Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Νέες συλλήψεις επιχειρηματιών στα Γιάννενα για χρέη στο Δημόσιο!

Συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες, σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων, τρία άτομα για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.Αναλυτικά:
-Συνελήφθη 53χρονος, για χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού χρηματικού ποσού (316.617)€.
-Συνελήφθη 44χρονος, για χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού χρηματικού ποσού (297.920)€.
-Συνελήφθη 62χρονη , για χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού χρηματικού ποσού (212.407) €.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ - Δέκατο κόμμα στο Νομό Άρτας ο... Παναθηναϊκός!

Πλασαρίστηκε στην πρώτη δεκάδα των κομμάτων το Παναθηναϊκό Κίνημα!

Κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σοσιαλισιτκό Κόμμα του Αρτινού Στέφανου Τζουμάκα, άφησε εκτός δεκάδας το κόμμα του Παναθηναϊκού στο Νομό Άρτας! Ναι καλά ακούσατε. Ο λόγος για το Παναθηναϊκό Κίνημα (ΠΑΝ.ΚΙ.), που αποτελεί τον πρώτο οπαδικό-πολιτικό σχηματισμό στην ιστορία της χώρας. Ιδρύθηκε από οπαδούς του τριφυλιού με αρχικό κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη για τον Παναθηναϊκό. Στο Νομό Άρτας το κόμμα των «πρασίνων» έλαβε 516 ψήφους και ποσοστό 1,16%, τετραπλασιάζοντας τη δύναμή του σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του2012, όπου είχε αποσπάσει 180 ψήφους και ποσοστό 0,35%. Τι άλλο θα δούμε σε επόμενες εκλογές!

Πηδάνε από τα... "παράθυρα" στη ΔΗΜΑΡ Ιωαννίνων!

Μετά το ναυάγιο ετοιμάζονται για νέα πολιτική μετανάστευση στο πρώην κόμμα Κουβέλη

Η παραίτηση Κουβέλη από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ και τα πολλά μαύρα σύννεφα που έχουν μαζευτεί μετά τις ευρωεκλογές πάνω από την τοπική οργάνωση των Ιωαννίνων, δρομολογούν ραγδαίες εξελίξεις για το πρώην -πλέον- κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Ήδη πολλά τοπικά στελέχη και κυρίως οι γνωστοί διαδρομιστές της εξουσίας και λοιποί πολιτικοί τυχοδιώκτες που αλλάζουν τα κόμματα σαν τα... πουκάμισα, ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το κόμμα το οποίο μέχρι χθες τους παρείχε πολιτική στέγη! Μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, για την ερχόμενη εβδομάδα έχει προσδιοριστεί και τοπικά συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής όπου θα γίνει αποτίμηση του τοπικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών αλλά και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ - H Γιαννιώτικη βιομηχανία αύξησε τις πωλήσεις της σε διψήφιο ποσοστό!!!

Κόντρα στην κρίση και την ύφεση καλπάζει η Ολυμπιακή Ζυθοποιΐα, η οποία μέσα στο 2013 πέτυχε διψήφια ποσοστιαία αύξηση πωλήσεων, που σηματοδοτούν περαιτέρω διεύρυνση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά. Η Γιαννιώτικη βιομηχανία, είναι γνωστή με το σήμα FIX και παράγει την ομώνυμη μπίρα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στη Ριτσώνα Εύβοιας, απασχολώντας 200 εργαζομένους. Διαβάζοντας αναλυτικά τον ισολογισμό της, βλέπουμε ότι τα έσοδά της το περασμένο έτος ανήλθαν σε 52,48 εκατ. ευρώ, από 45,02 εκατ. ευρώ το 2012 (25,01 εκατ. ευρώ το 2011 και 11,60 εκατ. ευρώ το 2010), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 16,6% σε ποσοστό και κατά 7,46 εκατ. ευρώ σε αξία, σε ετήσια βάση. Το 2013 ήταν το τρίτο συνεχόμενο έτος πλήρους λειτουργίας της επιχείρησης με τη σημερινή μορφή της. Το μεικτό της περιθώριο ήταν 41,3%, από 44,1% το 2012, γεγονός που οδήγησε τα μεικτά κέρδη στο επίπεδο των 21,67 εκατ. ευρώ, έναντι μεικτών κερδών 19,86 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν (+9,1%). Η επιχείρηση, που διευθύνεται από τον βασικό μέτοχό της Ιωάννη Χήτο της οικογένειας των ιδρυτών της βιομηχανίας του εμφιαλωμένου νερού «Ζαγόρι», παρουσίασε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 5,16 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 7,5%.Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι κάτοχος, ως γνωστόν, των σημάτων της παλαιότερης, ιστορικής ελληνικής ζυθοποιίας Fix Hellas.

ΠΡΟΣΟΧΗ-Διακοπές ρεύματος αύριο από την ΔΕΗ σε περιοχές των Δήμων Πρέβεζας και Πάργας!!!

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθούν αύριο σε περιοχές των Δήμων Πρέβεζας και Πάργας από τη ΔΕΗ, από τις 10:00 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι,στο πλαίσιο έργων συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων.Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τις περιοχές που θα πραγματοποιηθούν οι διακοπές:

Ξεκίνησαν οι παραιτήσεις δημάρχων μετά την ήττα της Κυριακής

Λέτε να μας έρθει και στην Ήπειρο το φαινόμενο; 

Παραιτήσεις έχουμε από εν ενεργεία δημάρχους οι οποίοι μετά την ήττα τους την περασμένη Κυριακή, τα παρατάνε τρεις περίπου μήνες προτού παραδώσουν τη σκυτάλη στους αντικαταστάτες τους! Την αρχή έκανε ο δήμαρχος Κω και πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου, Κώστας Καϊσερλής, ο οποίος όπως δήλωσε, έπραξε αυτό που αποφάσισαν οι συνδημότες του. Να φύγει δηλαδή από το δήμο Κω! Όμως σήμερα είχαμε και άλλο δήμαρχο ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του μετά την ήττα στις εκλογές. Πρόκειται για το δήμαρχο Γαλατσίου, Κυριάκο Τσίρο, ο οποίος μετά από δύο τετραετίες στο δημαρχιακό θώκο, όπως κι αυτός δήλωσε, πηγαίνει σπίτι του! Πληροφορίες φέρουν και άλλους δημάρχους να ακολουθούν. Λέτε να μας έρθει και στην Ήπειρο το φαινόμενο; Ίδωμεν...

Τέθηκαν σε λειτουργία οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας στην Εγνατία Οδό, από τα Γρεβενά μέχρι τον Πολύμυλο!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ-Φωτογραφίζουν τα αυτοκίνητα των οποίων η ταχύτητα υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια

Προσοχή απαιτείται για όσους από εσάς σκοπεύετε να ταξιδέψετε προς Μακεδονία, αφού έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας στην Εγνατία Οδό, από το ύψος των κόμβων σύνδεσης με την πόλη των Γρεβενών μέχρι και τα διόδια Πολυμύλου. Πρόσφατα η Τροχαία Κοζάνης παρέλαβε ειδικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό από το αρμόδιο υπουργείο, τον οποίο ήδη έχει εγκταταστήσει και ήδη έχει θέσει σε λειτουργία. Να γνωρίζετε, ότι οι συγκεκριμένες κάμερες φωτογραφίζουν τα αυτοκίνητα των οποίων η ταχύτητα υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια. Γι' αυτό προσοχή!

