Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-Επαφές με Μάντζιο

Σε προχωρημένες επαφές με τον Βαγγέλη Μάντζιο βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, που φαίνεται στο πρόσωπο του έμπειρου επιθετικού να βρίσκει αυτό που ψάχνει για την γραμμή κρούσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ΠΑΣ και Μάντζιος έχουν έρθει ήδη σε επαφή και έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας, με τον ποδοσφαιριστή να εμφανίζεται θετικός στην προοπτική αυτή...Ο Έλληνας επιθετικός, αρέσει πολύ στον προπονητή της ομάδας Γιάννη Πετράκη που έχει ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή του. Οι διοικούντες του ΠΑΣ κάνουν ότι μπορούν και τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν οι επαφές με τον παίκτη, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να επέλθει η συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες.Από εκεί και πέρα την Τετάρτη θα βρεθεί στα Γιάννενα και ο Γιώργος Χριστοβασίλης, με τον πρόεδρο του ΠΑΣ να έχει και πάλι συνάντηση με τοπικούς φορείς για θέματα που αφορούν την ΠΑΕ. Την Πέμπτη τώρα, ο ισχυρός άντρας του ΠΑΣ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, μιλώντας για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον σύλλογο.

ΑΡΤΑ-Φθορές στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού!

Κατόπιν αυτοψίας του συνεργείου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αρταίων, διαπιστώθηκε ότι πρώτον παραβιάστηκαν οι ηλεκτρικοί πίνακες ηλεκτροφωτισμού (Pillar) και στη συνέχεια προέβηκαν στο «κατέβασμα» των ασφαλειών και στο σπάσιμο των φωτοκυττάρων που χρησιμοποιούνται για την έναυση του δημοτικού φωτισμού κατά μήκος των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αμβρακίας, Τζαβέλα, Μακρυγιάννη, Βασιλέως Πύρου, πλατεία Σκουφά, πλατεία Εργατικών κατοικιών και σε διάφορα τμήματα του πεζοδρόμου της οδούς Σκουφά με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης συσκότιση κατά τις νυχτερινές ώρες.Η πρωτοφανής αυτή μεθοδική δολιοφθορά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι σκοπούς εξυπηρετούσε.Το συνεργείο ηλεκτροφωτισμού επιλήφθηκε άμεσα του θέματος λόγω της σοβαρότητάς του, αποκατέστησε της όποιες ζημιές είχαν προκληθεί και παρακαλούμε για τη διερεύνηση του θέματος διότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των δημοτών από τέτοιες ενέργειες.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου δημιούργησε το Βραβείο της Αξίας για την Αρχαία Ελληνική!!!

Θέλει να ενισχύσει την διδασκαλία των κλασικών γραμμάτων, δίνοντας έμφαση στην σημερινή παγκόσμια κληρονομιά του Ελληνισμού

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου, σε συμφωνία με τις Βέλγικες αρχές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Πόλης των Βρυξελλών, δημιούργησε το Βραβείο της Αξίας για την Αρχαία Ελληνική.Το βραβείο «Άξιος» θα απονεμηθεί με απόφαση του συμβουλίου των καθηγητών της κάθε τάξης, στους τελειόφητους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρχαία ελληνική και τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από την κλασική εκπαίδευση που παρέχεται στα δημόσια σχολεία στην Πόλη των Βρυξελλών.Με αυτή την πρωτοβουλία, ο σύλλογος θέλει να ανταμείψει τους αξιόλογους μαθητές,αλλά και να ενισχύσει την διδασκαλία των κλασικών γραμμάτων δίνοντας έμφαση στην σημερινή παγκόσμια κληρονομιά του Ελληνισμού.Η βράβευση θα λάβει μέρος την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 και ώρα 05.30 μμ στο Fondation Atelier Marcel Hastir, rue du commerce 51 à 1000 Bruxelles Σε έναν κόσμο όπου η οικονομική κρίση ψάχνει λύσεις στα οικονομικά της εκπαίδευσης, είναι καλό να υπενθυμίζετε σε όσους απαξιώνουν τα Γράμματα πως η λέξη κρίσις σημαίνει τόσο τη σύγκρουση, το αποτέλεσμα, την γνώμη αλλά και την αξιολόγηση όπως και την δίκη.

Δήλωση Παντελή Κολόκα σχετικά με το επεισόδιο με τον Κ. Τσάγκα

Σχετικά με το περιστατικό που συνέβη μεταξύ εμού και του πρώην αντιδημάρχου της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» κ. Κων/νου Τσάγκα την Κυριακή 1-6-2014 και για την αποκατάσταση της αλήθειας, θα πρέπει να γίνουν γνωστά τα εξής :Εκ μέρους του κ. Τσάγκα, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου,αναίτια και απρόκλητα, έγινα δέκτης προκλητικών λεκτικών επιθέσεων σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο, τις οποίες εκτόξευε εναντίον μου και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.Την Κυριακή το απόγευμα και πάλι απρόκλητα δέχθηκα προσωπική επίθεση από τον παραπάνω κύριο, με ύβρεις και απειλές σε βάρος της τιμής και της σωματικής μου ακεραιότητας, η οποία ήταν και σκόπιμη και στοχευμένη.Τα υπόλοιπα αποτελούν αντικείμενο της δικαιοσύνης η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αποφανθεί.Θα πρέπει όμως να γνωρίζει ο παραπάνω κύριος, ότι δεν θα τον ακολουθήσω στις όποιες άλλες πιθανές προκλήσεις σε βάρος μου. Ο καθένας κρίνεται από την κοινωνία μας και εγώ για πολλοστή φορά ως αιρετός έχω ήδη κριθεί.Σχετικά με την παράταξη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, η οποία όψιμα «ευαισθητοποιήθηκε» και ανέλαβε εργολαβικά την υπεράσπιση του κ. Τσάγκα, εκδίδοντας μάλιστα και πόρισμα σχετικά με το περιστατικό, δεν μπορώ παρά να υπενθυμίσω, ότι οι κρίνοντες κρίνονται, οι εκλογές έχουν ήδη τελειώσει και ο καθένας κλήθηκε να συνεισφέρει από τη θέση που οι πολίτες τον έχουν τάξει.

Ιωάννινα 3-6-2014
Παντελής Κολόκας

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Το Βόρειο τμήμα κρίσιμο για την ολοκλήρωση του έργου

Τελειώνει το 2015 η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ

Στο συνολικό μήκος των 196 χλμ. της Ιόνιας Οδού, περιλαμβάνονται και τα υπό κατασκευή τμήματα ή ολοκληρωθέντα σαν δημόσια έργα, δηλαδή οι παρακάμψεις Αγρινίου και της Άρτας-Φιλιππιάδας που ο ανάδοχος για τον ανισόπεδο κόμβο Πέτα ξεκινά εργασίες.Στο βόρειο τμήμα του έργου και συγκεκριμένα στην Ήπειρο και το Ιωαννίνων πριν τη διακοπή είχε γίνει η διάνοιξη της σήραγγας Αμπελιάς, έχουμε το εργοτάξιο στην περιοχή της Μυροδάφνης. Στο νομό Άρτας έχουμε ακόμα ένα εργοτάξιο που πλέον διατηρεί καλούς ρυθμούς κατασκευής. Να θυμίσουμε πως ένα τμήμα 17 χιλιομέτρων που παρακάμπτει Άρτα και Φιλλιπιάδα έχει ολοκληρωθεί καθώς κατασκευάστηκε ως δημόσιο έργο.Πάντως με το καλοκαίρι μπροστά το στοίχημα για τα εργοτάξια είναι το έργο να τρέξει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο χρόνος κυλά αμείλικτα και το τέλος του 2015 όπου θα έχουμε το τέλος της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ είναι -σε χρόνους κατασκευαστικούς- ένα μικρό διάστημα.Δεν είναι καθόλου απίθανο λοιπόν η κατασκευαστική κοινοπραξία να ενδυναμώσει με περισσότερο κόσμο και

Στο Μέτσοβο το φετινό 30ο Αντάνωμα των Βλάχων

Θα γεμίσει επισκέπτες το τριήμερο 27-29 Ιουνίου

Στο βλαχόφωνο Μέτσοβο θα πραγματοποιηθεί φέτος το καθιερωμένο 30ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων. Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 27 μέχρι και την Κυριακή 29 Ιουνίου με το αποκορύφωμα τον Τρανό Χορό "Κόρλου Μάρι" που παραδοσιακά γίνεται το πρωί της Κυριακής, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τη μεγαλύτερη γιορτή του βλαχόφωνου ελληνισμού. Το ετήσιο, τριήμερο, Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, αποτελεί τη κορυφαία εκδήλωση της Ομοσπονδίας και είναι μια μεγάλη γιορτή του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, με δεδομένη την Πανελλήνια εμβέλεια της, το υψηλό ποιοτικό επίπεδο των εκδηλώσεων, τη μεγάλη συμμετοχή του κοινού, και την αυθεντική παρουσίαση της πλούσιας πολιτισμικής παράδοσης των Βλαχοφώνων Ελλήνων. Σε αυτό, πέρα από το σύνολο των Συλλόγων - μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, συμμετέχουν και χιλιάδες Έλληνες από όλη την χώρα οι οποίοι έχουν Βλάχικη καταγωγή, καθώς επίσης και Βλαχόφωνοι Έλληνες της Διασποράς.

