Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Στη δημοσιότητα, για 1η φορά, το προσωπικό αρχείο του Αλή Πασά!!!

Χίλια τετρακόσια εξήντα εννέα ελληνόγλωσσα έγγραφα από το συρτάρι του, δημοσιοποιούνται 

Εξόντωσε τους Σουλιώτες, έπνιξε την Κυρα-Φροσύνη, σχεδίασε τη δολοφονία του πεθερού και του γαμπρού του, έμαθε στους Έλληνες αρματολούς να πολεμάνε. Η ζωή του ήταν πολυτάραχη, η εξουσία του ευρύτατη, η σταδιοδρομία του αιματηρή και η πτώση του εκκωφαντική. Ποιος όμως ήταν στην πραγματικότητα ο Τεπελενλής Αλής, πασάς των Ιωαννίνων; Σήμερα για πρώτη φορά η αλήθεια ξεπροβάλλει πίσω από τον μύθο του χάρη στη δημοσίευση του προσωπικού του αρχείου.Χίλια τετρακόσια εξήντα εννέα ελληνόγλωσσα έγγραφα από το συρτάρι του Αλή Πασά δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά στο σύνολό τους, στην τετράτομη έκδοση του Αρχείου του, που φωτίζει σε βάθος μια από τις σπουδαιότερες περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Επιστημονικός υπεύθυνος και σχολιαστής, ένας από τους κορυφαίους ιστορικούς της μεταπολεμικής Ελλάδας, ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μας παρουσιάζει με αδρές γραμμές και τον χαρακτήρα του Τεπελενλή.Εφέντι μου, ετούτη είναι όλη φουκαράδς και δεν έχουν προτον ψομί να φαν και θέλα πεθάνουν από την πήναν...Από τους βασικούς αρχηγούς της πολιορκίας του Σουλίου, ο Μπεκήρ Τζογαδούρης, ζητά στις 8/5/1804 από τον Αλή Πασά να βοηθήσει τους φτωχούς Σουλιώτες που έχουν απομείνει εκεί, δίνοντάς τους δουλειά και έναν παπά «ότι η Ρομέγη χορής παπάν δεν ημπορούν να γκάμουν». Ο Αλή Πασάς είναι 54 χρόνων τότε, και θα ζήσει άλλα 18 ώς τα 72 του, οπότε θα δολοφονηθεί το 1822 με εντολή του Σουλτάνου Μαχμούτ Β΄, πάνω στο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων όπου είχε καταφύγει και ζούσε μια απροσδόκητη και τρυφερή σχέση με την Κυρα-Βασιλική. Σε εκείνα τα νερά, είχε διατάξει το 1804 να θανατωθούν με πνιγμό η Γιαννιώτισσα Κυρα-Φροσύνη- μια επώνυμη αρχόντισσα της πόλης- και 17 ακόμα γυναίκες με το πρόσχημα του άσεμνου βίου.Αλβανός μουσουλμάνος, γεννημένος στο Τεπελένι (οικισμό του Μπερατίου), από οικογένεια δραστήριων και διεκδικητικών τοπικών μπέηδων, πατέρας τριών γιων (Βελή, Μουχτάρ και Σαλήχ), ο Αλής διορίστηκε πασάς (περιφερειακός διοικητής) των Ιωαννίνων το 1788. Από τις αρχές του 19ου αιώνα είχε υπό τον

Η Αβλανία αξιοποιεί το αεροδρόμιο της Κέρκυρας και περιμένει στο νότο μέσω τσάρτερ 500 χιλιάδες τουρίστες!

Στην Ήπειρο μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στο αεροδρόμιο ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ

Έχει χυθεί άπειρο μελάνι να γράφουμε πόσο αιμορραγεί ο τουρισμός της Ηπείρου από το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο αεροδρόμιο όπου μπορούν να προσγειώνονται πτήσεις τσάρτερ που μπορούν να φέρουν τουρίστες αλλά και πολύτιμο χρήμα στην περιοχή. Βέβαια αεροδρόμια διαθέσιμα υπάρχουν τριγύρω, όπως αυτό του Ακτίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και αυτό της Κέρκυρας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Θα πει κανείς ότι έως ότου ολοκληρωθούν -που δεν το βλέπουμε- οι εργασίες ανακατασκευής και επέκτασης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ελάχιστα μπορούμε να κάνουμε. Αυτό όμως είναι μια απλοϊκή προσέγγιση του ζητήματος και οι γείτονές μας Αλβανοί μας βάζουν στην κυριολεξία τα... γυαλιά! Έχοντας αναθέσει για τη φετινή σεζόν την

4 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους για τα προνοιακά επιδόματα

Αναλυτικά τα ποσά στους δήμους της Ηπείρου

Το ποσό των 4.024.441,84 ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε τέσσερις (4) δήμους της Ηπείρου προκειμένου να καταβάλουν τα προνοιακά επιδόματα για τους μήνες Μάιο-Ιούνιο και τα επιδόματα που αφορούν στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων για συνταξιούχους αναπηρίας. Συνολικά σε 64 δήμους της χώρας θα δοθούν 122,2 εκ. ευρώ. Αναλυτικά τα ποσά που θα δοθούν στους δήμους της Ηπείρου, είναι τα εξής: Δήμος Ιωαννιτών: 1.930.757,31 ευρώ, Δήμος Αρταίων: 699.770,51 ευρώ, Δήμος Πρέβεζας: 670.094,97 ευρώ και Δήμος Ηγουμενίτσας: 723.819,05 ευρώ.

Αθλητικά σωματεία της Ηπείρου είχαν στήσει φάμπρικα δωρεών!!!

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και σε εκτέλεση του προγραμματισμού του, διενήργησε κατά τον μήνα Ιούνιο έρευνες και ελέγχους με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα.Στην Περ/κή Δ/νση Ηπείρου αναλυτικά διαπίστωσε ότι:
- Τρία αθλητικά ερασιτεχνικά Σωματεία κατά τα έτη 2005- 2009 εξέδωσαν βεβαιώσεις για δωρεές ύψους 1.900.000 ευρώ, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Νόμου, με σκοπό να τύχουν οι δωρητές φορολογικών ελαφρύνσεων.
- Σε τεχνική εταιρεία και Αγροτικό Συνεταιρισμό καταλογίστηκε πρόστιμο ύψους1.995.000 ευρώ για υπερτιμολόγηση έργου ψυκτικών θαλάμων.
- 66 μέλη εταιριών (πρόεδροι, δ/νοντες σύμβουλοι κλπ) κατά τα έτη 2011-2013 έκαναν χρήση εταιρικών ΕΙΧ αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού χωρίς να τα αναγράφουν στις φορολογικές τους δηλώσεις με συνέπεια την απόκρυψη συνολικού εισοδήματος 848.962,00 ευρώ.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ξεκίνησε η ανάπλαση της 21ης Οκτωβρίου

Aπό την οδό Προύσσης ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 3 Ιουλίου οι εργασίες ανάπλασης της  21ης  Οκτωβρίου και άλλων κεντρικών οδών του Ιστορικού Κέντρου της Πρέβεζας.  Το έργο εντάχθηκε με υπογραφή του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρος» στις 31 Ιουλίου  2013 με προϋπολογισμό 1.972.920 χιλιάδες ευρώ ενώ η δημοπράτησή του εγινε στις  24 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Οι εργασίες αφορούν την ανάπλαση κεντρικών οδών της Πρέβεζας συνολικού  μήκους 1.532 μέτρων περίπου και την διαμόρφωσή τους σε ήπιας κυκλοφορίας όπως  προβλέπεται από την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Πρέβεζας. Παρεμβάσεις θα γίνουν μεταξύ άλλων στα σημεία: -Οδός 21ης Οκτωβρίου -Οδός Χρ.Κοντού στο τμήμα μεταξύ 21ης Οκτωβρίου και Λ.Ειρήνης -Οδός Κων.Καρυωτάκη στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ.Βενιζέλου και Λ.Ειρήνης -Οδός Εθν.Αντίστασης στο τμήμα από οδό Κων.Καρυωτάκη ως το τέλος -Οδός Μουστάκη (πρώην Κλεμανσώ) στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ.Βενιζέλου και  Λ.Ειρήνης -Οδός Κύπρου, στο τμήμα μεταξύ οδού Εθν.Αντίστασης και Λ.Ειρήνης -Οδός Μουσών στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ.Βενιζέλου και οδό Κύπρου -Οδός Προύσσης στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ.Βενιζέλου και Λ.Ειρήνης. Οι εργασίες ανάπλασης και

