημοτική Παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ και στελέχη της επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Ιατρείο που λειτουργεί εδώ και χρόνια στην Πρέβεζα, συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους και όπως δηλώνουν «η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ είναι έτοιμη να κάνει το πρώτο βήμα στην Άρτα».Έτσι στα πλαίσια της συζήτησης για τη συγκρότηση και στην Άρτα Κοινωνικού ιατρείου - φαρμακείου, η δημοτική παράταξη καλεί τους φορείς (Ιατρικό, Φαρμακευτικό Σύλλογο) και τα μέλη τους, ως φυσικά πρόσωπα, αλλά και όλους τους πολίτες της Άρτας στην ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει για το θέμα αυτό σήμερα Τρίτη 15/7/2014 και ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΚΡΟΝΟΣ.Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν διαθεσιμότητες από γιατρούς και φαρμακοποιούς, που επιθυμούν να στελεχώσουν εθελοντικά το Κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο.

ΠΡΕΒΕΖΑ-Σε πλήρη ετοιμότηται οι υπηρεσίες,για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Πρέβεζας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών καθώς όσο πλησιάζουμε προς τον Αύγουστο ο κίνδυνος αυξάνεται περισσότερο. Με κύριο μήνυμα «να εξαλειφθούν τα αίτια των πυρκαγιών» ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πρέβεζας Θόδωρος Βαρδής με ανακοίνωση του εφιστά την προσοχή των πολιτών ώστε να αποφύγουμε την εκδήλωση συμβάντων από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Βαρδή τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας, έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα σήμερα αυτές να αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τα Ελληνικά δάση και σε πολλές περιοχές να απειλείται ακόμη και η ύπαρξή τους, επισημαίνοντας ότι οι περισσότερες πυρκαγιές στα δάση είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας. H Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας ζητά από τους πολίτες, να γίνουν αρωγοί στο έργο της, που δεν είναι άλλο από την προστασία του φυσικού μας πλούτου και της ανθρώπινης ζωής. Κάθε πολίτης ακολουθώντας μερικές απλές οδηγίες, μπορεί εύκολα να αποτρέψει τον κίνδυνο καταστροφών, θωρακίζοντας έτσι τον

Περιμένοντας το... Ρυθμιστικό και το Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης!

Έχουμε βαρεθεί στα Γιάννενα, από το 2003 να ακούμε για Ρυθμιστικό αλλά Ρυθμιστικό να μη βλέπουμε, καθώς το ΥΠΕΚΑ όχι μόνο δεν έχει δώσει λύση στο ζήτημα αλλά κάθε τρεις και λίγο αναθεωρεί την όλη διαδικασία με αποτέλεσμα να το θέτει σε νέες περιπέτειες και καθυστερήσεις. Αυτή τη φορά όλα δείχνουν ότι φτάνουμε -για ακόμη μία φορά- στο τέλος του τούνελ και οι τοπικοί φορείς αναμένουν με αγωνία το υπουργείο Περιβάλλοντος να καθορίσει την επόμενη συνάντηση εργασίας που αναμένεται να καθορίσει το μέλλον του Ρυθμιστικού στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και του Προεδρικού Διατάγματος στη λίμνη Παμβώτιδα. "'Οσο δεν υπάρχει Ρυθμιστικό Σχέδιο στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων αλλά και Προεδρικό Διάταγμα στη λίμνη Παμβώτιδα, κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει στην πόλη" υπογράμμισε με νόημα ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Φίλιππας Φίλιος, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο:"Κανένας επιχειρηματίας και κανείς επενδυτής δεν μπορεί να επενδύσει χωρίς να γνωρίζει τι ισχύει και τι όχι". Και δεν έχει άδικο!

ΠΡΟΣΟΧΗ-Διακοπές ρεύματος αύριο σε αρκετές περιοχές του Δήμου Ζίτσας!!!

Σας γνωρίζουμε ότι αύριο Τετάρτη 16 Ιουλίου, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων,λόγω απαραιτήτων εργασιών στα δίκτυα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε α.ε. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνεχεία ρεύμα.Έτσι για λογούς ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς η αλλά στοιχειά του δικτυού ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.στις παρακάτω περιοχές:

Στην Πάτρα αύριο Τετάρτη για... "φροντιστήριο" οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι της Ηπείρου

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας

Στα... "θρανία" για εντατικό "φροντιστήριο" θα καθήσουν αύριο το πρωί στις 10 στο ξενοδοχείο "Αστήρ" στην Πάτρα, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι της Ηπείρου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην Ημερίδα ενημέρωσης των νεοεκλεγέντων αιρετών, την οποία διοργανώνει η ΚΕΔΕ με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται, προκειμένου οι νέοι δήμαρχοι από την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά να ενισχύσουν τα εφόδιά τους, να στηρίξουν και να παράγουν πολιτικές και δράσεις υπέρ της τοπικής ανάπτυξης και των δημοτών, που καλούνται για τα επόμενα πέντε χρόνια να υπηρετήσουν. Στην Ημερίδα θα παραστεί, μάλιστα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μιλήσει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ικανοποίηση στην Πρυτανεία από τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα ΑΕΙ της χώρας

Ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα (δεύτερη θέση πανελλαδικά) αναδεικνύεται το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, σύμφωνα με έρευνα-αξιολόγηση του ολλανδικού πανεπιστημίου Leiden, η οποία έγινε βάσει διαφόρων βιβλιομετρικών δεικτών. Το γεγονός αυτό έχει σκορπίσει ικανοποίηση και αισιοδοξία στην Πρυτανεία και τα μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος, αφού βλέπουν με χαρά τους κόπους τους και τις προσπάθειές τους να ανταμείβονται με διεθνείς διακρίσεις. "Η συγκεκριμένη κατάταξη δείχνει πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και οι άνθρωποι που το απαρτίζουν αντιστέκονται δημιουργικά σε περιόδους κρίσης και καταφέρνουν να ανεβάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών αλλά και το επίπεδο της έρευνας που καθημερινά επιτελούν" ανέφερε σε συνέντευξή του χθες, ο πρύτανης του ιδρύματος, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης για να επισημάνει ακόμη ότι οι διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αποτελούν προϊόν συλλογικής δουλειάς και οργάνωσης, ωστόσο ζητά για πολλοστή φορά τη στήριξη και συμπαράσταση της πολιτείας για την ενίσχυση του έργου που γίνεται. Ο Τρ. Αλμπάνης τόνισε, πως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι μεταξύ 288 ευρωπαϊκών ΑΕΙ, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βρίσκεται στη 210η θέση, καθώς επίσης και ότι η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των αντίστοιχων ελληνικών σχολών.

ΑΡΤΑ-Επίσκεψη Χρ.Παπάζογλου στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό

Επίσκεψη στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας,  πραγματοποίησε o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος  Παπάζογλου, στο πλαίσιο των συναντήσεων της Διοίκησης με παραγωγικούς  φορείς και επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου. Ο κ. Παπάζογλου ενημερώθηκε αναλυτικά από τον πρόεδρο του  Συνεταιρισμού κ. Λεωνίδα Τσιαντή για το υπέρογκο πρόστιμο -περίπου  5 εκατ. ευρώ- που επιβλήθηκε στην επιχείρηση, από την Επιτροπή  Ανταγωνισμού και τις συνέπειες, που αυτό θα προκαλέσει, στην περίπτωση  που δεν αρθεί η απόφαση. Όπως επισήμανε ο κ. Παπάζογλου τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι  εξοντωτικά και θα πρέπει να αναθεωρηθούν γιατί σε αντίθετη περίπτωση μια  από τις λίγες παραγωγικές δυνάμεις της Άρτας θα κινδυνεύσει με αναστολή  των λειτουργιών της.  «Το υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μείωση, αν όχι  διαγραφή των προστίμων. Διαφορετικά αυτό θα σημάνει το τέλος της  ντόπιας παραγωγής και του Συνεταιρισμού και σημαντική απώλεια θέσεων  εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά.  Στο πλαίσιο αυτό συντάχθηκε με όλους όσοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλία  ανάκλησης της εν λόγω απόφασης. Πέραν αυτού, συζήτησαν για τα προβλήματα παραγωγής, εμπορίας και  ελέγχου. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ανέφερε ότι εισάγονται προϊόντα  κοτόπουλου τα οποία βαφτίζονται ελληνικά με συνέπεια να

Θερινές εικόνες «αναρχίας» στα παράλια Πρέβεζας - Θεσπρωτίας

Δεν έχουν τέλος τα παράπονα που ακούγονται τελευταία από παραθεριστές, κατοίκους και επαγγελματίες για την… αναρχία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα παράλια της Ηπείρου, στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, την ώρα που γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να ανακάμψει ο Ηπειρωτικός τουρισμός.Από ελλείψεις σε ναυαγοσώστες, μέχρι παράνομες κατασκηνώσεις τροχόσπιτων πάνω σε ακτές και αυτοσχέδιες χωματερές που… ξεφυτρώνουν δίπλα από πολυσύχναστες παραλίες, είναι μόνο μερικά από τα απαράδεκτα που συμβαίνουν αυτή την εποχή.

Άκοπα χόρτα και χωματερές…
Οι κάτοικοι και οι τουρίστες των παραθαλάσσιων περιοχών δεν έρχονται αντιμέτωποι μόνο με τα άκοπα ξερά αγριόχορτα, που και εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς είναι, αλλά και «τυφλώνουν» τους οδηγούς και ειδικά τους επισκέπτες που δεν γνωρίζουν την περιοχή.Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει είναι η καθαριότητα, αφού για παράδειγμα στην Καστροσυκιά, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την

ΠΡΟΣΟΧΗ-Στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων αύριο τα "Παντρολογήματα" με τον Γιάννη Μπέζο!!!

Αλλαγή χώρου,λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών

Λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών η παράσταση "Παντρολογήματα" με τον Γιάννη Μπέζο,θα παιχτεί στην αίθουσα Β. Πυρσινέλλα (πνευματικό κέντρο) στα Ιωαννινα.Αύριο  Τετάρτη 16 Ιουλίου Ώρα έναρξης: 21.15 ΑΙΘΟΥΣΑ Β. ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ (ΕΚΤΑΚΤΩΣ αντί ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΗΜ ΦΡΟΝΤΖΟΣ) Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, στα καταστήματα Πρόκος, Ίρις Rock shop, Public και στο viva.gr . ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ!!!“ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ” Μια Κωμωδία Αξιώσεων!

"Σφάζονται" για τα... "μπάνια του λαού" οι έμποροι στην Άρτα!

Εμφύλιος στον εμπορικό κόσμο για το άνοιγμα των καταστημάτων τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου

Μπορεί η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας να αποφάσισε σε συνεδρίασή της, την εφαρμογή πενθήμερου θερινού ωραρίου κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, όμως είναι αρκετοί οι έμποροι στην Άρτα, που αντιδρώντας σε αυτή την απόφαση, ανοίγουν κανονικά τα καταστήματά τους κάθε Σάββατο! Η συγκεκριμένη διχογνωμία απασχολούσε κάθε χρόνο τον εμπορικό κόσμο της Άρτας, όμως ειδικά φέτος η κόντρα φούντωσε και πλέον πολλοί έμποροι αποφάσισαν να μην εφαρμόσουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου τους. Έτσι λοιπόν, η αγορά της Άρτας είναι διχασμένη, καθώς από τη μία υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία των Αρτινών εμπόρων που εφαρμόζουν κατά γράμμα την απόφαση του εμπορικού συλλόγου της πόλης και δεν

Δύο ακόμη νεκρές χελώνες Καρέτα Καρέτα εντοπίστηκαν στις παραλίες της Πρέβεζας!!!

Δύο ακόμη νεκρές χελώνες Καρέτα Καρέτα εντοπίστηκαν στις παραλίες της Πρέβεζας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η πρώτη χελώνα βρέθηκε στο Καλαμίτσι (αριστερά προς Αλωνάκι)σε προχωρημένη σήψη. Σύμφωνα με αυτοψία που διενεργήθηκε από τους λιμενικούς διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μια μικρή χελώνα μήκος 40 και πλάτους 30 εκατοστών η οποία δεν έφερες σήμα αναγνώρισης. Η δεύτερη χελώνα βρέθηκε από λουόμενους την Κυριακή στην παραλία του Καναλίου. Από την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μια θηλυκή χελώνα μήκους 85 και πλάτους 56 εκατοστών που δεν έφερε εμφανή τραύματα. Φωτογραφικό υλικό και από τις δύο χελώνες οι λιμενικοί έστειλαν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Να γίνει επιτέλους η μεταφορά των υποσταθμών της ΔΕΗ από την Ελεούσα και την Πεδινή!!!

Η έκρηξη από βραχυκύκλωμα  στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ελεούσα, επαναφέρει στην επικαιρότητα το καθολικό αίτημα των φορέων της περιοχής 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η έκρηξη από βραχυκύκλωμα που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ελεούσα του δήμου Ζίτσας, επαναφέρει στην επικαιρότητα το καθολικό αίτημα των φορέων της περιοχής για οριστική απομάκρυνση του από την περιοχή. Αντίστοιχο αίτημα υπάρχει και από τους φορείς στην Πεδινή, καθώς και εκεί υπάρχουν εγκαταστάσεις υποσταθμού της ΔΕΗ. Και στις δύο περιπτώσεις, οι υποσταθμοί βρίσκονται εντός των οικισμών της Ελεούσας και της Πεδινής και μάλιστα στην πρώτη περίπτωση ακριβώς δίπλα υπάρχει το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Ελεούσας. Ταυτόχρονα, εδώ και χρόνια σε φορείς και πολίτες υπάρχει διάχυττη αγανάκτηση και οργή από την άρνηση της ΔΕΗ να μην υλοποιήσει το καθολικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών και να απομακρύνει τους υποσταθμούς της, οι οποίοι λειτουργούν μέσα σε κατοικημένες περιοχές, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των πολιτών της περιοχής. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα προς την κατεύθυνση απομάκρυνσής τους, με αποτέλεσμα να είναι διακιολογημένες οι έντονες φωνές διαμαρτυρίας πολιτών και φορέων.Υπενθυμίζουμε, ότι η ελληνική νομοθεσία ορίζει ως

ΠΡΕΒΕΖΑ-Συνάντηση για το ενδεχόμενο αεροπορικής σύνδεσης του Ακτίου με την Αθήνα!

H σύνδεση  του Ακτίου με την πρωτεύουσα, διεκόπη το 2009 συμβάλλοντας αρνητικά στην  τουριστική κίνηση της περιοχής

Tο ενδεχόμενο αεροπορικής σύνδεσης του Ακτίου με την Αθήνα θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρίας Aegean. Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια συνάντησης που είχε προηγηθεί στις 14 Απριλίου με στελέχη της Aegean στην οποία συζητήθηκαν όλες οι προοπτικές για την πιθανή έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης το 2015 .Εκεί συμφωνήθηκε η ανάγκη μιας νέας συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα στις 23 Ιουλίου με τα στελέχη της εν λόγω εταιρίας. Πρόσκληση να παραβρεθούν στην συνάντηση έχουν λάβει από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου ,οι Δήμαρχοι Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης και Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γιαμάς και άλλοι φορείς. Να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2014 η

Αθωράκιστα τα παιδιά στη Ελλάδα κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου "τύπου Β"

Κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας είχαμε και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων!!! 

Εκτός του Εθνικού Προγράμματος Υποχρεωτικού Εμβολιασμού παραμένει ακόμη το μοναδικό εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β, αν και στην Ελλάδα διατίθεται ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Μάλιστα, το Εθνικό Πρόγραμμα Υποχρεωτικού Εμβολιασμού προβλέπει το εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου της οροομάδας C, όχι όμως και της οροομάδας Β, καθώς μέχρι πρότινος δεν υπήρχε σχετικό εμβόλιο.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας έχει καθυστερήσει σημαντικά να δώσει το πράσινο φως για την ένταξη του στο Πρόγραμμα. Κατά συνέπεια το εμβόλιο δεν καλύπτεται ακόμη από τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα οι γονείς που θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους να καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους 115 ευρώ για την κάθε δόση (συνολικά απαιτούνται κατά μέσο όρο τρεις δόσεις).Η ανάγκη εμβολιασμού κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β κρίνεται πλέον επιτακτική. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η οροομάδα τύπου Β (MenB) ευθύνεται για το 90% των περιστατικών της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου στην Ελλάδα, αλλά και συνολικά στην Ευρώπη. Πρόκειται για νόσο με

Άρχισαν να ηχούν ξανά τα... τύμπανα του πολέμου για τα σκουπίδια στα Γιάννενα!

Ηχηρό "όχι" στο εργοστάσιο στο Ελευθεροχώρι από τον νέο δήμαρχο Δωδώνης Χρ. Ντακαλέτση

Την παρθενική του εμφάνιση έκανε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV, ως νεοεκλεγείς δήμαρχος Δωδώνης, ο Χρήστος Ντακαλέτσης και ξεκίνησε με... βόμβα μεγατόνων! Επιβεβαίωσε και μετά τις εκλογές την άρνησή του στην εγκατάσταση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων σε χώρο κοντά στο Ελευθεροχώρι του δήμου Δωδώνης και ουσιαστικά επιχειρεί να τινάξει στον αέρα τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό της περιφέρειας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στο νομό και ολόκληρη την Ήπειρο. Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη ο τόπος σήμερα είναι η στείρα αντιπαράθεση και η άγονη άρνηση πάνω σε ζητήματα για το οποία ο δήμος τον οποίο από τον Σεπτέμβριο θα διοικήσει, κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχει συναινέσει θετικά, ανάβοντας το πράσινο φως για την κατασκευή του εργοστασίου στο Ελευθεροχώρι. Ουσιαστικά ο δήμαρχος μας προετοίμασε για ένα νέο σκηνικό που μας θυμίζει τον ΧΥΤΑ στο Εληνικό, με πετροπόλεμο, μπλόκα, ΜΑΤ, δακρυγόνα και μαύρες σημαίες! Καλορίζικος...