Δήλωση του Γιάννη Παπαδημητρίου για τη μεταφορά νερού από τον Αμάραντο

Όχι στο αδιέξοδο μοντέλο εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και φυσικών πόρων 

Ελάχιστες μέρες πέρασαν από την επανεκλογή του κ. Καχριμάνη στην ηγεσία της Περιφέρειας Ηπείρου και για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ο ρόλος του στην αναπαραγωγή του αδιέξοδου, εργολαβικού μοντέλου ανάπτυξης της περιοχής, που στηρίζεται στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων και στην κατασπατάληση τόσο του δημόσιου χρήματος όσο και των φυσικών πόρων.Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Αρχή έδωσε σήμερα στη δημόσια διαβούλευση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη μεταφορά νερού από τις πηγές Αμαράντου για ύδρευση στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα φαραωνικό έργο, που προβλέπει την κατασκευή αγωγού 80 χιλιομέτρων και βεβαίως τα συνοδευτικά τεχνικά έργα, την οδοποιία και την εκχέρσωση δασικών εκτάσεων.Το οξύμωρο είναι ότι η μεταφορά προβλέπεται να γίνει σε μια περιοχή πλούσια σε υδάτινα αποθέματα, καθώς γειτνιάζει με τη υπόγεια φυσική δεξαμενή του Μιτσικελίου. Εκτός εάν αυτά τα υποθέματα προορίζονται για προίκα στα ιδιωτικά συμφέροντα των εταιριών εμφιάλωσης, που τα

ΠΡΟΣΟΧΗ-Ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού για ισχυρές βροχές,καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις!!!

Από την “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ., από το μεσημέρι της Πέμπτης 29.05.2014, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, στα τμήματα της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα προβλέπεται ότι θα επεκταθούν σε ολόκληρο το μήκος της Εγνατίας Οδού στη Μακεδονία και Θράκη και θα συνεχιστούν την Παρασκευή 30.05.2014. Το Σάββατο 31.05.2014, πάρα την εξασθένηση των φαινόμενων στις περισσότερες περιοχές, δεν αποκλείεται οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να συνεχιστούν κατά διαστήματα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο και να μειώνουν κατάλληλα και όπου απαιτείται από τις καιρικές συνθήκες την ταχύτητα των οχημάτων τους.Για πληροφορίες, εφόσον κινείστε επί της Εγνατίας Οδού, επικοινωνήστε με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στο τηλ. 1077.

ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ - 23 κόμματα θα έμπαιναν στη Βουλή!

Με βάση τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

Έντονα συζητείται η κατάργηση της ενισχυμένης και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, ως εκλογικό σύστημα ανάδειξης των βουλευτών στις εθνικές εκλογές. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί -με βάση τη δύναμη των κομμάτων της περασμένης Κυριακής- η βουλή στην κυριολεξία θα ήταν... πολιτικός "αχταρμάς", καθώς θα συμμετείχαν σε αυτή 23 κόμματα! Ναι καλά ακούσατε. Για να καταλάβετε τι εννούμε, αρκεί να σας εξηγήσουμε, σε περίπτωση που καταργηθεί το όριο εισόδου του 3% στη βουλή θα μπουν στη βουλή κόμματα με ποσοστό 0,334%! Έτσι λοιπόν θα είχαμε στη βουλή τα παρακάτω κόμματα με τις αντίστοιχες έδρες: ΣΥΡΙΖΑ: 81, ΝΔ: 69, Χρυσή Αυγή: 29, ΠΑΣΟΚ: 24, Ποτάμι: 20, ΚΚΕ: 19, ΑΝΕΛ: 11, ΛΑΟΣ: 8, Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες (Χατζημαρκάκης): 5, ΔΗΜΑΡ: 4, Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό (Πολύδωρας): 3, Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών: 3, Οικολόγοι/Πειρατές: 3, Γέφυρες (Τζήμερος): 3, ΕΠΑΜ (Καζάκης): 3, Κόμμα Ισότητας και Φιλίας: 2, Παναθηναϊκό Κίνημα: 2, ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 2, Ένωση Κεντρώων (Λεβέντης): 2, Κοινωνία: 2, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα: 2, Πράσινοι: 2, και Κοινωνία Αξιών: 1. Για να αντιληφθείτε τη διαφορά με το σήμερα, απλά θα σας παραθέσουμε τις έδρες που θα καταλάμβαναν της Κυριακής, με βάση το ισχύον εκλογικό σύστημα, σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα της Κυριακής: ΣΥΡΙΖΑ: 96, Ν.Δ.: 82, Χρυσή Αυγή: 34, Ελιά: 29, Ποτάμι: 24, ΚΚΕ: 22 και ΑΝ.ΕΛ.: 13.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ειδική αποζημίωση

Αφορά όσους συμμετείχαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενημερώνει, ότι είναι έτοιμη η εφαρμογή αίτησης για την Πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης των διοριζομένων εποπτών, εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής κ.λπ., που δεν μετακινήθηκαν και δεν προπληρώθηκαν οδοιπορικά και την εκλογική αποζημίωση από την Τράπεζα και αφορά στη διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 και των επαναληπτικών της 25ης Μαΐου 2014 και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014. Η χρήση της εφαρμογής, γίνεται μόνο από πιστοποιημένους χρήστες του TAXISnet στη διεύθυνση https://login.gsis.gr/sso/pages/login.jsp Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 210-4803218 έως 210-4803221 και 210-4803206 έως 210-4803208.

Πότε πιάνουν... δουλειά οι νέοι δήμαρχοι;

Μέχρι και τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (2010), ψηφίζαμε το φθινόπωρο για τους νέους δημάρχους (και περιφερειάρχη) και από 1η Ιανουαρίου, έπιαναν... δουλειά οι νέες δημοτικές (και περιφερειακές) αρχές. Αυτή τη φορά όλα άλλαξαν και φυσικά αυτό αφού ισχύει και στις μελλοντικές αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις. Οι εκλογές έγιναν μόλις την περασμένη εβδομάδα αλλά και θα συνεχίσουν να γίνονται κάθε πέντε (5) χρόνια (τον Ιούνιο) μαζί με τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, οι νέοι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ η θητεία των νεοεκλεγέντων δημοτικών αρχόντων θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου 2019. Που σημαίνει, καλό καλοκαίρι για τους νεοεκλεγέντες...

Την Ήπειρο επισκέφθηκαν μαθητές του Ελληνικού Σχολείου Μόσχας

Oι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Μόσχας, βρέθηκαν πρόσφατα στην Ήπειρο πραγματοποιώντας εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή μας.Οι μαθητές ήρθαν ως φιλοξενούμενοι της Μητρόπολης Άρτας και ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Επισκέφθηκαν επίσης τα Γιάννενα, όπου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Βρέλλη, στο Πέραμα, στο Κάστρο και στο Νησί.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η εκδήλωση την οποία πραγματοποίησαν οι μαθητές στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Άρτας, υπό την καθοδήγηση της Ηπειρωτικής καταγωγής Διευθύντριας του Σχολείου κ. Ναταλίας Νικολάου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους Ηπειρώτες Ευεργέτες, οι δε μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου απέδωσαν στην ελληνική γλώσσα ιστορικά κείμενα και τραγούδια, προκαλώντας βαθιά συγκίνηση στο κοινό της Άρτας που την παρακολούθησε. 

