Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ-Διακοπές ρεύματος αύριο Κυριακή από την ΔΕΗ, σε περιοχές των Δήμων Ιωαννιτών και Δωδώνης!!!

Σας γνωρίζουμε ότι αύριο Κυριακή 1 Ιουνίου,θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές των Δήμων Ιωαννιτών και Δωδώνης,λόγο απαραιτήτων εργασιών στα δίκτυα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε α.ε. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνεχεία ρεύμα.Έτσι για λογούς ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς η αλλά στοιχειά του δικτυού ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.στις παρακάτω περιοχές:

Νέο πρόγραμμα από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Τρίωρο καθημερινό τοπικό πρόγραμμα από 10 π.μ. μέχρι 1 μ.μ. θα μεταδίδει από την ερχόμενη Δευτέρα ο πρώην σταθμός της ΕΡΑ Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα από 10 έως 11 θα παρουσιάζουν ενημερωτική εκπομπή ο Σωτήρης Αργύρης και ο Γιώργος Παπαχριστοδούλου, από 11 έως 12 θα μεταδίδεται μουσική εκπομπή με τους Εύα Χατζηπαυλή και Παναγιώτη Τζόκα, ενώ την τρίτη ώρα θα παρουσιάζουν δικές τους εκπομπές οι αλληλέγγυοι.

Πρωτάθλημα Σκακιού για παιδιά Δημοτικού στα Γιάννενα

Πρωτάθλημα Σκακιού για παιδιά Δημοτικού
Στο PlayHall (Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο) την Κυριακή 1/06/2014,ώρα έναρξης 10:00 π.μ.
Οργάνωση: Σύλλογος Ιωαννιτών Σκασκιστών
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Ηπείρου

Δεν έχουν τον... Θεό τους στο υπουργείο Παιδείας!!!

Καταργούν στα σχολεία ακόμη και την αργία των Τριών Ιεραρχών!

Την κατάργηση της αργίας του εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου, που ως γνωστόν είναι οι προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, έχει βάλει στο μάτι το υπουργείο Παιδείας, που θέλοντας με κάθε τρόπο να επιβάλει όρους λιτότητας και περικοπών στην εκπάιδευση, φαίνεται αποφασισμένο να κόψει τις σχολικές αργίες. Έτσι λοιπόν, μετά την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών θα μπει τέλος και στην αργία του Αγίου Ιωάννη. Συνεπώς, την επόμενη σχολική χρονιά τα σχολεία όχι μόνο θα ανοίξουν μια εβδομάδα νωρίτερα το Σεπτέμβριο αλλά στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μαθητές και καθηγητές θα χάσουν επιπλέον δύο αργίες, σύμφωνα με το νέο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα ανακοινωθεί επίσημα εντός των προσεχών ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, οι συγκεκριμένες αλλαγές γίνονται με γνώμονα την εφαρμογή της "Λευκής εβδομάδας", δηλαδή της διακοπής των μαθημάτων στα σχολεία κοντά στην περίοδο της Καθαράς Δευτέρας, ωστόσο, καθώς το πρόγραμμα στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να βγαίνει και πιθανότατα η «λευκή εβδομάδα» δεν θα ισχύσει από την επόμενη σεζόν, αλλά από την σχολική χρονιά 2015-2016.

ΑΡΤΑ: Έκλεψαν 70 κιλά τσιπούρες!!!

Τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 24 έως 32 ετών, συνελήφθησαν γιατί σύμφωνα με την αστυνομία έκλεψαν 70 κιλά τσιπούρες από ιχθυοτροφείο στην Άρτα.Οι πέντε συλληφθέντες, πήγαν, από το Μεσολόγγι όπου διαμένουν, με το αυτοκίνητο τους, στη Βίγλα Άρτας και άρπαξαν από το ιχθυοτροφείο ενός 65χρονου, τα ψάρια, τα οποία φόρτωσαν σε συρόμενο τρέιλερ του αυτοκινήτου και εξαφανίστηκαν.Αστυνομικοί, που ενημερώθηκαν για την κλοπή, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες στις Εργατικές Κατοικίες Άρτας ενώ τα ψάρια, η αξία των οποίων ανέρχεται σε περίπου 800 ευρώ, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Πολυμεσική ξενάγηση με tablet στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων!!!

