Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ σε Βοτονώσι, μικρό Περιστέρι και Χρυσοβίτσα

Χθες  Κυριακή 8 Ιούνη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά και τους Κ. Βενέτη, συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Π. Γοδέβενο μέλος της Ν.Ε. και Θ.Ρέκατα επισκέφθηκαν τα χωριά Βοτονώσι, Μικρό Περιστέρι και Χρυσοβίτσα, περιοχές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές είχε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.Η αντιπροσωπεία μας συζήτησε με τους κατοίκους τις μετεκλογικές εξελίξεις και τις προτεραιότητες και πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα σε σχέση με τα προβλήματα των περιοχών, το αμέσως επόμενο διάστημα.Στην ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Χρυσοβίτσα ο Χρήστος Μαντάς ανάμεσα στα άλλα τόνισε : «Η κάλπη των ευρωεκλογών μας έδωσε την πρωτιά στη Χρυσοβίτσα και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε για αυτή την επιλογή σας. Για μας αυτό σημαίνει μεγαλύτερη δέσμευση, πιο επίμονη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, ώστε να αλλάξουμε μαζί με όλους εσάς αυτή την καταστροφική πορεία που βιώνουμε. Η πορεία αυτή πρέπει να αλλάξει σε ολόκληρη την Ευρώπη, πρώτα από όλα με το σταμάτημα της λιτότητας,που πλήττει τους πιο φτωχούς και κατστρέφει ό, τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος. Έχουμε μπροστά μας μια τεράστια προσπάθεια. Είναι ανάγκη για τον τόπο, για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, για τον κόσμο της εργασίας,μια διαφορετική πορεία. Προϋπόθεση για αυτή την αλλαγή είναι να οδηγηθούμε όσο γίνεται γρηγορότερα στις εθνικές εκλογές ώστε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η κυβέρνηση των μνημονίων να φύγει και να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά, μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Η πανικόβλητη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα κάνει μαζί με ολόκληρο το σύστημα των

ΔΕΗ: Προκηρύχθηκαν θέσεις για 600 μόνιμους

Από τη ΔΕΗ αναμένεται να υπάρξουν τρεις προκηρύξεις για 600 θέσεις μόνιμου προσωπικού. Οι προκηρύξεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου, ενώ τις θέσεις θα καταλάβουν τόσο τεχνικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και πτυχιούχοι Μηχανικοί, Διοικητικό και Οικονομικό προσωπικό, αλλά και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό.Η επιχείρηση αναμένεται να στείλει στο ΑΣΕΠ τα αιτήματα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα ακολουθήσει η έγκριση από την Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία θα είναι και η εξ ολοκλήρου αρμόδια για την τελική έγκριση των σχεδίων προκήρυξης, την έκδοσή τους αλλά και την έκδοση προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων.Όσο για τις προκηρύξεις αναμένεται να «τρέξουν» μέσα στον Ιούλιο με προθεσμία υποβολής αιτήσεων διάρκειας είκοσι ημερών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Ανακοίνωση - απάντηση στον Μιχάλη Κασσή για την κατασκευή μονάδας υπαίθριας κομποστοποίησης

Η Περιφερειακή Αρχή, σε απάντηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλη Κασσή, σχετικά με την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στα όρια του Δήμου Ζίτσας και Ιωαννιτών, έχει να παρατηρήσει τα εξής:
1. Καταρχάς η κατασκευή αφορά την εγκατάσταση μονάδας αερόβιας επεξεργασίας ιλύος (υπαίθρια κομποστοποίηση) η οποία προκύπτει από μονάδες επεξεργασίας αστικών λυμάτων και μονάδων
επεξεργασίας υγρών αποβλήτων παρόμοιας σύνθεσης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενός εδαφοβελτιωτικού προϊόντος (compost), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές όπως εδαφικό υλικό πλήρωσης και αποκατάστασης ανενεργών λατομείων, χώμα φύτευσης, κλπ.
2. H περιοχή εγκατάστασης της συγκεκριμένης μονάδας βρίσκεται εντός δικτύου ΝΑΤURA 2000 και εντός Ζ.Ο.Ε Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με στοιχείο 1. Όμως, στον Ν. 4042 (αρμόδιος υπουργός ΠΕΚΑ, ο κος Παπακωνσταντίνου) (ΦΕΚ 24/Α’/13.02.2012), άρθρο 57, παρ. 6 ορίζεται ρητά ότι: «σε όλα τα ισχύοντα νομοθετήματα, με τα οποία ρυθμίζονται Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) σε περιοχές της χώρας και στα οποία δεν έχει προβλεφθεί ή κατασκευή και λειτουργία των παρακάτω υποδομών, οι διατάξεις τους που αφορούν στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης συμπληρώνονται ως

Τρεις Αλβανοί ζωοκλέφτες παράτησαν 100 αγελάδες λίγα μέτρα πριν τα σύνορα!!!

Κυνηγημένοι από τους κτηνοτρόφους της Πωγωνιανής!-Άγρυπνοι οι Πωγωνήσιοι μετά και το χθεσινό συμβάν

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε περιστατικό απόπειρας κλοπής κοπαδιού στο ακριτικό Πωγώνι, επαναφέροντας το καυτό ζήτημα της έλλειψης αστυνόμευσης στα παραμεθόρια χωριά της Ηπείρου, που αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα.  Εκτός λοιπόν από τα σπίτια, τελευταία στόχος των Αλβανών διαρρηκτών, οι οποίοι περνούν ανενόχλητοι από αφύλακτες διαβάσεις, έχουν μπει και τα ζώα, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να έχουν κυριολεκτικά χάσει τον ύπνο τους!  Στόχος κοπάδι αγελάδων!  Πλέον οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί εντελώς, αφού χθες τρεις Αλβανοί μέρα μεσημέρι επιχείρησαν να κλέψουν γύρω στις 100 αγελάδες που εκείνη την ώρα βοσκούσαν στη θέση «Ιτιά» της Πωγωνιανής. Με την ελπίδα ότι δεν θα τους καταλάβει κανένας, και παρά το γεγονός ότι το κοπάδι βρισκόταν μόλις 2 χλμ από το χωριό, το καθοδηγούσαν προς Αλβανία. Για κακή τους τύχη όμως, λίγες εκατοντάδες μέτρα παρακάτω, έγιναν αντιληπτοί από άλλους βοσκούς, ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης τους και μαζί με άλλους κτηνοτρόφους της περιοχής, κατάφεραν να τους προλάβουν κοντά στους Αγίους Αναργύρους Ποντικατών. Μπορεί να έσωσαν τα ζώα, ωστόσο οι τρεις δράστες κατάφεραν να το σκάσουν και να περάσουν στο αλβανικό έδαφος.

