Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Προσπάθησε να εισάγει 60 κιλά κάνναβης και τον συνέλαβαν στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων!

Έναν 28χρονο Αλβανό συνέλαβαν στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων οι Αρχές, για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.Ειδικότερα, και στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών στη χώρα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας εντόπισαν σε δασώδη περιοχή της περιοχής, 4 άτομα που είχαν εισέλθει πεζοί παράνομα στον Ελλάδικό χώρο.Από την έρευνα που ακολούθησε στο σημείο της σύλληψης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν κάνναβη βάρους σχεδόν 60 κιλών.Οι ναρκωτικές ουσίες και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Δήλωση Αντώνη Μπέζα για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Θεσπρωτία

Ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη Θεσπρωτία,έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Θέλω πρώτα να συγχαρώ και δημόσια τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πιτούλη και τους τρεις Δημάρχους, τον κ. Λώλο, την κα Μπραΐμη και τον κ. Παππά, που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά ή επανεκλέχθηκαν και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και καλή θητεία. Είναι αυτονόητο ότι θα είμαστε συνεργάτες, όπως οφείλουμε, στην κοινή προσπάθεια για τη Θεσπρωτία.Όσον αφορά στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, είναι νομίζω ξεκάθαρο ότι από τη Θεσπρωτία δεν υπάρχει μήνυμα «ανατροπής» αλλά διόρθωσης της πορείας μας, ώστε να αποκατασταθούν αδικίες που έγιναν στον αγώνα μας να αποτρέψουμε τα χειρότερα.Ευχαριστώ όλες και όλους, για το ήπιο κλίμα μέσα στο οποίο εξελίχθηκε η προεκλογική περίοδος και η εκλογική διαδικασία.Ευχαριστώ τους Θεσπρωτούς και τις Θεσπρωτές, που παρά τη δύσκολη συγκυρία, επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία, ώστε η χώρα να συνεχίσει να κινείται με σταθερά βήματα μπροστά».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ - Πού έλαβαν η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ τα χαμηλότερα και τα υψηλότερα ποσοστά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ: 2ος καλύτερος ο Νομός Άρτας και 9ος ο Νομός Ιωαννίνων!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές τα ποσοστά του στην περιφέρεια, ενώ τα μικρότερα ποσοστά τα έλαβε σε Πελοπόννησο και Βόρεια Ελλάδα. Το μεγαλύτερο ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ το έλαβε στον Νομό Κέρκυρας με 38,9%, ενώ αντίστοιχα η Ν.Δ. έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό της στην εκλογική περιφέρεια της Λακωνίας με 32,5%, ενώ καλές επιδόσεις είχε γενικότερα στην Πελοπόννησο. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ τα μεγαλύτερα ποσοστά του (άνω του 30%) τα έλαβε εκτός από την Κέρκυρα, στην Άρτα με 34,75%, στο Ηράκλειο με 33,85%, στην Αχαΐα με 33,63%, στη Βοιωτία με 32,7%, στη Λευκάδα με 32,55%, στη Ζάκυνθο με 32,4%, στα Χανιά με 32,2% και στα Ιωάννινα με 31,95%. Η Ν.Δ. τα υψηλότερα ποσοστά (άνω του 30%) τα έλαβε εκτός από τη Λακωνία, στην Καστοριά με 32,05%, στη Μεσσηνία με 31,15%, στην Ευρυτανία και στη Χίο με 30,9% και στον Έβρο με 30,4%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ τα έλαβε στη Ροδόπη με 9,78%, στην Ξάνθη με 17,25%, στον Έβρο με 17,4%, στη Δράμα με 17,5%, στα Γρεβενά με 18,6%, στην Καστοριά με 18,7% και στη Λακωνία με 19,05%, ενώ αντίστοιχα, τα χαμηλότερα ποσοστά η Ν.Δ. τα έλαβε στο Νομό Ηρακλείου με 16,02%, στη Ροδόπη με 17,05%, στο Ρέθυμνο με 17,75%, στην Κέρκυρα με 17,8%, στην Ξάνθη με 18,8%, στη Βοιωτία με 18,95% και στην Εύβοια με 19,8%.

ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ - Πού έλαβαν η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ τα χαμηλότερα και τα υψηλότερα ποσοστά

Το μεγαλύτερο ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο το έλαβε στον Νομό Άρτας με ποσοστό 32,68%, που είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το 26,60% που συγκέντρωσε πανελλαδικά το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Σταθερά πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό του κόμματος κινήθηκαν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και στους υπόλοιπους Νομούς της Ηπείρου, καθώς έλαβε στο Νομό Ιωαννίνων ποσοστό 31,29%, στο Νομό Πρέβεζας ποσοστό 28,84% και στο Νομό Θεσπρωτίας ποσοστό 27,48%. Δηλαδή ακόμη και στο Νομό Θεσπρωτίας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε στην Ήπειρο το χαμηλότερο ποσοστό του, αυτό ήταν μία περίπου μονάδα πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό του κόμματος! Το ίδιο ισχύει και για τη Ν.Δ. αφού και στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου τα ποσοστά της ήταν πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό του κόμματος (22,71%). Και η Ν.Δ. το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ήπειρο το έλαβε στον Νομό Άρτας, όπου έπιασε το 27,66%. Το ίδιο υψηλά ήταν τα ποσοστά της στους Νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, όπου έλαβε 27,39% και 27,26% αντίστοιχα, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό της Ν.Δ. στην Ήπειρο καταγράφηκε στο Νομό Ιωαννίνων, όπου έλαβε ποσοστό 25,58%.

Πόσες έδρες θα έπαιρναν τα κόμματα αν είχαμε χθες βουλευτικές εκλογές;

Από την αναγωγή των ποσοστών των κομμάτων σε συνθήκες εθνικών εκλογών, οι έδρες που θα εξέλεγαν τα κόμματα -με τα ποσοστά των ευρωεκλογών- θα ήταν οι εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 130 (με το μπόνους 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα)
Νέα Δημοκρατία: 70
Χρυσή Αυγή: 28
Ελιά/ ΠΑΣΟΚ: 24
Το Ποτάμι: 20
ΚΚΕ: 18
ΑΝ.ΕΛ.: 10

Η ίδρυση Εκκλησιαστικού Μουσείου στην Πρέβεζα έρχεται ξανά στην επικαιρότητα

Η ίδρυση Εκκλησιαστικού Μουσείου στην Πρέβεζα έρχεται ξανά στην επικαιρότητα και σύμφωνα με πληροφορίες στις σκέψεις του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ. Χρυσοστόμου, είναι η δημιουργία θρησκευτικού μουσείου, το οποίο θα ενταχθεί σε ένα πλαίσιο γενικότερης προσπάθειας ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή μας. Να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια έγινε η αναπαλαίωση του κτιρίου δίπλα στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους, που είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Πρέβεζας στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης για την ίδρυση μουσείου. Για το θέμα να θυμίσουμε είχε τοποθετεί και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα», ο οποίος αναφέρει ότι η ίδρυση του εν λόγω μουσείου, θα αναδείξει την πλούσια εκκλησιαστική κληρονομιά της Πρέβεζας σε ιερές εικόνες, χειρόγραφα, σκεύη κλπ, την οποία κληροδότησαν οι πρόγονοί μας επί σειρά αιώνων.

Τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό διαπραγματεύεται ο Γιαννιώτης, Χρήστος Μπούρμπος

Προσφυγή κατά της ομάδας του ΟΦΗ στον οποίο αγωνίζεται τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια κατέθεσε ο 30χρονος Γιαννιώτης αμυντικός, Χρήστος Μπούρμπος, καθώς οι οφειλές του ΟΦΗ προς τον ίδιο, φτάνουν τις 320 χιλ. ευρώ. Ο έμπειρος αμυντικός κατέθεσε προσφυγή και πέρα από την διασφάλιση των χρημάτων του ζητάει και την ελευθερία του καθώς έχει ήδη στα χέρια του πρόταση από τον Παναθηναικό και εφόσον κερδίσει την προσφυγή θα συνεχίσει την καριέρα του εκτός απροόπτου στο τριφύλλι. Η καλή παρουσία του Γιαννιώτη αμυντικού στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε και η ανάδειξη του ως ένα από τα καλύτερα μπακ στην θέση του στην Σουπερ Λίγκα έκαναν αρκετές ομάδες να δείξουν ενδιαφέρον μεταξύ των οποίων και οι Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης. Ωστόσο φαίνεται ότι η πρόταση που έκανε «κλικ» στον παίκτη ήταν αυτή του Παναθηναικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπούρμπος έχει μιλήσει με τους ανθρώπους των πρασίνων και τους έχει ενημερώσει για τις κινήσεις του ώστε να μείνει ελεύθερος και να υπογράψει. Ο Παναθηναϊκός είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε αναζήτηση ενός δεξιού μπακ καθώς φαίνεται πως ο Γιάννης Αναστασίου δεν υπολογίζει στις βασικές του επιλογές τον Μαρινάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ-Πόσα χρήματα κερδίζει και τι έξτρα μπόνους έχει ένας ευρωβουλευτής

Χθες ψηφίζαμε και για την ευρωβουλή και όλοι λίγο-πολύ μαζί με το κόμμα που έχουμε αποφασίσει να ψηφίσουμε, έχουμε και μερικούς σταυρούς να βάλουμε. Πόσα ξέρουμε όμως για τους ευρωβουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν στις Βρυξέλλες; Τι μισθό παίρνει και τι έξτρα μπόνους έχει ο καθένας από αυτούς; Πάμε σιγά-σιγά να ξετυλίξουμε το... κουβάρι με το τι αποκομίσει από μια πενταετή θητεία ο κάθε ευρωβουλευτής! Ο μισθός του ευρωβουλευτή είναι καθαρά ανά μήνα 6.200 ευρώ. Επιπλέον όμως για κάθε μέρα εργασίας του, αποζημιώνεται και με ακόμα 304 ευρώ (καθαρά). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ευρωβουλευτής εισπράττει 304 ευρώ για κάθε εργάσιμη μέρα του μήνα, ήτοι ένας συνεπής ευρωβουλευτής, που απουσιάζει από τη Βουλή μόνο τα Σαββατοκύριακα, μπορεί να εισπράττει περί τις 12.800 ευρώ μηνιαίως!!! Επίσης, προβλέπονται και άλλες 4.000 ευρώ μηνιαίως για έξοδα γραφείου στη χώρα προέλευσης τα οποία καταβάλλονται απευθείας στον λογαριασμό του ευρωβουλευτή. Ο κάθε ευρωβουλευτής έχει στη διάθεση του 21.000 ευρώ μηνιαίως (μεικτά) για την αμοιβή των συνεργατών του. Επίσης δικαιούνται ποσό 5.000 ευρώ για αμοιβές συνεργατών στη χώρα προέλευσης. Στην Ελλάδα, έχουν και τα προνόμια των βουλευτών, όσον αφορά τη διάθεση συνεργατών και αστυνομικού. Τέλος, στα γραφεία τους στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο, δύναται να απασχοληθούν νέοι μέσω προγραμμάτων Stage. Η ευρωβουλή τους έχει πάντα διαθέσιμο όχημα και οδηγός για τις μετακινήσεις τους από το αεροδρόμιο ή το σπίτι προς το Κοινοβούλιο και αντίστροφα. Το ευρωκοινοβούλιο τους καταβάλλει το κόστος της αεροπορικής μετακίνησης ανάλογα με το boarding pass και την απόσταση του ταξιδιού. Τους καλύπτει θέση μπίζνες ουσιαστικά για κάθε μετακίνηση από τις Βρυξέλλες προς τη χώρα τους και αντίστροφα. Κάθε ευρωβουλευτής μπορεί να προσκαλεί στις Βρυξέλλες 110 άτομα ετησίως, με αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή να καλύπτονται από το Κοινοβούλιο. Σε πέντε χρόνια θητείας, μπορεί να μεταφέρει ως και 550 άτομα, λειτουργώντας ως ένα μικρό ταξιδιωτικό πρακτορείο με έναν προορισμό!

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ:Ανακοίνωση της παράταξης του Γαβριήλ Παπαναστασίου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Συγχαίρουμε τον Βασίλη Σπύρου το νέο Δήμαρχο Ζαγορίου για την επιτυχία τη δική του και της παράταξής του. Του ευχόμαστε χωρίς ίχνος πικρίας κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και δεσμευόμαστε ότι θα ασκήσουμε γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση για το συμφέρον και το καλό του Ζαγορίου.Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους τους πολίτες του Ζαγορίου που έκριναν θετικά την παράταξή και το πρόγραμμά μας και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ και όλους όσοι δεν μας ψήφισαν, γιατί με τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία δήλωσαν παρόντες στην πιο μεγάλη απόφαση για τον τόπο μας.Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας από άλλες παρατάξεις, οι οποίοι υπερβαίνοντας διαχωριστικές γραμμές και κόμματα και πιστεύοντας στην ειλικρίνεια μας τίμησαν με την ψήφο τους στον Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών.Από το Σεπτέμβριο τηρώντας απαρέγκλιτα την υπόσχεσή μας, θέτουμε τον εαυτό μας στην διάθεση ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ από τη θέση που μας έταξε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεσμευόμενοι να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία και την ευημερία του τόπομας.
ΖΑΓΟΡΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Η εκτίμηση του epirusgate για την κατανομή των εδρών στην παράταξη του Θωμά Μπέγκα

Ανατροπές στις έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων θα φέρει το εκλογικό αποτέλεσμα.Σύμφωνα με την εκτίμηση του epirusgate,η παράταξη του Θωμά Μπέγκα,θα λάβει τέσσερις έδρες στην Ανατολή.Η παρακάτω εκτίμηση της συντακτικής μας ομάδας,παρουσιάζεται με κάθε επιφύλαξη και κατά την εκτίμηση μας,παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χάσει την έδρα στο Δ.Δ. Μπιζανίου η "Δημοτική Πρωτοπορία" και να την κερδίσει η παράταξη του Λάζαρου Νάτση,όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει από την προηγούμενη εβδομάδα,λόγω των υψηλών ποσοστών που έλαβε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Διακοπή κυκλοφορίας στην επ. οδό Αμφιθέας - Αγ. Μαρίνα - Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων) Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται πως από την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό 1α από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 8+500, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής του έργου "Βελτίωση επαρχιακής οδού 1α από κόμβο Αμφιθέας - Αγ. Μαρίνα - Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης".Παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί να ακολουθούν με συνέπεια την εργοταξιακή σήμανση που έχει τοποθετηθεί, και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των οδηγών και να αποφευχθούν ατυχήματα.

Μόνο μία ψήφο κέρδισε επιπλέον στην Παμβώτιδα ο Νίκος Γκόντας!

Από τους 2.707 της πρώτης Κυριακής, χθες έφτασε στους... 2.708!!!

Μεγάλο εκλογικό πλήγμα είχε δεχτεί την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών στην Παμβώτιδα η παράταξη του Νίκου Γκόντακαι όλη την προηγούμενη εβδομάδα έδινε σκληρή μάχη για να καλύψει την ψαλίδα των 797 ψήφων διαφορά που τη χώριζαν από αυτή του Θωμά Μπέγκα. Λογικό ήταν μεγάλο βάρος του προεκλογικού αγώνα της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας να είχε πέσει στην Εκλογική Περιφέρεια Παμβώτιδας, όμως όπως φάνηκε από τα χθεσινά αποτελέσματα, οι προσπάθειες που έκαναν δεν έπιασαν τόπο αφού στο β' γύρο απέφεραν μόλις... μία (1) ψήφο! Έτσι λοιπόν, η παράταξη του Ν. Γκόντα, από τους 2.707 ψήφους που έλαβε την α' Κυριακή στην Παμβώτιδα, στο β' γύρο πήρε μόλις 2.708 ψήφους! Δηλαδή μόλις μία ψήφο παραπάνω! Αντίθετα, η παράταξη του Θ. Μπέγκα, όχι μόνο διατήρησε στην Παμβώτιδα το ισχυρό εκλογικό της προβάδισμα αλλά κατάφερε να το αυξήσει, αφού από τους 3.504 ψήφους που πήρε την α' Κυριακή, χθες στο β' γύρο έφτασε τους 3.838, αυξάνοντας τη δύναμή της κατά 334! Έτσι λοιπόν, αντί να κλείσει (υπέρ του Ν.Γκόντα) στο β' γύρο η ψαλίδα των 797 ψήφων, αυτή άνοιξε (υπέρ του Θ. Μπέγκα), φτάνοντας τη διαφορά στους 1.130!!!

Χτύπησε "κόκκινο" η αποχή στο δήμο Κόνιτσας με ποσοστό που άγγιξε το 60%!

Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η αποχή στο χθεσινό β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στους δήμους του νομού Ιωαννίνων. Το υψηλότερο ρεκόρ καταγράφηκε στο δήμο Κόνιτσας, όπου η αποχή άγγιξε το 60%. Αντίθετα στο 40% κυμάνθηκε στο δήμο Μετσόβου. Αναλυτικά ανά δήμο τα στοιχεία της αποχής, έχουν ως εξής:
Στο δήμο Κόνιτσας καταγράφηκε ποσοστό αποχής 59,51% καθώς από τους 13.124 εγγεγραμμένους χθες ψήφισαν οι 5.314.
Στο δήμο Δωδώνης καταγράφηκε ποσοστό αποχής 48,34%, καθώς από τους 20.443 εγγεγραμμένους χθες ψήφισαν οι 10.561.
Στο δήμο Ζαγορίου καταγράφηκε ποσοστό αποχής 44,34% καθώς από τους 8.699 εγγεγραμμένους χθες ψήφισαν οι 4.786.
Στο δήμο Ζίτσας καταγράφηκε ποσοστό αποχής 41,24% καθώς από τους 20.378 εγγεγραμμένους χθες ψήφισαν οι 11.975.
Στο δήμο Μετσόβου καταγράφηκε ποσοστό αποχής 40,21% καθώς από τους 10.162 εγγεγραμμένους χθες ψήφισαν οι 6.035.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ- Που κέρδισε και που έχασε ο Νίκος Γκόντας

Μπορεί οι εκλογές του 2014 στο δήμο Ιωαννιτών να πέρασαν στην ιστορία και ο Νίκος Γκόντας να έχασε τη μάχη για τη δημαρχία της πόλης, όμως είναι πραγματικά χρήσιμο να δούμε σε ποιες Εκλογικές Περιφέρειες κέρδισε και σε ποιες υστέρησε στις επιμέρους μάχες. Ο Ν. Γκόντας μπορεί να έχασε τις χθεσινές εκλογές στο δήμο Ιωαννιτών με ποσοστό 42,61%, όμως είχε το μεγαλύτερο ποσοστό του στην Εκλογική Περιφέρεια Περάματος με ποσοστό 46,63% (1.404 ψήφοι) και στην Εκλογική Περιφέρεια Ανατολής με ποσοστό 45,61% (1.695 ψήφοι). Αντίθετα, ποσοστά κάτω από το συνολικό του ποσοστό (42,61%), κατέγραψε στην Εκλογική Περιφέρεια Ιωαννίνων με ποσοστό 42,21% (10.657 ψήφοι), στην Εκλογική Περιφέρεια Μπιζανίου με ποσοστό 41,92% (1.108 ψήφοι), στην Εκλογική Περιφέρεια Παμβώτιδας με ποσοστό 41,37% (2.708 ψήφοι) και στην Εκλογική Περιφέρεια Νήσου με ποσοστό 33,98% (122 ψήφοι).

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ -Που κέρδισε και που έχασε ο Θωμάς Μπέγκας

Μπορεί οι εκλογές του 2014 στο δήμο Ιωαννιτών να πέρασαν στην ιστορία και οΘωμάς Μπέγκας να είναι από χθες ο νέος δήμαρχος της πόλης, όμως είναι πραγματικά χρήσιμο να δούμε σε ποιες Εκλογικές Περιφέρειες κέρδισε και σε ποιες υστέρησε στις επιμέρους μάχες. Ο Θωμάς Μπέγκας μπορεί να κέρδισε τις χθεσινές εκλογές στο δήμο Ιωαννιτών με ποσοστό 57,39%, όμως είχε το μεγαλύτερο ποσοστό του στην Εκλογική Περιφέρεια της Νήσου με ποσοστό 66,02% (237 ψήφοι). Ακολούθησαν κατά σειρά, η Εκλογική Περιφέρεια Παμβώτιδας με ποσοστό 58,63% (3.838 ψήφοι), η Εκλογική Περιφέρεια Μπιζανίου με ποσοστό 58,08% (1.535 ψήφοι) και η Εκλογική Περιφέρεια Ιωαννίνων με ποσοστό 57,79% (14.589 ψήφοι). Αντίθετα, ποσοστά κάτω από το συνολικό του ποσοστό (57,39%), κατέγραψε στην Εκλογική Περιφέρεια Ανατολής με ποσοστό 54,39% (2.021 ψήφοι) και στην Εκλογική Περιφέρεια Περάματος με ποσοστό 53,37% (1.607 ψήφοι).

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-Στο 33,03% η αποχή!!!

Ελαφρώς ανεβασμένη κατά 3,5% ήταν τη δεύτερη Κυριακή η αποχή στο δήμο Ιωαννιτών. Σχεδόν ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους στον πρώτο δήμο της Ηπείρου, απείχε από τη χθεσινή διαδικασία, αφού προτίμησε να μην ψηφίσει. Συνολικά από τους 71.291 εγγεγραμμένους, χθες ψήφισαν οι 47.745, κατά 1.754 λιγότεροι.

Ποιοι εκλέχτηκαν δήμαρχοι σε όλη την Ήπειρο για την επόμενη πενταετία!

Άλλαξαν χέρια οι 13 από τους 18 δήμους!

Αλλάζει σε μεγάλο βαθμό ο αυτοδιοικητικός χάρτης της Ηπείρου, αφού έχουμε αλλαγή σκυτάλης στους 13 από τους 18 δήμους. Αναλυτικά οι νέοι δήμαρχοι αλλά και όσοι επανακλέχτηκαν ανά δήμο είναι οι εξής:
Δήμαρχος Αρταίων εκλέχτηκε στο β' γύρο οΧρήστος Τσιρογιάννης,
Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκωνεπανεκλέχτηκε από τον α' γύρο ο Γιάννης Σεντελές με ποσοστό: 87,70%,
Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκηεκλέχτηκε από τον α' γύρο ο Περικλής Μίγδος με ποσοστό: 58,21%,
Δήμαρχος Δωδώνης εκλέχτηκε στο β' γύρο ο Χρήστος Ντακαλέτσης,
Δήμαρχος Ζαγορίου εκλέχτηκε στο β' γύρο ο Βασίλης Σπύρου,
Δήμαρχος Ζηρού εκλέχτηκε στο β' γύρο ο Νίκος Καλαντζής,
Δήμαρχος Ζίτσας εκλέχτηκε στο β' γύρο ο Μιχάλης Πλιάκος,
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας εκλέχτηκε στο β' γύρο ο Γιάννης Λώλος,
Δήμαρχος Ιωαννίνων εκλέχτηκε στο β' γύρο ο Θωμάς Μπέγκας,
Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων εκλέχτηκε στο β' γύρο ο Μαρίνος Γαρνέλης,
Δήμαρχος Κόνιτσας εκλέχτηκε στο β' γύρο ο Ανδρέας Παπασπύρου,
Δήμαρχος Μετσόβου εκλέχτηκε στο β' γύρο ο Κώστας Τζαφέας,
Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά επανεκλέχτηκε από τον α' γύρο ο Στάθης Γιαννούλης με ποσοστό: 55,28%,
Δήμαρχος Πάργας εκλέχτηκε στον α' γύρο ο Αντώνης Νάστας με ποσοστό: 64,48%
Δήμαρχος Πρέβεζας επανεκλέχτηκε στο β' γύρο ο Χρήστος Μπαΐλης,
Δήμαρχος Πωγωνίου επανεκλέχτηκε από τον α' γύρο ο Κώστας Καψάλης με ποσοστό: 53,63%,
Δήμαρχος Σουλίου επανεκλέχτηκε από τον α' γύρο η Σταυρούλα Μπραΐμη με ποσοστό: 51,05%,
Δήμαρχος Φιλιατών εκλέχτηκε από τον α' γύρο ο Σπύρος Παππάς με πο

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ-Τα τελικά αποτελέσματα στο Νομό Θεσπρωτίας

Σε 163 επι συνόλου 163 Εκλ. Τμημάτων
1. 
 ΣΥΡΙΖΑ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ7.47927,48%
2. 
 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ7.41927,26%
3. 
 ελιά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ελιά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ3.28712,08%
4. 
 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ1.7856,56%
5. 
 ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ1.6626,11%
6. 
 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ1.3955,13%
7. 
 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ6032,22%
8. 
 ΛΑ.Ο.Σ.
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΛΑ.Ο.Σ.5522,03%
9. 
 ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ3571,31%
10. 
 ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ3441,26%
11. 
 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ3221,18%
12. 
 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.2390,88%
13. 
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ2280,84%
14. 
 έλληνες ευρωπαίοι πολίτες
Αποτελέσματα Υποψηφίων έλληνες ευρωπαίοι πολίτες1900,70%
15. 
 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ1740,64%
16. 
 ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.)
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.) 1610,59%
17. 
 ΓΕΦΥΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΓΕΦΥΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!1370,50%
18. 
 Αγροτικό.Κτηνοτροφικό.Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ)
Αποτελέσματα Υποψηφίων Αγροτικό.Κτηνοτροφικό.Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ)1320,49%
19. 
 ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ1100,40%
20. 
 ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΚΟΙΝΩΝΙΑ920,34%
21. 
 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ740,27%
22. 
 Σοσιαλιστικό Κόμμα
Αποτελέσματα Υποψηφίων Σοσιαλιστικό Κόμμα730,27%
23. 
 ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία600,22%
24. 
 κοινωνία αξιών
Αποτελέσματα Υποψηφίων κοινωνία αξιών440,16%
25. 
 Ο.Κ.Δ.Ε.
Αποτελέσματα Υποψηφίων Ο.Κ.Δ.Ε.390,14%
26. 
 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ330,12%
27. 
 Δημοσθένης Βεργής Έλληνες ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
Αποτελέσματα Υποψηφίων Δημοσθένης Βεργής Έλληνες ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ300,11%
28. 
 ΣΧΕΔΙΟ Β
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΣΧΕΔΙΟ Β290,11%
29. 
 ΟΑΚΚΕ-Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΟΑΚΚΕ-Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ240,09%
30. 
 ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ230,08%
31. 
 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ180,07%
32. 
 Ε.Ε.Κ. ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Αποτελέσματα Υποψηφίων Ε.Ε.Κ. ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ170,06%
33. 
 ΚΟΛΛΑΤΟΣ-ΑΝΕΞ. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-Οικολογικό Ελληνικό
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΚΟΛΛΑΤΟΣ-ΑΝΕΞ. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-Οικολογικό Ελληνικό160,06%
34. 
 ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ160,06%
35. 
 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ150,06%
36. 
 ΔΡΑΧΜΗ
Αποτελέσματα Υποψηφίων ΔΡΑΧΜΗ140,05%
37. 
 Α.Σ.Κ.Ε.
Αποτελέσματα Υποψηφίων Α.Σ.Κ.Ε.120,04%