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο εκτελείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 150 χιλιάδων ευρώ. Το έργο, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του «Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Ανάπτυξης» (ΕΣΠΑ), περιλαμβάνει τρεις «δράσεις»:
• Το σύστημα πολυμεσικής ξενάγησης.
• Τον σχεδιασμό τριών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
• Την επανέκδοση των εντύπων που τα συνοδεύουν.
Το σύστημα πολυμεσικής ξενάγησης – εξηγεί ο Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων κ. Κων/νος Σουέ­ρεφ – έχει ως κύριο στόχο να εμπλουτίσει την εμπειρία των επισκεπτών του Μουσείου και να ενισχύσει τον εκπαιδευτικό του ρόλο. Με τη χρήση tablets, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην είσοδο του Μουσείου, ο επισκέπτης θα έχει πρόσβαση σε φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, αρχειακό υλικό, καθώς και σε 

Αυξήσεις-φωτιά μέχρι και 25% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αφορούν τις εξοχικές κατοικίες

Αυξήσεις έως και 25% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις εξοχικές κατοικίες, φέρνει η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων, ενώ ταυτόχρονα αλλάζουν τα δεδομένα και στο χώρο της αγροτικής χρήσης ρεύματος. Οι συγκεκριμένες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αφορούν σχεδόν 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά με κατανάλωση μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο και αναμένεται να επισημοποιηθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Σε ότι αφορά την αγροτική κατανάλωση -γίνεται για όλο το 24ωρο χρέωση, με την κατά 40% χαμηλότερη τιμή του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ- η κυβέρνηση έχει πάρει παράταση από την Τρόικα μέχρι το τέλος του 2015, προκειμένου να εγκατασταθούν πρώτα οι «έξυπνοι» μετρητές. Στις εμπορικές καταναλώσεις χαμηλής και μέσης τάσης, ωστόσο, οι οποίες επιβαρύνονται με το κόστος των επιδοτούμενων τιμολογίων, η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων αναμένεται να φέρει μειώσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο 4% - 5%.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ-Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Γέφυρα Περιστερίου

Σε λίγες ημέρες το τελευταίο κομμάτι της Εγνατίας Οδού παραδίδεται στην κυκλοφορία. Ναι, σωστά διαβάσατε: ένα μικρό τμήμα, μόλις 900 μ. δίπλα στον Μετσοβίτικο ποταμό, που ταλαιπώρησε για χρόνια τους μηχανικούς, τελικά ολοκληρώνεται με 4 χρόνια καθυστέρηση. Κι έτσι, έστω και συμβολικά, ο οδικός άξονας των 670 χλμ., που άλλαξε τις συνθήκες μετακίνησης στη Β. Ελλάδα, είναι πλέον ολοκληρωμένος.Τι συνέβη σε αυτό το μικρό κομμάτι, που καθυστέρησε τόσο την παράδοσή του; Οι εργασίες στην περιοχή ξεκίνησαν το 2006 και ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2008 εκτός από τη γέφυρα Περιστερίου (μήκους 410 μ.) που ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2010. «Τα προβλήματα γεωλογικής αστάθειας στην περιοχή είχαν ήδη εμφανιστεί πριν από την έναρξη της κατασκευής του έργου. Για τον λόγο αυτό το 2004-2009 εκπονήθηκε ένας μεγάλος αριθμός μελετών και υλοποιήθηκαν πολλά μέτρα σταθεροποίησης», εξηγεί στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο κ.Θεμιστοκλής Σιόντης, διευθυντής της Περιφερειακής Υπηρεσίας Ιωαννίνων της Εγνατίας Οδού Α.Ε. «Η κίνηση των οχημάτων στο μεσοδιάστημα γινόταν μέσω παράλληλης στην αρτηρία παράκαμψης».Τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν. «Τον Μάρτιο 2010 καταγράφηκαν, ανατολικά της γέφυρας και σε απόσταση περίπου 300 μ., νέα έντονα γεωλογικά φαινόμενα που οφείλονταν σε ενεργοποίηση μιας βαθιάς κατολίσθησης κάτω από τη επιφάνεια του παρακείμενου Μετσοβίτικου ποταμού», λέει ο κ. Σιόντης. «Ετσι το διάστημα Δεκεμβρίου 2010 - Φεβρουαρίου 2011 αντιμετωπίσαμε προσωρινά το πρόβλημα με την

Σε μείζον πρόβλημα έχει εξελιχθεί η έλλειψη αστυνομικών στην περιοχή της Πρέβεζας!

Στο κλειδωμένο Αστυνομικό Τμήμα του Καναλακίου,πινακίδα ενημερώνει τους πολίτες σε περιπτώσεις ανάγκης να καλούν το 100!!!
Το κλειδωμένο Αστυνομικό Τμήμα του Καναλακίου

Σε μείζον πρόβλημα έχει εξελιχθεί η έλλειψη αστυνομικών στην περιοχή της Πρέβεζας, θέτοντας παράλληλα σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις όπως στο Καναλλάκι, το Λούρο και το Θεσπρωτικό υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός ανά βάρδια, ο οποίος θα πρέπει να επιτηρεί την περιοχή και εφόσον προκύψει περιστατικό να κλειδώσει το τμήμα και να μεταβεί στον τόπο του συμβάντος χωρίς μάλιστα να έχει την κάλυψη ενός δεύτερου αστυνομικού. Το γεγονός το επιβεβαιώνει και η ανάρτηση ταμπέλας που έχει τοποθετηθεί στο κλειδωμένο Αστυνομικό Τμήμα του Καναλακίου και ενημερώνει τους πολίτες σε περιπτώσεις ανάγκης να καλούν το 100 της Πρέβεζας. Τα απομακρυσμένα χωριά τόσο του Φαναρίου όσο και της Λάκκας Σουλίου αποτελούν λόγω και της έλλειψης αστυνόμευσης εύκολο στόχο για κακοποιούς οι οποίοι μπαίνουν στα σπίτια ηλικιωμένων, τους κλέβουν και τους κακοποιούν όπως πρόσφατα σημειώθηκε σε χωριό του Λούρου. Nα σημειώσουμε ότι «κρούσεις» προς τους αρμόδιους έχουν γίνει πολλές φορές τόσο από τοπικούς παράγοντες όσο και από τους ίδιους τους αστυνομικούς (μέσω των συνδικαλιστικών τους Ενώσεων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης) λύση ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί. Το 2012 μάλιστα στον Λούρο είχαν δημιουργηθεί σοβαρά επεισόδια με αποκλεισμό της Εθνικής Οδού από τους κατοίκους και τους φορείς, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την έλλειψη αστυνομικών και περιστατικά που είχαν προκληθεί από παραβατική δράση οικογενειών Ρομά.

Στα πιο αποδοτικά Γενικά νοσοκομεία περιλαμβάνεται το Νοσοκομείο Χατζηκώστα!

Δωρεάν περίθαλψη στο ΕΣΥ για τους ανασφάλιστους πολίτες από τον Ιούνιο, προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Εργασίας. Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας θα είναι χωρίς εισοδηματικά κριτήρια ενώ το «εισιτήριο» θα παρέχεται μετά από παραπεμπτικό γιατρού του ΠΕΔΥ και έγκριση από ειδική επιτροπή του νοσοκομείου.Το κόστος θα καλύπτεται από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και σε περίπτωση «εκτίναξης» της δαπάνης, τότε το νοσοκομείο θα επιχορηγείται από τον τακτικό προϋπολογισμό. Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι σε δεύτερη φάση θα υπάρξει πρόγραμμα για την κάλυψη και των φαρμάκων των ανασφάλιστων.Τέλος, με βάση τους λειτουργικούς και οικονομικούς δείκτες των νοσοκομείων, στα πιο αποδοτικά Γενικά νοσοκομεία περιλαμβάνονται τα Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, Κρατικό Νίκαιας, Σωτηρία, Ευαγγελισμός, Αλεξάνδρα, Βενιζέλειο, Σισμανόγλειο, Ιπποκράτειο, Τρίπολης, Μυτιλήνης, Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», «Αγιος Ανδρέας», Βέροιας. Αντίθετα, χαμηλές επιδόσεις εμφανίζουν τα νοσοκομεία Αιγίου, ΚΑΤ, Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Θηβών και Κοζάνης.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Αύριο οι Γιορτές Σουλίου

Την Κυριακή 01 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν στον ιστορικό χώρο του Σουλίου, οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών, υπέρ της ελευθερίας.Το πρόγραμμα που εκδόθηκε από τη Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων, περιλαμβάνει:
- Επίσημη δοξολογία, ώρα 10.15΄
- Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας
- Αναπαράσταση ανατίναξης του Κουγκίου
- Επιμνημόσυνη δέηση
- Κατάθεση στεφάνων
- Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ - H Γιαννιώτικη βιομηχανία αύξησε τις πωλήσεις της σε διψήφιο ποσοστό!!!

