Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Σουλίου

Συνεδριάζει στην Παραμυθιά αύριο Δευτέρα 14 Ιουλίου στις 10.30, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1.Καθορισμός όρων δημοπρασίας εκμίσθωσης χώρου για λειτουργία ψησταριάς στην εμποροπανήγυρη Γλυκής.
2.Απευθείας ανάθεση του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ».
3.Απευθείας ανάθεση του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Τ.Κ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ».
4.Διάθεση πίστωσης για :

Τα Ραδιοταξί μεταφέρουν παντού το μήνυμα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος!

«Είμαστε εδώ, μην περιμένεις» είναι το κοινωνικό μήνυμα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, το οποίο έχει ως αποδέκτη τόσο τους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών όσο και τους δικούς τους ανθρώπους, στους οποίους επίσης προσφέρει συμβουλευτική στήριξη το Κέντρο.Το μήνυμα αυτό λοιπόν θα μεταδίδεται από δω και μπρος σ’ όλη την πόλη των Ιωαννίνων αλλά και εκτός αυτής με έναν… πρωτότυπο τρόπο! Συγκεκριμένα, χάρη στην σύμπραξη του ΚΕΘΕΑ με τα Ραδιοταξί, το κάλεσμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων τυπώθηκε μαζί με το τηλέφωνό του πάνω σε ένα ραδιοταξί και έτσι θα κάνει πλέον τις… βόλτες του μαζί με το όχημα (αριθμός 117) στις γειτονιές, τους δρόμους, τις πλατείες της πόλης και εκτός αυτής.Η προβολή του μηνύματος θα γίνεται δωρεάν, ενώ τα Ραδιοταξί Ιωαννίνων εξετάζουν το ενδεχόμενο να «ντύσουν» και άλλα οχήματά τους με αυτό. Παράλληλα, έχουν στα σκαριά κι άλλες κοινωνικές δράσεις, πάντα σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ.

Συνέντευξη τύπου 
«Τα μέλη του Ραδιοταξί Ιωαννίνων στέκονται δίπλα σε όλους όσους δίνουν τον αγώνα της απεξάρτησης και της ομαλής κοινωνικής επανένταξης. Μεταφέρουμε το μήνυμα του ΚΕΘΕΑ σε κάθε γωνιά της πόλης και στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο να υπενθυμίσουμε ότι δίπλα μας λειτουργεί ένα άριστα οργανωμένο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, το οποίο παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε χρήστες ουσιών και στις

ΠΡΟΣΟΧΗ-Διακοπές ρεύματος αύριο σε περιοχές του Δήμου Πρέβεζας!!!

Σας γνωρίζουμε ότι αύριο Δευτέρα 14 Ιουλίου,  θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Δήμου Πρέβεζας,λόγο απαραιτήτων εργασιών στα δίκτυα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε α.ε. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνεχεία ρεύμα.Έτσι για λογούς ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς η αλλά στοιχειά του δικτυού ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.στις παρακάτω περιοχές:

Οικονομική «ανάσα» αναζητούν τα εμπορικά καταστήματα της Πρέβεζας

Aπό τις θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν 15 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τα τέλη Αυγούστου

Οικονομική «ανάσα» αναζητούν τα εμπορικά καταστήματα της Πρέβεζας από τις θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν 15 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τα τέλη Αυγούστου. Με τις τιμές να υποχωρούν έως και 60% από την πρώτη κιόλας ημέρα σε μια προσπάθεια να δελεάσουν το καταναλωτικό κοινό οι έμποροι και οι επαγγελματίες εναποθέτουν τις τελευταίες τους ελπίδες για να δουν το χρώμα του χρήματος ξανά στο ταμείο τους. Ήδη τα περισσότερα μαγαζιά της Πρέβεζας έχουν προχωρήσει σε ολιγοήμερες προσφορές, αναζητώντας εν μέσω ύφεσης μια σανίδα σωτηρίας για την τοπική αγορά. Οι έμποροι δηλώνουν απογοητευμένοι για το μέλλον, ενώ σύμφωνα με τα μηνύματα της αγοράς τα τελευταία πέντε χρόνια οι καταστηματάρχες ειδών ένδυσης και υπόδησης κάνουν λόγο για το χειρότερο καλοκαίρι .Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητήριου κ. Γιάννη Γιαμά όλη η αγορά βιώνει εξαιρετικές δυσκολίες, οι επιχειρηματίες προσπαθούν να προσφέρουνε καλές τιμές και ποιοτικά προϊόντα σε όλους. Άλλωστε, συνεχίζει ο κ. Γιαμάς «η αγορά της Πρέβεζας διαθέτει τα πάντα και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των καταναλωτών, στη στήριξη των οποίων όλοι μας ελπίζουμε».

''Ενα Τραγούδι για την Ήπειρο''- H κορυφαία Ηπειρώτικη βραδιά αυτό το καλοκαίρι!

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, 8:30 μμ, Θέατρο Πέτρας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, μας προσκαλεί στο μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα, τη Δευτέρα 14 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη. Με τον ανθό της Ηπειρώτικης μουσικής και χορευτικής παράδοσης, με μια πλειάδα δεξιοτεχνών κι ερμηνευτών, με τα πιο όμορφα και εμβληματικά Ηπειρώτικα τραγούδια, το Θέατρο Πέτρας καλωσορίζει την Ήπειρο και τη ζώσα παράδοση σε μια μονάκριβη βραδιά.Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου όλοι οι απόδημοι Ηπειρώτες της Αττικής, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της ζώσας παράδοσης, ανταμώνουμε στο Θέατρο της Πέτρας. Με μεγάλους κυκλωτικούς χορούς, όταν οι θεατές της βραδιάς γίνονται πρωταγωνιστές της, πέμποντας μηνύματα ανάτασης και έγερσης πολύτιμα σήμερα. Με εισιτήριο μόλις 5 ευρώ, συμβολική ενίσχυση στο έργο και τη δράση της Πανηπειρωτικής, την τόση απαραίτητη για όλους τους απόδημους Ηπειρώτες σήμερα. Στην εποχή της κρίσης που όλο και περισσότερο δεν έχουμε παρά ο ένας τον άλλο, στηρίζουμε το μεγαλύτερο συλλογικό μας φορέα, την Πανηπειρωτική, το στήριγμα για κάθε ξενιτεμένο Ηπειρώτη. Και το κάνουμε με τρόπο Ηπειρώτικο, εγερτήριο και δημιουργικό, αγωνιστικό και γενναιόδωρο, όπως η Ιστορία και το ήθος των Ηπειρωτών επιτάσσει.Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, στις 8:30 μμ, όλοι στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη! Στην κορυφαία Ηπειρώτικη βραδιά αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα!

ΠΡΟΣΟΧΗ-Κλειστό θα παραμείνει για τα οχήματα στις 14 και 15 Ιουλίου το ρεύμα ανόδου της οδού Σουλίου!!!

