Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ:Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή της Αποχέτευσης Οικισμών Νεοχωρίου και Αγίου Θωμά

Χρήστος Μπαϊλης:"Το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμίσει μια πανέμορφη περιοχή"

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου ΠρέβεζαςΧρήστου Μπαϊλη και της αναδόχουΒκοινοπραξίας Ηλίας Κατσιμπόκης, Ιωάννης Μάκης καιΓεώργιος Μυριούνης η σύμβαση για την Γ ¨Φάση Αποχέτευσης Πρέβεζας (Oικισμών Νεοχωρίου και Αγίου Θωμά).To έργο αφορά την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων των οικισμών Νεοχωρίου και Αγίου Θωμά ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2.829.000 χιλιάδες ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ.Το έργο, φορέας υλοποίησης του οποίου είναι ο Δήμος της Πρέβεζας, περιλαμβάνει τις εργασίες αποχέτευσης ακαθάρτων των ΔΔ Αγίου Θωμά και Νεοχωρίου.Με την παρούσα μελέτη κατασκευάζεται το τμήμα του δικτυού που δεν είχε κατασκευαστεί με τον 1ο Ειδ . Προϋπολογισμό του έργου και συγκεκριμένα:

Συνάντηση διοικήσεων Επιμελητηρίου Άρτας-ΤΕΙ Ηπείρου

 Οι Διοικήσεις των δύο φορέων, συμφώνησαν επίσης, να διεκδικήσουν  από κοινού ευρωπαϊκά κονδύλια
Tην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Άρτας και  του ΤΕΙ Ηπείρου, με στόχο την ουσιαστική και διαρκή διασύνδεση  του μοναδικού φορέα καινοτομίας και εφαρμοσμένης έρευνας του  νομού με την τοπική οικονομία συναποφάσισαν σε συνάντησή τους, οι διοικήσεις των δύο φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, συστάθηκε ομάδα εργασίας, η οποία θα θέσει  προτεραιότητες και θα προτείνει κοινές δράσεις. Οι Διοικήσεις των δύο φορέων, συμφώνησαν επίσης, να διεκδικήσουν  από κοινού ευρωπαϊκά κονδύλια, μέσω προγραμμάτων, που θα  επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της περιοχής, την έρευνα και τον  πρωτογενή τομέα. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστος  Παπάζογλου η σχέση των δύο φορέων θα πρέπει να ενισχυθεί και  να διευρυνθεί και προς άλλους τομείς: «αφενός γιατί έχουμε ανάγκη  από ένα νέο επιχειρηματικό πρότυπο, που θα αντικαταστήσει τα  παρωχημένα εργασιακά μοντέλα, κι από την άλλη γιατί η ανάπτυξη  της χώρας και φυσικά η τοπική μας οικονομία θα «πατήσει» πάνω στα  κονδύλια του νέου Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης της περιόδου 2014-  2020». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Ευριπίδης Γλαβάς  τόνισε ότι για το ΤΕΙ αποτελεί στρατηγικό στόχο η σύνδεσή του  με την τοπική αγορά. Ζήτησε να επικεντρωθεί η προσπάθεια σε  συγκεκριμένες δράσεις και

ΠΡΕΒΕΖΑ-Αύριο οι εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την Ιστορική μάχη Αρχαγγέλου

Εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την Ιστορική μάχη Αρχαγγέλου διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο Δήμος και ο Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως Ε.Ο.Ε.Α.-ΕΔΕΣ Νομού Πρέβεζας, και σας προσκαλούν την Κυριακή 6 Ιουλίου, στο Μνημείο Ηρώων Αρχαγγέλου. Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση στις 11 το πρωί της Κυριακής, προσκλητήριο νεκρών, ομιλία από τον κ. Ηλία Κουρεμένο, και κατάθεση στεφάνων.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-Συμβόλαιο «θανάτου» το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ»