Στη Βουλή το θέμα των ερευνών για πετρέλαιο στην Πρέβεζα,από την Νίκη Φούντα

Η διαδικασία έναρξης ερευνών στην περιοχή της Πρέβεζας και της Άρτας από την εταιρία ENEL TRADE SpA, προχωρά, ωστόσο το θέμα φτάνει μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων, καθώς η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, θέτει σε ερώτησή της, εύλογες απορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης.Ειδικότερα η κα Φούντα απευθύνει τα παρακάτω ερωτήματα:
-Σε ποια νέα δεδομένα βασίστηκε η Διεύθυνση Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ για την αποδοχή των τριών αιτήσεων ενδιαφέροντος της ENEL TRADE SpA;
-Ποια το ιστορικό και η εξέλιξη των παλαιότερων ερευνών των ΔΕΠ, ΔΕΠ-ΕΚΥ και των λοιπών εταιρειών που είχαν κατά καιρούς λάβει επισήμως παραχωρήσεις στη Δυτική Ελλάδα;
-Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από τον κ. υπουργό στην αρμόδια Επιτροπή
Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής;

Διεθνές ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο του Ακτίου

Διεθνές ενδιαφέρον για 14 Περιφερειακά αεροδρόμια έχουν εκδηλώσει μεγάλες εταιρίες ενόψει της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών έως τις 6 Ιουνίου και της παραχώρησής τους σε ιδιώτες. Στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που βγαίνουν προς ιδιωτικοποίηση σε δύο ομάδες περιλαμβάνεται και το αεροδρόμιο του Ακτίου το οποίο μάλιστα παρουσιάζει την μεγαλύτερη αύξηση στις διεθνείς αφίξεις (ποσοστό 97,4) κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους. Στις 6 Iουνίου οι υποψήφιοι επενδυτές, τα 7 σχήματα τα οποία έχουν περάσει στην τελευταία φάση, θα κληθούν να υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές για τις δύο ομάδες των αεροδρομίων, ενώ η παραχώρηση των 14 αερολιμένων θα γίνει για 40 +10 χρόνια. Όπως υποστηρίζουν πολλοί οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα αεροδρόμια θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και την αύξηση των εσόδων, ωστόσο υπάρχουν και αρκετοί οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία μήπως το κόστος των αναβαθμισμένων υπηρεσιών αυξηθεί και γίνει απαγορευτικό για όσους χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια ή μήπως τα λιγότερα κερδοφόρα αεροδρόμια οδηγηθούν σε κλείσιμο.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Στις 25 Ιουνίου εκλέγεται ο νέος Πρύτανης

Στις 25 Ιουνίου θα μάθουμε ποιος θα πάρει την θέση του Τριαντάφυλλου Αλμπάνη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς από 521 συνολικά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας θ’ αναδειχθεί ο νέος Πρύτανης του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, η θητεία του οποίου θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου.Ως γνωστόν, οι υποψηφιότητες είναι οι εξής έξι: Γιώργος Καψάλης(Αντιπρύτανης), Ισαάκ Λαγαρής(Αντιπρύτανης), Κώστας Πέτσιος (Πρόεδρος Τμήματος ΦΠΨ), Γεώργιος Λεονταρής(Καθηγητής Φυσικής), Σπύρος Γεωργάτος(Καθηγητής Ιατρικής) και Τζένη Παγγέ (Καθηγήτρια Νηπιαγωγών).Στις 12 Ιουνίου, το Συμβούλιο του Ιδρύματος θα αποφασίσει ποιοι τρεις από τους έξι θα έχουν το δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές.

Η ΒΙΚΟΣ «Διαμάντι της Ελληνικής Βιομηχανίας»

Πρώτη φορά που βραβεύεται σε αυτόν τον καθιερωμένο πλέον θεσμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Σε υψηλή θέση στον ετήσιο οδηγό «Diamonds of the Greek Economy 2014» βρίσκεται η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε.Σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία τονίζει τη χαρά και την ικανοποίησή της καθώς «είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται σε αυτόν τον καθιερωμένο πλέον θεσμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας και μάλιστα σε τόσο υψηλή θέση, πληρώντας τους 10 οικονομικούς δείκτες αξιοπιστίας και ανάπτυξης, που θέτει η Τράπεζας Πληροφοριών Stat Bank».Ο κ. Αντώνης Χατζηγεωργίου, Marketing Manager της ΒΙΚΟΣ Α..Ε που παρέλαβε παρέλαβε το βραβείο για την εταιρεία, εταξύ άλλων δήλωσε: «H βράβευση αυτή είναι ακόμα μια αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας της ΒΙΚΟΣ Α.Ε για ανάπτυξη και καινούριες επενδύσεις μέσα από τις οποίες δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και στηρίζουμε την τοπική οικονομία της Ηπείρου».Υπενθυμίζεται ότι η ΒΙΚΟΣ Α.Ε» ιδρύθηκε το 1990 και είναι μία από τις ηγετικές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή, το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική αλλά και ξένη αγορά ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον βασικό προμηθευτή των
μεγαλύτερων αλυσίδων super market.Η εταιρεία διαθέτει:

Στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού ο Δήμος Πωγωνίου

Στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού και ο Δήμος Πωγωνίου μέσω του EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE - EDEN, (ο οποίος αρχικώς συμμετείχε ως Δήμος Δελβινακίου και είχε καταταγεί ως 4ος επιλαχών το 2010 με κύριο θέμα τον Νερόμυλο Ρογοζίου).Ο Δήμος Πωγωνίου με στόχο πλέον την γενικότερη προβολή του,.συνέχισε τις επαφές και τις προσπάθειες με την αποστολή υλικού που αφορά όλο το νέο Δήμο και σήμερα βρίσκεται στον επίσημο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Τουρισμού που εγκαινιάστηκε πρόσφατα,Όπως μας ενημερώνει το Υπουργείο θα ακολουθήσει ανάρτηση του εν λόγω υλικού στην αγγλική γλώσσα και με την συνεργασία μας θα υπάρξει αρκετό πληροφοριακό υλικό για την περιοχή.Με την συνέχιση της συνεργασίας θεωρούμε ότι η σύνδεση του Υπουργείου Τουρισμού με το link του www.pogoni.gr και όπως αυτό θα εξελιχθεί και σε τουριστικό εργαλείο είναι ένα θετικό βήμα για την ανάδειξη του Πωγωνίου.Επίσης το Υπουργείο Τουρισμού προτίθεται να διοργανώσει προσεχώς συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των ελληνικών προορισμών EDEN, με σκοπό τη συζήτηση σχετικά με πιθανές μελλοντικές δράσεις προβολής και προώθησης, κοινούς προβληματισμούς και δυσχέρειες, καθώς και την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την περαιτέρω δικτύωση.

