Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Άρχισαν τα όργανα στην παράταξη Μπέγκα – Κολόκα

Ο Θοδωρής Γκόγκος ζητάει την απόσυρση του ακροδεξιού υποψήφιου
«Ορισμένα πράγματα ούτε τρώγονται ούτε καταπίνονται ούτε γαργάρα γίνονται» δηλώνει στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Γκόγκος, για το ακροδεξιό "μπουμπούκι" που συμμετέχει ως υποψήφιος στην παράταξη Μπέγκα – Κολόκα, και ζητάει την… απόσυρσή του. Μάλιστα με τη δήλωσή του ο Θοδωρής Γκόγκος απευθύνεται στη “νύφη” (Π. Κολόκας) που έφερε το οργανωτικό στέλεχος της νεοφασιστικής οργάνωσης "Εθνικό Μέτωπο" στην παράταξη, για να τον ακούσει η “πεθερά” (Θ. Μπέγκας). Υπενθυμίζουμε ότι  μετά την πρόσφατη αποκάλυψη του Epirusgate για τους επικίνδυνους πολιτικούς εναγκαλισμούς της παράταξης Μπέγκα-Κολόκα με «φασιστικά.... σταγονίδια» της πόλης, αντί ο υποψήφιος δήμαρχος Θ. Μπέγκας να τον αποπέμψει και να τον θέσει εκτός της... "προοδευτικής" του παράταξης, επέλεξε...

ΑΡΤΑ- Ένα βήμα πριν την τελική έγκριση η διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου

Το απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, προς το Δήμο Αρταίων

Με αφορμή τις νέες εξελίξεις στο θέμα του έργου της οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου και το απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, προς το Δήμο Αρταίων, που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο έργο, ως ένα από τα μεγάλα έργα υποδομής Εθνικής Εμβέλειας, αναφέροντας ότι: «Σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου σας, με το οποίο μας ενημερώνετε για το σοβαρό πρόβλημα αντιπλημμυρικής προστασίας που αντιμετωπίζει η Πόλη της Άρτας, σας πληροφορούμε ότι πρόθεση του Υπουργείου μας είναι το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Πόλης της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής από την οποία διέρχεται ο ποταμός Άραχθος μέχρι τις εκβολές του στον Αμβρακικό κόλπο, να περιληφθεί στον σχεδιασμό μας και να προταθεί για χρηματοδότηση την επόμενη προγραμματική περίοδο. Προς τούτο είναι απαραίτητο η αρμόδια Διεύθυνση Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ7) του Υπουργείου μας, να αποκτήσει, ύστερα από τη δική σας συγκατάθεση, την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου, τουλάχιστον σε επίπεδο Προϊστάμενης Αρχής.»Ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που ένα πρόβλημα που απασχολεί την Άρτα για δεκαετίες, οδεύει προς την οριστική επίλυσή του. Πρόκειται για ένα έργο που έχει αντιπλημμυρική, αρδευτική, οικιστική και

ΠΡΕΒΕΖΑ-Περιοδεία Δημήτρη Κωνή στην Μυρσίνη, Μεγαδένδρο και Ριζά

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Δημήτρης Κωνής και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" της Όλγας Γεροβασίλη, επισκέφτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης  τα χωριά Μυρσίνη, (ιδιαίτερη πατρίδα του υπ. αντιπεριφερειάρχη), Μεγαδένδρο και Ριζά.Στην ομιλία του ο Δημήτρης Κωνής παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» και, στις συζητήσεις που ακολούθησαν, τέθηκαν όλα τα προβλήματα των χωριών (προβλήματα αγροτικής παραγωγής, επιδοτήσεων, κτηνοτροφικών ζωνών, υδροδότησης Ριζών κλπ) και αναπτύχθηκαν οι θέσεις του συνδυασμού.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι κάτοικοι των χωριών για την πρόταση-θέση της παράταξης για τη δημιουργία της νέας ΔΩΔΩΝΗΣ και τον τρόπο ίδρυσης και λειτουργίας των νέων συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγής.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΝΑΤΣΗΣ: Μοντέλο «Σχεδίας» και στο δήμο

Το επιτυχημένο μοντέλο, οργάνωσης, συνεργασίας και προσφοράς του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας,«Σχεδία» θα μελετήσει και θα επιδιώξει να εφαρμόσει και στο δήμο για την επίλυση προβλημάτων ο υποψήφιος δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης,όπως τόνισε κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του Δ.Σ, Στέφανο Τζιμογιάννη, τον επιστημονικό υπεύθυνο Βασίλη Κούτρα και το προσωπικό της «Σχεδίας», το μεσημέρι  στα γραφεία της.«Σηματοδοτεί την ευαισθησία της παράταξης σας για το μείζον κοινωνικό πρόβλημα, τη μάστιγα των ναρκωτικών», είπε ο κ. Τζιμογιάννης για την επίσκεψη, υποδεχόμενος τον υποψήφιο δήμαρχο και υποψηφίους του συνδυασμού, ανάμεσα τους και η Σίσσυ Σταματέλου η οποία υπηρέτησε από το Δ.Σ του Συμβουλευτικού Σταθμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών Ν. Ιωαννίνων, όπως ήταν το αρχικό όνομα της δομής που μετονομάστηκε σε «Σχεδία».Ο πρόεδρος του Δ.Σ της «Σχεδίας» αναφέρθηκε στην 20ετή πορεία της δομής που ιδρύθηκε το 1994 και ήταν η πρώτη από τον ΟΚΑΝΑ,αφού ακολούθησαν άλλες 72 στη χώρα. Σημείωσε ότι εκτός από το επιστημονικό της έργο και την

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ - Με πολύχρονη εμπειρία αλλά και νέες ιδέες στη μάχη για το δήμο Ιωαννιτών

Υποψήφιος με τους "Πολίτες για την Ανατροπή" του Λάζαρου Νάτση

Η υποψηφιότητα του Γιαννιώτη συγκοινωνιολόγου, Κώστα Κολοκούρη στο δήμο Ιωαννιτών, συμπυκνώνει μια πολύτιμη εμπειρία χρόνων σε θέματα που άπτονται του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Έχει διατελέσει σε θέσεις κλειδιά στο δημαρχείο Ιωαννίνων και γνωρίζει όσο λίγοι τις προτεραιότητες που θα πρέπει να αναδειχθούν το προσεχές διάστημα σε επίπεδο τεχνικών θεμάτων. Ταυτόχρονα, μέσα από τη θέση του προέδρου στην Εταιρεία Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ηπείρου, καθημερινά επιτελεί ένα πολύ σπουδαίο έργο στην κατεύθυνση εμπέδωσης μιας κυκλοφοριακής κουλτούρας αλλά και προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αναμφίβολα, ο Κ. Κολοκούρης είναι ένας από τους ισχυρούς... άσους του Λάζαρου Νάτση, μιας και μπορεί να προέρχεται από την Αριστερά, όμως έχει μεγάλη διείσδυση σε κεντροαριστερούς αλλά ακόμη και σε κεντροδεξιούς ενεργούς πολίτες στην πόλη. Καθημερινά δίνει τη μάχη με τους "Πολίτες για την Ανατροπή" και όπως όλα δείχνουν θα είναι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Το Νησί Ιωαννίνων επισκέφτηκε ο Νίκος Γκόντας

Το Νησί Ιωαννίνων επισκέφτηκε την Τετάρτη το απόγευμα ο Νίκος Γκόντας ακολουθούμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του. Οι κάτοικοι της Νήσου μετέφεραν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την παντελή εγκατάλειψή τους που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια και κυρίως για την αδιαφορία που επέδειξε η σημερινή δημοτική αρχή. «Η μείωση του τουρισμού και η ανερμάτιστη τακτική που έχει ακολουθήσει η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην οικονομία του Νησιού, με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες να εγκαταλείπουν τις επιχειρήσεις τους. Ένα μεγάλο πρόβλημα που καρκινοβατεί εδώ και πολλά χρόνια, είναι η σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου της Νήσου με τον βιολογικό καθαρισμό, που οι τεχνικές αστοχίες μέχρι τώρα,δημιουργούν προβλήματα στην ίδια την λίμνη.» κατήγγειλαν οι κάτοικοι.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΝΑΤΣΗΣ: «Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στους πολίτες»

