Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Αύριο η επίσημη παρουσίαση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της Δ.Ρ.Α.ΣΥ.

Τη Δευτέρα το βράδυ, η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση θα παρουσιάσει τους υποψηφίους της για το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
Το ψηφοδέλτιο της Δ.Ρ.Α.ΣΥ. συστεγάζει τρεις γενιές ανθρώπων του αγώνα. Περιλαμβάνει μέλη της Εθνικής Αντίστασης που εξακολουθούν να υπερασπίζονται τη λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία, αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης που δε λησμόνησαν ποτέ το «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», δεκάδες εργαζόμενους και νεολαίους που καθημερινά δίνουν τις δικές τους μάχες στους δρόμους της πόλης μας.Τη Δευτέρα, 12 Μάη και ώρα 8 μ.μ. στο Δημαρχείο (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου), έχουμε τη χαρά και την τιμή να παρουσιάζουμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Στέφανο Σκοπούλη διεκδικούν τη στήριξη των συμπολιτών μας.Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι του Τύπου να προσέλθουν για την κάλυψη της επίσημης παρουσίασης του ψηφοδελτίου της Δ.Ρ.Α.ΣΥ.

Κενάν Μεσαρέ, Βογιάννου, Γεννηματά

Έργα χωρίς καμιά αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της δημόσιας ασφάλειας και της κοινωνικής ωφέλειας
Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Στα Γιάννενα της αυθαιρεσίας και της υπονόμευσης κάθε χρηστής διοίκησης από την ίδια την πολιτεία, όπου ισχύει το «πλην Ιωαννίνων» (για τα Κληροδοτήματα) καταργείται από τους ιθύνοντες το Σύνταγμα και κάθε πλαίσιο περιβαλλοντικής και τεχνικής νομιμότητας. Η Κενάν Μεσαρέ έργο συνώνυμο της κατακρεουργημένης πόλης,μοντέλο «διχοτομημένου» αστικού ιστού ξαναπροβάλεται από τα προεκλογικά επιτελεία Γκόντα ως «high light» προσφορά αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας…Η ιστορία του τεχνικού αυτού επιτεύγματος, έρχεται πάλι στην επικαιρότητα, ενώ έχει προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει, διχοτομώντας βάναυσα τον ζωτικό ιστό της πόλης, χωρίς την ύπαρξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και χωρίς τις απαιτούμενες προβλέψεις οδικής ασφάλειας!Απ’ αυτές τις στήλες και την προηγούμενη τετραετία στηλιτεύσαμε τις προεκλογικές κορδέλες των εγκαινίων, για την ελλιπή προστασία των ευάλωτων χρηστών (κυρίως μαθητών). Τα ατυχήματα και η επικινδυνότητα μεγέθυναν στην περιοχή ανησυχητικά, σε διάστημα 20 μηνών είχαμε καταγραμμένα 70 τουλάχιστον περιπτώσεις (ευτυχώς όχι θανατηφόρα) από τα αστυνομικά περιστατικά. Οι υπογραφές 1.400 συνδημοτών μας, οι παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ), του ευρωπαίου διαμεσολαβητή, των εισαγγελικών αρχών αποδεικνύουν σωρεία εγκληματικών παραλείψεων, επιβεβαιώνοντας τους κατοίκους για την ακαταλληλότητα και τον κίνδυνο που διατρέχουν και οι ίδιοι οι μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων της Κιάφας.Η προεκλογική ανάσυρση του θέματος της Κενάν Μεσαρέ φωτίζει και αποκαλύπτει την περαιτέρω διεύρυνση της υπόθεσης του Μικρού δακτυλίου, με την συνέχιση στην Βογιάννου και την επέκταση στην Γεννηματά. Ακολουθείται η ίδια αντίληψη, χωρίς καμιά ενίσχυση της ελκυστικότητας των πεζών και ποδηλατοδρόμων και της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος όπως ορίζει η Πράσινη Βίβλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Για το εν λόγω έργο οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. διαπίστωσαν παραβίαση της ενωσιακής νομοθεσίας και ότι δεν υπάρχει σχέση του αδειοδοτηθέντος φυσικού αντικειμένου του έργου με το κατασκευασθέν!Εδώ στην «εσχατιά» της Ευρώπης, η υπόθεση του συγκεκριμένου ζητήματος επαναφέρει στο προσκήνιο πως λειτουργεί ο δήμος για τους πολίτες του και ποιος ρόλος των τεχνικών του υπηρεσιών και των Διαχειριστικών Αρχών.Το έργο της Κενάν Μεσαρέ περιελάμβανε 10 κάθετους βοηθητικούς δρόμους.Πληρώθηκαν οι 10 και υλοποιήθηκαν μόλις 3, συντρίβοντας κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και διαλύοντας όποια σοβαρότητα κυκλοφοριακής τάξης.Στις ασκήσεις επί χάρτου για την επέκταση της οδού Γεννηματά ομιλούσαν για

ΠΡΕΒΕΖΑ:Αυτοκίνητα αντίκες από το Βέλγιο «διαφημίζουν» την Ελλάδα

Δεκάδες κλασικά αυτοκίνητα, τα οποία συμμετέχουν στο μεγαλύτερο Ράλι Αντίκα του Βελγίου, το Tour Amical, που φέτος πραγματοποιείται στην Ελλάδα, κατέφθασαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην Πάργα και ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής, διασχίζοντας την Πρέβεζα και το Άκτιο, με προορισμό τους Δελφούς.Τα αυτοκίνητα - αντίκες προσέφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα στους κατοίκους της Πάργας, ενώ η υπεύθυνη τουριστικής προβολής του δήμου, Ελένη Κολιοφώτη, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οι Βέλγοι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φυσική ομορφιά, τη φιλοξενία και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, αλλά και να διαφημίσουν τον τόπο, καθώς ακολουθούνται από τέσσερα τηλεοπτικά συνεργεία του Βελγίου.Η διαδρομή ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη, με περισσότερους από 340 συμμετέχοντες να καταφθάνουν στο αεροδρόμιο Μακεδονία, όπου τους περίμεναν και τα αυτοκίνητά τους για να ξεκινήσει ο αγώνας.Οι συμμετέχοντες, μόνο άνδρες, χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και ακολούθησαν διαφορετικές διαδρομές με προγραμματισμένες ενδιάμεσες συναντήσεις για ανταλλαγή μεταξύ τους εμπειριών, απόψεων και εντυπώσεων από τη χώρα μας.Άλλοι σταθμοί εκτός των Δελφών, είναι η Ολυμπία, τα Μετέωρα και ο Βόλος, ενώ κοινό σταθμό αποτελεί για όλα τα

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στην πόλη της Ηγουμενίτσας,από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 17χρονος  Έλληνας και ένας 27χρονος ομογενής, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, διενεργήθηκε έλεγχος στους δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, όπου διαπιστώθηκε ότι κατείχαν ποσότητα κάνναβης, βάρους (74,5) γραμμαρίων.Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Βρέθηκαν 500 κιλά χασίς σε αεροσκάφος σε παραλία της Αλβανίας!!!

Σε παραλία της Ντιβιάκας, στην κεντρική Αλβανία, βρέθηκε με τη μύτη χωμένη στην άμμο και σπασμένα λάστιχα, ένα μικρό αεροσκάφος τύπου «Πάιπερ», καθώς οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μικρό αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για εμπόριο ναρκωτικών.Κυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν ένας 57 χρονος Ιταλός, ο Τζιόρτζιο Ριφορμάτο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ ,φέρεται να είχε εκρεμμότητες με την ιταλική δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, στο αεροσκάφος οι αστυνομικές αρχές κατέχεσαν περίπου 500 κιλά χασίς.Εδώ και πολλές εβδομάδες το Δημοκρατικό κόμμα της αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπλοκή στο εμπόριο ναρκωτικών, μέσω μικρών αεροσκαφών,ενώ η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά της καταγγελίες αυτές.Και η Εθνική Μυστική Υπηρεσία σε αναφορές της που διαρρέουν στα ΜΜΕ εδώ και εβδομάδες, προειδοποιεί ότι οι έμποροι ναρκωτικών έχουν αρχίσει να χρησιμοποιού+ν μικρά αεροσκάφη για την μεταφορά των ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ-Καθαρές θέσεις από το Κώστα Καψάλη σε Μαζαράκι, Χρυσόρραχη,Βροντισμένη

Ο απολογισμός σε όλους, η ανάλυση του προγράμματος, τα επιχειρήματα και οι καθαρές θέσεις από τον Κώστα Καψάλη και τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, βρίσκουν ανταπόκριση σε κάθε χωριό,δίνοντας αισιοδοξία στην παράταξη.

Ισόβια κάθειρξη στον 26χρονο κτηνοτρόφο, για την άγρια δολοφονία της 20χρονης Μαρίας,στην κεντρική πλατεία των Φιλιατών

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό της Κέρκυρας ο δράστης της άγριας δολοφονίας της 20χρονης σπουδάστριας στο κέντρο των Φιλιατών.Ο 26χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε την 20χρονη Μαρία, με τριανταπέντε μαχαιριές ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν ένταξε την ερωτική απόρριψη από τη νεαρή κοπέλα. Μόνο που δεν υπήρξαν στοιχεία ή μαρτυρίες που θα επιβεβαίωναν ότι οι δύο νέοι διατηρούσαν οποιαδήποτε ερωτική σχέση.Έτσι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους και κατ' επέκταση δεν αναγνώρισε και κανένα ελαφρυντικό στον 26χρονο κτηνοτρόφο.Η άγρια δολοφονία της Μαρίας είχε γίνει πριν από δεκατρείς μήνες, στην κεντρική πλατεία των Φιλιατών.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ-Άρωμα νικης από Δολιανά και Αγία Μαρίνα για τον Γ. Ντόντη

Πανηγυρικό το κλίμα και άρωμα νίκης από τα Δολιανά για τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Ιωάννη Ντόντη και την παράταξη του "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι". Σε μία κατάμεστη αίθουσα και με κόσμο έξω από αυτήν πραγματοποιήθηκε η ομιλία του κ. Ντόντη, ο οποίος συνοδευόταν από πολλά στελέχη του και φυσικά βροντερό παρών έδωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής Μποντίνης Γρηγόριος, Μάτσικας Ευάγγελος, Τζαβέλλας Μιχαήλ, Χαρισιάδη Μαριάνθη, Γόγολος Δημήτριος, Ζήνα Χριστοδούλου, Μπόσιας Μιχαήλ και Οικονόμου Ηλίας, αλλά και οι υποψήφιοι τοπικοί Δόκος Αλέξιος, Κέκος Κωνσταντίνος, Τσάκα Όλγα και Χαλκιά Μαρί.Ο κόσμος συμφώνησε σε όλες τις παραμέτρους με τον κ. Ντόντη και ζητούσαν επιμόνως μία άμεση λύση για να μπορέσει το χωριό τους -και όχι μόνο- να μπορέσει να σταθεί και πάλι με αξιοπρέπεια, καθώς η νυν δημοτική αρχή έχει απαξιώσει το δήμο Πωγωνίου.Τα ζητήματα τα οποία απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν το πρόγραμμα του κ. Ιωάννη Ντόντη, το οποίο και αγκάλιασε ο κόσμος και φυσικά τα ερωτήματα που τέθησαν, ήταν ζητήματα μείζωνος σημασίας, όπως η

Στα δίχτυα των στελεχών του ΣΔΟΕ,διαιτητής από την Ηγουμενίτσα

Στα δίχτυα των στελεχών του ΣΔΟΕ έπεσε και ένας διαιτητής από την Ηγουμενίτσα, ονόματι Κ.Σ., ο οποίος όπως προέκυψε από τον έλεγχο είχε αποκρύψει 39.000 ευρώ.«Από την επεξεργασία των τραπεζικών του λογαριασμών προέκυψε ότι για την περίοδο 2005-2009 είχε αποκρύψει 39.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει, ενώ ο έλεγχος έγινε ύστερα από εισαγγελική εντολή σχετικά με τους στημένους αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου» σημειώνουν πηγές του ΣΔΟΕ.

Προβάδισμα 1,3% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Κάπα Research

Πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές με 23% εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 21,7% της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research για Το Βήμα της Κυριακής, επτά ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες για το Ευρωκοινοβούλιο.Η εντεινόμενη πόλωση ενισχύει τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διευρύνει -σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Απρίλιο- τη διαφορά του στη 1,3 ποσοστιαία μονάδα.Το Ποτάμι, έπειτα από μία ελαφριά κάμψη, φλερτάρει και πάλι με διψήφιο ποσοστό (9%). Τέταρτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,6%, ενώ σε συνεχή ανοδική πορεία βρίσκεται το ΚΚΕ με 6,4%.Σταθερή στο 5,5% βρίσκεται η Ελιά, ενώ κάτω από το εκλογικό μέτρο για την εκλογή τουλάχιστον ενός ευρωβουλευτή εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 4,1% και η ΔΗΜΑΡ με 2,1%.«Άλλο κόμμα» επιλέγει το 7,7% των ερωτηθέντων· στο 11,1% η αδιευκρίνιστη ψήφος· στο 1,8% το λευκό και το άκυρο.

Επίσκεψη Καρατζαφέρη στα Ιωάννινα

"Ούτε ο κ. Σαμαράς, αλλά ούτε και ο κ. Βενιζέλος, θα μπορούν να σταθούν την επομένη της εκλογικής συντριβής"

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καραζαφέρης, επισκέφθηκε χθες τα Ιωάννινα, όπου είχε σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.Το απόγευμα, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ αναφέρθηκε στην τεράστια ανεργία που πλήττει το Νομό Ηπείρου.«Δυστυχώς, ούτε εσείς γλυτώσατε από το success story του κ. Σαμαρά» τόνισε χαρακτηριστικά.Ο κ. Καρατζαφέρης, έκανε εκτενή αναφορά στην πολιτική κατάσταση της χώρας και εκτίμησε ότι στις 26 Μαΐου, οι δύο σημερινοί συγκυβερνήτες, θα πρέπει να απολογηθούν στα κόμματα τους, για τη συντριβή στην οποία τα οδήγησαν.«Ούτε ο κ. Σαμαράς, αλλά ούτε και ο κ. Βενιζέλος, θα μπορούν να σταθούν την επομένη της εκλογικής συντριβής στην οποία οδηγούνται. Οι δελφίνοι καραδοκούν και μάλιστα δεν το κρύβουν, ούτε από τη μια, ούτε από την άλλη πλευρά».Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία των

Μπλόκο σε φορτίο με 298,6 κιλά χασίς στους Νεγράδες Ιωαννίνων!

Φορτίο με 298,6 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, εντόπισε η Δίωξη Ναρκωτικών στους Νεγράδες Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από το Τμήμα Κακαβιάς και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας. Αυτή ήταν άλλη μια προσπάθεια του αλβανικού καρτέλ ναρκωτικών να εισάγει παράνομα μια μεγάλη ποσότητα στην Ελλάδα.Το αυτοκίνητο που οδηγούσε Αλβανός, κίνησε υποψίες στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να το ακινητοποιήσουν λίγο  μετά τις 5:30 τα ξημερώματα,στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς με τον χωριό Νεγραδες, για να διεξάγουν έρευνα . Κατά τη διάρκεια της,οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως σε σημεία του αυτοκινήτου ήταν φορτωμένοι σάκοι γεμάτοι με ναρκωτικά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ναρκωτική ουσία έχει βάρος 298,600 κιλά.

Πατριώτες, εθνικιστές, ακροδεξιοί και... "αριστερά" παλικάρια, γίνανε μαλλιά κουβάρια στην παράταξη Μπέγκα-Κολόκα!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ. ΚΟΡΑΚΑ ΣΤΟ EPIRUSGATE: "Ήμασταν στη Χρυσή Αυγή, στήσαμε τοπικά το Εθνικό Μέτωπο αλλά σήμερα ψηφίζουμε κεντροδεξιά!"
Ο Δημήτρης Κόρακας, βασικός ομιλητής στην εκδήλωση
της "Χρυσής  Αυγής" για τον Λορέντζο Μαβίλη

Με μια επιστολή που περισσότερο μπερδεύει παρά ξεκαθαρίζει πράγματα και καταστάσεις για το τι πραγματικά συμβαίνει με τα ακροδεξιά... σταγονίδια στο εσωτερικό της παράταξης Μπέγκα-Κολόκα, ο Γιαννιώτης ακροδεξιός εκπαιδευτικός Δημήτρης Κόρακας, σε ρόλο υπερασπιστή της υποψηφιότητας του Βασίλη Παπάζογλου στο δήμο Ιωαννιτών, προσπαθεί -με απολογητικό χαρακτήρα- να μας πείσει ότι μια ομάδα... δεξιών πατριωτών στα Γιάννενα, αφού πέρασε από τη Χρυσή Αυγή και έστησε στα Γιάννενα τον τοπικό πυρήνα του Εθνικού Μετώπου, σήμερα ψηφίζει... κεντροδεξιά! Είναι σαφές ότι σε ό,τι αφορά το δήμο Ιωαννιτών εννοεί την παράταξη Μπέγκα-Κολόκα, αφού με τον Βασίλη Παπάζογλου έχουν μια μακρά κοινή ακροδεξιά διαδρομή και η σημερινή του επιστολή αναλαμβάνει να αποκαταστήσει στην κοινή γνώμη των Ιωαννίνων, τη... χαμένη ακροδεξιά τιμή του... εκλεκτού συναγωνιστή του! Τον Δ. Κόρακα τον γνωρίσατε μέσα από το video που πρόβαλε το EpirusGate, όταν ως... "εξωτερικός συνεργάτης" της Χρυσής Αυγής (ο ίδιος λέει ότι δεν υπήρξε μέλος της) βροντοφώναξε στις 25 Νοέμβρη του 2012 στο μνημείο του Μαβίλη: "Ζήτω ο αρχηγός Μιχαλολιάκος" και "Ζήτω η Χρυσή Αυγή!" Σήμερα μας καταθέτει το πρόσφατο πολιτικό βιογραφικό του και μαζί και μιας ομάδας "γνωστών δεξιών πατριωτών" όπως την ονομάζει, την οποία προφανώς εκπροσωπεί, στην οποία συμπεριλαμβάνεται ο Β. Παπάζογλου, τον οποίος προσπαθεί να εμφανίσει λίγες μέρες πριν τις κάλπες, ως... κεντροδεξιό υποψήφιο της παράταξης Μπέγκα! Όσο κανείς -πλην του Θοδωρή Γκόγκου- στην παράταξη Μπέγκα-Κολόκα δεν παίρνει θέση για τα