Νέα τμήματα ειδικοτήτων στο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Σας ενημερώνουμε ότι στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας θα λειτουργήσουν τμήματα νέων ειδικοτήτων.Έναρξη μαθημάτων θα είναι η 1η Οκτωβρίου 2014. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν το μήνα Σεπτέμβριο.Επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την εγγραφή και φοίτηση στα Ι.Ε.Κ.Η φοίτηση είναι Δωρεάν, διαρκεί 4 εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης &1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης.Οι παροχές για τους σπουδαστές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. περιλαμβάνουν: δωρεάν φοίτηση, σπουδαστικό πάσο, αναβολή στράτευσης, έκδοση βεβαιώσεων φοίτησης για εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς φορείς, Γραφείο πρακτικής άσκησης και σταδιοδρομίας, επιμορφωτικά σεμινάρια ανά ειδικότητα, δανειστική βιβλιοθήκη.
Δείτε τις προσφερόμενες ειδικότητες στον

Μήνυμα του προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου προς τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Σεβασμιότατε,
Εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε θερμά για την εκλογή σας στη θέση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων.Στη δύσκολη αυτή περίοδο που ζει η Πατρίδα μας, η Εκκλησία έχει σταθεί και στέκεται αρωγός στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.Είμαστε πεπεισμένοι και αισιόδοξοι ότι η Μητρόπολη των Ιωαννίνων θα συνεχίσει, με την καθοδήγησή σας, να διεξάγει με τον καλύτερο και αποτελεσματικό τρόπο το πνευματικό και κοινωνικό της έργο.
Σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ
ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΣ

Εικόνες απαξίωσης στη λίμνη Παμβώτιδα,των Ιωαννίνων!!!

Καθημερινά δέχεται μεγάλο όγκο σκουπιδιών από ασυνείδητους κατοίκους της περιοχής αλλά και επισκέπτες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εικόνες απαξίωσης συναντά κανείς στη λίμνη Παμβώτιδα στην καρδιά της τουριστικής περιοχής του Μώλου στα Γιάννενα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να υποβαθμίζεται αισθητικά και περιβαλλοντικά το λιμναίο οικοσύστημα αλλά να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για πολλά από τα υδρόβια είδη, αφού δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν να τραφούν με απορρίμματα κινδυνεύοντας να πνιγούν! Η λίμνη Παμβώτιδα είναι ένας μοναδικός υγρότοπος ο οποίος περιέχει έναν από τους πιο πλούσιους θησαυρούς της ντόπιας πανίδας, με εστίαση τα πολλά υδρόβια πουλιά που ζουν εκεί. Όμως καθημερινά δέχεται μεγάλο όγκο σκουπιδιών από ασυνείδητους κατοίκους της περιοχής αλλά και επισκέπτες, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει την εικόνα που βλέπετε. Ο δήμος Ιωαννιτών αλλά και η πολιτεία οφείλουν να

ΠΡΕΒΕΖΑ:Δύο ενδιαφέρουσες δράσεις υλοποιεί η ΕΤΑΝΑΜ

Δύο ενδιαφέρουσες δράσεις υλοποιεί η ΕΤΑΝΑΜ για το 2014 .Η πρώτη αφορά την ανάπτυξη πρωτοκόλλου για την κατάταξη του Αγνού Παρθένου Ελαιολάδου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την υποστήριξη επιλογής για την κατασκευή και λειτουργία του σύγχρονου ελαιοτριβείου, την αποστολή δειγμάτων εδάφους, φύλλων και ελαιολάδου για ανάλυση, για να διαπιστωθούν και να καταγραφούν οι διαφορές στην ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου καθώς επίσης στην έρευνα αγοράς και στην προσπάθεια προώθησης τυποποιημένου ελαιολάδου σε συσκευασία brick.H δεύτερη δράση αφορά την διασυνοριακή αντιμετώπιση κινδύνων σε προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές με είδος προτεραιότητας την χελώνα Καρέτα-Kαρέτα. Σύμφωνα με το εγκεκριμένο τεχνικό δελτίο του έργου περιλαμβάνει: Συνεισφορά στην δημιουργία εγχειριδίου για την εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων, κατευθυντήριες γραμμές για ην βελτίωση της προστασίας και ανάκτησης των θαλάσσιων χελωνών, δημοσίευση σχετικά με την προστασία και την κατάσταση της χελώνας Καρέτα-Καρέτα καθώς και συνεισφορά στην δημιουργία οδηγιών για την βελτίωση της προστασίας και αποκατάστασης των θαλάσσιων χελωνών.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Ξεκινά η διάνοιξη Κλόκοβας

1.600 άτομα σε 4 εργοτάξια απασχολούνται αυτή την εποχή στο έργο των 196 χιλιομέτρων


Καθώς οι μήνες περνούν και τα έργα στην Ιόνια Οδό όλο και προχωρούν, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στους ρυθμούς υλοποίησης, την πρόοδο και τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει ένα τόσο μεγάλο έργο.Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί τέλη Δεκεμβρίου 2015 με μόνη εξαίρεση την ολοκλήρωση της κατασκευής της σήραγγας της Κλόκοβας, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2016. Το υπουργείο ενέκρινε την τροποποίηση του σχεδιασμού του έργου, που αφορά στην παράκαμψη της εθνικής οδού στην Κλόκοβα (αντί της διαπλάτυνσής της) με δύο δίδυμες σήραγγες 2,9 χλμ. Η κατασκευή των σηράγγων αποφασίστηκε μετά την απόφαση 4628/13 του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου για το επίμαχο τμήμα, κατόπιν αίτησης του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου (για τις επιπτώσεις που το έργο θα είχε στο τοπίο).Οι δύο σήραγγες θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του έργου κατά 100 εκατ. ευρώ, ποσό που έχει προβλεφθεί στο χρηματοδοτικό κενό της Νέας Οδού κατά τη συμφωνία επανεκκίνησης των έργων.Όπως μαθαίνει το ypodomes.com η εκκίνηση των εργασιών για την διάνοιξη της Κλόκοβας με διπλή σήραγγα, θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Στην παρούσα φάση, η συνολική πρόοδος των εργασιών ξεπερνά το 33%.Η Ιόνια Οδός αποτελεί το συνδετήριο άξονα μεταξύ της γέφυρας του Αντιρρίου και του κόμβου της Εγνατίας Οδού στα Ιωάννινα. Ο δρόμος αυτός έχει τεράστια σημασία- κοινωνική και αναπτυξιακή, αφού συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το

ΗΠΕΙΡΟΣ-Από τη ΜΟΜΑ στην Ιονία Οδό...

Οι Ηπειρώτες σαν να ζουν σε μια άλλη Ελλάδα, ταξιδεύουν ακόμη στην παλιά Εθνική οδό, αυτή όπως χαράχτηκε και κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1970 από τη ΜΟΜΑ

Ολοι γνωρίζουν ότι η Ηπειρος ήταν και παραμένει η φτωχότερη περιφέρεια της χώρας, ίσως και της Ευρώπης. Μάλιστα στα χρόνια της κρίσης έγινε ακόμη φτωχότερη αφού το κατά κεφαλήν ΑΕΠ περιορίστηκε στα 12.900 ευρώ, δηλαδή στο μισό του μέσου εισοδήματος των Ελλήνων. Πέρα από τα οικονομικά προβλήματα, οι Ηπειρώτες - και όχι μόνο - σαν να ζουν σε μια άλλη Ελλάδα, ταξιδεύουν ακόμη στην παλιά Εθνική οδό, αυτή όπως χαράχτηκε και κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1970 από τη ΜΟΜΑ, και πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος.Και αυτό παρά το γεγονός ότι και η Ηπειρος αλλά και η Αιτωλοακαρνανία ανέδειξαν τα χρόνια της μεταπολίτευσης στην κεντρική πολιτική σκηνή δεκάδες υπουργούς, βουλευτές και τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η κατασκευή της Ιονίας Οδού περιοριζόταν στις εξαγγελίες. Τα κονδύλια από τα ευρωπαϊκά πακέτα δεν έφταναν ως εκεί...Οι κάτοικοι της Ηπείρου, έχοντας τη βαθιά εμπειρία της πολύχρονης εγκατάλειψης, αντιλαμβάνονται ότι μεγάλα έργα όπως η Εγνατία, που έδωσε πνοή στα ορεινά χωριά και τα θέρετρα της ακτογραμμής του Ιονίου, από την Αρτα ως τα Σύβοτα, είναι η λύση.Ομως πλέον ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες για την οικονομία της περιοχής και τη ζωή τους και όσοι ταξιδεύουν από την Αθήνα για τα Γιάννενα μπορούν εύκολα να αντιληφθούν ότι κάτι κινείται.«Η Ηπειρος σε ενάμιση χρόνο θα επικοινωνεί πολλαπλώς με 