Πολλά κρούσματα  
Το τελευταίο περιστατικό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στην περιοχή μας. Πριν από λίγο καιρό στην ίδια περιοχή, στο χωριό Ορεινό Πωγωνίου, έγινε και πάλι απόπειρα κλοπής κοπαδιού προβάτων. Παρόμοια κρούσματα όμως παρατηρήθηκαν  και σε ακριτικά χωριά της Κόνιτσας, αλλά και των

Μετά και την κατασκευή του γηπέδου 5Χ5, ιδανικός προορισμός τα ΚΤΙΣΜΑΤΑ του Δήμου Πωγωνίου για τις ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Πέντε πούλμαν με πάνω από (200) ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΠΑΙΔΙΑ του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Περάματος πραγματοποίησαν σχολική εκδρομή στα ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ. Οι εγκαταστήσεις του Μπάσκετ της Παιδικής Χαράς και των άλλων χώρων που συμπληρώθηκαν πρόσφατα με την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 από τον Δήμο Πωγωνίου δημιούργησαν έναν ιδανικό χώρο για ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ. Οι προφυλασσόμενοι χώροι δημιουργούν την απαραίτητη ασφάλεια για τους εκπαιδευτικούς που μπορούν να ελέγχουν τα παιδιά , και με το καταπληκτικό περιβάλλον δίνουν μια πολύ καλή πρόταση στους εκπαιδευτικούς για την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ-Μεγάλη τιμή και συγχρόνως μια δημιουργική πρόκληση

Ο νέος Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ κ. Κώστας Τασούλας ερωτηθείς από ΜΜΕ της Ηπείρου για τη νέα του θέση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η ανάθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από τον κύριο Πρωθυπουργό αποτελεί μεγάλη τιμή και συγχρόνως συνιστά μια δημιουργική πρόκληση σε έναν τομέα που η χώρα μας αναγνωρίζεται διεθνώς και διαχρονικώς.Ειδικότερα για την Ήπειρο το Υπουργείο Πολιτισμού μπορεί και πρέπει όχι μόνο να συνεχίσει αλλά και να διευρύνει το ήδη λαμπρό του έργο, ώστε η ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου, μαζί με άλλες συνέργειες, να κατευθύνει τον ιστορικό μας τόπο προς την εδραίωση της προκοπής και της συνεχούς προβολής του.»

"Gradient: From Gray to Color Scale": Ξεκινά στα Ιωάννινα για να αλλάξει τα κτήρια της πόλης!!!

Το εικαστικό project "Gradient: From Gray to Color Scale" ψηφίστηκε πρώτο στην κατηγορία "Τέχνες και Δημιουργικότητα" της πρωτοβουλίας Samsung Launching People.Το project ξεκινά στα Ιωάννινα από τις 3 έως τις 11 Ιουλίου και προσκαλεί ενδιαφερόμενους εικαστικούς και street art καλλιτέχνες να δηλώσουν συμμετοχή στις ακόλουθες κατηγορίες: Graffiti - street art / installations / performances.
Το "Gradient: From Gray to Color Scale", με μέντορα τον Ηλία Χατζηχριστοδούλου, εμπνευστή και διοργανωτή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival, αποσκοπεί στη δημιουργία μίας μεγάλης κλίμακας εικαστικής παρέμβασης στο δημόσιο χώρο της πόλης των Ιωαννίνων με τη δημιουργία και την παρουσίαση έργων μόνιμου και παροδικού χαρακτήρα. Οι καλλιτέχνες καλούνται να μεταμορφώσουν τα γκρίζα κτήρια με τοιχογραφίες, να αναδείξουν μικρές γωνιές της πόλης με τη δημιουργία installations σε πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα, και να ξαναδώσουν ζωή στα άδεια μαγαζιά με το προσωπικό τους καλλιτεχνικό λεξιλόγιο και ανεξαρτήτως μέσου έκφρασης. Το project θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με τη φιλοξενία live acts, DJ sets και performances.Καταληκτική ημερομηνία προβολής προτάσεων είναι η Πέμπτη 12 Ιουνίου στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας εταιρείας Multi-art Projects.

Άκτιο-Αμβρακία: Ραγδαίες εξελίξεις στα έργα, έκπτωτος ξανά ο εργολάβος!!!

Εξελίξεις έχουμε και πάλι στην τετραπλή εργολαβία κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του Ypodomes.com, έκπτωτη κρίθηκε και πάλι η τεχνική εταιρεία ΑΕΓΕΚ με τις θυγατρικές της (ΙΟΝΙΟΣ κλπ) στις 2 από τις 4 εργολαβίες που έχει αναλάβει.Μιλάμε για τα τμήματα: από ΧΘ 0 ως ΧΘ 22 που ξεκινά από το Άκτιο(η πρώτη εργολαβία) αλλά και ΧΘ35 έως ΧΘ48 γνωστή και ως παράκαμψη Αμφιλοχίας (4η εργολαβία). Η εταιρεία έχει υποβάλλει ένσταση κατά της απόφασης και τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις.Αυτές τις μέρες τα εργοτάξια είναι άδεια και οι εργασίες διεξάγονται με το σταγονόμετρο. Τα προβλήματα είχαν εμφανιστεί και πάλι τους τελευταίους μήνες και η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη μέχρι που φτάσαμε στο σημείο να μπλοκάρουν και πάλι.

ΝΕΑ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ;
Ανεπιβεβαίωτες προς παρόν πληροφορίες μιλούν για σύσταση νέου σχήματος της Ιόνιος με άλλη μεγάλη τεχνική εταιρεία προκειμένου να οριστικοποιηθεί το τέλος των συνεχόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το έργο και να οδεύσει προς την ολοκλήρωση του. Να θυμίσουμε πως το έργο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2010 με σκοπό να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2013.Από το Υπουργείο Υποδομών, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κλείσει όσο πιο σύντομα το πρόβλημα που έχει προκύψει και τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015. Πρόκειται για χρονικό ορίζοντα-ορόσημο καθώς τότε στερεύουν και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτούν το μεγάλο αυτό έργο ανάπτυξης για την περιοχή της

ΤΩΡΑ-Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες

Συνελήφθη πριν απόλίγα λεπτά, ο ένας από τους δύο δράστες της ληστείας στα ΕΛΤΑ του Καναλακίου που καταζητούνταν από την ελληνική αστυνομία, μετά την καταδίωξη που ήταν σε εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα.Η επιχείρηση συνεχίζεται...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-Αυτό είναι το αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι ληστές!!!

Έχασε τον ένα τροχό και ακινητοποιήθηκε

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, στην περιοχή της Λευκοθέας- Βροσύνας, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες που είχαν χτυπήσει την περασμένη Παρασκευή το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Καναλάκι Πρέβεζας.Το ύποπτο όχημα δεν σταμάτησε σε αστυνομικό μπλόκο.ακολούθησε άγρια καταδίωξη, με αποτέλεσμα σε κάποιο σημείο του δρόμου το όχημα των δραστών να φύγει  από την πορεία του!Στη συνέχεια  χτύπησε σε κράσπεδο με αποτέλεσμα να χάσει τον έναν τροχό και να ακινητοποιηθεί.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-Το καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι καταζητούμενοι!!!

To epirusgate και το Ράδιο Ηγουμενίτσα,δημοσιεύουν φωτογραφία από το ΙΧ με το οποίο 2 άγνωστοι δράστες προσπάθησαν να ξεφύγουν σήμερα το μεσημέρι από μπλόκο των αστυνομικών και από τότε αναζητούνται.Πίσω τους άφησαν άφησαν ένα καλάσνικοφ και έναν σάκο τον οποίο παρέλαβαν και θα εξετάσουν ειδικοί πυροτεχνουργοί της Ελληνικής Αστυνομίας.Η έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη και τα τελευταία λεπτά εντείνονται, αφού οι αστυνομικοί θέλουν να τους συλλάβουν, πριν πέσει το φως της ημέρας και οι προσπάθειές τους δυσκολέψουν από το πυκνό σκοτάδι.

Οι έρευνες για την αγνοούμενη Ρούλα Πάντου από τα Γιάννενα επεκτάθηκαν και εκτός συνόρων!!!

