Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Γ. Καψάλης και Ισ. Λαγαρής οι δύο πρώτοι στις πρυτανικές εκλογές

Στο δεύτερο γύρο των πρυτανικών εκλογών που θα διεξαχθεί τελικά μεθαύριο Παρασκευή 27 Απριλίου θα εκλεγεί τελικά ο νέος πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στις εκλογές του πρώτου γύρου που διεξήχθησαν σήμερα κανείς από τους τρεις υποψήφιους δεν κατάφερε να φτάσει στο 50% συν μιά ψήφο, ώστε να αναδειχθεί από σήμερα πρύτανης. Σε σύνολο 471 ψηφισάντων (από τα 520 μέλη ΔΕΠ) οι τρεις υποψήφιοι έλαβαν, Γιώργος Καψάλης: 174 ψήφους, Ισαάκ Λαγαρής: 141 ψήφους και Γιώργος Λεοντάρης 124 ψήφους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη διαδικτυακή "κάλπη" βρέθηκαν και 32 λευκά ψηφοδέλτια. Μεθαύριο λοιπόν στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν οι δύο σημερινοί απερχόμενοι αντιπρυτάνεις, ο Γ. Καψάης και ο Ισ. Λαγαρής.

Αναμμένοι οι λαμπτήρες στην εθνική οδό μετά το Γιαννιώτικο Σαλόνι!

Μέρα μεσημέρι με ντάλα ήλιο - Τι άλλο θα δούμε στα Γιάννενα της κρίσης

Μέρα μεσημέρι με ντάλα ήλιο καίνε οι λάμπες φωτισμού στην εθνική οδό από τη διασταύρωση στο Γιαννιώτικο Σαλόνι μέχρι τη διασταύρωση στο Πανηπειρωτικό! Στους οδηγούς που διέρχονται από το σημείο στην κυριολεξία ανάβουν τα... "λαμπάκια", αφού νοιώθουν θύματα που ξηλώνονται για να πληρώνουν τους λογαριασμούς του δημοσίου, επειδή κάποιοι ηλίθιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους! Έτσι οι λάμπες καίνε ... τζάμπα, αλλά όπως πάντα τις πληρώνουμε όλοι εμείς. Γιατί όμως; Η ΔΕΗ εάν χρωστάμε και ένα ευρώ με συνοπτικές διαδικασίες μας κόβει το ρεύμα. Εδώ δεν τρέχει τίποτα; Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης η συγκεκριμένη φωτογραφία προκαλεί ιδιαίτερα αρνητική αίσθηση για τους ανευθυνο-υπεύθυνους που όχι μόνο δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους αλλά με την ακατανόητη αυτή σπατάλη προκαλούν το κοινό αίσθημα. Ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα φιλοτιμηθεί να τραβήξει τα αυτιά ορισμένων, που αφήνουν μέρα μεσημέρι τα φώτα αναμμένα.

Η οικονομική κρίση συντελεί στην εξάπλωση των ναρκωτικών στην Ήπειρο

Στοιχεία του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου, δείχνουν αύξηση από το 2012 κατά 38% στα αιτήματα θεραπείας

Η ανεργία και η φτώχεια περιορίζουν τα αντανακλαστικά της ελληνικής οικογένειας απέναντι στο φαινόμενο της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και οδηγούν ολοένα και περισσότερους νέους ανθρώπους στα δίχτυα των ναρκωτικών. Δυστυχώς, οι επιπτώσεις των βίαιων οικονομικών και κοινωνικών μεταβολών στη χώρα ευνοούν την εξάπλωση του προβλήματος των ναρκωτικών και στην Ήπειρο, αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΚΕΘΑ Ηπείρου, τα αιτήματα θεραπείας που δέχεται το ΚΕΘΕΑ στην περιοχή μας, αυξήθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά σε σχέση με το 2012 κατά 38%! Σήμερα, συνολικά 207 άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικές ουσίες είναι εξυπηρετούμενοι στους τρεις Σταθμούς του ΚΕΘΕΑ σε ολόκληρη την Ήπειρο, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 25% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί, πως από την αρχή λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο συνολικά πάνω από 2.000 άτομα (χρήστες και μέλη των οικογενειών τους), έχουν επισκεφτεί τα γραφεία του ζητώντας ενημέρωση αλλά κυρίως ένταξη σε κάποιο θεραπευτικό του πρόγραμμα.

140 μαθητές φέτος στα τρία (3) Μουσικά Σχολεία της Ηπείρου

44 στα Γιάννενα - Από 48 σε Άρτα και Πρέβεζα!

Το υπουργείο Παιδείας καθόρισε τον αριθμό των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη Γυμνασίου των 42 Μουσικών Σχολείων της χώρας για την προσεχή σχολική χρονιά (2014-2015). Στα τρία (3) Μουσικά Σχολεία της περιφέρειας Ηπείρου θα φοιτήσουν συνολικά 140 μαθητές σε 6 τμήματα. Ειδικότερα, στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων θα φοιτήσουν 44 μαθητές σε δυο (2) τμήματα, στο Μουσικό Σχολείο Άρτας θα φοιτήσουν 48 μαθητές σε δυο (2) τμήματα και στο στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας θα φοιτήσουν 484 μαθητές σε δυο (2) τμήματα. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε και η επιλογή των μαθητών που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες και οι πίνακες των επιτυχόντων έχουν ήδη ανακοινωθεί. Οι γονείς τους καλούνται να προσέλθουν στα σχολεία για να παραλάβουν τις βεβαιώσεις μετεγγραφής των παιδιών τους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ-Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα στις Περιφερειακές Ενότητες

Αποφάσεις για έργα Πολιτισμού, αποκατάστασης και βελτίωσης του οδικού δικτύου,και άλλων υποδομών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.Αναλυτικά:
Αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:
-«Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Ανήλιο και σύνδεση με χιονοδρομικό κέντρο», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.)
-«Αποκατάσταση περιοχής Δεματίου και Πέτρας Ζαγορίου», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ (Ανάδοχος: Μιλτιάδης Κουμπής & ΣΙΑ Ε.Ε.)
-«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Μηλιωτάδες – Γρεβενίτι – Εικονίσματα»,προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ζιώγος Γεώργιος & ΣΙΑ Ο.Ε.)
-«Αποκατάσταση οδού Τρίστενο – Ιτέα και είσοδος Τριστένου»,προϋπολογισμού

Ημερίδα για την «Αρδευτική πρακτική και ανάπτυξη δικτυακών εργαλείων διαχείρισης της άρδευσης»

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου στα Γιάννενα

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια υλοποίησης  του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη Αποτελεσματικών Εργαλείων για την Διαχείριση  της Άρδευσης σε Αγροτικές Καλλιέργειες και Αστικές Χρήσεις» που εντάσσεται  στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκή Συνεργασία Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013, διοργανώνει  ανοιχτή ημερίδα – συνάντηση εργασίας με αντικείμενο «Αρδευτική πρακτική και  ανάπτυξη δικτυακών εργαλείων διαχείρισης της άρδευσης».  Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 και ώρα 10:00  π.μ. στο συνεδριακό κέντρο «Κώστας Φρόντζος» του συγκροτήματος «Φρόντζου  Πολιτεία» στον λόφο Αγίας Τριάδος στα Ιωάννινα.

Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων: Πυροβόλησε το ζώο που πολλοί έχουν κακοποιήσει!!!

Στις 13 Ιουνίου φιλόζωοι που μένουν στα Γιάννενα πληροφορήθηκαν από μια κάτοικος της Νεοκαισάρειας του Δήμου Κατσικά εντόπισε μια σκυλίτσα πυροβολημένη. Το βράδυ εκείνης της ημέρας γύρω στις 22:00 οι φιλόζωοι – όπως εξήγησε στη σελίδα  www.zoosos.gr η Γιώτα Τσιάβου – πήγαν επί τόπου, εντόπισαν το ζώο και το μετέφεραν στο κτηνιατρείο του Σταύρου Μπότσιου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε χτυπηθεί στα πόδια.Την επόμενη μέρα οι φιλόζωοι μετέφεραν το σκυλί σε άλλο κτηνιατρείο σε αυτό της Σοφίας Βεζιργιάνογλου και εκεί παράμεινε για πέντε μέρες, ενώ παράλληλα έκαναν και καταγγελία στο Α.Τ. του Κατσικά Ιωαννίνων.Μετά τη νοσηλεία η Νέτα, η κοπελιά που πρωτοβρήκε την πυροβολημένη σκυλίτσα, προσφέρθηκε να τη φιλοξενήσει στο κλειστό γκαράζ του σπιτιού της μέχρι να αναρρώσει και όντως έτσι έγινε.Όμως τα ξημερώματα της 20ης Ιουνίου το σκυλί εξαφανίστηκε από το γκαράζ και το σχοινί με το οποίο το είχε δεμένο ήταν κομμένο!Οι φιλόζωοι πιθανολογούν ότι επειδή το θέμα έλαβε δημοσιότητα από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο δράστης – κάτοικος της Νεοκαισάρειας – πιθανότατα θέλησε να εξαφανίσει το ζώο που πυροβόλησε.Τελικά το σκυλί η Νέτα – αφού έκανε καταγγελία για την διάρρηξη και την κλοπή του ζώου – το βρήκε την επόμενη μέρα τα ξημερώματα να την περιμένει έξω από το σπίτι της!Η σκυλίτσα – που έχει τραβήξει τα πάνδεινα από τους κατοίκους της Νεοκαισάρειας – αφού την έχουν χτυπήσει και την

Γερή κόντρα ξένων επενδυτικών κολοσσών για το αεροδρόμιο Ακτίου

Στα... αζήτητα το αεροδρόμιο Ιωαννίνων!!!

Για 40 χρόνια, με δυνατότητα δεκαετούς επέκτασης της συμβατικής περιόδου παραχώρησης θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη επενδυτή το Αεροδρόμιο Ακτίου μαζί με άλλα δέκα (10) της χώρας (Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Αγχιάλου), ενώ ο ανάδοχος που θα επιλεγεί θα αναλάβει την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων αναβάθμισης, συντήρησης και λειτουργίας του. Ήδη για το φιλέτο του Ακτίου γίνεται γερή κόντρα μεταξύ ξένων επενδυτικών κολοσσών οι οποίοι σε συνεργασία με εγχώριες εταιρείες συγκρότησαν κοινοπραξίες, προκειμένου να κερδίσουν για λογαριασμό τους το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δυτικής και Βορειοδυτικής Ελλάδας, που αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου των ξένων τουριστών σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή. Οι καταθέσεις των

Παρέμβαση Περιφερειάρχη προς ΥΠΕΚΑ για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων

Τη θεσμοθέτηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων που εκκρεμεί από το 2009,  ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, με έγγραφό του προς τον  Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτη.  Μεταξύ άλλων τονίζει τα εξής: "Στο κατατεθέν, χθες, στη Βουλή σ/ν με τίτλο "Xωροταξική και Πολεοδομική  Μεταρρύθμιση - Βιώσιμη Ανάπτυξη" υπάρχει διάταξη στο άρθρο 13Α, όπου ορίζεται  ότι για τα εκκρεμή Ρυθμιστικά σχέδια, οι στρατηγικές κατευθύνσεις τους εγκρίνονται  με την Απόφαση έγκρισης των αναθεωρημένων Περιφερειακών Χωροταξικών  Σχεδίων, ενώ οι ρυθμιστικές τους κατευθύνσεις εγκρίνονται με Προεδρικό Διάταγμα.  Η εφαρμογή αυτής της ρύθμισης μπορεί να παραπέμψει στις καλένδες την  θεσμοθέτηση του Ρυθμιστικού Ιωαννίνων, καθώς η αναθεώρηση του Περιφερειακού  Σχεδίου της Ηπείρου βρίσκεται ακόμα στο Β΄ στάδιο της μελέτης και η έγκρισή του  θα καθυστερήσει.  Παρακαλούμε να διαγραφεί η παράγραφος 6 του άρθρου 13Α του σ/ν, και να  επιτραπεί στα εν εξελίξει Ρυθμιστικά Σχέδια να ολοκληρώνονται με τις υφιστάμενες  διατάξεις. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειές σας, ώστε το Ρυθμιστικό Σχέδιο  να θεσμοθετηθεί επιτέλους μετά από πέντε χρόνια αναιτιολόγητων καθυστερήσεων  στο ΥΠΕΚΑ".

Εξελίξεις για την πώληση του ποσοστού της ΕΑΣ Ιωαννίνων στη Δωδώνη αναμένονται το Σάββατο

Πρόταση Ρώσων στους συνεταιριστές για εξαγορά

Το θέμα της πώλησης των μετοχών του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση αγροτών» (πρώην ΕΑΣ Ιωαννίνων) θα συζητηθεί στην Γενική Συνέλευση του ερχόμενου Σαββάτου, 28 Ιουνίου. Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας (η εταιρεία «SI Capital Partners», που κατέχει, το πλειοψηφικό πακέτο της Δωδώνης) βρίσκεται πολύ κοντά με την ΕΑΣ στο κλείσιμο της συμφωνίας, η επίσημη αντίδρασή της περιορίζεται στην φράση «ουδέν σχόλιο». Την ίδια στιγμή σε επικοινωνία που είχε η σελίδα ΑγροΤύπος με στελέχη του ΓΑΣ Ιωαννίνων,επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με την διοίκηση ωστόσο οι συζητήσεις ως προς το αντίτιμο της πώλησης των μετοχών συνεχίζονται. «Το θέμα θα συζητηθεί στη νέα μας Γενική Συνέλευσή το Σάββατο», μας επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος του ΓΑΣ Ιωαννίνων, κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης.Μιλώντας στην σελίδα  ΑγροΤύπος, για την επικείμενη αγοραπωλησία ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων της Ηπείρου κ. Μιχάλης Τζίμας μας τονίζει ότι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ενώ και ίδιος αναμένει τις εξελίξεις.Να σημειωθεί ότι εφόσον ληφθεί κάποια απόφαση σχετικά με την πώληση των μετοχών του ΓΑΣ Ιωαννίνων, πλέον η νέα Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας θα αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της εταιρείας.Μέχρι σήμερα ο μεγαλομέτοχος της «Δωδώνης», το fund Strategic Initiatives (S.I.), ελέγχει το 67,77% ενώ το μετοχικό ποσοστό του ΓΑΣ Ιωαννίνων φθάνει τα 24,78%.Υπενθυμίζουμε ότι οι πληροφορίες για 

