Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Πρώτη εντολή πληρωμής για 40 εκατομμύρια ευρώ για την Ιόνια Οδό, από το Υπουργείο Υποδομών

H πρώτη εντολή πληρωμής για 40 εκατομμύρια ευρώ για την Ιόνια Οδό από το Υπουργείο Υποδομών έγινε πριν από λίγες μέρες με απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Υπουργείου. Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν εκταμιευθεί και άλλα μεγάλα ποσά για την Ιόνια Οδό και τους άλλους αυτοκινητόδρομους όμως αφορούσαν ουσιαστικά την αποζημίωση των εργολάβων όπως είχε συμφωνηθεί αλλά το παραπάνω ποσό ουσιαστικά είναι η συμβολή του Δημοσίου στο έργο και μέσα από τις πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Στο συνολικό μήκος των 196 χλμ. της Ιόνιας Οδού, περιλαμβάνονται και τα υπό κατασκευή τμήματα ή ολοκληρωθέντα σαν δημόσια έργα, δηλαδή οι παρακάμψεις Αγρινίου και της Άρτας-Φιλιππιάδας . Στο νομό Άρτας έχουμε ακόμα ένα εργοτάξιο που πλέον διατηρεί καλούς ρυθμούς κατασκευής. Να θυμίσουμε πως ένα τμήμα 17 χιλιομέτρων που παρακάμπτει Άρτα και Φιλλιπιάδα έχει ολοκληρωθεί καθώς κατασκευάστηκε ως δημόσιο έργο, ενώ πρέπει να καταβληθεί αγώνας δρόμου προκειμένου η ολοκλήρωσή του να έχει επιτευχθεί έως το τέλος του 2015, οπότε και τελειώνει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!

Να το διεκδικήσουν, έστω και στο «παραπέντε», Περιφέρεια,Δήμοι, Ξενοδόχοι και άλλοι τοπικοί φορείς…

 Αν και από χθες, τουλάχιστον ημερολογιακά, μπήκαμε και επίσημα στο Καλοκαίρι και η χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ τουριστών, εντούτοις ακόμη η Ήπειρος δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι είναι έτοιμη να διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο απ’ ότι είχε μερίδιο τουρισμού.Κι αυτό γιατί δεν είναι εύκολο να αποδώσουν καρπούς οι μεμονωμένες και ασυντόνιστες πρωτοβουλίες που πάρθηκαν διάσπαρτα το προηγούμενο διάστημα από διάφορους τοπικούς φορείς. Όμως, έστω και στο «παραπέντε» θα πρέπει να ανασκουμπωθούν Δήμοι, Περιφέρεια, Επιμελητήρια, και όλοι οι επαγγελματίες του Τουρισμού, προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες. Ειδικά στα παραθαλάσσια μέρη της Ηπείρου, Πρέβεζα και Θεσπρωτία, πέφτει πλέον το βάρος και λιγότερο στους ορεινούς προορισμούς.

Πόσο έτοιμες είναι;
Πόσο έτοιμες είναι όμως οι παραθαλάσσιες αυτές περιοχές μας; Είναι κρίμα να αντικρίσουμε και φέτος απεριποίητες ακτές, άκοπα χορτάρια στους δρόμους, λακκούβες – κρατήρες στο οδόστρωμα, έλλειψη κάδων απορριμμάτων, την στοιχειώδη δηλαδή καθαριότητα για να γίνει μια παραλία προσιτή στους τουρίστες. Βέβαια κάποιες παραλίες μας βραβεύτηκαν φέτος με «γαλάζιες σημαίες», αυτές όμως θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερες, εάν φρόντιζαν εγκαίρως οι Δήμοι να

Ανακοίνωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών»

Η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε την Κυριακή το βράδυ νεοεκλεγείς σύμβουλος της παράταξης μας, από δημοτικό σύμβουλο, πρώην αντιδήμαρχο της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας». Οι λεκτικές επιθέσεις, οι ύβρεις και οι ακρότητες στις οποίες επιδίδονταν τόσο καιρό από τα τηλεπαράθυρα ο συγκεκριμένος, μεταφέρθηκαν – δυστυχώς- στους δρόμους της πόλης.Για την ποινική διάσταση του συγκεκριμένου περιστατικού επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη.Σε ότι αφορά την πολιτική διάσταση που επιχειρεί να του προσδώσει η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», αποτελεί πραγματικά έκπληξη το γεγονός πως αναλαμβάνοντας ρόλο εισαγγελέα, σπεύδει να εκδώσει ανακοίνωση – πόρισμα στην οποία κάνει λόγο για ξυλοδαρμό!!!Όψιμα η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» … «ευαισθητοποιήθηκε» και θυμήθηκε να επικαλεστεί «αρχές και αξίες».Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη παράταξη σιωπούσε ή και υιοθετούσε –ίσως επειδή θεωρούσε ότι την εξυπηρετούσε- τη λεκτική βία, τους προσβλητικούς και αήθεις χαρακτηρισμούς, το παραλήρημα του εν λόγω συμβούλου από τα τηλεπαράθυρα.Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη παράταξη επέλεξε λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές την πολιτική της λάσπης ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και μάλιστα δια του επικεφαλής της.Ήταν ένα πολιτικό ολίσθημα το οποίο καταδικάστηκε από τους πολίτες και στο οποίο η παράταξη μας επέλεξε να μην ακολουθήσει. Όπως δεν θα παρακολουθήσει και το νέο ατόπημα της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας. Ένα σχόλιο μόνο: το γάρ πολύ της θλίψεως …

ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΓΝΑΤΙΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - Και νέα καθυστέρηση στον αυτοκινητόδρομο Ε-65

Ο Χρυσοχοϊδης αμφιταλαντεύεται για το εάν θα παραμείνει η υπάρχουσα χάραξη ή αν θα γίνει νέα!

Στα εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου Ε-65 στη γειτονική Θεσσαλία βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος με φόντο τις τις σήραγγες που κατασκευάζονται, δήλωσε ότι τα έργα προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2015, ενώ αντίθετα, το τμήμα του Ε-65 που ενδιαφέρει τους Ηπειρώτες (Εγνατία-Καλαμπάκα) θα συνεχίσει να βρίσκεται στον... αέρα, μιας και όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός, θα πρέπει σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες να αποφασιστεί αν θα παραμείνει η υπάρχουσα χάραξη ή αν θα γίνει νέα χάραξη! Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν και οι προβλεπόμενες περιβαλλοντικές μελέτες. Για το κομμάτι Λαμία-Ξυνιάδα τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα ικανοποιούν πλήρως τους κατοίκους της Κεντρικής Ελλάδας, προσθέτοντας ότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Το μοναδικό... μετέωρο βήμα του Ε-65, είναι αυτό που θα συνδέσει την Ήπειρο με τον αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Ελλάδας. Πάλι τελευταίοι θα συνδεθούμε δηλαδή...

Σύλληψη δύο ατόμων σε Γιάννενα και Πρέβεζα για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στα Ιωάννινα και στον Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, δύο άτομα, ηλικίας 44 και 58 ετών,για οφειλές προς το Δημόσιο.Συγκεκριμένα, σε βάρος του 44χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 117.966,31 ευρώ, ενώ σε βάρος του 58χρονου εκκρεμούν χρέη, ύψους 592.987,05 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΠΡΟΣΟΧΗ-Προκήρυξη για πρόσληψη 28 εργατών Υ.Ε για δίμηνη απασχόληση από τον Δήμο της Πρέβεζας

Η υποβολή δικαιολογητικών από 3 έως 9 Ιουνίου

Στην πρόσληψη 28 εργατών ΥΕ καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για δίμηνη απασχόληση προχωρά ο Δήμος της Πρέβεζας προκειμένου να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες.
Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
2. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
3. Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 και 17 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση), με την επιφύλαξη της επόμενης εξαίρεσης
Β. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής
δικαιολογητικά:
· Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
· Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα κατά τα άρθρα 16 και 17 του Κώδικα
Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν.3584/2007) (δηλ. να μην έχουν καταδικαστεί ή να μην είναι υπόδικοι για εγκληματική δράση ή να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα ή να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση) και ότι έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων των ανωτέρω θέσεων.
· Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνουν ότι το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο, που συμπληρώνεται κατά την

Στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού ο Δήμος Πωγωνίου

Στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού και ο Δήμος Πωγωνίου μέσω του EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE - EDEN, (ο οποίος αρχικώς συμμετείχε ως Δήμος Δελβινακίου και είχε καταταγεί ως 4ος επιλαχών το 2010 με κύριο θέμα τον Νερόμυλο Ρογοζίου).Ο Δήμος Πωγωνίου με στόχο πλέον την γενικότερη προβολή του,.συνέχισε τις επαφές και τις προσπάθειες με την αποστολή υλικού που αφορά όλο το νέο Δήμο και σήμερα βρίσκεται στον επίσημο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Τουρισμού που εγκαινιάστηκε πρόσφατα,Όπως μας ενημερώνει το Υπουργείο θα ακολουθήσει ανάρτηση του εν λόγω υλικού στην αγγλική γλώσσα και με την συνεργασία μας θα υπάρξει αρκετό πληροφοριακό υλικό για την περιοχή.Με την συνέχιση της συνεργασίας θεωρούμε ότι η σύνδεση του Υπουργείου Τουρισμού με το link του www.pogoni.gr και όπως αυτό θα εξελιχθεί και σε τουριστικό εργαλείο είναι ένα θετικό βήμα για την ανάδειξη του Πωγωνίου.Επίσης το Υπουργείο Τουρισμού προτίθεται να διοργανώσει προσεχώς συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των ελληνικών προορισμών EDEN, με σκοπό τη συζήτηση σχετικά με πιθανές μελλοντικές δράσεις προβολής και προώθησης, κοινούς προβληματισμούς και δυσχέρειες, καθώς και την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την περαιτέρω δικτύωση.

Δεν έχουν τον... Θεό τους στο υπουργείο Παιδείας!!!

Καταργούν στα σχολεία ακόμη και την αργία των Τριών Ιεραρχών!

Την κατάργηση της αργίας του εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου, που ως γνωστόν είναι οι προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, έχει βάλει στο μάτι το υπουργείο Παιδείας, που θέλοντας με κάθε τρόπο να επιβάλει όρους λιτότητας και περικοπών στην εκπάιδευση, φαίνεται αποφασισμένο να κόψει τις σχολικές αργίες. Έτσι λοιπόν, μετά την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών θα μπει τέλος και στην αργία του Αγίου Ιωάννη. Συνεπώς, την επόμενη σχολική χρονιά τα σχολεία όχι μόνο θα ανοίξουν μια εβδομάδα νωρίτερα το Σεπτέμβριο αλλά στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μαθητές και καθηγητές θα χάσουν επιπλέον δύο αργίες, σύμφωνα με το νέο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα ανακοινωθεί επίσημα εντός των προσεχών ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, οι συγκεκριμένες αλλαγές γίνονται με γνώμονα την εφαρμογή της "Λευκής εβδομάδας", δηλαδή της διακοπής των μαθημάτων στα σχολεία κοντά στην περίοδο της Καθαράς Δευτέρας, ωστόσο, καθώς το πρόγραμμα στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να βγαίνει και πιθανότατα η «λευκή εβδομάδα» δεν θα ισχύσει από την επόμενη σεζόν, αλλά από την σχολική χρονιά 2015-2016.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Οι απεργοί εργάτες στη spider πρέπει να νικήσουν

Οι εργάτες στη spider του «Πέτσιου», οι εργάτες στην ανακύκλωση της spider για μια ακόμη φορά βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, για μια ακόμη φορά χρησιμοποιούν το μοναδικό όπλο που έχουν απέναντι στην εργοδοσία, απεργούν!!!Διεκδικώντας τα αυτονόητα, που σε συνθήκες μνημονιακής επέλασης, δεν είναι πλέον αυτονόητα. Να πληρώνονται για το κόπο τους, να πληρώνονται τον ιδρώτα της εργασίας τους, να ενταχτούν στα ΒΑΕ οι εργαζόμενοι της ανακύκλωσης. Δεν είναι δυνατόν- είναι ηθικά, πολιτικά και ταξικά απαράδεκτο- οι εργαζόμενοι να έχουν να πληρωθούν και 9 μήνες και ο Πέτσιος να ανοίγει εργοστάσιο στην Σερβία, να κάνει επενδύσεις στα Βαλκάνια.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται στο πλευρό των απεργών εργαζόμενων στη spider, βρίσκεται στο πλευρό των απεργών της ανακύκλωσης. Βρίσκεται στο πλευρό κάθε απεργού, στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού. Σάρκα εκ της σαρκός του εργαζόμενου λαού που εδώ και 4 χρόνια αντιστέκεται στην καταστροφική πολιτική της τρόικας, των μνημονίων, της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου.Καλώντας όλες τις αριστερές δυνάμεις να κάνουν το ίδιο. Καλώντας το εργατικό κέντρο και τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες ταξικής αλληλεγγύης, αγώνα και σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν στον επικείμενο ανασχηματισμό

Το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών βρίσκεται στο επίκεντρο του επικείμενου ανασχηματισμού, καθώς, όπως όλα δείχνουν, ο Γιάννης Στουρνάρας παίρνει τον δρόμο για την Τράπεζα της Ελλάδος.Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός θέλει ο νέος υπουργός Οικονομικών να συμβολίζει το τέλος των μνημονίων, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει κάποιον που να υποδηλώνει ριζική στροφή προς την κοινωνία και τις ανάγκες της.Κατά τα άλλα, υπάρχουν εισηγήσεις για είσοδο στην κυβέρνηση τουΑρη Σπηλιωτόπουλου και του Γιώργου Κουμουτσάκου, ωστόσο θεωρείται δύσκολο, καθώς διατυπώνονται ενστάσεις στην ΚΟ της ΝΔ.Στο υπουργείο Άμυνας θα παραμείνει οΔημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ εκτός υπουργικού συμβουλίου φαίνεται πως μένει ο Κωστής Χατζηδάκης, όπως και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος έχει δηλώσει πως για προσωπικούς λόγους δεν επιθυμεί να αναλάβει μια θέση το επόμενο διάστημα.Υπό μετακίνηση είναι ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, ενώ ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Γιάννη Μιχελάκη.Θετικό είναι το πρόσημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.Πιθανή είναι η αναβάθμιση για τον Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ δεν αποκλείεται να τοοθετηθεί σε παραγωγικό υπουργείο ο Νίκος Δένδιας.Προβάδισμα για είσοδο στην κυβέρνηση έχουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μάκης Βορίδης και η Άννα Ασημακοπούλου.

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Πρωτιά για τον Νότη Μαριά στο ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτηρων Ελλήνων

Ακολουθούν σε σταυρούς ο Γ. Ρωμανιάς και ο Κ. Ζουράρις

Πρώτος σε σταυρούς στο ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Νομό Ιωαννίνων εκλέχτηκε ο Γιαννιώτης (κατάγεται από το Πετροβούνι Τζουμέρκων), κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Νότης Μαριάς, ο οποίος στα 473 εκλογικά τμήματα του Νομού, έλαβε 399 ψήφους. Ακολουθούν ο Γιώργος Ρωμανιάς με 872 ψήφους, ο Κώστας Ζουράρις με 312 ψήφους, η Ζωή Γεωργαντά με 273 ψήφους, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Δημήτρης Καμμένος με 232 ψήφους.

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Πρωτιά για τον Γιώργο Γραμματικάκη στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού

Ακολουθούν σε σταυρούς η Α. Παπασταύρου και ο Β. Δοσούλας

Πρώτος σε σταυρούς στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού στο Νομό Ιωαννίνων εκλέχτηκε ο καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γιώργος Γραμματικάκης, ο οποίος στα 473 εκλογικά τμήματα του Νομού, έλαβε 839 ψήφους. Ακολουθούν η Γιαννιώτισσα Άννα Ευφραιμίδου-Παπασταύρου (αδερφή του πρώην δημάρχου Τάσου Παπασταύρου) με 609 ψήφους, ο Βασίλης Δοσούλας με 380 ψήφους, ο Μιλτιάδης Κύρκος με 375 ψήφους, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ζωή Αποστολοπούλου με 330 ψήφους.

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Πρωτιά για τον Νίκο Έξαρχο στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Ακολουθούν σε σταυρούς η Β. Αράπη και ο Κώστας Παπαδάκης

Πρώτος σε σταυρούς στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Ιωαννίνων εκλέχτηκε ο πρώην βουλευτής (2012) Ιωαννίνων του κόμματος, Νίκος Έξαρχος, ο οποίος στα 473 εκλογικά τμήματα του Νομού, έλαβε 2.853 ψήφους. Ακολουθούν η Αρτινή πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, Βίκυ Αράπη-Καραγιάννη με 1.900 ψήφους, ο Κώστας Παπαδάκης με 1.790 ψήφους, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης με 1.578 ψήφους, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Γιάννης Τασιούλας με 388 ψήφους.

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Πρωτιά για τον Νίκο Ανδρουλάκη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΕΛΙΑΣ

Ακολουθούν σε σταυρούς ο Π. Καψής και η Συλβάνα Ράπτη

Πρώτος σε σταυρούς στο ευρωψηφοδέλτιο της ΕΛΙΑΣ στο Νομό Ιωαννίνων εκλέχτηκε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος στα 473 εκλογικά τμήματα του Νομού, έλαβε 2.569 ψήφους. Ακολουθούν ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής με 2.406 ψήφους, η Συλβάνα Ράπτη με 2.134 ψήφους, η Εύα Καϊλή με 2.007 ψήφους, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Κατερίνα Μπατζελή με 1.407 ψήφους.

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Πρωτιά για τον Μανώλη Κεφαλογιάννη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Ακολουθούν σε σταυρούς η Μ. Σπυράκη και ο Γ. Αμυράς

Πρώτος σε σταυρούς στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων εκλέχτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος στα 473 εκλογικά τμήματα του Νομού, έλαβε 5.180 ψήφους. Ακολουθούν η δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη με 4.187 ψήφους, ο Γιαννιώτης (κατάγεται από το Εκκλησοχώρι του δήμο Ζίτσας) Γιώργος Αμυράς με 4.183 ψήφους, ο Γιώργος Κύρτσος με 4.109 ψήφους, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ελίζα Βόζεμπεργκ με 3.607 ψήφους.

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Πρωτιά για τον Μανώλη Γλέζο στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθούν σε σταυρούς η Σ. Σακοράφα και ο Δ. Παπαδημούλης
Πρώτος σε σταυρούς στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων εκλέχτηκε μια προσωπικότητα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος στα 473 εκλογικά τμήματα του Νομού, έλαβε 8.335 ψήφους. Ακολουθούν η Σοφία Σακοράφα με 4.827 ψήφους, ο Ηπειρώτης Δημήτρης Παπαδημούλης με 4.796 ψήφους, η Κωνσταντίνα Κούνεβα με 3.308 ψήφους, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος με 3.069 ψήφους.

Αναγνώστης από τη Σκλίβανη Ιωαννίνων,για την χθεσινή διακοπή ρεύματος

Χτες στο χωριό μας {και σε όλο το "λεκανοπέδιο Ξεροβουνίου"} είχαμε διακοπή ρεύματος.
Από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι. Προγραμματισμένη και προανακοινωμένη, εντάξει. Διότι η ΔΕΗ έκανε κάποιες εργασίες ανανέωσης του δικτύου στην περιοχή. Ξαναεντάξει...
Γιατί όμως έπρεπε να γίνουν ΚΥΡΙΑΚΗ;;;Για τις πόλεις το καταλαβαίνουμε ότι είναι σκοπιμώτερο να γίνονται τέτοιες διακοπές ρεύματος τις Κυριακές και τις αργίες, που τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά και πολλές βιοτεχνίες, εργοστάσια κλπ δεν λειτουργούν. Έτσι είναι μικρότερη η ενόχληση -ή η ζημιά, αν θέλετε- που προκαλείται.Τα χωριά μας όμως, τα περισσότερα χωριά μας, τα Σαββατοκύριακα είναι που «ζωντανεύουν». Τότε είναι που βγαίνουν στο χωριό, όσοι ζούν και δουλεύουν στην πόλη για να κάνουν καμμιά επισκευή στο πατρικό, να περιποιηθούν κάναν κήπο κλπ.Και τότε είναι που δεν πρέπει να γίνεται διακοπή ρεύματος! Από το οποίο η εξάρτησή μας είναι πιά πολύ μεγάλη... Μάς αρέσει ή όχι...Ας το σκεφτεί αυτό η ΔΕΗ.Θα τής στοιχίζουν άλλωστε ΛΙΓΩΤΕΡΟ οι κατασκευές της στην ύπαιθρο, αφού τις Κυριακές τα μεροκάματα είναι αυξημένα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΔΕΙΤΕ-Ποιοι είναι οι εκπρόσωποι της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος,στην Ήπειρο

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος ( Chef`s Club of Greece ) είναι μία επαγγελματική λέσχη με περίπου 700 μέλη αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες (executive chefs & pastry chefs) που βρίσκονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και αριθμεί πλέον 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας από την ίδρυσή της.Για να ανταπεξέλθουμε πιο ενεργά στις γαστρονομικές απαιτήσεις των καιρών μας, να προωθήσουμε την Ελληνική γαστρονομία και τα Ελληνικά προϊόντα, να περιφρουρήσουμε τον θεσμό του αρχιμάγειρα και αρχιζαχαροπλάστη και προκειμένου να υλοποιήσουμε το αρχικό μας όνειρο για την παγίωση της Ελληνικής γαστρονομίας σε πανελλήνιο, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, αποφασίσαμε στο να ορίσουμε εκπρόσωπους μας στην περιφέρεια.Σκοπός μας είναι να βρεθούμε πιο κοντά σε όλους τους γαστρονομικούς φορείς και

Οδηγίες προστασίας για τα εσπεριδοειδή της Ηπείρου

Την προσοχή των παραγωγών της Ηπείρου, που καλλιεργούν εσπεριδοειδή, εφιστά το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ιωαννίνων για ενδεχόμενες προσβολές από εχθρούς στις καλλιέργειές τους.Οι συλλήψεις της κόκκινης ψώρας στις παγίδες φερομόνης είναι μέτριες έως χαμηλές.Στα δενδροκομεία που παρατηρήθηκαν πέρυσι σοβαρές προσβολές, και ιδιαίτερα στις πρώιμες περιοχές όπως Ασπροκκλήσι, Κεστρίνη, Σαγιάδα, πεδινά Άρτας και Πρέβεζας, συνιστάται να γίνει άμεσα ψεκασμός. Στις μεσοπρώιμες περιοχές Βλαχέρνα, Κομπότι Άρτας και Γλυκή Θεσπρωτίας ο ψεκασμός να γίνει από 5 έως 7 Ιουνίου.Oι συλλήψεις του ψευδόκοκκου στις παγίδες φερομόνης είναι σχεδόν μηδενικές, γι’ αυτό να γίνει ψεκασμός μόνο στα δενδροκομεία που διαπιστώθηκαν πέρυσι σοβαρές προσβολές και κυρίως στις ομφαλοφόρες ποικιλίες. Οι επεμβάσεις πρέπει να γίνουν άμεσα και οπωσδήποτε πριν τα σέπαλα του κάλυκα κλείσουν πάνω στο καρπίδιο. Ο θερινός πολτός δεν καταστρέφει τα ωφέλιμα έντομα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βιολογικές καλλιέργειες. Στους οπωρώνες που θα χρησιμοποιηθεί τα δένδρα θα πρέπει να είναι σε

Εντολή ΥΠΕΣ για επισκευές σε παιδικές χαρές και παιδότοπους

Κατεπείγον έγγραφο στους δήμους
Κάλεσμα στους δήμους να προχωρήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των παιδιών στις παιδικές χαρές και στους παιδότοπους απευθύνει ο υπουργός Εσωτερικών,Γ.Μιχελάκης, μετά την τραγωδία στο λούνα παρκ της Αργυρούπολης, όπου έχασε τη ζωή του ένα μικρό παιδί.Με κατεπείγον έγγραφό του προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τους δήμους της χώρας, ο υπουργός προτάσσει την πραγματοποίηση δαπανών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στις παιδικές χαρές, προκειμένου να προσαρμοσθούν στις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης.Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν.3852/2010, ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, τα δημοτικά συμβούλια αποφασίζουν μόνο για θέματα που αφορούν έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.Με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, ο κ. Μιχελάκης κρίνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον και γι’ αυτό επιτρέπει τις δαπάνες προκειμένου να γίνουν οι επισκευές που απαιτούνται στις παιδικές χαρές και τους παιδότοπους έως τις 30 Ιουνίου.Σημειώνεται ότι με έγγραφο που είχε αποστείλει ο υπουργός την 1η Μαΐου, ζητούσε την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η ακτινογραφία του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη

Μελέτη της  Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

Η ακτινογραφία του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη μετά τις δημοτικές εκλογές φέρνει στο φως ενδιαφέροντα στοιχεία ως προς την ανάδειξη γυναικών στον δημαρχιακό θώκο αλλά και ως προς τον «εκτοπισμό» ή την επανεκλογή απερχόμενων δημάρχων. Η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) έκανε στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων των τοπικών εκλογών και σκιαγράφησε το αυτοδιοικητικό προφίλ των εκλεγέντων.Όπως σημειώνεται στη μελέτη της ΕΕΤΑΑ, μετά τα αποτελέσματα και του δεύτερου γύρου την προηγούμενη Κυριακή στους 325 δήμους εξελέγησαν:
-15 γυναίκες (ποσοστό 4,6%), από τις οποίες μόνον οι τρεις ήσαν δήμαρχοι την περίοδο 2011-2014. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 είχαν εκλεγεί οκτώ γυναίκες δήμαρχοι.
-112 επανεκλεγόμενοι δήμαρχοι (ποσοστό 34,5%) της περιόδου 2011-2014. Οι 14 από αυτούς εξελέγησαν δήμαρχοι πρωτευουσών νομών.
-212 που δεν ήσαν δήμαρχοι (ποσοστό 65,3%) τη δημοτική περίοδο 2011-2014. Οι 41 από αυτούς -περιλαμβάνεται και μία γυναίκα- είχαν εκλεγεί τουλάχιστον μία φορά δήμαρχοι στις δημοτικές εκλογές 1998 - 2006, διετέλεσαν δηλαδή δήμαρχοι σε «καποδιστριακούς» δήμους.
Αξίζει να επισημανθεί ότι στον δήμο Μεσσήνης, όπου δόθηκε η μάχη της

Ειδικοί εμπειρογνώμονες για τις έρευνες μεγάλων υποθέσεων διαφθοράς

Νομοθετική ρύθμιση για την υποστήριξη των αρμόδιων δικαστικών Αρχών από ειδικούς εμπειρογνώμονες, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως προκύπτει από έγγραφο του αρμόδιου υπουργού, Χαράλαμπου Αθανασίου.Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τσιάρας, επισημαίνοντας ότι οι έρευνες καθυστερούν, καθώς δεν έχουν διατεθεί ακόμη στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές οι ειδικοί εμπειρογνώμονες.Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως ανέφερε είναι ότι στα εννέα ειδικά ανακριτικά γραφεία που χειρίζονται τις μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, μόνον ένας είναι ο ειδικός επιστήμονας τον οποίο «μοιράζονται» 18 ανακριτές.Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει στην απάντησή του ότι από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει εγκριθεί η πρόσληψη 176 δικαστικών πραγματογνωμόνων, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων του τρέχοντος έτους.Επίσης, κάνει γνωστό ότι το υπουργείο επεξεργάζεται διάταξη που θα καθορίσει το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών του συγκεκριμένου κλάδου (δομή υπηρεσίας και κάθε άλλη οργανωτική λεπτομέρεια).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Ημερίδα με θέμα «Ένα ταξίδι στον κόσμο του εθελοντισμού»

Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ένα ταξίδι στον κόσμο του εθελοντισμού», στο πλαίσιο του έργου VERSO (Volunteers for European Employment) που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης,μέσω του προγράμματος Interreg IVC.Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου και ώρα 10:15 π.μ. στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Du lac στα Ιωάννινα.Σε αυτήν θα απευθύνει χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης όπως επίσης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του έργου VERSO κ. Οδυσσέας Πότσης. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του παρόντος έργου από τη συντονίστριά του κ. Ελένη Καλαμπόκα ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ομιλία από τον κ. Σπύρο Νάκο, ειδικό εμπειρογνώμονα, Κοινωνικό επιστήμονα και μέλος της ομάδαςΝΕυρώπη σχετικά με το κίνημα του Εθελοντισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο τηςΝολοκληρωμένης προσέγγισης του θέματος ελληνικές εθελοντικές οργανώσεις θα εκθέσουν τις δραστηριότητες και το έργο τους στους ξένους εταίρους. Το λόγο θα λάβει αρχικά η κ. Ελένη Γαζή παρουσιάζοντας τη δράση της εθελοντικής οργάνωσης Έλιξ της οποίας είναι και πρόεδρος. Στο βήμα θα την ακολουθήσει η κ. Μαρία Βαφέα, μέλος της Χριστιανικής Ένωσης Νεανίδων (ΧΕΝ) παρουσιάζοντας με τη σειρά της τις δικές τους δράσεις.Ακολούθως, ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος της τοπικής Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων «Σελλοί» θα αναλύσει τις δραστηριότητές τους. Οι παρουσιάσεις θα ολοκληρωθούν με την κ. Ανδριανή Θεοδωρακοπούλου,Διευθύντρια της οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου στο Κέντρο της

Ορκωμοσία αποφοίτων τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου

Με επιτυχία διοργανώθηκε στο ΤΕΙ Ηπείρου στα Ιωάννινα, η ορκωμοσία 70 αποφοίτων του Τμήματος Νοσηλευτικής. Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου 2014 στην Αίθουσα Θεάτρου «Πέλος και Αλέκα Κατσέλη», παρουσία του Προέδρου του Ιδρύματος Ευριπίδη Γλαβά, του Προέδρου του τμήματος Χρήστου Κανάρη καθώς και του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του τμήματος. Την ορκωμοσία παρακολούθησαν γονείς, συγγενείς και φίλοι των πτυχιούχων

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Αθώος για τη δωροδοκία ο Βασίλης Γιόγιακας από το Εφετείο!

Με ομόφωνη απόφαση του 3μελούς εφετείου Κέρκυρας και κατόπιν σχετικής εισηγήσεως του εισαγγελέα, αθώος κρίθηκε για τις κατηγορίες που τον βάρυναν και για τις οποίες είχε καταδικαστεί πρωτόδικα ο πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.Ο κ. Γιόγιακας είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2013 σε 3 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση, για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος. Ο πρώην νομάρχης άσκησε έφεση και η υπόθεση κρίθηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό.Σε έξι μήνες φυλάκιση είχε καταδικαστεί και ο επίσης κατηγορούμενος, πρώην αντινομάρχης και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Θωμάς Δήμας για την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας, αφού ήταν αυτός που είχε καταγγείλει τον πρ. Νομάρχη, δίνοντας στη δημοσιότητα και σχετικό dvd, το οποίο προβλήθηκε τότε και από τηλεοπτικά κανάλια, στο οποίο εμφανίζονταν ο πρ. Νομάρχης να παίρνει σε συνάντηση στο γραφείο του μια εφημερίδα από τον κ. Δήμα στην οποίο ο δεύτερος ισχυρίστηκε ότι είχε τοποθετήσει 10.000 ευρώ με σκοπό να αποκαλυφθεί ότι ο κ. Γιόγιακας χρηματιζόταν.Από την αρχή αυτής της υπόθεσης η υπεράσπιση του κ. Γιόγιακα σημείωνε ότι όλα έγιναν λόγω της άρνησης αδειοδότησης προς επιχειρηματία της περιοχής, φίλα προσκείμενο στον κ. Δήμα και αφετέρου γιατί ο κ. Δήμας δεν θα γινόταν ξανά αντινομάρχης.Το Εφετείο της Κέρκυρας, το οποίο εκδίκασε την υπόθεση τη Δευτέρα, έκρινε ότι δεν υπάρχει χρηματισμός, ότι το επίμαχο dvd είναι κατασκευασμένο, παράνομο ως αποδεικτικό μέσο και ως εκ τούτου νομικά ανύπαρκτο, ενώ η κατηγορία σε βάρος του κ. Γιόγιακα κρίθηκε ψευδής και

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ - Προς υπουργοποίηση η Άννα Ασημακοπούλου;

Παρακολουθώντας την ειδησεογραφία των ημερών αλλά αξιολογώντας και τις πληροφορίες που έρχονται από... Αθήνα μεριά, διαβάζουμε, ακούμε αλλά και μας μεταφέρθηκε από αξιόπιστα χείλη, ότι ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού για υπουργοποίηση βρίσκεται και το όνομα της Γιαννιώτισσας, Άννας Ασημακοπούλου. Ήδη το όνομά της συζητείται για δύο συγκεκριμένα υπουργεία αλλά και για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Η ίδια δεν το σχολιάζει και καλά κάνει. Γνωρίζει όμως και η ίδια ότι οι πολιτικές της μετοχές βρίσκονται ψηλά στο Μαξίμου, ενώ με τα καλύτερα λόγια μιλούν για την ίδια και κυρίως για το δύσκολο ρόλο που φέρει σε πέρας, ακόμα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ! Πάντως έχει βουίξει η πολιτική πιάτσα σε Αθήνα και Γιάννενα, ότι θα αξιοποιηθεί κάπου. Το μόνο που απομένει να δούμε είναι το …πού.!

ΠΡΟΣΟΧΗ:Ζητούνται άτομα για εργασία στο ξενοδοχείο EPIRUSPALACE

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΙ 18-28 ΕΤΩΝ, ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ-ΕΣ / BARMAN / GROOM / ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΑΞ: 26510 92595
ή  ΣΤΟ EMAIL:secretariat@epiruspalace.gr

H πολιτική ανθρωπογεωγραφία των περιφερειακών συμβούλων

Αφορά την νικήτρια παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη στα Γιάννενα

Με διακομματικό μωσαϊκό αυτοδιοικητικών στελεχών όπου κυριαρχεί το γαλάζιο χρώμα, μοιάζει η ομάδα των 16 νεοεκλεγέντων συμβούλων της παράταξης Καχριμάνη στο Νομό Ιωαννίνων. Ανάμεσα στα νέα αλλά και παλαιά πρόσωπα, συναντούμε στελέχη με πολιτική καταγωγή τόσο από το χώρο της Ν.Δ. όσο και από αυτόν του ΠΑΣΟΚ. Έτσι λοιπόν, με πολύ... Σαμαρά αλλά και ισχυρή δόση από... Βενιζέλο, 16 περιφερειακοί σύμβουλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή πορεία για τα Γιάννενα, αφού πρώτα προσπάθησαν να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές τους διαφοροποιήσεις. Ο εκπαιδευτικός Γιάννης Καραμπίνας και ο γνωστός οδοντίατρος Οδυσσέας Πότσης, που αποτέλεσαν και το δίδυμο της πρωτιάς, είναι δύο καταξιωμένα κομματικά στελέχη της τοπικής Ν.Δ. και τα ονόματά τους έχουν κατ' επανάληψη "παίξει" ως υποψήφιοι βουλευτές. Ο Κώστας Σιαράβας (στέλεχος του ΙΚΑ Ιωαννίνων) που εκλέχτηκε στην τρίτη θέση προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ χωρίς έντονο κομματικό χρώμα εκλέχτηκε στην 4η θέση η Σταυρούλα Τσιάρα, η οποία ως πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, υποστηρίχθηκε από δυνάμεις της κεντροδεξιάς. Η Νατάσα Τύρου-Ούζα ήταν πολιτευτής της Ν.Δ. στις εκλογές του 2012, όπως άλλωστε και η Γιούλα Μητροκώστα. Νεοδημοκρατικές -άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο- μπορούν να χαρακτηριστούν οι υποψηφιότητες του προπονητή ποδοσαφαίρου Βασίλη Παπαχρήστου, του εφοριακού Νίκου Καττή, των δημοσίων υπαλλήλων Κώστα Ντέτσικα και του Μιχάλη Μπάγια, του συμβολαιογάφου Σταύρου Παργανά, της οικονομολόγου Κέλλυς Καραμάνη και της πανεπιστημιακού Βάσως Μπούμπα. Αντίθετα, ως προερχόμενες από το ΠΑΣΟΚ, είναι αυτές του δικηγόρου Βασίλη Γοργόλη και του προερχόμενου από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων, Νίκου Παπαγρηγορίου.

Δήλωση Ηλία Φίλου για το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΕΠΣΗΠ

«Μετά το πέρας των εκλογών της Ε.Π.Σ.ΗΠ. αισθάνομαι την ανάγκη να δώσω συγχαρητήρια στην παράταξη του Κώστα Βρακά αλλά και στον ίδιο προσωπικά για την άνετη και μεγάλη εκλογική νίκη που πέτυχαν.Εμείς από την πλευρά μας κάναμε την προσπάθειά μας και δώσαμε έναν καθαρό κι έντιμο αγώνα. Δεν καταφέραμε όμως να πείσουμε την πλειοψηφία των ερασιτεχνικών σωματείων για τις προτάσεις μας, το σχεδιασμό μας και το όραμά μας για την επόμενη μέρα του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου. Ωστόσο, θεωρώ πως στην αλλαγή σελίδας που επετεύχθη στο 25ετές κατεστημένο της Ένωσης, η συμβολή μας υπήρξε καθοριστική.Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία για τη συμμετοχή τους και την υπομονή τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και να διαβεβαιώσω τους ανθρώπους τους, ότι με υπευθυνότητα και πνεύμα συνεργασίας θα διαθέσω τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και αρκετό χρόνο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα όλα τα μεγάλα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.Εξάλλου, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει και προς αυτήν την κατεύθυνση είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να δουλέψουμε από την επόμενη κιόλας μέρα».

Ανακοίνωση της παράταξης "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ καταδικάζει κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πράξη ξυλοδαρμού συμπολίτη μας και δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ιωαννιτών ,εκ μέρους νεοεκλεγέντος δημοτικού συμβούλου με την ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ,έξω από το γραφείο του το βράδυ της παρασμένης Κυριακής.Με την πράξη του αυτή ,ο νεοεκλεγείς και νυν εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου ,εισάγει στην πόλη μας νέα ήθη και πρακτικές, που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές τύπου ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ, κάτι που η Γιαννιώτικη κοινωνία, πρώτη φορά βιώνει και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί Η παράταξη υπηρετώντας πάντα τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης με συνέπεια στις αρχές και τις αξίες, καλεί τον επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ κ.Θωμά Μπέγκα , όπως και όλες τις άλλες παρατάξεις ,να καταδικάσουν την πρωτοφανή αυτή ενέργεια, που εκπορεύεται μάλιστα από δημόσιο πρόσωπο,,που φέρει την ιδιότητα του εκπαιδευτικού.

Στη Βουλή το θέμα των ερευνών για πετρέλαιο στην Πρέβεζα,από την Νίκη Φούντα

Η διαδικασία έναρξης ερευνών στην περιοχή της Πρέβεζας και της Άρτας από την εταιρία ENEL TRADE SpA, προχωρά, ωστόσο το θέμα φτάνει μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων, καθώς η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, θέτει σε ερώτησή της, εύλογες απορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης.Ειδικότερα η κα Φούντα απευθύνει τα παρακάτω ερωτήματα:
-Σε ποια νέα δεδομένα βασίστηκε η Διεύθυνση Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ για την αποδοχή των τριών αιτήσεων ενδιαφέροντος της ENEL TRADE SpA;
-Ποια το ιστορικό και η εξέλιξη των παλαιότερων ερευνών των ΔΕΠ, ΔΕΠ-ΕΚΥ και των λοιπών εταιρειών που είχαν κατά καιρούς λάβει επισήμως παραχωρήσεις στη Δυτική Ελλάδα;
-Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από τον κ. υπουργό στην αρμόδια Επιτροπή
Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής;

Η ΒΙΚΟΣ «Διαμάντι της Ελληνικής Βιομηχανίας»

Πρώτη φορά που βραβεύεται σε αυτόν τον καθιερωμένο πλέον θεσμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Σε υψηλή θέση στον ετήσιο οδηγό «Diamonds of the Greek Economy 2014» βρίσκεται η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε.Σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία τονίζει τη χαρά και την ικανοποίησή της καθώς «είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται σε αυτόν τον καθιερωμένο πλέον θεσμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας και μάλιστα σε τόσο υψηλή θέση, πληρώντας τους 10 οικονομικούς δείκτες αξιοπιστίας και ανάπτυξης, που θέτει η Τράπεζας Πληροφοριών Stat Bank».Ο κ. Αντώνης Χατζηγεωργίου, Marketing Manager της ΒΙΚΟΣ Α..Ε που παρέλαβε παρέλαβε το βραβείο για την εταιρεία, εταξύ άλλων δήλωσε: «H βράβευση αυτή είναι ακόμα μια αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας της ΒΙΚΟΣ Α.Ε για ανάπτυξη και καινούριες επενδύσεις μέσα από τις οποίες δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και στηρίζουμε την τοπική οικονομία της Ηπείρου».Υπενθυμίζεται ότι η ΒΙΚΟΣ Α.Ε» ιδρύθηκε το 1990 και είναι μία από τις ηγετικές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή, το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική αλλά και ξένη αγορά ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον βασικό προμηθευτή των

Τσίλης – Τζιάλλας βρέθηκαν στην… κορυφή της Ευρώπης!!!

