Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

«Παγώνει» η έκδοση βεβαιώσεων από το taxisnet λόγω της παραίτησης Θεοχάρη!!!

Έως και την Τρίτη 10 Ιουνίου


Εμπλοκή στην έκδοση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών από το taxisnet έως ότου οριστεί ο αντικαταστάτης του γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, δηλαδή στις 10 Ιουνίου. Το γεγονός οφείλεται στο ότι τα έγγραφα αυτά θα πρέπει να φέρουν την ηλεκτρονική υπογραφή του γγ Δημοσίων Εσόδων, αλλά λόγω της παραίτησης του Χ.Θεοχάρη τέτοιου είδους υπογραφή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.Έτσι, «παγώνει» η έκδοση σειράς βεβαιώσεων και πιστοποιητικών έως ότου αναλάβει καθήκοντα ο διάδοχος του Χ.Θεοχάρη.Τα έγγραφα που δεν θα εκδίδονται έως την Τρίτη αναφέρονται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ, η οποία έχει ως εξής:«Αναστέλλεται έως την Τρίτη 10/6, η χορήγηση μέσω του συστήματος TAXISnet των πιστοποιητικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. και των Αποδεικτικών Φορολογικής Ενημερότητας καθώς και των αντιγράφων εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2010 – 2013 και Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. ετών 2012 - 2014, που φέρουν, κατά νόμο, μηχανική επιτύπωση της υπογραφής του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.»Για τις δηλώσεις Φ.Ε.Φ.Π. οικ. έτους 2014 που συνεχίζουν να υποβάλλονται κανονικά, αναστέλλεται η έκδοση Διοικητικής Πράξης Προσδιορισμού του Φόρου επίσης έως την Τρίτη 10/6. Το ίδιο ισχύει για τις εκκρεμείς πράξεις Διορθωτικού Προσδιορισμού ηλεκτρονικών τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Α.Π. ετών 2011, 2012 & 2013.»Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των δηλώσεων που θα βρίσκονται εξ αυτού του λόγου σε εκκρεμότητα θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την αναπλήρωση των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, οπότε θα επαναλειτουργήσουν και οι υπηρεσίες χορήγησης πιστοποιητικών. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο το φετινό σχολικό πρωτάθλημα σκάκι Ιωαννίνων

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο το φετινό σχολικό πρωτάθλημα σκάκι Ιωαννίνων. Μαθητές, γονείς και φίλοι του ευγενούς αυτού αθλήματος δημιούργησαν μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα, μια πραγματική σκακιστική γιορτή, στην οποία φυσικά δεν υπάρχουν «νικητές και ηττημένοι», καθώς στόχος του πρωταθλήματος ήταν όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως σκακιστικής δυναμικότητας, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μαγευτικό κόσμο του σκακιού. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι η συμμετοχή των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη, καθώς ξεπέρασε σε αριθμό τα 150 παιδιά.Στο αγωνιστικό κομμάτι, στην κατηγορία των νηπίων και πρώτης δημοτικού πρώτευσαν οι Γιούτσος Βασίλης, η Τάση Ειρήνη (νήπια) και ο Δάλλας Ιάσονας με 5, 4 και 3,5 βαθμούς αντίστοιχα.Στην κατηγορία της δευτέρας δημοτικού νικητής αναδείχθηκε ο Ευάγγελος Τσουτσοπλίδης με 5 βαθμούς! Ακολούθησαν οι Νικολάου Απόλλων με 4 και ο Παπαδόπουλος Κων/νος με 3. Πρώτη στα κορίτσια η Μάνη Μαρία.Στην τρίτη δημοτικού την πρώτη θέση πήρε ο Τζαχρήστας Γεώργιος με 4,5 βαθμούς. Με τους ίδιους βαθμούς δεύτερη η Γιούτσου Μιράντα και τρίτος ο Κατερίνης Πέτρος με 3,5 βαθμούς. Το βραβείο για τα κορίτσια το κέρδισε η Κιρτζόγλου Ιόλη.Ο δεύτερος της οικογένειας Τσουτσοπλίδη, αν και πρώτος κι αυτός,ο Αναστάσης Τσουτσοπλίδης με 5 βαθμούς πρώτος στην τετάρτη δημοτικού!Ακολούθησαν με 4 βαθμούς οι Λεοντίδης Μάριος, Μπέλλος Αλέξανδρος και Τσάγκας Άγγελος. Βραβείο στα κορίτσια η Γιούτσου Μαρία!Στην πέμπτη δημοτικού πρώτευσε ο Παπανικολάου Νικόλαος, με 5 βαθμούς. Στην ίδια τάξη δεύτερος ήταν ο Βρυώνης Κωνσταντίνος με 4 βαθμούς και τρίτος ο Συκοβέλης Θοδωρής. Το βραβείο για τα κορίτσια στην τάξη αυτή το κέρδισε η Λιάμη Αφροδίτη.Τέλος στην έκτη τάξη νικητής αναδείχτηκε ο Βαλεντίνος Θεοδώρου με 4,5 βαθμούς. Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν οι Ανδρούτσος Μάριος με 4 βαθμούς και Κούτλας Δημήτρης με 3,5 βαθμούς.Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στην εύρυθμη και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων! Και τέλος: Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη σκακιστική αυτή γιορτή!!