Δήλωση Ηλία Φίλου για το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΕΠΣΗΠ

«Μετά το πέρας των εκλογών της Ε.Π.Σ.ΗΠ. αισθάνομαι την ανάγκη να δώσω συγχαρητήρια στην παράταξη του Κώστα Βρακά αλλά και στον ίδιο προσωπικά για την άνετη και μεγάλη εκλογική νίκη που πέτυχαν.Εμείς από την πλευρά μας κάναμε την προσπάθειά μας και δώσαμε έναν καθαρό κι έντιμο αγώνα. Δεν καταφέραμε όμως να πείσουμε την πλειοψηφία των ερασιτεχνικών σωματείων για τις προτάσεις μας, το σχεδιασμό μας και το όραμά μας για την επόμενη μέρα του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου. Ωστόσο, θεωρώ πως στην αλλαγή σελίδας που επετεύχθη στο 25ετές κατεστημένο της Ένωσης, η συμβολή μας υπήρξε καθοριστική.Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία για τη συμμετοχή τους και την υπομονή τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και να διαβεβαιώσω τους ανθρώπους τους, ότι με υπευθυνότητα και πνεύμα συνεργασίας θα διαθέσω τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και αρκετό χρόνο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα όλα τα μεγάλα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.Εξάλλου, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει και προς αυτήν την κατεύθυνση είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να δουλέψουμε από την επόμενη κιόλας μέρα».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Ημερίδα με θέμα «Ένα ταξίδι στον κόσμο του εθελοντισμού»

Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ένα ταξίδι στον κόσμο του εθελοντισμού», στο πλαίσιο του έργου VERSO (Volunteers for European Employment) που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης,μέσω του προγράμματος Interreg IVC.Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου και ώρα 10:15 π.μ. στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Du lac στα Ιωάννινα.Σε αυτήν θα απευθύνει χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης όπως επίσης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του έργου VERSO κ. Οδυσσέας Πότσης. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του παρόντος έργου από τη συντονίστριά του κ. Ελένη Καλαμπόκα ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ομιλία από τον κ. Σπύρο Νάκο, ειδικό εμπειρογνώμονα, Κοινωνικό επιστήμονα και μέλος της ομάδαςΝΕυρώπη σχετικά με το κίνημα του Εθελοντισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο τηςΝολοκληρωμένης προσέγγισης του θέματος ελληνικές εθελοντικές οργανώσεις θα εκθέσουν τις δραστηριότητες και το έργο τους στους ξένους εταίρους. Το λόγο θα λάβει αρχικά η κ. Ελένη Γαζή παρουσιάζοντας τη δράση της εθελοντικής οργάνωσης Έλιξ της οποίας είναι και πρόεδρος. Στο βήμα θα την ακολουθήσει η κ. Μαρία Βαφέα, μέλος της Χριστιανικής Ένωσης Νεανίδων (ΧΕΝ) παρουσιάζοντας με τη σειρά της τις δικές τους δράσεις.Ακολούθως, ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος της τοπικής Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων «Σελλοί» θα αναλύσει τις δραστηριότητές τους. Οι παρουσιάσεις θα ολοκληρωθούν με την κ. Ανδριανή Θεοδωρακοπούλου,Διευθύντρια της οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου στο Κέντρο της 

ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΓΝΑΤΙΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - Και νέα καθυστέρηση στον αυτοκινητόδρομο Ε-65

Ο Χρυσοχοϊδης αμφιταλαντεύεται για το εάν θα παραμείνει η υπάρχουσα χάραξη ή αν θα γίνει νέα!

Στα εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου Ε-65 στη γειτονική Θεσσαλία βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος με φόντο τις τις σήραγγες που κατασκευάζονται, δήλωσε ότι τα έργα προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2015, ενώ αντίθετα, το τμήμα του Ε-65 που ενδιαφέρει τους Ηπειρώτες (Εγνατία-Καλαμπάκα) θα συνεχίσει να βρίσκεται στον... αέρα, μιας και όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός, θα πρέπει σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες να αποφασιστεί αν θα παραμείνει η υπάρχουσα χάραξη ή αν θα γίνει νέα χάραξη! Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν και οι προβλεπόμενες περιβαλλοντικές μελέτες. Για το κομμάτι Λαμία-Ξυνιάδα τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα ικανοποιούν πλήρως τους κατοίκους της Κεντρικής Ελλάδας, προσθέτοντας ότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Το μοναδικό... μετέωρο βήμα του Ε-65, είναι αυτό που θα συνδέσει την Ήπειρο με τον αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Ελλάδας. Πάλι τελευταίοι θα συνδεθούμε δηλαδή...

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αυτοκίνητο έπεσε μέσα σε χαντάκι!!!

Τροχαίο ατύχημα συνέβη πριν από λίγο στο  σημείο καρμανιόλα του 5ου χιλιομέτρου Πρέβεζας - Λευκάδας, λίγο μετά το αεροδρόμιο του Ακτίου.Στο αμάξι επέβαιναν δύο άτομα, άντρας και γυναίκα νεαρής ηλικίας αλλοδαποί, όταν ο οδηγός του οχήματος για άγνωστο λόγω έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει στο χαντάκι.Άμεσα στο σημείο βρέθηκε όχημα του ΕΚΑΒ Πρέβεζας, για την μεταφορά των τραυματιών στο νοσοκομείο. Τόσο ο οδηγός όσο και η συνοδηγός του οχήματος, φέρουν ελαφριά τραύματα.Να θυμίσουμε πως στο ίδιο ακριβώς σημείο στις 7 Μαρτίου, δύο άτομα αλλοδαποί έχασαν την ζωή τους...

Θερμό χειροκρότημα και διάκριση για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας

To 6ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας, συμμετείχε στους 14ους θεατρικούς μαθητικούς αγώνες «Ακτίς ονείρου», στη Θεσσαλονίκη και απέσπασε το βραβείο « Λαικής – παραδοσιακής δημιουργίας και ερμηνείας» με τη θεατρική παράσταση « Την αγαπήσαμαν και μεις ». Οι θεατρικοί αγώνες διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη από 27 Μαίου – 1 Ιουνίου και διοργανώθηκαν από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού,όπου συμμετείχαν θεατρικές ομάδες από σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου.Η θεατρική ομάδα του Σχολείου, αποτελούμενη από 11 μαθητές, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό και σκηνοθέτη της παράστασης την κ. Ελένη Ζιώγα, έκανε μια άψογη παρουσίαση στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», όπου καταχειροκροτήθηκε,συγκίνησε, καθήλωσε και εντυπωσίασε το κοινό, τόσο με την ερμηνεία και τις χορευτικές επιδόσεις, όσο και με τα σκηνικά και σκηνοθετικά ευρήματα,αναδεικνύοντας την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.Το θέμα της παράστασης ήταν μια αληθινή ιστορία μιας γυναίκας απ’ το Ριζοβούνι Πρέβεζας, έτσι όπως την κατέγραψε στο βιβλίο της, « Αυτές που γίναν ένα με τη γη » η συγγραφέας κ. Γεωργία Σκοπούλη.Η θεατρική ομάδα του σχολείου, με συνοδεία γονέων και εκπαιδευτικών, βίωσε μία πολλή ιδιαίτερη και ζεστή φιλοξενία από τους διοργανωτές.