Εντυπωσιακή επιστροφή των δύο Ολυμπιονικών στους διεθνείς στίβους –Ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Εντυπωσιακή επιστροφή στους διεθνείς κωπηλατικούς στίβους έκαναν οι Γιαννιώτες Ολυμπιονίκες Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας, μετά από ενάμισι χρόνο εκούσιας αποχής απ’ την Ελληνική Εθνική Ομάδα και τις μεγάλες διοργανώσεις.Οι δύο αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων πήραν εκ νέου ντο… βάπτισμα του πυρός στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη το περασμένο τριήμερο στο Βελιγράδι της Σερβίας και η αγωνιστική τους παρουσία με την Τετράκωπο των Ανδρών, με την οποία εξάλλου διέπρεψαν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, επιβραβεύθηκε με ένα ασημένιο μετάλλιο!Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας και του Ν.Ο.Ι. την τελευταία διετία, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά το γεγονός ότι ο Γ. Τσίλης και ο Γ. Τζιάλλας είναι οι κορυφαίοι Γιαννιώτες κωπηλάτες όλων των εποχών και ανάμεσα στους καλύτερους που έχει αναδείξει η χώρα μας!Η Τετράκωπος των Ανδρών, όπου εκτός απ’ τους δύο Γιαννιώτες συμμετείχαν ο επίσης Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γιάννης Χρήστου και ο πρωταθλητής Διονύσης Αγγελόπουλος, μετά από μία εντυπωσιακήκούρσα στον τελικό της Κυριακής, «μονομάχησε» με την Ιταλική βάρκα, τη νίκησε και τερμάτισε δεύτερη με χρόνο 05:51.020 κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Πρώτη κατετάγη η ομάδα της Μεγ. Βρετανίας (05:46.860), η οποία, σημειωτέον, είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου!

Οι δηλώσεις
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που καταφέραμε με την επιστροφή μας στους διεθνείς αγώνες να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Αυτός εξάλλου ήταν ο στόχος μας και μας δίνει δύναμη για την συνέχεια», ανέφερε σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επιτυχία στο

Διεθνές ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο του Ακτίου

Διεθνές ενδιαφέρον για 14 Περιφερειακά αεροδρόμια έχουν εκδηλώσει μεγάλες εταιρίες ενόψει της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών έως τις 6 Ιουνίου και της παραχώρησής τους σε ιδιώτες. Στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που βγαίνουν προς ιδιωτικοποίηση σε δύο ομάδες περιλαμβάνεται και το αεροδρόμιο του Ακτίου το οποίο μάλιστα παρουσιάζει την μεγαλύτερη αύξηση στις διεθνείς αφίξεις (ποσοστό 97,4) κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους. Στις 6 Iουνίου οι υποψήφιοι επενδυτές, τα 7 σχήματα τα οποία έχουν περάσει στην τελευταία φάση, θα κληθούν να υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές για τις δύο ομάδες των αεροδρομίων, ενώ η παραχώρηση των 14 αερολιμένων θα γίνει για 40 +10 χρόνια. Όπως υποστηρίζουν πολλοί οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα αεροδρόμια θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και την αύξηση των εσόδων, ωστόσο υπάρχουν και αρκετοί οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία μήπως το κόστος των αναβαθμισμένων υπηρεσιών αυξηθεί και γίνει απαγορευτικό για όσους χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια ή μήπως τα λιγότερα κερδοφόρα αεροδρόμια οδηγηθούν σε κλείσιμο.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Την ερχόμενη Τετάρτη, στις επτά το βράδυ, θα συνεδριάσει στην ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται σαράντα συνολικά θέματα, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι υπηρεσιακά.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Στις 25 Ιουνίου εκλέγεται ο νέος Πρύτανης

Στις 25 Ιουνίου θα μάθουμε ποιος θα πάρει την θέση του Τριαντάφυλλου Αλμπάνη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς από 521 συνολικά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας θ’ αναδειχθεί ο νέος Πρύτανης του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, η θητεία του οποίου θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου.Ως γνωστόν, οι υποψηφιότητες είναι οι εξής έξι: Γιώργος Καψάλης (Αντιπρύτανης), Ισαάκ Λαγαρής (Αντιπρύτανης), Κώστας Πέτσιος (Πρόεδρος Τμήματος ΦΠΨ), Γεώργιος Λεονταρής (Καθηγητής Φυσικής), Σπύρος Γεωργάτος (Καθηγητής Ιατρικής) και Τζένη Παγγέ (Καθηγήτρια Νηπιαγωγών).Στις 12 Ιουνίου, το Συμβούλιο του Ιδρύματος θα αποφασίσει ποιοι τρεις από τους έξι θα έχουν το δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Νεκρός 31χρονος Αλβανός σε δύσβατη περιοχή

Χθες το απόγευμα, στο παλιό Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας (κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, εντοπίσθηκε και ανασύρθηκε νεκρός από γκρεμό, 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.

Ανοίγουν 50.000 νέες θέσεις εργασίας σε φορείς του Δημοσίου

Νέο πρόγραμμα ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για την προκήρυξη 50.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. Το πρόγραμμα αναμένεται να αρχίσει να τρέχει μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.Όπως και το αντίστοιχο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που υλοποιήθηκε το 2013 και μέσω του οποίου καλύφθηκαν 49.761 ωφελούμενοι, και το νέο απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.Η πρόσληψη γίνεται κατά κύριο λόγο για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για ανέργους άνω των 27 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερο από 427 ευρώ τον μήνα για ανέργους κάτω των 25 ετών.Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ανήκουν τουλάχιστον σε μία από τις πέντε κατηγορίες που ορίζει το πρόγραμμα. Και συγκεκριμένα να είναι:

Καφές Γερασιμίδη - Ράμα στα Τίρανα!!

Μετά τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού της «Αναστάσεως του Κυρίου»

Χθες είχαμε στα Τίρανα τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού της «Αναστάσεως του Κυρίου», όπου παρευρέθηκε σύσσωμη η παγκόσμια ηγεσία της ορθοδοξίας. Μεγάλη μέρα λοιπόν η χθεσινή για την ελληνισμό και την ορθοδοξία και δε θα μπορούσε να λείπει από την πόλη των Τιράνων ο Νίκος Γερασιμίδης, ο οποίος παρακολούθησε τη λαμπρή τελετή μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης των Τιράνων Λουλζίμ Μπάσα, τον Πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής κ. Ιλίρ Μέτα και τον βουλευτή και πανίσχυρο εκπρόσωπο της ελληνικής μειονότητας . Βαγγέλη Τάβο. Ο Νίκος Γερασιμίδης μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της επίσημης διαδικασίας, είχε την ευκαιρία, όπως βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία, να συναντηθεί και να πιει καφέ με τον παλιό του φίλο και Πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα αλλά και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνηση και Δήμαρχο Κορυτσάς κ. Νίκο Πελέσι.