Δράσεις για την καταπολέμηση της νόσου των πλατάνων της Ηπείρου

Δράσεις με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση και το συντονισμό για την καταπολέμηση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους που απειλεί με εξαφάνιση τα φυσικά οικοσυστήματα των πλατάνων οργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ενόψει και της Παγκόσμιας Hμέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.Οι δράσεις ξεκίνησαν από προχθές Τρίτη, με επιμόρφωση των δασικών φυτοϋγειονομικών ελεγκτών των δασαρχείων και των Διευθύνσεων Δασών Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας από τον Δρ. Δημήτριο Αβτζή στην αίθουσα συσκέψεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στα Ιωάννινα και ακολούθησε επίσκεψη στην Τύρια Ιωαννίνων, όπου ο Δρ. Παναγιώτης Τσόπελας, του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστηµάτων &; Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων παρουσίασε επιτόπου τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της ασθένειας.Την Τετάρτη 4 Ιουνίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αρχών στο διοικητήριο της Αποκεντρωμένης στα Ιωάννινα με θέμα: «Συντονισμός – Ενέργειες πρόληψης & καταπολέμησης της ασθένειας του πλατάνου».Οι δράσεις θα κορυφωθούν στα τέλη Ιουνίου, οπότε και θα ξεκινήσει παρουσία του Δρ. Τσόπελα, η καταπολέμηση της ασθένειας σε δένδρα που έχουν προσβληθεί στην περιοχή της γέφυρας Τζαρή στην Άρτα και στη συνέχεια στη Γλυκή Θεσπρωτίας.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ:Έλεγχοι για το υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού!!!

Ελέγχους για την εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού και επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες προαναγγέλλει το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.Η σχετική διάταξη στον νόμο 4254/2014 προβλέπει υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού παρουσία του πελάτη καθώς και υποχρεωτική αναγραφή της τιμής ανά κιλό στον άρτο και τα αρτοπαρασκευάσματα.«Η σχετική διάταξη», επισημαίνει το ΥΠΑΑΝ, «ψηφίστηκε, προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τη σχέση της ποσότητας του πωλούμενου άρτου με το καταβαλλόμενο τίμημα».Τονίζει ακόμη ότι σε πρόσφατη επικοινωνία με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος κατέστη για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις και για τον σκοπό αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή θα ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους για επιβολή κυρώσεων.Το υπουργείο καλεί τέλος τους καταναλωτές να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ.1520) για καταγγελίες.

Για 4η χρονιά η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ διακρίνεται ως «Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας»

The Most Admired Enterprises 2014»
Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Νίκος Χήτος

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ με το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, βραβεύτηκε ως μία από τις υγιέστερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της χώρας στο πλαίσιο του θεσμού «τα Διαμάντια του Ελληνικού Επιχειρείν» για το 2014. Η επιλογή της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ πραγματοποιήθηκε μεταξύ των σημαντικότερων επιχειρήσεων της χώρας, βάσει δέκα αυστηρών οικονομικών κριτηρίων που πιστοποιούν την αξιοπιστία, την υγιή επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη στη  δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα.Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ συνεχίζει να ενισχύει την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά,επενδύοντας στην ανάπτυξη, στην καινοτομία και την τεχνολογία, λανσάροντας νέα προϊόντα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και διατηρώντας ανέπαφο το μισθολόγιο των εργαζομένων της εταιρείας. Παράλληλα η εταιρεία συνεχίζει να εστιάζει στη διεύρυνση των εξαγωγών της διαθέτοντας τα προϊόντα της μέχρι σήμερα, σε 20 χώρες παγκοσμίως.Το βραβείο για τη ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ παρέλαβε ο κ. Νίκος Χήτος, αντιπρόεδρος της εταιρείας, ο οποίος μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η σημερινή διάκριση, την οποία λαμβάνουμε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί τιμή για την εταιρεία μας κι έχει σημαντική αξία αφού εμπερικλείει όλες εκείνες τις αξίες που μας υπαγορεύουν να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πρωτοβουλία, τις επενδύσεις στην εξωστρέφεια και την καινοτομία».

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ-Τους πολίτες δέχεται στο εκλογικό του Κέντρο ο Μιχάλης Πλιάκος

Από χθες Τετάρτη έως και την Παρασκευή 7-9 το απόγευμα

Δεν πρόλαβαν να περάσουν οι εκλογές και ο νέος δήμαρχος Ζϊτσας, Μιχάλης Πλιάκος, άρχισε άρχισε νέο κύκλο επαφών του με τους πολίτες. Από χθες μέχρι και τη Παρασκευή 30 Μαΐου, από τις 7 έως τις 9 το απόγευμα θα βρίσκεται στο εκλογικό του Κέντρο (Λεωφόρος Ελευθερίας 53, Ελεούσα) και θα δέχεται τις επισκέψεις συνδημοτών του, που είτε θέλουν να τον συγχαρούν για την εκλογική του επιτυχία, είτε να του θέσουν υπόψη προτάσεις και προβλήματα που αντιμτωπίζουν στα χωριά της περιοχής.

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ:Δήλωση Κώστα Κατσανάκη για τι εκλογικό αποτέλεσμα

Συνδημότισσες, συνδημότες.
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης Μαΐου, μας στέρησε την επιτυχία της πρώτης Κυριακής, για μια μόνο ψήφο σε κάθε εκλογικό τμήμα.Τη δεύτερη Κυριακή δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου για λόγους που θα αναλυθούν από όλους μας.Η ετυμηγορία των πολιτών, παρότι δε δικαίωσε τις προσπάθειές μας στη συγκρότηση του νέου δήμου, τη διαφάνεια, την οικονομική διαχείριση, την ένταξη νέων έργων σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, είναι απόλυτα σεβαστή.Ευχαριστώ όλους του δημότες, όσους μας ψήφισαν κι όσους δεν μας ψήφισαν σ’αυτή την εκλογική αναμέτρηση.Ευχαριστώ τις υποψήφιες και τους υποψήφιους της παράταξής μας, για την τιμή που μου έκαναν να συμμετάσχουν στον κοινό αγώνα, για την θέλησή τους να υπηρετήσουν την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία σε εθελοντικά πρότυπα, με καθαρούς κανόνες.Εύχομαι, η νέα δημοτική αρχή με την εξασφαλισμένη πλέον οικονομική βάση που καταφέραμε στην τριετία που πέρασε, να προβεί στην εκπλήρωση των στόχων της,προς όφελος των δημοτών και του δήμου, τον οποίο θα υπηρετήσουμε απ’ τη θέση που μας έταξαν οι δημότες.Κάθε επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή.