Ως συμβόλαιο «θανάτου» της βαριάς βιομηχανίας της χώρας και ξεπουλήματος της ηλεκτρικής ενέργειας χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ». Σε ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων « Η εγκληματική αυτή ενέργεια της ακραία νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης αποτελεί «βόμβα» για το μέλλον της χώρας, η οποία θα λειτουργήσει προς όφελος μιας χούφτας ιδιωτικών συμφερόντων, καταστρέφοντας υποδομές, δημόσια περιουσία και το στρατηγικότερο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας». Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Πρεβεζάνικο λαό, τους κοινωνικούς φορείς, τα συνδικάτα, τα πολιτικά κόμματα που αντιτίθενται στην πολιτική αυτή σε έναν ανυποχώρητο αγώνα υπεράσπισης της ΔΕΗ και των δημόσιων αγαθών, μέσα από ένα παλλαϊκό μέτωπο, για να τεθεί τέλος στη βάρβαρη αντικοινωνική πολιτική».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Νέες ειδικότητες στο 1ο ΕΠΑΛ Φιλιατών

Σας γνωρίζουμε ότι στο σχολείο μας από το νέο σχολικό έτος 2014-2015 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς ειδικοτήτων:
- Πληροφορικής
-Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
- Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Στην Β’ Τάξη δύναται να εγγράφονται:
- μαθητές που έχουν προαχθεί από την Α’ Τάξη του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου
- κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή ισοτίμων με τα απολυτήρια αυτά τίτλων σπουδών
Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών
Τηλ./ Fax : 26640 22257

Προς 24ωρη απεργία για τις 10 Ιουλίου οι φαρμακοποιοί

Κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουλίου πρότεινε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου,Κυριάκος Θεοδοσιάδης στην ευρεία σύσκεψη των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας.Η πρότασή του αφορά και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας την ίδια ημέρα και ειδικότερα την ώρα που θα βρίσκεται στο χώρο ο επικεφαλής της τρόικας για φαρμακευτικά θέματα Τζουζέπε Καρόνε.Οι υπό συζήτηση κινητοποιήσεις θα έλθουν ως απάντηση των φαρμακοποιών στις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για μειώσεις του ποσοστού κέρδους τους.Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών από το 21% στο 19% εάν συνυπολογισθεί το rebate (υποχρεωτική έκπτωση που πρέπει να καταβάλουν οι φαρμακοποιοί).Ο κ. Θεοδοσιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο κλάδος του δέχεται ένα ακόμη πλήγμα, που πρακτικά σημαίνει ότι «40 εκατομμύρια ευρώ αφαιρούνται από το εισόδημα των Ελλήνων φαρμακοποιών και χαρίζονται στις φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες σε αντίθετη περίπτωση θα

ΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:«Η κυβέρνηση δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται»

«Ο σεβασμός και η εφαρμογή των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων είναι πρώτιστη αρχή της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση οφείλει να λειτουργεί ως θεματοφύλακας αυτής της αρχής και να προασπίζει το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, Άννα Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στην επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ.«Και δεν θα επιτρέψει σε μια υποκινούμενη φωνασκούσα μειοψηφία να επιβάλλει την άποψή της, να πλήξει την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό, ούτε να ταλαιπωρήσει τους Έλληνες πολίτες. Η κυβέρνηση δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται. Ούτε ο ελληνικός λαός» πρόσθεσε.

Από τις 15 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις!

Θα διαρκέσουν ώς το τέλος Αυγούστου

Στις 15 Ιουλίου ξεκινούν φέτος οι θερινές εκπτώσεις, ενώ ήδη τα περισσότερα καταστήματα έχουν προχωρήσει σε ολιγοήμερες προσφορές.Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν ώς το τέλος Αυγούστου.Εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με επιστολή της στις Ομοσπονδίες μέλη της και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:
-Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
-Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
-Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Βρήκε πορτοφόλι στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων και το παρέδωσε!!!!

Πράξη ανθρωπιάς από τον γνωστό μαραθωνοδρόμο Οδυσσέα Κουκέση
Το πορτοφόλι που βρήκε ο Οδ.Κουκέσης στην
κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων

Ο Οδυσσέας Κουκέσης,ξέρει  από «πρώτο χέρι» πόσο δύσκολα βγαίνει το μεροκάματο. Κι όμως, ούτε στιγμή δεν μπήκε στον πειρασμό να κρατήσει πορτοφόλι που βρήκε με το ποσό των 220 ευρώ,που βρήκε χθες βράδυ,στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.Ο Οδυσσέας,που είναι γνωστός αθλητής μαραθωνίου,έσπευσε να παραδώσει το πορτοφόλι με τα χρήματα,στο αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ανθρωπιά και η τιμιότητα εξακολουθούν να επιβιώνουν ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης,που ζούμε!!!Να σημειωθεί πως μέσα στο πορτοφόλι υπήρχε δίπλωμα οδήγησης και άλλα προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη,ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ένας 23χρονος με καταγωγή από την Ξάνθη.

ΧΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ-Eξοντωτικό το πρόστιμο στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας

Αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις για τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σχετικά με τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, θεωρώ ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, που αποτελεί ασφαλώς Ανεξάρτητη Αρχή, εξάντλησε την αυστηρότητά της, πάνω στον πολύπαθο κλάδο της πτηνοτροφίας, και εκτιμώ ότι δεν έλαβε υπ’ όψη σημαντικές παραμέτρους σχετικές με τις επιχειρήσεις του κλάδου, όπως η λειτουργία της αγοράς, οι ζημιές που καταγράφουν, η πτωχευτική διαδικασία αρκετών απ’ αυτές, καθώς και η συρρίκνωση του κλάδου. Ένας παραγωγικός κλάδος, με πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια (γρίπη των πτηνών, αύξηση της τιμής των ζωοτροφών, πρόβλημα με τις διοξίνες παλιότερα κ.λ.π.), που βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης, λόγω και της οικονομικής κρίσης. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι εξοντωτικά, θα οδηγήσουν τον κλάδο της πτηνοτροφίας σε αφανισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους 

ΠΡΟΣΟΧΗ:Απαγορεύεται η κυκλοφορία σε δρυμούς και δάση της Ηπείρου!!!

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς 

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, για προληπτικούς λόγους απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, μέχρι τη λήξης της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι 31-10-2014 και από ώρας 21:00 έως 06:00.Η απαγόρευση ισχύει στους παρακάτω δασικούς και αγροτικές οδούς και περιοχές της Π.Ε. Ιωαννίνων:
Α) Στους Εθνικούς Δρυμούς
Β) Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων
1. Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και Δημοτικών δασών των Τ.Κ. Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάιστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και

Από Δευτέρα η προσωρινή τοποθέτηση πρώην δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.

Την ανησυχία της εκφράζει η ομοσπονδία των αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) με αφορμή έγγραφο του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με το οποίο δίνονται οδηγίες για την προσωρινή ανάληψη καθηκόντων την προσεχή Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014, σε υφιστάμενες Υπηρεσίες, των πρώην δημοτικών αστυνομικών που τοποθετούνται προσωρινά σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα φέρουν προσωρινά τη στολή που είχαν, αντικαθιστώντας το σήμα της Δημοτικής Αστυνομίας με το διακριτικό του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.Το έγγραφο επισημαίνει ότι η πλήρης δραστηριοποίηση του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας «αποτελεί διαδικασία που θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρις ότου επιλυθούν-ρυθμιστούν επιμέρους ζητήματα», όσον αφορά δε «τις διαπιστούμενες παραβάσεις κατά την εκτέλεση υπηρεσίας, μέχρι την έκδοση του σχετικού π.δ. με το οποίο θα καθορίζονται επακριβώς τα επιμέρους ζητήματα (αρμοδιότητες, υποχρεώσεις, ωράριο εργασίας, στολή κλπ) και την οριστική ένταξή τους στην αστυνομία, αυτές θα

Επίκαιρη ερώτηση από τον Μιχάλη Κασσή για το Ρυθμιστικό Σχέδιο και το Π.Δ της Παμβώτιδας

Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα του ρυθμιστικού σχεδίου αλλά και του Προεδρικού Διατάγματος της Παμβώτιδας, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής.Αναλυτικά η ερώτηση:
Κύριοι Υπουργοί,Το Ρυθμιστικό Σχέδιο για το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, παρόλο που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της πόλης και γενικότερα της περιοχής που περιβάλλει τη Λίμνη Παμβώτιδα, εντούτοις έχει καταντήσει σαν το «γεφύρι της Άρτας».Το Ρυθμιστικό Σχέδιο, μαζί με το επίσης μεγάλης σημαίας για τα Γιάννενα Προεδρικό Διάταγμα της Παμβώτιδας, αναβάλλονται συνέχεια και ενώ θα μπορούσαν να έρθουν στη Βουλή, έστω ως τροπολογία, βλέπουμε πως θα εγκριθεί με τις υπουργικές αποφάσεις έγκρισης των αναθεωρημένων Περιφερειακών Σχεδίων.Αυτό σημαίνει πως μπορεί η όλη υπόθεση να πάει ακόμα πιο πίσω, αφήνοντας πολλά προβλήματα που ζητούν λύση να εκκρεμούν.Δεν είναι δυνατόν το 2014 να μην μπορεί να δοθεί μια λύση έτσι ώστε να

Σημαντική διάκριση επιστημονικής ομάδας του ΤΕΙ Ηπείρου

Στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree» που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διακρίθηκε επιστημονική ομάδα του ΤΕΙ Ηπείρου αποτελούμενη από φοιτητές και συνεργάτες. Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν 200 ιδέες από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα, αξιοποιώντας τεχνογνωσία που αναπτύσσεται στο πλαίσιο πειραματικής αξιολόγησης πράσινων κατασκευών για κτήρια και με την υποστήριξη των υπεύθυνων μελών του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Ηπείρου, υπέβαλε πρόταση με τίτλο «Φυτεμένες επιφάνειες για αστική χρήση» η οποία διακρίθηκε, καταλαμβάνοντας την 8η θέση μεταξύ των 8 προτάσεων που βραβεύτηκαν. Η ομάδα απαρτίζονταν από τρεις φοιτητές του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου:Κατσουλάκου Σταυρούλα, Λαμπράκη Ελένη και Παπαθανασίου Ιωάννη και από δύο συνεργάτες του τμήματος: Σάββα Μυρτώ και Μπουραντά Χρήστο.Στόχος της ιδέας «Φυτεμένες επιφάνειες για αστική χρήση», είναι η αξιοποίηση της υφιστάμενης και

Ολική καταστροφή σε σούπερ-μάρκετ από πυρκαγιά,στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας!!!

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή  από πυρκαγιά σε σούπερ μάρκετ της Φιλιππιάδας Πρέβεζας!Η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα στο γνωστό μάρκετ της περιοχής και παρά την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,η καταστροφή είναι σχεδόν ολοκληρωτική!!!Αυτή την ώρα μάλιστα,έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κατάστημα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης,οι οποίοι  δεν μπορούν να πιστέψουν,πως μέσα σε λίγη ώρα καταστράφηκε μια ιστορική επιχείρηση, που δουλεύει για πολλά χρόνια στην περιοχή.Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Π.Υ. Φιλιππιάδας.

Πυρκαγιά σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στα Γιάννενα!!!

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγα λεπτά σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής,λίγο μετά στην Ελεούσα Ιωαννίνων.Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,τα οποία όμως τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν,μιας και οι υπεύθυνο της επιχείρησης κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

Αποφασίζουν για κινητοπιήσεις σήμερα οι φαρμακοποιοί

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προκειμένου να αποφασίσει τρόπους αντίδρασης μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για μειώσεις του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών από το 21% στο 19% εάν συνυπολογισθεί το rebate (υποχρεωτική έκπτωση που πρέπει να καταβάλουν οι φαρμακοποιοί).Στις συνολικές πωλήσεις θα συμπεριλαμβάνονται και τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), τα οποία θα μπορούν πλέον να πωλούνται από τα φαρμακεία, αλλά με ποσοστό κέρδους που δεν θα ξεπερνά το 3%, παρότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 5%.Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η εξέλιξη αυτή «ρίχνει» το συνολικό ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών από 19% στο 15,6%, ενώ η τρόικα πίεζε για 15%, ποσοστό με το οποίο ήταν κάθετα αντίθετος ο κλάδος των φαρμακοποιών.Άμεση ήταν η αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος κατήγγειλε «την τακτική του νέου υπουργού υγείας κ. Μ. Βορίδη, να ανακοινώσει αιφνιδιαστικά τις προειλημμένες αποφάσεις που έχουν σχέση με τη διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας».«Περιμέναμε από την κυβέρνηση να ανακοινώσει μέτρα που να διορθώνουν τις υπερβολές σε βάρος των φαρμακείων και όχι μέτρα που επιδεινώνουν την ήδη υπάρχουσα τραγική κατάσταση. Τα φαρμακεία κλείνουν και η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει αποφάσεις σε βάρος τους και σε βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης.Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, οι φαρμακοποιοί αδυνατούν πλέον να σηκώσουν άλλο το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας που συνίσταται:

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μετέφερε παράνομους μετανάστες και λαθραία τσιγάρα!!!

Ένας 37χρονος αλλοδαπός διακινητής συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε ως οδηγός Φορτηγού οχήματοςοχήματος με επικαθήμενο να μεταφέρει εντός του φορτίου, το οποίο αποτελούνταν από σάκους με τρόφιμα, έξι (06) παράνομους μετανάστες στερούμενους νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό, και οι οποίοι συνελήφθησαν.Στη συνέχεια, σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε στον τράκτορα από προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίστηκαν στα πλαινά τοιχώματα της καμπίνας τετρακόσια (400) πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχε σκοπό να μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ανωτέρω Φορτηγό όχημα καθώς και τα 400 πακέτα τσιγάρων.

ΟΑΕΔ: Στις 17 Ιουλίου κατατίθεται το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» στην Ε.Ε.

Στις 17 Ιουλίου πρόκειται να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρόγραμμα της Ελλάδας για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων που αφορούν στο πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία», που παρέχει εκπαίδευση κατάρτιση και μαθητεία στους νέους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.Την ανακοίνωση αυτή έκαναν, σήμερα, στο 31ο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, ο υφυπουργός Εργασίας Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.Η Ελλάδα πρόκειται να λάβει από την ΕΕ κονδύλι ύψους 340.000.000 ευρώ έως το 2020, που θα το αξιοποιήσει αποκλειστικά σε προγράμματα απασχόλησης για νέους. Πρόκειται για μία προσπάθεια που έχει εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και η διοίκηση του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, ανέλαβαν να δημιουργήσουν τα νέα προγράμματα.Εξάλλου, στις τοποθετήσεις τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στις οφειλές του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ, που αγγίζουν το ποσό των 8 δισ. ευρώ, ενώ υποστήριξαν ότι υπάρχει συρρίκνωση του έργου του ΟΑΕΔ και μετατόπιση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, όπως τα

Στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων της ΔΕΗ και σε επίταξη των υπηρεσιών τους, προχωρά η κυβέρνηση!!!

Στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων της ΔΕΗ και σε επίταξη των υπηρεσιών τους προχωρά η κυβέρνηση, μετά την απόφασή τους να μην εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.«Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.Όπως σημείωσε, «μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους».«Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει», καταλήγει η ανακοίνωση.Λίγο νωρίτερα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ είχε ανακοινώσει την απόφασή της να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της από τα ξημερώματα του Σαββάτου, παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε την

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Ξεκινά η διάνοιξη Κλόκοβας

1.600 άτομα σε 4 εργοτάξια απασχολούνται αυτή την εποχή στο έργο των 196 χιλιομέτρων

Καθώς οι μήνες περνούν και τα έργα στην Ιόνια Οδό όλο και προχωρούν, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στους ρυθμούς υλοποίησης, την πρόοδο και τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει ένα τόσο μεγάλο έργο.Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί τέλη Δεκεμβρίου 2015 με μόνη εξαίρεση την ολοκλήρωση της κατασκευής της σήραγγας της Κλόκοβας, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2016. Το υπουργείο ενέκρινε την τροποποίηση του σχεδιασμού του έργου, που αφορά στην παράκαμψη της εθνικής οδού στην Κλόκοβα (αντί της διαπλάτυνσής της) με δύο δίδυμες σήραγγες 2,9 χλμ. Η κατασκευή των σηράγγων αποφασίστηκε μετά την απόφαση 4628/13 του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου για το επίμαχο τμήμα, κατόπιν αίτησης του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου (για τις επιπτώσεις που το έργο θα είχε στο τοπίο).Οι δύο σήραγγες θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του έργου κατά 100 εκατ. ευρώ, ποσό που έχει προβλεφθεί στο χρηματοδοτικό κενό της Νέας Οδού κατά τη συμφωνία επανεκκίνησης των έργων.Όπως μαθαίνει το ypodomes.com η εκκίνηση των εργασιών για την διάνοιξη της Κλόκοβας με διπλή σήραγγα, θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Στην παρούσα φάση, η συνολική πρόοδος των εργασιών ξεπερνά το 33%.Η Ιόνια Οδός αποτελεί το συνδετήριο άξονα μεταξύ της γέφυρας του Αντιρρίου και του κόμβου της Εγνατίας Οδού στα Ιωάννινα. Ο δρόμος αυτός έχει τεράστια σημασία- κοινωνική και αναπτυξιακή, αφού συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το