ΠΡΕΒΕΖΑ: 6o τουρνουά beach handball στην παραλία της Λούτσας

Επιστροφή στον αρχικό τόπο του beach handball, στο BELVEDERE cafe-bar, στη Λούτσα Πρέβεζας, όπου όλοι έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από το τουρνουά της περιοχής. Για 6ο συνεχόμενο χρόνο η παραλία της Λούτσας του Δήμου Πάργας θα υποδεχτεί παραπάνω από 250 αθλητές και αθλήτριες, προπονητές, διαιτητές και στελέχη του πιο εντυπωσιακού αθλήματος στην άμμου, του beach handball... Για πρώτη φορά το τουρνουά θα έχει τριπλή διάσταση, α) τη μορφή του πρωταθλήματος για τις ελληνικές ομάδες, β) του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος (αφού οι ομάδες μαζεύουν πόντους για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων-ΕΒΤ) και γ) του 1ου ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ BEACH HANDBALL...!!! H ομοσπονδία έκρινε ότι είναι ένα τουρνουά που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του τα 5 τελευταία χρόνια και έδωσε την τιμή να φιλοξενήσει την ΚΟΥΠΑ του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!Το τουρνουά θα ξεκινήσει την Πέμπτη 3 Ιουλίου με αγώνες των μικρών αθλητών και θα συνεχιστεί με τους επίσημους αγώνες των

«Τα Γιάννενα του ΤΟΤΕ και του ΤΩΡΑ» αποτυπωμένα στον τοίχο του παλιού Τσοκάνη

«Ένας τοίχος για την πόλη»

Στην φωτογραφική έκθεση «Ένας τοίχος για την πόλη», που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων, στον τοίχο του Τσοκάνη, συμμετέχει φέτος ο κ. Χάρης Μπινώλης με φωτογραφίες από το αρχείο του, που φέρνει τον τίτλο «Τα Γιάννενα του ΤΟΤΕ και του ΤΩΡΑ» καθώς και το «Κάποτε στα Γιάννενα».Το «Κάποτε στα Γιάννενα» είναι μια σελίδα στο facebook, που αναρτά παλιές ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες από τα Γιάννενα.Φωτογραφίες από λήψεις γνωστών φωτογράφων, που από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι σήμερα, αποτύπωσαν με το δικό τους φακό την πόλη. Τη σελίδα διαχειρίζονται ο Χάρης Μπινώλης, η Μαρία Βλάχου και ο Χρόνης Δρούγιας. Μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από αυτές που αναρτήθηκαν, ξαναφωτογραφίζονται τώρα, ένα αιώνα μετά.Ο Χάρης Μπινώλης, από το προσωπικό του αρχείο, επιλέγει παλιές φωτογραφίες από χαρακτηριστικά σημεία της πόλης μας και τα ξαναφωτογραφίζει από το ίδιο μέρος και με την ίδια μηχανή, μία παλιά AGFA, δείχνοντας τις αλλαγές που επέφερε ο χρόνος στον οικιστικό ιστό της περιοχής.

Στο μικροσκόπιο τα ΝΠΙΔ για τις 7.000 απολύσεις στο Δημόσιο!!!

Τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να αποτελέσουν μία από τις βασικές δεξαμενές για τις 7.000 απολύσεις στο δημόσιο οι οποίες σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν έως το τέλος του χρόνου.Σύμφωνα με το Βήμα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της απογραφής και στη συνέχεια την αξιολόγηση των ΝΠΙΔ των υπουργείων αλλά και των ΟΤΑ.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες περί τα 500 από τα συνολικά 1.400 νομικά πρόσωπα του Δημοσίου δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα παρότι η σχετική προθεσμία έληγε στις 30 Απριλίου. Να σημειωθεί ότι στα 900 που έχουν απογραφεί υπηρετούν περί τους 32.000 υπαλλήλους.Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση «λουκέτου» ή συγχώνευσης με κατάργηση οργανικών θέσεων, οι υπάλληλοι που τις κατέχουν δεν τίθενται καν σε διαθεσιμότητα αλλά απολύονται απευθείας.Όπως είναι γνωστό λόγω και 

ΠΡΕΒΕΖΑ:Nα επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι στα διόδια του Ακτίου ζητά το εργατικό Κέντρο

Nα επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι της ΒΕΕ-TECH-Q FREΕ που διαχειρίζεται τα διόδια του Ακτίου ζητά το εργατικό Κέντρο Πρέβεζας καθώς θεωρεί παράνομες τις απολύσεις. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε και συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Πρέβεζας και εκπροσώπου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δήμου Πρέβεζας για τους εργαζόμενους που απολύθηκαν προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την επαναπρόσληψή τους. Όπως αναφέρετε σε σχετική ανακοίνωση «στην συγκεκριμένη εταιρεία υπογράφονται παράνομα συνεχόμενες 15ήμερες συμβάσεις εργασίας ενώ θα έπρεπε ήδη να έχουν μετατραπεί σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, υπάρχουν καθυστερήσεις καταβολής μισθοδοσίας αλλά και καθυστέρηση στην καταβολή αναδρομικών δεδουλευμένων, επισημαίνοντας ότι την ίδια ώρα η χρηματοδότηση της εταιρείας από το κράτος δεν έχει μειωθεί!!!». Το εργατικό Κέντρο Πρέβεζας ήδη προγραμματίζει συντονισμένες παρεμβάσεις και ενέργειες για την επαναπρόσληψή τους. Επίσης καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα και να πάρουν την υπόθεση υπεράσπισης και διεύρυνσης των

Στο Μέτσοβο για προπονήσεις και φιλικά,η Εθνική ομάδα νεανίδων

Στο Μέτσοβο θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδας Νεανίδων, υπό την τεχνική καθοδήγηση τουΕυριπίδη Μελετιάδη.Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που προπονείται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 17-27 Ιουλίου στην Πορτογαλία, αναχώρησε χθες για την ορεινή κωμόπολη των Ιωαννίνων, μετά την τετραήμερη παραμονή της στα προπονητήρια του ΟΑΚΑ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μέσα από τις διπλές καθημερινές προπονήσεις αλλά και τα δύο φιλικά που θα δοθούν με τη Βουλγαρία το διήμερο 29-30 Ιουνίου, θα έχει την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση των αθλητριών του.Αναλυτικά στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας μετέχουν οι Μαριέλλα Φασούλα, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Κλειώ Πολύζου, Βίκυ Καραμπάτσα, Χριστίνα Θεοδώρου, Άννα-Μαρία Στεφάνου, Άννα-Μαρία Μαντά, Ελεάννα Χριστινάκη, Κλειώ Οικονομάκη, Κική Καλημέρη, Μαρία Γούλα, Χριστιάνα Γεροστεργίου και Χρύσα Κιλαζίδου. Την Παρασκευή (27/06) θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις στο Μέτσοβο και η Τζένιφερ Μπότσι.