ΠΡΕΒΕΖΑ-Ημερίδα για την Καινοτομία, Ανταγωνιστικότητα και Εξωστρέφεια

Καινοτομία, Ανταγωνιστικότητα και Εξωστρέφεια είναι το αντικείμενο ημερίδας που διοργανώνουν από κοινού την Κυριακή 6 Ιουλίου και ώρα 11 .πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας, ο Δήμος και το Επιμελητήριο Πρέβεζας. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητή Ευάγγελος Μαρκόπουλος ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Επιχειρησιακή Δημοκρατία και τρόπους εφαρμογής της στο Δήμο Πρέβεζας». Η Επιχειρησιακή Δημοκρατία είναι η τεχνολογία και η μεθοδολογία δημιουργίας επιχειρησιακής γνώσης που συνεισφέρει στην ανάπτυξη καινοτομίας η οποία με την σειρά της δημιουργεί ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αναγκαία για την επίτευξη της εξωστρέφειας και την σύγχρονη ανάπτυξη. Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ.Χρήστο Μπαΐλη ο Δήμος έχει στόχο να δημιουργήσει ένα κύκλο διαλέξεων και ενημερωτικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου στην Πρέβεζα και όχι στην Αθήνα ή στην

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Πρέβεζας ζητά εθελοντές να απασχολούν δημιουργικά τους ηλικιωμένους

Το ΚΑΠΗ του Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Πρέβεζας ζητά εθελοντές να απασχολούν δημιουργικά τους ηλικιωμένους – ωφελούμενούς του. Το σημαντικότερο για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας είναι να νοιώθουν χρήσιμοι και σε αυτό βοηθά η εμπλοκή τους σε διάφορες δραστηριότητες, η κοινωνικοποίηση και η αποφυγή της απομόνωσης και αδράνειας. Η υπηρεσία ζητά εθελοντές με ειδικότητες που θα μπορούσαν να απασχολήσουν δημιουργικά τους ηλικιωμένους όπως: Επιμόρφωση, διαλέξεις, μελέτη θεμάτων, επισκέψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους. Θεατρολόγοι, καλλιτεχνικές δραστηριότητες – χειροτεχνίες. Οικιακά, ραπτική-μαγειρική. Εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες-internet. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες του στα άτομα τρίτης ηλικίας να έρθουν σε επαφή με το Τμήμα Πρόνοιας από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή τις ώρες 8:00πμ-2:00μμ στο τηλέφωνο 2682089034.

Στη λίμνη των Ιωαννίνων το Πρωτάθλημα Σκι Ευρώπης & Αφρικής 35+ ετών!!!

Από 4-7 Σεπτεμβρίου

Περισσότεροι από 80 αθλητές όλων των κατηγοριών από 14 χώρες, έχουν ήδη δηλώσει την συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα 35+ ετών που θα πραγματοποιηθεί από 4-7 Σεπτεμβρίου στη λίμνη των Ιωαννίνων.Μέχρι στιγμής εκπροσωπούνται η Γαλλία, Ρωσία, Δανία, Μ. Βρετανία, Ν. Αφρική, Σουηδία, Γερμανία, Νορβηγία, Ιταλία, Αυστρία, Γεωργία, Μονακό, Βέλγιο και Ελλάδα. Οι συμμετοχές κλείνουν στα μέσα Αυγούστου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ:Επανεξέταση και αναθεώρηση του προστίμου, της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας

Ερώτηση για την επιβολή προστίμου στον Αγροτικό  Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας από την Επιτροπή  Ανταγωνισμού κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Γιώργος Στύλιος.Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Στύλιος έκανε την  ακόλουθη δήλωση: «Με την ερώτησή μου προς τους αρμόδιους Υπουργούς ζητώ  την επανεξέταση και αναθεώρηση του εξοντωτικού προστίμου  προς τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας.  Πιστεύω ότι όλοι οφείλουμε να λειτουργούμε με κανόνες, το  ίδιο και η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Δηλαδή, να έχει ξεκάθαρο  πλαίσιο λειτουργίας, ορθολογικούς κανόνες, διαφάνεια και να  ελεγχέται για τις αποφάσεις της.”

Ξεφαντώνουν το Σάββατο οι νεοαλαίοι βορειοηπειρώτες της Αθήνας

Καλοκαιρινό Party διοργανώνει το Σάββατο 5 Ιουλίου, η «Νεολαία Βορειοηπειρωτών» στην Αθήνα. Το ραντεβού είναι στο «Mansion Club», Διαδόχου Παύλου 18-20, Παραλία Γλυφάδας και η είσοδος μαζί με ποτό στοιχίζει 10 ευρώ. Η φιάλη (ανά 6 άτομα) κοστίζει 90 ευρώ και η ώρα προσέλευσης στο party ορίστηκe στις 23:30. Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με τους: Τιμολέων Ντάση (6937-24.95.17), Ευθύμιο Νάκα(6980-44.85.80) και ο Σωτήρης Παππάς (6979-82.57.79.).

Στο φαράγγι του Βίκου την Κυριακή ο Ορειβατικός Πρέβεζας

Πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου στα Ζαγοροχώρια θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 6 Ιουλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας. Η μετακίνηση από Πρέβεζα θα γίνει με λεωφορείο. Για την εξόρμηση, θα γίνει και ενημέρωση στους συμμετέχοντες σήμερα Πέμπτη 3 Ιουλίου στο γραφείο του Συλλόγου τις ώρες 20:30΄ μέχρι 22:00΄. Δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό της εκδρομής Βαγγέλη Σμπόνια (6944144449) καθώς και στο γραφείο του Συλλόγου (2682102004).

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ρύθμισης οφειλών,στο Δήμο Πρέβεζας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υπαγωγής οφειλετών στο άρθρο 51 του Ν. 4257/ 2014 σύμφωνα με το οποίο δύναται να ρυθμιστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το  Δήμο Πρέβεζας. Στη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν μπορούν να υπαχθούν οι οφειλές από πρόστιμα  αυθαίρετων κατασκευών. Αποδεικτικό δημοτικής ενημερότητας και άρση δέσμευσης χορήγησης αποδεικτικού  φορολογικής ενημερότητας μπορούν να πραγματοποιηθούν εφόσον έχει καταβληθεί  το 30% τουλάχιστον της ρυθμιζόμενης οφειλής. Η προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση ισχύει μέχρι 14/08/2014. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην  Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας στα τηλέφωνα 2682360685-63

Οι έμποροι του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας, διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθαριότητας

Οι έμποροι του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθαριότητας σε συγκεκριμένα σημεία.Ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα ακόλουθα προβλήματα σε σχέση με την καθαριότητα:
-Σακούλες γεμάτες αποφάγια πεταμένες έξω από τους κάδους χωρίς τον προβλεπόμενο από τον κανονισμό τρόπο(διπλές σακούλες, καλά δεμένες κλπ.).
-Λάδια χυμένα στα γραφικά κατά τ 'άλλα σοκάκια, με αποτέλεσμα καθημερινά να γλιστρούν οι περαστικοί με εμφανή κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα.
-Κάδοι άπλυτοι και σπασμένοι.
«Η καθημερινή συγκέντρωση σκουπιδιών σε συγκεκριμένα σημεία δεν αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή πόλη», προστίθεται.Έτσι, ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας καλεί «την αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του δήμου να εφαρμόσει τον κανονισμό καθαριότητας που το ίδιο δημοτικό συμβούλιο έχει υπερψηφίσει».«Πιστεύουμε σε μια καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των φορέων της πόλης για την καλυτέρευση της εικόνας της», σημειώνεται.