Κωνσταντίνος Κατσανάκης

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Την Κυριακή οι Γιορτές Σουλίου

Την Κυριακή 01 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν στον ιστορικό χώρο του Σουλίου, οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών, υπέρ της ελευθερίας.Το πρόγραμμα που εκδόθηκε από τη Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων, περιλαμβάνει:
- Επίσημη δοξολογία, ώρα 10.15΄
- Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας
- Αναπαράσταση ανατίναξης του Κουγκίου
- Επιμνημόσυνη δέηση
- Κατάθεση στεφάνων
- Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Ευχαριστήριο μήνυμα του Νικόλα Κάτσιου

Μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, θέλω να πω ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ σε όλους εσάς και σε καθέναν χωριστά, που με αναδείξατε για δεύτερη φορά στην πρώτη θέση περιφερειακού συμβούλου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και όσους Θεσπρωτούς συμπολίτες έδειξαν την εκτίμησή τους στο πρόσωπό μου, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να δείξουν την προτίμησή τους σε μένα.Φίλες και φίλοι, αισθανόμενος υψηλή την ευθύνη για σκληρή δουλειά, θέλω μαζί σας να πορευτώ, έχοντας ως στόχο την επίλυση μικρών και μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν τον τόπο μας. Επίλυση που απαιτεί ομοψυχία και συντονισμένη προσπάθεια από όλους, ανεξαρτήτως από κομματικές και προσωπικές προτιμήσεις. Κυρίως όμως χρειάζεται να έρθουμε σε ρήξη με εκείνες τις πρακτικές που έφεραν την περιοχή μας και τη Χώρα μας στη σημερινή κατάσταση.Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε πάντοτε ως επίκεντρο τον άνθρωπο και ειδικά τους αδύναμους, ώστε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία, που όλοι ονειρευόμαστε.

Με εκτίμηση,
Νικόλας Ε. Κάτσιος
Αντιπεριφερειάρχης
Υγείας-Πρόνοιας & Κοινωνικής Μέριμνας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Απόφαση Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου Πρέβεζας

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου έγινε δεκτό (κατά πλειοψηφία) το αίτημα του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας για τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης της Πρέβεζας έως τις 22:00 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η απόφαση αφορά τις ήδη θεσμοθετημένες Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου για τη θερινή περίοδο (1η Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου),σύμφωνα με σχετική απόφαση.Την εισήγηση έκανε ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας κ. Ευ. Βαγενάς, υπογραμμίζοντας πως κατά τη διαδικασία υπήρξαν σχετικές εισηγήσεις από τους φορείς της Πρέβεζας (π.χ. Σύλλογος Εργαζομένων,Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, Επιμελητήριο, κ.ά.), με θετικές και αρνητικές τοποθετήσεις. Απαντώντας σε ερωτήσεις των συμβούλων, τόνισε πως δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία από την κίνηση των καταναλωτών στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου κατά την περυσινή θερινή περίοδο,οπότε και υπήρξε αντίστοιχη απόφαση της Επιτροπής για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας) κ. Νικόλας Κάτσιος σημείωσε πως το αίτημα επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας αφορά σε ώρες αιχμής για τουριστικές περιοχές, όπως το ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας. «Είναι αντιφατικό να ζητάμε το κλείσιμο των

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Ημερίδα για το ADRIATICMOS – ELPORTAL στα Σύβοτα

Ο διάδρομος της Αδριατικής-Ιονίου έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος μεταφορικός άξονας για τη σύνδεση της Ελλάδος με τη Δυτική Ευρώπη. Kόστος μεταφοράς, ταχύτητας και αξιοπιστίας που παρέχουν οι θαλάσσιες μεταφορές και μετακινήσεις της περιοχής, αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των αντίστοιχων οδικών αξόνων.Οι δυτικοί λιμένες της χώρας, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα αποτελούν σημαντικό κόμβο του συστήματος επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών Ελλάδος ενώ παράλληλα αποτελούν τις κύριες δυτικές πύλες συνδέοντας τη χώρα με Αλβανία, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία και Μαυροβούνιο.Με στόχο την ανάδειξη της περιοχής ως μεταφορικό πόλο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο– Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας εκπονούν δυο σχετικά διασυνοριακά έργα ADRIATICMOS και EL-PORTAL στα πλαίσια των προγραμμάτων Διακρατικής Συνεργασίας IPA ADRIATIC CBC και Ελλάδα – Αλβανία αντίστοιχα.Το έργο «ADRIATICMOS-– Ανάπτυξη Συστήματος Θαλασσίων Διαδρόμων στη περιοχή της Αδριατικής», εκπονείται ήδη από τον Μάρτιο 2011 από Οργανισμούς και Ινστιτούτα από Ελλάδα και Ιταλία, ενώ κύριο αντικείμενο του είναι η δημιουργία θαλάσσιων διαδρόμων στην περιοχή της Αδριατικής συνδέοντας την Ευρώπη με τις νοτιανατολικές χώρες της Ε.Ε., τη Κύπρο και τις γειτονικές περιοχές, μέσω ενός διευρωπαϊκού συστήματος συνδυασμένων μεταφορών. Το έργο έχει ήδη προσδιορίσει την ανάπτυξη και

ΠΡΟΣΟΧΗ-Διακοπές ρεύματος αύριο σε αρκετές περιοχές των Δήμων Φιλιατών και Σουλίου

Σας γνωρίζουμε ότι αύριο α γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Νομού Θεσπρωτίας,λόγο απαραιτήτων εργασιών στα δίκτυα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε α.ε. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνεχεία ρεύμα.Έτσι για λογούς ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς η αλλά στοιχειά του δικτυού ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.στις παρακάτω περιοχές:

Ανακοινώθηκαν από το Πρωτοδικείο Πρέβεζας οι σταυροί των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων

Ανακοινώθηκαν από το Πρωτοδικείο Πρέβεζας οι σταυροί των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για τους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας, ενώ αναμένεται η απόφαση του πρωτοδικείου για τις έδρες. Αναμένοντας και την απόφαση του πρωτοδικείου για τις έδρες που θα λάβει ο κάθε συνδυασμός να θυμίσουμε ότι στο δήμο της Πρέβεζας εκλέγονται 33 δημοτικοί σύμβουλοι 24 στην Πρέβεζα, 5 στο Λούρο και 4 στο Ζάλογγο. Στο Δήμο της Πάργας εκλέγονται 27 δημοτικοί σύμβουλοι από τους οποίους οι 10 θα είναι από την Δημοτική ενότητα Πάργας και οι 17 από την Δημοτική ενότητα Φαναρίου.

Νέα Διοικούσα Επιτροπή στο ΤΕΕ Ηπείρου

Η αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. Τμήμα Ηπείρου, που προέκυψε μετά από εκλογές της 24ης Νοεμβρίου 2013, ολοκλήρωσε την διαδικασία εκλογής οργάνων (Διοικούσας Επιτροπής) και μελών των προεδρείων τόσο της Αντιπροσωπείας όπως και της Διοικούσας Επιτροπής.Στην ειδική συνεδρίαση της αντιπροσωπείας της 5/5/2014 εκλέχθηκαν οι συνάδελφοι: Πρόεδρος της αντιπροσωπείας ο Τριανταφυλλίδης Σωτήριος – Αρχιτέκτων Μηχανικός, αντιπρόεδρος ο Σμύρης Γεώργιος – Αρχιτέκτων Μηχανικός και Γραμματέας ο Καζάκος Ιωάννης – Πολιτικός Μηχανικός.Στην ίδια συνεδρίαση η αντιπροσωπεία εξέλεγξε ως μέλη της Διοικούσας Επιτροπής τους:
Αμπελογιάννη Βασιλική – Ηλεκτρονικός Μηχανικός
Βάγγη Παύλο – Ηλεκτρολόγο Μηχανικό
Γράβο Ευάγγελο – Αρχιτέκτων Μηχανικό
Λάμπρου Αλέξανδρο – Πολιτικό Μηχανικό
Λυκοτραφίτη Ιωάννη – Πολιτικό Μηχανικό
Νάστο Αναστάσιο – Αρχιτέκτων Μηχανικό
Παπαβρανούση Χρήστο – Αρχιτέκτων Μηχανικό
Τσίγκρο Ιωάννη – Πολιτικό Μηχανικό
Τσιότα Κωνσταντία - Μηχανολόγο Μηχανικό
Στην χθεσινή, 28/5/2014, ειδική συνεδρίαση της αντιπροσωπείας ολοκληρώθηκε και η εκλογή του προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος. Εκλέχθηκαν οι συνάδελφοι: Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ο Παπαβρανούσης Χρίστος – Αρχιτέκτων Μηχανικός, αντιπρόεδρος ο Λάμπρου Αλέξανδρος – Πολιτικός Μηχανικός και Γραμματέας ο Βάγγης Παύλος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.Η θητεία των οργάνων είναι τριετής.Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. έκανε την

