Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Θέμα ημερών η ολοκλήρωση της Εγνατίας

Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Γέφυρα Περιστερίου

Σε λίγες ημέρες το τελευταίο κομμάτι της Εγνατίας Οδού παραδίδεται στην κυκλοφορία. Ναι, σωστά διαβάσατε: ένα μικρό τμήμα, μόλις 900 μ. δίπλα στον Μετσοβίτικο ποταμό, που ταλαιπώρησε για χρόνια τους μηχανικούς, τελικά ολοκληρώνεται με 4 χρόνια καθυστέρηση. Κι έτσι, έστω και συμβολικά, ο οδικός άξονας των 670 χλμ., που άλλαξε τις συνθήκες μετακίνησης στη Β. Ελλάδα, είναι πλέον ολοκληρωμένος.Τι συνέβη σε αυτό το μικρό κομμάτι, που καθυστέρησε τόσο την παράδοσή του; Οι εργασίες στην περιοχή ξεκίνησαν το 2006 και ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2008 εκτός από τη γέφυρα Περιστερίου (μήκους 410 μ.) που ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2010. «Τα προβλήματα γεωλογικής αστάθειας στην περιοχή είχαν ήδη εμφανιστεί πριν από την έναρξη της κατασκευής του έργου. Για τον λόγο αυτό το 2004-2009 εκπονήθηκε ένας μεγάλος αριθμός μελετών και υλοποιήθηκαν πολλά μέτρα σταθεροποίησης», εξηγεί στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο κ. Θεμιστοκλής Σιόντης, διευθυντής της Περιφερειακής Υπηρεσίας Ιωαννίνων της Εγνατίας Οδού Α.Ε. «Η κίνηση των οχημάτων στο μεσοδιάστημα γινόταν μέσω παράλληλης στην αρτηρία παράκαμψης».Τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν. «Τον Μάρτιο 2010 καταγράφηκαν, ανατολικά της γέφυρας και σε απόσταση περίπου 300 μ., νέα έντονα γεωλογικά φαινόμενα που οφείλονταν σε ενεργοποίηση μιας βαθιάς κατολίσθησης κάτω από τη επιφάνεια του παρακείμενου Μετσοβίτικου ποταμού», λέει ο κ. Σιόντης. «Ετσι το διάστημα Δεκεμβρίου 2010 - Φεβρουαρίου 2011 αντιμετωπίσαμε προσωρινά το πρόβλημα με την κατασκευή ενός μικρού αντίβαρου στον πόδα του πρανούς». Το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε να αναθέσει χωριστή σύμβαση για το συγκεκριμένο τμήμα, απαλλάσσοντας τον εργολάβο (ΑΚΤΩΡ). Η νέα σύμβαση, ύψους 10,8 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε στα τέλη του 2012 (εταιρεία Ενιπέας Α.Ε.) και ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες.Ο δρόμος ξεκίνησε να μελετάται τη δεκαετία του ’90 και να παραδίδεται σταδιακά από το 2001, καθώς η κατασκευή του «έσπασε» σε δεκάδες επιμέρους εργολαβίες. Η κριτική που διατυπώθηκε εκείνη την περίοδο αφορούσε το υψηλό κόστος κατασκευής του έργου. «Είναι μια άδικη κριτική», υποστηρίζει ο σημερινός πρόεδρος της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε., Παρασκευάς Σαββαΐδης. «Μέσα σε μία δεκαετία κατασκευάστηκε ένας τεράστιος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, ένα δύσκολο τεχνικά έργο, που ανάλογό του δεν έχει να επιδείξει το Δημόσιο τα τελευταία 30-40 χρόνια. Η Εγνατία άλλαξε τη ζωή στη Β. Ελλάδα».Σήμερα η εταιρεία έχει να επιδείξει ένα

Ποιοι και γιατί ζητούν την παρέμβαση του ΣΔΟΕ στην μητρόπολη Ιωαννίνων;

Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η κάλυψη της χειρεύουσας θέσης του μητροπολίτη Ιωαννίνων μετά την αποδημία του μακαριστού Θεόκλητου, καθώς από τη μία πλευρά παρατηρείται διαγκωνισμός ενδιαφερομένων, ενώ από την άλλη φορείς της Ηπείρου ζητούν την παρέμβαση του ΣΔΟΕ στα οικονομικά της μητρόπολης, καταγγέλλοντας κακοδιαχείριση των «πλουσίων» κληροδοτημάτων που της ανήκουν, τα οποία κατέχουν και μετοχές στην Εθνική Τράπεζα.Mιλώντας στην εφημερίδα  «Παραπολιτικά» ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτών Ιωαννίνων Σπύρος Εργολάβος, που έχει διατελέσει επί 12 χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στην ηπειρωτική πρωτεύουσα χτυπάει «καμπανάκι» καλώντας την κυβέρνηση να ξεκινήσει έλεγχο όλων των ιδρυμάτων που διοικούσε και διαχειριζόταν μέχρι σήμερα η μητρόπολη τονίζοντας ότι «εδώ και αρκετό καιρό τα πράγματα δεν πάνε καλά». «Για τα κληροδοτήματα των Ιωαννίνων έπειτα από δική μας παρέμβαση, είχαν διαταχθεί δύο εισαγγελικές παραγγελίες για να πραγματοποιηθεί οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος. Μιλάμε για το κληροδότημα του Νικολάου Ζωσιμά, του Γεωργίου Σταύρου από τα Ιωάννινα και του Γεωργίου Τούλια από το Μέτσοβο. Αυτά τα διαχειρίζεται η μητρόπολη», αναφέρει χαρακτηριστικά και αποκαλύπτει ότι στο παρελθόν είχε ζητηθεί η παρέμβαση και των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι στη συνέχεια έδωσαν και αυτοί παραγγελία στην οικονομική επιθεώρηση Αθηνών για έλεγχο του «ταμείου» της μητρόπολης.

ΧΡΕΟΣ
«Τότε όμως κατατέθηκε μια πρόταση νόμου που έλεγε ότι απαγορεύεται έλεγχος στα ιδρύματα των μητροπόλεων, χωρίς κοινή απόφαση Οικονομικών και Παιδείας. Διαμαρτυρηθήκαμε τότε σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και εν τέλει ο νόμος αυτός δεν πέρασε» συμπληρώνει. «Υπολογίζουμε ότι το χρέος που έχουν αυτά τα τρία κληροδοτήματα είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες που πρέπει να επιβεβαιωθούν», τονίζει και καταλήγει: «Έπειτα απ' όλα αυτά είναι καθολικό το αίτημα του Γιαννιώτικου λαού η Πολιτεία να αναθέσει στο ΣΔΟΕ να κάνει λεπτομερέστατο οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο για να αποδειχθεί που πήγαιναν όλα αυτά τα χρόνια τα χρήματα». Σημειώνεται, ότι μέχρι και πριν πρότινος τα Κληροδοτήματα της

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ:Παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ο Κώστας Κατσανάκης

Παρουσία πλήθος κόσμου έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου παράταξης Πρωτοβουλία Πολιτών της οποίας ηγείται ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Κατσανάκης.Ο κ. Κατσανάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής του θητείας καθώς επίσης ανέλυσε και το πρόγραμμα της παράταξης του για τη νέα θητεία.Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία εκατοντάδων ψηφοφόρων και φίλων της παράταξης οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα και τον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Κρυφοβού.Αναλυτικά στο ψηφοδέλτι συμμετέχουν:
Εκλογική Περιφέρεια ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
1. ΔΑΒΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
2. ΔΟΣΗΣ ΑΧΙΛΛΕYΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3. ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ
4. ΚΙΤΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΘΩΜΑ
5. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
6. ΛΙΟΝΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
7. ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
8. ΜΠΑΡΚΑ ΜΑΡΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
9. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
10. ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗ – ΓΡΑΤΣΟΥΝΑ ΦΕΒΡΩΝΙΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
11. ΝΑΣΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
12. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΗΛΙΑΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
13. ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
14. ΣΚΛΙΒΑΝΙΤΗΣ ΒΑΪΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
15. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΗΛΙΑ
16. ΤΑΣΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
17. ΤΖΙΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
18. ΤΖΙΜΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του