Απεταξάμην το ΣΥΡΙΖΑ από τον Γιάννη Ρέντζο!

Με επιστολή του στο EpirusGate δηλώνει ότι δεν έχει σχέση με το κόμμα στα κλιμάκια του οποίου συμμετείχε!

Ποια είναι η σχέση του Πρεβεζιάνου Γιάννη Ρέντζου με τον ΣΥΡΙΖΑ; "Καμία" λέει ο ίδιος! Όπως όμως διαβάζουμε, από τη μία συμμετέχει σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής το βουλευτή του νομού Κώστα Μπάρκα που περιοδεύει σε περιοχές που επλήγησαν από κατολισθήσεις στο νομό Πρέβεζας και από την άλλη με συνέντευξη που δίνει σε τοπική εφημερίδα της Πρέβεζας ασκεί δριμεία κριτική για τις συμπεριφορές που κρατούν τον ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβισμένο σε λογικές του 5%! Όπως μάλιστα εύστοχα έγραφε ο συντάκτης της συγκεκριμένης συνέντευξης του Γ. Ρέντζου: "Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν τον Γιάννη Ρέντζο – και δεν είναι λίγα- ζητούν να πέσουν κεφάλια αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας να ανοίξει τις πόρτες του ακόμη και σε ανθρώπους που δεν έχουν την ταμπέλα της αριστεράς". Πριν λίγο, ο Γ. Ρέντζος, με επιστολή που μας έστειλε μας κατηγορεί, ότι από... "ελλιπή πληροφόρηση" τον

Απόφαση Π.Ε. Άρτας για τις κατάλληλες ακτές κολύμβησης

Από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ανακοινώνεται ότι: «Επιτρέπεται η κολύμβηση στις περιοχές κολύμβησης των ακτών των Δήμων: Αρταίων & Νικολάου Σκουφά της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, διότι πληρούν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας Υγειονομικής Νομοθεσίας, σύμφωνα με τα έγγραφα του Γενικού Χημείου του Κράτους – Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων, με τα οποία μας έχουν γνωστοποιηθεί τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων δειγμάτων θαλασσινού νερού.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. Δ.Δ.Υ. & Κ.Μ. 980/17-06-2014 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας (ΑΔΑ:7ΩΝ87Λ9-ΦΞ4) χαρακτηρίζονται τα θαλασσινά ύδατα των περιοχών Κορωνησίας – Σαλαώρας – Κόπραινας ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ για κολύμβηση ΠΛΗΝ: των ακτών 50μ.δεξιά του μόλου του λιμανιού της Κόπραινας (Φάρος Κόπραινας) και των τμημάτων 200μ. εκατέρωθεν της εκβολής εξόδου των νερών της στραγγιστικής τάφρου Τ.Ο. (περιοχής Σαλαώρας) του αντλιοστασίου Βίγλας, για λόγους ασφαλείας, διότι δυνητικά υπάρχει πάντοτε κίνδυνος τυχαίας ρύπανσης αυτών»

Προ των πυλών ο αγώνας The North Face Zagori Mountain Running 2014

Θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Ο κορυφαίος αγώνας ορεινού τρεξίματος της Ελλάδας, The North Face Zagori Mountain  Running 2014, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Ιουλίου 2014 στην περιοχή του  Ζαγορίου, βρίσκεται προ των πυλών.   Λίγες μόλις ημέρες πριν την πραγματοποίηση του, ο αγώνας έχει ήδη «αγκαλιαστεί» από τις  κοινότητες ορειβατικού τρεξίματος και το φίλαθλο κοινό καθώς οι συμμετοχές έχουν ήδη  ξεπεράσει τις 1.000, με το ενδιαφέρον να στρέφεται τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων  της χώρας μας. Ο The North Face Zagori Mountain Running 2014 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη  φορά υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού  (ΕΟΤ). Άλλωστε, η προώθηση της τουριστικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό,  καθώς και η ανάδειξη της περιοχής σε έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς προορισμούς  της Ευρώπης, αποτελούν και ένα από τα φετινά «στοιχήματα» του αγώνα. Συγκεκριμένα,  προωθείται ο αθλητικός τουρισμός, ως μία εναλλακτική μορφή τουρισμού που σκοπό έχει να  τονώσει την τοπική οικονομία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον εσωτερικό τουρισμό. Μια ματιά  στον επισυναπτόμενο χάρτη, είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος και της

Συνάντηση διοικήσεων Επιμελητηρίου Άρτας-ΤΕΙ Ηπείρου

Tην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Άρτας και  του ΤΕΙ Ηπείρου, με στόχο την ουσιαστική και διαρκή διασύνδεση  του μοναδικού φορέα καινοτομίας και εφαρμοσμένης έρευνας του  νομού με την τοπική οικονομία συναποφάσισαν σε συνάντησή τους σήμερα  Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, οι διοικήσεις των δύο φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, συστάθηκε ομάδα εργασίας, η οποία θα θέσει  προτεραιότητες και θα προτείνει κοινές δράσεις. Οι Διοικήσεις των δύο φορέων, συμφώνησαν επίσης, να διεκδικήσουν  από κοινού ευρωπαϊκά κονδύλια, μέσω προγραμμάτων, που θα  επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της περιοχής, την έρευνα και τον  πρωτογενή τομέα. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστος  Παπάζογλου η σχέση των δύο φορέων θα πρέπει να ενισχυθεί και  να διευρυνθεί και προς άλλους τομείς: «αφενός γιατί έχουμε ανάγκη  από ένα νέο επιχειρηματικό πρότυπο, που θα αντικαταστήσει τα  παρωχημένα εργασιακά μοντέλα, κι από την άλλη γιατί η ανάπτυξη  της χώρας και φυσικά η τοπική μας οικονομία θα «πατήσει» πάνω στα  κονδύλια του νέου Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης της περιόδου 2014-  2020». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Ευριπίδης Γλαβάς  τόνισε ότι για το ΤΕΙ αποτελεί στρατηγικό στόχο η σύνδεσή του  με την τοπική αγορά. Ζήτησε να επικεντρωθεί η προσπάθεια σε  συγκεκριμένες δράσεις και

Επιφυλάξεις Μιχ.Κασσή για το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

«Μας έπιασε ο καημός μέσα στο καλοκαίρι να πουλήσουμε τη ΔΕΗ»

Διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και πως η ιδιωτικοποίηση του 30% της επιχείρησης θα είναι προς όφελος του πολίτη παρείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης το πρωί της Πέμπτης.Πάντως, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, μιλώντας στο Mega, εξέφρασε επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι σε αυτό δεν έχουν ενταχθεί οι βελτιώσεις που έχει προτείνει το κόμμα του. Παράλληλα, διατύπωσε την απορία γιατί ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο να μην συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά στα θερινά τμήματα.Επιπλέον ο κ. Κασσής είπε ότι διάβασε το νομοσχέδιο και δεν εντόπισε τις βελτιώσεις που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και για τις οποίες συμφώνησαν οι Σαμαράς και Βενιζέλος στην τελευταία τους συνάντηση. Παράλληλα άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει ενημερώσει τους βουλευτές για τις τροποποιήσεις που υποτίθεται ότι έγιναν ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Μας έπιασε ο καημός μέσα στο καλοκαίρι να πουλήσουμε τη ΔΕΗ». Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσής συμμετέχει στο θερινό τμήμα της και θα κληθεί να ψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο.

To τραίνο πόλης ξεκινά από αύριο τις διαδρομές του στην Πρέβεζα!!!