Συνάντηση με τους κατοίκους της Λούτσας

Με κατοίκους της Λούτσας συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης και υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ομώνυμου Πολιτιστικού Συλλόγου και αποτέλεσε την αφορμή να αναδειχθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι κάτοικοι και να κατατεθούν αιτήματα και προτάσεις εκ μέρους του Συλλόγου.Ο Λ. Νάτσης στην εισηγητική του ομιλία ξεκαθάρισε ότι απαιτείται και θα γίνει πρώτα ιεράρχηση και μετά επίλυση προβλημάτων από την παράταξη του ως δημοτική αρχή, πάντα σε συνεργασία και συνεχή διαβούλευση με τους δημότες.Σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν πολλές ανατροπές στο δήμο, στην κοινωνία, σε κάθε γειτονιά και τόνισε ότι, «οι δημόσιοι χώροι και η περιουσία του δήμου ανήκουν σε όλους τους πολίτες και έχουν οι ίδιοι λόγο στη διαχείριση τους και ότι δεν μπορεί να μην αξιοποιούνται και να ρημάζουν». Αφορμή στάθηκε τόσο η δική του τοποθέτηση για την αξιοποίηση των παλιών εγκαταστάσεων του Ασύλου Ανιάτων, όσο και το πάγιο αίτημα των κατοίκων και του Συλλόγου, που επανατέθηκε στη συνάντηση, για δημιουργία ενός πόλου για τον πολιτισμό και την λειτουργία μιας παιδικής χαράς ή αθλοπαιδιών, δεδομένου ότι πρόκειται για πυκνοδομημένη περιοχή.Ως γνωστόν η παραχώρηση (από το υπουργείο Εργασίας, τελικά) της χρήσης από το δήμο καθυστέρησε περισσότερο από μια τριετία και όταν

Υπογράφονται οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στο Καλπάκι Ιωαννίνων

Την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαΐου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου θα υπογραφούν οι συμβάσεις για την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος και Κατάκολο).Οι συμβάσεις υπογράφονται αφού εγκρίθηκαν και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με τους αναδόχους:
- Για τη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων, το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS/ PETRA PETROLEUM. Στα Ιωάννινα οι εκτιμήσεις για τα απολήψιμα αποθέματα κυμαίνονται από 50- 100 εκατ. βαρέλια.
- Για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού (όπου τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι 200 εκατ. βαρέλια), το σχήμα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ/ EDISON/ PETROCELTIC.
- Για το Κατάκολο (εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα 3 εκατ. βαρέλια), το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS/ TRAJAN OIL & GAS Ltd.

Επίσκεψη Όλγας Γεροβασίλη σε εκλογικά κέντρα υποψηφίων δημάρχων στο Δήμο Ιωαννιτών

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη επισκέφτηκε χθες,τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Ιωαννιτών, έχοντας την πεποίθηση πως οι εκλογές πρέπει να διεξάγονται σε ήρεμο κλίμα, με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και στην ελεύθερη έκφραση.Η επικεφαλής της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υποψήφιους δημάρχους και στελέχη των δημοτικών παρατάξεων, τονίζοντας ότι ο καλός συντονισμός της Περιφέρειας με τους Δήμους οδηγεί σε άμεσες λύσεις και συμβάλλει καθοριστικά στον καλύτερο σχεδιασμό για το μέλλον.

Εγκαίνια του νέου καταστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στον Λούρο Πρεβέζης

Mε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου την Τετάρτη 7 Μαΐου στον Λούρο Πρεβέζης.Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε με θέρμη στο κάλεσμά της αποδεικνύοντας εμπράκτως τόσο την στήριξή του στην προσπάθεια της Τράπεζας για ανάπτυξη και εξέλιξη όσο και την ανάγκη παρουσίας της μοναδικής Ηπειρώτικης Τράπεζας και σε μικρότερες αστικές και αγροτικές περιοχές.Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο νυν Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιαμμάς, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πρέβεζας κ.κ. Κλάπας Μιλτιάδης και Παππάς Δημήτρης καθώς και αρκετοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου δια του Προέδρου της κ. Κωνσταντίνου Ζωνίδη καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας πως στόχος του παρόντος καταστήματος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του Λούρου και της
ευρύτερης περιοχής. Με την ομιλία του παρουσίασε τη σταθερά ανοδική πορεία της Τράπεζας μέσα από αντίξοες οικονομικές συνθήκες ενώ παράλληλα επισήμανε ότι: «Η ανοδική πορεία της οφείλεται στη συνετή και χρηστή Διοίκηση, στην άοκνη προσπάθεια των στελεχών της και στην άμεση και φιλική εξυπηρέτηση του προσωπικού της .Αλλά πάνω από όλα οφείλεται στην εμπιστοσύνη και την

Συνάντηση Βασ.Γαρδίκου με εκπροσώπους των Αδελφοτήτων του Δήμου Ζίτσας στην Αθήνα.

O υποψήφιος Δήμαρχος  Ζίτσας Βασίλης Γαρδίκος με αντιπροσωπεία της παράταξης ΄΄Δήμος Ζίτσας –Αυτοδιοικητική Ενότητα΄΄, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους των Αδελφοτήτων του Δήμου Ζίτσας στην Αθήνα.Κατά την συνάντηση αυτή ο κ.Γαρδίκος, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των αδελφοτήτων για την παρουσία τους, στη συνέχεια τους συνεχάρη για το έργο που επιτελούν και τους ζήτησε να αναπτυχθεί μόνιμη και συνεχής συνεργασία για το καλό του τόπου. Επίσης ανέπτυξε το πρόγραμμα της παράταξης στους ετεροδημότες της Αθήνας, και στη συνέχεια υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους.Αξιοσημείωτη και ιδιαίτερα χρήσιμη ήταν και η παρουσία των καθηγητών Πανεπιστημίου Αναστάσιου Τσάμη (Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών) και Μιχάλη Βραχόπουλο (ΤΕΙ Χαλκίδας, τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών) οι οποίοι χαρακτήρισαν το πρόγραμμα της παράταξης ρεαλιστικό και ιδιαίτερα «μετρημένο» που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής. Τέλος εξέφρασαν την θετική τους διάθεση να συμβάλουν ποικιλοτρόπως στην επίτευξη των στόχων που έθεσε η παράταξη μέσω του προγράμματός της.