Η μαρτυρίες την οδήγησαν στην πόλη Πόγραδετς

Οι σκιές στο σκοτάδι διαλύθηκαν… Νέα στοιχεία αποκαλύφθηκαν για να φωτίσουν τις άγνωστες πτυχές του γρίφου που ταλανίζει τις Αρχές της πανέμορφης πόλης των Ιωαννίνων.Οι έρευνες για την αγνοούμενη μητέρα Ρούλα Πάντου 40 χρόνων επεκτάθηκαν και εκτός συνόρων…Η Ρούλα που εργαζόταν σαν καθαρίστρια στο γυμναστήριο του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, βρισκόταν σε διάσταση με το σύζυγο της. Στις 13 Ιουλίου 2011 καυγάδισε με την 20χρονη κόρη της η οποία έφυγε από το σπίτι για να μείνει σε μια φίλη. Σύμφωνα με τα όσα είπε αργότερα, όταν επέστρεψε, δε βρήκε τη μητέρα της και από τότε κανείς δεν την ξαναείδε…

Τι δείχνουν οι έρευνες της Αλβανικής εκπομπής
Το περιβάλλον του συζύγου της Ρούλας επέμενε ότι έχει φύγει στην Αλβανία πιθανότατα με κάποιον φίλο της. Η εκπομπή «Νjerez te humbur», αναζήτησε τη 40χρονη μητέρα στο Αλβανικό έδαφος. Η παρουσιάστρια Αϊντα Στίνο σε σύνδεση μέσω Skype έδωσε τα αποτελέσματα των ερευνών της εκπομπής της αλλά και της τοπικής αστυνομίας. Η μαρτυρίες την οδήγησαν στην πόλη Πόγραδετς. Στηρίζονταν όμως σε απλή ομοιότητα. Η Ρούλα Πάντου όπως αποδείχτηκε δεν ζει στην Αλβανία.

Τι είπε στο «Τούνελ» ο σύζυγος της Ρούλας
Το "Τούνελ" επικοινώνησε ζωντανά μέσω Skype με τον σύζυγο της αγνοούμενης καθώς και με τον Περικλή Μπαλατσό υπεύθυνο της ομάδας εθελοντών της εκπομπής στα Ιωάννινα. ΟΑλέκος Πάντος ακόμη δεν μπορεί να εξηγήσει τι συνέβη στη Ρούλα, ούτε ποια είναι η αιτία της εξαφάνισης για την οποία ενημερώθηκε από την κόρη του. Ο ίδιος όπως είπε στην Αγγελική Νικολούλη θέλει να 

ΤΩΡΑ-Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας

Η περιοχή όπου γίνονται οι έρευνες
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των ορίων μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων για τον εντοπισμό των επικίνδυνων κακοποιών.Δεκάδες αστυνομικοί  παίρνουν μέρος στις έρευνες.Παράλληλα έχουν στηθεί μπλόκα σε δύο τουλάχιστον δρόμους που οδηγούν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς εκτιμάται πως οι καταζητούμενοι ίσως επιχειρήσουν να διαφύγουν προς την γειτονική χώρα.

ΔΕΙΤΕ-Σε ποία περιοχή έχουν επικεντρώσει οι αξιωματικοί τις έρευνες τους, για τον εντοπισμό των επικίνδυνων κακοποιών

 Στις περιοχές ανάμεσα στα χωριά Λευκοθέα και Κοκκινόχωμα Ιωαννίνων,έχουν επικεντρώσει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ τις έρευνες για τον εντοπισμό των επικίνδυνων κακοποιών,οι οποίο σήμερα το μεσημέρι,διέφυγαν από το μπλόκο της αστυνομίας στη Λευκοθέα Ιωαννίνων και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο τους,μετά από καταδίωξη.Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ,εξακολουθούν να πιστεύουν πως οι δραπέτες κρύβονται στην περιοχή  και συνεχίζουν να συνιστούν υπομονή και αυτοσυγκράτηση σε όλα τα στελέχη.

ΤΩΡΑ-Αστυνομική επιχείρηση σε Θεσπρωτία και Γιάννενα για τον εντοπισμό 2 ατόμων που διέφυγαν από αστυνομικό μπλόκο!!!

Άφησαν πίσω ένα  καλάσνικοφ και ένα σάκο!!!

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έχει στηθεί από τις 3 το μεσημέρι στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων -Ηγουμενίτσας για τον εντοπισμό 2 άγνωστων δραστών, οι οποίοι με το ΙΧ όχημά τους,στο ύψος της Λευκοθέας Ιωαννίνων, δεν σταμάτησαν σε έλεγχο αντρών της Αστυνομίας και μετά από καταδίωξη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εγκατέλειψαν μέσα στο όχημα 1 καλάσνικοφ και έναν σάκο και έφυγαν πεζοί προς παρακείμενο δάσος!Οι αστυνομικοί εικάζουν πως πρόκειται για τους ληστές του ταμιευτηρίου στο Καναλάκι Πρέβεζας την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για παρόμοιο  όχημα με το οποίο διέφυγαν οι ληστές.Η αστυνομική επιχείρηση που έχει στηθεί αυτή την ώρα στα σύνορα των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, θυμίζει την περσινή επιχείρηση για τον εντοπισμό των περιβόητων Αλβανών δραπετών Κόλα και Κούπα.Οι Αστυνομικοί ελέγχουν την περιοχή με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς δεν είναι γνωστό εάν οι δύο κακοποιοί συνεχίζουν να οπλοφορούν και δηλώνουν πως ο εντοπισμός τους είναι πλέον θέμα ωρών.Για κάθε νέα εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νέα μας ανάρτηση...

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ-Ανακοίνωση για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Σας γνωρίζουμε ότι με το Φ.Ε.Κ. 93/Α΄/14-04-2014 δημοσιεύθηκε ο Ν.4257/2014, μέσω του οποίου (άρθρο 51) δίδεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των Δήμων , να ρυθμίσουν ή εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς αυτούς με μεγάλο αριθμό μηνιαίων δόσεων (από 24 έως 100) και με απαλλαγή (πλήρη ή μερική) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.Συνεπώς ενημερώνουμε τους οφειλέτες του Δήμου μας, που επιθυμούν να ρυθμίσουν ή να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο μας και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 51του Ν.4257/14, όπως το αργότερο μέχρι 13 Αυγούστου 2014, προσέλθουν και καταθέσουν την σχετική αίτηση στην Ταμειακή υπηρεσία του Δήμου μας. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665361208, 2665361209 καθώς και στα τηλέφωνα των Δημοτικών Ενοτήτων Πλαταριάς 2665361510, Παραποτάμου 2665361404, Πέρδικας 2665091282 και Μαργαριτίου 2665361718.

Ανακοίνωση για ρυθμίσεις οφειλών προς το Δήμο Αρταίων

Από το Δήμο Αρταίων ανακοινώνεται ότι: Σύμφωνα με το άρθρο 51 του N. 4257/2014 (ΦΕΚ 93/14-4-2014 τεύχος Α΄) παρέχεται η δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης του συνόλου των βεβαιωμένων οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τη δημοσίευση του παρόντος νόμου (14.4.2014) με καταληκτική ημερομηνία υποβολής σχετικής αίτησης στις 14 Αυγούστου 2014. Συγκεκριμένα , σύμφωνα με το άρθρο 51 του N. 4257/2014
1. Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:
Α) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως 31.12.2009 υπάγονται στις ρυθμίσεις των σχετικών διατάξεων του ν. 3801/2009.
Β) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί από 1.1.2010 δύνανται να ρυθμίζονται ως 

ΑΡΤΑ:Εκδήλωση για τον ΔΣΕ και τον Αρη Βελουχιώτη

Η ΚΟ Αρτας του ΚΚΕ και τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ συνδιοργανώνουν, την Κυριακή 29 Ιούνη, το πρωί, εκδήλωση τιμής αρχικά στο μνημείο του ΔΣΕ για το Αρχηγείο Τζουμέρκων, που βρίσκεται στις Μελάτες της Αρτας και, στη συνέχεια, στον τόπο όπου έπεσε, κυκλωμένος από τους μοναρχοφασίστες, ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Αρης Βελουχιώτης, στο χωριό Μεσούντα της Αρτας.Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, θα οργανωθεί λαϊκό γλέντι από την ΚΟ Αρτας.Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ βάζουν πούλμαν από την Αθήνα, για τη συμμετοχή των αγωνιστών που το επιθυμούν στην εκδήλωση. Γιά δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος και στο τηλ: 210 8225407, ώρες πρωινές κάθε μέρα, εκτός Σαββατοκύριακου). Επίσης για δηλώσεις συμμετοχής από Αρτα στα γραφεία του ΚΚΕ και στο τηλέφωνο: 26810.73251.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Στο πρόγραμμα «Καλοκαιρινής Εκστρατείας Φιλαναγνωσίας &; Δημιουργικότητας 2014 » συμμετέχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη

Στο πρόγραμμα «Καλοκαιρινής Εκστρατείας Φιλαναγνωσίας & Δημιουργικότητας 2014 » συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Η 3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία με τίτλο "Ότι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο!" καλωσορίζει τα παιδιά και τους νέους στο γεμάτο αντιθέσεις κόσμο των βιβλιοθηκών! Έναν κόσμο πλημμυρισμένο από ιστορίες, ανθρώπους, φύση, μουσική, επιστήμες, τέχνες, χάρτες, μαγειρική, χρώματα, έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα. Στο πλαίσιο αυτό από τις 17 Ιουνίου μέχρι την 15 Σεπτεμβρίου βιβλιοθήκες από πόλεις και χωριά όλης της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και της Πρέβεζας θα βγάλουν από τα ράφια τους βιβλία που τους προσέφερε το Future Library, αλλά και άλλα από τις συλλογές τους, θα ξεδιπλώσουν χάρτες, ζωγραφιές και παιχνίδια και θα καλέσουν τα παιδιά να γνωρίσουν Αντίθετους Κόσμους, αλλά και να ανακαλύψουν τα σημεία όπου αυτοί συναντιούνται. Φέτος οι περισσότερες δράσεις στην Πρέβεζα θα γίνουν το ισόγειο της θεοφανείου, έτσι ώστε τα

ΠΡΟΣΟΧΗ-Απαγόρευση αλιείας και διακίνησης μυδιών από την ζώνη παραγωγής της περιοχής Μάζωμα της Πρέβεζας!

Μετά τη διαπίστωση την παρουσίας τοξικής μικροφύκης, σε ποσότητα άνω των 1000 κυττάρων ανά λίτρο νερού

Στην απαγόρευση της αλιείας και διακίνησης μυδιών από την ζώνη παραγωγής της περιοχής Μάζωμα προχώρησαν από τις 3/6/2014 οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας μετά τη διαπίστωση την παρουσίας τοξικής μικροφύκης, σε ποσότητα άνω των 1000 κυττάρων ανά λίτρο νερού. Η απόφαση ισχύει μέχρι έκδοση νέας απόφασης άρσης απαγόρευσης ενώ την ευθύνη για την διενέργεια των ελέγχων έχουν το τμήμα Κτηνιατρικής και το Λιμεναρχείο Πρέβεζας. Να θυμίσουμε ότι η παρουσία της τοξικής μικροφύκης η οποία ενοχοποιείται για παραγωγή λιπόφιλων βιοτοξινών στην περιοχή του Αμβρακικού, χαρακτηρίζεται ως ένα παροδικό φαινόμενο το οποίο οφείλεται σε φυσικά αίτια και υποχωρεί μετά από λίγες μέρες.

Στο Δημοτικό Σχολείο Πωγωνιανής οι εθελοντές του ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ Ιωαννίνων

Στο Δημοτικό Σχολείο Πωγωνιανής βρέθηκαν το Σάββατο, εθελοντές του ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ Ιωαννίνων, προκειμένου να συνεισφέρουν υλικά και ηθικά, σε δρώμενο που διοργάνωσε η δασκάλα, κ. Φωτεινή Παπαλιούρα, για τον εξωραϊσμό του σχολείου.Φέρνοντας μαζί τους χρώματα πλαστικά, σπρέι και πινέλα, ταξίδεψαν στην όμορφη αυτή ακριτική γωνιά της Ηπείρου, όπου γνωρίστηκαν, ζωγράφισαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με τους μικρούς μαθητές του σχολείου, όλοι τους παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.Επίκεντρο της όλης δράσης υπήρξε η εικαστική παρέμβαση ενός ακόμη φίλου του σχολείου, ο οποίος ανέλαβε να διακοσμήσει τον εξωτερικό του τοίχο, ζωγραφίζοντας εκεί, μαζί με τα παιδιά, ένα δέντρο - σύμβολο αγάπης, φιλίας και αδελφοσύνης.Συγκινητική η ενεργή παρουσία των εκπαιδευτικών που, χωρίς δεύτερη σκέψη, μετέτρεψαν την αργία του Σαββάτου σε γιορτή χαράς, για χάρη των παιδιών.Παρών στη δράση εκπρόσωποι του Δήμου Πωγωνίου, που φρόντιζαν για τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου.Οι εθελοντές του ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ δήλωσαν τη βούλησή τους να βρίσκονται στο πλευρό του σχολείου και των παιδιών της ΚΙΒΩΤΟΥ και για άλλες δράσεις στο μέλλον ενώ ευχήθηκαν το «δέντρο» τους να δώσει ρίζες, άνθη και πλούσιους καρπούς σε όλη τη δυναμική και δραστήρια σχολική τους κοινότητα.Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί την εκπαιδευτικό κ. Φωτεινή Παπαλιούρα για την πρωτοβουλία και τους υπεύθυνους της ομάδας Άρτος-Δράση κ. Έφη Θεοδωροπούλου και κ. Ανδρομάχη Μπενέκου

12 Ιουνίου: Δωρεάν Μετρήσεις Οστεοπόρωσης στην Πρέβεζα!

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεβέζης πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Πρέβεζας, (Παρθεναγωγείου 15) την Πέμπτη 12/6/2014, ώρες 09:00 έως 15:00.Οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2682027523, κος : Φονταράς Μιχάλης.Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα" είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) ενώ διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής όπου και εδρεύει, το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών.Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από θέματα σκελετικής υγείας, διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, πρόληψης και άλλων.Ο Σύλλογος μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα προσφέροντας πάνω από 23.000 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.Η δραστηριότητα του Συλλόγου επεκτείνεται στην διοργάνωση Πανελλαδικών ενημερωτικών ημερίδων οι οποίες περιλαμβάνουν δωρεάν εξετάσεις για σκελετικές παθήσεις, σε

​Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΛΛΗ «ΕΚΑΨΕ» ΤΟΝ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΣΙΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Είναι βαριά κατηγορία πχ να σε «βαφτίσουν» ως ρεπόρτερ, ΚΥΠατζή ενώ δεν είσαι, αλλά το χειρότερο είναι ως δημοσιογράφος-Βουλευτής-υπουργός, να βαρύνεσαι σε δικογραφία ότι «… παντελόνιασες 7.000 €» [αν τα «παντελόνιασες»;] για να καταθέσεις ερώτηση στη Βουλή για λογαριασμό του Πάλλη που τώρα διώκεται και μάλιστα για λαθρεμπόριο όπλων. Ακόμη και αν δεν αποδειχτεί κάτι τέτοιο, οι εντυπώσεις μένουν όταν το όνομα ενός Βουλευτή ή υπουργού βρίσκεται στη δικαιοσύνη ανάμεσα στις ιδιόχειρες σημειώσεις ενός λαθρέμπορου που φέρεται να βγάζει λίστα «οικονομικών πληρωμών και υποχρεώσεων …». Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Βουλευτής Επικρατείας κατέθεσε σχετική ερώτηση σε βάρος του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη με τον οποίο ο Πάλλης έχει σκληρή αντιδικία. Ο κύριος Μιχελάκης όμως για τις αποκαλύψεις που είδαν το φως ειδικά παραμονές του Αγίου Πνεύματος, δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για να αντικρούσει έστω αν ή όχι είχε επισκεφτεί τον Πάλλη στη βίλα του [«μουσείο του Χίτλερ»] στη Βούλα, όπως εξάλλου επίσης υποστηρίζει με κατάθεσή του μάρτυρας στην ίδια υπόθεση.Οι όποιες επαφές θα δικαιολογούνταν μόνο αν ο Μιχελάκης πήγαινε ως ρεπόρτερ αλλά όχι ως υπουργός ή Βουλευτής.Όσοι έχουμε συνεργαστεί στην tv με τον Μιχελάκη, γνωρίζουμε πως όταν ο Γιάννης αργούσε ή δεν πήγαινε στο γραφείο, έκανε κόνξες στη διοίκηση. Μόνο έτσι … φυλάκιζε το θυμό του όταν δεν περνούσε το δικό του. Το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός καθυστερούσε τα πρωϊνά να κατέβει στο γραφείο του, μας έκανε να πιστεύουμε πως από το Μαξίμου του έδειχναν την έξοδο που κάθε άλλο παρά ηρωϊκή ήταν …

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ - Το υπουργείο παιδείας αλλάζει ονόματα στα Σχολεία!

Ενώ η εκπαίδευση... χάνεται!

Τη μετονομασία και την προσθήκη προσωνυμίας συγκεκριμένων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας και στο πλαίσιο αυτό, στο Νομό Άρτας, αλλάζουν όνομα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας, που πλέον μετονομάζεται σε Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας και το 2ο Νηπιαγωγείο Ελεούσας, το οποίο μετονομάζεται σε Νηπιαγωγείο Ελεούσα! Δυστυχώς όμως τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης παραμένουν...

ΠΡΟΣΟΧΗ-Διακοπές ρεύματος αύριο σε αρκετές περιοχές του Δήμου Σουλίου!!!

Σας γνωρίζουμε ότι αύριο Τετάρτη 11 Ιουνίου  θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Δήμου Σουλίου,λόγο απαραιτήτων εργασιών στα δίκτυα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε α.ε. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνεχεία ρεύμα.Έτσι για λογούς ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς η αλλά στοιχειά του δικτυού ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.στις παρακάτω περιοχές:

ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ:Ελέγχει το 26,1% της ελληνικής αγοράς και "ξεδιψά" άλλες 20 χώρες

To μεγάλο στοίχημα της εταιρείας Χήτος, ευρέως γνωστή στο καταναλωτικό κοινό από το εμφιαλωμένο νερό Ζαγόρι, δεν είναι άλλο- και τη φετινή χρονιά- από την επιτυχία του πλάνου εξαγωγών.Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ βρίσκεται σήμερα σε περισσότερες από 20 χώρες στον κόσμο. Το ΖΑΓΟΡΙ ταξιδεύει πλέον από την Αυστραλία μέχρι τον Καναδά και από τα Αραβικά Εμιράτα μέχρι την Κίνα και την Αφρική. Για το 2014 ο στόχος που έχει τεθεί είναι να διευρυνθούν αγορές που το Φυσικό Μεταλλικό Νερό είναι ανάγκη, όπως στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και τη Μέση Ανατολή ενώ η εταιρεία εξετάζει τη διαδικασία εισόδου της σε 2 ακόμη δυναμικές αγορές.Το μείγμα του εξαγωγικού του προσανατολισμού είναι επιτυχημένο, επειδή συνδυάζει εξίσου υψηλά ποιοτικά standards όσο και διαδικασίες ασφάλειας και ελέγχου, στοιχεία καινοτομίας και διαφοροποίησης για την προσφορά προτάσεων που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των αγορών που στοχεύει.Στέλεχος της διοίκησης, μιλώντας αποκλειστικά στη σελίδα  "Reporrter", επεσήμανε ότι "η καινοτομία και η εξωστρέφεια αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της επιχειρηματικής μας φιλοσοφίας. Εκεί εστιάζουμε το μεγαλύτερο μέρος της στρατηγικής μας. Για εμάς στη ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ η κρίση είναι πρόκληση και δεν μας έχει σταματήσει λεπτό. Συνεχίζουμε λοιπόν και στη νέα χρονιά επενδύοντας σε νέο τεχνολογικό εξοπλισμό για περαιτέρω αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας του εργοστασίου, στη δημιουργία νέας επιπλέον γραμμής για τη γυάλινη συσκευασία στις εγκαταστάσεις στα Ιωάννινα καθώς και στην παραγωγή νέων συσκευασιών".Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι το 2013 η εταιρεία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ολοκλήρωσε την επέκταση 2 επιπλέον γραμμών εμφιάλωσης για τις νέες συσκευασίες των 0,33 και 0,75 στις εγκαταστάσεις της στα Ιωάννινα. Επίσης, λάνσαρε στην εγχώρια αγορά τη συσκευασία PET 0,75L εισχωρώντας στην

10 θέσεις εργασίας στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Ιωαννιτών

ΠΡΟΣΟΧΗ-Μέχρι Πέμπτη 12 Ιουνίου οι αιτήσεις!!!

Ανακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, συνολικού αριθμού δέκα (10) ατόμων {έξι (6) ατόμων Υ.Ε. Βοηθητικών Εργασιών για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών και τεσσάρων (4) ατόμων Υ.Ε. Βοηθητικών Εργασιών για τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών), για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων και ειδικότητα, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ- Υ.Ε. Βοηθητικών Εργασιών

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά: 1. Επικυρωμένο Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημοσίου εγγράφου από το οποίο να προκύπτουν τα στοιχεία της ταυτότητας. 2. Επικυρωμένο Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών. 3. Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07. 4. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Η ανεργία αποδεικνύεται με πρόσφατη βεβαίωση του ΟΑΕΔ (που είναι αρμόδιος προς τούτο), η ημερομηνία έκδοσης της οποίας δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Αποκλείεται η απόδειξη με υποβολή υπεύθυνης δήλωσης και κάρτας ανεργίας. 5. Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα πολυτέκνων οικογενειών, α) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου δήμου,( η ημερομηνία έκδοσης του οποίου δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από δύο (2) μήνες από την

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ:Θετική εξέλιξη για την περιοχή μας η επαναλειτουργία του ΚΕΝ Άρτας

Με αφορμή την ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΝ Άρτας, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η ορκωμοσία της ΕΣΣΟ που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας έρχεται να ορίσει μια νέα αρχή για το μέλλον του στρατοπέδου. Είναι μια θετική εξέλιξη για την Άρτα.Πάνω απ’ όλα όμως αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει επιμονή και θέληση για το καλό του τόπου μας ξεπερνιούνται και τα πιο δύσκολα εμπόδια.Για περισσότερο από ένα χρόνο κατέβαλα συνεχείς προσπάθειες,μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε να πείσω το Υπουργείο Άμυνας για το δίκαιο αίτημα επαναλειτουργίας του ΚΕΝ.Σε αυτή την προσπάθεια είχα να αντιμετωπίσω όχι μόνο τα εμπόδια που έθετε η προηγούμενη ηγεσία το Υπουργείο Άμυνας, αλλά και την κακόπιστη κριτική, μερίδας του πολιτικού κόσμου της περιοχής μας, η οποία στο ζήτημα του στρατοπέδου προσπάθησε να αντλήσει πολιτικά και σε ορισμένες περιπτώσεις προσωπικά οφέλη.Σήμερα όμως σημασία έχει ότι το ΚΕΝ λειτουργεί και πάλι, το στρατόπεδο απέκτησε και πάλι ζωή. Από εδώ και πέρα πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση τόσο για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΝ, όσο και της διαφύλαξης των συμφερόντων του τόπου μας, μακριά από ανόητες μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες.»