O Δήμος Πρέβεζας ενημερώνει ότι το τραίνο πόλης ξεκινά τις διαδρομές του από  την Παρασκευή 4 Ιουλίου αφού διευθετήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την  διέλευσή του από το Ιστορικό Κέντρο και την παραλία. Με αφετηρία τον πεζόδρομο των Δικαστηρίων θα πραγματοποιεί κάθε απόγευμα  τρεις διαδρομές στις 17.45, στις 19.00 και στις 20.00 μ.μ. δίνοντας την δυνατότητα  στους επισκέπτες της πόλης αλλά και σε όλους όσοι το επιθυμούν, να γνωρίσουν τα  αξιοθέατα της πόλης. Το τραίνο θα ξεκινά από τον πεζόδρομο της Πλατείας Ανδρούτσου θα διασχίζει  την κεντρική αγορά , μέσω της οδού Καρυωτάκη θα περνά από τον πεζόδρομο της  παραλίας και συνεχίζοντας την διαδρομή του στον παράλληλο με την πλατεία  Ανδρούτσου παραλιακό δρόμο θα ανεβαίνει στην οδό Σπηλιάδου από το ύψος της  πυροσβεστικής, θα συνεχίζει στον δρόμο της Βρυσούλας και στον κόμβο του Βαθύ  θα στρίβει κατά μήκος του Στρατοπέδου καταλήγοντας στην Λεωφόρο Ιωαννίνων. Από εκεί θα φτάνει στον Φόρο, θα διασχίζει την Τάφρο, μέσω της Κοκκινιάς  θα οδηγείται στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, στον Παντοκράτορα και θα  επιστρέφει από Κυανή Ακτή , Κολυμβητήριο, Ιαματικά Λουτρά, παραλιακή οδός Λ  Ελ.Βενιζέλου , πεζόδρομο παραλίας και

Ανακοίνωση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Άρτας

Συναδελφισσες -συνάδελφοι χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του νοσοκομείου και των ΚΥ Άρτας στην Έκτακτη Γενική συνέλευση της Δευτέρας 30/6/14 καθώς και στη κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της διοικητικής υπηρεσίας του νοσοκομείου για τη μη έκδοση των πράξεων επιμερισμού από το διοικητή του νοσοκομείου όσο αναφορά την «αξιολόγηση».
Καταγγέλλουμε τη στάση μελών της διοίκησης αλλά και του διοικητή του νοσοκομείου που δεν υπερψήφισαν τη πρόταση του συλλόγου και των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ για να μην εκδοθεί η πράξη επιμερισμού των ποσοστών αξιολόγησης.Η προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων με τη παρουσία αστυνομικών και ασφάλειας στο χώρο του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης της Δευτέρας 30/6 δεν μας πτοεί.Καμία ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων δεν θα περάσει.Επιμένουμε και συνεχίζουμε δυναμικά στη κατάργηση στη πράξη πλέον του νόμου για την « αξιολόγηση».Τις επόμενες μέρες ο σύλλογος σε συνεννόηση με το δικηγόρο του θα προχωρήσει σε όλα τα ένδικα μέσα για την ακύρωση της απόφασης επιμερισμού των ποσοστών.
Όλοι οι εργαζόμενοι καλούνται όταν κληθούν να παραλάβουν τα φύλλα αξιολόγησης να τα

Επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στα Ιωάννινα

Περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της παράταξης της Όλγας Γεροβασίλη "Ήπειρος Ανατροπής" επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στα Ιωάννινα σε ένδειξη συμπαράστασης στις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους τονίστηκε ιδιαίτερα και απο τις δύο πλευρές ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους  αλλά αφορά κυρίως τους πολίτες , τους καταναλωτές οι οποίοι θα υποστούν τις οικονομικές, ενεργειακές και εργασιακές συνέπειες απο το ξεπούλημα της επιχείρησης που προωθεί η κυβέρνηση. Σταθερή θέση της "Ήπειρος Ανατροπής"είναι ότι πρέπει να παραμείνει και να προστατευθεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της ΔΕΗ..

ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ! - Ο δήμος Ιωαννιτών ξεκίνησε το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων

Πέρα από την καθημερινή σκληρή αλλά καλόπιστη κριτική, υποχρέωσή μας είναι να αναδεικνύομαι τα όσα θετικά συμβαίνουν γύρω μας. Πριν λίγο συναντήσαμε στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων, το ειδικό όχημα-πλυντήριο κάδων που αγόρασε ο δήμος Ιωαννιτών, το οποίο αναλαμβάνει επιτόπου το πλύσιμό των κάδων με στόχο τον περιορισμό του προβλήματος των οσμών που εντείνεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για αναδόχους έργων

Αποφάσεις για έργα συντήρησης - αποκατάστασης του οδικού δικτύου και παρεμβάσεις σε άλλες υποδομές έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη χθεσινή συνεδρίασή της.
Αναλυτικά, με απόφαση της Ο.Ε. αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:
 «Αποκατάσταση ζημιών οδού Παππαδατών – Μελιανών – όρια νομού» (Έργα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου), προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κ/Ξ Ιωάννης Μάκης & ΣΙΑ Ο.Ε. - Ιωάννης Καραμπιτιάνης)
 «Συντήρηση οδού από εθνική οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων προς Σίτσαινα», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ (Ανάδοχος: Δημοσθένης Βήχας και ΣΙΑ Ο.Ε.)
 «Αποκατάσταση – συντήρηση ασφαλτοταπήτων επαρχιακού οδικού δικτύου στα όρια του

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας για την πώληση του Φράγματος Πουρναρίου

Χθες 2 Ιουλίου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων με θέμα την εκχώρηση σε ιδιώτες του Φράγματος Πουρναρίου Ι και ΙΙ. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης:
"ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 11/2014Αρ. Απόφασης 241/2014 ΑΔΑ: 73ΨΨΩΨΑ-ΒΟΕ
ΘΕΜΑ: «Εκχώρηση σε ιδιώτες του φράγματος Πουρναρίου Ι και ΙΙ» καθώς επίσης και τις γενικότερες επιπτώσεις από την πώληση των φραγμάτων, στην τοπική οικονομία και κοινωνία της Άρτας»Στην Άρτα σήμερα την δευτέρα (2α) του μηνός Ιουλίου του έτους 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:00 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων συνήλθε σε ανοιχτή δημόσια έκτακτη συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ.95 παρ.4 του Ν.3463/2006, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό κατάστημα, ύστερα από την με αριθμό πρωτ. 11188/2-7-2014 πρόσκληση του προέδρου, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010Διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 33 μελών παρευρέθησαν στη συνεδρίαση 18 και ονομαστικά οι :

Βράβευση τριών μελών ΔΕΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη  θέση να ανακοινώσει ότι τρία μέλη ΔΕΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατάφεραν να αποσπάσουν διακρίσεις σε διεθνές  Συνέδριο Αμερικανικού Ερευνητικού Κέντρου με θέμα τις ανθρωπιστικές επιστήμες.  Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Αμερικανικό Ερευνητικό Ίδρυμα  Untested Ideas Research Center, το οποίο εδράζεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης,  στο πλαίσιο του 2nd  International Research Conference “Exploring Untested Ideas”  που πραγματοποιείται από 27-29 Ιουνίου στη Ρόδο, τιμώνται με τα ακόλουθα  βραβεία τα εξής μέλη ΔΕΠ του Π.Τ.Ν.:
 -Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια, General Chair: UI  Outstanding Research Scholar Award.
-Χαρίλαος Ζάραγκας: Επίκουρος Καθηγητής, UI Outstanding Research Scholar  Award.
 -Άρτεμις Γιώτσα: Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια, UI Outstanding Book Editor Award.  Το συνέδριο παρέχει στους ερευνητές των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών  Επιστημών διεθνώς ευκαιρίες για την παρουσίαση των ερευνητικών μελετών και  προτάσεων, οι οποίες αλληλεπιδρούν με τους επαγγελματίες, καθώς και την έκδοση  μελετών έρευνας και άρθρων στα επιστημονικά περιοδικά και

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Το παρασκήνιο του deal Σάλλα-Βγενόπουλου και ο ελληνοιταλικός πόλεμος στην ακτοπλοΐα