Η Ηλιάνα Τσολιού υποψήφια με τον Λάζαρο Νάτση και τους "Πολίτες για την Ανατροπή"

Η Ηλιάνα Τσολιού με καταγωγή από το Ζαγόρι, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Αποφοίτησε με άριστα τόσο από το 9ο Γυμνάσιο όσο και από το 5ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων. Είναι κόρη του Κων/νου Τσολιού και της Ουρανίας Τσιόκα. Σήμερα μένει μόνιμα στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων, είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, στη Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.
Εκπαιδεύεται συνεχώς σε θέματα Συστημάτων Ποιότητας & Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων καθώς και σε εξειδικευμένα θέματα κτηνιατρικών εργαστηριακών εξετάσεων.Εργάστηκε ως συμβασιούχος Κτηνίατρος στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Καλεντζίου και στη συνέχεια στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.Για μεγάλο χρονικό διάστημα εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας – στέλεχος εταιρείας όπου ασχολήθηκε κυρίως με την προετοιμασία και την οργάνωση διαφόρων επιχειρήσεων ( κυρίως της Ηπείρου – Θεσσαλίας) του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα ώστε να πιστοποιηθούν σε συστήματα ποιότητας & ασφάλειας (HACCP, ISO, AGRO κ.λ.π).Παράλληλα συνεργάστηκε ως εμπειρογνώμων κτηνίατρος - επιθεωρητής ISO 9000 / ISO 22000 με φορείς πιστοποίησης που εδρεύουν στην Αθήνα.Από το 2009 η Τσολιού Ηλιάνα εργάζεται στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην αρχή στα ΤΟ.Κ.Α.Α (Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξη) και μετά την κατάργηση τους τον Μάρτιο του 2010, στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων.Στα μαθητικά της χρόνια συμμετείχε στα δεκαπενταμελή συμβούλια ενώ ως

Μποναμάς 400 χιλ. ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου

Την Ε’ Κατανοµή, συνολικού ποσού 6.900.000,00 €, εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, έτους 2014, προς κάλυψη δαπανών των 13 Περιφερειών της χώρας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών. Ειδικότερα στην περιφέρεια Ηπείρου θα αποδοθούν συνολικά: 400.740 ευρώ, που αντιστοιχούν σε: 367.039 ευρώ για λειτουργικές και λοιπές γενικές δαπάνες και σε: 33.071 ευρώ για αντιμισθίες αιρετών. Τα ανωτέρω ποσά, θα αποδοθούν στην Περιφέρεια Ηπείρου, µε χρηµατική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταµείο Παρακαταθηκών και ∆ανείων. Τυχόν αδιάθετα ποσά, που σύµφωνα µε τα οριζόµενα στη παρούσα προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των Περιφερειών, µπορούν να διατεθούν και προς κάλυψη επενδυτικών δαπανών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ - Και μέσω Internet η ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

Με ένα κλικ μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους θα μπορούν οι άνεργοι από τον προσεχή Ιούνιο να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, είτε στην περίπτωση που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, είτε όχι. Με αυτό τον τρόπο μπάινει ένα οριστικό τέλος στην αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και την προσκόμιση μιας σειράς δικαιολογητικών. Η σχετική τροπολογία που κατέθεσε χθες Δευτέρα στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης προβλέπει τη διασύνδεση των συστημάτων του Οργανισμού Απασχόλησης με το πληροφοριακό συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας.Πρόκειται για το σύστημα που επιτρέπει την αξιόπιστη ηλεκτρονική καταγραφή των ροών της μισθωτής εργασίας και συνεπώς την άμεση ενημέρωση του ΟΑΕΔ για κάθε μεταβολή της εργασιακής κατάστασης των εγγεγραμμένων ανέργων του Οργανισμού. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο νέος τρόπος συναλλαγής των δικαιούχων με τον ΟΑΕΔ απελευθερώνει περίπου 800 εργασιακούς συμβούλους και 1.200 διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στην εξατομικευμένη προσέγγιση των

Στη μάχη για την ανατροπή στο δήμο Ιωαννιτών η Φανή Αναγνώστου-Κουμπλομάτη

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Λάζαρο Νάτση

Η υποψηφιότητα της εκπαιδευτικού Φανής Αναγνώστου-Κουμπλομάτη στο δήμο Ιωαννιτών, ξεπερνάει τα στενά όρια της παράταξης "Πολίτες για την Ανατροπή" και καθημερινά κερδίζει τη συμπάθεια αλλά και την ψήφο πολιτών που ανήκουν όχι μόνο στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς αλλά και στο λεγόμενο μεσαίο χώρο. Είναι από τα λίγα στελέχη της παράταξης του Λάζαρου Νάτση, που έγκαιρα αντιλήφθηκε ότι οι προσεχείς εκλογές δεν θα κριθούν στην άγονη λεκτική αντιπαράθεση αλλά στην προσέλκυση των ψηφοφόρων που παραδοσιακά προέρχονται από τα δεξιότερα του πολιτικού χώρου που καλύπτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι θέσεις και κυρίως οι προτάσεις που καταθέτει στις επισκέψεις που πραγματοποιεί, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη στην κρίση των συμπολιτών μας, που φαίνεται ότι όσο οδεύουμε προς τις εκλογές, ολοένα και έρχονται πιο κοντά στην παράταξη "Πολίτες για την Ανατροπή". Γι αυτό και επιλέγουν τον Λάζαρο Νάτση για δήμαρχο και την Φανή Κουμπλομάτη για δημοτικό σύμβουλο στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων.

Προσλήψεις συμβασιούχων σε δήμους και τα ΝΠΔΔ

ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ: 14 θέσεις ΔΕ στο Σπήλαιο Περάματος και 15 θέσεις ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ στο δήμο Αρταίων - Όλες οι ειδικότητες και οι φορείς

Η κυβέρνηση ενέκρινε τη σύναψη τετρακοσίων πενήντα µίας (451) συµβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου για τη στελέχωση των ΟΤΑ Α΄ βαθµού και ΝΠ∆∆ αυτών της χώρας που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίµου από τους ωφελούµενους. Οι σχετικές συμβάσεις θα έχουν διάρκεια από οκτώ έως έντεκα μήνες. Στην Ήπειρο οι θέσεις είναι 29 (14 στο δήμο Ιωαννιτών και 15 στο δήμο Αρταίων). Ειδικά για το δήμο Ιωαννιτών, οι 14 θέσεις αφορούν: 10 θέσεις Δ.Ε. Οδηγών-Επισκεπτών, δύο (2) θέσεις Δ.Ε. Επιμελητών Εισπράξεων, δύο (2) Δ.Ε. Οδηών Τουριστικών Τρένων. Δείτε τη σχετική απόφαση όπου καταγράφονται όλες οι θέσεις στους ΟΤΑ της Ηπείρου αλλά και όλης της χώρας, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-Γίνεται να πληρώνουμε το ακριβότερο νερό στα Γιάννενα;

Στον καιρό των μνημονίων, ο καπιταλισμός βγάζει τα πάντα στο σφυρί. Μπορεί να ακούγεται «ξύλινο» αυτό, αλλά δεν είναι. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, είναι η αλήθεια!!!!Ύστερα από τα σκουπίδια, μπαίνουν στο στόχαστρο και οι υδάτινοι πόροι, το ίδιο το νερό. Η μνημονιακή κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ και οι μνημονιακοί διαχειριστές-δήμοι προσπαθούν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να προετοιμάσουν το έδαφος για την ξεπούλημα.Πως είναι δυνατόν π.χ. να πληρώνουμε τόσο ακριβό νερό σε μια πόλη όπως τα Γιάννενα; Μα είναι δυνατόν, με τη τη δυνατότητα ύδρευσης να περισσεύει, με τους υδάτινους πόρους να είναι πιο πλούσιοι από κάθε άλλη γωνιά της χώρας; Και όμως, τα τιμολόγια είναι δυσβάσταχτα και με συνεχή τεχνάσματα οι μνημονιακές δημοτικές αρχές ακριβαίνουν στην πραγματικότητα το νερό για τους πολίτες.Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και εταιρίες έχουν βάλει στο μάτι τα ποτάμια. Άραχθος παλιότερα, Αώος τώρα, στόχος και οι δύο για κερδοφορία με θύματα πάλι το νερό και τον άνθρωπο. Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση προωθούν συμφωνίες που εξυπηρετούν εξόφθαλμα, πολιτικά πρόσωπα με τον

Κύμβαλα αλαλάζοντα...