Δημήτρης Θεοδωρακάκος και Ιωάννα Μπαράτσα,οι μεγάλη νικητές στον αγώνα του Μετσόβου

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος mε την φοβερή επίδοση 3.49.39 πήρε την μεγάλη νίκη, στον μεγάλο αγώνα του Μετσόβου "Ursa Trail" των 40χλμ!!! Σημειωτέον ότι η επίδοση αυτή πλησίασε το περσινό 3.48.32 του Φάνη Αρκουμάνη παρόλο που φέτος ο αγώνας δυσκόλεψε αρκετά με την προσθήκη των 4 χιλιομέτρων και περίπου 400 μέτρα υψομετρική διαφορά. Στις γυναίκες η Γιαννιώτισσα Ιωάννα Μπαράτσα της Fifth Element επανέλαβε την περσινή της επιτυχία κατορθώνοντας να πετύχει άλλη μία σπουδαία νίκη με 5.25.30. Στον μικρό αγώνα των 18χλμ "Στα Χνάρια της Αρκούδας" ο οποίος έκλεψε την μερίδα του λέοντος από άποψη συμμετοχών αφού 343 αθλητές στάθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης, νικητής ήταν ο Γιάννης Καλικάς με 1.39.35, ενώ στις γυναίκες η συνήθης ύποπτη σε αυτές τις αποστάσεις Μαρία Μάλαι της Salomon πρόσθεσε άλλο ένα κύπελλο στην συλλογή της νικώντας με 1.49.13.
Συνοπτικά αποτελέσματα Ursa Trail 40χλμ:

Στο Μέτσοβο το φετινό 30ο Αντάνωμα των Βλάχων

Θα γεμίσει επισκέπτες το τριήμερο 27-29 Ιουνίου

Στο βλαχόφωνο Μέτσοβο θα πραγματοποιηθεί φέτος το καθιερωμένο 30ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων. Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 27 μέχρι και την Κυριακή 29 Ιουνίου με το αποκορύφωμα τον Τρανό Χορό "Κόρλου Μάρι" που παραδοσιακά γίνεται το πρωί της Κυριακής, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τη μεγαλύτερη γιορτή του βλαχόφωνου ελληνισμού. Το ετήσιο, τριήμερο, Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, αποτελεί τη κορυφαία εκδήλωση της Ομοσπονδίας και είναι μια μεγάλη γιορτή του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, με δεδομένη την Πανελλήνια εμβέλεια της, το υψηλό ποιοτικό επίπεδο των εκδηλώσεων, τη μεγάλη συμμετοχή του κοινού, και την αυθεντική παρουσίαση της πλούσιας πολιτισμικής παράδοσης των Βλαχοφώνων Ελλήνων. Σε αυτό, πέρα από το σύνολο των Συλλόγων - μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, συμμετέχουν και χιλιάδες Έλληνες από όλη την χώρα οι οποίοι έχουν Βλάχικη καταγωγή, καθώς επίσης και Βλαχόφωνοι Έλληνες της Διασποράς.

Τρία διδάγματα για την Αριστερά προς τη Κυβέρνηση Σωτηρίας

Του Νίκου Κοτζιά
Μετά το πετυχημένο εκλογικό αποτέλεσμα για τον Σύριζα θέλω να μιλήσω ως φίλος για το μεγαλύτερο κόμμα του τόπου, ως ο άνθρωπος που διατύπωσε τη θέση ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει στη χώρα χωρίς τον Σύριζα», αλλά και τίποτα το ουσιαστικό και αποτελεσματικό «δεν μπορεί να κάνει ο Σύριζα χωρίς τους άλλους», χωρίς «εμάς τους υπόλοιπους». Η ανάλυσή μου έχει ως αφετηρία ότι ναι μεν ο Σύριζα διαθέτει μια αριθμητική και πολιτική πρωτοκαθεδρία αλλά δεν έχει ακόμα αποκτήσει την πολιτική και κοινωνική ηγεμονία. Στην ανάλυση που κάνω, δεν με ενδιαφέρει τόσο η αξιολόγηση αν τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν καλά ή όχι, που ήταν, όσο το ποια είναι τα προς υπέρβαση προβλήματα προκειμένου να υπάρξει μια σταθερή πλειοψηφία για αλλαγή στη χώρα και να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση Σωτηρίας. Εξίσου με ενδιαφέρει και προτείνω μια διαφορετική ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος. Ανάγνωση από την οποία προκύπτει και το από πού θα αντληθούν κύρια δυνάμεις συγκρότησης της αναγκαίας πλειοψηφίας.Η ζωή με δίδαξε ότι υπάρχουν τρία είδη κριτικής: α) Τα καλά λόγια και η κολακεία, δύο διαφορετικά πράγματα, τα μαθαίνει κανείς άμεσα. Ο καλάγαθος, αλλά και ο τόσο διαφορετικός κόλακας ότι έχουν να πουν το λένε άμεσα στον ενδιαφερόμενο. Τον κακό λόγο, την ύβρη, την μαθαίνει κανείς επίσης έγκαιρα, κατά κανόνα από τρίτους που του την μεταφέρουν. Το τρίτο είναι είδος δυσεύρετο. Συχνά απουσιάζει. Πρόκειται για τον κριτικό δημιουργικό λόγο. Η κριτική από φίλο που θέλει να βοηθήσει. Ένα φίλο που ποτέ δεν μίλησε για τα προβλήματα που προκύπτουν εν μέσω μάχης. Που δεν είναι, όμως, ούτε στρουθοκάμηλος να παριστάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται αυτό που διαπιστώνει στη διάρκεια της μάχης και δεν μιλώ για αυτά στην ώρα τους. Η δύναμή της αριστεράς όλων των αποχρώσεων πρέπει να είναι η κουλτούρα του διαλόγου, της δημοκρατικής κριτικής, της αφομοίωσης των αλλαγών.Θα μου επιτραπεί, λοιπόν, σε αυτό το κείμενο να κάνω συντροφική κριτική στον Σύριζα με πρόθεση να βοηθήσω στη συγκρότηση ενός μεγάλου δημοκρατικού-πατριωτικού ρεύματος ανατροπής της Ολιγαρχίας και Διαπλοκής, της απομάκρυνσης της Τρόικας, της υπέρβασης της «αποικίας χρέους». Να μιλήσω για εμάς τους άλλους που αν και φίλοι του, δεν είμαστε «Σύριζα», συμπορευόμαστε σε

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Ο Αντώνης Μπέζας, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου

Ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, εκπροσώπησε σήμερα την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου.Σε δήλωσή του ο κ. Μπέζας ανέφερε:«Σήμερα είναι μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για το Δήμο Σουλίου, τη Θεσπρωτία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Το Σούλι υπήρξε ο προάγγελος της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Το Σούλι είναι συνυφασμένο στη συνείδηση όλων μας με τους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία. Εθνική ανεξαρτησία δεν είναι όμως μόνο η εδαφική ανεξαρτησία αλλά και η οικονομική ανεξαρτησία.Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει σαν χώρα μια μεγάλη προσπάθεια για να ανακτήσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία. Έχουμε πετύχει πολλά,έχουμε όμως ακόμη δρόμο μπροστά μας. Έχουμε μπροστά μας ένα μακρύ δρόμο, μεταρρυθμίσεων, ανάκαμψης και ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας,μείωσης του δημόσιου χρέους και κυρίως διόρθωσης των αδικιών που έγιναν για να μην συμβούν τα χειρότερα.Μπορούμε να τα επιτύχουμε όλα αυτά, γιατί έχουμε βάλει πλέον πολύ ισχυρές βάσεις. Μπορούμε, γιατί βαδίζουμε με στέρεα βήματα μπροστά και έχουμε σχέδιο. Αποδείξαμε ότι βαδίζουμε σωστά και ότι το σχέδιο δουλεύει».