Ενώνουν Blue Star-HSW, χαμένος ο Γκριμάλντι

Μοντέλο Aegean-Olympic φαίνεται ότι θα εφαρμοστεί και στην ακτοπλοΐα με την Blue Star να αποκτά σταδιακά και κόμματι, κομμάτι τις γραμμές και τον στόλο της Hellenic Seaways. Μετά και τη μετοχική σχέση της Τράπεζας Πειραιώς –βασικού μετόχου της HSW- με τη MIG οι δυο όμιλοι αναζητούν συνέργειες για μείωση κόστους και αύξηση περιθωρίων κέρδους, ενώ η εταιρία του Ανδρέα Βγενόπουλου –που ελέγχει τη Blue Star- έχει από καιρό εστιάσει στους δείκτες απόδοσης ιδίων κεφαλαίων.Η προοπτική αυτή φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει την πλευρά του Ιταλού εφοπλιστή Εμοανουέλ Γκριμάλντι ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Hellenic Seaways, με 33%, μέσω της MINOAN που ελέγχει κατά 90%.Με τους Ιταλούς να επιθυμούν την HSW να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία και την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς να αναζητά οικονομίες κλίμακος και μεγαλύτερα σχήματα με δυνατότητα ευρείας παρέμβασης στην αγορά οι τριβές έχουν οξυνθεί και αναμένεται να κλιμακωθούν περαιτέρω.Στα πλαίσια του ακήρυχτου μετοχικού πολέμου στην Hellenic Seaways η MINOAN διαφώνησε –σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου- και μπλόκαρε την αύξηση κεφαλαίου που προωθούσε η ελληνική πλευρά, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση ενεργεί μονομερώς. Απαντώντας όμως η ελληνική πλευρά και με τη ρευστότητα να εξαντλείται το ΔΣ έλαβε απόφαση για την πώληση πλοίων –εν μέσω θέρους-.Οι εξελίξεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε στενωπό την Hellenic Seaways –εταιρία διάδοχο της MFD του Παντελή Σφηνιά-. Η αδυναμία των

ΑΡΤΑ-Παναρτινό συλλαλητήριο σήμερα, κατά της πώλησης των φραγμάτων!!!

Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς

Παναρτινό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» σήμερα στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς. Όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας. Ο Άραχθος δεν πωλείται, είναι η ζωή μας. Όλοι μαζί αντιστεκόμαστε και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην πώληση του φράγματος του Πουρναρίου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Γ. ΝΤΟΝΤΗ - Κατηγορεί τη δημοτική αρχή Πωγωνίου, ότι εκδίδει και δημοσιοποιεί πλαστές αποφάσεις για το Interreg!

Λίγες εβδομάδες μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές το εκλογικό θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα στο δήμο Πωγωνίου. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Ντόντης, με δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλει τη δημοτική αρχή ότι εκδίδει και δημοσιοποιεί πλαστές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλει ως πλαστές τις αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πωγωνίου της συνεδρίασης 27 Ιουνίου 2014 με αριθμούς: 136-137-138-139-140/2014. Μάλιστα, όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, οι συγκεκριμένες αποφάσεις δεν είναι ομόφωνες, αφού η παράταξη Ντόντη δεν συμφώνησε αλλά και ούτε πρόκειται και να τις υπογράψει. Αναλυτικά στη δημόσια καταγγελία του Γ. Ντόντη, αναφέρονται τα εξής:

Εφτασαν στον Δήμο της Πρέβεζας οι Γαλάζιες Σημαίες!!!

Εφτασαν στον Δήμο της Πρέβεζας και άμεσα θα αναρτηθούν στις βραβευμένες παραλίες οι Γαλάζιες Σημαίες τις οποίες η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης απένειμε σε 5 ακτές του Δήμου λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια που αφορούν την καθαρότητα των ακτών αλλά και τις υποδομές.Οι Γαλάζιες Σημαίες θα αναρτηθούν στις παραλίες:
Κυανή Ακτή (Πρέβεζα)
Μονολίθι (Πρέβεζα)
Πλατάνια (Kαστροσυκιά)
Μέγα Άμμος(Bράχος)
Τσούκες (Kανάλι)
Φέτος οι Γαλάζιες Σημαίες που κατάφερε να αποσπάσει ο Δήμος της Πρέβεζας ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά και αναδεικνύουν τις πανέμορφες παραλίες σε όλο το εύρος του Δήμου.Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης βράβευσε συνολικά περιλαμβάνει 408 ακτές και 10 μαρίνες. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης εκφράζει την ικανοποίησή του για την

ΧΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ-Eξοντωτικό το πρόστιμο στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας

Αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις για τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σχετικά με τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, θεωρώ ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, που αποτελεί ασφαλώς Ανεξάρτητη Αρχή, εξάντλησε την αυστηρότητά της, πάνω στον πολύπαθο κλάδο της πτηνοτροφίας, και εκτιμώ ότι δεν έλαβε υπ’ όψη σημαντικές παραμέτρους σχετικές με τις επιχειρήσεις του κλάδου, όπως η λειτουργία της αγοράς, οι ζημιές που καταγράφουν, η πτωχευτική διαδικασία αρκετών απ’ αυτές, καθώς και η συρρίκνωση του κλάδου. Ένας παραγωγικός κλάδος, με πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια (γρίπη των πτηνών, αύξηση της τιμής των ζωοτροφών, πρόβλημα με τις διοξίνες παλιότερα κ.λ.π.), που βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης, λόγω και της οικονομικής κρίσης. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι εξοντωτικά, θα οδηγήσουν τον κλάδο της πτηνοτροφίας σε αφανισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους

Διάσπαρτες αυτοσχέδιες χωματερές έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του Νομού Πρέβεζας!!!

«Ωρολογιακές βόμβες» για το περιβάλλον και σταθερές εστίες εκδήλωσης πυρκαγιών

Διάσπαρτες αυτοσχέδιες χωματερές έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του Νομού Πρέβεζας και αποτελούν «ωρολογιακές βόμβες» για το περιβάλλον, αλλά και σταθερές εστίες εκδήλωσης πυρκαγιών. Οι αυτοσχέδιες χωματερές μια ανοίγουν, μια κλείνουν και πολλές φορές αλλάζουν τοποθεσία, ανάλογα με το πού πετά ο κάθε ιδιώτης τα σκουπίδια χωρίς να ενδιαφέρεται για την δημόσια υγεία. Σκουπίδια, άχρηστα υλικά και ξερά κλαδιά αφήνουν ασυνείδητοι σε διάφορα σημεία που αποτελούν εστίες κινδύνου για πυρκαγιά, ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός για τις αυτοσχέδιες «χωματερές» που δημιουργούνται ακόμη και πλησίον των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων. Την ίδια στιγμή την παρέμβαση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών ζητά,σύμφωνα με την δημοτική ραδιοφωνία της Πρέβεζας, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μελιανών κ. Γιώργος Ιωαννίδης για τον καθαρισμό των δρόμων από Θεσπρωτικό προς τα Δερβίζιανα, οι οποίοι όπως αναφέρει έχουν να καθαριστούν από καταστροφέα ή άλλο μηχάνημα από τον Απρίλιο του 2011 και λόγω της υπερβολικής βλάστησης ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Αποδοκιμασίες κατά του Γ. Χριστοβασίλη στην "πρώτη" του ΠΑΣ!!!

Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα.Ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Χριστοβασίλης, τα… άκουσε από περίπου 30 οπαδούς του “Αγιαξ της Ηπείρου” οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν εξηγήσεις για την αποδυνάμωση της ομάδας και για την συνεχόμενη -όπως υποστηρίζουν - απαξιωσή της με την μη εξασφάλιση της αδειοδότησης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.Στην προπόνηση δεν έλαβε μέρος ο Στρούνα, ο οποίος έχει σχετική άδεια, ενώ συμμετείχαν κανονικά οι  Ηλιάδης και Σαπαλίδης όπως και πολλά παιδιά από την ομάδα Κ-20.Από τη μεριά του ο Γιάννης Πετράκης τόνισε πως τα πράγματα θα βελτιωθούν, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι με την απόκτηση ποιοτικών ποδοσφαιριστών, ενώ ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους.

ΠΡΟΣΟΧΗ-Δείτε Που θα γίνουν διακοπές ρεύματος στην Ήπειρο

Αναλυτικά το πρόγραμμα διακοπών της ΔΕΗ

Ξεκίνησαν από τις 11 σήμερα οι επαναλμβανόμενες διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Ανά περιοχή θα έχουν μέγιστη διάρκεια τη μία ώρα και όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ειδικά για την Ήπειρο θα έχουν ως εξής:
Νομοί Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας:
11:00-12:00: Κατσικάς προς Σύρακο, Καλαρρύτες, Κατσανοχώρια, δήμος Βορείων Τζουμέρκων.
12:00-13:00: Πεδινή, Αμπελειά, Μανωλιάσσα, Επισκοπικό, Βασιλικό, Κεφαλόβρυσο.
13:00-14:00: Μπάφρα, Νεοκαισάρια, Μπιζάνι, Λάκκα Σούλι, Τέροβο, ολόκληρη η Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών από το PRAKTIKER προς Αθήνα, επαρχία Μετσόβου, Βοτονόσι, Μηλιά.
Νομοί Άρτας και Πρεβέζης:
11:00-12:00: Παντάνασσα, Άγιος Γεώργιος, Κερασώνας, Παναγιά
12:00-13:00: Θεσπρωτικό, Νικολίτσι, Ριζοβούνι, Παπαδάτες.
13:00-14:00 Καλεντίνη, Μεσόπυργος, Αστροχώρι, Βραγγιανά, Αθαμάνιο, Τετράκωμο.