Εμπαιγμό των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, καταγγέλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας

Εμπαιγμό των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, χαρακτηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας την υπουργική απόφαση για δυνατότητα ασφάλισης υπό προϋποθέσεις των ΕΒΕ που οφείλουν στον ΟΑΕΕ. Σύμφωνα με τη διοίκηση του συλλόγου η απόφαση αφήνει την συντριπτική πλειοψηφία χωρίς παροχές υγείας. «Εξαγγέλλουν πολλά χωρίς να δίνουν τίποτα» αναφέρει ο σύλλογος και τονίζει ότι «η υπουργική απόφαση επιβεβαιώνει την ορθότητα της πρωτοβουλίας του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας για συλλογή υπογραφών τόσο για το χρόνο εκδήλωσής της όσο και για το περιεχόμενό της. Επιβεβαιώνει επίσης ότι αυτοί που υπηρετούν τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις δεν θέλουν να δώσουν λύση στα οξυμμένα προβλήματά μας. Αντίθετα μηχανεύονται καθημερινά τον αφανισμό των μικρών ΕΒΕ».Η διοίκηση του συλλόγου ζητά μεταξύ άλλων να σφραγιστούν όλα τα

Ανασκαφή στην περιοχή του Μετς επισκέφθηκε χθες ο Κώστας Τασούλας

Την ανασκαφή στο οικοδομικό τετράγωνο, το οποίο ορίζεται από τις οδούς Αρδηττού, Θωμοπούλου, Κεφάλου και Κούτουλα στο Μετς επισκέφθηκε χθες ο Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, όπου και ξεναγήθηκε.Στο εν λόγω τετράγωνο, η Γ’ ΕΠΚΑ, σε υλοποίηση υπουργικής αποφάσεως, διεξάγει ανασκαφική έρευνα από το 2010. Τον Φεβρουάριο του 2014 ανακαλύφθηκε όρυγμα θεμελίωσης κτίσματος κλασικών χρόνων, πιθανόν ναού, ενώ στις 17 Ιουνίου η εύρεση ενεπίγραφου θραύσματος αναθηματικού κιονίσκου επιβεβαίωσε τις αρχαίες φιλολογικές πηγές που αναφέρονται σε λατρεία Διός Μειλιχίου στην περιοχή, γνωστή ως Άγρα ή Άγραι στην αρχαιότητα.Ο κ. Τασούλας ζήτησε την επίσπευση της ανασκαφικής έρευνας στην περιοχή, προκειμένου να συλλεγούν όλα τα σχετικά ανασκαφικά δεδομένα, ώστε να διαμορφωθεί πλήρης εικόνα για το χώρο.

Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου για την πιστοποίηση λειτουργίας των παιδικών χαρών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, συζήτησε και το θέμα της πιστοποίησης λειτουργίας των παιδικών χαρών.Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος τα μέλη του οργάνου έλαβαν γνώση το 21901/29.05.2014 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές κατασκευής και λειτουργίας των παιδικών χαρών των Δήμων, τη διαδικασία πιστοποίησης της καταλληλότητάς τους και τα αρμόδια όργανα ελέγχου και επισημάνθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι να ανταποκριθούν τόσο χρονικά όσο και οικονομικά στην πιστοποίηση λειτουργίας των παιδικών χαρών.Επιπλέον, από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, τονίστηκε η ανάγκη επανεξέτασης και εξορθολογισμού των τεχνικών προδιαγραφών και τροποποίησης του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα πρέπει, για παράδειγμα, να αντιμετωπίζει διαφορετικά τις οργανωμένες παιδικές χαρές από την

Σήμερα η ποδηλατοδρομία του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ σας καλεί στην 4η ποδηλατοδρομία που διοργανώνει την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Διαδρομή: Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων
Προσέλευση: 17:30-18:00
Ώρα Εκκίνησης: 18:00
Σημείο Εκκίνησης : Κεντρική πλατεία
Τερματισμός : Πλατεία Μαβίλη
Διάρκεια διαδρομής: 3 ώρες
Με την ευγενική συμμετοχή των Ποδηλατών της Τετάρτης

ΕΡΑ Ιωαννίνων: Πορεία ενάντια σε απεργία, απολύσεις – Εκπομπή για το νερό

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι και οι  αλληλέγγυοι της ελεύθερης ΕΡΑ  Ιωαννίνων μαζί με σωματεία, φορείς και πολίτες καλούν την Πέμπτη, 26  Ιουνίου 2014 από τον πεζόδρομο της Νικολάου Παπαδοπούλου στις 8 το  απόγευμα, πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη βαρβαρότητα των απολύσεων,  της ανεργίας, της διαθεσιμότητας, της στέρησης βασικών δημόσιων φυσικών  αγαθών όπως το νερό, τις κατασχέσεις, τα κομμένα ρεύματα, την εκποίηση  της δημόσιας περιουσίας. Καλούν ακόμη: ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Σύλλογος  Εργαζομένων Πανεπιστημίου, Πρωτοβουλία Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες,  Σωματείο Μετάλλου, Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Σωματείο  Εργαζομένων στο Praktiker, Ραδιοφωνικός Σύλλογος Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων (ΡΑΣΠΙ). Προσυγκέντρωση από τις

Μπράβο στη διοίκηση του ΟΑΕΔ Ιωαννίνων

Οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι της υπηρεσίας έσπασαν τη μονοτονία του γκρίζου

Μέχρι χθες οι τοίχοι του ΟΑΕΔ στο κέντρο των Ιωαννίνων ήταν... καμβάς για κάθε είδους οπαδικής ή πολιτικής συνθηματικής ασχήμιας. Το σπρέι είχε την τιμητική του και το θέαμα που αντίκριζε ο κάθε πολίτης ήταν αποκρουστικό. Εδώ και λίγες ημέρες όμως η διοίκηση του τοπικού ΟΑΕΔ με τα περιορισμένα οικονομικά της κατάφερε να βάψει με τα χρώματα του Οργανισμού τους εξωτερικούς τοίχους. Πραγματικά άλλαξε η όψη του κτιρίου και ομόρφυνε ολόκληρη η περιοχή. Πραγματικά μπράβο! Πολλές φορές μέσα από το EpirusGate κατακρίνουμε τόσο τις ασχήμιες και τις μουντζούρες που έχουν κατακλύσει κάθε τετραγωνικό επιφάνειας στην πόλη, όσο και την αδιαφορία των φορέων που τις ανέχονται. Εδώ όμως οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια. Μακάρι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να βρει στην πόλη και άλλους μιμητές.