Γράφει ο Γιάννης Στέφος 

Ψηφοδέλτια γεμάτα με κούφιες σιωπές.. Φωνές ανερμάτιστες ,που αυτό που λένε το χεις ξανακούσει..Αλλαγή πολιτικής, αξιοκρατία, διαφάνεια, ανεξάρτητη «διαχείριση»,περιβάλλον, πολιτισμός, αθλητισμός για τους δημότες για, για, για….. Παντού. Σε όλη τη χώρα.Ναι, τα χεις ξανακούσει…. Στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπου όλοι πάνε με όλους:Ακροδεξιοί με κεντρώους, φιλελεύθεροι με σοσιαλιστές. Κεντροαριστεροί για παν ενδεχόμενο. Όλοι τους για να κατασκευάσουν το ελληνικότατο πια «σαξές στόρι» που το βιώνουμε καθημερινά.Δεν χρειάζεται να πασχίσουν άλλο!! Το καταλάβαμε. Δουλεύουν όλοι μαζί για να διατηρήσουν ό,τι εμείς ζητάμε να γκρεμίσουμε. Γιατί η ζωή τους, όπως θάλεγε και ο Παλαμάς :
(Η ζωή τους περνά σκυμμένη σκλάβα,
μες στου βιβλίου το μαλακό χαρέμι).
(Η ζωή τους κουλουριαστό σκουλήκι,
κι ενός ίσκιου το γγίξιμο το τρέμει).
Η τραγική πραγματικότητα είναι εδώ (και στα Γιάννενα), η ανθρωπιστική κρίση είναι εδώ (και στα Γιάννενα),η εκπτώχευση της κοινωνίας είναι εδώ (και στα Γιάννενα) ο αυταρχισμός είναι εδώ (και στα Γιάννενα)!!!Και μεις λέμε : είμαστε διαφορετικοί , αφήνουμε πίσω τους πολιτικάντες και προχωράμε με «λογισμό και μ’ όνειρο». Και σ’ αυτό το όνειρο χωράνε όσοι θέλουν ανατροπές.Ανατροπές σε κατεστημένες νοοτροπίες, σε πολιτικές που ωφελούν τους λίγους και εξαθλιώνουν τους πολλούς, σε πολιτικούς και μηνύματα που απευθύνονται σε αφελείς, σ’αυτούς που μας θέλουν αυτοχειριασμένους να αναμασάμε τα ψίχουλά τους.Και σε όσους επιμένουν να μετράνε τα πράγματα ποσοτικά, αριθμητικά ας το κάνουν. Για μας ένα μετράει: η ποιότητα της ψήφους σας.

Γιάννης Στέφος. Γιάννενα-Πολίτες Για την Ανατροπή
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων

Το αθλητικό πρόγραμμα της παρουσίασε η παράταξη του Λάζαρου Νάτση

«Δικαίωμα και όχι πολυτέλεια ο αθλητισμός»

Με κεντρικό σύνθημα «δικαίωμα και όχι πολυτέλεια ο αθλητισμός» η παράταξη «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή», με τη συμμετοχή του υποψηφίου δημάρχου Ιωαννίνων Λάζαρου Νάτση και εκπροσώπων αθλητικών σωματείων και φορέων, παρουσίασε σε εκδήλωση το πρόγραμμα της για την ανάπτυξη του αθλητισμού στο δήμο Ιωαννιτών, το οποίο στηρίζει τρεις πυλώνες. Την κεντρική παρουσίαση, στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην ΕΛΚΕΠΑ στη στοά Σάρκα), έκανε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Ντάνης με τη συνδρομή των υποψηφίων συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, Γιολάντας Μπότσικου και Κώστα Λώλη, γυμναστές και οι τρεις.Προβλήθηκε αποκαλυπτικό βίντεο για την κακή κατάσταση των περισσοτέρων αθλητικών εγκαταστάσεων στα όρια του δήμου και ακολούθησε συζήτηση με εκπροσώπους αθλητικών φορέων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη να αποκτήσει ο δήμος και το λεκανοπέδιο ευρύτερα, δίκτυο ποδηλατοδρόμων για την άθληση και την ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών.Για την παράταξη «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή», όπως επισημαίνεται στο πρόγραμμα, ο Αθλητισμός αποτελεί δικαίωμα και ανάγκη για τη σωματική και πνευματική υγεία όλων των πολιτών. Αποτελεί, με τον πολιτισμό, δικλείδα ασφαλείας - ισορροπίας και διασφάλισης της

H συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Κόνιτσα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κόνιτσας,με ομιλητές την Όλυ Τσουμάνη Υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου και τον Δημήτρη Σδούκο Υποψήφιος Δήμαρχος Κόνιτσας. Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.Προηγήθηκε επίσκεψη στην κεντρική πλατεία και συνάντηση – γνωριμία με καταστηματάρχες και δημότες της Κόνιτσας.Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρθηκαν στα προβλήματα που γεννά ο Καλλικράτης για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες, μίλησαν για τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ και τις ευθύνες των Κομμάτων που στηρίζουν τον Ευρωπαϊκό μονόδρομο, ενώ προσπαθούν να κρύψουν οτι αυτή ακριβώς η πολιτική, η πολιτικής της ΕΕ, είναι που δημιουργεί την ανεργία, γκρεμίζει εργασιακά δικαιώματα και καταργεί κάθε προνοιακή παροχή.

ΠΡΕΒΕΖΑ-Αποφασισμένοι να προασπίσουν το φυσικό κάλλος της Κυανής Ακτής,οι πολίτες!

Αποφασισμένοι να προασπίσουν το φυσικό κάλλος της Κυανής Ακτής είναι όσοι συμμετέχουν στην Ανοιχτή Συνέλευση πολιτών Πρέβεζας για τη διάσωση Κυανής Ακτής – Κάστρου Παντοκράτορα, κάτι που φάνηκε και στην εκδήλωση-ενημέρωση που διοργάνωσαν την Κυριακή στην αίθουσα «Θωμάς Μποντίνας», ενόψει και των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει για το θέμα και αναμένεται να εκδικασθούν σήμερα στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας. Εκτός από τις τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκε προβολή δύο βίντεο, όπου το ένα περιείχε πλάνα που τράβηξε ο Ευκλείδης Φονταράς από την περιοχή της Κυανής Ακτής και του Παντοκράτορα, αλλά και του λιμανιού της Πρέβεζας τη δεκαετία του '70, ενώ προβλήθηκε και το

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ:Να ενταχθεί η μεθόριος στα σύνορα με την Αλβανία στη δύναμη FRONTEX

Με αφορμή τις κλοπές εξοπλισμού και εργαλείων σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Φιλιατών θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:Ο Δήμος Φιλιατών έχει επανειλημμένα τονίσει προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ στο Δήμο μας καθώς και τις επιπτώσεις τόσο στην αύξηση της εγκληματικότητας όσο και στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.Το πρόβλημα είναι γενικότερο και αφορά και τους Δήμους Πωγωνίου, Κόνιτσας, Νεστορίου, Καστοριάς και Πρεσπών, με τους οποίους από κοινού έχουμε επιτακτικά ζητήσει:
• Να επιστρέψουν όλοι οι αστυνομικοί των τμημάτων συνοριακής φύλαξης όπως προέβλεπε το αρχικό οργανοδιάγραμμα. 
• Να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα, με προσωπικό με εξοπλισμό και μέσα 
• Να επαναλειτουργήσουν τα στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή .
• Να τοποθετηθούν ηλεκτρονικά μέσα (θερμοκάμερες, ραντάρ), σε καίρια σημεία των συνόρων όπου θα ελέγχεται η συνεχείς παρακολούθηση της ροής των λαθρομεταναστών.
• Να εφαρμοστεί και στη περιοχή μας το πρόγραμμα που

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Ο Λεωνίδας Πανταζής στο ψηφοδέλτιο του Θωμά Παππά