Ο ακήρυχτος πόλεμος των διακινητών στα σύνορα με την Αλβανία

Οι αποκαλυπτικές  εικόνες που καταγράφουν οι θερμικές κάμερες της αστυνομίας

Θεαματική αύξηση της παραγωγής και διακίνησης χασίς παρουσιάζεται, χρόνο με τον χρόνο, στην αλβανική κωμόπολη Λαζαράτι, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις κυβερνητικών στελεχών να πάψει η καλλιέργεια του ναρκωτικού, καθώς αποτελεί τόσο τροχοπέδη στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, όσο και στις επιδοτήσεις για άλλες καλλιέργειες στην περιοχή.Όπως σημειώνουν, σε εκθέσεις τους, οι διωκτικές Αρχές στην Ήπειρο, Λαζαρατινοί «κτίζουν» καρτέλ ναρκωτικών, τα οποία προωθούν το χασίς στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, αλλά και σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, με αποτέλεσμα κατά μήκος των ελληναλβανικών συνόρων να μαίνεται ένας ακήρυχτος πόλεμος ανάμεσα στην αστυνομία και σε λαθρεμπόρους ναρκωτικών.Ο απολογισμός των αστυνομικών επιχειρήσεων από τη Σαγιάδα μέχρι την Κόνιτσα, το πρώτο εξάμηνο του 2014, για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, είναι έξι τόνοι κατασχεμένο χασίς, ποσότητα κατά 40% μεγαλύτερη από εκείνη της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου.Οι διωκτικές αρχές στα μονοπάτια των συνόρων, είναι αντιμέτωπες με πάνοπλες εγκληματικές ομάδες. Μέσα σε σάκους και σε συσκευασίες κιλού χιλιάδες δέματα χασίς φτάνουν από τους Αλβανούς στις «καβάτζες» της μεθορίου, απ΄όπου, κατόπιν οδηγιών, τα παραλαμβάνουν οι συνεργοί τους στην Ελλάδα, κυρίως Έλληνες, με νοικιασμένα αυτοκίνητα.Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών, μάλιστα, προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα της αλβανικής αστυνομίας, επιχειρούν τις μεταφορές όχι πλέον με αυτοκίνητα, αλλά στα... χέρια: πάνω σε ώμους, σε μουλάρια και γαϊδούρια. Πρόκειται για τακτική που είχαν εφεύρει οι Λαζαρατινοί πριν από χρόνια, όταν μετέφεραν με τα μουλάρια τις ποσότητες χασίς με προορισμό τα μικρά λιμανάκια του Ιονίου, το Μπόρσι, το Λούκοβο και τη

Κατάργηση θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας

Με την δημοσίευση, τις αμέσως επόμενες ημέρες, της υπουργικής απόφασης για την ενεργοποίηση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», σταματάει για πάντα η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας για όλους.Επιπλέον σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα ολοκληρωθεί η ψηφιακή καταγραφή του ασφαλιστικού ιστορικού για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Έτσι κάθε εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να δει από τον προσωπικό του υπολογιστή το σύνολο της ασφαλιστικής του διαδρομής, από τη στιγμή που ξεκίνησε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του, δηλαδή το δικό του «ασφαλιστικό βιογραφικό».Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση και η απονομή σύνταξης θα είναι υπόθεση ημερών. Για όλους, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

Oι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων συνεχίζουν να αγωνίζωνται

Για δημοκρατία και αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Έναν χρόνο μετά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, έναν χρόνο μετά το μαύρο στις ζωές και τις οθόνες μας, οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για δημοκρατία και αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αύριο Τετάρτη, 11 Ιουνίου, ακριβώς έναν χρόνο μετά το «μαύρο», στις 9.15 το βράδυ στα παλιά σφαγεία, προβάλλεται με είσοδο ελεύθερη το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας». Ακόμη, από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης, τα μικρόφωνα της ΕΡΑ ανοίγουν για μία ακόμη φορά στους ακροατές και τις ακροάτριες για να σταλεί το δικό τους μήνυμα για δημόσια τηλεόραση, για δημοκρατία και αξιοπρέπεια.

Διαδήλωση καθαριστριών και στα Γιάννενα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα οι 595 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους. Στα Γιάννενα, μία ακόμη κινητοποίηση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμη το Εργατικό Κέντρο, η τοπική ΕΛΜΕ, εργαζόμενοι από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο και διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου.

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ - Επιχείρησαν να περάσουν χασίς στην Αλβανία!!!

Ζευγάρι Ελλήνων τραγουδιστών συνελήφθη στην Κακαβιά

Ζευγάρι Ελλήνων τραγουδιστών που είχαν σκοπό να τραγουδήσουν σε εκδήλωση στους Αγίου Σαράντα, βρίσκεται κρατούμενο στα κρατητήρια της Αλβανικής, επειδή συνελήφθησαν στο Αλβανικό τελωνείο της Κακαβιάς να έχουν επιμελώς κρυμμένα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους 63,5 κιλά χασίς τα οποία επιχείρησαν να περάσουν στην γειτονική Αλβανία!!! Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, ότι η εισαγωγή των ναρκωτικών ουσιών γίνεται από την Αλβανία προς την Ελλάδα, όμως το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό ντουέτο βάλθηκε να μας διαψεύσει. Έτσι λοιπόν, ο 27χρονος Π.Μ. και η 30χρονη Α.Β. αντί να βρίσκονται σε γνωστό παραλιακό club των Αγίων Σαράντα, βρίσκονται κατηγορούμενοι για εισαγωγή χασίς στην Αλβανία! Τι άλλο θα δούμε...

ΣΤΗΝ ΚΑΚΑΒΙΑ - Σε στάση του ΚΤΕΛ βρέθηκε "καβάντζα" με 12 κιλά χασίς!

Από άνδρες του Αστυνομικού τμήματος Κακαβιάς και στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό ναρκωτικών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκε δέμα που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους 12 κιλών. Ήταν επιμελώς κρυμμένο σε «καβάτζα» λίγα μόλις μέτρα από τη στάση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Πρόκειται για ακόμα μια επιτυχία των ανδρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, που πρόσθεσαν ακόμα μια επιτυχία στο μακρύ αγώνα κατά της εισαγωγής ναρκωτικών στην περιοχή από τη γειτονική Αλβανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ - Ποιοι είναι οι έξι (6) υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Την Πέμπτη το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της επομένης θα προκύψει η τριάδα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Μία ακριβώς ημέρα μετά τη λήξη της προσθεσμίας (Παρασκευή 16 Μαΐου) υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το EpirusGate, πρώτο σας είχε ενημερώσει για τις έξι (6) υποψηφιότητες από τους: Πέτσιο Κωνσταντίνο (πρόεδρο τμήματος Φ.Π.Ψ.), Λεοντάρη Γεώργιο (καθηγητή τμήματος Φυσικού), Γεωργάτο Σπυρίδωνα (καθηγητή τμήματος Ιατρικής), Καψάλη Γεώργιο (Αντιπρύτανη), Παγγέ Πολυξένη (Τζένη), (Καθηγήτρια τμήματος Νηπιαγωγών) και Λαγαρή Ισαάκ (Αντιπρύτανη). Την προσεχή Πέμπτη (12/6) οι υποψήφιοι θα δώσουν συνέντευξη ενώπιον επιτροπής του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό την προεδρία του προέδρου, Καθηγητή, Παναγιώτη Σουκάκου, η οποία έχει ήδη ελέγξει τα τα βιογραφικά των υποψηφίων και αμέσως μετά θα επιλέξει τις τρεις (3) από τις έξι (6) υποψηφιότητες, που θα τεθούν σε καθολική ψηφοφορία από τα 520 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου και σε αυτές δεν ψηφίζουν ούτε οι φοιτητές αλλά ούτε και οι εργαζόμενοι. Στις συγκεκριμένες εκλογές ισχύει το 50% συν μία ψήφος, γεγονός που σημαίνει, ότι πιθανότατα να χρειαστεί και δεύτερος γύρος εκλογών ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους υποψήφιους. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα βιογραφικά σημειώματα των έξι (6) υποψηφίων, όπως ακριβώς τα έχει στα χέρια της η επιτροπή του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Για να διαβάσετε το Βιογραφικό Σημείωμα του Πέτσιου Κωνσταντίνου, κάντε κλικ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε το Βιογραφικό Σημείωμα του Λεοντάρη Γεωργίου, κάντε κλικ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε το Βιογραφικό Σημείωμα του Γεωργάτου Σπυρίδωνα, κάντε κλικ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε το Βιογραφικό Σημείωμα του Καψάλη Γεωργίου, κάντε κλικ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε το Βιογραφικό Σημείωμα της Παγγέ Πολυξένης (Τζένης), κάντε κλικ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε το Βιογραφικό Σημείωμα του Λαγαρή Ισαάκ, κάντε κλικ ΕΔΩ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Φρένο στη δράση πέντε ατόμων που είχαν διαπράξει κλοπές, σε σπίτια ηλικιωμένων!