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο έργο αναδασμού Χρυσοβίτσας

Την περιοχή "Πολιτσές" Χρυσοβίτσας, στην οποία με μέσα και πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου εκτελείται το έργο του αναδασμού, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Σε συνεργασία που είχε με το Τοπογραφικό συνεργείο και καλλιεργητές, έδωσε οδηγίες, ώστε με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, να επιταχυνθεί ο ρυθμός των εργασιών και σε πρώτη φάση να ολοκληρωθεί η σήμανση των ιδιοκτησιών.

Σταδιακή αποκλιμάκωση του ποσοστού ανασφάλιστης εργασίας στην Ήπειρο!

Σταδιακή αποκλιμάκωση του ποσοστού ανασφάλιστης εργασίας εμφανίζεται μετά την εντατικοποίηση των ελέγχων και την επιβολή υψηλών προστίμων από τις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας ήταν μικρότερο φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους. Πιο αναλυτικά στην Άρτα ελέγχθηκαν 88 επιχειρήσεις με 524 εργαζόμενους και βρέθηκαν 2 παραβάσεις, στην Θεσπρωτία 61 επιχειρήσεις με 156 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 12 ήταν αδήλωτοι, στα Ιωάννινα ελέγχθηκαν 500 επιχειρήσεις με 3.591 εργαζόμενους και βρέθηκαν μόλις 29 παραβάσεις, ενώ στην Πρέβεζα από τις 154 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν με προσωπικό 812 άτομα βρέθηκαν 8 αδήλωτοι εργαζόμενοι. Από τους συνολικά 51 που εντοπίστηκαν να εργάζονται χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη διαδικασία, οι 25 ήταν άνδρες και οι 26 γυναίκες, εκ των οποίων 10 άτομα ήταν οικονομικοί μετανάστες από τρίτες χώρες.

Τροοχαίο με βυτιοφόρο στην Μπάφρα Ιωαννίνων

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο,ο οδηγός αγροτικού οχήματος που συγκρούστηκε πριν από λίγη ώρα με βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε υγραέριο στην διασταύρωση Μπαφρας- Κατσικας.Ο οδηγός του βυτιοφόρου σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση αλλα δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και  να καταλήξει μέσα σε αυλή σπιτιού,αφού πρώτα γκρέμισε τον μαντρότοιχο!

Στα Γιάννενα το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής

Η Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης διοργανώνει για πρώτη φορά το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής, στα Ιωάννινα, στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 30 Μαΐου –1 Ιουνίου 2014.Η θεματολογία του Συνεδρίου είναι «Η Πυρηνική Ιατρική στην Κλινική Πράξη».Ο Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στο Πανεπιστήμιο A & M Texas, της Αμερικής και Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Δημήτρης Νανόπουλος θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου με θέμα: «Ηχώ από την Αρχή του Σύμπαντος» .Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητής Ανδρέας Φωτόπουλος.Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 και ώρα 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», (Πανεπιστημιούπολη) και είναι ανοικτή για το κοινό.

Σε μείζον πρόβλημα έχει εξελιχθεί η έλλειψη αστυνομικών στην περιοχή της Πρέβεζας!

Στο κλειδωμένο Αστυνομικό Τμήμα του Καναλακίου,πινακίδα ενημερώνει τους πολίτες σε περιπτώσεις ανάγκης να καλούν το 100!!!
Το κλειδωμένο Αστυνομικό Τμήμα του Καναλακίου

Σε μείζον πρόβλημα έχει εξελιχθεί η έλλειψη αστυνομικών στην περιοχή της Πρέβεζας, θέτοντας παράλληλα σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις όπως στο Καναλλάκι, το Λούρο και το Θεσπρωτικό υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός ανά βάρδια, ο οποίος θα πρέπει να επιτηρεί την περιοχή και εφόσον προκύψει περιστατικό να κλειδώσει το τμήμα και να μεταβεί στον τόπο του συμβάντος χωρίς μάλιστα να έχει την κάλυψη ενός δεύτερου αστυνομικού. Το γεγονός το επιβεβαιώνει και η ανάρτηση ταμπέλας που έχει τοποθετηθεί στο κλειδωμένο Αστυνομικό Τμήμα του Καναλακίου και ενημερώνει τους πολίτες σε περιπτώσεις ανάγκης να καλούν το 100 της Πρέβεζας. Τα απομακρυσμένα χωριά τόσο του Φαναρίου όσο και της Λάκκας Σουλίου αποτελούν λόγω και της έλλειψης αστυνόμευσης εύκολο στόχο για κακοποιούς οι οποίοι μπαίνουν στα σπίτια ηλικιωμένων, τους κλέβουν και τους κακοποιούν όπως πρόσφατα σημειώθηκε σε χωριό του Λούρου. Nα σημειώσουμε ότι «κρούσεις» προς τους αρμόδιους έχουν γίνει πολλές φορές τόσο από τοπικούς παράγοντες όσο και από τους ίδιους τους αστυνομικούς (μέσω των συνδικαλιστικών τους Ενώσεων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης) λύση ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί. Το 2012 μάλιστα στον Λούρο είχαν δημιουργηθεί σοβαρά επεισόδια με αποκλεισμό της Εθνικής Οδού από τους κατοίκους και τους φορείς, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την έλλειψη αστυνομικών και περιστατικά που είχαν προκληθεί από παραβατική δράση οικογενειών Ρομά.

Μπαίνει λουκέτο στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης;

Στα... "κάγκελα" οι εργαζόμενοι - Οι δήμαρχοι στην Ήπειρο... κοιμούνται;

Με επιστολή που απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον υπουργείο Εργασίας, εκφράζει την αγωνία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, αφού όπως επισημαίνει, σχετικά με την έγκριση του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020, «στο 4ο κεφάλαιο των Εθνικών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (σελ.15) με τίτλο «4. Εκπαίδευση – Κατάρτιση – Απασχόληση» δεν συμπεριλαμβάνει αναφορά στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» αλλά ούτε και των συγκεκριμένων Δομών ονομαστικά, κάτι το οποίο προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους γονείς και στους εργαζόμενους,ενώ παράλληλα θέτονται μερικά ερωτήματα σχετικά με τις Κοινωνικές Δομές των ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ». Ύστερα από αυτή την εξέλιξη είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία στους εργαζόμενους των συγκεκριμένων κοινωνικών δομών, αφού δεν αποκλείεται σύντομα να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη της ανεργίας! Αλήθεια, οι απερχόμενοι αλλά και νεοεκλεγέντες δήμαρχοι στην Ήπειρο τι κάνουν για το θέμα; Το γνωρίζουν ή μήπως όχι,αφού συνεχίζουν ακόμη και σήμερα τους πανηγυρισμούς ή τα μνημόσυνα για το αποτέλεσμα της Κυριακής; Αναλυτικά στην επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών προς τον υπουργείο Εργασίας, αναφέρονται τα εξής: «Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Ενημερωθήκαμε πριν λίγες ημέρες για την

Βανδαλισμοί σε δημοτικό σχολείο της Κόνιτσας!