Συνάντηση Υφυπουργού Εργασίας με Δήμαρχο τον Ηγουμενίτσας

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, συναντήθηκε σήμερα με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γιώργο Κάτσινο.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε ο συντονισμός ενεργειών για ζητήματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του Δήμου Ηγουμενίτσας.Συγκεκριμένα, θα πρέπει να επισπευτεί από το Υπουργείο Οικονομικών, η διαδικασία επαναπαραχώρησης οικοπέδου εμβαδού 6.578,70 τμ στο Δήμο Ηγουμενίτσας, ώστε στο διεθνή διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την κατασκευή μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) 11 κλειστών γυμναστηρίων και 13 κολυμβητηρίων, να συμπεριληφθεί και το κολυμβητήριο της Ηγουμενίτσας. Υπενθυμίζεται ότι η έκταση αυτή, είχε παραχωρηθεί αρχικά από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Ηγουμενίτσας το 2006 για μία πενταετία και επανήλθε στο Υπουργείο, λόγω μη υλοποίησης του

Απόφαση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου για την αξιολόγηση του προσωπικού των Δήμων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου με ομόφωνη απόφαση του , συντάσσεται με τις απόψεις της Κ.Ε.Δ.Ε. για το θέμα της αξιολόγησης του προσωπικού των Δήμων, και υπογραμμίζει την ανάγκη εφαρμογής ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού των Δήμων που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και των προσφερομένων υπηρεσιών στους πολίτες.Εκφράζει την διαφωνία του για τον επιμερισμό ποσοστών αξιολόγησης ανά κλίμακα βαθμολόγησης επί του συνόλου των υπαλλήλων και την κατάταξή τους σε τρεις κατηγορίες: α) σε άριστους (ποσοστό 25%), β) σε ικανούς (ποσοστό έως 60%) και γ) σε ανεπαρκείς (ποσοστό Τουλάχιστον 15%), που καθιερώνεται με το Ν. 4250/2014 (άρθρο 20) και τη σχετική εγκύκλιο με αριθμό ΔΙΔΑΔ /Φ.32.8/492/8501, 8326/07-04-2014 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.Θεωρεί απαράδεκτη την ποσόστωση στην αξιολόγηση των υπαλλήλων και ειδικότερα την

Ήχησαν οι καμπάνες για το νέο Μητροπολίτη στα Γιάννενα!!!

Με κωδωνοκρουσίες αναγγέλθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων η εκλογή του νέου Μητροπολίτη.Οι καμπάνες των ναών της πόλης μας ηχούν χαρμόσυνα,με την ανακοίνωση του ονόματος του νεου μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο Παπαγιάννη. Ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από γονείς Έλληνες μετανάστες. Το 1988 μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα επέστρεψε στη Γερμανία όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης.Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές, με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και για πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων.Στις 30 Δεκεμβρίου του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρετεί από τότε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2009 ανέλαβε προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.

Συνέντευξη Φ.Φιλιου για το Ρυθμιστικό των Ιωαννίνων και τις τελευταίες εξελίξεις

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει αύριο Πέμπτη, στις δώδεκα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ιωαννίνων  Φίλιππας Φίλιος. Θέμα της συνέντευξης είναι το Ρυθμιστικό των Ιωαννίνων και οι τελευταίες εξελίξεις.

"Πανεπιστημιακό" τασάκι!!!

Η εικόνα είναι χθεσινή και απεικονίζει το εσωτερικό κιόσκι στο Πανεπιστημιακό μας Νοσοκομείο.Εικόνα άθλια με εκατοντάδες αποτσίγαρα και σκουπίδια σε ένα χώρο πράσινου, όπου δεν υπάρχει ούτε ένα τασάκι αλλά και κανένας κάδος σκουπιδιών. Αφιερωμένη εξαιρετικά στον Υπουργό Υγείας,στον Διοικητή του Νοσοκομείου αλλά και στους συμπολίτες μας που ρυπαίνουν τα πάντα γύρω τους αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους.....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ο Μάξιμος Παπαγιάννης νέος μητροπολίτης Ιωαννίνων!!!

Τον μέχρι σήμερα Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παπαγιάννη εξέλεξε πριν από λίγο νέο μητροπολίτη Ιωαννίνων, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα έλαβαν:
Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης
ΨΗΦΟΙ: 46
Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός
ΨΗΦΟΙ: 16
Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Στεργίου
ΨΗΦΟΙ: 7
Αυτό πλέον που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η στάση που θα τηρήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο απέναντι στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.Ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από γονείς Έλληνες μετανάστες. Το 1988 μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα επέστρεψε στη Γερμανία όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης.Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές, με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και για πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων.Στις 30 Δεκεμβρίου του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρετεί από τότε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2009 ανέλαβε προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.

ΤΩΡΑ - Ψηφίζουν και εκλέγουν στο β' γύρο το νέο Μητροπολίτη Ιωανίνων

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ψηφοφορία για το δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων. Το τελικό αποτέλεσμα θα το γνωρίζουμε σε λίγα λεπτά. Μεγάλο φαβορί ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης αλλά ας περιμένουμε την ετυμηγορία του ανώτατου εκκλησιαστικού οργάνου. Σε λίγο νεότερα...

Γύρω στις 8 απόψε θα ανακοινωθεί επίσημα ο νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ο διαδικτυακός τρόπος διενέργειας των σημερινών πρυτανικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν αφήνει περιθώρια για να ελέγξουμε τη συμμετοχή, την αποχή αλλά και τη εκλογική διάθεση των 520 μελών ΔΕΠ που συμμετέχουν σε αυτές. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 8 απόψε, αφού τότε -σύμφωναμε πληροφορίες- θα ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα της σημερινής ψηφοφορίας. Στην περίπτωση που κάποιος εκ των Γιώργου Λεοντάρη, Ισαάκ Λαγαρή ή Γιώργου Καψάλη κατορθώσει να πιάσει το 50% συν μια ψήφο από το σύνολο όσων ψήφισαν, τότε αυτόματα ανακυρήσσεται νέος πρύτανης. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο πρώτοι σε σταυρούς υποψήφιοι θα αναμετρηθούν αύριο σε μια νέα εκλογική διαδικασία που θα εκλέξει τον νέο πρύτανη του Ιδρύματος.

Το τριπρόσωπο στην Ι.Μ. Ιωαννίνων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διαδικασία


Το τριπρόσωπο για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων

Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης: 50 ψήφοι

Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός: 37 ψήφοι

Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Στεργίου: 20 ψήφοι37χρονη Αλβανίδα αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αστυνομικό στην Κακαβιά!!!