Φρένο στη δράση συνολικά πέντε ατόμων που το τελευταίο διάστηκαν είχαν διαπράξει τέσσερις κλοπές, σε σπίτια ηλικιωμένων, έβαλαν οι αστυνομικοί της Πρέβεζας. Συγκεκριμένα εξιχνιάσθηκαν τέσσερις ξεχωριστές υποθέσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ταυτοποιήθηκαν ως δράστες συνολικά πέντε άτομα δύο υπήκοοι Αλβανίας, 24 και 26 ετών, καθώς και τρεις ημεδαπές Ρομά 23, 32 και 34 ετών. Οι σχετικές δικογραφίες σε βάρος τους θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας. Ο εντοπισμός των δραστών έγινε ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, και των Αστυνομικών Τμημάτων Καναλλακίου και Λούρου, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας. Οι κλοπές είχαν γίνει στην πόλη της Πρέβεζας, στην Κορώνη, στην Νικόπολη και στην Νέα Σαμψούντα ενώ τα θύματα ήταν από 61 έως 76 χρόνων. Με αφορμή τα συγκεκριμένα περιστατικά η Αστυνομία , συμβουλεύει τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και ενημερώνουν για κάθε ύποπτη κίνηση γιατί έτσι ευκολύνεται το έργο της.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Τροχαίο με τρεις τραυματίες,κοντά στη διασταύρωση της Πάργας!!!


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, κοντά στη διασταύρωση της Πάργας.Τα δύο ΙΧ που βλέπετε και στη φωτογραφία του epirusgate, συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 άτομα και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Φιλιατών,προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.Προανάκριση για το τροχαίο, διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηγουμενίτσας.

ΑΡΤΑ-Συνελήφθησαν δύο γυναίκες Ρομά για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθησαν, χθες  στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,δύο γυναίκες Ρομά, ηλικίας 46 και 33 ετών, για απόπειρα κλοπής από μονοκατοικία στην πόλη της Άρτας.Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι δύο γυναίκες εισήλθαν σε μονοκατοικία ηλικιωμένης ημεδαπής, έγιναν όμως αντιληπτές από τον γιό της ιδιοκτήτριας και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να προλάβουν να αφαιρέσουν κάτι. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε εντατικό πρόγραμμα του Erasmus

Εντατικό Πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Linnaeus στο Καλμάρ της Σουηδίας θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση, τομεακό πρόγραμμα Erasmus 2013-2014 και σ’ αυτό συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Για το Ηπειρωτικό ίδρυμα το Εντατικό Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί υπό το συντονισμό της κ. Κατερίνας Πλακίτση, αναπ. Καθηγήτριας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και τη συνεργασία των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων Orléans (Γαλλία), Don Bosco (Ισπανία), Sjælland (Δανία), Hogeschool Edith Stein (Ολλανδία), Linnaeus, Κάλμαρ (Σουηδία), Pädagogische Hochschule Wien (Αυστρία).Το Πρόγραμμα, με τίτλο «Social Relations In Schools» έχει ως στόχο να αναπτύξει μια ισχυρά διαθεματική προσέγγιση από διαφορετικά πανεπιστήμια για την πολιτισμική συνιστώσα στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών. Οι δραστηριότητες του εντατικού προγράμματος θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, όπου οκτώ φοιτητές από κάθε χώρα και δύο διδάσκοντες θα συμμετάσχουν σε αλληλεπιδραστικά στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια κ.ά.Η συνάντηση των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων θα λάβει χώρα από 9 έως 20 Ιουνίου στη Σουηδία. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα συμμετέχει με τέσσερις φοιτητές του ΠΤΝ και τέσσερις φοιτητές του ΠΤΔΕ όλων των κύκλων σπουδών.

Σε λειτουργία από σήμερα το νέο πρόγραμμα «Διαύγεια»

Με καλύτερη οργάνωση της πληροφορίας, φιλικότερο προς άτομα με ειδικές ανάγκες και εξατομικευμένο πρόγραμμα θα λειτουργεί το νέο πρόγραμμα «Διαύγεια» το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ειδικότερα τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας εποχής στην οποία εισέρχεται από σήμερα Τρίτη, 10 Ιουνίου, η «Διαύγεια», είναι τα ακόλουθα:
1) Θεσμική κατοχύρωση (ήδη από τον Οκτώβριο του 2013): Κάθε πράξη, εκτός από αυτές που δημοσιεύονται και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποκτά ισχύ μόνο μέσω της ανάρτησής της στο «Διαύγεια» και το αναρτημένο έγγραφο υπερισχύει έναντι των υπολοίπων εκδόσεων της πράξης. Ο πολίτης μπορεί να επικαλείται τα αναρτημένα έγγραφα στις συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες, κάνοντας χρήση του μοναδικού Αριθμού Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) των εγγράφων, χωρίς να απαιτείται η επικύρωσή τους.
2) Πρακτική αναβάθμιση: Καλύτερη οργάνωση της πληροφορίας που παρουσιάζεται στη «Διαύγεια». Χρήση απλής γλώσσας, κατανοητή στον πολίτη και στις επιχειρήσεις. Περισσότερα και

ΑΡΤΑ- Πρεμιέρα κάνουν σήμερα οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Πρεμιέρα κάνουν την Τρίτη 10 Ιουνίου οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Δήμο Αρταίων. Η έναρξη του «Πολιτιστικού καλοκαιριού 2014» θα γίνει με δυο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις. Οι Αρτινοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου από τους μικρούς μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας στο θέατρο Κάστρου και τα «Ρεμπέτικα» μια αληθινή ιστορία από τη Νέα Ομάδα Θεάτρου Άρτας (Ν.Ο.Θ.Α.) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαρούνη στον θερινό κινηματογράφο «Ορφέα».Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.arta.gr και στοfacebookστη σελίδα του Δήμου "Πολιτιστικό καλοκαίρι-ΔήμοςΑρταίων". Θα ακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλές συναυλίες, φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων του φιλότεχνου κοινού.Ο Δήμος Αρταίων εύχεται καλή επιτυχία στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, στις θεατρικές ομάδες και τα σχολεία που συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις δηλώνοντας ότι θα βρίσκεται δίπλα τους τόσο υλικοτεχνικά, όσο και οικονομικά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του έτσι ώστε να συμβάλλει στην άρτια διοργάνωση τους.Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις εκδηλώσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Δήμο Αρταίων και στο τηλ. 2681362136.

Μπαράτσα και Κουρκουρίκης νικητές στον Εύαθλο 2014!!!


Η Ιωάννα Μπαράτσα της Fifth Element, μία εβδομάδα μετά την νίκη της στο Μέτσοβο και στον Ursa Trail 40χλμ, πήρε άλλη μια σπουδαία νίκη, αυτή την φορά στην Κόνιτσα και στον Εύαθλο, στον αγώνα των 29χλμ με 4.15.04. Πρώτος στον μεγάλο αγώνα των 29χλμ ο Γιάννης Κουρκουρίκης (Pearl Izumi/Kourkourikis Training Group). Στον μικρότερο αγώνα των 11χλμ νικήτρια η Νικολέττα Γιατράκου με 1.12.58 ενώ στους άντρες νικητής ο Αλέξανδρος Μπενέκος (Fifth Element) με 0.58.37. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και των 2 αγώνων:

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ - Έκδοση φορολογικών πιστοποιητικών μέσω TAXIS Net

Ξεκινά από σήμερα Τρίτη 10/6 η έκδοση πιστοποιητικών για το φόρο ακινήτων, τη φορολογική ενημερότητα καθώς και της κατάθεσης δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, μέχρι την πλήρωση της θέσης του ΓΓ Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε., που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Taxisnet, ξεκινά από σήμερα Τρίτη, η χορήγηση μέσω του συστήματος TAXISnet των πιστοποιητικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. και των Αποδεικτικών Φορολογικής Ενημερότητας καθώς και των αντιγράφων εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2010 - 2013 και Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. ετών 2012 - 2014, που φέρουν, κατά νόμο, μηχανική επιτύπωση της υπογραφής του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Για τις δηλώσεις Φ.Ε.Φ.Π. οικ. έτους 2014 που συνεχίζουν να υποβάλλονται κανονικά, αναστέλλεται η έκδοση Διοικητικής Πράξης Προσδιορισμού του Φόρου επίσης έως την Τρίτη 10/6. Το ίδιο ισχύει για τις

ΠΡΟΣΟΧΗ-Σεμινάριο αγγλικών 40 ωρών, για ανέργους και δημοσίους υπαλλήλους!

Μέχρι και σήμερα το απόγευμα οι εγγραφές!!!

Μετά την απόλυτη επιτυχία της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου σεμιναρίων, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών μας συνεχίζει με την διοργάνωση νέου σεμιναρίου 40 ωρών για ανέργους και δημοσίους υπαλλήλους για την απόκτηση των αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων TOIEC επιπέδων Β2 και C1. Η τιμή εξετάστρων για όσους διαθέτουν κάρτα ανεργίας είναι 15ευρω και εξακολουθεί επίσης η προνομιακή τιμή σε δίδακτρα και εξέταστρα για τους δημοσίους υπαλλήλους. Έναρξη μαθημάτων 10 Ιουνίου. Πληροφορίες καθημερινά στο τηλ. 2651024945, 6-9 το απόγευμα.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Τέσσερις (4) προσλήψεις στην 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Τέσσερα (4) άτομα θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη επειγουσών και επιτακτικών αναγκών της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στα Ιωάννινα. Οι θέσεις αφορούν: μία (1) θέση ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων, διάρκειας 4 μηνών, στην 8η ΕΒΑ, στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων, μία (1) θέση ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων, διάρκειας 4 μηνών, στην 8η ΕΒΑ, στη Φωτογραφική Έκθεση Κόνιτσας, μία (1) θέση ΔΕ Νυχροφυλάκων, διάρκειας 4 μηνών, στην 8η ΕΒΑ, στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων και μία (1) θέση ΥΕ Καθαριστών/στριών, διάρκειας 4 μηνών, στην 8η ΕΒΑ, στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: 8η Ε.Β.Α.- Βυζαντινό Μουσείο, TK 452 21, ΙΩΑΝΝΙΝΑ υπόψιν κου Γιάί'τση (τηλ. επικοινωνίας: 26510 25989). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΔΕ ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε 

ΠΡΟΣΟΧΗ:H Boussis Security Services ζητά να προσλάβει άμεσα πωλητή

 Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας Boussis Security Services ζητά να προσλάβει άμεσα πωλητή.Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των τριάντα, κάτοχοι διπλώματος οδήγησης, γνώστες της Αγγλικής γλώσσας και με προηγούμενη εμπειρία στις πωλήσεις door to door (όχι παραγγελιοδόχοι). Γνώση ηλεκτρονικών ή συναφής τίτλος σπουδών θα θεωρηθεί ιδιαίτερο προσόν.Παρέχεται μισθός, ασφάλιση, ποσοστά και μπόνους. Επίσης όχημα της εταιρείας και κινητό.Αποστολή βιογραφικών στο info@bousis.gr . Πληροφορίες στο τηλ. 6936166679.

Θέσεις σε Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ από τους καταλόγους των επικουρικών ιατρών

Διαβάστε αναλυτικά τις θέσεις στα Νοσοκομεία της Ηπείρου - Αιτήσεις μέχρι 19/6

Την πρόσκληση ενδιαφέροντος για κάλυψη θέσεων από τους καταλόγους των επικουρικών ιατρών ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Στην Ήπειρο, οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν:
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ, μία (1) θέση,
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑ, μία (1) θέση,
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, μία (1) θέση,
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΓΝ-ΚΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ, μία (1) θέση,
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΓΝ-ΚΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ, μία (1) θέση,
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΓΝΙ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, μία (1) θέση,
Υ.ΠΕ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΠΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, μία (1) θέση,
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΠΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, μία (1) θέση,
ΕΚΑΒ ΕΚΑΒ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΤΟΜΕΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ), μία (1) θέση.
Μετά από αίτημα των Ειδικών Μονάδων των Νοσοκομείων να τις επιλέξουν ιατροί οι οποίοι διαθέτουν αντίστοιχη εμπειρία (ΜΕΘ, ΜΕΝΝ, Μονάδες Μεταμόσχευσης, Παιδιατρικά Νοσοκομεία ). Σύμφωνα με το

ΠΡΟΣΟΧΗ:Νέες προσλήψεις στο ξενοδοχείο EPIRUSPALACE

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ EPIRUS PALACE HOTEL ΟΙ ΕΞΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ:
· ΠΙΑΝΙΣΤΡΙΑ
· ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ Ή ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΡΙΑ (LIFEGUARD)
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΑΞ: 26510 92595
Ή ΣΤΟ EMAIL:secretariat@epiruspalace.gr

Ανοίγουν 50.000 νέες θέσεις εργασίας σε φορείς του Δημοσίου!!!

Νέο πρόγραμμα ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για την προκήρυξη 50.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. Το πρόγραμμα αναμένεται να αρχίσει να τρέχει μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.Όπως και το αντίστοιχο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που υλοποιήθηκε το 2013 και μέσω του οποίου καλύφθηκαν 49.761 ωφελούμενοι, και το νέο απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.Η πρόσληψη γίνεται κατά κύριο λόγο για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για ανέργους άνω των 27 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερο από 427 ευρώ τον μήνα για ανέργους κάτω των 25 ετών.Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ανήκουν τουλάχιστον σε μία από τις πέντε κατηγορίες που ορίζει το πρόγραμμα. Και συγκεκριμένα να είναι:

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ - Προσλήψεις πυροσβεστών για το 2014

Ξεκίνησαν να δημοσιεύονται στο Διαύγεια, οι αποφάσεις των κατά τόπους πυροσβεστικών υπηρεσιών για προσλήψεις πυροσβεστών για την αντιπυρική περίοδο του καλοκαιριού 2014.Οι εν λόγω πυροσβέστες είναι εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τους οικείους πίνακες προσληφθέντων. Οι προσλήψεις των εν λόγω πυροσβεστών για το 2014 θα είναι διάρκειας μέχρι πέντε (5) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι εξάντλησης των σχετικών πιστώσεων που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη / Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας / Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος για τις αποδοχές του και τις πάσης φύσεως επιβαρύνσεις, υπό Κ.Α.Ε. 0342 και 
0352 του Ε.Φ. 43-120 Η εκάστοτε Πυροσβεστική υπηρεσία διατηρεί το δικαίωμα να περιορίσει ή να αυξήσει τις διαθέσιμες πιστώσεις όπως επίσης και το χρόνο εργασίας ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που θα