Αποκρουστικό ήταν το θέαμα που αντίκρισαν σήμερα το πρωί, στις 07:20 περίπου, οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κόνιτσας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate, άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο, σπάζοντας την πίσω πόρτα και, στη συνέχεια, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές τόσο στις αίθουσες όσο και στο υπόλοιπο σχολείο!Οι άγνωστοι βάνδαλοι κατέστρεψαν υπολογιστές, μηχανήματα προβολής,σκάνερ,εκτυπωτές και όλο το έντυπο υλικό που υπήρχε σε βιβλιοθήκες και γραφεία!!!Στη συνέχεια,άνοιξαν όλες τις βρύσες του σχολείου,με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι αίθουσες!!!Το σχολείο σήμερα και αύριο θα μείνει κλειστό, ενώ την υπόθεση ερευνά το αστυνομικό τμήμα Κόνιτσας.

Ανοιχτές πόρτες στο οινοποιείο της εταιρείας ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε

Η ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της εκδήλωσης «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ», των οινοποιείων – μελών των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας , το οινοποιείο της εταιρείας στη Ζίτσα θα είναι ανοιχτό την ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΑΠΟ 11:00 πμ - 18:00 μμ με ξενάγηση, δοκιμές κρασιών , μουσική κλπ. παράλληλες εκδηλώσεις – εκπλήξεις.

Έμεινε με... «2» η Κίνηση των «5» ανεξάρτητων δημάρχων!

Εκλέχτηκαν μόνο οι Καμίνης και Μπουτάρης - Δεν κατέβηκε ο Φίλιος - Έχασαν οι Δημαράς και Σκοτινιώτης

Μπορεί προεκλογικά οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στην Κίνηση των «5» να δήλωναν, ότι όχι μόνο θα κατέρχονταν ως υποψήφιοι δήμαρχοι στις πρόσφατες δημοτικές αλλά ότι θα κατάφερναν να εκλεγούν, η πραγματικότητα όμως τους διέψευσε. Από τους «5» δημάρχους, δεν κατέβηκε ως υποψήφιος ο Φίλιππας Φίλιος, ενώ από τους «4» δημάρχους που τελικά ήταν υποψήφιοι, επανεκλέχτηκαν ως δήμαρχοι μόνο ο Γιώργος Καμίνης στην Αθήνα και ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, απέτυχαν να επανεκλεγούν ως δήμαρχοι, ο Γιάννης Δημαράς στην Πάτρα και ο Πάνος Σκοτινιώτης στο Βόλο. Οπότε πάνε οριστικά για το... χρονοντούλαπο της ιστορίας οι παρεμβάσεις που σκόπευαν να κάνουν αναφορικά με τις διεργασίες στο χώρο της πολύπαθης κεντροαριστεράς!!!

Πρώτες εξετάσεις στο Λύκειο με το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων!

Ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.Στα βαθιά πέφτουν και οι περίπου 80.000 μαθητές της Α' Λυκείου, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στις προαγωγικές εξετάσεις με το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων.Για πρώτη φορά ο βαθμός της τάξης θα συνυπολογιστεί, σε μικρό ποσοστό, για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.Ο νέος θεσμός δεν θα εφαρμοστεί στα Εκκλησιαστικά Λύκεια, στα Λύκεια Ειδικής Αγωγής, στα λύκεια μειονοτικών σχολείων και Ιεροδιδασκαλείων, καθώς και στα ελληνικά λύκεια του εξωτερικού.Η δημοσιοποίηση των θεμάτων της Τράπεζας για την Α' Λυκείου γίνεται μέσω της ιστοσελίδας http://exams-repo.cti.gr, η οποία είναι προσβάσιμη σε όλους.Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα εμπλουτισθεί και με νέα θέματα για το σχολικό έτος 2014-2015 (όσον αφορά την Α΄ Λυκείου), ενώ θα αναρτηθούν και τα θέματα για τη Β΄ Τάξη.Tην ημέρα των εξετάσεων ο διευθυντής και οι διδάσκοντες θα κληρώνουν (δύο ώρες πριν την έναρξη της εξέτασης) το 50% των θεμάτων.Ειδικά για φέτος προβλέπεται επιπλέον κλήρωση, σε περίπτωση που ένα θέμα δεν είχε διδαχθεί σε συγκεκριμένο σχολείο για απόλυτα αιτιολογημένους λόγους.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Στη "φάκα" 35χρονος Αλβανος που κατγορείται για το βιασμό και ξυλοδαρμό 32χρονης!!!

Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων

Συνελήφθη  χθες στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας, 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Θεσπρωτίας, για βιασμό και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Συγκεκριμένα ο 35χρονος κατηγορείται για τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό 32χρονης σε περιοχή της πόλης των Φιλιατών στις 17 Μαΐου.Υπενθυμίζουμε πως η 32χρονη εντοπίστηκε από διερχόμενο κάτοικο της περιοχής αιμόφυρτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων όπου και νοσηλεύεται.Αρχικά για την υπόθεση η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη ενός 58χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία του βιασμού και μετά την προανάκριση προέκυψε πως δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.Ο 35χρονος Αλβανός θα οδηγηθεί σήμερα στον Ανακριτή Θεσπρωτίας για να απολογηθεί για τις βαριές κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Ανοιχτές Πόρτες 2014 στο ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

Το Σάββτο 31/05 και την Κυριακή 01/06 από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι οινοπαραγωγοί – μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις.Το Κτήμα Γκλίναβος για ακόμη μια χρονιά συμμετέχεις στις «Ανοιχτές Πόρτες 2014» και περιμένει όλους τους φίλους του κρασιού στο οινοποιείο του Κτήματος, στη Ζίτσα, να δοκιμάσουν τα υπέροχα κρασιά μας και να πάρουν μια γεύση από το μοναδικό τοπίο που το περιβάλλει.Η είσοδος είναι δωρεάν. Σας περιμένουμε.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Το ευχαριστήριο μήνυμα του Σωτήρη Μήτση,για την πρωτιά στις εκλογές

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας προς τους πολίτες και τους φορείς της Ηγουμενίτσας στέλνει με την ευχαριστήρια δήλωση του ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της πόλης Σωτήρης Μήτσης που ήταν υποψήφιος με την παράταξη "Δύναμη Προοπτικής" του νέου Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου.Αναλυτικά στην δήλωση του ο Σ.Μήτσης αναφέρει τα εξής: Οι δημοτικές εκλογές δεν ανέδειξαν νικητές και ηττημένους,αλλά κατέδειξαν την απόφαση των πολιτών να ξεφύγουμε επιτέλους από το τέλμα και ενώνοντας τις δυνάμεις μας να πάμε το δήμο μπροστά.Σε αυτή την πορεία δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς αλλά ούτε και για αγκυλώσεις του παρελθόντος.Τα προβλήματα της Ηγουμενίτσας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.Ο δήμος μας,δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε μια ώρα δουλειάς,ούτε ένα ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ.Ευχαριστώ απο καρδιάς όλους εσάς τους συμπολίτες,για την τιμή που μου κάνατε να με αναδείξετε πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο Ηγουμενίτσας.Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει όλους μαζί,αποφασισμένους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με μπροστάρη το νέο Δήμαρχο Γιάννη Λώλο να αλλάξουμε την Ηγουμενίτσα της καρδιάς μας!
Με εκτίμηση
Σωτήρης Μήτσης
Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Άγνωστο κτήνος πυροβόλισε και σκότωσε σκύλο κτηνοτρόφου!!!