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ- Νεκρός σε τροχαίο 65χρονος μοτοσυκλετιστής!!!

Το μεσημέρι της Κυριακής, ένας 65χρονος από την Αυστρία, σκοτώθηκε όταν έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος,στη γνωστή στροφή-καρμανιόλα της Εθνικής Οδού Σαγιάδας - Μαυροματίου!Η μηχανή μαζί με τον αναβάτη, έπεσαν από τον δρόμο έως την παραλία Κεραμίδι Σαγιάδας!!!Η σφοδρή πτώση ήταν μοιραία για τον 65χρονο.Ο άτυχος Αυστριακός ταξίδευε προς την γειτονική Αλβανία για να συνεχίσει τις διακοπές του. Η χαρούμενη εκδρομή όμως μετατράπηκε σε τραγωδία...

Πήρε τον Αντώνη Γαϊτανίδη από τον ΑΟ Γιάννενα o ΠΑΟΚ!

Μια σπουδαία επένδυση για το μέλλον έκανε ο ΠΑΟΚ καθώς προχώρησε στην απόκτηση από τον ΑΟ Γιάννενα του Αντώνη Γαϊτανίδη.Ο γεννημένος στις 18/3/2000 αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο για αρκετές ομάδες της Σούπερ Λίγκα και όχι άδικα. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του αλλά και στο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετείχε και είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι είχε σκοράρει στους δεκαοκτώ πρώτους αγώνες της ομάδας του 31 γκολ!Ο Γαϊτανίδης να σημειώσουμε είναι ο ποδοσφαιριστής που σκόραρε στον αγώνα της ακαδημίας του ΑΟ Γιάννινα κόντρα στη Μπαρτσελόνα που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας των Καταλανών τη Λα Μασία.Ο προπονητής του Κώστας Μιχαηλίδης αποκάλυψε πως το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ δεν ήταν τωρινό: «Ο ΠΑΟΚ τον παρακολουθούσε εδώ και αρκετούς μήνες και είχε στείλει πολλές φορές ανθρώπους του για να τον τσεκάρουν» ενώ αποκάλυψε πως ο Δικέφαλος είχε τσεκάρει και άλλους παίκτες: «Επίσης, ο ΠΑΟΚ παρακολουθούσε και τον Κωστή Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι επίσης γεννημένος το 2000, αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και έχει 10 ασίστ σε 18 ματς.»

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με τρακτέρ, στην Αρτοπούλα Ιωαννίνων

Χθες  το μεσημέρι στην Αρτοπούλα Ιωαννίνων, γεωργικός ελκυστήρας (τρακτέρ) που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.

ΠΡΟΣΟΧΗ-Το Φεστιβάλ αλληλεγγύης στο Εργατικό Ιωαννίνων εάν βρέξει

Σε περίπτωση επίμονης βροχής οι σημερινές εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αυτοδιαχείρισης Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθούν στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.Στις 7.30 το απόγευμα η συζήτηση «Ένας χρόνος από το μαύρο, ERTOPEN-παράθυρο ανοιχτό στη κοινωνία». Ομιλητές:Νίκος Τσιμπίδας από το ertopen.com, Σωτήρης Αργύρης από την ελεύθερη ΕΡΑ Ιωαννίνων, Γιώργος Παπαχριστοδούλου, αλληλέγγυος – υποστηρικτής στην τοπική ΕΡΑ.Στις 21:30 θεατρική παράσταση με το έργο του Χάουαρντ Ζιν «Ο Μαρξ στο Σόχο» από την ομάδα «Φάντης Μπαστούνι». Πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Κυριάκου, σκηνοθετεί ο Νίκος Σέργης.