Διαβάστε και αναλυτικά όλες τις παρεμβάσεις στην κυκλοφορία, για έργα στα Γιάννενα

Κλειστό θα παραμείνει για τα οχήματα στις 14 και 15 Ιουλίου το ρεύμα ανόδου της οδού Σουλίου  προς  πλ. Ομήρου,  προκειμένου  να  εκτελεστούν  εργασίες ύδρευσης. Επίσης, λόγω εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης, στις 16 Ιουλίου, θα διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Παρασκευοπούλου, Καραπάνου και Πατρ. Ιωακείμ. Σύμφωνα  με  απόφαση  του  δημάρχου  Ιωαννίνων,  Φίλιππα  Φίλιου,  για  την εξασφάλιση  ασφαλούς  κυκλοφορίας  πεζών  και  οχημάτων,  τη  Δευτέρα  και  την Τρίτη, το ρεύμα ανόδου της οδού Σουλίου προς πλ. Ομήρου θα κλείσει από την οδό Καραολή & Δημητρίου μέχρι τη διασταύρωση της οδού  Σουλίου με την οδό Αγίων Σαράντα. Η  κυκλοφορία  των  οχημάτων  δε  θα  διακοπεί,  αλλά  θα  γίνεται  με  κατάλληλη σηματοδότηση μέσω των άλλων λωρίδων της οδού  Σουλίου. Την  Τετάρτη,  που  θα  διακοπεί  η  κυκλοφορία  στις  οδούς  Παρασκευοπούλου, Καραπάνου και Πατρ. Ιωακείμ, η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται μέσω της οδού Αβέρωφ με ειδική εργοταξιακή σήμανση. Οι παραπάνω εργασίες  θα γίνουν με ευθύνη της ΔΕΥΑΙ.

Στις πρώτες θέσεις της διαφθοράς ο Νομός Ιωαννίνων!!!

54 καταγγελίες διαφθοράς

Τους πιο διεφθαρμένους νομούς, αλλά και τις πιο διεφθαρμένες υπηρεσίες του Δημοσίου παρουσιάζει η ιστοσελίδα edosafakelaki.gr, στην οποία καθημερινά οι πολίτες καταγγέλλουν περιπτώσεις διαφθοράς όπου είτε έδωσαν φακελάκι είτε υπέπεσε στην αντίληψή τους περίπτωση κατά την οποία τους ζητήθηκε να υποκύψουν σε χρηματικό εκβιασμό προκειμένου να εξυπηρετηθούν σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Μέχρι τώρα στην ιστοσελίδα έχουν γίνει 1.746 ανώνυμες και 14 επώνυμες καταγγελίες για φακελάκι, ενώ το συνολικό ποσό από όλα τα φακελάκια που έχουν αναφερθεί, αγγίζει τα… 5.262.187 ευρώ! Αναφορικά με τους νομούς, ο πιο διεφθαρμένος νομός εμφανίζεται της Αττικής με 736 καταγγελίες, ενώ ακολουθεί ο νομός Θεσσαλονίκης με 190. Όμως εάν για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι πρωτιές είναι αδιαμφισβήτητες λόγω των πληθυσμιακών τους μεγεθών, ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκαλεί η είδηση, ότι στην 7η θέση της σχετικής λίστας, φιγουράρει ο ο Νομός Ιωαννίνων με 54 καταγγελίες διαφθοράς, 72.670€ συνολικό... τζίρο, που αναλογικά επιμερίζεται σε 1.514€ ανά περίπτωση διαφθοράς! Οι υπόλοιποι νομοί της Ηπείρου βρίσκονται χαμηλά στη σχετική λίστα της ντροπής, καθώς στην 32η θέση συναντούμε το Νομό Άρτας, με 7 καταγγελίες διαφθοράς, 53.350€ συνολικό... τζίρο, που αναλογικά επιμερίζεται σε 8.892€ ανά περίπτωση διαφθοράς! Αντίστοιχα, στην 38η θέση συναντούμε το Νομό Θεσπρωτίας με 5 καταγγελίες διαφθοράς, .650€ συνολικό... τζίρο, που αναλογικά επιμερίζεται σε 130€ ανά περίπτωση διαφθοράς και τέλος, στην 47η θέση συναντούμε τον Νομό Πρεβέζης, με 2 καταγγελίες διαφθοράς, 650€ συνολικό... τζίρο, που αναλογικά επιμερίζεται σε 325€ ανά περίπτωση διαφθοράς! Όσον αφορά τις υπηρεσίες, την πρώτη θέση και με διαφορά καταλαμβάνουν τα νοσοκομεία, ενώ ακολουθούν τα διπλώματα οδήγησης, η πολεοδομία και η εφορία.Αναλυτικά τα στοιχεία:

Κόλλησε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας η αγορά μηχανήματος ακτινοθεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων!!!

Ιδιαίτερα αρνητικό προβληματισμό προκαλεί η αναλγησία του υπουργείου Υγείας, που αγνοώντας επιδεικτικά τις άοκνες προσπάθειες της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων να θωρακίσει ακόμα περισσότερο τη μονάδα ακτινοθεραπείας, κωλυσιεργεί και έχει μπλοκάρει την αγορά μηχανήματος ακτινοθεραπείας στο νοσοκομείο. Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε, ότι πρόκειται για μηχάνημα που υπάρχει στο Νοσοκομείο από όταν αυτό ιδρύθηκε αλλά θα πρέπει να ανανεωθούν λόγω παρέλευσης ετών. Έτσι λοιπόν, όσο δεν ανανεώνονται τα προβλήματα θα εντείνονται διότι πρόκειται για μηχανήματα που κανονικά θα πρέπει να αντικαθίστανται από νέα πιο σύγχρονα. Οι καθημερινές ουρές καρκινοπαθών ασθενών στο

Αξιοποιείται σημαντική συλλογή, με αρχιτεκτονικές και λαογραφικές αποτυπώσεις από την πόλη των Ιωαννίνων αλλά και του Μετσόβου

Με πρωτοβουλία του Κώστα Τασούλα

Σημαντική συλλογή με αρχιτεκτονικές και λαογραφικές αποτυπώσεις  της περιόδου 1939-1940 από την πόλη των Ιωαννίνων αλλά και του Μετσόβου  συντηρείται προκειμένου εν συνεχεία να δημοσιευθεί έπειτα από απόφαση του  Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Κώστα Τασούλα. Η συλλογή σχεδίων από τα Ιωάννινα και το νομό Ιωαννίνων προέρχεται από  το αρχείο της Ερρικέττης Ιωαννίδου. Πρόκειται για προσωπική της εργασία κατά τα  έτη 1940-41, που είχε γίνει για λογαριασμό του Συλλόγου «Ελληνική Λαϊκή Τέχνη»,  με καθοδήγηση του περίφημου τότε καθηγητή ΕΜΠΔημήτρη Πικιώνη. Εντάσσεται  σε μία γενικότερη προσπάθεια του Συλλόγου για καταγραφή, διάσωση και ανάδειξη  της λεγόμενης τότε «Λαϊκής Αρχιτεκτονικής», που είχε ξεκινήσει από τη Δυτική  Μακεδονία το 1936. Η συλλογή αυτή που αποτελείται από δεκάδες πρωτότυπα σχέδια και  φωτογραφίες ιστορικών κτηρίων παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των Ιωαννίνων  κυρίως πωλήθηκε στη δεκαετία του 1980 στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  και έκτοτε παρέμεινε

Το 2o Rock Mountain Festival σε περιμένει!