Από αιμορραγία πέθανε ο σκύλος της φωτογραφίας, μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα.Μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας έφτασε ύστερα από τηλεφώνημα κατοίκου της περιοχής.Δυστυχώς ήταν πολύ αργά για οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια.Το ζώο άνηκε σε κτηνοτρόφο της περιοχής.Έγιναν οι σχετικές καταγγελίες προς το αστυνομικό τμήμα.Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση πυροβόλου όπλου εκτός κυνηγιού, είναι κακούργημα και διώκεται ποινικά επισύροντας αυτόφωρο διαδικασία.Η κυνηγετική άδεια υπάρχει για συγκεκριμένο σκοπό και όχι για να σκοτώνει ό,τι θέλει ο κάτοχός της.Δυστυχώς οι αρχές δεν εξετάζουν όπως θα έπρεπε τις υποθέσεις αυτές, αν και οι εισαγγελείς δίνουν αυστηρές εντολές προς αυτήν την κατεύθυνση.Όποιος γνωρίζει κάτι για την υπόθεση ας επικοινωνήσει με το Φιλοζωικό Σωματείο Ηγουμενίτσας  6944233157 ή με την Αστυνομία.

​Η … ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΔΙΚΗΓΟΡΙΝΑ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ-ΦΩΤΙΑ...Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΤΗ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΛΟ ΜΑΤΙ

Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Η αντι-Άντζελα της δεξιάς παράταξης στην Κέρκυρα είναι η 38χρονη δικηγόρος Μερόπη Υδραίου, την οποία ο Νίκος Δένδιας ως τέκνο του κολλεγίου Αθηνών θα ήθελε να την δει ως δήμαρχο αφού εκείνη έκανε το μεταπτυχιακό της στο Διεθνές Δίκαιο Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Manchester και έχει δημοσιεύσει ειδική συγκριτική μελέτη με αντικείμενο το νομοθετικό πλαίσιο για την συγχώνευση και διοίκηση των εταιρειών στη Μεγ. Βρετανία, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η πολλά υποσχόμενη μελαχρινή δικηγόρος είναι γνώστης της Αγγλικής, της Γαλλικής αλλά και της Ιταλικής γλώσσας. Η … αντάρτισσα, κατήλθε με εντυπωσιακό ψηφοδέλτιο όπως η ξανθιά Ειρήνη Κολοβού, πέρασε στο β’ γύρο αλλά έχασε από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές ηττήθηκε ο «δεξιός» δήμαρχος Τρεπεκλής, τον οποίο ο υπουργός προστασίας του πολίτη θεωρεί «φιλοξενούμενο» αφού ο πολιτικός μηχανικός, κατάγεται από την Εύβοια και έγινε γαμπρός στο νησί των Φαιάκων. Μετά το στραπάτσο και του περιφερειάρχη και παλαιού Βουλευτή Σπύρου, ο Νίκος Δένδιας στο πρόσωπο της Μερόπης Υδραίου, βλέπει την «δεξιά εκδοχή» της … Άντζελας Γκερέκου, η οποία γνωρίζει πρωτοφανή πολιτικό κατήφορο αφού δεν προνόησε να μπει από πολύ νωρίς στην κούρσα για την περιφέρεια όταν αναμφίβολα μεσουρανούσε το όνομά της στα Ιόνια Νησιά.

Στα Γιάννινα το Γ΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών Εξωτερικού

Από 24 μέχρι 27 Ιουλίου 

Στα Γιάννινα και από 24 μέχρι 27 Ιουλίου θα γίνει το Γ΄ Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου κ. Χρυσόστομος Δήμου στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής που πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία της.Οι εργασίες του Συνεδρίου θ’ αρχίσουν το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιουλίου, και θα κλείσουν την Κυριακή 27.07.2014 με την ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων.Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Grand Serai.Οι προετοιμασίες για την οργάνωση του συνεδρίου προχωρούν με γοργό ρυθμό. ΄Ηδη το Παγκόσμιο Συμβούλιο ενημέρωσε τις ανά τον κόσμο Ομοσπονδίες Ηπειρωτών για το συνέδριο, με την παράκληση να κάνουν τις δικές τους προετοιμασίες για να μπορούν να λάβουν μέρος σ’ αυτό.Τέλος ανακοίνωσε την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου η οποία αποτελείται από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και απαρτίζεται από τους κ.κ. Χρυσόστομο Δήμου, πρόεδρο, Ευθύμιο Μπόκια, αντιπρόεδρο, Ελευθέριο Δημητρίου, γεν. γραμματέα, Αθανάσιο Νασίκα, ταμία, Γεώργιο Καλλίδη, ειδικό γραμματέα, Σπύρο Κωσταδήμα, υπεύθυνο τύπου και επικοινωνίας καθώς και του επιτίμου προέδρου κ. Νικόλαου Γκατζογιάννη και της Ελευθερίας Βασιώτη, υπεύθυνης συντονισμού και οργάνωσης του Συνεδρίου.Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται και από την ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και στον παρακάτω Σύνδεσμο:
http://www.world-epirotes.org/frontend/articles.php?cid=65&t=G-Sunedrio-PSIE-2014

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Μετέφερε 20 μετανάστες με το φορτηγό του!

Ένας (01) διακινητής και είκοσι (20) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής.Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε Φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος αλλοδαπός οδηγός του, μετέφερε εντός του φορτίου (γκρουπάζ) τους ανωτέρω μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Ζητούνται άτομα για εργασία στο ξενοδοχείο EPIRUSPALACE

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΙ 18-28 ΕΤΩΝ, ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ-ΕΣ / BARMAN / GROOM / ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΑΞ: 26510 92595
ή  ΣΤΟ EMAIL:secretariat@epiruspalace.gr

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ - Οδηγούς-συνοδούς χρηματαποστολών και καταμετρητές ζητά η G4S

Η εταιρία G4S Cash Solutions μέλος του Πολυεθνικού Ομίλου εταιριών G4S, κορυφαίου παγκοσμίως στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας ζητά να προσλάβει για την στελέχωση του κλάδου χρηματαποστολών στην Άρτα, οδηγούς-συνοδούς χρηματαποστολών και καταμετρητές. Η θέση αναφέρεται σε 8ωρη πρωινή (07.00-15.00) ή απογευματινή (15.00-23.00) εργασία με βασική αρμοδιότητα τη μεταφορά αξιών από και προς το θωρακισμένο όχημα μεταφοράς (Συνοδοί) οδήγηση του θωρακισμένου οχήματος προς και από του πελάτες (Οδηγοί) , καταμέτρηση κερμάτων και χαρτονομισμάτων (Καταμετρητές) τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται από την εταιρεία και την ελληνική νομοθεσία. Απαραίτητα Προσόντα: Άδεια Υπηρεσιών Ασφαλείας (security), Απολυτήριο Λυκείου, Βασικές γνώσεις αγγλικών, Βασικές γνώσεις Η/Υ, Πολύ καλή φυσική κατάσταση, Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις με ικανότητα Ι1 (για τους άνδρες υποψηφίους) και Επαγγελματικό Δίπλωμα οδήγησης (για Οδηγούς). Η εταιρεία προσφέρει μόνιμη απασχόληση, ανταγωνιστικό μισθό (μισθός+πλήρη ασφάλιση ΙΚΑ+bonus), πρόσθετη ασφάλιση επαγγελματικού κινδύνου, σύγχρονο περιβάλλον εργασίας με δυνατότητες εξέλιξης, συνεχή εκπαίδευση. Κωδικός θέσης: CDART 05-14. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλ.: 210-289.63.00

Σεμινάριο αγγλικών 40 ωρών, για ανέργους και δημοσίους υπαλλήλους!