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Ξεμπλοκάρει το έργο κατασκευής νέου αεροσταθμού

Θετικές εξελίξεις για το Αεροδρόμιο της Ηπείρου

Σημαντικές εξελίξεις έχουμε γύρω από το "αιώνιο" έργο της αναβάθμισης του Αεροδρομίου Ιωαννίνων "Βασιλέυς Πύρρος". Το έργο που έχει κυριολεκτικά βιώσει όλη την κρίση καθώς η διάρκεια των εργασιών παρατείνεται συνεχώς δείχνει πως πλέον βαδίζει προς την οριστική του ολοκλήρωση.Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, τα έργα αναβάθμισης έχουν ολοκληρωθεί και το μεγάλο νέο είναι πως η κατασκευή του νέου τερματικού αεροσταθμού τελικά θα προχωρήσει. Να θυμίσουμε πως εδώ και 1,5 χρόνο υπήρχε πολύ μεγάλη πιθανότητα το έργο να συμπεριλάβει την κατασκευή του αεροσταθμού.Τελικά με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και συγκεκριμένα της ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Βορείου Ελλάδος δόθηκε μία παράταση 3 μηνών. Συγκεκριμένα από τις 11 Μαίου στις 11 Αυγούστου. Η παράταση αυτή δόθηκε προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες για την κατασκευή του κτιρίου του αεροσταθμού.Κατόπιν θα δοθεί μία νέα παράταση που υπολογίζεται περίπου σε ένα έτος για να ολοκληρωθούν οι κατασκευές του κτιρίου και να ολοκληρωθεί πλήρως η εργολαβία που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2006 αλλά συνάντησε σημαντικά προβλήματα με αποτέλεσμα 7,5 χρόνια μετά να μην έχει

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Στόχος μας η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου…

Μεγάλο «αγκάθι» το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

 Στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου είναι να καταστεί η περιοχή μας προορισμός και για τις τέσσερις εποχές, για κάθε βαλάντιο και ηλικία. Αυτό τόνισε χθες ο ΠεριφερειάρχηςΑλ. Καχριμάνης, παρουσιάζοντας στην Αθήνα το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου στην 5η Έκθεση ελληνικών τουριστικών προορισμών και παράδοσης. Το πρόγραμμα που υλοποιείται από το ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, φιλοδοξεί να καθιερώσει την Ήπειρο ανάμεσα στους τρεις πρώτες ηπειρωτικούς προορισμούς της Ελλάδος.Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης το πρόγραμμα έχει ήδη προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές, με το στοίχημα τώρα να επεκτείνεται και στον χειμερινό – θεματικό τουρισμό, αλλά και στην σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και τα τοπικά προϊόντα.«Η Ήπειρος καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα. Διαθέτει πανάρχαιο πολιτισμό, πανέμορϕες ακτές, εκπληκτική φύση, θρησκευτικά μνημεία με διαχρονική αξία και ιστορία, ανεξάντλητες δυνατότητες για αθλητισμό περιπέτειας και γαστρονομικές απολαύσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Καχριμάνης.

Στόχος το εξωτερικό…
Η περιοχή μας τώρα, λόγω και των συνθηκών, στρέφει το ενδιαφέρον της περισσότερο και στο εξωτερικό, αφού μέχρι πρότινος στηριζόταν στον εγχώριο τουρισμό, ο οποίος όμως τα 