Επίσκεψη Βασίλη Γαρδίκου στη ΒΙΠΕ και στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος Ζίτσας - Αυτοδιοικητική Ενότητα» Βασίλης Γαρδίκος μαζί με κλιμάκιο υποψηφίων δημοτικών συμβούλων επισκέφθηκαν χθες το πρωί τη Βιομηχανική Περιοχή όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Δ.Σ της ΒΙΠΕ Κο Νικόλαο Μηλιώνη. Ο Βασίλης Γαρδίκος ενημέρωσε τον Κο Μηλιώνη για το πρόγραμμα της παράταξής του και συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα για τα προβλήματα λειτουργίας της ΒΙΠΕ καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξής της με σεβασμό στο περιβάλλον.Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» όπου συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. και με τον Πρόεδρο Κο Ανδρέα Δημητρίου. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Α.Π.Σ.Ι «ΠΙΝΔΟΣ» ενημέρωσε τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Γαρδίκο για τις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η «ΠΙΝΔΟΣ» μέχρι σήμερα για την προστασία του περιβάλλοντος ζητώντας αυστηρότερους ελέγχους. Ανέλυσαν την πορεία του συνεταιρισμού, το μέλλον του καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξής του με απώτερο σκοπό το όφελος τόσο των πτηνοτρόφων παραγωγών όσο και των εργαζομένων.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Διακοπή υδροδότησης την Κυριακή σε Νεοκαισάρια,Κουτσελιό,Γορίτσα,Κολιωνιάτι,Μπιζάνι,Σερβιανά,Μολυβαδιά και Αυγό!!!

Αυριο Κυριακή 11 Μαΐου 2014 ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω εργασιών στη Μπάφρα και για αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στο αντλιοστάσιο Μπάφρας από ώρα 08.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.Από αυτό το γεγονός υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί μείωση πίεσης στην υδροδότηση των κατοίκων ή και διακοπή στη Τ.Κ. Νεοκαισάρειας πρώην Δήμου Ανατολής στη Τ.Κ. Κουτσελιού και Γορίτσα, πρώην Δήμου Παμβώτιδας, στη Τ.Κ Μπιζανίου και Κολωνιάτι πρώην Δήμου Μπιζανίου, στη Τ.Κ. Σερβιανών, στη Τ.Κ. Μολυβαδιά και στη Τ.Κ. Αυγό (πρώην Δήμου Αγίου Δημητρίου) καθώς και σε μεμονωμένους ιδιώτες και επιχειρήσεις οι οποίοι υδρεύονται από τους κεντρικούς αγωγούς του ΣΥΔΛΙ στις ανωτέρω περιοχές.Η αποκατάσταση της υδροδότησης θα πραγματοποιηθεί σταδιακά μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Έρχεται το καλοκαίρι και ανοίγει ο MOLOS στην πλατεία Μαβίλη!!!

Επειδή απόψε Σάββατο ανοίγει ο MOLOS στην πλατεία Μαβίλη και προβλέπεται να γίνει το αδιαχώρητο και ο κακός χαμός, από τα αυτοκίνητα και τον κόσμο που θα κινηθεί προς το σημείο όπου γίνονται τα έργα αποχέτευσης (σχεδόν μπροστά από το χώρο).Ανακοίνωση στο σελίδα f/b του Molos:"Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των έργων που γίνονται στην πλατεία Μαβίλη, η πρόσβαση στο 'Molos' γίνεται είτε από το τέλος της Αβερωφ κάνοντας αριστερά στη Μαβιλη (με την βοήθεια υπεύθυνου μας) και μετά αριστερά προς Παπανδρέου και αμέσως δεξιά προς το 'Molos', είτε από την οδό Παπανδρέου αριστερά προς πλατεία Μαβιλη και αριστερά στο δρόμο της παλαιάς 'Προβας', ενώ η ΕΞΟΔΟΣ είναι αριστερά μετά το εστιατόριο 'Φιλιππας'προς Παπανδρέου μόνο. Τα 2 parking της περιοχής θα είναι ανοιχτά."

ΑΡΤΑ- Ένα βήμα πριν την τελική έγκριση η διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου

Το απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, προς το Δήμο Αρταίων

Με αφορμή τις νέες εξελίξεις στο θέμα του έργου της οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου και το απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, προς το Δήμο Αρταίων, που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο έργο, ως ένα από τα μεγάλα έργα υποδομής Εθνικής Εμβέλειας, αναφέροντας ότι: «Σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου σας, με το οποίο μας ενημερώνετε για το σοβαρό πρόβλημα αντιπλημμυρικής προστασίας που αντιμετωπίζει η Πόλη της Άρτας, σας πληροφορούμε ότι πρόθεση του Υπουργείου μας είναι το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Πόλης της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής από την οποία διέρχεται ο ποταμός Άραχθος μέχρι τις εκβολές του στον Αμβρακικό κόλπο, να περιληφθεί στον σχεδιασμό μας και να προταθεί για χρηματοδότηση την επόμενη προγραμματική περίοδο. Προς τούτο είναι απαραίτητο η αρμόδια Διεύθυνση Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ7) του Υπουργείου μας, να αποκτήσει, ύστερα από τη δική σας συγκατάθεση, την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου, τουλάχιστον σε επίπεδο Προϊστάμενης Αρχής.»Ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που ένα πρόβλημα που απασχολεί την Άρτα για δεκαετίες, οδεύει προς την οριστική επίλυσή του. Πρόκειται για ένα έργο που έχει αντιπλημμυρική, αρδευτική, οικιστική και

Την Τετάρτη υπογράφεται η σύμβαση για την έρευνα και εκμετάλευση κοιτασμάτων πετρελαίου στα Ιωάννινα

Την προσεχή Τετάρτη 14 Μαΐου, στις 12:00′ στο ΥΠΕΚΑ, παρουσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Βαγγέλη Βενιζέλου θα υπογραφούν οι συμβάσεις μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των ανάδοχων σχημάτων, για την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Όπως είναι ήδη γνωστό, στο πλαίσιο του γύρου παραχωρήσεων με την διαδικασία της «Ανοικτής Πρόσκλησης» (Open Door) που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ, ανάδοχος για την χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων αναδείχθηκε η εταιρεία "ENERGEAN OIL AND GAS/PETRA PETROLEUM". Αντίστοιχα θα υπογραφούν και οι συμβάσεις για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού, (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ/EDISON / PETROCELTIC), καθώς και για το Κατάκολο (ENERGEAN OIL AND GAS/TRAJAN OIL & GAS Ltd).

ΠΡΟΣΟΧΗ-Διακοπή ρεύματος αύριο Κυριακή σε περιοχές των Δήμων Ιωαννιτών,Δωδώνης και Ζίτσας!!!

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές που θα γίνουν οι διακοπές

Σας γνωρίζουμε ότι την ερχόμενη Κυριακή 11/5//2014 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από 08:00 πμ έως 1:00 μμ.,λόγω απαραιτήτων εργασιών στα δίκτυα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε α.ε σε περιοχές των Δήμων Ιωαννιτών,Δωδώνης και Ζίτσας!!!Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνεχεία ρεύμα.Έτσι για λογούς ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς η αλλά στοιχειά του δικτυού ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.Δείτε αναλυτικά τις περιοχές που θα γίνουν διακοπές:

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα

Δημήτρης Παπαδημούλης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα την ερχόμενη Κυριακή 11/5. Πιοσυγκεκριμένα:
• Περί ώρα 11:00πμ θα συναντηθεί στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου «Πάνθεον» με εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.
• Κατόπιν, στις 11:30 πμ θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στον ίδιο χώρο, με θέμα: «25 Μάη: Ψηφίζουμε για την Ελλάδα. Ανοίγουμε δρόμο για την δική μας Ευρώπη».
• Στην συνέχεια, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, θα περιοδεύσει στους δρόμους της Ηγουμενίτσας και θα επισκεφθεί τα εκλογικά κέντρα των συνδυασμών «Ήπειρος Ανατροπής» και «Δημοτική Συνεργασία».

ΠΡΕΒΕΖΑ:Εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία των εργαζομένων,προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

Mε εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου θα ζητήσουν να μη προχωρήσει η έναρξη διαδικασίας εφαρμογής της αξιολόγησης με επιμερισμό των ποσοστών στην αξιολόγηση των υπαλλήλων. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι μιλούν για τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται πλέον στην λειτουργία του Νοσοκομείου όπου εξαιτίας της πολιτικής της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης καθημερινά δίνουν μάχη για να κερδηθεί το στοίχημα λειτουργίας την επόμενη μέρα. Εκτός από την εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αποφάσισαν ακόμη να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 14 Μαΐου και να προχωρήσουν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου στις 19 Μαΐου ημέρα, όπου θα επιχειρηθεί η έκδοση απόφασης για επιμερισμό των ποσοστών στους κλάδους του νοσοκομείου.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΠΕΓΚΑ-ΚΟΛΟΚΑ:Το παρελθόν κυνηγάει τον "Μπούκουρα" των Ιωαννίνων και οι μετάνοιες δεν μπορούν να τον σώσουν!!!

Είναι πολύ αργά για δάκρυα...
Αν υπήρξε κάτι που έκανε αίσθηση από το... σόου με την δήλωση μετάνοιας του Β.Παπάζογλου,ήταν ασφαλώς οι "σοβαρές καταγγελίες" για τους αναρχοκομμουνιστές,που από ανώνυμα blogs και μέσα κοινωνικής δικτύωσης,κάνουν ρεπορτάζ τα οποία  έχουν "ως αποκλειστικό στόχο να πλήξουν την ενότητα της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» , και τη μεγάλη δυναμική που αυτή σημειώνει".Από τη χθεσινή δήλωση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου,άλλοι συνυποψήφιοι  συγκινήθηκαν, άλλοι είπαν δυο καλά λόγια για το "παιδί" και άλλοι-κυρίως οι… ευαίσθητοι ψεκασμένοι της παράταξης με τα δυο ονόματα και τους δυο αρχηγούς- έσπευσαν να του συμπαρασταθούν και να καταγγείλουν τη δράση των συγκεκριμένων boggers.Οι συνυποψήφιοι του, δηλώνουν ξεκάθαρα πως οι πολίτες δεν πρέπει να ενημερώνονται από "τέτοιου είδους επικίνδυνα μέσα του διαβόλου",τα οποία κάνουν κακό στην παράταξη!"Στο internet κάνουν "δημοσιογραφικές αλητείες" λένε και καλούν τους οπαδούς της παράταξης να ενημερώνονται μόνο από τα κλασικά τοπικά ΜΜΕ μέχρι τις εκλογές....Από την άλλη,οι γνωστοί αναρχοκομμουνστές του τοπικού διαδικτύου,εντόπισαν ομοιότητες του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τη Μάρθα Βούρτση και τον Νίκο Ξανθόπουλο!!!Δεν ήταν λίγοι, ωστόσο εκείνοι οι-επικύνδυνοι αριστεροί εξτρεμιστές- που ασυγκίνητοι από το ξέσπασμα Παπαζογλου, θυμήθηκαν τα θύματα της Χρυσής Αυγής, των μεταναστών και του Παύλου Φύσσα....Μήπως πέρα από τον χαβαλέ θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση; Μήπως δηλαδή πέρα από τις μετάνοιες και την –σεβαστή- ανθρώπινη αδυναμία υπάρχουν άλλα θέματα που πρέπει να αναλύσουμε;Είναι απόλυτα σεβαστό ότι ένας άνθρωπος λύγισε.Θα πρέπει όμως να μας εξηγήσει ορισμένα πράγματα ο υποψήφιος,αλλά και οι κ.κ. Θ,Μπέγκας και Π.Κολόκας;Κατά την γνώμη μας,τα όσα γράφει στη

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ - Και μέσω Internet η ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

Με ένα κλικ μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους θα μπορούν οι άνεργοι από τον προσεχή Ιούνιο να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, είτε στην περίπτωση που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, είτε όχι. Με αυτό τον τρόπο μπάινει ένα οριστικό τέλος στην αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και την προσκόμιση μιας σειράς δικαιολογητικών. Η σχετική τροπολογία που κατέθεσε χθες Δευτέρα στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης προβλέπει τη διασύνδεση των συστημάτων του Οργανισμού Απασχόλησης με το πληροφοριακό συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας.Πρόκειται για το σύστημα που επιτρέπει την αξιόπιστη ηλεκτρονική καταγραφή των ροών της μισθωτής εργασίας και συνεπώς την άμεση ενημέρωση του ΟΑΕΔ για κάθε μεταβολή της εργασιακής κατάστασης των εγγεγραμμένων ανέργων του Οργανισμού. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο νέος τρόπος συναλλαγής των δικαιούχων με τον ΟΑΕΔ απελευθερώνει περίπου 800 εργασιακούς συμβούλους και 1.200 διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στην εξατομικευμένη προσέγγιση των

ΛΑΖΑΡΟΣ ΝΑΤΣΗΣ-Ανακοίνωση για την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης των λαών,με αιχμές για την συμμετοχή φασιστών σε άλλα ψηφοδέλτια!!!

"Δεν θα επιτρέψουμε στα Γιάννενα μας να εκλεγούν συνδυασμοί και σύμβουλοι που προσβάλλουν την ιστορία μας, τον πολιτισμό και τα οράματα μας"

Η αντιφασιστική νίκη των λαών και η σημερινή,επέτειος λήξης του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ανασύρει στη μνήμη μας τις εικόνες φρίκης του Ναζισμού και της Κατοχής, αλλά και τις μεγαλειώδεις θυσίες και την αντίσταση του λαού μας.Η εξόντωση των Εβραίων συμπολιτών μας, τα ολοκαυτώματα στους Λιγγκάδες, τη Μουσιωτίτσα, το Κομμένο, η εκτέλεση των αγωνιστών στο Σταυράκι και τώρα και πάντα λαβώνουν τις θύμησες μας,εγγράφονται όμως σαν όρκος να μην επιτρέψουμε να συμβεί αυτό ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.Οι δημοκρατικοί πολίτες των Γιαννίνων, πολίτες με ιστορική μνήμη και ανάλυση του παρόντος στέκονται στην αρχή αμήχανοι μπροστά στα αυτοδιοικητικά μορφώματα που χωράνε αυτούς που αρνούνται το ολοκαύτωμα, αυτούς που ασελγούν πάνω στα εκατομμύρια θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας, αυτούς που θέλουν να μας πείσουν πως

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ:Συνεχίζει τις περιοδείες του ο Γιάννης Ντόντης

Σήμερα το πρωϊ, ο υποψήφιος δήμαρχος, κ. Ιωάννης Ντόντης, θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το Κεράσοβο στις 11 η ώρα, στην προσπάθεια που γίνεται απ' όλο το δήμο να αλλάξει σελίδα το Πωγώνι μας για ένα καλύτερο αύριο.Κατά τη χθεσινή ημέρα ο κ. Ντόντης Ιωάννης, με το κλιμάκιο του από το συνδυασμό του "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι" (το παρών έδωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Τόπουλος Βασίλειος, Ντότης Δημήτριος, Μάτσικας Ευάγγελος, Καραγιώργος Ιωάννης, Χαρισιάδη Μαριάνθη, Κυρίτση Βικτωρία, Λουϊζου Μαρία, Παπαβασιλείου Κώστας και οι Τοπικοί σύμβουλοι κ.κ. Γραμμόζη Δήμητρα, Κυρίτσης Χρήστος, Λέκκας Ιωάννης Βλεσσίδης Ιωάννης, Μπάτσος Γεώργιος, Γκόγκας Αθανάσιος, Γκότσης Δημήτριος, Ζαρκαδάς Ιωάννης και Χούσου Ζαχαρούλα, στις ομιλίες του, τόνιζε πως μείζον θέμα στα χωριά του Πωγωνίου μας είναι η ασφάλεια του τόπου - η υγεία και φυσικά πολλά ακόμη ζητήματα, τα οποία η νυν διοικούσα αρχή δεν μπορεί να επιλύσει με κανέναν τρόπο. Οι κάτοικοι των χωριών άκουσαν με προσοχή τον κ. Ντόντη και πολλές φορές υπήρξε και

Ηλιοφάνεια και ζέστη αναμένουμε το Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο

Αίθριος και ζεστός θα είναι ο καιρός στην Ήπειρο το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά τους 26 βαθμούς, ενώ λίγες σποραδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες οι οποίες ενδέχεται να δώσουν ασθενείς βροχές σε ορεινές όμως περιοχές.
Το Σάββατο θα ξεκινήσει με ανέφελο καιρό στις παράκτιες περιοχές και λίγα σύννεφα στο εσωτερικό της Ηπείρου. Στη συνέχεια θα επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος ηλιοφάνεια, ενώ τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά των νομών Άρτας και Ιωαννίνων, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας.Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βορειοδυτικά έως 3 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 4 μποφόρ.H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς στα Γιάννενα, 13 έως 25 στην Άρτα, 13 έως 21 στην Πρέβεζα, 14 έως 22 στην Ηγουμενίτσα, 9 έως 18 στο Μέτσοβο και από 13 έως 23 βαθμούς στην Πάργα.
Την Κυριακή θα επικρατεί ηλιοφάνεια και ζέστη σε ολόκληρη την Ήπειρο, ενώ η απογευματινή αστάθεια της ατμόσφαιρας θα δώσει μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.Η Θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα

Μαίνεται η μάχη του σταυρού, οκτώ (8) μέρες πριν τις κάλπες της άλλης Κυριακής

Πάει... σύννεφο το μοίρασμα σταυρωμένων ψηφοδελτίων στην πόλη και τα χωριά!

Έχει φουντώσει για τα καλά η μάχη για το σταυρό, λίγες μόνο ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής. Στις 18 Μαΐου μπορεί να μην εκλεγούν -στις περισσότερες περιπτώσεις- οι νέοι δήμαρχοι θα εκλεγούν όμως οι νέοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. Αυτοί θα τα δώσουν όλα για την επόμενη (18/5) Κυριακή. Για τη μεθεπόμενη (25/5) δεν θα τους πολυνοιάξει, αφού αυτοί είτε θα έχουν εκλεγεί είτε θα έχουν αποτύχει. Τότε το άγχος θα το έχουν οι επικεφαλής που θα διεκδικούν τους δήμους και την περιφέρεια στην Ήπειρο. Ήδη οι υποψήφιοι παρέλαβαν τα πρώτα ψηφοδέλτια και άλλοι επιστρατεύοντας με την οικογένειά τους και άλλοι τα φιλικά τους πρόσωπα έχουν αρχίσει να τα σταυρώνουν να τα φακελώνουν, πέντε-πέντε ή δέκα-δέκα προκειμένου να τα μοιράσουν σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς στην πόλη και τα χωριά. Κάποτε λέγαμε ότι ο αγώνας στις εκλογές πρέπει να είναι συλλογικός και όχι προσωπικός. Σήμερα όμως στην κυριολεξία "πέφτουν κορμιά" στο βωμό της ψηφοθηρίας. Ο καθένας παίζει για... πάρτη του, ελπίζοντας να εκλεγεί ως σύμβουλος την επόμενη πενταετία. Το τι πιέσεις ασκούνται για να εξασφαλιστούν για λογαριασμό των υποψηφίων τα πολυπόθητα ψηφαλάκια δεν περιγράφεται!