1o Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αυτοδιαχείρισης Ιωαννίνων

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας Ιωαννίνων, η ΕΡΑ Ιωαννίνων, η κίνηση πολιτών Protect Aoos, η τοπική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, μαζί με άλλες κινήσεις αντίστασης και τοπικά κινήματα, συνδιοργανώνουν το πρώτο τριήμερο Φεστιβάλ Αυτοδιαχείρισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα Γιάννενα, στις 6, 7 και 8 Ιουνίου στο Θεατράκι, στην περιοχή της Σκάλας.Αναλυτικότερα το πρόγραμμα:
Παρασκευή 6/6:
19.30 Εκδήλωση «Αλληλέγγυα Οικονομία στην Πράξη». Παρεμβαίνουν: Εργαζόμενος από
ΒΙΟ,ΜΕ, Βιργινία Τσακανιά­Καλιόπη Μιχελάκου από το Κοινωνικό Ιατρείο Πρέβεζας,εθελοντής από το Κοινωνικό Ιατρείο Ηγουμενίτσας, Σιαμανδούρας Σωτήρης από «Χωρίς Μεσάζοντες» και «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» Ιωαννίνων.
22.30 Live με: ΑΡΣΙΝΟΗ, Mini and the Moochers, Ital Light.
Σάββατο 7/6:
17.30 Κουκλοθέατρο
19.30 Εκδήλωση: «Αγώνες για τη Γη και την Ελευθερία». Παρεμβαίνει κάτοικος Χαλκιδικής, και

Εκδήλωση για τις Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

To Γραφείο Διασύνδεσης της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» στις 4 Ιουνίου 2014 στην Αίθουσα Λόγου & Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνωνκαι ώρα 9.00π.μ. με κύριο σκοπό την προβολή και παρουσίαση των προσφερόμενων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Στόχος της Ημερίδας είναι η ακριβέστερη και εγκυρότερη ενημέρωση τόσο των φοιτητών και των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όσο και του ευρύτερου κοινού σε θέματα που σχετίζονται με τις εκπαιδευτικές δυνατότητες και προοπτικές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Η παρουσίαση των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί από τους Προέδρους ή τους Διευθυντές των εν λόγω Μεταπτυχιακών προγραμμάτων και θα περιλαμβάνει ολιγόλεπτη αναλυτική παρουσίαση (10-15 λεπτών) σχετικά με τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ)τα κριτήρια εισαγωγής σε κάθε επιμέρους ΠΜΣ τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων των ΠΜΣ.Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική δ/νση: career@uoi.gr. Toέντυπο της δήλωσης υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης (http://gd.uoi.gr) και της Δομής Απασχόλησης Σταδιοδρομίας (http://dasta.uoi.gr).Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Γραφείο Διασύνδεσης του Π.Ι. στα τηλέφωνα 26510-08454 & 08460 και στο e-mail: career@uoi.gr.Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ-Ενημέρωση για τις δράσεις στήριξης των μελισσοκόμων

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη των ενδιαφερομένων μελισσοκόμων στις δράσεις "Αντικατάσταση κυψελών" και "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας". Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 27η Ιουνίου 2014.Όλοι οι μελισσοκόμοι κάτοχοι θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης στο Κέντρο Μελισσοκομίας (Δασκαλοπούλου 45, Αγρίνιο, Τ.Κ. 30100, Τηλ. 2641032604).

Με επιτυχία οι ανοιχτές πόρτες από την ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ

Για μια ακόμη χρονιά η ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ οργάνωσε την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 στις εγκαταστάσεις
του οινοποιείου της στην Ζίτσα την γιορτή με τίτλο «Ανοιχτές πόρτες».Στη φετινή εκδήλωση παρέθεσαν τα έργα τους ομάδα χαρακτών. Ένα από αυτά τα έργα που βραβεύτηκε θα γίνει ετικέτα σε συλλεκτικό κρασί σε φιάλη Magnum, που θα κυκλοφορήσει με την υπογραφή του χαράκτη σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.«… Αν θέλουμε κάτι να το ξεχωρίσουμε για την αξία του, το χαρακτηρίζουμε ως διαμάντι.Στα διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας, που άντεξαν στην ύφεση κλείνοντας με θετικά αποτελέσματα, είναι και η εταιρεία μας…», τόνισε ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Κατσανάκης και πρόσθεσε:«… Έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε σήμερα ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης αναγνώρισε την εταιρεία μας σαν ένα διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας και βράβευσε σε εκδήλωση την προηγούμενη εβδομάδα την Zoinos Α.Ε. δίνοντας τον τίτλο Diamonds of the Greek economics 2014.Η εταιρεία μας έχει προσανατολισμό εξωστρέφειας. Στην δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να διακρινόμαστε σε παγκόσμιο επίπεδο. Και οι διακρίσεις είναι πολλές. Χωρίς να απαξιώνουμε τις Ελληνικές διακρίσεις η σημαντικότερη για εμάς έγινε το 2013, με το Ηπειρωτικό τσίπουρο Zoinos Α.Ε. καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στα

Ανοίγει και πάλι το θέμα για φυσικό αέριο μέσω Ηπείρου!!!

Ο αγωγός ITGI από τα Θεσπρωτικά παράλια στην Ιταλία

Με τον πλέον επίσημο τρόπο ανοίγει και πάλι για την Ήπειρο το κεφάλαιο του Ελληνοϊταλικού αγωγού φυσικού αερίου ITGI, καθώς περιλαμβάνεται στα 12 έργα του τομέα ενέργειας που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των Ευρωπαϊκών Ενεργειακών έργων κοινού ενδιαφέροντος.Χθες για το θέμα αυτό συνεδρίασε η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων με την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τη συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, η οποία έδωσε το πράσινο φως για τα 12 έργα.Όπως δήλωσε μάλιστα ο Κ. Χατζηδάκης τα έργα αυτά αποτελούν προτεραιότητα για την Ελλάδα και την Ε. Ε., ενώ ο Γ. Μανιάτης αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχουν για την Ελληνική οικονομία, καθώς, εκτός των άλλων, θα δημιουργηθούν 17.000 θέσεις εργασίας. Μεταξύ των 12 έργων, περιλαμβάνεται επίσης και η κατασκευή του αγωγού ΤΑP που ήδη προωθείται μέσω της Αλβανίας.Οι χθεσινές ανακοινώσεις προκαλούν εύλογα ερωτηματικά, αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία για τις προοπτικές που υπάρχουν για την κατασκευή του αγωγού ITGI. Άλλωστε ο συγκεκριμένος αγωγός είχε απασχολήσει έντονα τις Ελληνικές αρχές, τη ΔΕΠΑ και ιδιαίτερα την Ήπειρο τα προηγούμενα χρόνια, καθώς η διασύνδεσή του με την Ιταλία γίνεται μέσω των παράλιων της Θεσπρωτίας, αλλά και εθεωρείτο ότι ήταν ο μόνος που μπορούσε να διασφαλίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα φυσικό αέριο σε περιοχές της Ηπείρου.Στην ανακοίνωση του Υπουργείου, αλλά και στις δηλώσεις των δύο Υπουργών δεν παρατέθηκαν περισσότερες

Υποδοχή στα Γιάννενα για τους Πρωταθλητές της Κωπηλασίας

Γ. Τζιάλλας: Ξεκινήσαμε καλά, ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια…
 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μέλη της Διοίκησης και προπονητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, συναθλητές, συγγενείς και φίλοι υποδέχθηκαν χθες βράδυ στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων προκειμένου να τους συγχαρούν, τον
Ολυμπιονίκη και ασημένιο πρωταθλητή Ευρώπης Γιώργο Τζιάλλα,τους Πρωταθλητές Αποστόλη Λαμπρίδη και Ελένη Διαμάντη και τον Γιαννιώτη Ομοσπονδιακό τεχνικό Τόλη Παλαιοπάνο, οι οποίοι επέστρεψαν απ’ το Βελιγράδι και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.«Ήταν μεγάλη επιστροφή για μένα και τον Γιάννη (Τσίλη) η συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, μετά από ενάμιση χρόνο αποχής από τις διεθνείς διοργανώσεις. Η Τετράκωπος που έχουμε φτιάξει είναι μια δυνατή βάρκα και στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί του Ρίο. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευελπιστώ πως θα’ χουμε μια ανάλογη πορεία και στη συνέχεια», δήλωσε κατά την άφιξή του στα Γιάννενα ο Γ. Τζιάλλας.Ο Γιαννιώτης υπερπρωταθλητής της Κωπηλασίας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ανεξαρτήτως του αν τους στηρίξει ή όχι η Πολιτεία ή οι τοπικοί φορείς, δεν πρόκειται να

Τέλος το χαράτσι μέσω λογαριασμών ΔΕΗ - Από Ιούλιο ο νέος φόρος ακινήτων

Το ΕΕΤΗΔΕ που μετεξελίχτηκε σε ΕΕΤΑ, τώρα έγινε ΕΝΦΙΑ...

Μια ανακούφιση νοιώθουν όσοι αυτές τις μέρες ανοίγους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αφού μετά από τρία χρόνια βλέπουν, ότι δεν υπάρχουν πια οι χρεώσεις για το περίφημο χαράτσι ακινήτων. Το ΕΕΤΗΔΕ που γνωρίσαμε τον Οκτώβριο του 2011, μετεξελίχθηκε σε ΕΕΤΑ με μια μικρή έκπτωση από το 2013 και πλέον μετατράπηκε στον ΕΝΦΙΑ. Έτσι λοιπόν για τον τρέχοντα μήνα, οι ιδιοκτήτες πάσης φύσεως ακινήτων δεν έχουν καμία φορολογική υποχρέωση για χαράτσι, μέσω των λογαριασμών τη ΔΕΗ. Όμως τα βάσανα αρχίζουν ξανά από τον Ιούλιο και θα συνοδεύουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων έως το τέλος του έτους, καθώς θα πρέπει να βάζουν σε μηνιαία βάση το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων αλλά και τον συμπληρωματικό φόρο. Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου θα γίνουν στις 18 Ιουνίου. Έως το τέλος του μήνα, στο email των φορολογουμένων θα έχουν έρθει τα

Απόδραση στο γραφικό ψαροχώρι της Σαγιάδας

Αποτελούσε προορισμό κρουαζιέρας των Ευρωπαίων πριν από 120 χρόνια!!!

Γράφει η Μαίρη Τζώρα

H Σαγιάδα, στη Θεσπρωτία, είναι ένα γραφικό και ήσυχο ψαροχώρι, μακριά από την πολυκοσμία, δίπλα στις εκβολές του ποταμού Καλαμά, που Ευρωπαίοι τουριστικοί πράκτορες ανέδειξαν το τέλος του 19ου αιώνα, ως προορισμό κρουαζιέρας εκείνης της εποχής, στο Ιόνιο.Από την εφημερίδα η "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ", με ημερομηνία 26-1-1901, στην 2η σελίδα, πληροφορούμαστε ότι στο λιμάνι της Σαγιάδας, από το 1893, μια φορά τη βδομάδα προσέγγιζε ατμόπλοιο μιας αυστριακής ναυτιλιακής εταιρείας, που έκανε κρουαζιέρα αναψυχής, ενώ στην ακτή είχε εγκαταστήσει και ναυτικό πράκτορα. Η μεταφορά των τουριστών στην ακτή από το ατμόπλοιο, γινόταν με βάρκες ενώ οι κρουαζιέρες γίνονταν μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα.Μάλιστα στην περίφημη σειρά με τις χρωμολιθόγραφες κάρτες της Purger & Co., αποτυπώνονται τοπία και από το Σκάλωμα της Σαγιάδας, που τραβήχτηκαν πάνω από το ατμόπλοιο. Ο Μιχάλης Πασιάκος που ζει στη Σαγιάδα και ασχολείται με την ιστορική έρευνα γύρω από την ιδιαίτερη πατρίδα του, «ανακάλυψε» ορισμένες κάρτες στο Ζάγκρεπ της Κροατίας και όπως μας είπε, ο πωλητής θεωρούσε ότι πρόκειται για περιοχή της

Το θρίλερ της εξαφάνισης της 26χρονης Αγγελικής Πεπόνη θα ζωντανέψει σήμερα στο πενταμελές Εφετείο Ιωαννίνων!!!

Το θρίλερ της εξαφάνισης της 26χρονης Αγγελικής Πεπόνη θα ζωντανέψει σήμερα Τρίτη στο πενταμελές Εφετείο των Ιωαννίνων. Στο εδώλιο οδηγείται για δεύτερη φορά, ένας 59χρονος, φίλος της Αγγελικής, ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε δει στην Πρέβεζα.Η Αγγελική εξαφανίστηκε την Πέμπτη 17 Ιουνίου του 2010 ,καθώς επέστρεφε στο σπίτι της και αγνοείται ακόμη και κανείς δεν ξέρει τι απέγινε καθώς το μυστήριο της εξαφάνισής της δεν λύθηκε μέχρι σήμερα. H εξαφάνιση της Αγγελικής Πεπόνη ,είχε απασχολήσει και την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, έχοντας συγκλονίσει το πανελλήνιο.Πρωτόδικα ο 59χρονος, ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την Αγγελική, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για διάθεση ναρκωτικών ουσιών σε τρίτους κατ’ εξακολούθηση και κατ' υποτροπή.Στιγμιότυπα από το θρίλερ της Πρέβεζας, προβλήθηκαν και πάλι από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», η οποία έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την υπόθεση.

ΠΡΟΣΟΧΗ-Προκήρυξη για πρόσληψη 28 εργατών Υ.Ε για δίμηνη απασχόληση από τον Δήμο της Πρέβεζας

Η υποβολή δικαιολογητικών από 3 έως 9 Ιουνίου

Στην πρόσληψη 28 εργατών ΥΕ καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για δίμηνη απασχόληση προχωρά ο Δήμος της Πρέβεζας προκειμένου να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες.
Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
2. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
3. Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 και 17 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση), με την επιφύλαξη της επόμενης εξαίρεσης
Β. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν

Συνεχίζουν την απεργία στη «SPIDER Γενική Ανακύκλωση» στα Γιάννενα!!!

Απόφαση για επίσχεση εργασίας πήραν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο μετάλλου, της ίδιας ιδιοκτησίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών

Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «SPIDER Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στα Γιάννενα. Οι εργαζόμενοι απεργούν από την περασμένη Τετάρτη, διεκδικώντας την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, την τήρηση μέτρων προστασίας και ασφάλειας και την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους.Χτες, οι εργαζόμενοι στη «Γενική Ανακύκλωση» έκαναν κινητοποίηση έξω από τη μεταλλοβιομηχανία «SPIDER», της ίδιας ιδιοκτησίας, μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτήν. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο μετάλλου αποφάσισαν να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα περίπου 10 μηνών.Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού και η Επιτροπή Εργαζομένων στη «Γενική Ανακύκλωση», σε ανακοίνωσή τους, σημειώνουν: «Η εργοδοσία της Spider δείχνει το δρόμο σε όλους τους εργοδότες της περιοχής. Εχει αφήσει απλήρωτους για μήνες τους εργάτες στο εργοστάσιο της Μεταλλουργίας, τους οδηγούς της συλλογής απορριμμάτων, τους εργάτες της ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο. Πρόκειται για την ίδια εργοδοσία που μετέφερε το εργοστάσιο κατασκευής κάδων από τα Γιάννενα στη Σερβία, γιατί εκεί είναι πιο φτηνά τα μεροκάματα. Τώρα δίνει αναγκαστικές άδειες στους εργαζόμενους γιατί έπεσε η δουλειά, άνοιξε το δρόμο για την ανεργία για να

Η Πάργα συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!

Ένα ακόμα τριήμερο βρίσκεται προ των πυλών για μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις. Η Πάργα συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το συγκεκριμένο τριήμερο, με βάση τις αναζητήσεις που έγιναν τον Μάιο για την περίοδο 6-9 Ιουνίου. Σε μια περίοδο ύφεσης η Πάργα φαίνεται ότι κερδίζει, έδαφος στον τομέα του τουρισμού αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συγκαταλέγεται στους top προορισμούς, όχι μόνο γιατί είναι κοντινός προορισμός αλλά και γιατί προσφέρει ελκυστικά πακέτα τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αισιοδοξία για αυξημένη κίνηση υπάρχει και στην Πρέβεζα, μετά τα θετικά μηνύματα των ημερών του Πάσχα αλλά και τις κρατήσεις που υπάρχουν σε ξενοδοχεία της περιοχής. Να σημειώσουμε δε, ότι με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας ανοικτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι επισκέπτες της πόλης την μέρα εκείνη. Έχοντας όλα τα φυσικά προσόντα, αλλά και σημαντικές υποδομές, και φέτος τα παράλια της Πρέβεζας όπου θα κυματίζουν έξι γαλάζιες σημαίες, ετοιμάζονται για τους επισκέπτες και σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτορείων, αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός τουριστών. Την ίδια στιγμή ο νομός της Πρέβεζας είναι και θα παραμείνει κοντινός και σχετικά οικονομικός προορισμός που λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί την επιλεγούν.

Γνωστός Νησιώτης, καθαρίζει τις ακροκαλαμιές στη λίμνη Παμβώτιδα!!!

Δείτε τον... "Αρχιερέα"επί τω... έργω!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο εθελοντισμός και η περιβαλλοντική προσφορά είναι ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Νησιώτη, Δημήτρη Δελή, γνωστό ως... "Αρχιερέα"! Εδώ τον βλέπετε να παλεύει με το... δρεπάνι του για να διατηρήσει στην παραλίμνια περιοχή την ομορφιά και την καθαρότητα της λίμνης Παμβώτιδας. Κάνει από μόνος του αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο δήμος Ιωαννιτών για τον κάθε Γιαννιώτη αλλά και τον κάθε επισκέπτη. Για πολλές ημέρες τον βλέπουμε κάθε απόγευμα με τη βάρκα του την "ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΗ" να καθαρίζει τις ακροκαλαμιές της λίμνης από το πάσης φύσεως σκουπιδαριό! Τα σκουπίδια, όπως θα δείτε είναι αρκετά, ο Αρχιερέας τα συγκέντρωσε στην άκρη της λίμνης και ο δήμος Ιωαννιτών θα πρέπει να τα μαζέψει. Θα το κάνει άμεσα; Για να δούμε! Πάντως στον

Στο σφυρί δημόσιες παραλίμνιες εκτάσεις από το ΤΑΙΠΕΔ,στην περιοχή των Αμπελοκήπων!!!

Δήμος, Περιφέρεια και φορείς... κοιμούνται! Γιατί άραγε δεν αντιδρά κανείς;

Συνεχίζεται το μεγάλο ξεπούλημα δημόσιων εκτάσεων από το ΤΑΙΠΕΔ. Την περασμένη εβδομάδα σας ενημερώσαμε για το ξεπούλημα σε παραθαλάσσιες εκτάσεις-φιλέτα σε όλη την Ήπειρο και τώρα σειρά τώρα πήραν παραλίμνια ακίνητα στην περιοχή των Αμπελοκήπων στα Ιωάννινα. Μέχρι σήμερα ανήκαν ως κυριότητα σε φορείς του υπουργείου Υγείας και πλέον, σύμφωνα με τη σχετική κυβερνητική απόφαση μεταφέρονται στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα για ενίσχυση του χαρτοφυλακίου του, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στο ξεπούλημά τους. Στόχος φυσικά δεν είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής προς όφελων των Γιαννιωτών αλλά η επίτευξη του στόχου του μνημονίου, σύμφωνα με τον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να ελέγχει πλέον των 1.000 ακινήτων στη χώρα και κατά συνέπεια και όσο περισσότερα μπορεί στην Ήπειρο και τα Γιάννενα! Σε ό,τι αφορά το ξεπούλημα δημοσίων εκτάσεων-φιλέτων στην πόλη των Ιωαννίνων, στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ,περιλαμβάνονται αναλυτικά τα εξής:

Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Αύριο Τετάρτη, στις επτά το βράδυ, θα συνεδριάσει στην ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται σαράντα συνολικά θέματα, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι υπηρεσιακά.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-Aπό σήμερα οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Έως και τις 30 Ιουνίου
Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών ανακοινώνει ότι ξεκινάνε οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών για το σχολικό έτος
2014-2015.Οι εγγραφές γίνονται από 2 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου και ώρες 9:30 πμ - 13:00μμ
Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στους Σταθμούς στους οποίους ανήκουν οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τα γεωγραφικά όρια των Σταθμών τα οποία είναι αναρτημένα στο site του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και σε κάθε Παιδικό ή Βρεφονηπιακό σταθμό.Συγκεκριμένα:
1. Τα γεωγραφικά όρια για την παραλαβή των αιτήσεων θα τηρηθούν απαράβατα.
2. Εμπρόθεσμες αιτήσεις θα είναι όσες υποβληθούν από 2 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου 2014 και ώρες από 9:30 έως 13:00
3. Τα πρώτα αποτελέσματα – λίστες αξιολόγησης και μοριοδότησης θα ανακοινωθούν στις 21 Ιουλίου 2014.
4. Οι ενστάσεις θα γίνονται επί της αξιολόγησης και μοριοδότησης.
5. Οι ενστάσεις επί της αξιολόγησης και μοριοδότησης, θα υποβληθούν από 23 Ιουλίου 2014 έως και 29 Ιουλίου 2014.
6. Τα τελικά αποτελέσματα –λίστες αξιολόγησης και μοριοδότησης, επί των ενστάσεων θα ανακοινωθούν περίπου μετά τις

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ - Η Σταυρούλα Μπραΐμη δεν ξεχνά τη... Χρυσή Αυγή!

Η δήμαρχος Σουλίου κάλεσε και φέτος επίσημα τη ναζιστική οργάνωση  στις Γιορτές Σουλίου

Πρόκληση για κάθε καλόπιστο δημοκράτη στο δήμο Σουλίου, τη Θεσπρωτία αλλά και ολόκληρη την Ήπειρο, αποτελεί η πρόσκληση της δημάρχου Σουλίου, που για ακόμα μία χρονιά φέτος, δεν παρέλειψε να προσκαλέσει με κάθε επισημότητα τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να... τιμήσει με την παρουσία της, τους ήρωες στο μαρτυρικό Σούλι. Είναι σοβαρότατο το ατόπημα και τεράστια η πρόκληση της δημάρχου Σουλίου, Σταυρούλας Μπραΐμη να πάρει την πρωτοβουλία και σε μια ημέρα μνήμης και τιμής του αγώνα των Ελλήνων να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στις γιορτές στο μαρτυρικό Σούλι! Επειδή η συγκεκριμένη πρόσκληση δεν πήγε στη Χρυσή Αυγή μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, καλό θα είναι να μάθουμε το λόγο για τον οποίο η δήμαρχος Σουλίου, Στ. Μπραΐμη, έχει αποφασίσει -απ' ότι φαίνται- να "ποτίζει" το... δέντρο της Χρυσής Αυγή! Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι αντιπροσωπευτική του τι έγινε την περασμένη Κυριακή στο μαρτυρικό Σούλι. Άντε και του... χρόνου!!!

Σημαντική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Υψηλή η θέση που του έδωσε το σύστημα αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Leiden της Ολλανδίας

Στην 210η θέση στην Ευρώπη κατατάχθηκε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με βάση την απήχηση των δημοσιεύσεων, ενώ στην κατάταξη του Leiden περιλαμβάνονται και άλλα ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα.Δύο θέσεις πιο πίσω βρίσκεται το Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στην 234η θέση κατατάσσεται το Αριστοτέλειο και στις θέσεις 248 και 257 το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πάτρας.Όσον αφορά την παγκόσμια κατάταξη το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων  βρίσκεται στην 450η, το Μετσόβιο 454ο, το Αριστοτέλειο 506ο, το Καποδιστριακό 548 και το Πανεπιστήμιο Πάτρας 588ο.Πρώτο είναι το Πανεπιστήμιο της Κρήτης που βρίσκεται στην 150η θέση.Το σύστημα αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Leiden της Ολλανδίας, χρησιμοποιεί τα στοιχεία για τις δημοσιεύσεις του διεθνούς επιστημονικού ιστολογίου «Web of Science».Το Leiden λαμβάνει υπόψη τις ερευνητικές επιδόσεις των πανεπιστημίων που αφορούν όλες τις επιστημονικές δημοσιεύσεις και

Εγκαινιάστηκε το 2ο κατάστημα της Η Μ στα Γιάννενα!