Συνελήφθη, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 37χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για ενεργητική δωροδοκία αστυνομικού και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών. Ειδικότερα, η 37χρονη χθες το μεσημέρι, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας, όπου κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις εισόδου. Τότε, η 37χρονη προκειμένου να αποφύγει την άρνηση εισόδου στη χώρα μας και την εγγραφή της στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, υποσχέθηκε στον αστυνομικό την άμεση καταβολή του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Ιδρύεται η Πανηπειρωτική Ένωση Αγροτών

Το τέλος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας και την μετάβαση σε ένα νέο όργανο που είναι η Πανηπειρωτική Ένωση Αγροτών ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΝΑ Πρέβεζας Λεωνίδας Ραβανός πλαισιωμένος από μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ν.Α. Ο κ. Ραβανός μίλησε για ομόφωνη απόφαση, τονίζοντας ότι ο νέος φορέας θα απευθύνεται σε όλους τους αγρότες της Ηπείρου και όχι μόνο τους νέους, προσφέροντάς τους τις υπηρεσίες που παρείχε η Ένωση Νέων Αγροτών. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΕΝΑ Πρέβεζας Λεωνίδας Ραβανός ανακοίνωσε τη δημιουργία καταναλωτικού κοινωνικού συνεταιρισμού, ο οποίος είναι θεσμοθετημένος με νόμο του ελληνικού κράτους και ο οποίος -όπως είπε ο κ. Ραβανός- μπορεί να δώσει λύση και να «ανακουφίσει» τόσο τους καταναλωτές όσο και τους ίδιους τους αγρότες. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει επαφές με συνεταιρισμούς οι οποίοι θα στηρίξουν το εγχείρημα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αναβολή εργασιών συντήρησης από την Εγνατία Οδό

Από την "Εγνατία Οδός Α.Ε." ανακοινώνεται ότι οι εργασίες συντήρησης για την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας στον Α/Κ Κλειδίου, που είχαν προγραμματιστεί να εκτελεστούν κατά το χρονικό διάστημα από 23 Ιουνίου μέχρι 14 Ιουλίου 2014, αναστέλλονται, προκειμένου να μη δημιουργηθεί όχληση στην κυκλοφορία των οχημάτων εν όψει της τουριστικής περιόδου.Η εκτέλεση των απαραίτητων αυτών εργασιών θα προγραμματιστεί για την προσεχή φθινοπωρινή περίοδο.Η "Εγνατία Οδός Α.Ε." συστήνει στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διέλευσή τους από τον Α/Κ Κλειδιού και να τηρούν τις υποδείξεις των τοποθετημένων πινακίδων επισήμανσης κινδύνου.

Νέος Μητροπολίτης Φωκίδος ο Ανδρούσης Θεόκτιστος

Εν αναμονή για το τριπρόσωπο στην Ι.Μ. Ιωαννίνων...

Στην εκλογή του Επισκόπου Ανδρούσης Θεόκτιστου ως νέου Μητροπολιτη Φωκίδος με 35 ψήφου; προχώρησε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.Ο νέος Μητροπολίτης Φωκίδος γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1954, όπου παρακολούθησε τις εγκύκλιες σπουδές του και στη συνεχεία σπούδασε Θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών λαμβάνοντας το πτυχίο του το 1977. Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Τιµίου Προδρόµου Στεμνίτσας Γορτυνίας το 1973, χειροτονήθηκε Διάκονος στην ίδια Ιερά Μονή το 1973 και χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης το 1977 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως από το Μακαριστό Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρό Θεόφιλο.Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως από το έτος 1981. Παράλληλα άσκησε το λειτούργηµα του Θεολόγου Καθηγητή στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Μεγαλόπολης, όπου χρημάτισε και ως Διευθυντής.Υπεύθυνος για την πνευματική κίνηση της περιοχής της Μεγαλόπολης, που αριθμεί 50 ενορίες, υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολή του επί 36 συνεχιζόμενα έτη.Στις 14 Οκτωβρίου 2009, εξελέγη Βοηθός της

Την 1η Ιουλίου παρουσιάζονται τα 21 οικόπεδα των υδρογονανθράκων

Πάνω από 25 μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες και περισσότερα από 150 στελέχη της πετρελαϊκής αγοράς έχουν δηλώσει το «παρών» στο μεγάλο συνέδριο του Λονδίνου, όπου για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν τα οικόπεδα που θα δημοπρατηθούν για έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα της βρετανικής, ολλανδικής και αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου, που θέλουν να έχουν από πρώτο χέρι την εικόνα για τα δεδομένα και τις προδιαγραφές του γύρου παραχωρήσεων που θα ξεκινήσει άμεσα.Στο συνέδριο, που διοργανώνεται από την ελληνική πρεσβεία για την 1η και τη 2η Ιουλίου, την πρώτη ημέρα θα υπάρξει μια ανοιχτή εκδήλωση με παρουσιάσεις και ομιλίες, με τη συμμετοχή και του υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη. Τότε αναμένεται για πρώτη φορά να παρουσιαστούν και τα συγκεκριμένα οικόπεδα που θα δημοπρατηθούν, με τις πληροφορίες να μιλούν για 10 έως 15 οικόπεδα στην περιοχή του Ιονίου, ενώ εξαιρετικά πιθανό είναι να δημοπρατηθούν και ένα με δύο

Από λεπτό σε λεπτό ξεκινά η διαδικασία εκλογής του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Η κρίσιμη ώρα για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων έφτασε! Από λεπτό σε λεπτό η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα συνεδριάσει για να εκλέξει τους αντικαταστάτες των Ιερών Μητροπόλεων Ιωαννίνων, Φωκίδος, Ελασσώνος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Πέντε νέοι Μητροπολίτες θα εκλεγούν σήμερα και η προσοχή όλων στα Γιάννενα είναι εστιασμένη στο πρόσωπο που θα κληθεί να αναλάβει τις τύχες της τοπικής μητρόπολης. Από τις 09:00 συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος σε έκτακτη συνέλευση στο Συνοδικό Μέγαρο (Ιασίου 1 στην Αθήνα). Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μεγα Συνοδικό και στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, Πρόεδρος της

Μεγάλο φαβορί ο Μάξιμος Παπαγιάννης για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων!!!

Φαβορί για τη θέση του μητροπολίτη Ιωαννίνων θεωρείται ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Μάξιμος Παπαγιάννης.Ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαγιάννης γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από γονείς Ελληνες μετανάστες. Το 1988 μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα επέστρεψε στη Γερμανία όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης.Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές, με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και για πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων.Στις 30 Δεκεμβρίου του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρετεί από τότε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2009 ανέλαβε προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι προ των πυλών

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι προ των πυλών με την θερμοκρασία την Τετάρτης και την Πέμπτη να φθάνει έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, κυρίως στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και περιοχές της Πελοποννήσου. Σταδιακή υποχώρηση του υδράργυρου αναμένεται από την Παρασκευή και από τα βόρεια.Η Πέμπτη αναμένεται να είναι η πιο ζεστή μέρα με το θερμόμετρο στην κεντρική Ελλάδα να αγγίζει τους 40 βαθμούς και ίσως τοπικά τους 41.Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το «παρήγορο» είναι ότι το διήμερο με τις υψηλές θερμοκρασίες, σε πολλές περιοχές της χώρας θα φυσά βοριαδάκι, κάνοντας τη ζέστη κάπως υποφερτή.

Σήμερα η ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Στην επιλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων θα προβεί σήμερα η Ιεραρχία σε έκτακτη συνοδό της. Συνολικά, η Ιερά Σύνοδος θα προβεί στην πλήρωση τεσσάρων μητροπόλεων: Φωκίδος, Ιωαννίνων, Ελασσώνος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.Η Μητρόπολη Ιωαννίνων θεωρείται από τις σημαντικότερες λόγω της βαρύτητας στο Φανάρι ως Μητρόπολη των Νέων Χωρών -τις περιοχές που παραχώρησε «επιτροπικώς» τη διοίκησή τους στην Εκκλησία της Ελλάδος το Φανάρι το 1928, διατήρησε όμως τα πνευματικά του δικαιώματα- αλλά και λόγω της οικονομικής της ευρωστίας.  Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε η φήμη πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα ενέκρινε τον κατάλογο των προς αρχιερατεία εκλογίμων, φτάνοντας τη διαφωνία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στα άκρα. Εντούτοις, με ανακοινωθέν του, το Οικουμενικό Πατριαρχείο έκανε λόγο για «διαστρέβλωση» των γεγονότων από δημοσιεύματα, καθώς εμφανίστηκε ως παρέμβαση η επιθυμία του κ. Βαρθολομαίου.  «Εντός του κρατούντος αδελφικού και φιλικού κλίματος εις τας

Σε εξέλιξη οι Πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Από τις 09:00 ψηφίζουν διαδικτυακά τα 520 μέλη ΔΕΠ - Οι... "κάλπες" κλείνουν στις 17:00

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η διαδικτυακή εκλογική διαδικασία για τον νέο πρύτανη. Οι... "κάλπες" άνοιξαν στις 09.00 τκαι θα κλείσουν στις 17.00, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται το βράδυ. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία (50% συν μία ψήφος), οι εκλογές θα επαναληφθούν αύριο Πέμπτη. Τα 520 μέλη ΔΕΠ επιλέγουν έναν εκ των τριών υποψηφίων που είναι: ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής, Γιώργος Λεοντάρης, ο αντιπρύτανης Ισαάκ Λαγαρής και ο επίσης αντιπρύτανης Γιώργος Καψάλης. Οι εκλογές γίνονται στον απόηχο των σοβαρών καταγγελιών για την αντικειμενικότητα του νέου συστήματος και το ρόλο του Συμβουλίου του Ιδρύματος που ουσιαστικά όρισε την τριάδα των σημερινών εκλογών. Γι' αυτό θα έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε τον αριθμό των άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων που... θα πέσουν σήμερα στην... "κάλπη!"

Σήμερα η Γενική Συνέλευση Συλλόγου ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί, με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση», να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων καθορίζοντας εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολόγησης, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από εκείνον του αγώνα, της οργάνωσης της αντίστασής τους.Ξέρουμε πλέον όλοι ότι η κρίση που επικαλούνται, είναι κρίση του δικού τους κόσμου. Ένας κόσμος που για να ορθοποδήσει χρειάζεται απολύσεις και ψηλά ποσοστά ανεργίας, φτώχεια για τον κόσμο της εργασίας, κατάργηση της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας, κατάργηση εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, καταστροφή εργατικών χεριών, υποταγή του εργατικού κινήματος και της νεολαίας στη λογική ενός μόνιμου μνημόνιου, καταλήστευση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας της χώρας. Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα γίνει την Τετάρτη 25/06/2014, στις 12.00 π.μ. στα Λιθαρίτσια. Οι συνάδελφοι πρέπει να δώσουν το μαζικό, αγωνιστικό τους παρών.Ζητάμε την άμεση κατάργηση του Νόμου 4250/2014 και το μπλοκάρισμα της έκδοσης αποφάσεων επιμερισμού ποσοστών, προϋπόθεση έναρξης των διαδικασιών για την εφαρμογή του Νόμου 4250/2014 περί συγκριτικής «αξιολόγησης».
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων,εντόπισαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια ελέγχου από στελέχη του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος τύπου “CAMPER” και ο 56χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν σε τρέιλερ του ανωτέρω οχήματος, κρυμμένα σε κρύπτη, δέκα χιλιάδες οχτακόσια δέκα πέντε (10.815) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, για τα οποία δενδιέθεταν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης και τα οποία σκόπευαν να μεταφέρουν παράνομα στο

ΥΠΕΣ - 627.700 ευρώ στους 18 δήμους της Ηπείρου για επισκευές σχολείων

Με  Απόφασή του το υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει στους 18 δήμους της Ηπείρου το ποσό των 627.700 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Η κατανομή γίνεται με κριτήρια τον αριθμό των μαθητών, σε ποσοστό 70% και τον αριθμό των τμημάτων των σχολείων σε ποσοστό 30%, σύμφωνα με στοιχεία του σχολικού έτους 2012- 2013 για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 2011- 2012 για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του Συντονιστικού Γραφείου Μειονοτικών Σχολείων.Για τα σχολεία στο Νομό Ιωαννίνων δόθηκαν: 289.600 ευρώ, για τα σχολεία στο Νομό Άρτας δόθηκαν: 129.100 ευρώ, για τα σχολεία στο Νομό Πρέβεζας δόθηκαν: 121.100 ευρώ και για τα σχολεία στο Νομό Θεσπρωτίας δόθηκαν: 87.900 ευρώ. Αναλυτικά ανά δήμο τα ποσά που δόθηκαν είναι τα εξής:

Εφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Κώστας

Εφυγε χτες από τη ζωή ο Χρήστος Κώστας.Γεννήθηκε στο Αμπελοχώρι Ιωαννίνων στις 13.8.1941. Μετανάστευσε στη Γερμανία το 1966, δούλεψε και παράλληλα τελείωσε την Τεχνική Σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.Εντάχθηκε στο ΚΚΕ το 1968, δούλεψε στο αντιδικτατορικό κίνημα και στις ελληνικές κοινότητες. Το 1974 γύρισε στην Ελλάδα και ανέλαβε κομματικές ευθύνες στην Ηπειρο. Στην πρώτη συνδιάσκεψη ανέλαβε Γραμματέας Περιοχής Ηπείρου του ΚΚΕ. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν μέλος του ΚΚΕ, στην ΚΟΒ του Αγίου Παντελεήμονα.Η κηδεία του θα γίνει στα Γιάννενα και θα είναι πολιτική.

ΕΞΙ (6) ΘΕΣΕΙΣ - Φύλακες, νυχτοφύλακες και καθαρίστριες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Διαβάσετε αναλυτικά ολόκληρη την προκήρυξη

Πρόσληψη έξι (6) εργαζομένων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου τεσσάρων (4) μηνών θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΛΒ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αναλυτικά οι θέσεις αφορούν: τέσσερις (4) Ημερησίων Φυλάκων Δ.Ε., μία (1) θέση Νυχτοφύλακα Δ.Ε. και μία (1) θέση Καθαριστών/τριών Υ.Ε. Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των απαιτούμενων προσόντων των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» δικαιολογητικά. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Κύπρου 68, Τ.Κ. 461 00 - Ηγουμενίτσα, απευθύνοντάς την στη ΛΒ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων υπόψιν κκ. Γεωργίας Βασιλείου ή Στέφανου Βασιλειάδη (τηλ. επικοινωνίας: 26650.29177- 8). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΔΕ ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Ηγουμενίτσας στον οποίο εδρεύει η υπηρεσία, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και 

Δύο θέσεις Γεωπόνων ή Τεχνολόγων Φυτικής Παραγωγής στην Περιφέρεια Πρέβεζας

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) (Τομεαρχών Δακοκτονίας) Π.Ε. Γεωπόνων και Εν ελλείψει Τ.Ε. Τεχνολόγων Φυτικής Παραγωγής, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, που εδρεύει στο Δήμο Πρέβεζας «στο πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2014». Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας–Λ. Ειρήνης 65, Τ.Κ. 48100 – Πρέβεζα, υπόψη κ.Κοτσαρίνη Μιχαήλ (τηλ. επικοινωνίας: 26820-24768). Για να διαβάσετε αναλυτικά την προκήρυξη, κάντε κλικ ΕΔΩ

23 θέσεις προκυρήχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Απόφαση για την προκήρυξη των 600 θέσεων σε 15 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για την κινητικότητα των 1036 διοικητικών υπαλλήλων 8 Πανεπιστημίων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Στην Ήπειρο προβλέπονται συνολικά 23 θέσεις, όλες στα Γιάννενα, 13 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και 10 στο ΤΕΙ Ηπείρου. Αναλυτικά οι θέσεις που έχουν προκηρυχτεί είναι οι εξής:
Κωδικός θέσης: 3137, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Δ.Ε. Διοικητικού, οκτώ (8) θέσεις,
Κωδικός θέσης: 3138, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Δ.Ε. Οικονομικού, δύο (2) θέσεις,
Κωδικός θέσης: 4106, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Υ.Ε.Επιμελητών, τρεις (3) θέσεις,
Κωδικός θέσης: 3139, ΤΕΙ Ηπείρου, Δ.Ε. Διοικητικού, έξι (6) θέσεις,
Κωδικός θέσης: 4107, ΤΕΙ Ηπείρου, Υ.Ε.Επιμελητών, τέσσερις (4) θέσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ:H Boussis Security Services ζητά να προσλάβει άμεσα πωλητή

 Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας Boussis Security Services ζητά να προσλάβει άμεσα πωλητή.Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των τριάντα, κάτοχοι διπλώματος οδήγησης, γνώστες της Αγγλικής γλώσσας και με προηγούμενη εμπειρία στις πωλήσεις door to door (όχι παραγγελιοδόχοι). Γνώση ηλεκτρονικών ή συναφής τίτλος σπουδών θα θεωρηθεί ιδιαίτερο προσόν.Παρέχεται μισθός, ασφάλιση, ποσοστά και μπόνους. Επίσης όχημα της εταιρείας και κινητό.Αποστολή βιογραφικών στο info@bousis.gr . Πληροφορίες στο τηλ. 6936166679.

Όλες οι νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ιωαννίνων

Το EpirusGate, σας παρουσιάζει  όλες τις νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας που είναι καταχωρημένες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στο νομό Ιωαννίνων. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και σημειώνοντας τους κωδικούς των θέσεων (ο 12ψήφιος ή και μεγαλύτερος αριθμός ακριβώς πριν την ειδικότητα) που σας ενδιαφέρουν να πάτε σήμερα κιόλας στον ΟΑΕΔ των Ιωαννίνων, ώστε να προχωρήσετε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Αναλυτικά όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, είναι οι εξής:

Η ΝΙΚΙ με έδρα τα Ιωάννινα,ζητά να προσλάβει Μηχανικούς Λογισμικού

Η εταιρεία ΝΙΚΙ ΜΕΠΕ, με έδρα τα Ιωάννινα, δραστηριοποιείται από το 1994 με επιτυχία στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων με στρατηγικούς πελάτες από την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία και αεροδιαστημική. Η ΝΙΚΙ διαθέτει πολυετή πείρα στους τομείς της εφαρμοσμένης ψηφιακής μηχανικής και της πληροφορικής. Μέρος της δραστηριότητας της εταιρείας είναι η βιομηχανική έρευνα σε συνεργασία με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια. Στην εταιρεία εργάζονται μηχανολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μηχανικοί λογισμικού, βιομηχανικοί σχεδιαστές, φυσικοί και επιστήμονες των ανθρωπιστικών σπουδών. Στο πλαίσιο ερευνητικού έργου η ΝΙΚΙ ζητά για συνεργασία μηχανικούς λογισμικού, κατόχους μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πληροφορική. Απαραίτητα προσόντα είναι: ο προγραμματισμός σε JavaEE και Javascript για web applications, η ανάπτυξη/διαχείριση βάσεων δεδομένων (SQL, NoSQL), το ενδιαφέρον για διεπιστημονική συνεργασία, οι άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες και η καλή γνώση τεχνικών Αγγλικών, (επιθυμητή η καλή γνώση Γερμανικών). Επιθυμητό προσόν είναι η ανάπτυξη εφαρμογών κινητών τηλεφώνων (mobile applications). Για πληροφορίες και αποστολή βιογραφικού σημειώματος-συνοδευτικής επιστολής στα αγγλικά: NIKI ΜΕΠΕ, Digital Engineering, Κα. Βιβή Ζάψα, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, Εθνικής Αντίστασης 205, 45500 Κατσικάς- Ιωάννινα, Τηλ.: +30 26510 85240, Fax: +30 26510 85249, www.nikitec.gr.

Η Brink’s Cash & Valuable Services ζητά στα Γιάννενα

Οδηγούς-Συνοδούς χρηματαποστολών και Καταμετρητές

Η Brink’s Cash & Valuable Services, με ηγετική θέση στην Παγκόσμια &Ελληνική αγορά, ζητά για το υποκατάστημα στα Ιωάννινα, Οδηγούς-Συνοδούς χρηματαποστολών και Καταμετρητές. Τα απαιτούμενα προσόντα είναι: 1) Κάτοχος Άδειας Εργασίας για Προσωπικό Ασφαλείας (Απαραίτητο), 2) Απολυτήριο Λυκείου, 3) Λευκό Ποινικό Μητρώο και 4) Εκπληρωμένη στρατιωτική θητεία (για τους άνδρες). Η εταιρεία παρέχει πλήρη ή μερική απασχόληση, συνεχή εκπαίδευση, ιδιωτική ασφάλεια ζωής και προοπτική εξέλιξης σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο περιβάλλον εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στέλνουν τα βιογραφικά τους σημειώματα επισυνάπτοντας μία πρόσφατη φωτογραφία τους στη διεύθυνση: Christos.Nastoulis@brinksinc.com