Κόντρα στην κρίση και την ύφεση καλπάζει η Ολυμπιακή Ζυθοποιΐα, η οποία μέσα στο 2013 πέτυχε διψήφια ποσοστιαία αύξηση πωλήσεων, που σηματοδοτούν περαιτέρω διεύρυνση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά. Η Γιαννιώτικη βιομηχανία, είναι γνωστή με το σήμα FIX και παράγει την ομώνυμη μπίρα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στη Ριτσώνα Εύβοιας, απασχολώντας 200 εργαζομένους. Διαβάζοντας αναλυτικά τον ισολογισμό της, βλέπουμε ότι τα έσοδά της το περασμένο έτος ανήλθαν σε 52,48 εκατ. ευρώ, από 45,02 εκατ. ευρώ το 2012 (25,01 εκατ. ευρώ το 2011 και 11,60 εκατ. ευρώ το 2010), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 16,6% σε ποσοστό και κατά 7,46 εκατ. ευρώ σε αξία, σε ετήσια βάση. Το 2013 ήταν το τρίτο συνεχόμενο έτος πλήρους λειτουργίας της επιχείρησης με τη σημερινή μορφή της. Το μεικτό της περιθώριο ήταν 41,3%, από 44,1% το 2012, γεγονός που οδήγησε τα μεικτά κέρδη στο επίπεδο των 21,67 εκατ. ευρώ, έναντι μεικτών κερδών 19,86 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν (+9,1%). Η επιχείρηση, που διευθύνεται από τον βασικό μέτοχό της Ιωάννη Χήτο της οικογένειας των ιδρυτών της βιομηχανίας του εμφιαλωμένου νερού «Ζαγόρι», παρουσίασε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 5,16 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 7,5%.Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι κάτοχος, ως γνωστόν, των σημάτων της παλαιότερης, ιστορικής ελληνικής ζυθοποιίας Fix Hellas.

Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ζαρκαδιού στο Ζαγόρι!!!

Γράφει ο Στέφανος Χρηστογούλας

Τρίτη 27 Μαΐου λίγο πριν το μεσημέρι, ανηφορίζω στο Ζαγόρι και στο Βραδέτο, με στόχο κάποια καλύτερη φωτογραφία. Και ήμουν πολύ τυχερός μιας και βρέθηκα μπροστά σε νερόφιδα, χελώνες, γεράκια, τρυγόνια, λαγούς.Η πιο όμως άτυχη στιγμή ήταν όταν διαπίστωσα ότι το ζώο στην άκρη του δρόμου που «τινάζονταν» ήταν ένα πανέμορφο ζαρκάδι. Αρσενικό , νομίζω τριών ετών , αν οι γνώσεις μου είναι σωστές (μήκος και είδος κεράτων) να «κλωτσά» τον αέρα.Ακαριαία σταμάτησα δεξιά και έτρεξα κοντά του. Ομολογώ ότι πρώτα το φωτογράφησα και βιντεοσκόπησα αλλά η επόμενη γρήγορη κίνηση ήταν να ειδοποιήσω κάποιον αρμόδιο.Το δασαρχείο ήρθε πρώτο στο μυαλό μου και πήρα την ολοήμερη γραμμή του(2651088080). Κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός και τους ευχαριστώ. Και γω στάθηκα δίπλα στο πληγωμένο, από τροχαίο, ζαρκάδι.Στην αρχή το νόμισα νεκρό. Αλλά το απότομο τίναγμά του και το όρθωμά μου έδωσε να καταλάβω ότι ίσως ξεπέρασε το shock και θα τρέξει να κρυφτεί στην βλάστηση. Αλλά , δεν συνέβηκε τίποτε, απλά

Καθαρίστηκαν οι «αυτοσχέδιες» χωματερές στην ζώνη της Αρχαίας Νικόπολης!!!

Καθαρίστηκαν οι «αυτοσχέδιες» χωματερές στην ζώνη της Αρχαίας Νικόπολης, ενώ θα ενεργοποιηθεί και η διάταξη που προβλέπει πρόστιμα για όσους τις δημιουργούν και ρυπαίνουν το περιβάλλον. Ωστόσο προβληματισμό προκαλούν οι αυτοσχέδιες «χωματερές» που δημιουργούνται σε διάφορα σημεία, ακόμη και πλησίον των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων της Αρχαίας Νικόπολης. Οι υπηρεσίες του Δήμου , ακολουθώντας τις υποδείξεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προχώρησαν σε απομάκρυνση κάθε είδους απορριμμάτων τα οποία αποτελούσαν εστία μόλυνσης, υποβάθμιζαν τον χώρο και εγκυμονούσαν κινδύνους πυρκαγιάς, ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι οι χώροι αυτοί να διατηρηθούν καθαροί. Μεγάλος όγκος απορριμμάτων, μπαζών και άλλων άχρηστων υλικών απομακρύνθηκε από την περιοχή του Μύτικα και συγκεκριμένα από το σημείο όπου πρόπερσι εκδηλώθηκε η πυρκαγιά σε τμήμα του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου. Αυτή την στιγμή ο χώρος ,ο οποίος διαθέτει και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα καθώς και πλούσια βλάστηση, είναι καθαρός όμως το

ΠΡΟΣΟΧΗ:Ζητούνται άτομα για εργασία στο ξενοδοχείο EPIRUSPALACE

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΙ 18-28 ΕΤΩΝ, ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ-ΕΣ / BARMAN / GROOM / ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΑΞ: 26510 92595
ή  ΣΤΟ EMAIL:secretariat@epiruspalace.gr

Οι Φορείς Διαχείρισης γιορτάζουν ΜΑΖΙ την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κυριακή 1 Ιουνίου και ώρα 10:30 στην Πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οι Φορείς Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου και Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου, συνδιοργανώνουν κοινή ανοιχτή εκδήλωση με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Ιουνίου και ώρα 10:30 στην Πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα και θα περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων, με θέματα που αντλούνται από τα σημαντικά στοιχεία βιοποικιλότητας των τριών προστατευόμενων περιοχών, στις οποίες θα πρωταγωνιστούν τα παιδιά.Αναλυτικά, οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν χειροτεχνίες, κατασκευές με πηλό,ζωγραφική προσώπου, ταχυδακτυλουργικά, μουσικοκινητική αγωγή, παρατήρηση πουλιών και θα κορυφωθούν με τη δραματοποίηση του παραμυθιού « Τα τρία μικρά λυκάκια» του Ε.Τριβιζά από τα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου «Έκφραση».Καλούμε όλους τους μικρούς, και όχι μόνο, φίλους μας, να συμμετέχουν στην εκδήλωση για να γνωρίσουν μέσα από το παιχνίδι τις σημαντικές περιβαλλοντικές αξίες του τόπου μας.

Μεταγραφικός οργασμός στον ΠΑΣ Γιάννινα

Δεν ήταν λίγα τα θέματα που συζητήθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες, Τετάρτη και Πέμπτη, στις συσκέψεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα ανάμεσα στη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα και το τεχνικό τιμ. Ένα από τα σημαντικά νέα, μάλιστα, ήταν ότι αναλαμβάνει ενεργό κομμάτι στην ΠΑΕ και ειδικά στις μεταγραφές ο Γ. Χριστοβασίλης.Τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο ΠΑΣ είναι πολλά και αφορούν κυρίως την επίθεση. Οι Γιαννιώτες είναι κοντά σε Έλληνα επιθετικό που αγωνιζόταν φέτος στη Super League. Ακόμα δεν είναι ελεύθερος, όμως, είναι πολύ πιθανό να μείνει στις επόμενες ημέρες.Ακόμη, γίνονται διαπραγματεύσεις με Αργεντινό επιθετικό, ιδιαίτερα σκληροτράχηλο, ο οποίος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ουρουγουάης, ενώ έχει προταθεί κι Αργεντινός επιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής. Ωστόσο, αναμφίβολα προτεραιότητα έχει δοθεί στην πρώτη περίπτωση, ενώ αυτή του Έλληνα, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, είναι ξεχωριστή.Από εκεί και πέρα, στασιμότητα υπάρχει στο θέμα του 22χρονου Λατινοαμερικανού ποδοσφαιριστή. Οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα ποντάρουν πολλά σε αυτόν και ευελπιστούν πως θα λυθούν κάποια θέματα που απομένουν και πως θα αποκτηθεί. Υπάρχει, όμως, και εναλλακτική, αυτή ενός