Έναρξη μαθημάτων 10 Ιουνίου
Μετά την απόλυτη επιτυχία της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου σεμιναρίων, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών μας συνεχίζει με την διοργάνωση νέου σεμιναρίου 40 ωρών για ανέργους και δημοσίους υπαλλήλους για την απόκτηση των αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων TOIEC επιπέδων Β2 και C1. Η τιμή εξετάστρων για όσους διαθέτουν κάρτα ανεργίας είναι 15ευρω και εξακολουθεί επίσης η προνομιακή τιμή σε δίδακτρα και εξέταστρα για τους δημοσίους υπαλλήλους. Έναρξη μαθημάτων 10 Ιουνίου. Πληροφορίες καθημερινά στο τηλ. 2651024945, 6-9 το απόγευμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:27 προσλήψεις εργατοτεχνιτών και συντηρητών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Μέχρι αύριο Παρασκευή οι αιτήσεις!!!
Πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού κατηγοριών ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες του υποέργου «Δυτική Στοά και λοιπά μνημεία Ιερού Δωδώνης (Ναός Διώνης, Ναός Θέμιδας, Ναός Αφροδίτης και Ιερά Οικία)» του έργου «Προστασία Αποκατάσταση Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και των Μνημείων του Ιερού της Δωδώνης» Ν. Ιωαννίνων (Κωδικός ΣΑΕ 0148 με κωδικό αριθμό πράξης 2010ΣΕ01480141 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων). Οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν: Τρείς (3) θέσεις Τ.Ε. Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης, 12 θέσεις Δ.Ε. Τεχνικοί Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης, 10 θέσεις Υ.Ε. Ειδικευμένοι εργάτες και δύο (2) θέσεις Δ.Ε. Εργατοτεχνίτες. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, νομίμως επικυρωμένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά (σε περίπτωση ταχυδρομικής υποβολής οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Ζητούνται οδηγοί-συνοδηγοί χρηματαποστολών από εταιρεία Security

Η Brink’s Cash &Valuable Services, με ηγετική θέση στην Παγκόσμια &Ελληνική αγορά, ζητά για το υποκατάστημα στα Ιωάννινα: Οδηγούς και συνοδηγούς Χρηματαποστολών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν: Άδεια Εργασίας για Προσωπικό Ασφαλείας (Απαραίτητη), Απολυτήριο Λυκείου, Λευκό Ποινικό Μητρώο και εκπληρωμένη στρατιωτική θητεία. Η εταιρεία παρέχει πλήρη /μερική απασχόληση, συνεχή εκπαίδευση και προοπτική εξέλιξης σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο περιβάλλον εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στέλνουν τα βιογραφικά τους σημειώματα επισυνάπτοντας μία πρόσφατη φωτογραφία τους στη διεύθυνση:Christos.Nastoulis@brinksinc.com

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ - Ζητείται Γραμματέας Ασφαλιστικού Γραφείου

Ο Όμιλος εταιριών International Life, ραγδαία αναπτυσσόμενος όμιλος στην παροχή ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, επιθυμεί να προσλάβει μια Γραμματέα για την περιοχή της Άρτας. Ως κύρια καθήκοντα θα έχει τη διαχείριση καθημερινής επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των πελατών, την τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών, την προετοιμασία προσφορών, τη διαχείριση αλληλογραφίας, την αρχειοθέτηση, την επεξεργασία επιστολών και τις εισπράξεις & διαχείριση ταμείου. Η κατάλληλη υποψήφια θα πρέπει να διαθέτει: Διετή τουλάχιστον προϋπηρεσία σε ίδια θέση, πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή και Απολυτήριο Λυκείου, πολύ καλή γνώση MS Office και Αγγλικών, οργανωτικές ικανότητες και ομαδικό πνεύμα, ευχέρεια στη γραπτή και προφορική επικοινωνία, καλή εμφάνιση με δυναμικό και ενθουσιώδη χαρακτήρα, ηλικία 24-39 ετών, μεταφορικό μέσο (υποχρεωτικά), εμπειρία σε ταμείο (επιθυμητή). Ο Όμιλος προσφέρει: άριστο εργασιακό περιβάλλον, συνεχή εκπαίδευση, προοπτικές εξέλιξης και ομαδική Ασφάλιση. Οι ενδιαφερόμενες που πληρούν τα παραπάνω και επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο περιβάλλον εργασίας, παρακαλούνται να υποβάλλουν πλήρες βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα στο FAX: 210-8119192, υπόψη κ. Νίκου Παπαναστασόπουλου. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το210-811.9000

Υπεύθυνο πωλήσεων στα Γιάννενα ζητά η POWER HEALTH

Η POWER HEALTH HELLAS AEBE, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο του φαρμακείου, στον τομέα των Φυσικών Προϊόντων Υγείας, ζητά να προσλάβει υπεύθυνο πωλήσεων με έδρα τα Ιωάννινα. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει δυναμική προσωπικότητα, με οργανωτικές και επικοινωνιακές ικανότητες, καθώς και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Να λειτουργεί με πρωτοβουλία, με ομαδικό πνεύμα συνδυάζοντας την υπευθυνότητα με τη συνέπεια και τη μεθοδικότητα. Απαραίτητα προσόντα: 1) Προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών σε αντίστοιχη θέση στο χώρο του Φαρμακείου, 2) Πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ, θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν, 3) Άριστη γνώση υπολογιστικών συστημάτων και Αγγλικών, 4) Ηλικίας έως 35 ετών και 5) Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Η εταιρεία προσφέρει: Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών (μισθός, προμήθειες, αυτοκίνητο, κινητό, laptop, ιδιωτική ομαδική ασφάλιση), δυνατότητα για καριέρα στον πλέον αναπτυσσόμενο τομέα προϊόντων υγείας και συνεχή εκπαίδευση. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλ.: 210-28.21.500

Όλες οι νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ιωαννίνων

Το EpirusGate, σας παρουσιάζει σήμερα όλες τις νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας που είναι καταχωρημένες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στο νομό Ιωαννίνων. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και σημειώνοντας τους κωδικούς των θέσεων (ο 12ψήφιος ή και μεγαλύτερος αριθμός ακριβώς πριν την ειδικότητα) που σας ενδιαφέρουν να πάτε σήμερα κιόλας στον ΟΑΕΔ των Ιωαννίνων, ώστε να προχωρήσετε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Αναλυτικά όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, είναι οι εξής: