Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Enel: Αιτήσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στις περιοχές Πρέβεζας-'Αρτας

Αιτήσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στις περιοχές βορειοδυτικής Πελοποννήσου, Αιτωλοακαρνανίας και Πρέβεζας-'Αρτας, υπέβαλε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Ιταλικός ενεργειακός Όμιλος "ENEL GROUP".Συγκεκριμένα, η ENEL ενδιαφέρεται για έρευνες στις περιοχές:
- Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, η οποία είχε περιληφθεί στον 1ο γύρο παραχωρήσεων το 1996 και επεστράφη στο Ελληνικό Δημόσιο μετά από την πραγματοποίηση δύο ρηχών γεωτρήσεων (έως 2.375 μέτρα). Η περιοχή είχε παραχωρηθεί τότε στην Κοινοπραξία Enterprise Oil, Union Texas, MOL, ΕΛ.ΠΕ. και έγιναν τρεις γεωτρήσεις.
- Αιτωλοακαρνανίας, η οποία επίσης είχε συμπεριληφθεί στον 1ο γύρο του 1996 και επεστράφη μετά την εκτέλεση δύο ρηχών γεωτρήσεων. Τις γεωτρήσεις εκτέλεσε η Κοινοπραξία Triton - ΕΛ.ΠΕ (έως 1509 μ.)
- Πρέβεζας-'Αρτας, που οριοθετείται γεωγραφικά μεταξύ του block της Αιτωλοακαρνανίας και του block των Ιωαννίνων, το οποίο είναι προς παραχώρηση μέσω της διαδικασίας του "open door".
Η αίτηση του Ιταλικού ομίλου έγινε, με τη διαδικασία της άμεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (expression of interest). Η εταιρία ζητά συγκεκριμένα την έναρξη της διαδικασίας προκήρυξης, όπως προβλέπεται από το Ν.4001/2011. Σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος, το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων μπορεί να παραχωρείται μετά από

Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο

Η διαχείριση των απορριμμάτων, η επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης, το μεγάλο πρόβλημα της αιθαλομίχλης που αντμετώπισαν τα Γιάννενα τον περασμένο χειμώνα και οι τρόποι αντιμετώπισης αλλά και πρόληψης του φαινομένου, καθώς επίσης και τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας των συμπολιτών μας, συζητήθηκαν στην σημερινή συνάντηση της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ηπείρου Όλγας Γεροβασίλη και υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής", με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο. Ακόμη, επισημάνθηκε το γεγονός ότι η εφαρμογή του Καλλικράτη αντί να λύσει προβλήματα στην Αυτοδιοίκηση, δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερα. Τέλος, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η συνεργασία, ο καλός συντονισμός και η συμπόρευση -σε μεγάλα ζητήματα του τόπου μας- της Περιφέρειας με τους Δήμους οδηγούν σε άμεσες λύσεις και συμβάλλουν καθοριστικά στον καλύτερο σχεδιασμό για το μέλλον.

Με εμπειρία και δυναμισμό ρίχνεται στη μάχη των εκλογών ο Γιάννης Λυκοτραφίτης

Ο υποψήφιος με την παράταξη του Θωμά Μπέγκα, γνωστός πολιτικός μηχανικός, Γιάννης Λυκοτραφίτης, έχει να επιδείξει ένα πλούσιο έργο σε διάφορες θέσεις ευθύνης στις οποίες θήτευσε στην περιοχή. Τόσο μέσα από τη συμμετοχή του στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ στην Ήπειρο, όσο και μέσα από τη συμμετοχή του στο συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ιωαννίνων στο δήμο Ιωαννιτών, ταύτισε την παρουσία του με όρους σύγκλισης, διαβούλευσης και συνεργασίας. Πέρα από πολιτικός μηχανικός με άποψη και βαθειά γνώση των τεχνικών ζητημάτων της περιοχής, είναι ένας ενεργός πολίτης που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες. Αυτό κάνει και την προεκλογική αυτή περίοδο, καθώς καθημερινά περιδιαβαίνει τις συνοικίες και τα χωριά για να καταγράψει ο ίδιος τις άμεσες προτεραιότητες που θα πρέπει να τρέξει ο δήμος για να βελτιώσει τη ζωή μας στο δήμο Ιωαννιτών. Είναι υποψήφιος τοπικό σύμβουλος στα Γιάννενα. Όσοι επιλέξετε να ψηφίσετε στις προσεχείς εκλογές τη συγκεκριμένη παράταξη να θυμάστε, ότι αξίζει να... σταυρώσετε τονΓιάννη Λυκοτραφίτη!

Τη Δευτέρα η παρουσίαση υποψηφίων – προγραμματικών θέσεων της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου»

Τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου DU LAC, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης θα παρουσιάσει του υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» και τις βασικές προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Τι ισχύσει για τις εμφανίσεις των υποψήφιων στα ΜΜΕ

Από μία εμφάνιση στα ΜΜΕ τοπικής εμβέλειας - Από δύο στα εθνικής - Εκτός περιορισμού τα Blogs

Ξεκίνησε από τις 18 Απριλίου το διάστημα των 30 ημερών μέσα στο οποίο υπάρχουν περιορισμοί στις εμφανίσεις (προσωπικές συνεντεύξεις ή συμμετοχή σε συζητήσεις, περιλαμβανομένων και των δελτίων ειδήσεων) για τους υποψήφιους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Υπενθυμίζουμε, ότι πλέον για τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας αλλά και τους διαδικτυακούς τόπους και τις ιστοσελίδες επιτρέπεται μία εμφάνιση, ενώ σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας επιτρέπονται οι δύο εμφανίσεις. Εκτός περιορισμού είναι τα ιστολόγια (blogs) για τα οποία ισχύει ιδιότυπο καθεστώς. Στη σχετική Οδηγία που εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προσδιορίζεται ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να προβάλλουν τις θέσεις όλων των συνδυασμών που συμμετέχουν καθώς και τα διαφημιστικά μηνύματα των υποψηφίων. Στην περίπτωση επαναληπτικής διαδικασίας εκλογών, ο χρόνος κατανέμεται ισότιμα μεταξύ των υποψηφίων. Σε ό,τι αφορά τους μη ενημερωτικούς σταθμούς, προσδιορίζεται ότι η μετάδοση ειδήσεων σχετικών με την προεκλογική εκστρατεία επιτρέπεται μόνο κατά τη διάρκεια των σύντομων δελτίων ειδήσεων. Σε ό,τι αφορά τις εμφανίσεις των σταθμών, επιτρέπεται η εμφάνισή των υποψηφίων δύο φορές -συνυπολογίζεται και ενδεχόμενη επανάληψη της εκπομπής- σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας (προσωπικές συνεντεύξεις, συμμετοχή σε οργανωμένες συζητήσεις, κάλυψη προεκλογικής δραστηριότητας κατόπιν αιτήματος). Για την κάλυψη προεκλογικής δραστηριότητας θα πρέπει να διατυπωθεί από τον υποψήφιο ρητά αίτημα προς τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς για την κάλυψή της. Οι εμφανίσεις των υποψηφίων με την

ΕΚΤΑΚΤΟ - Σε πειθαρχικό έλεγχο θα υποβληθούν όσοι καθηγητές αρνηθούν αύριο να πάνε στα Σχολεία