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θωμά Παππά "Χρώμα στη Ζωή" στο Δήμο Ηγουμενίτσας θα είναι ο αστυνομικός στο επάγγελμα, Λεωνίδας Πανταζής.Ο Λεωνίδας κατάγεται από την Βρυσοπούλα Παραμυθιάς και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Παραμυθιάς το 1984
Το 1987 κατετάγη στην ΕΛ. ΑΣ.Είναι παντρεμένος με την φιλόλογο ΖΗΣΗ Ελένη και έχουν δύο παιδιά.Από το 2003 ζει στην Ηγουμενίτσα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Στους ετεροδημότες της Αθήνας θα μιλήσει την Κυριακή η Σταυρούλα Μπραΐμη

Η υποψήφια Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση προσκαλεί τους ετεροδημότες του Δήμου Σουλίου στην προεκλογική ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 11/5/2014 και ώρα 18.30 στα γραφεία της ομοσπονδίας Μουργκάνας στην Αθήνα.Διεύθυνση Γερανείου 44 Ομόνοια 5ος όροφος .Πληροφορίες στην κυρία Ντρούκα Ζωή τηλ. 6972541318

Σήμερα η συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Γιάννενα

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου στις 9:00μμ στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων με θέμα την τριπλή μάχη του Μαΐου (ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές).Θα μιλήσουν:Η υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωση ΟΛΥ ΤΣΟΥΜΑΝΗ & ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννιτών με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, ΤΑΚΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Επίσκεψη-αστραπή του Αντώνη Σαμαρά στα Γιάννενα!

Με περιοδείες, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά και επίσημα την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, εν όψει της αναμέτρησης που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες.Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας του κυβερνώντος κόμματος, θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες επίσκεψη-αστραπή στα Γιάννενα.Σύμφωνα με τον σχεδιασμό,στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη, την Κέρκυρα και την Τρίπολη, ενώ θα «κλείσει» τον «κύκλο» των περιοδειών του με την ιδιαίτερη εκλογική του περιφέρεια, τη Μεσσηνία.Εντός της εβδομάδας αρχίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, και η διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ. Στα πρώτα τηλεοπτικά σποτ θα προβάλλονται και συγκριτικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία το '12, όταν ανέλαβε τη 

Πανέτοιμη για τη μάχη στο δήμο Ιωαννιτών η Μαρίνα Καλιαμούρη-Τσακανίκα

Έχοντας ως σημαντική παρακαταθήκη μια ισχυρή παρουσία στο νομικό γίγνεσθαι της πόλης, η Γιαννιώτισσα δικηγόρος Μαρίνα Καλιαμούρη-Τσακανίκα, ετοιμάζεται για την κρίσιμη αυτοδιοικητική μάχη στο δήμο Ιωαννιτών. Δεν το κάνει με όρους άγονης αντιπαράθεσης που παραπέμπουν στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν αλλά με διάθεση σύγκλισης και συνεργασίας. Ο ρόλος της στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του δήμου και των νομικών της πόλης, που μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τον συγκεκριμένο κλάδο, όσο και για το κοινωνικό σύνολο στην περιοχή. Με πολλές φρέσκες και ρεαλιστικές ιδέες και προτάσεις, η Μ. Καλιαμούρη-Τσακανίκα ρίχνεται στη μάχη των εκλογών στο πλευρό τουΝίκου Γκόντα.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ:Η περιοδεία της Τετάρτης ολοκληρώθηκε με τις επισκέψεις στα Άνω Ραβένια, στην Αγία Μαρίνα και στην Λάβδανη

Ο Κώστας Καψάλης θέλει να ολοκληρώσει την θητεία και να ξεκινήσει μια νέα με τον τρόπο που πορεύθηκε όλο αυτό το διάστημα. ΠΑΡΟΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ,πρόσωπο με πρόσωπο, ακούγοντας τα προβλήματά τους ,όπως απαιτεί η δύσκολη εποχή της κρίσης, με βασικό του στόχο την ΕΝΟΤΗΤΑ.ΤΟ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και με την ανανέωση και με την συμμετοχή φίλων από τις δύο παρατάξεις που εκλέχτηκαν στο Δήμο αλλά κυρίως πολλών τοπικών συμβούλων που ξεκίνησαν χώρια αλλά σήμερα βρίσκονται στο πλευρό του Κώστα Καψάλη εξασφαλίζει την ισόρροπη εκπροσώπηση στο Δήμο.Ο Κώστας Καψάλης κάνει τον απολογισμό και μιλάει για τους στόχους της νέας πενταετίας και προτρέπει όλους τους

Επικοινωνία Αλεξ. Καχριμάνη με Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης για το ζήτημα των βοσκοτόπων

Λύση στο πρόβλημα των βοσκοτόπων δίνεται με διάταξη που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν νομοσχέδιο για την "Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις", στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων που είχε υποβάλλει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Την ψήφιση της διάταξης ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ευρισκόμενο τους Φιλιάτες, Περιφερειάρχη, από τον οποίο ζήτησε την υποβολή τυχόν παρατηρήσεων για πρόσθετες ρυθμίσεις.Με την ψηφισθείσα διάταξη "χαρακτηρίζονται βοσκότοποι οι εκτάσεις στις οποίες αναπτύσσεται αυτοφυής βλάστηση ποώδης, φρυγανική ή ξυλώδης με θαμνώδη ή αραιά δενδρώδη μορφή ή και μικτή, οι οποίες δύναται να χρησιμοποιηθούν για βόσκηση αγροτικών ζώων. Για τις ανάγκες εφαρμογής κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων, για τις δημοσίου χαρακτήρα ανωτέρω εκτάσεις δημιουργείται, κατ΄ έτος, αντίστοιχος θεματικός χάρτης στο Σύστημα Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (LPIS-GIS), o οποίος εγκρίνεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών

Επίσκεψη Γ.Ζάψα στις φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων

Επίσκεψη στις Δικαστικές Φυλακές Ιωαννίνων πραγματοποίησε το πρωί, κλιμάκιο της Συμμαχίας Ηπειρωτών με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Γιώργο Ζάψα, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ιωαννίνων, Μ.Χατζηεφραιμίδη και υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους.Εκεί είχαν συνάντηση με τη Διευθύντρια κ. Έλενα Αγαπητού, η οποία τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του Σωφρονιστικού Καταστήματος.Ειδική μνεία έγινε στις συνθήκες κρατήσεις, τον τρόπο λειτουργίας και το ανθρώπινο δυναμικό που έχει την ευθύνη της υποστήριξης του εξωτερικού χώρου αλλά και του εσωτερικού της φυλακής.Κοινή διαπίστωση είναι πως το Σωφρονιστικό Κατάστημα δεν πληροί της προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις του νόμου στη σημερινή πραγματικότητα μιας χώρας μέλους της Ε.Ε., από άποψη κτιριακής υποδομής και κορεσμού της δυνατότητας φιλοξενίας κρατουμένων.Οι προδιαγραφές είναι για φιλοξενία 60 ατόμων ενώ σήμερα υπάρχουν 205.Πρόκειται για καταφανή παράβαση του νόμου κάτι που το ανάγκασε το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να έχει ήδη εκδώσει 7 καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ ακλουθούν κι άλλες, με αποτέλεσμα να δυσφημίζεται η χώρα και η τοπική κοινωνία καθώς επίσης και να επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα.Η Συμμαχία Ηπειρωτών ως Περιφερειακή Αρχή θα υποστηρίξει το σχέδιο της μεταφοράς των φυλακών σε συμφωνημένη θέση, το οποίο απέφυγε να στηρίξει η

Ψήφισμα επιμελητηρίου Ιωαννίνων,για τον θάνατο του Νίκου Μπουκουβάλα

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, μόλις πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του Νικολάου Μπουκουβάλα, γιός του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και Προέδρου του Μεταποιητικού Τμήματος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Χρήστου Μπουκουβάλα, συνήλθε σε έκτακτη Συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα το κάτωθι,
ΨΗΦΙΣΜΑ
1. Να παραστούν σύσσωμα τα Μέλη της Διοικητικής Επιτροπής στην νεκρώσιμη ακολουθία.
2. Να κατατεθεί στέφανος.
3. Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
4. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Ημερήσιο Τύπο των Ιωαννίνων.
Για την Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Δρ. Δημήτριος Δημητρίου

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το Μουσείο Αργυροτεχνίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη δημιουργία του Μουσείου Αργυροτεχνίας εντός του Κάστρου των Ιωαννίνων, στο δυτικό προμαχώνα της νοτιοανατολικής ακρόπολης.Το Μουσείο δημιουργείται από τον Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο προγραμματικής σύναψης που έχει συνάψει με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Ιωαννιτών.Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 7,2 εκατομμυρίων ευρώ και θα αποτελέσει ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή.Το βασικό του αντικείμενο αφορά στη διαμόρφωση του μουσειακού κελύφους και την υλοποίηση και εγκατάσταση της μόνιμης έκθεσης και των συμπληρωματικών- βοηθητικών χώρων και υπηρεσιών, καθώς και τις ενέργειες πληροφόρησης και δημοσιότητας για το έργο.Η μόνιμη έκθεση έχει ως κύριο στόχο να παρουσιάσει την τεχνολογία της αργυροτεχνίας μέσα από τη διαχρονική διάστασή της και να περιγράψει το πλέγμα εργαλειακού εξοπλισμού και τεχνικών.Για την πορεία του έργου ενημερώθηκε κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.Ο επιβλέπων Χρίστος Παπαβρανούσης παρουσίασε την πορεία της εντυπωσιακής παρέμβασης.

Στηρίζουν τον Γ.Ντόντη οι ετεροδημότες Πωγωνίσιοι

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στην Πανειπηρωτική στην Αθήνα, έλαβε χώρα εχθές η κεντρική ομιλία του Υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου, κ. Ιωάννη Ντόντη, για το μέλλον του Πωγωνίου μας, στους απόδημους Πωγωνίσιους. Ένα μέλλον το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις εκλογές τις 18ης Μαϊου, εκεί όπου το ΠΩΓΩΝΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ.Πλήθος κόσμου, του απόδημου Πωγωνίου μας, το οποίο από νωρίς είχε κατακλύσει την αίθουσα στην Πανειπηρωτική στην Κλεισθένους, κι έδωσαν δυναμικό παρών, περίμεναν να ακούσουν δια στόματος κ. Ντόντη την επόμενη ημέρα για τα χωριά του Δήμου μας, που έχουν απαξιωθεί πλήρως από την υπάρχουσα δημοτική αρχή.Ο κ. Ντόντης, αφού ανέλυσε το πρόγραμμά του και τις θέσεις τις παράταξής του, πέρασε και στην επίθεση κατά του νυν δημάρχου, ο οποίος με τα πεπραγμένα του κατά τη διάρκεια της θητείας του, κατάφερε να ερημώσει το Δήμο μας.Εν συνεχεία ο κ. Ντόντης, μαζί με το κλιμάκιο του από υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους από το Πωγώνι -το παρών έδωσαν οι κ.κ. Γρηγόρης Μποντίνης, Νίκος Βίλιας, Κώστας Γιαννάκος, Δημήτρης Ντόντης, Δημήτρης Μπλέτσας, Χαρισιάδη Μαριάνθη και Ράπτη Σταματίνα- απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των παρευρισκομένων και φυσικά σε

EKTAKTO - Συμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής με αντιεξουσιαστές σε τσιπουράδικο στο κέντρο των Ιωαννίνων

Ζημιές στο κατάστημα - Εκατέρωθεν τραυματισμοί και μηνύσεις - Δύο (2) συλλήψεις

Συμπλοκή με τραυματίες μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών, έγινε πριν λίγα λεπτά σε κεντρικό τσιπουράδικο  των Ιωαννίνων, επί της οδού Ναπ. Ζέρβα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής που κάθονταν σε αυτό, δέχτηκαν την επίθεση ομάδας αντιεξουσιαστών και γρήγορα ο χώρος του καταστήματος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Σκαμπό, καρέκλες, πιάτα, ποτήρια και πιρούνια μετατράπηκαν σε όπλα και χρησιμοποιήθηκαν στη μάχη που ακολούθησε. Ο απολογισμός της... μάχης ήταν οι τραυματισμοί αρκετών ατόμων που συνεπλάκησαν αλλά και σοβαρότατες υλικές ζημιές στο κατάστημα. Από την Αστυνομία που κατ έφτασε σχεδόν άμεσα στο χώρο, συνελήφθησαν δύο άτομα και αυτή την ώρα η επόμενη σκηνή του επεισοδίου διαδραματίζεται στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου υποβάλλονται μηνύσεις. Ήδη οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Για ό,τι νεώτερο θα επανέλθουμε...

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με τον Δημήτρη Παπαδημούλη στην Άρτα

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-ομιλία θα πραγματοποιήσει, ενόψει ευρωεκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα, την Κυριακή 11/5, ώρα 8:00 μμ, στην πλατεία Κακκαβά με ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη. Στις 6:30 π.μ., ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Κρόνος".

Εξαιρετικά επιτυχημένη η εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων της παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» το βράδυ της Τετάρτης στον Συνεδριακό Χώρο του ξενοδοχείου Du Lac.Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 450 συμμετέχοντες όλων των ηλικιών και διαστρωματώσεων της Γιαννιώτικης κοινωνίας, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου κος Άρης Μπαρτζώκας αναφέρθηκε συνοπτικά στους κύριους άξονες του προγράμματος της παράταξης και παρουσίασε το ψηφοδέλτιό της.«Κάθε Δήμαρχος οφείλει να έχει τρεις άξονες στο πρόγραμμά του», τόνισε ο κος Μπαρτζώκας. «Τα έργα που θα υλοποιήσει άμεσα, τα έργα που θα υλοποιήσει μέσα στην πενταετία της θητείας του και, τέλος, τα έργα που χρειάζονται πολλά χρόνια για την υλοποίησή τους και για τα οποία οφείλει να θέσει τα οικονομικά και τεχνικά θεμέλια και να ορίσει ένα σαφές πρόγραμμα υλοποίησης».

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου της Πρέβεζας για τους 19 αγρότες

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου της Πρέβεζας για τους 19 αγρότες οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο με τις κατηγορίες παρακώλυση συγκοινωνιών με πρόθεση, ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πράξη αυτή, για τα μπλόκα του 2009 και του 2010 στο Λούρο. Παρά την καταδικαστική εισήγηση της Εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε πως οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι, απόφαση που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα, από πολίτες και μέλη σωματείων που βρέθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου για να συμπαρασταθούν στους αγρότες. Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Πρέβεζας, κ. Σπύρος Κλινάκης που ήταν μεταξύ των κατηγορουμένων, τόνισε πως είναι μία δικαίωση, γιατί η κινητοποίηση των αγροτών είχε δίκαια αιτήματα. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε είτε μας δικάζουν είτε όχι. Έχουμε το λαό και την κοινωνία με το μέρος μας...», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κλινάκης. Στο δικαστήριο έδωσαν το «παρών» οι υποψήφιοι της

Ανακοινώνεται σήμερα η Αγιοποίηση του Ηπειρώτη Γέροντα Παίσιου

Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας αναμένεται να ανακηρυχθεί τους επόμενους μήνες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο γέροντας Παΐσιος, σύμφωνα με το «Αγιορείτικο Βήμα» που επικαλείται ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.Συγκεκριμένα, ο ιεράρχης διέψευσε όσα ακούγονται περί αναβολής της αγιοκατάταξης του γέροντα Παϊσιου λόγω των θέσεων του στα ελληνοτουρκικά.«Οι μύθοι δεν έχουν καμία σχέση με την Αλήθεια που υπηρετεί η Ορθόδοξη Εκκλησία μας» ανέφερε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θεωρείται δεδομένο ότι οι γέροντες Παϊσιος, Ιάκωβος Τσαλίκης, Αμφιλόχιος, Εφραίμ Κατουνακιώτης και Σοφρώνιος του Έσσεξ θα συμπεριληφθούν στα δίπτυχα της Εκκλησίας.Τον περασμένο Νοέμβριο το Οικουμενικό Πατριαρχείο προχώρησε στην αγιοκατάταξη και του Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη.

Επιλογή ευθύνης η υποψηφιότητα του Βασίλη Χήτου στο δήμο Ιωαννιτών

Τη στιγμή που η τοπική οικονομία προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της από την πρωτοφανή κρίση, ο Γιαννιώτης επιχειρηματίας Βασίλης Χήτος, δικαιολογημένα υποστηρίζει ότι η προσπάθεια για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στα Γιάννενα θα πρέπει να είναι μια διαδικασία συλλογική που θα συνθέτει και δε θα διαιρεί τους φορείς και τους πολίτες. Για τον ίδιο, η ενασχόληση με τα κοινά στο δήμο Ιωαννιτών, ξεφεύγει από το... πατροπαράδο κυνήγι ψηφοθηρίας και εστιάζεται στο πως με σχέδιο και αποτελεσματικότητα θα μπορέσουμε την επόμενη πενταετία στα Γιάννενα να στηρίξουμε την οικονομία της περιοχής να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας να προσελκύσουμε επενδύσεις και να αναδείξουμε την πόλη, ως ένα διεθνή εμπορικό και εξαγωγικό κέντρο. Βάζει ψηλά τον πήχη και για την παράταξη του Νίκου Γκόντα και ήδη τα πρώτα σημάδια της παρέμβασής του, φάνηκαν μέσα από τους θεματικούς άξονες του

Mετά από 14 χρόνια, άγνωστο παραμένει το πότε θα γίνει η παράδοση 1200 στρεμμάτων αναδασμού στις Πολιτσές

Μέσω εγγράφου της Περιφέρειας Ηπείρου, το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά σχετικά με τους λόγους της καθυστέρησης παράδοσης 1200 στρεμμάτων αναδασμού στην περιοχή Πολιτσές του τοπικού διαμερίσματος της Χρυσοβίτσας του Δήμου Μετσόβου.Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της Περιφέρειας, ο αναγκαστικός αναδασμός Οροπεδίου Χρυσοβίτσας αποτελεί ένα από τα αρκετά έργα της Περιφέρειας Ηπείρου που έμειναν ημιτελή, καθώς δεν ολοκληρώθηκαν οι φάσεις του έργου στην Τρίτη Προγραμματική Περίοδο (Γ΄ΚΠΣ). Η υπολειπόμενη χρηματοδότησή τους έπρεπε να γίνει από το Πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής», το οποίο περιήλθε αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο να εντάξει το έργο στο πρόγραμμά του.Γιατί άραγε; Τί έκανε η Περιφέρεια και ποιες ήταν οι προτεραιότητες της για να μη μείνει το έργο ημιτελές;Στη συνέχεια, το έργο αυτό πέρασε στην ευθύνη της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία όπως ενημερώνει, έχει εκτελέσει το μεγαλύτερο μέρος των απαιτούμενων εργασιών. Προσθέτει όμως ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο απαιτείται η πλήρης συνεργασία με τους καλλιεργητές και ο αντίστοιχος συντονισμός με τις

H Πάργα πλημύρισε από φωνές εφηβικές, από 7 σχολεία διαφορετικών χωρών!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας ,επέλεξε να επισκεφτεί την Πάργα στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Comenius, ''Our voices across Europe''.H Πάργα πλημύρισε από φωνές εφηβικές, από 7 σχολεία διαφορετικών χωρών μεταφέροντας αισιοδοξία, ανεμελιά, μελωδίες και ελπίδα για τη νέα γενιά, που χαράζει έναν κόσμο αγνό, χωρίς διακρίσεις, μακριά από πολέμους και φυλετικές διαφορές, βασισμένο στον αλληλοσεβασμό και τη συνεργασία, στη θεμελίωση της ανθρωπιστικής παιδείας και την καλλιέργεια της τέχνης.Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της Πάργας. Η τουριστική σαιζόν ξεκίνησε με την φρεσκάδα και την δροσιά παιδιών από τη Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία ,Τουρκία, Πολωνία ,Ουγγαρία .Εκπαιδευτικούς και μαθητές υποδέχτηκαν στην Πάργα : η Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής Δ.Πάργας κ. Ελένη Κολιοφώτη, ο Αντιδήμαρχος Πάργας κ.Τσούτσης Γιώργος και τα μέλη του Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Αναστασία Ευαγγέλλου,Πασχάλης Ρίζος και Σπύρος Δήμας. Ο Σύλλογος Εστίασης Πάργας ετοίμασε ένα πλούσιο Μπουφέ προς τιμή παιδιών , εκπαιδευτικών. Από πλευράς της τουριστικής
Επιτροπής μοιράστηκαν ακουαρέλες με τοπία του Δήμου Πάργας.Σύμφωνα με την Πρόεδρο της

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ-Εκτός εκλογών ο Δημήτρης Κανακάκης!!!

Η Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη» και οι Πολίτες που συσπειρώθηκαν σ’ αυτήν, αποσύρει την υποψηφιότητά της από τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές μετά από απόλυτη σχεδόν πλειοψηφία των μελών της και των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της.Οι λόγοι που μας οδήγησαν σ΄ αυτή μας την απόφαση είναι λίγο πολύ γνωστοί και τους έχουμε ήδη καταγγείλει. Αποκλεισμός από τα ΜΜΕ και παρεμπόδιση της παρουσίασης του Προγράμματός και των θέσεών μας,απειλές και εκβιασμοί στους πολίτες που μας πλαισιώνουν, από τη μάστιγα του ντόπιου κατεστημένου.Ο Δήμος Πωγωνίου είναι ο φτωχότερος ίσως Δήμος της Ηπείρου και δεν αποτελεί διακύβευμα εξουσίας και ως εκ τούτου δεν έχει περιθώρια για διχασμούς, αγκυλώσεις και νόθες εκλογικές διαδικασίες την στιγμή που έχει ανάγκη από τις θέσεις και τις προσπάθειες του συνόλου των δημοτών του.Για αυτούς τους λόγους αφήνουμε το πεδίο ελεύθερο στους δύο μονομάχους του κατεστημένου, τους θιασώτες της ΕΟΖ, των Μνημονίων και του Καλλικράτη, να λύσουν τις διαφορές τους και οι πολίτες ας κρίνουν κατά συνείδηση.Ευχαριστούμε τους συμπολίτες που μας συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν καθώς και τους υποψηφίους - στελέχη της Κίνησης που

Συλλήψεις δύο ατόμων σε Κουτσελιό και Γιάννενα,για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθησαν, χθες  στο Κουτσελιό Ιωαννίνων και στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 73 και 35 ετών,για οφειλές δημοσίου.Εκκρεμούσαν, σε βάρος τους παραγγελίες του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.Το συνολικό ύψος των οφειλών του 73χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 161.466,33 ευρώ και του 35χρονου στο χρηματικό ποσό των 121.747 ευρώ.Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Οι Γ. Κάτσινος και Θ. Πιτούλης, άφησαν και φέτος τις παραλίες της Θεσπρωτίας χωρίς ούτε μία γαλάζια σημαία!

Δεύτερη η Ελλάδα στον κόσμο στις γαλάζιες σημαίες - 408 στη χώρα- Πέντε (5) στην Πρέβεζα!

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά, η αδιαφορία πληρώνεται στο χώρο του τουρισμού στην Ήπειρο και ειδικότερα στη Θεσπρωτία, που μένει και φέτος χωρίς γαλάζαι σημαία στις ακτές και τις παραλίες της! Ανάμεσα στις 408 παραλίες της χώρας που βραβεύτηκαν με τη γαλάζια σημαία (διεθνές σύμβολο ποιότητας, το οποίο απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης), δεν υπάρχει ούτε μια ακτή ή παραλία της Θεσπρωτίας! Το παράδοξο είναι ότι η Θεσπρωτία διαθέτει μια σειρά από πεντακάθαρες και κατάλληλες ακτές για κολύμβηση που πληρούν τα standards της διάκρισης, και αφού βασίζει την

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-Ανακοίνωση για ακροδεξιούς υποψηφίους στην παράταξη Μπέγκα-Κολόκα

Το γεγονός πως ο φασισμός είναι η ακραία καρκινική κρίση ενός καπιταλισμού σε βαθιά σήψη, δεν τον μετατρέπει αυτόματα σε εργαλείο του, παρά μόνο όταν νιώθει τον κίνδυνο να χάσει την εξουσία του. Και αφού επιχειρήσει να οδηγήσει σε εκφασισμό την κοινωνία και ειδικά τα πληττόμενα μικροαστικά στρώματα.Τα φασιστικά κινήματα και ρεύματα εκφράζουν και εκπροσωπούν αυτή την τάση μιας βαθύτατης σήψης- παρακμής και αδιεξόδων του συστήματος. Έτσι δεν μας εκπλήσσει το γεγονός πως βρίσκονται και στις δυο φαινομενικά μεγάλες παρατάξεις του Δήμου, τόσο στην παράταξη του Γκόντα- είναι γνωστή η δράση τους την προηγούμενη περίοδο της δημαρχεία του, πχ ΞΕΝΙΑ- όσο και στην παράταξη Μπέγκα.Είναι σημεία των καιρών, ενός συστήματος σε παρακμή, ενός συστήματος που θα πρέπει να ανατραπεί. Μας λυπεί όμως βαθύτατα το γεγονός, γνωστοί δημοκράτες- που έχουμε μαζί τους τις πλείστες όσες διαφωνίες αλλά, αναγνωρίζουμε πως είναι δημοκράτες- να ανέχονται, στο όνομα του πολιτικαντισμού και του πολιτικού καιροσκοπισμού, να βρίσκονται στο ίδιο ψηφοδέλτιο με ακροδεξιούς και «σοβαρούς» ΧΑυγιτες. Τους καλούμε έμπρακτα να

Συνελήφθη 35χρονος Αλβανός για ναρκωτικά στην Άρτα

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον 35χρονο και βρήκαν στην κατοχή του δύο συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους (8,82) γραμμαρίων.Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• μία σακούλα που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους (464) γραμμαρίων, κρυμμένη στην αποθήκη του σπιτιού.
• μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους (3,44) γραμμαρίων.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε ο ανωτέρω.Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Στο ΤΕΙ Ηπείρου βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας

Επίσκεψη στο ΤΕΙ Ηπείρου πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστος Βασιλάκος, με στόχο την ενεργότερη δραστηριοποίηση του Ιδρύματος στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Τον Γ.Γ. υποδέχθηκαν στο Campus Κωστακιών ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Ευριπίδης Γλαβάς και μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Ιδρύματος. Ο Χρ. Βασιλάκος ξεναγήθηκε στα εργαστήρια των Τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου, όπου διαπίστωσε το εξαιρετικό ερευνητικό έργο που πραγματοποιείται και την αρτιότητα των υποδομών τους με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το ΤΕΙ Ηπείρου δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ακόμη και από Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Στη συνέχεια, παρουσία της διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας, Χρήστο Παπάζογλου και με παραγωγικούς φορείς της Ηπείρου, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν για την άψογη και αποδοτική συνεργασία τους με το ΤΕΙ Ηπείρου και του

Το πολιτικό πρόσταγμα είναι η ανατροπή, λέει η Όλγα Γεροβασίλη, επικεφαλής της παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Ηπείρου

Δείτε βίντεο με τη συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Για να γυρίσει σελίδα η Ήπειρος, «που είναι μία από τις φτωχότερες περιφέρειες στην Ευρώπη», χρειάζεται και αλλαγή πολιτικών προσώπων, επισημαίνει η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης με την παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής».Η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την δημοσιογράφο Μαίρη Τζώρα, έκανε λόγο για έλλειψη συνολικού σχεδιασμού, έως σήμερα, για την περιφέρεια και υπογράμμισε ότι «η Ήπειρος έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία δεν θα αναδείξουμε σε ιλουστρασιόν προγράμματα που την επομένη θα μείνουν στο ράφι, αλλά θα ασχοληθούμε πραγματικά και ουσιαστικά». Για να καμφθεί η ανεργία που καλπάζει στην Ήπειρο, το στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο που επεξεργάζεται η παράταξή της, όπως αναφέρει, έχει ως σημαντικούς άξονες, τον πρωτογενή τομέα, την ενέργεια και τον τουρισμό σε άμεση συνάρτηση με την ιστορία και τον πολιτισμό. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, στάθηκε και στην έλλειψη υποδομών για τις μεταφορές, όπως ένα σύγχρονο αεροδρόμιο στα Ιωάννινα, την ημιτελή Ιόνια Οδό, το επαρχιακό οδικό δίκτυο και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.Η επικεφαλής του συνδυασμού για «Ήπειρος Ανατροπής» χαρακτηρίζει πρωτόγνωρη εμπειρία το οδοιπορικό που κάνει καθημερινά και στους 4 νομούς της Ηπείρου, ενώ εκτιμά πως τα

Υπεύθυνο πωλήσεων στα Γιάννενα ζητά η POWER HEALTH

Η POWER HEALTH HELLAS AEBE, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο του φαρμακείου, στον τομέα των Φυσικών Προϊόντων Υγείας, ζητά να προσλάβει υπεύθυνο πωλήσεων με έδρα τα Ιωάννινα. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει δυναμική προσωπικότητα, με οργανωτικές και επικοινωνιακές ικανότητες, καθώς και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Να λειτουργεί με πρωτοβουλία, με ομαδικό πνεύμα συνδυάζοντας την υπευθυνότητα με τη συνέπεια και τη μεθοδικότητα. Απαραίτητα προσόντα: 1) Προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών σε αντίστοιχη θέση στο χώρο του Φαρμακείου, 2) Πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ, θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν, 3) Άριστη γνώση υπολογιστικών συστημάτων και Αγγλικών, 4) Ηλικίας έως 35 ετών και 5) Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Η εταιρεία προσφέρει: Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών (μισθός, προμήθειες, αυτοκίνητο, κινητό, laptop, ιδιωτική ομαδική ασφάλιση), δυνατότητα για καριέρα στον πλέον αναπτυσσόμενο τομέα προϊόντων υγείας και συνεχή εκπαίδευση. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλ.: 210-28.21.500

Θέση εργασίας με σύμβαση μίσθωσης έργου στο ΤΕΙ Ηπείρου

H Επιτροπή Εκπαίδευσης & Ερευνών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου (ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ), στο πλαίσιο του υποέργου 4 με τίτλο «Διερεύνηση των αμυντικών μηχανισμών στο μαστό της αίγας,με έμφαση στον αμυντικό ρόλο της θηλής, για τον εντοπισμό αυτόχθονων φυλών ή ατόμων ανθεκτικών στη μαστίτιδα», ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με έναν (1) εξωτερικό συνεργάτη για τη στελέχωση της ομάδας υλοποίησης του υποέργου. Οι αιτήσεις πρόσληψης θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τη Δευτέρ 19 Μαΐου. θα Για να δείτε περισσότερς πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση, διαβάστε τη σχετική προκήρυξη κάνοντας κλικ ΕΔΩ