Ένταξη σε πολεοδομικό σχέδιο: Σημαντική μείωση των εισφορών σε γη και χρήμα

Σημαντική μείωση των εισφορών σε γη και χρήμα προβλέπει νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, το οποίο τέθηκε, σε δημόσια διαβούλευση. Ειδικότερα, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τους, καθώς και ο τρόπος καταβολής των εισφορών σε χρήμα. Οι αλλαγές αυτές αφορούν τις ιδιοκτησίες που εντάσσονται σε πολεοδομικό σχέδιο για πρώτη φορά ή εκείνες στις οποίες επεκτείνεται το πολεοδομικό σχέδιο.Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, δημιουργείται νέα κλίμακα ποσοστού εισφοράς. Παράλληλα, αλλάζει και η ημερομηνία αναφοράς για τον έλεγχο των οικοπέδων και των εμβαδών τους. Έτσι, ενώ με την αλλαγή της κλίμακας φαίνεται ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες επιβαρύνονται, τελικά με την αλλαγή της ημερομηνίας (από 10/3/1982 σε 28/05/2014) σαφώς ευνοούνται όλοι.Συγκεκριμένα, η εισφορά σε γη θα υπολογίζεται ως εξής:
α) Για τμήμα ιδιοκτησίας μέχρι 500 τ.μ. ποσοστό 15% της αξίας της.
β) Για τμήμα ιδιοκτησίας πάνω από 500 τ.μ. μέχρι 1.000 τ.μ. ποσοστό 20%.
γ) Για τμήμα ιδιοκτησίας πάνω από 1.000 τ.μ. μέχρι 2.000 τ.μ. ποσοστό 30%.
δ) Για τμήμα ιδιοκτησίας πάνω από 2.000 τ.μ. μέχρι 10.000 τ.μ. ποσοστό 40%.
ε) Για τμήμα ιδιοκτησίας πάνω από 10.000 τ.μ ποσοστό 50%
Έως σήμερα οι ιδιοκτήτες κατέβαλλαν 10% της αξίας των ακινήτων έως και τα 250 τ.μ., 20% της αξίας τους από 250 τ.μ. έως 500 τ.μ., 30% για τμήματα ιδιοκτησίας από 500 τ.μ. έως 1.000 τ.μ., 40% για τμήματα ιδιοκτησίας από 1.000 έως 2.000 τ.μ., 50% για άνω των 2.000 τ.μ. και 60% για αυτοτελείς ιδιοκτησίες μεγαλύτερες των 10.000 τ.μ.Όμως, αν και με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι

Εξαιρετικής ποιότητας νερά διαθέτουν 33 παραλίες της Ηπείρου!!!

Εξαιρετικής ποιότητας νερά διαθέτουν 33 παραλίες της Ηπείρου σύμφωνα με την αξιολόγηση που πραγματοποίησε η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος λαμβάνοντας υπόψη τις μικροβιολογικές παραμέτρους που εφαρμόζονται από τη νομοθεσία. Ειδικότερα στην Πρέβεζα εξαιρετικής ποιότητα νερά διαθέτουν οι παραλίες Βράχος, Καλαμίτσι, Κυανή Ακτή, Λιθάρι Δέσπως, Λυγιά, Μύτικας, Κανάλι – Καστροσυκιά και Παντοκράτορας. Στην Πάργα οι παραλίες Αλωνάκι, Αμμουδιά, Βάλτος, Κρυονέρι, Λίχνος, Λούτσα - Μύλος – Φλέβα, Πάργα, Σαρακίνικο ενώ στην λίστα περιλαμβάνονται ακόμη ακτές σε Άρτα και Ηγουμενίτσα. Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς μιλά για μια συνολικά μεγάλη διαρκή δύσκολη προσπάθεια, χαρακτηρίζοντας τις ακτές ως συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την χώρα το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε όλοι.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Πρόγραμμα LIFE AMMOS ενάντια στα αποτσίγαρα στην παραλία Λούτσας-Βράχου!!!

Η παραλία της Λούτσας –Bράχου του Δήμου Πάργας η οποία είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία. είναι ανάμεσα στις 15 παραλίες όλης της χώρας, όπου από φέτος θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα LIFE AMMOS .To LIFE AMMOS είναι ένα έργο που αποσκοπεί στην πρόληψη και τον περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες. Με δεδομένη την ένταση και έκταση εμφάνισης των συγκεκριμένων απορριμμάτων στις ελληνικές ακτές, καθίσταται επιτακτική τόσο η αλλαγή συμπεριφοράς του ευρέως κοινού (καπνιστών και μη), όσο και η ανάπτυξη υποδομών και μέσων για την άμβλυνση του φαινομένου. Παράλληλα, και έχοντας ως αιχμή το ζήτημα των απορριμμάτων καπνιστών, το LIFE AMMOS στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το γενικότερο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης, που πλήττει το φυσικό περιβάλλον, τα οικοσυστήματα (χλωρίδα και πανίδα), την ανθρώπινη υγεία και το τουριστικό προϊόν της χώρας. Η επιδιωκόμενη αλλαγή στη συμπεριφορά των χρηστών του παράκτιου μετώπου, αναμένεται να διατηρηθεί και μετά το πέρας του έργου και να εμπεδωθεί ως μια υπεύθυνη περιβαλλοντικά στάση που θα λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και, κυρίως, διαχρονικά με πολυεπίπεδο όφελος για την τοπική κοινωνία κάθε περιοχής.Βασικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων του έργου είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των

Σταδιακή αποκλιμάκωση του ποσοστού ανασφάλιστης εργασίας στην Ήπειρο!

Σταδιακή αποκλιμάκωση του ποσοστού ανασφάλιστης εργασίας εμφανίζεται μετά την εντατικοποίηση των ελέγχων και την επιβολή υψηλών προστίμων από τις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας ήταν μικρότερο φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους. Πιο αναλυτικά στην Άρτα ελέγχθηκαν 88 επιχειρήσεις με 524 εργαζόμενους και βρέθηκαν 2 παραβάσεις, στην Θεσπρωτία 61 επιχειρήσεις με 156 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 12 ήταν αδήλωτοι, στα Ιωάννινα ελέγχθηκαν 500 επιχειρήσεις με 3.591 εργαζόμενους και βρέθηκαν μόλις 29 παραβάσεις, ενώ στην Πρέβεζα από τις 154 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν με προσωπικό 812 άτομα βρέθηκαν 8 αδήλωτοι εργαζόμενοι. Από τους συνολικά 51 που εντοπίστηκαν να εργάζονται χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη διαδικασία, οι 25 ήταν άνδρες και οι 26 γυναίκες, εκ των οποίων 10 άτομα ήταν οικονομικοί μετανάστες από τρίτες χώρες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: "Πολεμούν τον ΠΑΣ Γιάννινα"

Τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΣ Γιάννινα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο για όσα έγιναν και φέτος με τη μη αδειοδότηση της ομάδας εξέφρασε ο Γιώργος Χριστοβασίλης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του προπονητικού κέντρου της ομάδας.Η αρχή έγινε με τοποθέτηση του προέδρου της ομάδας, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην απόφαση της ΕΠΟ σχετικά με την αδειοδότηση και στο πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες χρόνο με τον χρόνο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο οικονομικό θέμα που έχει προκύψει με την Εφορία. Μεταξύ άλλων είπε:"Η ομάδα έχει το υλικό που χρειάζεται για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική και να παραμείνει στην κατηγορία. Τελευταία είχαμε άλλη μία απόφαση οικονομικής φύσης. Η Εφορία αποφάσισε να κάνει έλεγχο για την τριετία 2008-10.Βγάλανε κάποιες αποφάσεις χωρίς να γίνει καν έλεγχος.Πιστεύουμε πως θα δικαιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Όταν αγόρασα την ομάδα είχε πάρα πολλά χρέη, αλλά υπάρχουν εγγυήσεις.Θα ήθελα η καινούρια χρονιά να βοηθήσει όλος ο κόσμος με τον τρόπο του και όσοι δε θέλουν να μην κάνουν κακό στην ομάδα".

Ο κύριος Σαρρής αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με τη μη αδειοδότηση. Γίνεται να μη δίνεται ούτε το παραμικρό πάτημα;
Εμείς έχουμε φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Για να πάρουμε ενημερότητα πρέπει να πληρώνουμε τα χρέη και αυτό γίνεται. Δεν πήραμε την άδεια για προσφυγές φαντάσματα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τον Ντε Μολ, η προσφυγή του οποίου δεν είχε τελεσιδικήσει ακόμα ή να 

Επικοινωνιακά παιχνίδια με την μέτρηση της ανεργίας στην Ήπειρο!!!

Ανάλογα με το ποιος διενεργεί τη μέτρηση δίνει και διαφορετικά ποσοστά

Στην κυριολεξία με όρους δημοσκοπήσεων διενεργείται η μέτρηση της ανεργίας στη χώρα, οπότε μας ακοεται λογικό να έχουμε αποκλίσεις σε ό,τι αφορά το δείκτη της ανεργίας στην Ήπειρο! Κι αυτό γιατί η κυβένρηση αποφάσισε κατά πάγια τακτική της να κρύβει την πραγματική ανεργία κάτω από το... χαλί, μιας και ο τρόπος μέτρησης της ανεργίας του ΟΑΕΔ (τον έχει υιοθετήσει μέσω Eurostat) παραμένει ίδιος από το 1998 και κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να αναλάβει το πολιτικό κόστος ώστε να τον προσαρμόσει στη σημερινή πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν, ενώ τα σημερινά στοιχεία της κυβέρνησης και της Eurostat δείχνουν μείωση της ανεργίας στην Ήπειρο (29% τον περασμένο Μάρτιο από 29,1% τον περασμένο Φεβρουάριο), το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, δείχνει για τον περασμένο Μάιο, αύξηση της ανεργίας στην Ήπειρο και 125 νέες απολύσεις! Βέβαια, κανείς δεν τρώει κουτόχορτο στην Ήπειρο και επομένως κανέναν δε μπορούν να ξεγελάσουν οι ωραιοποιημένοι αριθμοί και τα... ανακουφιστικά στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, που θέλουν στην Ήπειρο να κινούμαστε με θετικό πρόσιμο, σε ό,τι αφορά τη μάχη κατά της ανεργίας.

Συνταξιούχοι είναι το 48% των κατοίκων του νομού Πρέβεζας!!!

Πέντε στους δέκα πολίτες της Περιφερειακής Ενότητα Πρέβεζας, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε το Υπ. Εργασίας δικαιούνται κάποιας μορφής σύνταξης, γήρατος, θανάτου ή αναπηρίας! Βάσει του συστήματος μηνιαίας καταγραφής των συνταξιούχων που απέκτησε το Υπ. Εργασίας, στο Νομό  Πρέβεζας ο αριθμός των συντάξεων είναι 27.658 εκ των οποίων οι 19.491 είναι κύριες και οι 8.167 επικουρικές. Με δεδομένο ότι στην τελευταία απογραφή του 2011 στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 57.491 σημαίνει ότι περίπου ένας στους κατοίκους ή το 48% πληθυσμού της έχει βγει στη…. σύνταξη! Σε ότι αφορά τις παροχές προνοιακών επιδομάτων, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που λαμβάνουν μόνο προνοιακά επιδόματα ανέρχεται σε 476 ενώ 305 είναι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν και προνοιακά επιδόματα.

ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ - Θετικός ο απολογισμός της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Ξεπέρασε τον ένα  τόνο η κατασχεμένη ποσότητα χασίς!

Θετικός χαρακτηρίζεται ο απολογισμός της Περιφερειακής Αστυνομική Διεύθυνσης Ηπείρου για τον μήνα Μάιο, αφού οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την Ήπειρο κατέσχεσαν ένα (1) τόνο, 60 κιλά και 265 γραμμάρια χασίς,καθώς και 11.42 γραμμάρια ηρωίνη. Επίσης, συνελήφθησαν συνολικά 760 άτομα (τα 609 για παραβάσεις του νόμου "περί Αλλοδαπών"), τρία (3) άτομα για κλοπές και διαρρήξεις, 13 για βιασμούς, ένα (1) άτομο για αποπλάνηση ανηλίκου και ένας (1) για... κακοποίηση ζώου! Επίσης, εξιχνιάστηκαν πολλές υποθέσεις που εκκρεμούσαν, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.: "Διακριβώθηκε, κατά τη διάρκεια εμπεριστατωμένων ερευνών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, η δράση τετραμελούς εγκληματικής ομάδας Αλβανών, που δραστηριοποιούνταν σε κλοπές γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων από επιχειρήσεις και σπίτια σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν στην Αλβανία. Εντοπίστηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με 

Οι ασφαλιστικές διεκδικούν κυρίαρχο ρόλο στην υγεία!

Επαφές με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της παροχής υπηρεσιών υγείας και υποκατάστασης της κοινωνικής ασφάλισης στον κλάδο υγείας διεκδικούν ευθέως πλέον οι ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς η πολιτεία όχι μόνο έχει «ανάψει πράσινο φως» (με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας) στις διεκδικήσεις των εταιρείων, αλλά επιδιώκει να καταστήσει τις ασφαλιστικές ως βασικούς παρόχους υγείας, αφού η ίδια αδυνατεί να συντηρήσει νοσοκομειακές μονάδες.Ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις στον χώρο της παροχής υγείας έχουν περάσει πλέον οι ασφαλιστικές, αφού τόσο ο υπεύθυνος Επιτροπής Υγείας στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) κ.Δημήτρης Μαζαράκης της Metlife, όσο και ο κ. Γ. Κώτσαλος της Interamerican, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Σαρρηγεωργίoυ θεωρούν ότι πλέον οι ασφαλιστικές εταιρείες Ζωής με κλάδο Υγείας διεκδικούν ευθέως ότι τον ρόλο του κύριου παρόχου υγείας και όχι τον ρόλο του συμπληρωματικού, όπως ήταν γνωστό μέχρι σήμερα.Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές κλινικές, το 40% των εισαγωγών ασθενών καλύπτεται πλέον μόνο από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται από τον συνδυασμό κοινωνικής ασφάλισης (Ταμείων) και ιδιωτικής εταιρείας. Οι ασφαλιστικές πλέον έχουν προχωρήσει σε δύο μεγάλα βήματα υποκατάστασης του κράτους στην

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: “Να σταματήσουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας”

Με αφορμή την πρόσφατη έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που ορίζει τη μεταφορά εκτάσεων και ακινήτων του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Στα πλαίσια των ατέρμονων μνημονιακών δεσμεύσεων της, η συγκυβέρνηση έχει μετατραπεί σε real estate που κάθε μήνα ξεπουλά κομμάτι κομμάτι τη δημόσια περιουσία της χώρας μας. Βλέπουμε να μπαίνει «πωλητήριο» σε ακίνητα και εκτάσεις, αιγιαλούς και ακτές. Το δε βεβιασμένο κλείσιμο της Βουλής φαίνεται, εκτός των άλλων, να υποκινεί και το σχεδιασμό του ξεπουλήματος.Πρόσφατα συμπεριλήφθηκαν στη λίστα αυτή και εκτάσεις που βρίσκονται στην πόλη μας και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγ. Νικολάου Κοπάνων επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως εκχωρούνται 4.591 τ.μ., 2.137 τ.μ., 18.719 τ.μ., 813 τ.μ. και 17.388 τ.μ., αντίστοιχα. Ακόμη,μεταφέρεται στο ΤΑΙΠΕΔ άλλο ένα ακίνητο 12.946 τ.μ. που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.Παρά τις προσπάθειες να ανασκευασθούν οι θέσεις και οι απόψεις των επίσημων θεσμικών οργάνων της Περιφέρειας, δικαιολογίες όπως «δεν ερωτηθήκαμε», «δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες» και «τα ακίνητα δεν πηγαίνουν σε ιδιώτες αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ», απλά συγκαλύπτουν και ενισχύουν τις μνημονιακές αυτές πολιτικές.Δυστυχώς το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής δεν μας επιτρέπει να ασκήσουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο για το συγκεκριμένο θέμα, παρότι έχουμε ήδη ετοιμάσει σχετική παρέμβαση, αλλά θεωρώ πως είναι χρέος μας να αντισταθούμε τόσο στο επίπεδο του κοινοβουλίου όσο και σε κινηματικό επίπεδο σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.»

Ανακοίνωση του Μιχάλη Κασσή για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας προϊόντων αστικών λυμάτων και υγρών απόβλητων

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κασσής , σχετικά με την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στα όρια του Δήμου Ζίτσας και Ιωαννιτών,εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:«Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η «ετσιθελική» και αυταρχική απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου να δώσει έγκριση για κατασκευή μονάδας επεξεργασίας προϊόντων αστικών λυμάτων στα όρια των Δήμων Ζίτσας και Ιωαννιτών.Ζητώ άμεσα να ανακληθεί.Είναι μια ενέργεια που καταπατά περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ΝΑΤURA 2000 και είναι εντός της Ζ.Ο.Ε 1 Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με στοιχείο 1, κατι που σημαίνει πως η υπαίθρια κομποστοποίηση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το διάταγμα ΠΔ 5-5-89.Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη λόγο του βιολογικού καθαρισμού.Τώρα ο Περιφερειάρχης και η Διοίκηση της Περιφέρειας προσπαθούν να την αποτελειώσουν με το εργοστάσιο λυματολάσπης.Επίσης, θεωρώ υποχρέωση του Δήμου Ιωαννιτών και του Δήμου Ζίτσας, έστω και τώρα, να αντιδράσουν δυναμικά και να κινητοποιηθούν, έτσι ώστε να αποτραπεί η δημιουργία του εργοστασίου.Παράλληλα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας , οφείλει να προστατέψει το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής θέτοντας το θέμα και στον Υπουργό Περιβάλλοντος, κάτι το οποίο θα κάνω και εγώ προσωπικά το επόμενο διάστημα.Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους Νόμους και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Όλοι όσοι θεωρούν εαυτούς υπεράνω του Νόμου πρέπει να βρεθούν ενώπιόν του.»