Όπως δήλωσε πριν λίγο σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων Αθηναϊκού καναλιού, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, όσοι καθηγητές συμμετάσχουν στις τρίωρες στάσεις εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ για τις 23, 24 και 25 Απριλίου, κατά της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών διδασκαλίας από τις καταλήψεις, θα υποβληθούν σε πειθαρχικό έλεγχο! Σχολιάζοντας την στάση της ΟΛΜΕ ο Σ. Κεδίκογλου έστρεψε τα βέλη του στον πρόεδρο της, Θέμη Κοτσιφάκη και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσκεψη Όλγας Γεροβασίλη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσίκαρης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Φώτη Βάββα και με εκπροσώπους των εργαζόμενων στο νοσοκομείο. Στην συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα χρηματοδότησης του νοσοκομείου και της έλλειψης προσωπικού, που οδηγούν σε σημαντικές για την υγεία των συμπολιτών μας δυσλειτουργίες και αναζητήθηκαν τρόποι απο κοινού δράσης -Περιφέρειας και Διοίκησης του νοσοκομείου- προκειμένου να διατηρηθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της παροχής υγείας σε όλους.Η συζήτηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων εστιάστηκε στο μείζον ζήτημα της αξιολόγησης, όπου η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις, αποδέχθηκε την ποσόστωση της υποχρεωτικά χαμηλής βαθμολογίας, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι ανοίγει η πόρτα σε απολύσεις εργαζομένων και μοιραία στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ - Μόνο o Λάζαρος Νάτσης εγγυάται την ενότητα της κεντροαριστεράς και κερδίζει τη δεύτερη Κυριακή τον Ν. Γκόντα

Συζήτηση των ημερών στα Γιάννενα αποτελεί το ποιος θα καταφέρει να μπει στο δεύτερο γύρο, πίσω από το αδιαφιλονίκητο φαβορί για συμμετοχή στις εκλογές της δεύτερης Κυριακής, που είναι δεν είναι άλλη από την παράταξη του Νίκου Γκόντα. Σε όλες μα όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα επιτελεία όλων των παρατάξεων, η παράταξη "Πολίτες για την Ανατροπή" τουΛάζαρου Νάτση προηγείται αυτής τουΘωμά Μπέγκα και δείχνει -σήμερα που μιλάμε- να είναι το απόλυτο φαβορί για τη δεύτερη Κυριακή. Ακόμη και υποψήφιοι από τις υπόλοιπες παρατάξεις, παραδέχονται σε ιδιωτικές συζητήσεις πως ο Λ. Νάτσης συγκεντρώνει τα καλύτερα προγνωστικά για είσοδο στο δεύτερο γύρο αλλά και για την τελική νίκη στις 25 Μαΐου. Συναγερμός έχει σημάνει και στο επιτελείο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, αφού οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Γκόντα επουδενί λόγο δεν θέλουν ως αντίπαλο τον Λ. Νάτση. Ξέρουν ότι εάν ο επικεφαλής της παράταξης "Πολίτες για την Ανατροπή" περάσει στη δεύτερη Κυριακή, τότε θα είναι μια ανάσα από το να κερδίσει το δήμο. Εκεί θα εμφανιστεί ως ο εγγυητής της ενότητας ολόκληρης της κεντροαριστεράς και η

Κάλεσμα του υποψηφίου Δημάρχου Κ.Καψάλη και της Δημοτικής Παράταξης "Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου"

Συνδημότες και συνδημότισσες ,
Πριν από τρία χρόνια και λίγους μήνες επωμιστήκαμε το πιο δύσκολο έργο στα χρόνια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επωμιστήκαμε το δυσβάστακτο βάρος της αντιμετώπισης του πιο απαισιόδοξου σεναρίου για το μέλλον της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρά την τεράστια μείωση των επιχορηγήσεων σχεδόν στο 70% , έπρεπε τάχιστα όλοι να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα. Δρομολογήσαμε χωρίς καθυστέρηση την ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ του Δήμου, βοηθώντας ισότιμα το κάθε Τοπικό Διαμέρισμα βάση των αναγκών του. Αντιμετωπίσαμε με τον ίδιο γνώμονα όλους τους πολίτες. Τολμούμε να πούμε ότι καταφέραμε να λύσουμε τα προβλήματα που είχαν προκύψει από τους πρώην ΟΤΑ και να καταρτίζουμε προϋπολογισμούς που να δίνουν λύση στα τεράστια προβλήματα της καθημερινότητας του νέου μεγάλου Δήμου. Σήμερα ο Δήμος μετά από σκληρή δουλεία παρά τα προβλήματα κατάφερε να «νοικοκυρευτεί» , να είναι βιώσιμος και να έχει κοινό πρόσωπο προς τα προβλήματα όσο και προς τις προκλήσεις ανάπτυξης.Αξιοποιήσαμε τα έσοδα και τις χρηματοδοτήσεις στο έπακρο και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εκτελούμε και δημοπρατούμε έργα 12.000.000 ευρώ μέσω των 

Ο Δημήτριος Τζιάλλας υποψήφιος στην Π.Ε. Ιωαννίνων με την Όλγα Γεροβασίλη

Ο Δημήτριος Τζιάλλας γεννήθηκε στην Γερμανία το 1964. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Ιωαννίνων το 1982. Από το 1996 ζει μόνιμα στην Κοσμηρά Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένος με την Πολυξένη Κόλλια και έχουν 2 παιδιά,την Βιργινία 14 ετών και τον Χάρη 7 ετών
2. Σπουδές / επαγγελματική δραστηριότητα
Έχει σπουδάσει Νοσηλευτική στο ΑΤΕΙ Αθηνών (1987). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2006). Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2012) και εργαστηριακός-Δίδαξε επί μακρόν ως Επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Ηπείρου (1996-2013). Ασχολήθηκε με την εκπαίδευση ενηλίκων και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στα μητρώα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΥ) και της Εθνικού κέντρου Δημόσιας Διοίκησης –Αποκέντρωσης (ΕΚΔΔΑ). Τα τελευταία χρόνια (2008-2014) ασχολείται μεθέματα ποιότητας στο 

Στη μάχη για το δήμο Ιωαννιτών και ο Νίκος Τσόλης

Στο πλευρό του Νίκου Γκόντα, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κατέρχεται στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο δήμο Ιωαννιτών, ο Νίκος Τσόλης, γνωστός παρουσιαστής εκπομπών αθλητικού και κοινωνικού περιεχομένου σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Ο αγαπητός σε όλους μας Νίκος, είναι μια γνήσια λαϊκή παρουσία, που επικοινωνεί με το δικό του ξεχωριστό τρόπο με τα λαϊκά στρώματα της πόλης. Έχει αναπτύξει ένα δικό του δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας και καθημερινά μας αποδεικνύει, ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη στα Γιάννενα έχουν ονοματεπώνυμο. Πολύτιμη μεταγραφή για την παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, αφού της δίνει ζωτικό πολιτικό χώρο σε ένα ακροατήριο ψηφοφόρων με το οποίο ο Νίκος έχει χτίσει εδώ και χρόνια μια ιδιαίτερη προσωπική σχέση συνεργασίας. Διαφωνεί κανείς;

Και ο Κώστας Σιαφάκας,αποχαιρετά την "Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα" και θα αγωνιστεί πλέον στο πλευρό του Λάζαρου Νατση!

"Όλοι μαζί, ενωμένοι, να δουλέψουμε ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας"

Το ένα μετά το άλλο, τα στελέχη της παράταξης "Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα" την εγκαταλείπουν, αφού βλέπουν ότι πλέον αυτή δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε καν στοιχειωδώς την ενότητα του ευρύτερου χώρου της αντιμνημονιακής κεντροαριστεράς. Έτσι λοιπόν, στο ψηφοδέλτιο του Λάζαρου Νάτση,θα συμμετέχει και ο Κώστας Σιαφάκας.Ο Κ. Σιαφάκας,είναι Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λιγκιάδων.Σε δήλωση του,σχετικά με την συμμετοχή του στην παράταξη "Πoλίτες για την Ανατροπή" αναφέρει:"Στο πλευρό του Λάζαρου Νάτση θα αγωνιστώ για το καλό του Δήμου μας στο οποίο ανήκει και η κοινότητα μου. Για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Για να είναι η αρχή μιας νέας δυναμικής προσπάθειας να αλλάξει σελίδα ο Δήμος Ιωαννιτών. Χωρίς αποκλεισμούς, διαχωριστικές, τοπικιστικές και κομματικές γραμμές, χωρίς αγκυλώσεις, όλοι μαζί, ενωμένοι, να δουλέψουμε ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας".

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΙΣΤΙΟΛΗΣ - Με σύμμαχο την εμπειρία και τη διάθεση για προσφορά

Υποψήφιος με την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη στην Περιφέρεια Ηπείρου

Ταυτισμένη με την προσφορά στην αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού στα Γιάννενα, είναι η μακρά αυτοδιοικητική διαδρομή του Αχιλλέα Μπιστιόλη. Ενός ανθρώπου που κουβαλά πολύτιμη εμπειρία από τη συμμετοχή του σε θέσεις ευθύνης στη Νομαρχία Ιωαννίνων αλλά και το δήμο Ιωαννιτών. Σήμερα, δίνει για ακόμα μία φορά δυναμικό παρόν στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης, με στόχο να προσφέρει στον τόπο τούτες τις κρίσιμες ώρες, λίγη από τη δική του πολύτιμη εμπειρία. Όλοι όσοι τον γνωρίζουν και συνεργάστηκαν μαζί του, έχουν να λένε για τα καλύτερα για το επίπεδο και την ποιότητα της συνεργασίας τους. Δεν είναι τυχαίο, ότι θα εκλεγεί ξανά Περιφερειακός Σύμβουλος και στην περίπτωση που η Αξιοβίωτη Ανάπτυξη καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές, ο Αχ. Μπιστιόλης θα κληθεί να αναλάβει και πάλι κάποιο καίριο πόστο ευθύνης, που να σχετίζεται με τον πρωτογενή τομέα!

Ο Νίκος Μάνθος υποψήφιος με την Όλγα Γεροβασίλη,στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Νίκος Μάνθος: Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Γεννήθηκε στην Πλατανούσσα Ιωαννίνων το 1956. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.
- Σπουδές Φυσικής (Διδακτορικό) . Συμμετοχή σε πειράματα στοιχειωδών σωματιδίων στο Ευρωπαϊκό 
-Ερευνητικό κέντρο CERN στην Ελβετία και σε εφαρμογές στα ηλεκτρονικά στην βιοϊατρική και στο 
περιβάλλον.
- Ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρος του Συλλ. Προστασίας Αράχθου, ιδρυτικό μέλος της Ομάδας 
Καλλιέργειας Γής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος της τοπικής ομάδας του Πελίτι για την 
διατήρηση της Ελληνικής βιοποικιλότητας.

Σε εκλογική ετοιμότητα η ´´Κοινωνία Πολιτών´´

Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται η γραμματεία οργανωτικού σχεδιασμού της ´´Κοινωνίας Πολιτών´´ για τις εκλογές της 18 Μαΐου. Σύμφωνα με δηλώσεις των στελεχών της, τα μέχρι τώρα μηνύματα των πολιτών δείχνουν ξεκάθαρα την ανάγκη της κοινωνίας για μια νέα πορεία, με προτεραιότητα στις νέες ιδέες, καθώς και στη δημιουργία ενός νέου αυτοδιοικητικού μοντέλου, προσαρμοσμένου στις πραγματικές δυνατότητες του Δήμου μας.

Πορεία νίκης και ανατροπής από τον Γιάννη Καψάλη στο δήμο Ζίτσας

Δίνει χωριό το χωριό τη μάχη για να μπει στο δεύτερο γύρο η παράταξη του Χρ. Βούζα

Η αγάπη των πολιτών στο δήμο Ζίτσας προς το πρόσωπο του πασίγνωστου Ζιτσιώτη δημοτικού τραγουδιστή, Γιάννη Καψάλη, είναι από μόνη της δεδομένη. Όπως και το γεγονός ότι τρέχει με... χίλια η υποψηφιότητά του, στο συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Ζίτσας, Χρυσόστομου Βούζα. Βλέπετε, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι οι ψηφοφόροι στο συγκεκριμένο δήμο θα την τιμήσουν δεόντως στην κάλπη, αφού στο πρόσωπο του Γ. Καψάλη βλέπουν έναν δικό τους άνθρωπο. Αυτό που αποτελεί είδηση, είναι η επιμονή και ο αγώνας που δίνει ο Γ. Καψάλης, ώστε να φέρει τα πάνω-κάτω και να "κλειδώσει" σίγουρα στο δεύτερο γύρο τη συμμετοχή της παράταξης "Συμμαχία Πολιτών". Η απλότητα, ο καλοσυνάτος χαρακτήρας του και οι ιδέες που έχει για τον τόπο του, εκτοξεύουν ψηλά στησυνείδηση του κόσμου την υποψηφιότητα του Γ. Καψάλη, ενός ενεργού πολίτη, που βιώνει τα προβλήματα μέσα στην ίδια την τοπική κοινωνία. Καθημερινά οργώνει τα χωριά στο δήμο Ζίτσας και αγωνίζεται σκληρά για τη νίκη και τη μεγάλη ανατροπή. Πολλοί δίνουν ως αουτσάιντερ την παράταξη του Χρ. Βούζα για το δεύτερο γύρο, όμως όσοι γνωρίζουν εκ των έσω την τοπική ανθρωπογεωγραφία στο δήμο Ζίτσας, ομολογούν ότι η μάχη θα δοθεί μέχρι το τέλος ψήφο-ψήφο! Γι' αυτό σας λέμε, ότι είναι πραγματικά ριψοκίνδυνες οι όποιες προβλέψεις...

Πέρασε… έφιππος και πάνοπλος τα σύνορα,στα Μαστοροχώρια!!!

Σαν… κύριος πέρασε παράνομα στη χώρα από την πατρίδα του ένας νεαρός Αλβανός και, σαν να μην έφτανε αυτό, ήταν οπλισμένος με… κλεμμένο όπλο και έσερνε μαζί του ένα άλογο! Κι όπως φαίνεται, δεν ήταν η πρώτη φορά που ερχόταν λαθραία στην Ελλάδα.Οι άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και του αστυνομικού τμήματος Πυρσόγιαννης που περιπολούσαν στο Κεφαλοχώρι Ιωαννίνων, εντόπισαν τον 30χρονο Αλβανό να κινείται πεζός σε ένα δύσβατο ορεινό μονοπάτι έχοντας μαζί του το άλογο και τον ακινητοποίησαν. Στη ζώνη του είχε περασμένο ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 19 εκατοστών και στον ώμο του μια κυνηγετική καραμπίνα!Το όπλο, που έφερε δύο φυσίγγια στη θαλάμη ενώ άλλα 13 υπήρχαν στην φυσιγγιοθήκη, είχε κλαπεί τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου 2013 από το σπίτι ενός ηλικιωμένου στο Κεφαλοχώρι, ο οποίος μάλιστα είχε κατηγορηθεί τότε για

Algae Farms Hellas A.E.: Δημιουργία θέσεων εργασίας στην Πρέβεζα

Τη δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας ανακοινώνει η Algae Farms (Hellas) A.E., η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ενεργειακό κλάδο και εξειδικεύεται στην παραγωγή βιοκαυσίμων με βάση την άλγη.Η ελληνική επιχείρηση, που διατηρεί τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή της Πρέβεζας, προχωρά σε αύξηση του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού σε μια προσπάθεια εδραίωσης της παρουσίας της στην ελληνική αγορά και στο διεθνές επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Από τις 24 Μαρτίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας www.algae-farms.com αναφορικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στο hr@algae-farms.com. Οι θέσεις εργασίας αφορούν τις εξής ειδικότητες: τεχνικοί παραγωγής, τεχνικοί κατασκευών &συντήρησης, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτροσυγκολλητές, υπεύθυνοι εξωτερικής φύλαξης, υπεύθυνοι βάρδιας και γραμματείς, οι οποίοι θα στελεχώσουν αντίστοιχα τις διευθύνσεις λογιστηρίου &διοικητικού, κατασκευών & συντήρησης, παραγωγής και πληροφορικής.Στόχος της καινοτόμου ελληνικής επιχείρησης, η οποία το Μάρτιο του 2012 απέσπασε το 1ο Βραβείο στον 1ο Διαγωνισμό “Make Innovation Work”, ύψους 100.000 USD, που διοργάνωσε η επιτροπή “Καινοτομία - Εκπαίδευση - Επιχειρηματικότητα”του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου σε συνδιοργάνωση με τη CISCO, είναι να καταστεί βασικός ευρωπαϊκός παραγωγός και

ΑΡΤΑ:Επίσκεψη του Παύλου Στασινού στο Δημαρχείο

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο συνδιασμός «Αρτινών Όραμα» του Παύλου Στασινού, έγινε επίσκεψη στο Δημαρχείο της Άρτας. Η αντιπροσωπεία από 16 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, επισκέφτηκε τις υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων, ενώ είχαν και εθιμοτυπική συνάντηση με το Δήμαρχο Αρταίων κ. Γιάννη Παπαλέξη. Αντάλλαξαν ευχές για ένα καλό προεκλογικό αγώνα χωρίς εντάσεις, ενώ ο κ. Παπαλέξης ενημέρωσε λεπτομερώς τους νέους υποψηφίους για τα προβλήματα του διευρυμένου Δήμου Αρταίων, για την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, τα προβλήματα που δημιούργησε ο Καλλικράτης καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ από την εφαρμογή του μνημονίου, αλλά και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από την τοπική αυτοδιοίκηση για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο κύριος Στασινός μετέφερε και εκείνος την εμπειρία του από την λειτουργία του Νοσοκομείου εν μέσω κρίσης και πιστοποίησε και εκείνος με τη σειρά του τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση για τα οποία δήλωσε ενήμερος. Τέλος η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών ενόψει του Πάσχα.

Νέοι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι σε Π.Ε. Πρέβεζας και Θεσπρωτίας με την Όλγα Γεροβασίλη

Η "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" ανακοινώνει σήμερα και τα υπόλοιπα 5 στελέχη της παράταξης, που ολοκληρώνουν τα ψηφοδέλτια για τις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.
Στη νικηφόρα προσπάθειά μας για την ανατροπή και στην Ήπειρο συμμετέχουν οι παρακάτω υποψήφιοι σύμβουλοι:

Φουντώνει η φημολογία για τις επόμενες κινήσεις του Παντελή Κολόκα

Πυκνώνουν τις τελευταίες ημέρες οι φήμες για το ποιες τελικά θα είναι οι επόμενες αυτοδιοικητικές κινήσεις του Παντελή Κολόκα στο δήμο Ιωαννιτών. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτόνομη κάθοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, όμως την ίδια στιγμή άλλα σενάρια θέλουν τον επικεφαλής της παράταξης "Κοινωνία Πολιτών" να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την "Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία" του Νίκου Γκόντα για συνένωση των δύο παρατάξεων. Ταυτόχρονα, τις τελευταίες ώρες κάποιοι άρχισαν να κάνουν λόγο ακόμη και για σενάρια οριστικής αποχώρησης του Π. Κολόκα από την κούρσα για το δήμο Ιωαννιτών. Όλα τα παραπάνω ήταν διάχυτα από την αρχή της Μ. Εβδομάδας , όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο Π. Κολόκας πραγματοποιούσε αλλεπάλληλες συσκέψεις επί συσκέψεων με τους

Αρχίζει η αξιολόγηση εφοριακών - όλη η απόφαση

Τη διαδικασία βαθμολόγησης και αξιολόγησης - ποιοτικής και ποσοτικής- των επιδόσεων που επιδεικνύουν οι προϊστάμενοι στα τελωνεία Α’ και Β’ Τάξης αλλά και στις ελεγκτικές υπηρεσίες τελωνείων περιγράφει απόφαση που υπέγραψε ο γ.γ Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.Η ίδια απόφαση, ενσωματώνει και τα έντυπα που θα πρέπει να συμπληρώνονται, αρχικά με τους στόχους που θα πρέπει να επιτύχουν και στη συνέχεια με τις επιδόσεις που έχουν καταγραφεί.Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι ποσοτικοί στόχοι κατανέμονται ανά ημερολογιακό τρίμηνο, εξάμηνο, εννεάμηνο, δωδεκάμηνο και αποτυπώνονται στο ετήσιο έντυπο στοχοθεσίας (το έντυπο υπάρχει στο ΦΕΚ το οποίο δημοσιεύεται ολόκληρο).«Οι προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων των τελωνείων Α΄ και Β΄ τάξης και των Ελεγκτικών Υπηρεσιών Τελωνείων, ή οι ασκούντες χρέη προϊσταμένων, με την ανάληψη των καθηκόντων τους, αναλαμβάνουν την επίτευξη των ανωτέρω στόχων και κατανέμουν τους στόχους αυτούς, κατά περίπτωση, στους προϊσταμένους επιπέδου Υποδιεύθυνσης και

Ξεκινούν από σήμερα Τρίτη οι αιτήσεις για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

Ξεκινούν από σήμερα Τρίτη 22 Απριλίου μέχρι και τις 2 Μαΐου οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να μετατεθούν. Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2013-2014, καλούνται οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθες κατηγορίες μεταθέσεων: α) γενικές από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης, β) στα Μουσικά Σχολεία, γ) στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, δ) στα σχολεία Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ε) αμοιβαίες από περιοχή σε περιοχή και στ) σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται, τις ώρες 08:00 έως 14:00, στις Διευθύνσεις Δ.Ε. στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία στα οποία ανήκουν οι εκπαιδευτικοί οργανικά ή έχουν τοποθετηθεί προσωρινά. Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων. Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλουν δήλωση για οριστική τοποθέτηση και για βελτίωση, χωρίς να αναγράφουν προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων, όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ από μετάθεση, απόσπαση σε

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-«Το ματωμένο Πάσχα» του 1941 στην Άρτα

Ο τριήμερος βομβαρδισμός της πόλης από τους Γερμανούς 

Πριν από 73 χρόνια, την Κυριακή 20 Απριλίου του 1941 ήταν και τότε Πάσχα. Ένα Πάσχα «μαύρο» για την Ελλάδα, αφού το απόγευμα της Κυριακής ο στρατηγός Τσολάκογλου αντίθετα με τις διαταγές υπέγραψε στο Μέτσοβο την πρώτη συνθήκη παράδοσης της χώρας στους ναζί. Στην Άρτα το μεσημέρι του Μ.Σαββάτου ξεκίνησε ο ανηλεής βομβαρδισμός της πόλης από την Γερμανική αεροπορία, ένα γεγονός που σημάδεψε ανεξίτηλα την μνήμη όλων των Αρτινών που το έζησαν.Ο αείμνηστος Δήμαρχος Αρταίων Κώστας Βάγιας στο βιβλίο του «Η Άρτα του πολέμου και της κατοχής» που εκδόθηκε το 2004 από τον Μ/Φ Σκουφάς, περιγράφει τον τριήμερο βομβαρδισμό της πόλης μέσα από «Το ημερολόγιο των ημερών της κατοχής του Πατέρα Σταύρου Παπαχρήστου» που διέσωσε και μέσα από το βιβλίο του έφερε στην δημοσιότητα. Ο Κώστας Βάγιας στο κεφάλαιο του βιβλίο του που αναφέρεται στον βομβαρδισμό της πόλης γράφει:«Ο Αιδεσιμότατος Αρχιερατικός επίτροπος Σταύρος Παπαχρήστος είναι για την εποχή του ένας μορφωμένος Ιερέας με μεγάλη αποδοχή από την κοινωνία της Άρτας. Με την εμπειρία που έχει αποκομίσει από τα πολεμικά γεγονότα καταλαβαίνει ότι το μέτωπο κατά της Γερμανίας έχει πέσει και είναι ζήτημα ημερών ολόκληρη η Ελλάδα να κατακτηθεί από τον Γερμανικό Στρατό. Αρχίζει λοιπόν να καταγράφει στις τελευταίες σελίδες του Ιερού Ευαγγελίου του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου το ημερολόγιο της κατάκτησης… Στην Άρτα και κατά τη

Στην παράταξη Γκόντα ο Χρήστος Παπαρούνας

Εγκατέλειψε και επίσημα την παράταξη Κολόκα

Υποψήφιος με την "Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία" του Νίκου Γκόντα στη Δημοτική Ενότητα Περάματος θα είναι τελικά στις προσεχείς εκλογές ο συνδικαλιστής κτηνοτρόφος, Χρήστος Παπαρούνας. Ήταν ανάμεσα στην πρώτη εικοσάδα υποψηφίων της παράταξης Κολόκα, που είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης και με την έντονη προεκλογική δραστηριότητα που είχε αναπτύξει, ήταν από τα πιο μαχητικά στελέχη της παράταξης "Κοινωνία Πολιτών". Όμως διαφωνίες που είχε με τον Π. Κολόκα τον έθεσαν εκτός παράταξης και πλέον βρίσκεται στο πλευρό του Ν. Γκόντα.

Ξεκινούν από αύριο Τετάρτη τα τηλεφωνικά ραντεβού στα Π.Ε.Δ.Υ.

Ξεκινά και επίσημα από αύριο, Τετάρτη 23 Απριλίου, η διαδικασία των τηλεφωνικών ραντεβού των ασφαλισμένων με τους ιατρούς των 73 Μονάδων τού Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.). Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο μιλώντας στο MEGA, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Υπενθυμίζεται ότι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για προγραμματισμένο ραντεβού στα πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα 14554, 14784, 14884 και 14900, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Πολυθεματικό Φεστιβάλ στην Ηγουμενίτσα

Η Περιφέρεια Ηπείρου/Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας διοργανώνει την Παρασκευή 25η Απριλίου 2014 μεταξύ 10:00 π.μ. και 22:00 μ.μ. και το Σάββατο 26η Απριλίου 2014 μεταξύ 10:00 π.μ. και 17:00 μ.μ. τη 2Η Φάση του Πολυθεματικού Φεστιβάλ «ΤΕMPTING STREETS» για την προώθηση και την προβολή του τομέα παραγωγής, μεταποίησης και εμπορευματοποίησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων.Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας.Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν έκθεση παρουσίασης τοπικών αγροτικών προϊόντων, έκθεση φωτογραφίας, επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις, εργαστήριο με επαγγελματίες τουρισμού, γαστρονομικά δρώμενα, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις.Συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) – και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Υποψηφιότητα ελπίδας για την παράταξη Ζάψα, ο οικονομολόγος Γιώργος Αδάμος

Με την παράταξη "Συμμαχία Ηπειρωτών" του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου, Γιώργου Ζάψα, κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Ιωαννίνων, ο καταγόμενος από την Κόνιτσα, γνωστός οικονομολόγος, Γιώργος Αδάμος. Η μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτήσει ως λογιστής σε κορυφαίες εταιρείες της περιοχής αλλά και μέσα από την πολύχρονη συμμετοχή του σε θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του περιφερειακού παραρτήματος στο Οικονομικό Επιμελητήριο θα του φανεί πραγματικά χρήσιμη στο σχεδιασμό της Ηπείρου για τη νέα πενταετία. Είναι μία ήρεμη δύναμη σύνθεσης και δημιουργίας και πραγματικά ταιριάζει απόλυτα στον διαπαραταξιακό χαρακτήρα της παράταξης Ζάψα. Την ξεχωρίζουμε ανάμεσα στις υπόλοιπες αξιόλογες υποψηφιότητες και πραγματικά νομίζουμε ότι αξίζει τον ένα σταυρό της προτίμησής σας για να βρεθεί στο νέο περιφερειακό συμβούλιο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Όλα δείχνουν παραμονή Πετράκη

55χρονος τεχνικός «κερδίζει πόντους» για την παρουσία του στους Ηπειρώτες και τη νέα σεζόν

Η πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο θεωρείται επιτυχημένη από τους ιθύνοντες της ομάδας. Άλλωστε το γεγονός πως ο «Άγιαξ της Ηπείρου» εξασφάλισε από νωρίς την παραμονή του χωρίς να μπλέξει σε… περιπέτειες τις τελευταίες αγωνιστικές δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τη διοίκηση και τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στο θέμα προπονητή.Όπως αναφέρεται, το γεγονός πως ο Πετράκης έμεινε στα Γιάννενα τις ημέρες του Πάσχα ενδεχομένως να αποτελεί… προμήνυμα της παραμονής του στην ομάδα και τη νέα σεζόν, ενώ όλα θα ξεκαθαρίσουν με την επιστροφή του Γιώργου Χριστοβασίλη στην πόλη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται να μεταβεί στα Ιωάννινα τις προσεχείς ημέρες και θα υπάρξει άμεσα συνάντησή του με

ΑΡΤΑ: Εσπερινός της Αγάπης από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνάτιο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελέσθηκε στο Επισκοπείο ο Εσπερινός της Αγάπης την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα. Σε μια αναστάσιμη ατμόσφαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος,πλαισιωμένος από τους Ιερείς της πόλεως, ενδύθηκε πλήρη αρχιερατική στολή στην αίθουσα του επισκοπικού θρόνου και στη συνέχεια εν πομπή εισήλθε στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, δια την τέλεση του Εσπερινού της Αγάπης, κατά τον οποίον αναγνώσθηκε το αναστάσιμο Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες. Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος, δέχθηκε τις ευχές κλήρου, αρχόντων και λαού ανταποδίδοντας τον αναστάσιμο χαιρετισμό και προσφέροντας το καθιερωμένο πασχαλινό αβγό.

ΒΛΑΣΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ:Για ρουσφέτια, υποσχέσεις, διορισμούς, χτυπήστε δίπλα σε αυτούς που κατακλύζουν τα lifestyle περιοδικά της πόλης

Υποψήφιος με τον Λάζαρο Νάτση και τους "Πολίτες για την Ανατροπή"

Ο Παπαχρήστος Βλάσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βοτανικό (Λασπότοπο). Γιος του Χάρη (συνταξιούχος ξυλουργός) και της Αφροδίτης (άνεργη) με καταγωγή από το Προσήλιο και το Παλαιοχώρι Τζουμέρκων. Από το 2008 που επέστρεψε από τις σπουδές του ζει μόνιμα στα Γιάννενα και το τελευταίο χρόνο μένει στο Κάστρο.Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Ο.Π.Α. (πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Λογιστική και Χρηματοικονομική. Από το πρώτο του έτος στο πανεπιστήμιο εργάστηκε σε εταιρία διοργάνωσης συνεδρίων και καταγραφής πρακτικών ενώ από το 2009 εργάζεται στο κεντρικό κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ως υπάλληλος χορηγήσεων.Ενεργό μέλος στα φοιτητικά του χρόνια του Συλλόγου Φοιτητών ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας».Ιδρυτικό μέλος του πρώτου Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ.Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και Πρόεδρος του Σωματείου. Εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Τράπεζας.Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας.Ταμίας του Δ.Σ, του Συλλόγου Προσηλιωτών Ιωαννίνων. Επί πολλά έτη μέλος του Χορευτικού Τμήματος του Π.Κ.Δ.Ι και του

Δήλωση Νατάσσας Τύρου-Ούζα για την Παγκόσμια ημέρα Δημιουργικότητας και καινοτομίας

Σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα Δημιουργικότητας και καινοτομίας, η οποία, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, αλλά αντίθετα να είναι η απαρχή λήψης πολιτικών αποφάσεων που θα αποτελέσουν τα εργαλεία στα χέρια των Ελλήνων επιστημόνων και οραματιστών για ένα καλύτερο κόσμο που οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Ικανοποιητική η τουριστική κίνηση το Πάσχα στην Πρέβεζα

Η εύκολη προσβασιμότητα της Πρέβεζας, οι υποδομές αλλά και οι καλές τιμές που προσέφεραν τα ξενοδοχεία είχαν ως αποτέλεσμα η Πρέβεζα να αποτελέσει αγαπημένο τουριστικό προορισμό αυτές τις ημέρες για πολλούς επισκέπτες κυρίως από την Αθήνα. Εκτός από τα ξενοδοχεία της Πρέβεζας κόσμος υπήρχε και στα καταλύματα της παραλιακής ζώνης, ενώ το ενθαρρυντικό είναι ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν Πάσχα στην περιοχή μας. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Σπύρος Κόκκαλης το μοναδικό αρνητικό στοιχείο ήταν ο καιρός που δεν επέτρεψε στους επισκέπτες να βγουν και να κινηθούν στην πόλη. Πάντως ο κ. Κόκκαλης δηλώνει ικανοποιημένος από την προσέλευση τουριστών στην περιοχή, εκτιμώντας ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα.

Ανακοίνωση Δημοτικής Παράταξης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ» για εργοστάσιο λυματολασπης στην Ελεούσα

Παίρνοντας αφορμή από την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας την Πέμπτη 17-4-2014, ως καινούρια δημοτική παράταξη, θα θέλαμε να εκφράσουμε κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς.Βασική πεποίθηση και θέση μας, είναι ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, κάποια αγαθά όπως το νερό, η υγεία, η παιδεία κ.λ.π. καθώς και η διαχείριση των απορριμμάτων, υγρών και στερεών, να αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης και κέρδους για κάποιους ιδιώτες.
Επειδή εμείς θεωρούμε ότι μεγαλύτερη αξία έχει ο άνθρωπος και το περιβάλλον που ζει, όλα τα αγαθά που προάγουν και κάνουν τη ζωή του καλύτερη, ποιοτικότερη και ανθρώπινη, θα πρέπει να βρίσκονται κάτω από κοινωνικό και δημόσιο έλεγχο.Γι’ αυτό και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, η προσπάθεια κάποιων να εγκαταστήσουν μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων και υγρών αποβλήτων κοντά στην Ελεούσα, που είναι και έδρα του Δήμου μας, τη στιγμή που και η γνωμοδότηση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου είναι αρνητική σε κάτι τέτοιο.Όμως δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός, ότι στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο, που συζητιόταν η γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του παραπάνω έργου, απείχαν όλοι οι φερόμενοι ως υποψήφιοι της Δημοτικής παράταξης «Έντιμη Πολιτεία», της οποίας ηγείται ο κ. Πλιάκος Μιχάλης.Γιατί άραγε;Μήπως γιατί η συγκεκριμένη επένδυση γίνεται από τον κ. Κωνσταντίνο Σταύρου, σύζυγο της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη;Μήπως τελικά η εντιμότητα των τίτλων και η ανεξαρτησία που ευαγγελίζεται ο κ. Πλιάκος, εξαντλείται μόνο στα λόγια και έχει ως στόχο την υφαρπαγή των ψήφων των συνδημοτών μας;Μήπως η αποχή του ίδιου από το συγκεκριμένο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σηματοδοτεί κάτι;Μήπως πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται η αγωνία για την υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών, όπως εκφράζονται από τους πολιτικούς προστάτες, που έχουν σαν στόχο να δώσουν τα πάντα βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα;Μήπως τελικά όλοι εκείνοι, που για χρόνια είναι απόντες ή αόρατοι, από τους αγώνες του λαού μας, ενάντια στη βάρβαρη επίθεση που

ΚΩΣΤΑΣ ΛΩΛΗΣ:Ανατρέπουμε το σκηνικό με ικανούς ανθρώπους

Υποψήφιος με τον Λάζαρο Νάτση και τους "Πολίτες για την Ανατροπή"

Ο Κώστας Λώλης βλέπει πως η μεγάλη ευκαιρία της πόλης είναι αυτή. Τώρα πρέπει να γίνει η ανατροπή στον τρόπο που βλέπουμε την καθημερινότητα και την αξιοποίηση της πιο όμορφης πόλης της χώρας. Ο κύκλος που ανοίγει με τους ανθρώπους γύρω από το Λάζαρο Νάτση είναι μεγάλος και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να δείξουν τους νέους δρόμους. Η εποχή απαιτεί να αξιοποιήσουμε όλους αυτούς που ταυτίζονται με το όραμα της ανατροπής της αμφισβήτησης αλλά και έχουν προτάσεις. Προτάσεις για τον πολιτισμό, την παιδεία τον αθλητισμό και δίνουν λύσεις σε προβλήματα σύγχρονα. Οι « νέες τεχνολογίες του Παπανδρέου και του Σαμαρά» δεν προχώρησαν και όλοι βλέπουμε τη συρρίκνωση σε όλους τους τομείς .Ικανοί άνθρωποι για να φύγουν. Να πάνε αλλού.

Πόσοι σύμβουλοι εκλέγονται σε κάθε δήμο της Ηπείρου

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ο ακριβής και επικαιροποιημένος αριθμός δημοτικών συμβούλων κάθε Δήμου και κάθε εκλογικής περιφέρειας που θα εκλεγούν.Βασικό κριτήριο είναι η υπ' αριθ. 2891/20-3-2013 Απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής «Αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 που αφορούν στον De Facto Πληθυσμό της Χώρας».Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας του άρθρου 25 του Ν. 3852/2010, με βάση τον πληθυσμό της, όπως λοιπόν προκύπτει από την τελευταία απογραφή, για την Ήπειρο ορίζεται ο αναγραφόμενος ως ακολούθως:

Ψήφισμα Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων,για τον θάνατο του Γιώργου Χατζηγιάννη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του αγαπημένου συναδέλφου μας Γιώργου Χατζηγιάννη , συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε τα ακόλουθα:
-Να εκφράσει στην οικογένεια του εκλιπόντος Συναδέλφου μας τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση όλων των Δικηγόρων μελών του.
-Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία.
-Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος.
-Να καταθέσει επίσης στη μνήμη του χρηματικό ποσό στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.
Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο.

Σήμερα στις 11 η κηδεία του Γιώργου Χατζηγιάννη

Στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Κοπάνων θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί,η κηδεία του γνωστού Γιαννιώτη ποινικολόγου Γιώργου Χαζτηγιάννη.Ο Γιώργος Χατζηγιάννης σε ηλικία 63 ετών έφυγε από τη ζωή,το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα.Ο εκλιπών ήταν από τους πλέον διακεκριμένους Γιαννιώτες δικηγόρους και είχε αναλάβει με απόλυτη επιτυχία στην περιοχή πάμπολλες νομικές υποθέσεις, ενώ όταν αγόρευε οι αίθουσες των δικαστηρίων γέμιζαν ασφυκτικά από νεότερους δικηγόρους. Ήταν παντρεμένος με τη σημερινή πρόεδρο του δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Αναστασία Γιογλή.

Την ψήφο των ετεροδημοτών έχει βάλει στο στόχαστρο ο Αλέκος Καχριμάνης

Την Κυριακή του Θωμά καταθέτει στο Πρωτοδικείο επίσημα το συνδυασμό του

Οι πολλές και μάλιστα αλλεπάλληλες αυτοδιοικητικές νίκες που έχει καταγράψει στο ενεργητικό του ο σημερινός Περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος, Αλέκος Καχριμάνης, τον έχουν κάνει πολύπειρο στις προεκλογικές αναμετρήσεις και πραγματικά σε αυτή την εκλογική μάχη, δείχνει να είναι πιο καλά προετοιμασμένος από ποτέ. Δεν αφήνει μέρα να πάει χαμένη και ακόμη μέσα στις αργίες του Πάσχα, όπου θεωρητικά κάποιοι υποψήφιοι βρίσκουν έστω ελάχιστο χρόνο για να χαλαρώσουν, ο επικεφαλής της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης, με στοχευμένες επισκέψεις σε χωριά του νομού Ιωαννίνων, συναντά απόδημους Ηπειρώτες. Το κάνει στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών και συναντήσεων που έχει έγκαιρα ξεκινήσει, ώστε να κλειδώσει η στήριξη των αποδήμων Ηπειρωτών στο πρόσωπό του. Έχει πανέτοιμα τα ψηφοδέλτιά του και

25 + σήμερα για τις κάλπες!

Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι στο δήμο Ιωαννιτών - Πως διαμορφώνεται σήμερα το προεκλογικό σκηνικό

Σιγά-σιγά μπήκαμε στην τελική ευθεία πριν την κρίσιμη εκλογικής μάχη της 18ης Μαΐου στο δήμο Ιωαννιτών. Σε περίπου 3,5 εβδομάδες ψηφίζουμε και είναι λογικό οι υποψήφιοι δήμαρχοι βρίσκονται σε θέσεις μάχης για την τελική αναμέτρηση. Καθημερινά εντείνονται οι επισκέψεις τους σε χωριά του δήμου, οπότε αποκτά ιδιαίτερη σημασία να δούμε πως διαμορφώνεται ανά παράταξη ο προεκλογικός χάρτης των υποψηφίων στο δήμο Ιωαννιτών. Σαν έτοιμος από καιρό δείχνει να είναι ο Νίκος Γκόντας, αφού έχει πανέτοιμο το δημοτικό του ψηφοδέλτιο και το μόνο που δείχνει να τον απασχολεί, είναι το πως θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο την συνεχώς αυξανόμενη δυναμική του Λάζαρου Νάτση. Στόχος του επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας", είναι να μην αφήσει τίποτα στην τύχη και στο πλαίσιο αυτό, προσπαθεί να κλειδώσει έγκαιρα την εκλογική συνεργασία με την παράταξη του Παντελή Κολόκα. Ο επικεφαλής της παράταξης "Πολίτες για την Ανατροπή" από την πλευρά του, δείχνει να επικεντρώνει την προεκλογική του στρατηγική στην προσέλκυση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων στο δήμο Ιωαννιτών. Είναι οι λεγόμενες "ορφανοί" ψήφοι που αποτυπώνονται στο προεκλογικό σκηνικό ως αναποφάσιστοι. Το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί και τον πιο δύσκολο γρίφο για τους υποψηφίους καθώς μέχρι και τελευταία στιγμή τα δεδομένα θα αλλάζουν συνεχώς. Ο Λ. Νάτσης γνωρίζει πολύ καλά, ότι για να τους κερδίσει, δεν αρκεί σε πολλές περιπτώσεις από μόνο του το ανοδικό εκλογικό momentum του ΣΥΡΙΖΑ και για το λόγο αυτό αναπροσαρμόζει κατάλληλα το προεκλογικό του πρόγραμμα και τον προεκλογικό του λόγο. Χαμένη στην τρίτη θέση -με πτωτική μάλιστα διάθεση- είναι η υποψηφιότητα του Θωμά Μπέγκα. Το ρήγμα στο εσωτερικό της πάλαι ποτέ ενιαίας παράταξης "Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα" δεν γεφυρώθηκε ποτέ και είναι πολλές οι

2.500 είναι οι '"αιώνιοι" φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!!!

Εντός του έτους αναμένεται να χάσουν τη φοιτητική τους ιδιότητα 180.000 φοιτητές, εκ των οποίων οι 70.000 σε ΤΕΙ, καθώς όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί πριν από το 2006, πρέπει να προσπαθήσουν πολύ, για να πάρουν το πολυπόθητο πτυχίο εντός τους έτους.Ως γνωστόν, δεν υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός για την απόκτηση του πτυχίου και ο φοιτητής μπορεί να έχει τη φοιτητική ιδιότητα για πάντα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στα ΑΕΙ απ' όλη τη χώρα, τέσσερις στους δέκα φοιτητές καθυστερούν σημαντικά ή έχουν εγκαταλείψει οριστικά τις σπουδές τους, ενώ μόλις ο ένας στους δέκα καταφέρνει να αποκτήσει εγκαίρως το πτυχίο του.Σύμφωνα πάντως με την ανάλυση των στοιχείων, οι «ενεργοί» φοιτητές υπολογίζονται στους 230.000.Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου 2.500 υπολογίζεται οτι είναι οι '"αιώνιοι" φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι πρώτοι 25 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στο πλευρό του Γιώργου Ζάψα

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρώτα 25 ονόματα  των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. Ιωαννίνων  του συνδυασμού «Συμμαχία Ηπειρωτών »,με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Ζάψα.Αναλυτικά υποψήφιοι είναι oι:

Το ταξίδι της εκπομπής «60΄Ελλάδα» με το Νίκο Μάνεση συνεχίζεται στη Θεσπρωτία

Αύριο Τετάρτη,ένα οδοιπορικό σε Ηγουμενίτσα, Πάργα, Σύβοτα, Ζάλογγο, Σούλι και Παραμυθιά
Το ταξίδι της εκπομπής «60΄Ελλάδα» με το Νίκο Μάνεση συνεχίζεται στην τηλεόραση του Alpha, με επόμενο σταθμό την Τετάρτη 23 Απριλίου στις 24.00 τη Θεσπρωτία.Ένα οδοιπορικό σε Ηγουμενίτσα, Πάργα, Σύβοτα, Ζάλογγο, Σούλι και Παραμυθιά, μέσα από εικόνες και ιστορίες της καθημερινότητας.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τις προετοιμασίες των κατοίκων για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι στην Πάργα και τα Σύβοτα ζουν από τον τουρισμό. Γιατί υποστηρίζουν πως ενώ έχουμε το πιο όμορφο «οικόπεδο» στον πλανήτη δεν ξέρουμε να το αξιοποιήσουμε;
ΤΑ ΨΑΡΟΚΑΪΚΑ και ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΑΞΙ
Ο Νίκος Μάνεσης συναντά εν πλω τους ψαράδες της Πλαταριάς και των Συβότων, οι οποίοι το καλοκαίρι μετατρέπονται σε ξεναγούς τουριστών.
Ο ΒΑΡΚΑΡΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ
Ψαράς είναι και ο άνθρωπος που αναλαμβάνει να δείξει τον Αχέροντα στους επισκέπτες αφού τους παραλάβει από το λιμανάκι της Αμμουδιάς. Η ιστορία του αλλά και οι ιστορικές του

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Σήμερα παρουσιάζει τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του ο Θωμάς Παππάς

Σήμερα Τρίτη, παρουσιάζει τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του "Χρώμα στη Ζωή", ο υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας Θωμάς Παππάς.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 στο "Πάνθεον".

Πρόσληψη επτά (7) ατόμων με σύμβαση μίσθωσης έργου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο πλαίσιο υλοποίησης επιστημονικού και ερευνητικού έργου, ενδιαφέρεται για την κάλυψη των παρακάτω θέσεων:
Ένα (1) άτομο κάτοχος πτυχίου Φυσικού ή Χημικού ή Μηχανικού Υλικών. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 25/4/2014. Για να διαβάσετε την πρόσκληση, κάντε κλικΕΔΩ
Ένα (1) άτομο απόφοιτος του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών ή πτυχιούχος Βιολόγος ή Χημικός. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 25/4/2014. Για να διαβάσετε την πρόσκληση, κάντε κλικ ΕΔΩ
Ένα (1) άτομο κάτοχος πτυχίου Δασολογίας ή Γεωπονίας. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 25/4/2014. Για να

Προκήρυξη διαγωνισμού για μία (1) θέση Δικαστικού Επιμελητή στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας

Προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων δικαστικών επιμελητών ο οποίος θα διενεργηθεί την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 στο Κατάστημα του Εφετείου της έδρας του κάθε Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών. Στην Περιφέρεια Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Ιωαννίνων και Κέρκυρας, υπάρχει μία κενή θέση στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας. Θα πρέπει εδώ να τονίσουμε, ότι ο διαγωνισμός είναι ενιαίος για όλη τη χώρα και διεξάγεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 2318/1995 και τη με αριθ. 39782/1997 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όσοι γεννήθηκαν κατά τα έτη 1974 έως και 1992. Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν στο Γραμματέα του Πρωτοδικείου της πρώτης επιλογής τους το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν από το διαγωνισμό, αίτηση συμμετοχής στην οποία μπορούν να δηλώσουν και δεύτερη προτίμηση για την περιφέρεια μόνο του Πρωτοδικείου που υπάγεται στην αρμοδιότητα του ίδιου Συλλόγου. Στην αίτηση αυτή επισυνάπτονται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

ΑΡΤΑ:6 θέσεις εργασίας στην ΛΓ εφορεία αρχαιοτήτων

Ανακοίνωση για την προκήρυξη πρόσληψης των κατωτέρω τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων για χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης και για πέντε (5) μήνες. ΔΕ Εργατοτεχνίτες και ελλείνι/ει αυτών ΥΕ Ειδικευμένοι Εργάτες Τέσσερις (4) θέσεις Περιοχή εκτέλεσης της Πράξης στο Ν. Άρτας, Γραφεία ΛΓ' ΕΠΚΑ στην Άρτα & Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας ΥΕ Ειδικευμένοι Εργάτες Δύο (2) θέσεις Περιοχή εκτέλεσης της Πράξης στο Ν. Άρτας, Γραφεία ΛΓ' ΕΠΚΑ στην Άρτα & Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, νομίμως επικυρωμένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά (σε περίπτωση ταχυδρομικής υποβολής οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της Υπηρεσίας στην διεύθυνση Εθνικής Αντιστάσεως 108-110, 48 100 Πρέβεζα υπόψιν κας Ζωής Χρήστου (τηλ. επικοινωνίας: 2682089890) εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών που αρχίζει από την επομένη της καταχώρισης στο

Τα "MIKEL" ζητούν στα Γιάννενα άτομα για τη θέση του ταμία

Η εταιρία καταστημάτων καφεστίασης ‘’MIKEL’’ προκειμένου να στελεχώσει τα καταστήματά της ζητά στα Γιάννενα, άτομα ηλικίας 20 – 35 ετών για τη θέση του ταμία. Όσοι ενδιαφέρεστε θα πρέπει να αποστείλετε Βιογραφικό Σημείωμα (με επισυναπτόμενη φωτογραφία) στο hr@mikelcc.gr. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο:2410-25.52.60.

H MINΕΡΒΑ Α.Ε. ζητά ηλεκτρολόγο στα Γιάννενα

H MINΕΡΒΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, μέλος του Πολυεθνικού Ομίλου PZ Cussons PLC, με ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά των Fast Moving Consumer Goods ζητά να προσλάβει Ηλεκτρολόγο για το εργοστάσιό της στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Ο κατάλληλος υποψήφιος θα εκτελεί τις απαιτούμενες ηλεκτρολογικές εργασίες τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εταιρίας, για την εξασφάλιση της λειτουργίας του εξοπλισμού του εργοστασίου στο μέγιστο της παραγωγικής ικανότητας με το μικρότερο δυνατό κόστος. Θα εργάζεται σε βάρδιες και θα αναφέρεται στον Προϊστάμενο Συντήρησης. ο υποψήφιος θα πρέπει: να είναι Ηλεκτροτεχνίτης Βάρδιας, να έχει εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για τους άνδρες). Η προϋπηρεσία σε τμήμα Συντήρησης Εργοστασίου και η Γνώση Αγγλικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών θα

Ζητούνται Οδηγοί-Συνοδοί Χρηματαποστολών και Καταμετρητές στην Άρτα

Η εταιρία G4S Cash Solutions μέλος του Πολυεθνικού Ομίλου εταιριών G4S, κορυφαίου παγκοσμίως στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας ζητά να προσλάβει για την στελέχωση του κλάδου χρηματαποστολών: Οδηγούς - Συνοδούς Χρηματαποστολών (Άρτα), Κωδ. CDART 04-14. Η θέση αναφέρεται σε 8ωρη πρωινή (07.00-15.00) ή απογευματινή (15.00-23.00) εργασία με βασική αρμοδιότητα τη μεταφορά αξιών από και προς το θωρακισμένο όχημα μεταφοράς (Συνοδοί) οδήγηση του θωρακισμένου οχήματος προς και από του πελάτες (Οδηγοί) , καταμέτρηση κερμάτων και χαρτονομισμάτων (Καταμετρητές) τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται από την εταιρεία και την ελληνική νομοθεσία. Ως απαραίτητα Προσόντα ορίζονται: η Άδεια υπηρεσιών Ασφαλείας (security), το απολυτήριο Λυκείου, οι βασικές γνώσεις αγγλικών, οι βασικές γνώσεις Η/Υ, η πολύ καλή φυσική κατάσταση, οι εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις με ικανότητα Ι1 (για τους άνδρες υποψηφίους) και το επαγγελματικό Δίπλωμα οδήγησης (για τους Οδηγούς). Η εταιρεία προσφέρει μόνιμη απασχόληση, ανταγωνιστικό μισθό (μισθός + πλήρη ασφάλιση ΙΚΑ + bonus), πρόσθετη ασφάλιση επαγγελματικού κινδύνου, σύγχρονο περιβάλλον εργασίας με δυνατότητες εξέλιξης, συνεχή εκπαίδευση. Αν επιθυμείτε να κάνετε καριέρα στη μεγαλύτερη εταιρεία χρηματαποστολών με