3 μπάντες - 5 ώρες μουσικής με θέα την λίμνη των Ιωαννίνων!

Το Rock Mountain Festival γίνεται θεσμός! Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014, μία βραδιά με θέα τη λίμνη και τα καλύτερα ακούσματα στη θέση Προφήτης Ηλίας Αγίας Μαρίνας Ιωαννίνων.Συμμετοχές:
Traffic Jam: ένα νεανικό και πολλά υποσχόμενο γυναικείο συγκρότημα που εκπλήσει ευχάριστα με τις
μουσικές και την διάθεσή του.
Super Nespola: και όντως super μπάντα με ήχους που σε στέλνουν ξανά στα 70s, 80s και 90s!
Folk n’Roll: δεν υπάρχουν λόγια, με ήχους Εthnic, Ska και Balkan που στα σίγουρα θα μας απογειώσουν!!!Κλείνουν με τον πιο όμορφο τρόπο μια ροκ βραδιά στο βουνό...Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 9:00 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη2o Rock Mountain Festival
Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014
Θέση Προφήτης Ηλίας Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων
Έναρξη 21:00
Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας

Γυρίσματα στα Γιάννενα έκανε η γνωστή τηλεοπτική εκπομπή «Drive & Travel»

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων

Γυρίσματα στα Γιάννενα έκανε η γνωστή τηλεοπτική εκπομπή «Drive &Travel» μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.Η εκπομπή είναι τουριστικού και περιηγητικού ενδιαφέροντος με παρουσιαστές τους δημοσιογράφους Δημήτρη Μπαλή καιΤζέην Σαμπανικού. Στο πλαίσιο της πρόσφατης αυτής επίσκεψης, οι συντελεστές της εκπομπής είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης μας, να θαυμάσουν τις ομορφιές της, καθώς και να επιδοθούν σε διάφορες δραστηριότητες. Το υλικό που γύρισαν άρχισε ήδη να προβάλλεται σε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδας και της Κύπρου.Η πρόσκληση αυτή εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που έχει αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, για την τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής μας. Μάλιστα, έχει προχωρήσει σε νέες προσκλήσεις τόσο προς tour operators όσο και τουριστικών εκπομπών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, «ευελπιστούμε ότι με την συνεργασία όλων, θα καταφέρουμε να προβάλουμε τις μοναδικές ομορφιές της περιοχής μας και παράλληλα να συμβάλλουμε στην στήριξη της τοπική μας οικονομία και του τουρισμού».

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Πρέβεζας ζητά εθελοντές να απασχολούν δημιουργικά τους ηλικιωμένους

Το ΚΑΠΗ του Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Πρέβεζας ζητά εθελοντές να απασχολούν δημιουργικά τους ηλικιωμένους – ωφελούμενούς του. Το σημαντικότερο για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας είναι να νοιώθουν χρήσιμοι και σε αυτό βοηθά η εμπλοκή τους σε διάφορες δραστηριότητες, η κοινωνικοποίηση και η αποφυγή της απομόνωσης και αδράνειας. Η υπηρεσία ζητά εθελοντές με ειδικότητες που θα μπορούσαν να απασχολήσουν δημιουργικά τους ηλικιωμένους όπως: Επιμόρφωση, διαλέξεις, μελέτη θεμάτων, επισκέψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους. Θεατρολόγοι, καλλιτεχνικές δραστηριότητες – χειροτεχνίες. Οικιακά, ραπτική-μαγειρική. Εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες-internet. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες του στα άτομα τρίτης ηλικίας να έρθουν σε επαφή με το Τμήμα Πρόνοιας από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή τις ώρες 8:00πμ-2:00μμ στο τηλέφωνο 2682089034.

ΑΡΤΑ-Συνάντηση του Γιάννη Παπαλέξη με τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού

«Χάσαμε στις εκλογές όμως δεν θα χαθούμε - Είμαστε και παραμένουμε ομάδα»

«Σας ευχαριστώ όλους που συμμετείχατε στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας», είπε ο απερχόμενος δήμαρχος Αρταίων Ιωάννης Παπαλέξης, απευθυνόμενος στο σύνολο της παράταξης «Γέφυρα στο Μέλλον» στην συνάντηση που έγινε μετά από πρόσκλησή του στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» .«Χάσαμε στις εκλογές όμως δεν θα χαθούμε. Είμαστε και παραμένουμε ομάδα», είπε απευθυνόμενος στο ακροατήριο που ανέρχονταν περίπου στα 300 άτομα, καθώς η πρόσκληση αφορούσε σε όλους όσους μετείχαν στο ψηφοδέλτιο με τις οικογένειές τους για ένα ποτό στο χώρο γύρω από την πισίνα του ξενοδοχείου.Ο κ. Παπαλέξης, νωρίτερα σε συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων, μίλησε για όσα έγιναν αλλά και όσα δεν πρόλαβαν να γίνουν, καθώς όπως τόνισε: «Δεν μπορεί πράγματα που δεν έγιναν μέσα σε τρις δεκαετίας να γίνουν σε τρία χρόνια. Κάναμε όμως πολλά. Έγινε ένα μεγάλο έργο σε μια θητεία δύσκολη, εφόσον ξεκίνησε με έναν τιτάνιο αγώνα για να γίνουν πέντε Δήμοι ένας στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτη». Θέλω να είστε περήφανοι για το έργο που έγινε και το οποίο ήταν πολύ σημαντικό και μεγάλο για τον ελάχιστο χρόνο που ήταν η θητεία μας», ανέφερε.Στη συνέχεια ο ίδιος μίλησε για το αποτέλεσμα των εκλογών, σχολιάζοντας προς το

ΚΚΕ:Κατά της απόφασης της διοίκησης του Νοσοκομείου Άρτας για χρέωση στην εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας!!!

Την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Άρτας, που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να πληρώσουν το ποσό των 30 ευρώ και τους ανασφάλιστους αυτό των 46,02 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας, καταγγέλλει η Τοπική Οργάνωση Άρτας-Φιλιππιάδας του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση με τίτλο: "Απαράδεκτη η απόφαση πλήρωσε για να εξεταστείς" που εξέδωσε η ΤΕ Άρτας-Φιλιππιάδας του ΚΚΕ, αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: "Απαράδεκτη είναι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου Άρτας για την λειτουργία του ψηφιακού μαστογράφου όπου προβλέπεται οι ασφαλισμένοι που έχουν ανάγκη ψηφιακής μαστογραφίας να πληρώνουν το ποσό των 30Ε και οι ανασφάλιστοι το ποσό των 46,02E. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ που διαχρονικά έχουν εφαρμόσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις με την συναίνεση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και μετατρέπει την Υγεία σε πανακριβο εμπόρευμα. Μια πολιτική που θέλει τα νοσοκομεία και τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας να λειτουργούν ως επιχειρήσεις με έσοδα και εξόδα, με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Αυτή η λειτουργία αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στο απόσπασμα της απόφασης που αναφέρει ότι :”...προκειμένου να λειτουργήσουμε τον Ψηφιακό Μαστογράφο σε πρωϊνό τακτικό ιατρείο και στο 

«Χαμός Στο Ίσιωμα – Φεστιβάλ Τζουμέρκων»

Στις 18,19 και 20 Ιουλίου, στο Βριζοτόπι Ποτιστικών Ιωαννίνων

Το εναλλακτικό μουσικό φεστιβάλ, «Χαμός Στο Ίσιωμα – Φεστιβάλ Τζουμέρκων», έφτασε στον 3ο του χρόνο και θα ανεβάσει στα 1200 μέτρα των Τζουμέρκων, στο Βριζοτόπι Ποτιστικών Ιωαννίνων, πολλά και καλά μουσικά ονόματα στις 18,19 και 20 Ιουλίου 2014. Σε ένα υπέροχο τοπίο, 30 χλμ από τα Ιωάννινα, με δασική βλάστηση και δίπλα στα όρια του Εθνικού Δρυμού αλλά με δομές που να κάνουν το ελεύθερο κάμπινγκ μια εύκολη υπόθεση, το Χαμός Στο Ίσιωμα 3 φιλοδοξεί να φέρει κοντά όλους τους ανθρώπους που ζουν, εκφράζονται και ακούν εναλλακτικά. Μουσική τους παρέα επί πολλές ώρες κάθε μέρα, οι παρακάτω καλλιτέχνες:

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ-Κόβουν τα καρτοτηλέφωνα σε ιστορικά χωριά της Άρτας

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, για την επικείμενη κατάργηση των καρτοτηλεφώνων του ΟΤΕ σε ιστορικά χωριά της Άρτας, με ιδιαίτερη κίνηση και στον φυσιολατρικό και στον θρησκευτικό-ιστορικό τουρισμο.Η Ερώτηση βασίζεται σε επιστολή, προς τους αρμόδιους, της «Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας», ιστορική έδρα του Δήμου Γ.Καραϊσκάκη και την οποία κοινοποίησε στον ΑΝΕΛ Βουλευτή, ο Πολιτευτής Άρτας του Κινήματος Αντώνης Βασιλείου.

Ανοιχτή πρόσκληση στους εθελοντές,για να καθαρίσουν τους αρχαιολογικούς χώρους της Νικόπολης και του Νεκρομαντείου

Ανοιχτή πρόσκληση στους εθελοντές προκειμένου να καθαρίσουν τους αρχαιολογικούς χώρους της Νικόπολης και του Νεκρομαντείου προστατεύοντάς τους από τις πυρκαγιές απευθύνει η ΛΓ΅Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας –Άρτας .Στο έγγραφο με αποδέκτες εθελοντικές ομάδες , τους Δήμους και φορείς της περιοχής τονίζεται ότι εν μέσω της θερινής περιόδου που διανύουμε χρήζει άμεσων μέτρων καθαρισμού και περισυλλογής των απορριμάτων –κυρίως εκατέρωθεν της Ε.Ο Πρεβέζης Ιωαννίνων-.Όπως διευκρινίζει η υπηρεσία όλες οι εργασίες θα γίνουν σε εργάσιμες μέρες και ώρες με την παρακολούθηση αρμοδίων υπαλλήλων της Υπηρεσίας και με τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις όπου χρειαστεί. Η έλλειψη κονδυλίων για τον καθαρισμό των Αρχαιολογικών Χώρων έχει φέρει σε αδιέξοδο την Αρχαιολογική Υπηρεσία η οποία δίνει αγώνα δρόμου προκειμένου να θωρακίσει τα μνημεία από πυρκαγιές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες καταστροφές. Πριν από λίγες μόλις εβδομάδες συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν απορρίμματα τα οποία ασυνείδητοι εναπόθεσαν δίπλα από αρχαιολογικούς χώρους (και από το σημείο στον Μύτικα όπου τον Ιουλίο του 2012 εκδηλώθηκε πυρκαγιά που απείλησε τμήμα του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου) ωστόσο το πρόβλημα δυστυχώς εμφανίζεται και πάλι. Η ευαισθητοποίηση των εθελοντών φαίνεται να αποτελεί την

Λήγει αύριο η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 5.450.000 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 5.700.000 δηλώσεων.Σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, εκτιμάται ότι θα υποβληθούν άλλες 100.000 φορολογικές δηλώσεις μέσω του TAXIS net.Έτσι, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου, αύριο, τελευταία μέρα της προθεσμίας θα ολοκληρωθεί η κανονικά διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.

Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας!!!

Αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή

Οι κάτοικοι του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τα σπίτια τους, έπειτα από μία νύκτα σφοδρών βομβαρδισμών και μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι επίκειται επιχείρηση μαζικού βομβαρδισμού.Στο Μπέιτ Λαχίγια, οι κάτοικοι φεύγουν με αυτοκίνητα, με γαϊδούρια, με κάρα, πεζή, παίρνοντας μαζί τους ό,τι μπορούν να μεταφέρουν.
«Την περασμένη νύκτα έγιναν τόσοι βομβαρδισμοί που κανείς δεν μπόρεσε να κοιμηθεί, είναι τρομακτικό. Προσπαθώ να πάω σε ένα σχολείο, σε οποιοδήποτε τόπο μπορεί να είναι ασφαλής», δήλωσε ο Φαρίντ, που μεταφέρει μακριά από το χωριό τα έξι μέλη της οικογενείας του και μία μοτοσικλέτα φορτωμένη με κουβέρτες.Ο Μοχάμεντ Σουλτάν έχει στοιβάξει παιδιά και αντικείμενα της οικοσκευής του σε ένα κάρο με άλογο και αναζητεί μαζί με τους συγγενείς του ένα σχολείο που να τελεί υπό τη διαχείριση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa).Με φέιγ βολάν ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε για μαζικούς βομβαρδισμούς.Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έριξε φέιγ βολάν με τα οποία καλεί τους κατοίκους του βόρειου τμήματος του παλαιστινιακού θύλακα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πριν από το

Ιστορικό Μνημείο του 1870, καταρρέει στο κέντρο των Ιωαννίνων!!!

Πρόκειται για το "Χάνι του Λάππα" στην οδό Ανεξαρτησίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα από τα ελάχιστα διασωθέντα ονομαστά Χάνια της πόλης των Ιωαννίνων που στα τέλη του 19ου αιώνα έφταναν τα 24, αυτό του Λάππα στην οδό Ανεξαρτησίας, βιώνει σήμερα την απόλυτη εγκατάλειψη και βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική του κατάρρευση. Τα σημάδια του χρόνου πάνω του είναι εμφανή και εάν άμεσα δεν ληφθούν μέτρα αποκατάστασης και ανάδειξής του, δυστυχώς σύντομα θα πάψει να υπάρχει! Το Χάνι του Λάππα είναι ένα διατηρητέο μνημείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, που αποτέλεσε για οκτώ (8) σχεδόν δεκαετίες (μέχρι το 1960), χώρο συνάντησης και συναλλαγών, με αποθήκες, στάβλους, εστιατόριο, δωμάτια για τους ταξιδιώτες στον όροφο, με εσωτερική αυλή και καταστήματα προς την πλευρά του δρόμου. Η οδός Ανεξαρτησίας ήταν ο πάλαι ποτέ εμπορικός δρόμος των Ιωαννίνων και τα κτήρια που βρίσκονταν σε αυτόν ήταν κατά κανόνα διπλής χρήσης, δηλαδή ο όροφος χρησίμευε για κατοικία και το

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της νέας αίθουσας,στο ΕΑΝΚΙ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της νέας αίθουσας,στο  Εθνικό Αθλητικό Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΕΑΝΚΙ).Η νέα αίθουσα θα δώσει τη   δυνατότητα στα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν το ΕΑΝΚΙ,να μπορούν να πραγματοποιούν προπονήσεις κατά την διάρκεια του χειμώνα.Θα πρέπει να σημειωθεί πως  υπάρχει και  σκέψη να παραχωρηθεί  κάποιες ώρες στους δημότες και στα σχολεία στην γύρω περιοχή. Αξίζουν συγχαρητήρια στη

ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! - Σε λίγες ημέρες ξεκινά η φοροκαταιγίδα

Στόχος τα 11 δισ. - Θα πληρώνουμε φόρους μέχρι τον Δεκέμβριο!!!!

Λήγει την προσεχή Δευτέρα η προθεσμία για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων και ήδη οι φορολογούμενοι άρχισαν να σκέφτονται τα ποσά των φόρων που τους αναλογούν και τα οποία θα πρέπει να πληρώσουν. Όμως τα βάσανα για τους φορολογούμενους δεν τελειώνουν εδώ, καθώς με τα ληξιπρόθεσμα χρέη να ξεπερνούν τα 67 δισ. ευρώ, το φορολογικό φορτίο που θα κληθούμε να σηκώσουμε θα είναι ιδιαίτερα βαρύ. Η φοροκαταιγίδα που ξεκινά από τα τέλη Ιουλίου θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο και στα έσοδα του κράτους θα πρέπει να μπούνε με οιοδήποτε τρόπο 11 δισ. ευρώ. Με απλά λόγια, σε ένα μόλις εξάμηνο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν 11 δισ. ευρώ σε φόρους και τέλη! Αναλυτικά θα καταφτάσουν οι παρακάτω φόροι: Φόρος εισοδήματος, Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, Ειδική εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, Φόρος πολυτελούς διαβίωσης και Τέλη κυκλοφορίας. Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα που έχει κατακτηθεί από το οικονομικό επιτελείο για την είσπραξη φόρων και τελών, αυτό έχει ως εξής:

Παραμένει χωρίς ΣΕΑ η Εγνατία Οδός

Σε 650 χλμ. αυτοκινητόδρομου λειτουργεί μόνο ένας Σταθμός στον Πλάτανο Ημαθίας!!!

Τελικά φαίνεται ότι η πολυπόθητη λειτουργική ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού θα αρχίσει να έρθει. Αυτό το λέμε γιατί στον πλέον σύγχρονο διευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο της χώρας μήκους 650 και πλέον χιλιομέτρων, όπως είναι η Εγνατία Οδός, μπορείτε σε έναν και μόνο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) να γεμίσετε το ρεζερβουάρ σας με βενζίνη ή να σταματήσετε για λίγη χαλάρωση από την κούραση του ταξιδιού. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στον ένα και μοναδικό ΣΕΑ που λειτουργεί σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού, στον Πλάτανο Ημαθίας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, αν και έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για του νέους ΣΕΑ στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, στο Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας, στο Αρδάνιο Έβρου και στο Σώστη Ροδόπης, οι σταθμοί ακόμη δεν έχουν στηθεί και κυρίως δεν έχουν λειτουργήσει. Μπορεί σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού, Παρασκευά Σαββαΐδη να βρίσκεται στην τελική ευθεία η λειτουργία των συγκεκριμένων τεσσάρων νέων ΣΕΑ, όμως πληροφορίες θέλουν την ανάδοχο εταιρεία να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα το όλο θέμα να βρίσκεται κυριολεκτικά στον... αέρα!

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Σήμερα και αύριο το φιέρωμα στον Γέροντα Παΐσιο

Με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την κοίμησή του

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ, διοργανώνουν "Αφιέρωμα στο Γέροντα Παΐσιο - Είκοσι χρόνια από την κοίμησή του"Κόνιτσα 13 και 14 Ιουλίου 2014.Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ώα εξης:
Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 7.00 μ.μ. : Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά
Κυριακή, 13 Ιουλίου, Πρωί:
• Στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά Όρθρος και Αρχιερατική Θεία λειτουργία, εν μονοεκκλησία
• Στο Δημαρχείο Κόνιτσας Αφιέρωμα στη ζωή και τις διδαχές του Γέροντος Παϊσίου
11.00-11.20: Εισαγωγή: Αικατερίνη Τσούβαλη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Κόνιτσας
Χαιρετισμοί: Σεβασμιώτατος,Δήμαρχος,Εκπρόσωπος της Οικογένειας του Γέροντος
11.20-11.50: Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Κατερέλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου, Δίβρης Φθιώτιδος, “Η προσωπικότης του Γέροντος Παϊσίου”
11.50-12.40: Προβολή ταινίας για το Γέροντα Παΐσιο
12.30-13.00: Βασίλειος Νικόπουλος, πρ. Πρόεδρος Αρείου Πάγου, “Γέρων Παΐσιος Αγιορείτης.Από τα Φάρασα στην Κόνιτσα και από την Κόνιτσα στην
Οικουμένη” Δεξίωση
Κυριακή, 13 Ιουλίου, απόγευμα:
19.00-20.30: Προβολή ταινίας για το Γέροντα Παΐσιο 
Δευτέρα, 14 Ιουλίου, πρωί
• Οδοιπορικό στο Στόμιο, στα ίχνη του Γέροντος. Εκκίνηση από το πέτρινο Γεφύρι 
• Θεία Λειτουργία στη Μονή Στομίου, επίσκεψη στο κελί του, επαφή με τα δημιουργήματά του Σημείωση: Ο δρόμος προς την Ιερά Μονή Στομίου θα είναι κλειστός για κάθε όχημα
Προαιρετικά:Ανάβαση στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας (τόπος, όπου προσηύχετο ο Γέροντας)
Επίσκεψη στην πατρική οικία του Γέροντος, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, από τις 10.30 έως τις 13.00

Βρήκαν 106 κιλά χασίς κρυμμένα σε θάμνους,στη διασταύρωση Αρίστης Ιωαννίνων!!!

Μια καλά κρυμμένη «καβάτζα» χασίς εντοπίσαν το Σάββατο οι άνδρες της αστυνομίας στα Ιωάννινα.Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ιωαννίνων (σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Κόνιτσας) εντόπισαν σε δασώδη περιοχή κοντά στη διασταύρωση Αρίστης Ιωαννίνων, τέσσερις ταξιδωτικούς σάκους, επιμελώς κρυμμένους σε θάμνους, οι οποίοι περιείχαν κάνναβη βάρους 106 κιλών.Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν. Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Απόψε η μεγάλη συναυλία του Βασίλη Λέκκα στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ στα Γιάννενα!!!

"Το φεγγάρι είναι κόκκινο"

Σήμερα Κυριακή 13 Ιουλίου 2014, στις 9.30 μ.μ., στο Ιτς Καλέ, ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει Μάνο Χατζιδάκι.Μαζί του ο Γιώργος Σαλτάρης, στο πιάνο, και ο Μανώλης Γεωργοστάθης, στο μπουζούκι.Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διάσπαρτες αυτοσχέδιες χωματερές έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του Νομού Πρέβεζας!!!

«Ωρολογιακές βόμβες» για το περιβάλλον και σταθερές εστίες εκδήλωσης πυρκαγιών

Διάσπαρτες αυτοσχέδιες χωματερές έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του Νομού Πρέβεζας και αποτελούν «ωρολογιακές βόμβες» για το περιβάλλον, αλλά και σταθερές εστίες εκδήλωσης πυρκαγιών. Οι αυτοσχέδιες χωματερές μια ανοίγουν, μια κλείνουν και πολλές φορές αλλάζουν τοποθεσία, ανάλογα με το πού πετά ο κάθε ιδιώτης τα σκουπίδια χωρίς να ενδιαφέρεται για την δημόσια υγεία. Σκουπίδια, άχρηστα υλικά και ξερά κλαδιά αφήνουν ασυνείδητοι σε διάφορα σημεία που αποτελούν εστίες κινδύνου για πυρκαγιά, ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός για τις αυτοσχέδιες «χωματερές» που δημιουργούνται ακόμη και πλησίον των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων. Την ίδια στιγμή την παρέμβαση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών ζητά,σύμφωνα με την δημοτική ραδιοφωνία της Πρέβεζας, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μελιανών κ.Γιώργος Ιωαννίδης για τον καθαρισμό των δρόμων από Θεσπρωτικό προς τα Δερβίζιανα, οι οποίοι όπως αναφέρει έχουν να καθαριστούν από καταστροφέα ή άλλο μηχάνημα από τον Απρίλιο του 2011 και λόγω της υπερβολικής βλάστησης ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Το «Αλάτι της Γης» ταξιδεύει στην Άρτα!!!

Σήμερα Κυριακή στις 1 το μεσημέρι
Το «Αλάτι της Γης» ταξιδεύει στην Άρτα, μια πόλη με ξεχωριστή μουσική παράδοση, όπου βρίσκεται η έδρα του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Εδώ συναντάμε τους καθηγητές και τα παιδιά του Τμήματος, που παίζουν όργανα και τραγουδούν πολλά και διαφορετικά μουσικά είδη και ύφη απ' όλη την Ελλάδα.Πρόκειται για ένα ζωντανό πυρήνα νεανικής έκφρασης και δημιουργίας, που συνταιριάζει τη θεωρητική γνώση με τη μουσική πράξη και λειτουργεί ως φυτώριο για τους αυριανούς δεξιοτέχνες και δασκάλους της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.Αν και η κρίση των ημερών απείλησε πρόσφατα με κατάργηση και αυτή την προσπάθεια, όλο το δυναμικό του Τμήματος απαντά με το υψηλό επίπεδο των μουσικών που ακούγονται σε κάθε χώρο του ΤΕΙ και ξεχύνονται στην πόλη της Άρτας κι από εδώ σ' όλη την Ελλάδα.Ο φακός της εκπομπής παρακολουθεί τα μαθήματά τους, ενώ στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, δάσκαλοι και μαθητές συμμετέχουν σ' ένα δυναμικό γλέντι με τα διαφορετικά μουσικά σχήματα που έχουν δημιουργήσει οι φοιτητές του ΤΕΙ.Ελάτε μαζί μας στην Άρτα, για να μοιραστούμε ένα διαφορετικό «Αλάτι της Γης» με ήχους από το ...«ροκ του μέλλοντός μας»!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΑΠΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!!!

H Σκότλαντ Γιαρντ στο κυνήγι αρχαιοκάπηλων 

Φόβους για νέο χτύπημα των αρχαιοκάπηλων που έχουν ρημάξει τα μοναστήρια και τα ξωκλήσια της Ηπείρου, αφαιρώντας πάνω από 200 πολύτιμα κειμήλια, εκφράζουν οι τοπικές αρχές, μετά την κλοπή δύο εικόνων και άλλων αντικειμένων, από τον Ναό της Ευαγγελίστριας στην Κάτω Μερόπη Πωγωνίου στα Γιάννενα.Πληροφορίες της εφημερίδας  «Εθνος» αναφέρουν ότι μετά τον εντοπισμό αρκετών εικόνων σε γκαλερί του Λονδίνου και του Αμστερνταμ, η Σκότλαντ Γιαρντ έχει συντάξει έκθεση 150 σελίδων για το θέμα και κατονομάζει ως εγκέφαλο του κυκλώματος των αρχαιοκαπήλων τον 43χρονο Δ.Δ., από τα Τρίκαλα, που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού. Η έκθεση αναμένεται να παραδοθεί το προσεχές διάστημα στις ελληνικές αρχές και περιέχει σημαντικά στοιχεία για τη δράση του μεγάλου κυκλώματος, που έφτασε να πουλά εικόνες και θρησκευτικούς θησαυρούς μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Οι ιερόσυλοι στην Κάτω Μερόπη έσπασαν έναν φεγγίτη από την πίσω πλευρά της εκκλησίας, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του οικισμού και... καταρριχήθηκαν στο εσωτερικό του ναού, με ένα... λάστιχο ποτίσματος. Αφαίρεσαν δύο εικόνες, ένα ιερό Ευαγγέλιο, ένα χειροποίητο υφαντό που απεικονίζει τον Μυστικό Δείπνο, μια ελαιογραφία, δύο δισκοπότηρα και άλλα αντικείμενα. Σύμφωνα με τις

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Είχε κρύψει 2 μετανάστες κάτω από τα καθίσματα του ΙΧ!!!

Συνελήφθη, πρωινές ώρες, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 37χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε ανάμεσα στις αποσκευές στο πίσω κάθισμα του οχήματος, έναν 20χρονο αλλοδαπό καθώς και έναν 17χρονο αλλοδαπό σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη κάτω από τα πίσω καθίσματα, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Μικρό το ποσοστό της «μαύρης εργασίας» στην Ήπειρο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει το Υπουργείο Εργασίας τους ελέγχους επιχειρήσεων, προκειμένου να καταπολεμήσει την «μαύρη εργασία».Και είναι πράγματι ενθαρρυντικά τα στοιχεία που καταγράφει το σύστημα «Άρτεμις», αφού μετά την επιβολή των νέων υψηλών προστίμων παρατηρείται μια σταδιακή αποκλιμάκωση της ανασφάλιστης εργασίας, με την Ήπειρο να καταγράφει ένα από τα μικρότερα ποσοστά παραβατικών επιχειρήσεων.Πιο συγκεκριμένα, από τις 897 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν στην Ήπειρο (την περίοδο 15-9-2013 έως 31-5-2014), εντοπίστηκαν 52 αδήλωτοι εργαζόμενοι, σε σύνολο 5.695, με το ύψος των προστίμων να ανέρχεται σε 533.305 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία στο εννεάμηνο η Ήπειρος είχε το μικρότερο ποσοστό παραβατικών επιχειρήσεων με 4,68%, με μεγαλύτερο αυτό της Αττικής (10,66%) και λίγο μικρότερο της Αν. Μακεδονίας & Θράκης (9,59%).Αναλυτικά:Στην Π.Ε. Ιωαννίνων ελέχθησαν 558 επιχειρήσεις που 

Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου - Ιωαννίνων: Σε εξέλιξη τα έργα αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στην Παλιοβούνα

Σε δύο από τα σημαντικότερα έργα που εκτελούνται αυτή την χρονική περίοδο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αφορούν την οδική ασφάλεια των πολιτών, έκανε αυτοψία ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.Πρόκειται για τις εργολαβίες «Εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων στη θέση Παλιοβούνα» προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και «Τμηματικές Ανακατασκευές Ασφαλτοταπήτων επί της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων για άρση της επικινδυνότητας», συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.Ο Απ. Κατσιφάρας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκο Υφαντή, τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρη Καραβίδα και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Λυκούργο Σταματελάτο, επισκέφθηκαν τα σημεία όπου γίνονται οι εργασίες και ενημερώθηκαν από τους αναδόχους και τις Τεχνικές Υπηρεσίες για την εξέλιξη των σημαντικών αυτών έργων.«Η προσπάθειά μας για να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε το οδικό δίκτυο σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν σταματά ποτέ. Και αυτό γιατί πρωταρχικός μας στόχος είναι να συμβάλλουμε στην αύξηση της 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Τέσσερα σχήματα στην τελική ευθεία για το Εργοστάσιο Απορριμμάτων

Εκδόθηκαν την Πέμπτη από την Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αποφάσεις επί των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι εργοληπτικές εταιρίες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για την Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αστικών Αποβλήτων.Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτές τις παρεμβάσεις τεσσάρων εταιριών κατά της πέμπτης «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.- ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ Α.Ε.- ΕΓΝΩΝ Α.Ε.». Μετά την απόφαση στο ΣτΕ, στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού συνεχίζουν τέσσερις εταιρίες, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος από ότι σε άλλους εν εξελίξει διαγωνισμούς ΣΔΙΤ, που προδιαγράφει την επίτευξη του καλύτερου δυνατού οικονομικού αποτελέσματος για τους πολίτες της Ηπείρου.Οι εταιρίες που συνεχίζουν είναι οι: «ARCHIRODON GROUP N.V.- INTRAKAT-ENVITEC A.E.», «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.- ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.», «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ».

ΑΣΚΗΤΙΚΗ- Έρχεται η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, μετά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στα Γιάννενα

Με πρωταγωνιστή  τον Γιαννιώτη ηθοποιό Τάσο Νούσια        

Α Σ Κ Η Τ Ι Κ Η   του  Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ (φιλοσοφικό έργο σε θεατρική μορφή) «   Πρόκειται για μια τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού λόγου του συγγραφέα με δραματική μορφή, ώστε ο θεατής να αποκτήσει μια πρωτόγνωρη, πιο ουσιώδη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη. Ο λόγος της  ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ  μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πολλές μεταφυσικές αλήθειες. Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, αν ο άνθρωπος δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει τη φθορά του αλλά και το εσωτερικό του μεγαλείο, θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και να βρει τη λύτρωση. Ο  Νίκος  Καζαντζάκης, αναγνωρισμένος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην παγκόσμια πνευματική σκηνή, είναι ο πιο  μεταφρασμένος έλληνας συγγραφέας. Σε πολλά σημαντικά πανεπιστήμια του εξωτερικού υπάρχουν έδρες για τη μελέτη του έργου του, αλλά και σύλλογοι φίλων του Καζαντζάκη. Η  Ασκητική είναι το πιο διάσημο και πολυδιαβασμένο φιλοσοφικό του έργο. Αποτελεί, δε, τη Βίβλο των ιδεών του συγγραφέα. Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη  έχει σημειώσει τόσο

Μαραθώνια διάδραση για φωτογραφική καταγραφή του πολιτιστικού πλούτου,της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών με τη συνεργασία του Ριζαρείου Ιδρύματος και του Art/European Animation Center οργανώνουν τη Δευτέρα 21 Ιουλίου από τις 9:00 έως τα μεσάνυχτα, μια μαραθώνια εκπαιδευτική διάδραση με στόχο την προσέγγιση, φωτογραφική καταγραφή και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής.Η δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του 8ου Βιωματικού Σχολείου Τεχνών «ANIMART», που πραγματοποιείται στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων από 13 έως 23 Ιουλίου. Εμπνέεται κυρίως από την ποιητική συλλογή «Γυάλινα Γιάννενα», αλλά και το γενικότερο λογοτεχνικό έργο του Ηπειρώτη Μιχάλη Γκανά.Ο ποιητικός λόγος θα ακουστεί σε διάφορα χαρακτηριστικά σημεία (γέφυρες, κρήνες, εκκλησίες) και οι μετέχοντες με τις φωτογραφικές μηχανές τους θα αποτυπώσουν τα Γιάννενα, αναζητώντας μέσα από τη δική τους ματιά τις ποιητικές εικόνες, τους θρύλους και τους μύθους της πόλης του σήμερα. Οι φωτογραφικές αποτυπώσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ANIMART (www.animartgreece.eu) προβάλλοντας τα Γιάννενα διεθνώς.Ο Γιαννιώτης πανεπιστημιακός, ζωγράφος και ερευνητής, Στέφανος Τσιόδολος θα εισαγάγει τους μετέχοντες στις τοπικές εκφάνσεις της λαϊκής ζωγραφικής και της αγιογραφίας.Η ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και 

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Τρεις νέοι σταθμοί διοδίων σε 3 κάθετους άξονες

Αρχές, με μέσα του 2015, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι τρεις νέοι σταθμοί διοδίων, οι οποίοι θα κατασκευαστούν στους σημαντικότερους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού. Σύμφωνα με την διοίκηση της Εγνατίας Οδός, οι νέοι σταθμοί διοδίων δεν θα κατασκευαστούν κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, αλλά σε σημεία κοντά στα σύνορα.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα κατασκευαστεί σταθμός διοδίων στον άξονα Δερβένι – Σέρρες – Προμαχώνας, σε σημείο κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, που δεν έχει οριστεί ακόμη. Ο δεύτερος σταθμός θα κατασκευαστεί στον άξονα Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή και ο τρίτος στον άξονα Χαλάστρα – Εύζωνοι θα λειτουργήσει σε υφιστάμενο σταθμό, που έχει κατασκευαστεί εδώ και δεκαετίες, ωστόσο σήμερα δεν λειτουργεί.Σε ό,τι αφορά τις τιμές των διοδίων των νέων σταθμών, όπως δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, Παρασκευάς Σαββαΐδης, αυτό δεν έχει οριστεί ακόμα. «Οι χρεώσεις θα μας απασχολήσουν στο επόμενο διάστημα, πιθανότατα στις αρχές του νέου έτους. Δεν υπάρχει πολιτική τιμών στα νέα διόδια αυτή τη στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά.Σήμερα λειτουργούν επτά σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό και ειδικότερα, στα

Στη λίμνη των Ιωαννίνων το Πρωτάθλημα Σκι Ευρώπης & Αφρικής 35+ ετών!!!

Από 4-7 Σεπτεμβρίου

Περισσότεροι από 80 αθλητές όλων των κατηγοριών από 14 χώρες, έχουν ήδη δηλώσει την συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα 35+ ετών που θα πραγματοποιηθεί από 4-7 Σεπτεμβρίου στη λίμνη των Ιωαννίνων.Μέχρι στιγμής εκπροσωπούνται η Γαλλία, Ρωσία, Δανία, Μ. Βρετανία, Ν. Αφρική, Σουηδία, Γερμανία, Νορβηγία, Ιταλία, Αυστρία, Γεωργία, Μονακό, Βέλγιο και Ελλάδα. Οι συμμετοχές κλείνουν στα μέσα Αυγούστου.

Εγκατάσταση WI-FI για δωρεάν ΙΝΤΕΡΝΕΤ,στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου

Οι αρχαιολογικοί χώροι της Ηπείρου εντάσσονται από την Περιφέρεια Ηπείρου στο πρόγραμμα που αφορά την εγκατάσταση WI-FI για δωρεάν ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Στην λίστα με το WI-FI εντάσσονται οι Αρχαιολογικοί χώροι Δωδώνης, Νεκρομαντείου και Νικόπολης καθώς και τα Μουσεία Νικόπολης και Ιωαννίνων. Η απόφαση αυτή θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών οι οποίοι το καλοκαίρι αυξάνονται κατακόρυφα και θα αναβαθμίσει τους αρχαιολογικούς χώρους διευρύνοντας παράλληλα τις δυνατότητες των Μουσείων.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Δύο ενδιαφέρουσες δράσεις υλοποιεί η ΕΤΑΝΑΜ

Δύο ενδιαφέρουσες δράσεις υλοποιεί η ΕΤΑΝΑΜ για το 2014 .Η πρώτη αφορά την ανάπτυξη πρωτοκόλλου για την κατάταξη του Αγνού Παρθένου Ελαιολάδου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την υποστήριξη επιλογής για την κατασκευή και λειτουργία του σύγχρονου ελαιοτριβείου, την αποστολή δειγμάτων εδάφους, φύλλων και ελαιολάδου για ανάλυση, για να διαπιστωθούν και να καταγραφούν οι διαφορές στην ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου καθώς επίσης στην έρευνα αγοράς και στην προσπάθεια προώθησης τυποποιημένου ελαιολάδου σε συσκευασία brick.H δεύτερη δράση αφορά την διασυνοριακή αντιμετώπιση κινδύνων σε προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές με είδος προτεραιότητας την χελώνα Καρέτα-Kαρέτα. Σύμφωνα με το εγκεκριμένο τεχνικό δελτίο του έργου περιλαμβάνει: Συνεισφορά στην δημιουργία εγχειριδίου για την εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων, κατευθυντήριες γραμμές για ην βελτίωση της

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Νέο απορριμματοφόρο στον στόλο του Δήμου Σουλίου

Ένα νέο απορριμματοφόρο όχημα έχει προστεθεί πλέον στον στόλο του Δήμου Σουλίου. Το νέου τύπου απορριμματοφόρο, με το σύστημα συμπίεσης έχει ως στόχο αφενός να εκμηδενίσει την πιθανότητα ανατροπής, αφετέρου να μεταφέρει μεγαλύτερη ποσότητα απορριμμάτων στο ίδιο ωφέλιμο βάρος κάνοντας έτσι πιο παραγωγικές τις εργατοώρες χρήσης του.Υπενθυμίζουμε στους Δημότες πως δεν επιτρέπεται η εναποθέτηση στους κάδους απορριμμάτων των ογκωδών αντικειμένων, οικοδομικών υλικών, μπαζών κλπ, και απαγορεύεται αυστηρά η ρήψη εύφλεκτων υλικών.Σε όλες τις περιπτώσεις αυτές, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σουλίου (τηλέφωνο 2666024100), προκειμένου να τους υποδείξει τον χρόνο, το τρόπο, το μέσο και κυρίως τις τοποθεσίες όπου επιτρέπεται η εναπόθεση όλων των υλικών που δεν μπορεί να γίνει με τα απορριμματοφόρα.Ο Δήμος Σουλίου καταβάλει καθημερινές προσπάθειες για την αξιοποίηση και ανανέωση του στόλου των οχημάτων με στόχο να εξασφαλίσει την μέγιστη δυνατή απόδοση με παράλληλη αναβάθμιση και ταχύτητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Η Αβλανία αξιοποιεί το αεροδρόμιο της Κέρκυρας και περιμένει στο νότο μέσω τσάρτερ 500 χιλιάδες τουρίστες!

Στην Ήπειρο μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στο αεροδρόμιο ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ

Έχει χυθεί άπειρο μελάνι να γράφουμε πόσο αιμορραγεί ο τουρισμός της Ηπείρου από το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο αεροδρόμιο όπου μπορούν να προσγειώνονται πτήσεις τσάρτερ που μπορούν να φέρουν τουρίστες αλλά και πολύτιμο χρήμα στην περιοχή. Βέβαια αεροδρόμια διαθέσιμα υπάρχουν τριγύρω, όπως αυτό του Ακτίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και αυτό της Κέρκυρας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Θα πει κανείς ότι έως ότου ολοκληρωθούν -που δεν το βλέπουμε- οι εργασίες ανακατασκευής και επέκτασης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ελάχιστα μπορούμε να κάνουμε. Αυτό όμως είναι μια απλοϊκή προσέγγιση του ζητήματος και οι γείτονές μας Αλβανοί μας βάζουν στην κυριολεξία τα... γυαλιά! Έχοντας αναθέσει για τη φετινή σεζόν την