Το άνοιγμα του 2ου καταστήματος της H&M, H & Mauritz ΑΕ, στα Ιωάννινα στο 13ο χιλιόμετρο Εθνικής οδού Ιωαννίνων δίπλα στην ΙΚΕΑ ξεκίνησε με το κόψιμο της κορδέλας από τον Store Manager, Γιώργο Γράο και την Βασιλική Γραμμενιάτη, Sales Advisor που καλωσόρισαν τους πρώτους πελάτες που άρχισαν να καταφθάνουν έξω από το κατάστημα από νωρίς το πρωί.Η ημέρα κύλησε μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα που πρόσφερε μια συναρπαστική H&M αγοραστική εμπειρία γεμάτη πολλές εκπλήξεις, δώρα και προσφορές, για όλη την οικογένεια.“Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ανοίγουμε σήμερα ένα ολοκληρωμένο κατάστημα Η&Μ ενδυναμώνοντας την παρουσία μας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Έχω εντυπωσιαστεί με τη θερμή υποδοχή του κόσμου που γιόρτασε μαζί μας το 2ο κατάστημα της Η&;Μ στη πόλη,” δήλωσε η κα. Dominique Fantaccino, Country Manager Ελλάδος και Βουλγαρίας.Το νέο H&M κατάστημα των 2.300 τ.μ. θα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα γυναικείας, αντρικής, νεανικής και παιδικής μόδας - συμπεριλαμβανομένων των συλλογών Divided, Underwear, Accessories και Cosmetics. Το κατάστημα άνοιξε με τη Καλοκαιρινή συλλογή της Η&Μ που φέτος, έχει ως κεντρικό πρόσωπο τη Gisele Bündchen η οποία φοράει βασικά κομμάτια μόδας για απόλυτες καλοκαιρινές εμφανίσεις καθώς και κομμάτια από τη σειρά μαγιό.

Ανοίγουν 50.000 νέες θέσεις εργασίας σε φορείς του Δημοσίου

Νέο πρόγραμμα ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για την προκήρυξη 50.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. Το πρόγραμμα αναμένεται να αρχίσει να τρέχει μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.Όπως και το αντίστοιχο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που υλοποιήθηκε το 2013 και μέσω του οποίου καλύφθηκαν 49.761 ωφελούμενοι, και το νέο απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.Η πρόσληψη γίνεται κατά κύριο λόγο για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για ανέργους άνω των 27 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερο από 427 ευρώ τον μήνα για ανέργους κάτω των 25 ετών.Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ανήκουν τουλάχιστον σε μία από τις πέντε κατηγορίες που ορίζει το πρόγραμμα. Και συγκεκριμένα να είναι:

ΠΡΟΣΟΧΗ:Νέες προσλήψεις στο ξενοδοχείο EPIRUSPALACE

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ EPIRUS PALACE HOTEL ΟΙ ΕΞΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ:
· ΠΙΑΝΙΣΤΡΙΑ
· ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ Ή ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΡΙΑ (LIFEGUARD)
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΑΞ: 26510 92595
Ή ΣΤΟ EMAIL: secretariat@epiruspalace.gr

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ - Προσλήψεις πυροσβεστών για το 2014

Ξεκίνησαν να δημοσιεύονται στο Διαύγεια, οι αποφάσεις των κατά τόπους πυροσβεστικών υπηρεσιών για προσλήψεις πυροσβεστών για την αντιπυρική περίοδο του καλοκαιριού 2014.Οι εν λόγω πυροσβέστες είναι εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τους οικείους πίνακες προσληφθέντων. Οι προσλήψεις των εν λόγω πυροσβεστών για το 2014 θα είναι διάρκειας μέχρι πέντε (5) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι εξάντλησης των σχετικών πιστώσεων που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη / Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας / Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος για τις αποδοχές του και τις πάσης φύσεως επιβαρύνσεις, υπό Κ.Α.Ε. 0342 και 0352 του Ε.Φ. 43-120 Η εκάστοτε Πυροσβεστική υπηρεσία διατηρεί το δικαίωμα να περιορίσει ή να αυξήσει τις διαθέσιμες πιστώσεις όπως επίσης και το χρόνο εργασίας ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που θα επικρατούν ιδιαίτερα κατά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου. Οι προσλαμβανόμενοι θα κληθούν να υπογράψουν εντός τακτής σύντομης προθεσμίας, σχετική σύμβαση εργασίας , αμέσως με αποδεικτικό από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην οποία θα μνημονεύεται ότι έλαβαν γνώση της παρούσης απόφασης πρόσληψης και ανεπιφύλακτα αποδέχονται τους όρους αυτούς. Σε περίπτωση που αδικαιολόγητα δεν θα προσέλθουν για υπογραφή της σύμβασης εντός της ταχθείσης προθεσμίας εκπίπτουν του δικαιώματος πρόσληψης και θα αντικαθίστανται όπως θα αντικαθίστανται και όταν αποχωρήσουν πριν τη λήξη της σύμβασής τους, από άλλους εγγεγραμμένους στον αντίστοιχο πίνακα προτεραιότητας κατά σειρά εγγραφής τους. Ο προσλαμβανόμενος σε αντικατάσταση άλλου κατά τα ανωτέρω οριζόμενα θα απασχολείται μέχρι τη λήξη της σύμβασης του αντικαθισταμένου. Οι προσλαμβανόμενοι θα εκτελούν εργασία κατ’ αρχήν στην περιοχή ευθύνης της πυροσβεστικής υπηρεσίας που θα διοριστούν και όταν οι υπηρεσιακές ανάγκες επιβάλλουν και σε οποιοδήποτε άλλη περιοχή. Η μεταφορά τους στον τόπο των συμβάντων θα γίνεται με εναέρια μέσα ή με Πυροσβεστικά οχήματα Υποχρεούνται να παρουσιάζονται στην εργασία τους με την ένδυση-υπόδηση που τους χορηγεί το Πυροσβεστικό Σώμα και θα

ΠΡΟΣΟΧΗ-Προκήρυξη για την κατάταξη Δοκίμων Υπαξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Προκηρύσσει διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ) εκατόν δέκα (110) συνολικά δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα γίνει ως εξής: α. Ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%), δηλ. τριάντα τρεις (33) θέσεις, από πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής, β. Ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%), δηλ. είκοσι δύο (22) θέσεις, από πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Τεχνολογικού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής, γ. Ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%), δηλ. τριάντα τρεις (33) θέσεις, από πτυχιούχους Πλοιάρχους προέλευσης Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.), δ. Ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%), δηλ. είκοσι δύο (22) θέσεις, από πτυχιούχους Μηχανικούς προέλευσης Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.). Σε περίπτωση που αριθμός θέσεων μιας κατηγορίας από τις προκηρυχθείσες δεν καλύπτεται ούτε από τους επιλαχόντες της κατηγορίας αυτής, τότε οι θέσεις αυτές συμπληρώνονται με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ως ακολούθως: α. Κενές θέσεις κατηγορίας Α.Ε.Ν (Πλοιάρχων ή Μηχανικών) συμπληρώνονται από πτυχιούχους Α.Ε.Ν της άλλης κατηγορίας, π.χ κενές θέσεις Πλοιάρχων συμπληρώνονται από πτυχιούχους Μηχανικούς και αντίστροφα. Εάν υπάρχουν κενές θέσεις και

4.500 προσλήψεις εργαζομένων στην Ιόνια Οδό!!!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιλογής προσωπικού για την ενίσχυση των εργοταξίων στους τέσσερις κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Συνολικά θα προσληφθούν 6.725 άτομα σε 18 διαφορετικές ειδικότητες. Οι περισσότερες προσλήψεις (4.500 άτομα) θα γίνουν στην Ιόνια Οδό και ακολουεί ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) με 1.200 άτομα. Οι προσλήψεις αφορούν κυρίως τεχνικό προσωπικό από τις κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τις εργολαβίες των τμημάτων. Σε ό,τι αφορά το βόρειο κομμάτι (Τρίκαλα-Παναγιά-Εγνατία Οδός), που είναι και το πιο δύσκολο τεχνικά για τον Ε-65, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε νέα χάραξη, λόγω περιβαλλοντικών ιδιαιτεροτήτων που εμφανίζονται στην περιοχή.

Τέσσερις (4) προσλήψεις υδρονομέων στο δήμο Άρτας

Ο Δήμος Αρτας προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως υδρονομείς, με τους όρους που αναφέρονται παρακάτω, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την 30/05/2014 έως την 06/06/2014 στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δημαρχιακού Καταστήματος επί των οδών Περ.Οδός & Αυξεντίου, τις ώρες 09:00 –13:00. Το δημοτικό συμβούλιο με την υπ’ αριθμόν 158/2014 απόφαση του, καθόρισε τον αριθμό τεσσάρων θέσεων υδρονομέων. Το δημοτικό Συμβούλιο όρισε με την υπ’ αριθμόν 158/2014 απόφαση του την αρδευτική περίοδο από 20/06/2014 έως 20/09/2014. Η αρδευτική περίοδος μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα τις κατά περίπτωση υπάρχουσες ανάγκες και με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Απαιτούμενα προσόντα για τη συγκεκριμένες θέσεις είναι τα εξής: α) Να έχει την Ελληνική ιθαγένεια, β) να έχει συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του να μη υπερβαίνει το 60ο και γ) Να γνωρίζει ανάγνωση και γραφή. Στην αίτηση που υποβάλλεται για τον διορισμό επισυνάπτονται: 1) Πιστοποιητικό του οικείου δημάρχου Αρταίων περί της εγγραφής του υποψηφίου στο μητρώο. Στο πιστοποιητικό πρέπει να φαίνεται και η χρονολογία της γεννήσεως, 2) Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και 3) Αντίγραφο του δελτίου ποινικού μητρώου των υποψηφίων, εκδιδόμενο ένα μήνα κατ” ανώτατον όριο προ της αιτήσεως προς διορισμό. Η εκλογή και ο 

Σεμινάριο αγγλικών 40 ωρών, για ανέργους και δημοσίους υπαλλήλους!

Έναρξη μαθημάτων 10 Ιουνίου
Μετά την απόλυτη επιτυχία της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου σεμιναρίων, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών μας συνεχίζει με την διοργάνωση νέου σεμιναρίου 40 ωρών για ανέργους και δημοσίους υπαλλήλους για την απόκτηση των αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων TOIEC επιπέδων Β2 και C1. Η τιμή εξετάστρων για όσους διαθέτουν κάρτα ανεργίας είναι 15ευρω και εξακολουθεί επίσης η προνομιακή τιμή σε δίδακτρα και εξέταστρα για τους δημοσίους υπαλλήλους. Έναρξη μαθημάτων 10 Ιουνίου. Πληροφορίες καθημερινά στο τηλ. 2651024945, 6-9 το απόγευμα.

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ - Οδηγούς-συνοδούς χρηματαποστολών και καταμετρητές ζητά η G4S

Η εταιρία G4S Cash Solutions μέλος του Πολυεθνικού Ομίλου εταιριών G4S, κορυφαίου παγκοσμίως στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας ζητά να προσλάβει για την στελέχωση του κλάδου χρηματαποστολών στην Άρτα, οδηγούς-συνοδούς χρηματαποστολών και καταμετρητές. Η θέση αναφέρεται σε 8ωρη πρωινή (07.00-15.00) ή απογευματινή (15.00-23.00) εργασία με βασική αρμοδιότητα τη μεταφορά αξιών από και προς το θωρακισμένο όχημα μεταφοράς (Συνοδοί) οδήγηση του θωρακισμένου οχήματος προς και από του πελάτες (Οδηγοί) , καταμέτρηση κερμάτων και χαρτονομισμάτων (Καταμετρητές) τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται από την εταιρεία και την ελληνική νομοθεσία. Απαραίτητα Προσόντα: Άδεια Υπηρεσιών Ασφαλείας (security), Απολυτήριο Λυκείου, Βασικές γνώσεις αγγλικών, Βασικές γνώσεις Η/Υ, Πολύ καλή φυσική κατάσταση, Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις με ικανότητα Ι1 (για τους άνδρες υποψηφίους) και Επαγγελματικό Δίπλωμα οδήγησης (για Οδηγούς). Η εταιρεία προσφέρει μόνιμη απασχόληση, ανταγωνιστικό μισθό (μισθός+πλήρη ασφάλιση ΙΚΑ+bonus), πρόσθετη ασφάλιση επαγγελματικού κινδύνου, σύγχρονο περιβάλλον εργασίας με δυνατότητες εξέλιξης, συνεχή εκπαίδευση. Κωδικός θέσης: CDART 05-14. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλ.:210-289.63.00

Άμεσα, δίμηνες προσλήψεις ναυαγοσωστών και προσωπικού πυρασφάλειας,ζητά από τους δήμους το ΥΠ.ΕΣ.

Να υλοποιηθούν άμεσα δίμηνες προσλήψεις από τους δήμους για την πυρασφάλεια και ναυγοσωστών την προστασία των παραλιών ζητά με επείγουσα εγκύλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών από τους δήμους. Η επείγουσα εγκύκλιο αναφέρει ότι οι εν λόγω προσλήψεις θα πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να στελεχωθούν οι απαραίτητες για την καλοκαιρινή περίοδο θέσεις Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εγκύκλιο γίνεται γνωστό ότι δόθηκε η δυνατότητα, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί αναστολής προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, να πραγματοποιηθούν προσλήψεις καθαρά εποχικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων και εκείνες που αφορούν στις ειδικότητες των ναυαγοσώστων, καθώς και των απασχολουμένων στους τομείς της πυρασφάλειας και των παιδικών κατασκηνώσεων. Ωστόσο, τα σχετικά αιτήματα που υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών από τους ΟΤΑ στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προκειμένου να προωθηθούν για έγκριση από τα αρμόδια όργανα, ακόμα δεν έχουν λάβει την έγκριση αυτή . Αλλά και μετά τη χορήγηση των εγκρίσεων, απαιτείται πολυήμερη διαδικασία (εφαρμογή άρθρου 21 του ν.2190/1994 όπως ισχύει, έλεγχος ΑΣΕΠ κ.λπ.) για την επιλογή και την πρόσληψη του προσωπικού. Επειδή οι προσλήψεις προσωπικού των προαναφερθεισών ειδικοτήτων όχι μόνο αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της ασφάλειας των λουομένων, αλλά και

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Ζητούνται οδηγοί-συνοδηγοί χρηματαποστολών από εταιρεία Security

Η Brink’s Cash &Valuable Services, με ηγετική θέση στην Παγκόσμια &;Ελληνική αγορά, ζητά για το υποκατάστημα στα Ιωάννινα: Οδηγούς και συνοδηγούς Χρηματαποστολών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν: Άδεια Εργασίας για Προσωπικό Ασφαλείας (Απαραίτητη), Απολυτήριο Λυκείου, Λευκό Ποινικό Μητρώο και εκπληρωμένη στρατιωτική θητεία. Η εταιρεία παρέχει πλήρη /μερική απασχόληση, συνεχή εκπαίδευση και προοπτική εξέλιξης σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο περιβάλλον εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στέλνουν τα βιογραφικά τους σημειώματα επισυνάπτοντας μία πρόσφατη φωτογραφία τους στη διεύθυνση:Christos.Nastoulis@brinksinc.com

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ - Ζητείται Γραμματέας Ασφαλιστικού Γραφείου

Ο Όμιλος εταιριών International Life, ραγδαία αναπτυσσόμενος όμιλος στην παροχή ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, επιθυμεί να προσλάβει μια Γραμματέα για την περιοχή της Άρτας. Ως κύρια καθήκοντα θα έχει τη διαχείριση καθημερινής επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των πελατών, την τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών, την προετοιμασία προσφορών, τη διαχείριση αλληλογραφίας, την αρχειοθέτηση, την επεξεργασία επιστολών και τις εισπράξεις & διαχείριση ταμείου. Η κατάλληλη υποψήφια θα πρέπει να διαθέτει: Διετή τουλάχιστον προϋπηρεσία σε ίδια θέση, πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή και Απολυτήριο Λυκείου, πολύ καλή γνώση MS Office και Αγγλικών, οργανωτικές ικανότητες και ομαδικό πνεύμα, ευχέρεια στη γραπτή και προφορική επικοινωνία, καλή εμφάνιση με δυναμικό και ενθουσιώδη χαρακτήρα, ηλικία 24-39 ετών, μεταφορικό μέσο (υποχρεωτικά), εμπειρία σε ταμείο (επιθυμητή). Ο Όμιλος προσφέρει: άριστο εργασιακό περιβάλλον, συνεχή εκπαίδευση, προοπτικές εξέλιξης και ομαδική Ασφάλιση. Οι ενδιαφερόμενες που πληρούν τα παραπάνω και επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο περιβάλλον εργασίας, παρακαλούνται να υποβάλλουν πλήρες βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα στο FAX: 210-8119192, υπόψη κ. Νίκου Παπαναστασόπουλου. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το210-811.9000