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-Ξεκινάνε οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών ανακοινώνει ότι ξεκινάνε οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών για το σχολικό έτος
2014-2015.Οι εγγραφές γίνονται από 2 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου και ώρες 9:30 πμ - 13:00μμ
Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στους Σταθμούς στους οποίους ανήκουν οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τα γεωγραφικά όρια των Σταθμών τα οποία είναι αναρτημένα στο site του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και σε κάθε Παιδικό ή Βρεφονηπιακό σταθμό.Συγκεκριμένα:
1. Τα γεωγραφικά όρια για την παραλαβή των αιτήσεων θα τηρηθούν απαράβατα.
2. Εμπρόθεσμες αιτήσεις θα είναι όσες υποβληθούν από 2 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου 2014 και ώρες από 9:30 έως 13:00
3. Τα πρώτα αποτελέσματα – λίστες αξιολόγησης και μοριοδότησης θα ανακοινωθούν στις 21 Ιουλίου 2014.
4. Οι ενστάσεις θα γίνονται επί της αξιολόγησης και μοριοδότησης.
5. Οι ενστάσεις επί της αξιολόγησης και μοριοδότησης, θα υποβληθούν από 23 Ιουλίου 2014 έως και 29 Ιουλίου 2014.
6. Τα τελικά αποτελέσματα –λίστες αξιολόγησης και μοριοδότησης, επί των ενστάσεων θα ανακοινωθούν περίπου μετά τις

Εγκαινιάστηκε ο νέος καθεδρικός ναός στα Τίρανα

Από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ολοκληρώθηκε χθες στα Τίρανα η τελετή εγκαινίων του νέου καθεδρικού ναού της Αναστάσεως του Χριστού, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τη συμμετοχή των πατριαρχών Ιεροσολύμων Θεοφίλου, Σερβίας Ειρηναίου, Ρουμανίας Δανιήλ και των αρχιεπισκόπων Κύπρου Χρυσοστόμου, Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, Βαρσοβίας Σάββα και Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστασίου.Μαζί τους συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες, εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Μόσχας, Βουλγαρίας και Γεωργίας.Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισάνι, ο πρόεδρος της Βουλής Ιλίρ Μέτα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δήμαρχος Τιράνων Λουλζίμ Μπάσα, οι οποίοι,σήμερα  το πρωί, θα δεχτούν επισήμως τους ορθοδόξους προκαθημένους.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Το Βόρειο τμήμα κρίσιμο για την ολοκλήρωση του έργου

Τελειώνει το 2015 η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ

Στο συνολικό μήκος των 196 χλμ. της Ιόνιας Οδού, περιλαμβάνονται και τα υπό κατασκευή τμήματα ή ολοκληρωθέντα σαν δημόσια έργα, δηλαδή οι παρακάμψεις Αγρινίου και της Άρτας-Φιλιππιάδας που ο ανάδοχος για τον ανισόπεδο κόμβο Πέτα ξεκινά εργασίες.Στο βόρειο τμήμα του έργου και συγκεκριμένα στην Ήπειρο και το Ιωαννίνων πριν τη διακοπή είχε γίνει η διάνοιξη της σήραγγας Αμπελιάς, έχουμε το εργοτάξιο στην περιοχή της Μυροδάφνης. Στο νομό Άρτας έχουμε ακόμα ένα εργοτάξιο που πλέον διατηρεί καλούς ρυθμούς κατασκευής. Να θυμίσουμε πως ένα τμήμα 17 χιλιομέτρων που παρακάμπτει Άρτα και Φιλλιπιάδα έχει ολοκληρωθεί καθώς κατασκευάστηκε ως δημόσιο έργο.Πάντως με το καλοκαίρι μπροστά το στοίχημα για τα εργοτάξια είναι το έργο να τρέξει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο χρόνος κυλά αμείλικτα και το τέλος του 2015 όπου θα έχουμε το τέλος της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ είναι -σε χρόνους κατασκευαστικούς- ένα μικρό διάστημα.Δεν είναι καθόλου απίθανο λοιπόν η κατασκευαστική κοινοπραξία να ενδυναμώσει με περισσότερο κόσμο και

ΠΡΟΣΟΧΗ-Προκήρυξη για την κατάταξη Δοκίμων Υπαξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Προκηρύσσει διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ) εκατόν δέκα (110) συνολικά δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα γίνει ως εξής: α. Ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%), δηλ. τριάντα τρεις (33) θέσεις, από πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής, β. Ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%), δηλ. είκοσι δύο (22) θέσεις, από πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Τεχνολογικού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής, γ. Ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%), δηλ. τριάντα τρεις (33) θέσεις, από πτυχιούχους Πλοιάρχους προέλευσης Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.), δ. Ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%), δηλ. είκοσι δύο (22) θέσεις, από πτυχιούχους Μηχανικούς προέλευσης Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.). Σε περίπτωση που αριθμός θέσεων μιας κατηγορίας από τις προκηρυχθείσες δεν καλύπτεται ούτε από τους επιλαχόντες της κατηγορίας αυτής, τότε οι θέσεις αυτές συμπληρώνονται με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ως ακολούθως: α. Κενές θέσεις κατηγορίας Α.Ε.Ν (Πλοιάρχων ή Μηχανικών) συμπληρώνονται από πτυχιούχους Α.Ε.Ν της άλλης κατηγορίας, π.χ κενές θέσεις Πλοιάρχων συμπληρώνονται από πτυχιούχους Μηχανικούς και αντίστροφα. Εάν υπάρχουν κενές θέσεις και

4.500 προσλήψεις εργαζομένων στην Ιόνια Οδό!!!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιλογής προσωπικού για την ενίσχυση των εργοταξίων στους τέσσερις κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Συνολικά θα προσληφθούν 6.725 άτομα σε 18 διαφορετικές ειδικότητες. Οι περισσότερες προσλήψεις (4.500 άτομα) θα γίνουν στην Ιόνια Οδό και ακολουεί ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) με 1.200 άτομα. Οι προσλήψεις αφορούν κυρίως τεχνικό προσωπικό από τις κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τις εργολαβίες των τμημάτων. Σε ό,τι αφορά το βόρειο κομμάτι (Τρίκαλα-Παναγιά-Εγνατία Οδός), που είναι και το πιο δύσκολο τεχνικά για τον Ε-65, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε νέα χάραξη, λόγω περιβαλλοντικών ιδιαιτεροτήτων που εμφανίζονται στην περιοχή.

Τέσσερις (4) προσλήψεις υδρονομέων στο δήμο Άρτας

Ο Δήμος Αρτας προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως υδρονομείς, με τους όρους που αναφέρονται παρακάτω, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την 30/05/2014 έως την 06/06/2014 στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δημαρχιακού Καταστήματος επί των οδών Περ.Οδός & Αυξεντίου, τις ώρες 09:00 –13:00. Το δημοτικό συμβούλιο με την υπ’ αριθμόν 158/2014 απόφαση του, καθόρισε τον αριθμό τεσσάρων θέσεων υδρονομέων. Το δημοτικό Συμβούλιο όρισε με την υπ’ αριθμόν 158/2014 απόφαση του την αρδευτική περίοδο από 20/06/2014 έως 20/09/2014. Η αρδευτική περίοδος μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα τις κατά περίπτωση υπάρχουσες ανάγκες και με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Απαιτούμενα προσόντα για τη συγκεκριμένες θέσεις είναι τα εξής: α) Να έχει την Ελληνική ιθαγένεια, β) να έχει συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του να μη υπερβαίνει το 60ο και γ) Να γνωρίζει ανάγνωση και γραφή. Στην αίτηση που υποβάλλεται για τον διορισμό επισυνάπτονται: 1) Πιστοποιητικό του οικείου δημάρχου Αρταίων περί της εγγραφής του υποψηφίου στο μητρώο. Στο πιστοποιητικό πρέπει να φαίνεται και η χρονολογία της γεννήσεως, 2) Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και 3) Αντίγραφο του δελτίου ποινικού μητρώου των υποψηφίων, εκδιδόμενο ένα μήνα κατ” ανώτατον όριο προ της αιτήσεως προς διορισμό. Η εκλογή και ο

Σεμινάριο αγγλικών 40 ωρών, για ανέργους και δημοσίους υπαλλήλους!

Έναρξη μαθημάτων 10 Ιουνίου
Μετά την απόλυτη επιτυχία της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου σεμιναρίων, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών μας συνεχίζει με την διοργάνωση νέου σεμιναρίου 40 ωρών για ανέργους και δημοσίους υπαλλήλους για την απόκτηση των αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων TOIEC επιπέδων Β2 και C1. Η τιμή εξετάστρων για όσους διαθέτουν κάρτα ανεργίας είναι 15ευρω και εξακολουθεί επίσης η προνομιακή τιμή σε δίδακτρα και εξέταστρα για τους δημοσίους υπαλλήλους. Έναρξη μαθημάτων 10 Ιουνίου. Πληροφορίες καθημερινά στο τηλ. 2651024945, 6-9 το απόγευμα.