Παραιτήθηκε και τυπικά χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Νέος πρόεδρος από τη Δευτέρα ο Γιάννης Μήτσης

Η παραίτηση του Δημήτρη Δημητρίου απέμενε για να δρομολογηθεί και τυπικά η αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, αφού εδώ και αρκετές εβδομάδες ο ίδιος ο Δημήτρης Δημητρίου είχε προεξοφλήσει την αποχώρησή του. Αυτό έγινε και τυπικά χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης της διοικούσας επιτροπής, όπου έγινε ομόφωνα αποδεκτή η παραίτηση του πρών -πλέον- προέδρου. Νέος πρόεδρος αναμένεται να αναλάβει ο μέχρι χθες αντιπρόεδρος της τωρινής διοίκησης, Γιάννης Μήτσης. Αυτό θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, όταν και θα συνεδριάσει σχετικά η διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Θυμίζουμε ότι η σημερινή διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, προήλθε μετά την μετεκλογική συνεργασία των παρατάξεων στις οποίες ήταν επικεφαλής οι Δ. Δημητρίου και Γ. Μήτσης.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Υπέγραψαν και πάλι σύμβαση όλοι οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του δρόμου Άκτιο-Αμβρακία!!!

Μετά από ένα διάστημα έντονης ανησυχίας των εργαζομένων στα έργα κατασκευής Άκτιο-Αμβρακία το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει και υπάρχει αισιοδοξία ότι το έργο θα προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Οι 150 εργαζόμενοι οι οποίοι για διάστημα 15 περίπου ημερών βρίσκονταν στον «αέρα» λόγω αλλαγής στην ανάδοχο εταιρία υπέγραψαν όλοι εκ νέου συμβάσεις με το ίδιο καθεστώς με την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-IONIOΣ και έχουν ήδη πιάσει δουλειά. Ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Πάντης χαρακτηρίζει θετικό το ότι υπέγραψαν και πάλι σύμβαση όλοι οι εργαζόμενοι-πολλοί εκ των οποίων κατάγονται από την Πρέβεζα-ενώ μεταφέρει κλίμα αισιοδοξίας από τις συναντήσεις με την εταιρία και τη δέσμευση των εκπροσώπων της ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται κάθε μήνα. Τα προβλήματα που ταλαιπώρησαν το συγκεκριμένο έργο έχουν δημιουργήσει καθυστερήσεις και τώρα πρέπει οι ανάδοχοι να «τρέξουν» για να προλάβουν τις προθεσμίες ολοκλήρωσης. Το χρονοδιάγραμμα μιλά για ολοκλήρωση του τέταρτου έργου, γνωστού και

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Ο πρώην αντιδήμαρχος Σπύρος Κώστας, ζήτησε ενημέρωση για τις εξορύξεις πετρελαίου από τον δήμαρχο

Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κάτσινος δεν γνώριζε το θέμα σχετικά με την παραχώρηση 11 θαλάσσιων οικοπέδων του Ιουνίου σε πετρελαϊκούς κολοσσούς, για την εξόρυξη πετρελαϊκών κοιτασμάτων. Το θέμα το είχε αναδείξει στην περιοχή το EpirusGate και αμέσως προκλήθηκε πλήθος ερωτημάτων στις τοπικές κοινωνίες παράκτιων περιοχών της Ηπείρου που ζουν με τον τουρισμό, μιας και ανησυχούν μήπως και προκληθεί περιβαλλοντική όχληση στο τουριστικό τους προϊόν.Και όμως στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ηγουμενίτσας, ο δήμαρχος Γ. Κάτσινος δήλωσε άγνοια για το θέμα, όταν ο πρώην αντιδήμαρχος και γνωστός Περδικιώτης τουριστικός επιχειρηματίας, Σπύρος Κώστας, του ζήτησε επίσημη ενημέρωση για το όλο ζήτημα και κυρίως πως διασφαλίζεται η μη περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής. Επειδή το θέμα είχε βγει στη δημοσιότητα και αφορά άμεσα τα παράλια στο δήμο Ηγουμενίτσας, θα έπρεπε στοιχειωδώς κάποιος από τους συνεργάτες του δημάρχου να τον είχε πληροφορήσει σχετικά, ώστε να ενημερωθεί εγκαίρως και να μην

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Ξεκινά η διάνοιξη Κλόκοβας

1.600 άτομα σε 4 εργοτάξια απασχολούνται αυτή την εποχή στο έργο των 196 χιλιομέτρωνΚαθώς οι μήνες περνούν και τα έργα στην Ιόνια Οδό όλο και προχωρούν, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στους ρυθμούς υλοποίησης, την πρόοδο και τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει ένα τόσο μεγάλο έργο.Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί τέλη Δεκεμβρίου 2015 με μόνη εξαίρεση την ολοκλήρωση της κατασκευής της σήραγγας της Κλόκοβας, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2016. Το υπουργείο ενέκρινε την τροποποίηση του σχεδιασμού του έργου, που αφορά στην παράκαμψη της εθνικής οδού στην Κλόκοβα (αντί της διαπλάτυνσής της) με δύο δίδυμες σήραγγες 2,9 χλμ. Η κατασκευή των σηράγγων αποφασίστηκε μετά την απόφαση 4628/13 του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου για το επίμαχο τμήμα, κατόπιν αίτησης του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου (για τις επιπτώσεις που το έργο θα είχε στο τοπίο).Οι δύο σήραγγες θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του έργου κατά 100 εκατ. ευρώ, ποσό που έχει προβλεφθεί στο χρηματοδοτικό κενό της Νέας Οδού κατά τη συμφωνία επανεκκίνησης των έργων.Όπως μαθαίνει το ypodomes.com η εκκίνηση των εργασιών για την διάνοιξη της Κλόκοβας με διπλή σήραγγα, θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Στην παρούσα φάση, η συνολική πρόοδος των εργασιών ξεπερνά το 33%.Η Ιόνια Οδός αποτελεί το συνδετήριο άξονα μεταξύ της γέφυρας του Αντιρρίου και του κόμβου της Εγνατίας Οδού στα Ιωάννινα. Ο δρόμος αυτός έχει τεράστια σημασία- κοινωνική και αναπτυξιακή, αφού συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το

ΠΡΕΒΕΖΑ:Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή της Αποχέτευσης Οικισμών Νεοχωρίου και Αγίου Θωμά

Χρήστος Μπαϊλης:"Το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμίσει μια πανέμορφη περιοχή"

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη και της αναδόχουΒκοινοπραξίας Ηλίας Κατσιμπόκης, Ιωάννης Μάκης και Γεώργιος Μυριούνης η σύμβαση για την Γ ¨Φάση Αποχέτευσης Πρέβεζας (Oικισμών Νεοχωρίου και Αγίου Θωμά).To έργο αφορά την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων των οικισμών Νεοχωρίου και Αγίου Θωμά ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2.829.000 χιλιάδες ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ.Το έργο, φορέας υλοποίησης του οποίου είναι ο Δήμος της Πρέβεζας, περιλαμβάνει τις εργασίες αποχέτευσης ακαθάρτων των ΔΔ Αγίου Θωμά και Νεοχωρίου.Με την παρούσα μελέτη κατασκευάζεται το τμήμα του δικτυού που δεν είχε κατασκευαστεί με τον 1ο Ειδ . Προϋπολογισμό του έργου και συγκεκριμένα:

Παραμένει χωρίς ΣΕΑ η Εγνατία Οδός

Σε 650 χλμ. αυτοκινητόδρομου λειτουργεί μόνο ένας Σταθμός στον Πλάτανο Ημαθίας!!!

Τελικά φαίνεται ότι η πολυπόθητη λειτουργική ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού θα αρχίσει να έρθει. Αυτό το λέμε γιατί στον πλέον σύγχρονο διευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο της χώρας μήκους 650 και πλέον χιλιομέτρων, όπως είναι η Εγνατία Οδός, μπορείτε σε έναν και μόνο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) να γεμίσετε το ρεζερβουάρ σας με βενζίνη ή να σταματήσετε για λίγη χαλάρωση από την κούραση του ταξιδιού. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στον ένα και μοναδικό ΣΕΑ που λειτουργεί σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού, στον Πλάτανο Ημαθίας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, αν και έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για του νέους ΣΕΑ στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, στο Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας, στο Αρδάνιο Έβρου και στο Σώστη Ροδόπης, οι σταθμοί ακόμη δεν έχουν στηθεί και κυρίως δεν έχουν λειτουργήσει. Μπορεί σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού, Παρασκευά Σαββαΐδη να βρίσκεται στην τελική ευθεία η λειτουργία των συγκεκριμένων τεσσάρων νέων ΣΕΑ, όμως πληροφορίες θέλουν την ανάδοχο εταιρεία να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα το όλο θέμα να βρίσκεται κυριολεκτικά στον... αέρα!

Στο πόδι η Άρτα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Κατά του ξεπουλήματος δήμος Αρταίων και Περιφέρεια Ηπείρου για τα δύο υδροηλεκτρικά

Σύσσωμη η κοινωνία της Άρτας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της κατά του ξεπουλήματος των φιλέτων της ΔΕΗ. Στη σύσκεψη που συγκάλεσαν προχθές Τρίτη η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και ο Δήμος Αρταίων, φάνηκε ξεκάθαρα η οργή των φορέων της περιοχής για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της  "μικρής" ΔΕΗ". Στην ίδια σύσκεψη εκφράστηκε η συμπαράσταση  στον αγώνα των εργαζομένων κατά της ιδιωτικοποίησης μέρους της ΔΕΗ αλλά η αντίδραση στην προκειμένη περίπτωση ξεκινά από τα τοπικά χαρακτηριστικά και ευεργετήματα των δύο υδροηλεκτρικών έργων για την τοπική κοινωνία, και δεν δίνεται διάσταση ιδεολογική ή γενικότερα πολιτική, όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις κυρίως του Περιφερειάρχη αλλά και του Δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου έχει ήδη συζητήσει το θέμα, αλλά υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων προτίθεται να ξανασυζητήσει το θέμα σε συνεδρίασή του την ερχόμενη εβδομάδα.Το παρόν στη σύσκεψη έδωσε και ο εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ, Κώστας Κουτσοδήμας.

Κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ, διακοπές η ΔΕΗ με φόντο την πολιτική σύγκρουση!!!

Οι  καταναλωτές να αποφεύγουν τη χρήση του ασανσέρ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ κατά της πώλησης ποσοστού της ΔΕΗ με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας.Στις 7 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.Το παρών στη συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ θα δώσει και η ΑΔΕΔΥ, η οποία πραγματοποιεί τις δικές της κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο.Το πρωί οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της οδού Χαλκοκονδύλη.Συλλαλητήριο θα γίνει το πρωί και στην Κοζάνη, όπου τα καταστήματα είναι κλειστά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.Την ίδια ώρα, ο διαχειριστής του Συστήματος ετοιμάζει πρόγραμμα εκ περιτροπής διακοπών ηλεκτροδότησης. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν έως το μεσημέρι.Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι 13 μονάδες της ΔΕΗ που τέθηκαν εκτός λειτουργίας με την έναρξη της απεργίας είναι: Λαύριο 4, Μεγαλόπολη 4, Κομοτηνή, Φλώρινα, από δύο μονάδες στο Αμύνταιο, την Καρδιά και την Πτολεμαΐδα και τρεις μονάδες στον

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Να επαναπροσληφθεί στα PRAKTIKER ο εργαζόμενος που δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων

Έχοντας τη κυβέρνηση, τους πολιτειακούς θεσμούς και εξουσία που τους ικανοποιεί όλα τα συμφέροντα, οι εργοδότες και ιδιαίτερα οι πολυεθνικές δεν σέβονται τίποτε, ούτε καν τις δικαστικές αποφάσεις.Με απόφαση του το μονομελές πρωτοδικείο Ιωαννίνων κήρυξε άκυρη την απόλυση εργαζόμενου που εργάζονταν στο Praktiker Ιωαννίνων που είχε απολυθεί για την συνδικαλιστική του δράση.Παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων η εργοδοσία αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση, όπως θα όφειλε. Συνεχίζοντας την τρομοκρατία στους εργαζόμενους. Δυστυχώς η συγκεκριμένη πολυεθνική δεν σέβεται κανένα εργατικό δικαίωμα και καμιά απόφαση δικαστηρίου.Σκεφτείτε τώρα αν στην θέση της πολυεθνικής βρίσκονταν ο οποιοδήποτε εργαζόμενος, θα είχαν κινηθεί οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους για να εφαρμοστεί η απόφαση, για τα «πράκτικερ», τίποτε.Καμιά αυταπάτη για τους θεσμούς ενός κράτους που δεν σέβεται ούτε καν τους όρους του παιχνιδιού, που το ίδιο θεσπίζει. Είναι στο χέρι των εργαζόμενων και των συνδικάτων τους με μαχητικούς αγώνες να «εκβιάσουν» τα αφεντικά και το κράτος τους. ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΓΡΟΘΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.Είναι στο χέρι της αριστεράς να δημιουργήσει ένα μέτωπο αγώνα, ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής για να νικήσουν οι αγώνες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με όλες τις δυνάμεις θα προσπαθήσει στο δρόμο του αγώνα και της ταξικής πάλης να βρεθούν μαζί όλες οι αγωνιστικές μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς και όχι μόνο.Τώρα άμεσα οι αγωνιστικές μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς να στηρίξουν με όλες τους δυνάμεις τα

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Την Δευτέρα 7 Ιουλίου στις 08.30 το βράδυ στην πλατεία Χατζή στους Αμπελόκηπους

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Οι πολίτες λένε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ" διοργανώνει ο δυτικός τομέας του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, την Δευτέρα 7 Ιουλίου στις 08.30 το βράδυ στην πλατεία Χατζή στους Αμπελόκηπους. Το θέμα θα αναπτύξουν ο Χρήστος Μαντάς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Χολέβας πολιτικός μηχανικός, ο Βλάσης Παπαχρήστος οικονομολόγος και ο Αποστόλης Τζελέτας δημοσιογράφος. Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να βρεθούν δράσεις και τρόποι αντίδρασης στην ιδιωτικοποίηση της γειτονιάς μας. Ξεπουλάνε την πλατεία Χατζή, μέρος της Λιμνοπούλας, μέρος της παραλίμνιας περιοχής Αγ. Νικολάου, ΕΣΥ θα κάνεις κάτι γιαυτό;

ΠΡΕΒΕΖΑ:Όλα έτοιμα για να υποδεχτεί η Λούτσα το Beach Handball και το 1ο Κύπελλο Ελλάδας

Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχτεί η Λούτσα το Beach Handball και το 1ο Κύπελλο Ελλάδας στην παραλία του Ιονίου Πελάγους (γαλάζια σημαία) και στο εξαιρετικό cafe-bar Belvedere για 6η συνεχόμενη χρονιά.Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Παρασκευής και το κυρίως μενού είναι το Σαββατοκύριακο με αγώνες στην κυριολεξία όλη την ημέρα. (Νωρίς την Πέμπτη θα γίνουν αγώνες μικρών φίλων του αθλήματος) Ομάδες μέχρι και από τη μακρινή Αλεξανδρούπολη θα παίξουν beach handball και θα παλέψουν για την κούπα του Κυπέλλου Ελλάδας (και για τους πόντους βέβαια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα).Τη διοργάνωση στηρίζει η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Πάργας και το Επιμελητήριο Πρέβεζας, αφού αποτελεί σημαντικό κομμάτι του αθλητικού τουρισμού κάνοντας γνωστή την περιοχή σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (φωτογραφίες παίζονται στο site της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας.