Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Νέα δεδομένα από την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ποιότητας,στο λιμάνι της Πρέβεζας!

Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν αλλά και τις προοπτικές που δημιουργούνται από την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ποιότητας ΙSO-9001:2008 στο λιμάνι της Πρέβεζας παρουσίασε ο μελετητής Γεώργιος Παπουτσόγλου σε ημερίδα που διοργάνωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας στην αίθουσα της Θεοφανείου. H ασφαλής μεταφορά των χύδην (χύμα) προιόντων που διακινούνται κατά κόρον από το λιμάνι της Πρέβεζας αποτελεί τον βασικό πυρήνα του ΙSO, ενώ με τη διευθέτηση της παραμέτρου αυτής, επιτυγχάνεται αναβάθμιση και σε θέματα που αφορούν την αποφυγή της ρύπανσης της θάλασσας αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων. Η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παρθενία Καζάκου ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στην ημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια για την αναβάθμιση του εμπορικού λιμανιού και την προσέλκυση περισσότερων φορτηγών πλοίων θα συνεχιστεί. Μέχρι σήμερα ουσιαστικά η φορτοεκφόρτωση χύδην προϊόντων γινόταν χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο ωστόσο μετά την πιστοποίηση η οποία, σύμφωνα με τον κ.Παπουτσόγλου είναι μεν υποχρεωτική ωστόσο αποτελεί και επιλογή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τα δεδομένα αλλάζουν. Μάλιστα ο κ.Παπουτσόγλου δήλωσε διατεθειμένος να βοηθήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και στον

Ο Κώστας Νουτσόπουλος υποψήφιος με τον Λάζαρο Νάτση και τους "Πολίτες για την Ανατροπή"

Γεννήθηκε στο Αμπελοχώρι (Σκλούπο) Ιωαννίνων και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Φοίτησε στη Ζωσιμαία Σχολή και στη συνέχεια σπούδασε στη Σχολή Εργοδηγών Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Μετείχε στο Δημοκρατικό κίνημα από σπουδαστής, όντας στέλεχος της Νεολαίας Λαμπράκη. Με την επιβολή της Δικτατορίας του Απρίλη του 1967, δικάστηκε και φυλακίστηκε δύο φορές από το Έκτακτο Στρατοδικείο Ιωαννίνων και στη συνέχεια αποβλήθηκε από όλες τις Σχολές της Ελλάδας, Δημόσιες και Ιδιωτικές. Εργάστηκε στη ΔΕΗ ως Τοπογράφος στην κατασκευή Υδροηλεκτρικών έργων. Σήμερα είναι συνταξιούχος. Διατέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του συλλόγου Απανταχού Αμπελοχωριτών, καθώς επίσης και αντιπρόσωπος της ΕΤΕ/ΔΕΗ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και μέλος του Δ.Σ. του ΤΕΣ/ΔΑΥΕ/ΔΕΗ. Ασχολείται με την τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού από το 1978. Από το 2011 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων.

Πήξαμε στις εκλογικές ειδήσεις!!!

12 Ιουνίου αρχίζει το Μουντιάλ - Στη ΝΕΡΙΤ από τις 19:00 μέχρι και τις 04:00 οι μεταδόσεις

Από την Πέμπτη 12 Ιουνίου ως και τον μεγάλο τελικό της Κυριακής 13 Ιουλίου, η ΝΕΡΙΤ θα είναι παρούσα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Οι αγώνες διεξάγονται -σε ώρα Ελλάδος- στις 19:00, στις 22:00 και στις 01:00 (υπάρχει κι ένα ματς στις 04:00 τα χαράματα, Ιαπωνία – Ακτή Ελεφαντοστού για τον όμιλο της Εθνική μας), άρα η «Ωρα Μουντιάλ» θα ξεκινά στις 18:00, θα συνεχίζεται μετά τη λήξη του πρώτου ματς και πριν την έναρξη του δεύτερου (21:00 με 22:00), θα συνεχίεται μετά τη λήξη αυτού, τα μεσάνυχτα, και η βραδιά θα κλείνει με τη μετάδοση του αγώνα στις 01:00. Οι μεταδόσεις των αγώνων της Εθνικής είναι το Σάββατο 14 Ιουνίου στις 19:00 με την Κολομβία, την Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 01:00 με την Ιαπωνία και την Τρίτη 24 Ιουνίου στις 23:00 με την Ακτή Ελεφαντοστού. Οι αγώνες για την 3η και τελευταία αγωνιστική κάθε ομίλου διεξάγονται ίδια ημέρα και ώρα και ο αρχικός προγραμματισμός φέρνει την προβολή σε μαγνητοσκόπηση των αγώνων Αυστραλία – Ισπανία, Κροατία – Μεξικό, Κόστα Ρίκα – Αγγλία, Ιαπωνία – Κολομβία, Βοσνία – Ιράν, Ονδούρα – Ελβετία, ΗΠΑ – Γερμανία και Αλγερία – Ρωσία, από 23 ως και 26 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Ο Βασίλης Οικονόμου υποψήφιος με τους "Πολίτες για την Ανατροπή"

Στο πλευρό του Λάζαρου Νάτση για να αλλάξουμε τα Γιάννενα


Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1965 με καταγωγή από τα τα Μάρμαρα Ιωαννίνων.Τελείωσε το Δημοτικό στον Κατσικά Ιωαννίνων, οπού οι γονείς του Μαρία ήταν νηπιαγωγός και ο πατέρας μου Νικόλαος δάσκαλος.Σπούδασε στο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας και αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Ιωαννίνων.
Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός του ΤΕΙ Λαμίας και εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων.Είναι παντρεμένος με την Θεμελή Ζωή, με καταγωγή από το Ζωτικό Ιωαννίνων και πατέρας δύο παιδιών.
-Ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών ΤΕ Δημοσίων Υπαλλήλων(ΠΟΜΗΤΕΔΥ),
-Πρόεδρος του συλλόγου πτυχιούχων μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων από το 2004 έως σήμερα.
-Μέλος, οργανωτικός γραμματέας, γενικός γραμματέας της Ε.Γ. του Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων από το 2006 έως σήμερα.
-Μέλος, αντιπρόεδρος, γενικός γραμματέας της Επιστημονικής και επαγγελματικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών Ν. Ιωαννίνων (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.) 2005-2014.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για το αεροδρόμιο του Ακτίου

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για το αεροδρόμιο του Ακτίου σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων τον Απρίλιο του 2014. Σύμφωνα με αυτά, η αύξηση στις διεθνείς αφίξεις σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο το 2013, είναι μεγαλύτερη στο αεροδρόμιο του Ακτίου, ακόμη και από τη Μύκονο που είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Συγκεκριμένα, το Άκτιο καταγράφει αύξηση στη σχετική κατηγορία της τάξεως του 97.4% (διπλασιάστηκαν οι διεθνείς αφίξεις), την ώρα που μόνο το αεροδρόμιο της Σαντορίνης έχει υψηλότερο ποσοστό (141%).Οι υψηλοί στόχοι που έχει θέσει ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) για νέα ρεκόρ αφίξεων 18,5 εκατ. επισκεπτών και εσόδων 13 δισ. ευρώ - χωρίς τις αφίξεις κρουαζιέρας - το 2014, ενισχύονται από τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων εξωτερικού που για τον πρώτο τετράμηνο του 2014 εμφανίζονται αυξημένα κατά 30,1% στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Φωνή αντίστασης και ελπίδας η υποψηφιότητα του Γιάννη Καραγιάννη

Με το ψηφοδέλτιο της Όλγας Γεροβασίλη, ενάντια στις φιλελεύθερες πολιτικές


Δεδομένη θεωρούνταν από πολλούς η υποψηφιότητα του Γιαννιώτη οικονομολόγου-συγγραφέα, προερχόμενου από την ΑΚΟΑ και μέλους της τοπικής Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Καραγιάννη, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της Όλγας Γεροβασίλη. Θα είναι πολύτιμη η συνεισφορά του στην ανάταξη και ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή, αφού γνωρίζει όσο λίγοι, τα προβλήματα, τις προτεραιότητες αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου. Ταυτόχρονα, ο Γ. Καραγιάννης, δεσμεύεται να αγωνιστεί για να οικοδομηθούν στην Ήπειρο δομές κοινωνικής συμμετοχής και συνοχής, που θα διέπονται από όρους βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η αμεσότητα και η πολιτική διείσδυση που έχει και σε άλλους -πλην ΣΥΡΙΖΑ- πολιτικούς χώρους. Μπορεί να μην ζητήσει την ψήφο σας με τις... παραδοσιακές εκλογικές τακτικές του παρελθόντος, όμως όσοι επιλέξετε την Όλγα Γεροβασίλη για Περιφερειάρχη, θυμηθείτε να βάλετε τον ένα σταυρό στον αγωνιστή Γιάννη Καραγιάννη. Πραγματικά τον αξίζει!

ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΝΤΑΣ:Δριμεία επίθεση προς την απερχόμενη δημοτική αρχή από τον Κατσικά

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε χθες το βράδυ προς την απερχόμενη δημοτική αρχή από τον Κατσικά ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Νίκος Γκόντας χαρακτηρίζοντας την ως ανίκανη και επικίνδυνη να διαχειρίζεται την τύχη αυτής της πόλης και των κατοίκων της που την εμπιστεύτηκαν το 2010 και μέχρι τώρα την έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. ’’Μετά το σβήσιμο των φώτων, των περασμένων εκλογών έσβησαν και μαράζωσαν και τα χωρία όχι μόνο, του δήμου Παμβώτιδας, αλλά κι όλων των άλλων πρώην δήμων. Η εγκληματική αδιαφορία βασιλεύει παντού και η εγκατάλειψη έχει λάβει διαστάσεις ολέθριες για όσους κατοίκους έχουν απομείνει στις τοπικές κοινότητες. Ιδιαίτερα ο δήμος Παμβώτιδας που τους έδωσε την νίκη το 2010 βιώνει μέχρι τώρα την πλήρη εγκατάλειψη. Ούτε ένας από την δημοτική αρχή, ούτε μια φορά δεν επισκέφθηκε τον δήμο Παμβώτιδας και ούτε κανείς τους ασχολήθηκε με τα προβλήματά τους. Η εκπροσώπηση δεν είναι λεζάντα όπως την θέλουν, αλλά μια υποχρέωση προς όλους τους κατοίκους ανεξαρτήτως πολιτικής η κομματικής προέλευσης. Η Παμβώτιδα τους έδωσε την νίκη το 2010 και τώρα ήρθε η ώρα να την πάρει πίσω. Μόνο με τα λεφτά που χάθηκαν από τα ταμεία του δήμου, θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ελάχιστες απαιτήσεις που έχουν οι τοπικές κοινωνίες. θα μπορούσαν να κλείσουν λακκούβες, να αλλάξουν λάμπες, να στρώσουν ένα δρόμο. Δεν το έκαναν και δεν αποδείχτηκαν ανίκανοι μόνο αλλά και επικίνδυνοι,όσον αφορά την διοίκηση και την διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων. Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα τώρα άρχισαν να τάζουν και ανέγερση τζαμιού στην πόλη μας,που ως είναι γνωστό κατοικείται από

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Ο Σάββας Δημητριάδης υποψήφιος με τον Λάζαρο Νάτση

Να γίνει η τοπική αυτοδιοίκηση ασπίδα προστασίας των αδυνάτων ενάντια στις πολιτικές αποκλεισμού και περιθωριοποίησης.Είμαστε εδώ για την στήριξη των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα, δεν μπορούν να καλύψουν βασικές βιοτικές ανάγκες και απειλούνται άμεσα με κοινωνικό αποκλεισμό.Για αυτούς τους συμπολίτες μας η μέριμνα για την δωρεάν εξασφάλιση επαρκούς διατροφής, ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και αγαθών και υπηρεσιών όπως ρεύμα, νερό, υγεία, εκπαίδευση και πολιτισμό, αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα και δέσμευση, ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε με τις ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές και να ανατρέψουμε στην πράξη τα βάρβαρα νομοθετήματα της σημερινής κεντρικής εξουσίας.Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα
- Με συμμετέχοντες τους πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν, τις συλλογικότητες, τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, τους εργαζόμενους του Δήμου και τέλος με την ενεργό συμμετοχή των ίδιων των ανθρώπων που χρειάζονται τη στήριξη μας
- Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των πολιτών να συναποφασίζουν για θέματα που τους αφορούν. Τους θέλουμε μαζί μας, δίπλα στην προσπάθεια γιατί η γνώμη τους μετράει, τους θέλουμε μαζί μας για μην μένουν στο περιθώριο αλλά να είναι πρωταγωνιστές στη ζωή.
ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΚΑΡΗΣ:Ο Αλ. Καχριμάνης έχει αποδείξει ότι είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην Ήπειρο

Έντονο πολιτικό χρώμα έχουν οι περιφερειακές εκλογές και θα αποτελέσουν σταθμό στις πολιτικές εξελίξεις εκτίμησε, μιλώντας στην ΕΡΑ, ο υποψήφιος αντιπερειάρχης Βασίλης Τσίκαρης, που συμμετέχει στο συνδυασμό «Ήπειρος Ανατροπής» της Όλγας Γεροβασίλη. «Οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν σε κυβέρνηση και σε όλες τις κάλπες ένα σαφές μήνυμα: Μέχρι εδώ και μη παρέκει, σηκωθείτε και φύγετε γιατί δεν σας αντέχουμε άλλο», τόνισε. Σημείωσε, δε, ότι ο κόσμος στηρίζει τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλει την ανατροπή, παρότι μπορεί να μην έχει πειστεί απόλυτα. Ερωτηθείς για το νυν περιφερειάρχη, ανέφερε πως ο Αλ. Καχριμάνης έχει αποδείξει ότι είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην Ήπειρο, δήλωσε ότι αυτός συνέβαλε στην πώληση της «Δωδώνης» και έπαιξε ρόλο στην αλλαγή της διάρκειας για το φρέσκο γάλα και ακόμη χαρακτήρισε καταστροφική την πολιτική της περιφερειακής αρχής που φέρνει την Ήπειρο στην πρώτη θέση της φτώχειας και της ανεργίας. Τέλος, ο κ. Τσίκαρης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Όλγας Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως μόνον έτσι μπορεί να ανακοπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική και κατέληξε ότι η ‘Ήπειρος Ανατροπής» θα σκύψει ως περιφερειακή αρχή να δει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ:Αύριο η κεντρική ομιλία της Ελένης Παπαμιχαήλ

Δυναμικά συνεχίζει τον Πολιτισμένο Πολιτικό Διάλογο η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κόνιτσας «Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ».Αφήνει πίσω συντηρητικές τακτικές και μεθόδους, κάθε αντιπαλότητα και στείρα λαϊκίστικη συμπεριφορά. Δίνει «δείγμα γραφής» με πρωτοποριακό, επιστημονικό και σύγχρονο πολιτικό λόγο και κερδίζει το προβάδισμα και την υπεροχή στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.Κορύφωση η κεντρική ομιλία της επικεφαλής υποψήφιας Δημάρχου Ελένης Παπαμιχαήλ, την Παρασκευή 16 Μαΐου στις 9:00 το βράδυ στην Πλατεία Λαϊκής Αγοράς Κόνιτσας.Όλοι μαζί δίνουμε το Παρόν και στηρίζουμε τον Τόπο που θέλουμε να ΖΟΥΜΕ!

ΠΡΟΣΟΧΗ - Δεν θα ανακοινωθεί από την Περιφέρεια η σταυροδοσία των υποψηφίων το βράδυ των εκλογών!

ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ - Εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ. ορίζει ότι τα αποτελέσματα των υποψηφίων θα ανακοινωθούν μόνο από τα Πρωτοδικεία

Ξεχάστε ότι γνωρίζατε μέχρι σήμερα αναφορικά με τη σταυροδοσία των υποψηφίων στις εκλογές, καθώς το βράδυ της Κυριακής όσο κι αν περιμένετε δεν πρόκειται να μάθετε τους σταυρούς που καταλαμβάνουν οι υποψήφιοι σε δήμους και Περιφέρεια. Βραδιά δημοτικών και περιφερειακών εκλογών χωρίς τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας υποψηφίων δηλαδή, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών, με μια πρωτοφανή εγκύκλιο που εξέδωσε στο παρά πέντε πριν τις κάλπες, καθορίζει ότι μέχρι την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων από τα Πρωτοδικεία, καμιά Περιφέρεια της χώρας δεν θα δημοσιεύσει με κανένα τρόπο τη σταυροδοσία των υποψηφίων σε δήμους αλλά και Περιφέρεια. Έτσι λοιπόν, η αγωνία θα χτυπήσει... κόκκινο, καθώς ακόμα και οιίδιοι οι υποψήφιοι για τρεις τουλάχιστον ημέρες θα έχουν πλήρη άγνοια για το τι κατάφεραν να πετύχουν στη μάχη του σταυρού! Ήδη η περιφέρεια Ηπείρου έχει ενημερωθεί αρμοδίως από το ΥΠΕΣ, ότι τα αποτελέσματα των υποψηφίων θα ανακοινωθούν αποκλειστικά από το Πρωτοδικείο. Μεταξύ άλλων, στην επίμαχη εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ, με θέμα «Συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των

Ο καιρός στην Ήπειρο την Κυριακή των εκλογών

Με σύμμαχο τον καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, αλλά και της χώρας, θα διεξαχθούν όπως όλα δείχνουν οι εκλογές την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, αφού οι έντονες βροχές και οι καταιγίδες που αναμένεται να σημειωθούν κατά τόπους την Παρασκευή και το Σάββατο,σταδιακά έως τα ξημερώματα της Κυριακής θα σταματήσουν. Έτσι, ανήμερα των εκλογών θα επικρατούν ...σποραδικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν μετά το μεσημέρι, κυρίως στο εσωτερικό της Ηπείρου, ενώ στα ορεινά των νομών Άρτας και Ιωαννίνων ενδέχεται να σημειωθούν και μεμονωμένες βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία σε άνοδο την Κυριακή θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς στις παραθαλάσσιες περιοχές, 11 έως 23 στα πεδινά τμήματα των νομών Άρτας και

ΜΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ:«Υποσχέθηκαν πολλά. Κάνουν πως τα ξέρουν όλα, αλλά δεν καταφέρνουν τίποτα για το καλό της Ηπείρου»

Για πλήρη αναντιστοιχία λόγων και έργων κατηγόρησε την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων με τη «Συμμαχία Ηπειρωτών», Μάκης
Χατζηεφραιμίδης, καλώντας παράλληλα τους Ηπειρώτες να στηρίξουν τον συνδυασμό του
Γιώργου Ζάψα στις εκλογές της Κυριακής.«Η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, η ανάπτυξη στο βάραθρο και η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει ακόμη καταλάβει γιατί φτάσαμε ως εδώ. Πως θα μας βγάλει από το αδιέξοδο;», διερωτήθηκε ο κ. Χατζηεφραιμίδης.Παράλληλα έχοντας μαζί του το προεκλογικό πρόγραμμα της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» του 2010, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάχης, επισήμανε πως από τα 41 έργα που είχε ενταγμένα στο πρόγραμμα της κατάφερε να ολοκληρώσει μόνο το ένα, αυτό που έχει να κάνει με τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις.Αναλυτικά τα έργα που υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα υλοποιήσει αλλά δεν κατάφερε ποτέ να τα κάνει πράξη η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, έτσι όπως τα παρουσίασε ο κ. Χατζηεφραιμίδης είναι τα εξής:«Διάνοιξη δρόμων προς τα Β. Τζουμέρκα, την Πράμαντα, τη Λάκκα Σούλι, τα Λουτρά Καβασίλων– Αμάραντου, τον

Στο χάρτη των υδατοδρομίων της χώρας και τα Ιωάννινα

Ένα βήμα πριν τις τελικές αδειοδοτήσεις ώστε να εντάξει και τα Ιωάννινα στους προορισμούς της, βρίσκεται η εταιρία Hellenic Seaplanes, η πρώτη εταιρία υδροπλάνων στην Ελλάδα που θα πραγματοποιεί προγραμματισμένες και ναυλωμένες πτήσεις.Ο Πρόεδρος της εταιρίας Νικόλαος Χαραλάμπους και διευθυντικά στελέχη επισκέφθηκαν σήμερα τα Γιάννινα, όπου είχαν συνεργασία με τον Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο και τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα και συζήτησαν τα επόμενα βήματα ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία υδατοδρομίου.«Το Δημοτικό μας Συμβούλιο είχε λάβει σχετική απόφαση και τώρα βρισκόμαστε στις τελικές συζητήσεις. Είναι χαρά μας γιατί επανέρχεται μία λειτουργία στη λίμνη, μία δραστηριότητα που θα λειτουργήσει θετικά και για την τοπική κοινωνία και για τον τουρισμό. Τα Γιάννενα μπαίνουν και πάλι στο χάρτη των υδατοδρομίων της χώρας. Το υδροπλάνο είναι ένα μέσο εύκολο, φτηνό και ευχάριστο», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος. Ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, σημείωσε ότι πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία που θα λειτουργήσει θετικά για τον τουρισμό της περιοχής και θα συμβάλλει στην αύξηση των επισκεπτών.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Το νότιο τμήμα τρέχει, έρχεται η διάνοιξη Κλόκοβας

Με ένταση προχωρούν οι εργασίες κατασκευής στην Ιόνια Οδο. Ειδικά στο νότιο τμήμα που δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλα τεχνικά έργα το έργο ωριμάζει καθημερινά. Αν και το χρονοδιάγραμμα του έργου δεν μιλά για τμηματική παράδοση, δεν θα ήταν έκπληξη αν βλέπαμε νωρίτερα να τελείωνε το νότιο τμήμα που θα "κουμπώσει" με την παράκαμψη Αγρινίου, τμήμα 35χλμ που έχει ολοκληρωθεί από το 2010.Αυτλή την εποχή ολοκληρώνονται οι μελέτες για να ξεκινήσει η διάνοιξη της σήραγγας στην Κλόκοβα (ή Παλιοβούνα αν θέλετε) και στόχος είναι να γίνει με όσο το δυνατόν πιο γρήγορους ρυθμούς. Όπως και να έχει πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχουμε ολοκλήρωση και λειτουργία της σήραγγας μέχρι το τέλος του 2015.

Όλα τα εργοτάξια στην Ιόνια Οδό σε λειτουργία
Στο βόρειο τμήμα, που το γεωγραφικό ανάγλυφο είναι πιο δύσκολο οπι εργασίες είναι το ίδιο έντονες αλλά με μεγαλύτερη προσοχή. Ειδικά το ορεινό τμήμα από την Άρτα μέχρι τα Ιωάννινα θεωρείται το δυσκολότερο σε όλο τον άξονα της Ιόνιας Οδού. Να θυμίσουμε πως πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών είχε πει πως "ο αυτοκινητόδρομος θα είναι πραγματικότητα στο τέλος του 2015 και οι προθεσμίες κατασκευής θα τηρηθούν με αυστηρότητα".Το βέβαιο είναι πως το επόμενο διάστημα αναμένεται η ορατή πρόοδος των έργων σε όλο το μήκος και η εκκίνηση της διάνοιξης της σήραγγας στην Κλόκοβα που είανι στρατηγική για να μην υπάρχουν βραδυπορείες πριν ή μετά την

Υποχρεωτικά μέσω τράπεζας θα γίνεται η καταβολή των ενοικίων

Στόχος του υπουργείου είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής 

Τρόπους για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή στο εισόδημα από ενοίκια αναζητά το υπουργείο Οικονομικών και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται σοβαρά η καταβολή των ενοικίων να γίνεται υποχρεωτικά μέσω τράπεζας. Με στόχο την αποφυγή φοροδιαφυγής για εισοδήματα από την ακίνητη περιουσία, πλέον αλλάζουν τα πάντα στον προσωπικό τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα συμφωνούσαν ενοικιαστής και ιδιοκτήτης για την καταβολή των ενοικίων. Με δεδομένη την κατάργηση της υποχρέωσης δήλωσης εισοδήματος από μισθώματα που δεν έχουν εισπραχθεί από τους ιδιοκτήτες τους, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν λύσεις προκειμένου να μην πάρει διαστάσεις η απόκρυψη εισοδήματος. Πρακτικά, κάθε ενοικιαστής θα υποχρεώνεται, εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλει είναι μεγαλύτερο από 100 ή 150 ευρώ, να το εξοφλεί με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη ή με επιταγή. Εφόσον δεν το κάνει δεν θα θεωρείται ότι το 

Τους δοκίμασες, άλλαξέ τους! Στις 18 και 25 Μαΐου, ψηφίζουμε και φεύγουν

 "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν στο παιχνίδι Γκόντα-Μπέγκα-Κολόκα και μαζί με αυτούς τα απολειφάδια του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής"

Γράφει ο Βλάσης Παπαχρήστος

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα Γιάννενα, να αλλάξουμε τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών 
μας.Μια άλλη πόλη, μια άλλη καλύτερη ζωή είναι εφικτή… Με τη δική σου συμμετοχή! Μαζί θα αγωνιστούμε για να επαναφέρουμε τα ζωτικά συστατικά στοιχεία της τοπικής αυτοδιοίκησης: Τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος, την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη λαϊκή συμμετοχή.Αντιπαλέψαμε τις μνημονιακές πολιτικές και το Καλλικράτη που περικόψανε το 60% των θεσμοθετημένων πόρων από τον Δήμο μας, που θέσανε σε διαθεσιμότητα δεκάδες υπαλλήλους των υπηρεσιών μας, που διαλύουν κάθε μέρα την απασχόληση, την υγεία, την παιδεία. Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από το καναπέ.Άλλαξε το Δήμο σου για να αλλάξεις τη χώρα!Εμείς είμαστε έτοιμοι. Ήρθε η ώρα να ταράξουμε τα νερά της Λίμνης μας. Ήρθε η ώρα της ανατροπής των λογικών και νοοτροπιών του παρελθόντος, των πελατειακών σχέσεων, της διεφθαρμένης αυτοδιοίκησης. Το τέλος στα μνημόνια θα το βάλεις εσύ. Η αρχή σε ένα νέο ξεκίνημα γίνεται με σένα. Μην τους κάνεις τη χάρη για ακόμη μια φορά. Η Ανατροπή ξεκινάει από εμάς! ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν στο παιχνίδι Γκόντα-Μπέγκα-Κολόκα και μαζί με αυτούς τα απολειφάδια του ΛΑΟΣ και της Χρυσής ΑυγήςΉρθε η ώρα να τους στείλεις εσύ στην ανεργία! Όλους αυτούς τους επαγγελματίες της πολιτικής. Όχι απλά νέοι άνθρωποι στη

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μεταγραφή νίκης για την παράταξη Λώλου, ο Σωτήρης Μήτσης

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Συβότων έλαβε 532 ψήφους το 2010 με τον Β. Γιόγιακα

Μεταγραφή πρώτης γραμμής είναι για την παράταξη του Γιάννη Λώλου, η προσχώρηση σε αυτή του Σωτήρη Μήτση, ενός δραστήριου αυτοδιοικητικού στελέχους που το 2010 είχε εκλεγεί με την παράταξη του Βασίλη Γιόγιακα, λαμβάνοντας 532 ψήφους! Ο σημερινός πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Συβότων, δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις στην ευρύτερη κοινωνία της Ηγουμενίτσας. Παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στον εμπορικό και επιχειρημακιό κόσμο της περιοχής και με τις ιδέες και τις προτάσεις που έχει, αποδεικνύει στην πράξη, ότι μπορεί να αποτελέσει τον δίαυλο συνεργασίας και επικοινωνίας της νέας δημοτικής αρχής με τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες της  Θεσπρωτίας. Μεγάλο στοίχημα για την τόνωση της τοπικής οικονομίας στην Ηγουμενίτσα, αποτελεί η σύνδεση του δήμου με τον εμπορικό ιστό της πόλης και κυρίως με τον μεγάλο όγκο επισκεπτών από το λιμάνι, που σπάνια επιλέγουν τη Θεσπρωτική πρωτεύουσα για τις αγορές τους. Και εδώ ο Σ. Μήτσης μπορεί να προσφέρει πολλά!

Ο Ηλίας Γκεσούλης,υποψήφιος με την παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη «Ήπειρος Ανατροπής»

Ο Ηλίας Γκεσούλης κατάγεται από τα Πράμαντα Ιωαννίνων. Είναι το έβδομο από τα δέκα παιδιά του Χρήστου και της Χριστίνας Γκεσούλη, οικογένειας μετακινούμενων κτηνοτρόφων. Γεννήθηκε στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας το 1952. Λόγω των συνθηκών που επέβαλαν οι ανάγκες της κτηνοτροφίας μεγάλωσε στην Πράμαντα και στην Αγιά Πρέβεζας. Αποφοίτησε από το Λύκειο Πάργας το 1970. Από το 1970 έως και το 1972 μεταναστεύει και εργάζεται στη Δυτική Γερμανία. Ζει μόνιμα στα Γιάννενα από το 1975.Είναι παντρεμένος με την Ελένη Ντάφλου, συνταξιούχο υπάλληλο του Πανεπιστημίου, με την οποία έχει αποκτήσει δύο κόρες την Αθηνά, Χημικό και τη Βάσια, Πολιτικό Μηχανικό. Είναι συνταξιούχος διοικητικός υπάλληλος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Από το 1977 χρονιά που διορίζεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέχρι και το 1998 δούλεψε ως διοικητικό προσωπικό στη γραμματεία της Ιατρικής Σχολής, ενώ από το 1998 αναλαμβάνει προϊστάμενος γραμματείας στο νεοσύστατο τότε τμήμα των Οικονομικών Επιστημών. Το 2011 συνταξιοδοτείται.Ο Ηλίας Γκεσούλης είναι γνωστός για την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση στο νομό. Μέλος του ΚΚΕ από το 1978 έως και το 2012, το οποίο υπηρέτησε από όλες τις στελεχικές θέσεις στην

Glonatech: «Έξυπνο νανοτσιμέντο» με τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!!!

Ερευνητικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να παρασκευαστούν υψηλής απόδοσης "έξυπνα" νανοσύνθετα υλικά με δυνατότητες δομικής παρακολούθησης και στόχο την πρόβλεψη του επίπεδου των ζημιών ή ενδεχόμενης αστοχίας στην εκάστοτε δομή.Η Ερευνητική Ομάδα νανοτεχνολογίας της Glonatech, θυγατρικής της ONEX συμμετέχει σε σημαντικότατο ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην ελαχιστοποίηση της χρήσης του χάλυβα ως οπλισμού και στην εισαγωγή νανοδομών άνθρακα ως πρόσθετα σε σκυρόδεμα, προκειμένου να ενισχυθούν οι μηχανικές ιδιότητες του και να επιτευχθεί έλεγχος των ρωγμών στην κλίμακα του νανομέτρου, όπου οι ρωγμές ξεκινούν.«Nano-modified Smart Concrete (NSC) - Νανοδομημένο Έξυπνο Σκυρόδεμα» ονομάζεται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω πρόγραμμα το

Σήμερα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της 'Ολγας Γεροβασίλη στα Γιάννενα

Στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο DU LAC

Σήμερα  Πέμπτη 15/5/14 στις 8:30 μμ, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», στο ξενοδοχείο DU LAC στα Γιάννενα.Στην ομιλία της η κα Γεροβασίλη θα αναφερθεί στους βασικούς άξονες του ολοκληρωμένου προγράμματος της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», αλλά και στην ιδιαίτερη βαρύτητα που έχουν οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής για το μέλλον του τόπου μας, της Ηπείρου, αλλά και της χώρας μας.Θα χαιρετήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Νίκος Βούτσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΟΣ - Ένας πραγματικός... κλόουν στο δήμο Ιωαννιτών!!!

Υποψήφιος με τον Λάζαρο Νάτση και τους "Πολίτες για την Ανατροπή"

Κόντρα στο ρεύμα της εποχής που θέλει τους πολιτικούς... παραμυθάδες και... "κλόουν", ο Γιαννιώτης επαγγελματίας κλόουν, Γιώργος Φλώρος, ετοιμάζεται να απομυθοποιήσει τη λαϊκή ρήση που λέει ότι: "Όσοι ασχολούνται με τα κοινά και την πολιτική είναι κλόουν". Μέσα από την υποψηφιότητά του στο πλευρό του Λάζαρου Νάτση, δίνει μαζί με τους "Πολίτες για την Ανατροπή" τη μάχη για την πραγματική ανατροπή στο δήμο Ιωαννιτών. Τη μάχη για να ξαναγυρίσει το χαμόγελο της αισιοδοξίας στα χείλη των πολιτών αυτής της πόλης. Ο Γ. Φλώρος είναι ένας αγαπημένος φίλος των παιδιών, αφού καθημερινά τους προσφέρει χαρά, γέλιο αλλά και τους διαπαιδαγωγεί με έναν έξυπνο τρόπο. Απομένει την Κυριακή στην κάλπη να γίνει και ο αγαπημένος φίλος των ψηφοφόρων, ώστε με την ψήφο μας να του δώσουμε τη δυνατότητα να φέρει για μικρούς και μεγάλους στην πόλη, αέρα ανθρωπιάς και δημιουργίας! Στο χέρι μας είναι...

Επιστρέφει τον Ιούνιο στα Ιωάννινα το φεστιβάλ φωτογραφίας «Photometria»

Επιστρέφει τον Ιούνιο στην πόλη των Ιωαννίνων το Φεστιβάλ Φωτογραφίας «Photometria», το οποίο περιλαμβάνει εκθέσεις, σεμινάρια και διαγωνισμούς, αλλά και εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής ενασχόλησης μαθητών του δημοτικού με τίτλο «Photometria Schoοlaroid».

Το πρόγραμμα των εκθέσεων 
Παλαιά Σφαγεία Ιωαννίνων: Έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του διαδικτυακού διαγωνισμού φωτογραφίας «Αντανάκλαση/Reflection». Διάρκεια: 4 -15 Ιουνίου. Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων: Έκθεση του διεθνούς φήμης φωτογράφου Κωνσταντίνου Μάνου, με τίτλο «The Greek portfolio». Διάρκεια: 5-30 Ιουνίου. Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων: Frames of European Common Life, Διάρκεια: 7-15 Ιουνίου. Έκθεση φωτογραφίας των συμμετεχόντων του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος GRUNDTVIG - Εκπαιδευτικές Συμπράξεις με

Διαμετακομιστικός βαλκανικός κόμβος η Ηγουμενίτσα

Ενθαρρυντικά τα νέα για τη σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα - Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα

Σε έναν από τους πιο σημαντικούς συγκοινωνιακούς κόμβους της Δυτικής Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων, γενικότερα, εξελίσσεται ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας.Αιτίες, με τα έργα για το νέο λιμάνι που συνεχίζουν να τρέχουν, καθώς και την ολοκλήρωση του κλειστού αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας.«Η κατασκευή και η συνεχής αναβάθμιση του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας θεωρώ ότι αποτελούν μία πραγματικά εθνική στρατηγική προτεραιότητα, καθώς πρόκειται για ένα κομβικό λιμάνι σύνδεσης της χώρας με τη Δύση», σημειώνει στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗΓΒασίλης Διαμάντης.Η λειτουργία του νέου λιμένα και τα υλοποιούμενα έργα επέκτασης των υποδομών του, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υποδομών στη γύρω περιοχή, αναβαθμίζουν σημαντικά τη δυναμικότητα και την ποιότητα εξυπηρέτησης της επιβατικής, της τουριστικής (ανάπτυξη κρουαζιέρας) αλλά και της εμπορευματικής κίνησης του λιμένα (ανάπτυξη υπηρεσιών ασυνόδευτων φορτίων).«Ενας από τους πρωτεύοντες στόχους παραμένει από την πρώτη στιγμή η αύξηση της εμπορικής κίνησης και η βέλτιστη εξυπηρέτηση των διαμετακομιστικών αναγκών της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας και γενικότερα των χωρών της νότιας Βαλκανικής», τονίζει ο κ. Διαμάντης, ενώ ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του λιμανιού περιγράφει τη σημαντική μείωση του χρόνου και κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων από τη Βορειοδυτική Ελλάδα και τις βαλκανικές χώρες στη Δυτική Ευρώπη, μέσω της Εγνατίας Οδού, καθώς και τις σαφώς αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα προσφέρει ο ΟΛΗΓ μέσω των νέων υποδομών της β’ φάσης επέκτασης του λιμένα.«Οι χερσαίοι χώροι που προστίθενται στις λιμενικές υποδομές με τα 

300 νέοι από άλλα κράτη έχουν επισκεφτεί το Δήμο Πωγωνίου!

300 νέοι από άλλα κράτη έχουν επισκεφτεί το Δήμο Πωγωνίου με ανταλαγές νέων από Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Βουλγαρία,Σερβία, Λετονία, Λιθουανία,Ρουμανία,Εσθονία, Πολωνία, Σλοβακία,Αρμενία,Ουγγαρία Λευκορωσία,Αρμενία,Αζερμπαιτζάν, Βέλγιο, Ολλανδία κτλΣτους Κουκλιούς περίμενε τον Δήμαρχο μια ευχάριστη έκπληξη. Νέοι από το εξωτερικό που επισκέπτονται το Πωγώνι του έφτιαξαν ένα χειροτέχνημα για την καλή πορεία στον αγώνα του.Κοντά στους νέους από το Πωγώνι που από τις 21 Μαΐου 2011 μέχρι και σήμερα σε συνεργασία με τον Δήμο Πωγωνίου έχούν πραγματοποιήσει 8 Ανταλλαγές Νέων στους Κουκλιούς και 1 στη Βήσσανη όπου έχουν συμμετάσχει περίπου 300 άτομα και είχαν συνολική διάρκεια περίπου 3 μήνες!
9 Ανταλλαγές x 10 ημέρες περίπου = 90 ημέρες
9 Ανταλλαγές x 30 συμμετέχοντες- 280 συμμετέχοντες
Το Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση όπου ανήκουν οι ανταλλαγές νέων ξεκίνησε το 2007 και τελείωσε το 2013 και στο Δήμο Πωγωνίου. Υλοποιήθηκαν σε 2 χρόνια το 3% των ανταλλαγών όλης της επταετίας!Ο Δήμος ήταν αρωγός της πρωτοβουλίας όπου χρειάστηκε ,χωρίς όμως την πραγματοποίηση εξόδων.Θέματα των ανταλλαγών ήταν ο εθελοντισμός, η προστασία του περιβάλλοντος, η καταπολέμηση των διακρίσεων, η ξενοφοβία, η ανάπτυξη της υπαίθρου η τέχνη και

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: "Να υπερασπιστούμε αποφασιστικά το Δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων "

Δήλωση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά:«Ο Υπουργός Παιδείας είχε δεσμευτεί εγγράφως προς τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, ότι θα εξασφαλίσει να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος χρησιμοποιώντας την ενδοϊδρυματική κινητικότητα και τις νέες θέσεις στα Ιδρύματα.Συγκεκριμένα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία απόλυσης των υπαλλήλων,αποδεικνύεται πως οι «δεσμεύσεις» του Υπουργού «των κολλεγίων και των χορηγιών» δεν είναι τίποτα περισσότερο από κούφια λόγια και εμπαιγμός, καθώς δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ρύθμιση ώστε να μην οδηγηθούν οι 48 υπάλληλοι του Ιδρύματος σε απόλυση και το ίδιο το Ίδρυμα σε αποδιοργάνωση και σε ουσιαστική ασφυξία στο επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού.Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων και παρατάσσει όλες του τις δυνάμεις, μαζί με την ακαδημαϊκή κοινότητα, στον αγώνα της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και όλων των Πανεπιστημίων της Χώρας, απέναντι στα σχέδια διαμελισμού και συρρίκνωσης που απεργάζεται η

4.425 νέοι φοιτητές σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Ηπείρου

Πόσοι εισάγονται ανά Σχολή

 Σε 70.305 θα ανέλθουν οι εισακτέοι για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.Από τις θέσεις αυτές: 46.735 θέσεις θα προορίζονται για τα Πανεπιστήμια και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και 23.570 για τα ΤΕΙ, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και Α.Σ.Τ.Ε. Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα εισαχθούν 3.125 σπουδαστές και στο ΤΕΙ Ηπείρου 1.300.Σύμφωνα με το Υπουργείο, ο γενικός αριθμός εισακτέων είναι αυξημένος από τον αντίστοιχο περυσινό (57.895) κατά περίπου 20%. Η φαινομενική αυτή αύξηση προκύπτει από την κατάργηση των επιπλέον θέσεων που δίνονταν ως πέρυσι στις ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) και την ενσωμάτωσή τους στο γενικό αριθμό εισακτέων, που θα διεκδικούν πλέον όλοι οι υποψήφιοι. Απλά μετά την εισαγωγή τους θα δίνονται ελεύθερες μετεγγραφές.Στις 70.305 θέσεις δεν συμπεριλαμβάνονται και άρα προστίθενται οι θέσεις εισακτέων για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και τις θέσεις που ορίζονται καθ’ υπέρβαση του αναφερόμενου αριθμού εισακτέων για τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, όπως αθλητές με διακρίσεις, Έλληνες του εξωτερικού, αλλοδαποί-αλλογενείς, πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις κλπ.

Οι εισακτέοι ανά Σχολή 
Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων φέτος θα εισαχθούν:Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών 125, Ιατρικής 175, Ιστορίας και Αρχαιολογίας 200, Μαθηματικών 325, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών 175, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και

ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ - Επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), επιστρέφονται στους οδηγούς προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Η παραπάνω απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 14 Μαΐου. Με την ίδια ανακοίνωση καθορίζεται ότι δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την ίδια ημερομηνία. Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι εξαιρούνται και δεν

Οι Ηπειρώτες των Τρικάλων συναντήθηκαν με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Λιούτα

Την επίσκεψη του πρόεδρου του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων, Νίκης Χύτα, της Γενικής Γραμματέα Αθηνάς Οικονόμου και του ταμία Παναγιώτη Φλώρου, δέχθηκε στο γραφείο του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Λιούτας με τους οποίους είχε μια εγκάρδια συζήτηση. Ο Θ. Λιούτας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σημαντικές δραστηριότητες του Συλλόγου Ηπειρωτών και συνεχάρη τόσο την ακούραστη Πρόεδρο όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης για το σημαντικό έργο τους. Μίλησε για τους ιδιαίτερους δεσμούς που τον συνδέουν με την Ήπειρο και την αγάπη που τρέφει για τους Ηπειρώτες. Από την πλευρά τους τα μέλη του Συλλόγου δήλωσαν τη στήριξή τους στον Θ. Λιούτα, ως ένα νέο άνθρωπο της παραγωγής και της δημιουργίας που έχει τις ικανότητες να εκπροσωπήσει δυναμικά την ελληνική περιφέρεια στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΠΡΕΒΕΖΑ-Άμεση απάντηση του Στράτου Ιωάννου στον Δημήτρη Κωνή

Άμεση ήταν η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου στο Ραδιοφωνικό debate που είχε θέματα τον τουρισμό και τον πολιτισμό και πραγματοποιήθηκε χθες στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, στην αμφισβήτηση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Κωνή σχετικά με την συμφωνία παραχώρησης του Κάστρου Αγ. Ανδρέα στην Π.Ε. Πρέβεζας. Ο κ. Ιωάννου εκτός από την απάντηση που έδωσε κατά τη διάρκεια του debate μεταξύ των υποψήφιων Αντιπεριφερειάρχων, παραθέτοντας όλα τα στοιχεία και τους όρους παραχώρησης του κάστρου του Αγίου Ανδρέα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στην συνέχεια προχώρησε και σε γραπτή δήλωση του για το θέμα, σημειώνοντας πως υπάρχει πλήρης διαφάνεια στη συμφωνία με το Τ.Ε.Θ.Α., ενώ χαρακτηρίζει την εξέλιξη της παραχώρησης του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα, ως μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία την οποία όπως αναφέρει αγκάλιασε η κοινωνία της Πρέβεζας από την πρώτη στιγμή. Στη δήλωση του μεταξύ άλλων κ. Ιωάννου κάνει λόγο για

Λάζαρος Νάτσης: «Ο τουρισμός χρειάζεται στρατηγική»

Συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων

Την ανάγκη να αποκτήσει ο δήμος Ιωαννιτών, και ευρύτερα η Ήπειρος,στρατηγική και σχέδιο για τον τουρισμό και πολιτική στόχων για το τουριστικό προϊόν, επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης στη συνάντηση που είχε το πρωί με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Κώστα Βλάχο και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Γιώργο Τάσσο.Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων ενημέρωσαν τον κ. Νάτση και υποψηφίους της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» για την πρόταση της Ένωσης τους που αφορά τον Οργανισμό Προώθησης Τοπικών Προϊόντων και Marketing, (αντίστοιχος λειτουργεί από ετών στη Χαλκιδική), ο οποίος θα στηριχτεί οικονομικά, στην αρχή, μέσω ενός cluster και στην πορεία από με πόρους από την Ένωση Ξενοδόχων,την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους, τα Επιμελητήρια κ.αΠαράλληλα, προωθείται από την Ένωση Ξενοδόχων η πληροφόρηση μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets, για καταλύματα, εστίαση και πολιτιστικές δραστηριότητες στην περιοχή. Ήδη υλοποιείται η πρώτη τέτοια εφαρμογή μέσω της Via Egnatia και προγραμματίζεται και δεύτερη στα πλαίσια της μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου,δεδομένου ότι οι ξενοδόχοι δίνουν βαρύτητα στην έλευση, προσέλκυση τουριστών μέσω και του οδικού άξονα από Τεργέστη μέχρι Κακαβιά,τα επόμενα χρόνια. Και η αξιοποίηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι Ηγουμενίτσας αποτελεί διαρκή στόχο.Ο Λάζαρος Νάτσης στάθηκε ιδιαίτερα στην απουσία συνεργασίας,στρατηγικής και πολιτικής στόχων για τον τουρισμό και

Τα λέει όλα ο Βασίλης Τσιαλιαμάνης με το τηλεοπτικό μήνυμα του

Με ένα τηλεοπτικό μήνυμα ο Εκπρόσωπος Τύπου και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Γκόντα, Βασίλης Τσιαλιαμάνης, τα λέει όλα. Απευθύνεται στους πολίτες ζητώντας την ψήφο τους για να αλλάξει εικόνα η πόλη και σε επίπεδο καθημερινότητας αλλά και σε επίπεδο έργων και ανάπτυξης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νίκος Γκόντας τον επέλεξε για την εκπροσώπηση της παράταξής του, αλλά και ως βασικό συντελεστή στη διαμόρφωση του προγράμματος για την επόμενη πενταετία στο Δήμο.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ - Τον στηρίζει ολόκληρη η παράταξη των Μπέγκα-Κολόκα

Όλοι στην παράταξη των Μπέγκα-Κολόκα όχι μόνο λένε τα καλύτερα για τον αντιδήμαρχο οικονομικών της απερχόμενης δημοτικής αρχής αλλά αναγνωρίζουν και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στο εσωτερικό της παράταξης "Ενότητα Πολιτών". Από τον ίδιο περνάει καθημερινά ο μεγαλύτερος όγκος της οργανωτικής και επικοινωνιακής δουλειάς που γίνεται σε αυτή την προεκλογική περίοδο και είναι λογικό για τον ίδιο να έρχεται σε δεύτερη μοίρα το κυνήγι του σταυρού. Όμως αυτό δε δείχνει να τον απασχολεί ιδιαίτερα, όχι επειδή δε θέλει σταυρούς αλλά επειδή γνωρίζει πολύ καλά ότι θα στηριχθεί από την ίδια την παράταξή του στην οποία ανιδιοτελώς αφιερώνει πολύτιμο προεκλογικό χρόνο. Πραγματικά, όλοι στην παράταξη των Μπέγκα-Κολόκα ομολογούν αυτό που σας περιγράφουμε και κυρίως έχουν μια καλή κουβέντα να πουν στους ψηφοφόρους τους για τον Θανάση. Δικαιωματικά θα κερδίσει τη μία ψήφο από όλους γιατί πραγματικά την αξίζει...

Ο παιδίατρος από τα Γιάννενα και η διεθνής επιχείρηση για την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας, με την ονομασία «HYDRA»!!!

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ 32 ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σε Λερναία Ύδρα εξελίσσεται το φαινόμενο της παιδικής πορνογραφίας, με τις ελληνικές και ξένες διωκτικές Αρχές να δίνουν καθημερινά αγώνα για την αντιμετώπισή του και την προστασία των παιδιών. Η ΕΛ.ΑΣ συμμετείχε, για πρώτη φορά, σε διεθνή επιχείρηση για τον εντοπισμό ατόμων που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας, με την κωδική ονομασία «HYDRA», κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν 78 χρήστες - δράστες, τα ηλεκτρονικά ίχνη των οποίων προκύπτουν σε 32 διαφορετικές χώρες του κόσμου.Κόβουν τα πλοκάμια κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας -Διεθνής επιχείρηση με την ονομασία «HYDRA»Η επιχείρηση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, διήρκεσε περισσότερο από επτά μήνες και εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη ατόμων που κατείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας στις εξής χώρες:Γερμανία, Ρωσία, Η.Π.Α, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Πολωνία, Σουηδία, Κίνα, Τσεχία, Ιράν, Ολλανδία, Ιταλία, Ελβετία, Βραζιλία, Περού, Βενεζουέλα, Ουκρανία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Κολομβία και Γεωργία, Λίβανο, Σρι Λάνκα, Αυστραλία, Καναδάς, Πορτογαλία, Μεξικό, Μπαχάμες, Αυστρία, Σλοβενία και

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΛΑΠΑΣ: Μεγάλη συγκέντρωση στο Κανάλι

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Μιλτιάδη Κλάπα έδωσαν το βράδυ της Τετάρτης οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου με το δυναμικό παρόν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Κανάλι.Ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας έτυχε θερμής υποδοχής και η συγκέντρωση έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα νίκης.Ο επικεφαλής του συνδυασμού συνόψισε τους βασικούς άξονες και τις αρχές του προγράμματος, το οποίο το προηγούμενο διάστημα είχε την ευκαιρία να το συζητήσει με τους κατοίκους σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και υπογράμμισε ότι οι εκλογές της Κυριακής είναι κρίσιμες.Είναι κρίσιμες για την πορεία του ίδιου του θεσμού της αυτοδιοίκησης καθώς και για την πορεία της Πρέβεζας.«Η συμμετοχή των πολιτών στην κάλπη, είναι η δύναμη του τόπου μας. Είναι η ενίσχυση της συμμετοχής. Είναι η ευθύνη απέναντι στο αύριο» τόνισε ο κ. Κλάπας και κάλεσε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη δύναμή τους προσερχόμενοι στις κάλπες.Ζήτησε την υπερψήφιση του συνδυασμού του, καθώς είναι ο μοναδικός που έχει καταθέσει πλήρες πρόγραμμα, έχει συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις για όλα τα θέματα του τόπου. Και δεν τα

ΑΡΤΑ:Αναπάντεχος θάνατος της Βασιλικής Παγούρα

Θλίψη και σοκ προκάλεσε χθες το μεσημέρι η είδηση του αναπάντεχου και τραγικού θανάτου που βρήκε σε τροχαίο δυστύχημα η 37χρονη Βασιλική Παγούρα, υποψήφια σύμβουλος τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου με τον συνδυασμό «Δήμος Πολιτών» για το Δήμο Νικολάου Σκουφά και με επικεφαλής, υποψήφιο δήμαρχο τον Θεόδωρο Μουσαβερέ. Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη χθες το μεσημέρι στον δρόμο καθόδου από το Νοσοκομείο Άρτας. Η άτυχη κοπέλα κατέβαινε με το αυτοκίνητο της από το νοσοκομείο όταν στην πρώτη στροφή αριστερά από άγνωστη αιτία εξετράπη της πορείας της και βρέθηκε στην απέναντι πλευρά του δρόμου προσκρούοντας στα πεύκα. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Άρτας η 37χρονη στην διάρκεια της πρόσκρουσης χτύπησε με δύναμη το κεφάλι της πάνω σε πεύκο καθότι είχε ανοιχτό το παράθυρο από την πλευρά του οδηγού. Του δυστυχήματος άμεσα επιλήφθηκε η Τροχαία Άρτας, καθώς και της διαδικασίας διερεύνησης των συνθηκών.Η είδηση δεν άργησε να γίνει γνωστή προκαλώντας θλίψη όχι μόνο στα όρια της τοπικής κοινότητας και του Δήμου Νικ. Σκουφά αλλά σε όλη την Άρτα.Ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Θεόδωρος Μουσαβερές, συντετριμμένος χθες το

Μαίνεται η μάχη των υποψηφίων,που προσπαθούν να μοιράσουν όσα περισσότερα ψηφοδέλτια μπορούν!

Λίγες ώρες απέμειναν πριν τις κάλπες και αναβρασμός επικρατεί στους υποψηφίους όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων στους δήμους και την περιφέρεια της Ηπείρου για το πόσο καλά θα πάει η διακίνηση των ψηφοδελτίων που καθημερινά μοιράζουν σπίτι το σπίτι. Μετά τη μάχη της κάρτας ήρθε το σταύρωμα και το φακέλωμα των ψηφοδελτίων που απευθύνεται κυρίως στις μεγάλες ηλικίες, οι οποίες λόγω ηλικίας και άλλων προβλημάτων υγείας θα το έχουν... παραμάσχαλα ή στην τσέπη όταν θα πάνε να ψηφίσουν! Καθημερινά διαδραματίζονται απίστευτες ιστορίες γέλιου από τα κλιμάκια των υποψηφίων που συναντιούνται έξω από τα ίδια σπίτια στα χωριά και στην πόλη, στην προσπάθειά τους να...περάσουν τα δικά τους σταυρωμένα με τους δικούς τους υποψήφιους ψηφοδέλτια!

Ο Γιάννης Παπαλέξης για την Οικονομική πορεία του Δήμου Αρταίων

Με αφορμή την συζήτηση για την Οικονομική πορεία του Δήμου ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η τριετία που πέρασε, σημαδεύτηκε από εξαιρετικά σκληρά μέτρα λιτότητας. Η κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη την τοπική αυτοδιοίκηση. Τόσο οι πόροι για τις λειτουργικές δαπάνες, όσο και για τις επενδύσεις, μειώθηκαν περίπου στο μισό. Το ενδιαφέρον μας έτσι στράφηκε από την πρώτη στιγμή στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου. Οργανώσαμε και νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου, καταγράψαμε όλες τις δαπάνες και χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στις υποχρεώσεις μας έναντι των δημοτών, καταφέραμε σήμερα, ο Δήμος Αρταίων να είναι οικονομικά υγιής και βιώσιμος. Ο Δήμος μας δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα σε κείνους που έφτασαν ακόμη και στο σημείο, να δηλώσουν αδυναμία πληρωμών. Αντιθέτως μάλιστα, βρισκόμαστε σήμερα με ένα οικονομικό απόθεμα έξι εκατ. ευρώ, αξιοποιώντας βέβαια και την καλή οικονομική κατάσταση που κληρονομήσαμε από τους προκατόχους μου των Καποδιστριακών Δήμων και ιδιαίτερα του Δήμου Αρταίων.Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα δόθηκε η δυνατότητα στο

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ-Οι πολίτες να καταδικάσουν τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες των κομμάτων της συγκυβέρνησης

Ομιλία στον πεζόδρομο της αγοράς της Πρέβεζας

Τον πολιτικό χαρακτήρα που έχουν οι εκλογικές αναμετρήσεις της 18ης και της 25ης Μαΐου αποτέλεσαν σημείο αναφοράς της κεντρικής ομιλίας που πραγματοποίησε η υποψήφια Περιφερειάρχης του ΣΥ,ΡΙ.ΖΑ Όλγα Γεροβασίλη χθες το βράδυ στον πεζόδρομο της αγοράς. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα η οποία υπογράμμισε την μαχητικότητα της Ολγας Γεροβασιλη στην βουλή καλώντας τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν με την ψήφο τους την μεγάλη ανατροπή για την Ελλάδα και τους λαούς της Ευρώπης. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Δημήτρης Κωνής άσκησε έντονη κριτική στον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη μιλώντας για ένα ανύπαρκτο έργο που κρατά υποβαθμισμένη την Πρέβεζα. «Ηρθε η ώρα η Ήπειρος να αλλάξει σελίδα και να κάνει την ανατροπή» τόνισε ο κ.Κωνής, μιλώντας για την προσπάθεια του συνδυασμού να αλλάξει σελίδα και να κάνει την ανατροπή. Η υποψήφια περιφερειάρχης Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε τους πολίτες να καταδικάσουν τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα η αριστερά να

Πολιτικός πολιτισμός από τους Α. Σταύρου και Β. Χριστοφορίδη!

Ο πολιτικός μηχανικός και επιχειρηματίας Ανδρέας Σταύρου και ο δικηγόρος και σημερινός περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Καχριμάνη, Βασίλης Χριστοφορίδης, αποτελούν δύο ισχυρές κοινωνικά και αυτοδιοικητικά υποψηφιότητες στο δήμο Ιωαννιτών. Ο πρώτος με την παράταξη των Μπέγκα-Κολόκα και ο δεύτερος με την παράταξη του Νίκου Γκόντα. Παρόλα αυτά είναι δύο νέοι επιτυχημένοι επαγγελματικά και αυτοδιοικητικά άνθρωποι, που όχι μόνο δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα αλλά αντίθετα τους ενώνουν πολλά. Πάνω απ' όλα η κοινή αγάπη για τα Γιάνννενα της επόμενης πενταετίας αλλά και η κοινή μάχη που δίνουν για να βγει ο τόπος από την κρίση και τα αδιέξοδα. Και οι δύο έχουν ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα στην πόλη και διατηρούν πολλές φιλίες από τα παλιά. Στη φώτο που δημοσιεύουμε τους βλέπετε στο πασίγνωστο "Trois" να απολαμβάνουν τη μπυρίτσα τους με τον ιδιοκτήτη και στενό φίλο τους, κ. Πανταζή. Σας το ξαναλέμε, πολλούς παλιούς Γιαννιώτες -ανεξάρτητα με τις παρατάξεις στις οποίες συμμετέχουν- τους ενώνουν και δεν τους χωρίζουν οι δημοτικές εκλογές. Και οι Α. Σταύρου και Β. Χριστοφορίδης περνάνε ένα μήνυμα συνεννόησης και πολιτικού πολιτισμού στα Γιανενα της κρίσης.

Στα δικαστήρια θα συνεχιστεί η κόντρα Επιμελητηρίου και Χρυσής Αυγής στα Γιάννενα

Μέσω διαδικτύου οι Χρυσαυγίτες, αναφέρουν ότι καταθέτουν μήνυση και Αγωγή κατά της διοίκησης!

Στις αίθουσες των δικαστηρίων θα συνεχιστεί η κόντρα που έχει ξεσπάσει στα Γιάννενα σχετικά με την άρνηση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων να δεχθεί τελικά σε προεκλογική συνάντηση τα μέλη της υποψήφιας παράταξης για την Περιφέρεια Ηπείρου, "Ελληνική Αυγή για την Ήπειρο". Στην ιστοσελίδα τους εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της διοίκησης του Επιμελητηρίου και αναφέρουν ότι ζήτησαν ήδη αντίγραφο των πρακτικών της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής και των μελών της, απομαγνητοφωνημένη την συνεδρίαση εξ' ολοκλήρου και αντίγραφο του δελτίου τύπου που ενέκρινε η διοικούσα επιτροπή, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση και Αγωγή κατά της διοίκησης του Επιμελητηρίου, θεωρώντας ως αβάσιμους και υβριστικούς τους χαρακτηρισμούς περί...ακραίων που αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση του Επιμελητηρίου!

Με τον Λάζαρο Νάτση και ο Γιαννιώτης μουσικός Χρήστος Παρλαπάς!

Ο αείμνηστος πατέρας του, κορυφαίος Γιαννιώτης αρχιτέκτονας Γιώργος Παρλαπάς, κόσμησε τα Γιάννενα που λάτρευε με πολλά κτίρια που ακόμη και σήμερα -21 χρόνια μετά το θάνατό του- αποτελούν σημεία αναφοράς στην πόλη. Ο ίδιος ο Χρήστος Παρλαπάς από τη δεκαετία του '80, ζύμωσε μουσικά τη σημερινή γεννιά των 40ρηδων μέσα από τα ακούσματα των "Terra Vivente", ενώ μέχρι και σήμερα κρατά άσβεστη τη φλόγα της μουσικής δημιουργίας στην πόλη των Ιωαννίνων. Σήμερα συμπαρατάσσεται με τον Λάζαρο Νάτση και μαζί με τους "Πολίτες για την Ανατροπή" δίνει τη δική του μάχη για τα Γιάννενα της δημιουργίας και της κουλτούρας. Έχει γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο και κουβαλά βιώματα, εμπειρίες και παραστάσεις από επιτυχημένα μοντέλα δομών μουσικής και

Κρίσιμη εκκρεμότητα η έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων για το Ρυθμιστικό και τη Λίμνη

Απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά, το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενημερώνει πως «..δεδομένου ότι μεγάλο τμήμα της περιοχής ταυτίζεται σε δύο μελέτες, κρίθηκε αναγκαίος ο συντονισμός των δύο σχεδίων Π.Δ., α) του Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων (ΡΣΙ) και β) προστασίας της λίμνης Παμβώτιδας..με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.. Η επεξεργασία αυτή θα προωθηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα».Οι αρμοδιότητες του ΟΡΣΙ, μετά την κατάργηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, μεταφέρονται στη Δ/νση Χωροταξίας της γεν.Γραμματείας Χωροταξίας και Αστικού Περ/ντος του ΥΠΕΚΑ.Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως το Υπουργείο δεν είναι σε θέση να καταθέσει τα αποτελέσματα της διαβούλευσης επί του ΡΣΙ, καθώς η διαβούλευση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.Υπενθυμίζουμε πως σε απάντηση του Υ.Π.Ε.Κ.Α. σε ερώτηση του κ. Μαντά για το ίδιο θέμα, ένα χρόνο πριν, στις 4-3-2013, αναφέρεται πως «..το Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας του, ώστε να προωθηθεί η διαδικασία θεσμοθέτησης του σε συντονισμό με το

Σήμερα η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Παύλου Στασινού

Σας καλούμε στην κεντρική πρεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Παύλου Στασινούτην Πέμπτη 15/5/2014 και ώρα 8.30 μ.μ στην πριοβόλου 3 (εκλογικό κέντρο). Στις 18 Μαίου καλούμαστε να εκλέξουμε τη νέα Δημοτική Αρχή του τόπου μας. Καλούμαστε να επιλέξουμε αυτόν που θα έχει την ΑΡΤΑ μας πρώτη σκέψη το πρωί και τελευταία το βράδυ.Καλούμαστε να επιλέξουμε την ομάδα με ΟΡΑΜΑ για τον τόπο μας.

Βάσσος Νικόλας, Ευθυμίου Γιάννης, Ζαρίμπας Άρης-Στο πλευρό του Λάζαρου Νάτση για την ανατροπή στο Δήμο Ιωαννιτών

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τον πρώτο κύκλο των αυτοδιοικητικών εκλογών .Παράλληλα βρισκόμαστε στην καρδιά της πιο σκληρής και παρατεταμένης κρίσης που έχει γνωρίσει ο τόπος μεταπολιτευτικά, μιας κρίσης με ποικίλες προεκτάσεις στην καθημερινότητα των πολιτών­και ειδικά της νεολαίας. Οι νέοι και οι νέες της πόλης μας βιώνουν καθημερινά μια σειρά από αποκλεισμούς: τα πρωτόγνωρα ποσοστά της ανεργίας στην περιοχή μας, οι ελαστικές μορφές εργασίας, το αβάσταχτο κόστος φοίτησης για όσους/ες σπουδάζουν διαμορφώνουν μία ασφυκτική κατάσταση για τη νεολαία, που όσο πάει και εντείνεται. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι νέες δεν είναι μόνο οικονομικής φύσης, βέβαια. Η παντελής έλλειψη πρωτοβουλιών και δομών που θα είχαν ως πιθανή­συμπληρωματική διέξοδο, τον πολιτισμό, τη μαζική άθληση, τη συλλογική ζωή καθώς και η εγκατάλειψη/απαξίωση των δημοσίων χώρων,εντείνουν τα αδιέξοδα για τη νεολαία, σε μία συγκυρία όπου η μετανάστευση φαντάζει για πολλούς και πολλές ως μόνη επιλογή. Το μέλλον όμως το δικό μας και της πόλης μας δεν είναι η απομόνωση και ο αποκλεισμός. Ως το πιο ζωντανό κομμάτι της

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ - Μια τεχνοκρατική υποψηφιότητα με δυναμισμό και στυλ

Υποψήφιος με την παράταξη του Θωμά Μπέγκα

Τον Ανδρέα Σταύρου τον γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες στην πόλη, αφού πρωταγωνιστεί με πολλές ιδιότητες στην αυτοδιοικητική, επιχειρηματική αλλά και κοινωνική ζώη του τόπου. Πρώην αντιδήμαρχος έργων στη δημοτική αρχή του Τάσου Παπασταύρου, επιτυχημένος επαγγελματικά ως ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς μηχανικούς στην πόλη, τον βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να επενδύει σε μία εξαιρετικά κρίσιμη οικονομικά περίοδο, στο χώρο της εστίασης. Διατηρεί ένα από τα ιστορικότερα και ποιοτικότερα καφέ-μπαρ στο κέντρο της πόλης και με το δικό του ξεχωριστό στυλ μας δείχνει ότι κόντρα στο ρεύμα, τολμά και επενδύει ακόμα και μέσα στην καρδιά της κρίσης. Αποτελεί ζωντανό παράδειγμα επιτυχημένου επιχειρηματία, που ξέρει να παίρνει ρίσκα και τονώνοντας την τοπική οικονομία να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες εστίασης αλλά κυρίως δουλειά στους νέους. Είναι υποψήφιος με την παράταξη των Μπέγκα-Κολόκα και πραγματικά του αξίζει να είναι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Θα έχει πολλά να προσφέρει και κυρίως έχει την εμπιερία και τη γνώση να τα κάνει πράξη.

Επίσκεψη Νίκου Βούτση στα εκλογικά κέντρα Λ.Νάτση και Όλ.Γεροβασίλη

Σήμερα Πέμπτη 15 του Μάη θα επισκεφτεί τα εκλογικά κέντρα της Όλγας Γεροβασίλη «Ήπειρος Ανατροπής» και του Λάζαρου Νάτση «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή ,ο Νίκος Βούτσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και στη συνέχεια θα κάνει δηλώσεις .

Οργή σε Λυγκιάδες και Σταυράκι από τη συμμετοχή φασιστικής υποψηφιότητας στις εκλογές στο δήμο Ιωαννιτών

Ούτε μια ψήφο στη δημοτική παράταξη που αντί να την αποπέμψει, συνεχίζει να κλείνει το... μάτι στο φασισμό!

Οργή σε κάθε καλόπιστο δημοκρατικό πολίτη στις Λυγκιάδες, το Σταυράκι αλλά και σε ολόκληρο το δήμο Ιωαννιτών, προκαλεί η συμμετοχή πρώην (διεγραμμένου) Χρυσαυγίτη και νυν μέλους του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, σε ψηφοδέλτιο δημοτικής παράταξης που φιλοδοξεί να... κερδίσει το δήμο Ιωαννιτών. Σε μια πόλη όπως τα Γιαννενα με δημοκρατικές παραδόσεις, πολυπολιτισμική και αντιφασιστική ιστορία που σφραγίστηκε με το αίμα των σφαγιασθέντων των Λυγκιάδων και του Σταυρακίου από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και της αντιδικτατορικής πάλης, είναι σαφές ότι δεν έχουν θέση ναζιστικά υπολείμματα που αμαυρώνουν τη σύγχρονη ιστορία μας και προσβάλουν τη δημοκρατική μνήμη και τη συνείδηση των Γιαννιωτών πολιτών. Σήμερα στις Λιγκιάδες, υπάρχει δικαιολογημένη οργή από πλευράς πολιτών για την ανοχή που προκλητικά επιδεικνύει συγκεκριμένη παράταξη στο δήμο Ιωαννιτών, απέναντι σε φαινόμενα που

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΥΖΑΣ - Αύριο στις 20:30 στην Ελεούσα η κεντρική προεκλογική ομιλία του

Ταυτόχρονα και σε κοντινή απόσταση με αυτή του Β. Γαρδίκου!

Σε έντονα προεκλογικούς ρυθμούς θα κινηθεί αύριο στις 8:30 το βράδυ η Ελεούσα, αφού σε κοντινή απόσταση θα πραγματοποιηθούν οι ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων δημάρχων Ζίτσας, Χρυσόστομου Βούζα και Βασίλη Γαρδίκου, έξω από τα εκλογικά κέντρα τα οποία διατηρούν. Εν τω μεταξύ, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι περιοδείες του υποψήφιους δημάρχου, Χρυσόστομου Βούζα, στις δημοτικές ενότητες και τα χωριά του δήμου Ζίτσας. Σήμερα Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα θα επισκεφτεί κατά σειρά το Ροδοτόπι, τον Πρωτόπαππα και την Καρίτσα, ενώ στις 8:30 το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση στη Ζίτσα (κοινοτικό καφενείο-"Καλλιθέα"). Τέλος, αύριο Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ θα μιλήσει στην κεντρική ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της παράταξής του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ελεούσα στο χώρο μπροστά από το Εκλογικό Κέντρο της παράταξής.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΣ- Αύριο η κεντρική προεκλογική ομιλία του Γ.Παπαλέξη

Στο «ΣΚΟΥΦΑ» η προεκλογική ομιλία του Γιάννη Παπαλέξη, λόγω των προβλέψεων για ισχυρές βροχοπτώσεις 

Αύριο Παρασκευή 16 Μαΐου και ώρα 8:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία του Δημάρχου Αρταίων και επικεφαλής του συνδυασμού «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» Γιάννη Παπαλέξη, στην αίθουσα «ΣΚΟΥΦΑ».