Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

Μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Η Τροχαία για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα ανακοίνωσε απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής :Τη Δευτέρα 21 Απριλίου 2014 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 15.00 έως 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
· Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
· Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
· Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
· Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Την Τρίτη 22 Απριλίου 2014 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11.00 έως 21.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
· Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο ελληνικός λαός περιμένει τη δική του Ανάσταση

«Οι Έλληνες την Μεγάλη Εβδομάδα παρακολούθησαν με κατάνυξη το Θείο Δράμα, την Σταύρωση και την Ταφή του Κυρίου. Τώρα εορτάζουν την Ανάσταση. Εορτάζουν τη νίκη απέναντι στον θάνατο, εναποθέτουν στην ψυχή τους την ελπίδα που δίνει το Άγιο Φως» αναφέρει στο αναστάσιμο μήνυμά του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.«Ο ελληνικός λαός, που βιώνει το δικό του δράμα από την πολιτική των μνημονίων, την οποία επιβάλουν οι δανειστές και εφαρμόζουν οι εγχώριοι συνεργοί τους, περιμένει την δική του Ανάσταση. Περιμένει την απαλλαγή από εκείνους που οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία και χιλιάδες συμπολίτες μας στην αυτοκτονία.»Σε λίγες ημέρες καλείται να δώσει την απάντησή του σε αυτούς που κατέλυσαν την εθνική κυριαρχία και θέλουν να επιβάλουν την Ευρώπη της ομοσπονδίας, συνθλίβοντας τα έθνη - κράτη κάτω από την μπότα των ισχυρών.»Εύχομαι το Άγιο Φως και η Ανάσταση του Κυρίου να δώσουν δύναμη στους Έλληνες πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά» καταλήγει το μήνυμα του κ. Καμμένου.

Οι εγκύκλιοι για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές

Πραγματικά χρήσιμο για κάθε υποψήφιο - Διαβάστε και μάθετε τα πάντα για τις εκλογικές διαδικασίες του Μαΐου

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε, πριν λίγες ημέρες τις εγκυκλίους, που αφορούν στη διαδικασία των επικείμενων Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών. Στις εγκυκλίους αυτές -μεταξύ άλλων- προσδιορίζεται ο αριθμός των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων κάθε Εκλογικής Περιφέρειας, σύμφωνα με τον πληθυσμό της, βάσει των στοιχείων της τελευταίας απογραφής. Διαβάζοντάς τες θα βρείτε χρήσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν κάθε πτυχή της εκλογικής διαδικασίας αλλά και θα λύσουν κάθε σας απορία. Αναλυτικά σας παραθέτουμε, την Εγκύκλιο υπ’ αριθµ. 13 για τη διενέργεια των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 για την ανάδειξη των Περιφερειακών Αρχών και την Εγκύκλιο υπ’ αριθµ. 14 για τη διενέργεια των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών. Για να διαβάσετε τα πάντα για τις εκλογές στην Περιφέρεια, κάντε κλικ ΕΔΩ. Για να διαβάσετε τα πάντα για τις εκλογές στους δήμους, κάντε κλικ ΕΔΩ

Συμβουλές μέσω Facebook για την υποβολή της αίτησης για το κοινωνικό επίδομα

Από τον γραμματέα της ΓΓΠΣ κ. Χάρη Θεοχάρη

Συμβουλές για τη συμπλήρωση της αίτησης για το κοινωνικό επίδομα δίνει ο γενικός γραμματέας της ΓΓΠΣ κ. Χάρης Θεοχάρης μέσω Facebook.Στην προσωπική σελίδα του στο Facebook γράφει:
Κάποιες απλές - ελπίζω - οδηγίες για την συμπλήρωση της αίτησης.
1. Δεν χρειάζετε να ρωτήσετε αν μπορείτε να το πάρετε ή όχι. Κάντε αίτηση και θα σας το πει το σύστημα. Έτσι εσείς θα ξέρετε σίγουρα και εγώ θα γλυτώσω τις ερωτήσεις! Εδώ κάνουν αίτηση με πάνω από 2 εκ. περιουσία, εσείς δεν θα κάνετε;
2. Η αίτηση ζητάει 3 πραγματάκια. Όχι περισσότερα, μόνο τρία. Πιο απλή δεν γίνεται.
- Πρώτον, τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ. Με αυτό δηλώνετε το σπίτι στο οποίο μένετε. Δεν έχει σημασία ποιανού είναι. Αν έχετε ποσοστό εσείς ή η μητέρα σας ή ο μυστηριώδης ευεργέτης του Great Expectations... Εξάλλου, αν νοικιάζετε, ιδιοκτήτης είναι ο σπιτονοικοκύρης! Τον αριθμό παροχής τον βρίσκετε στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Σπίτι που μένω, τσεκ!
- Δεύτερον, ποιοι μένουν *τώρα* στο σπίτι. Τώρα. Όχι το 2012, όχι το 2013, τώρα. Όλοι. Όχι οι μισοί, όχι μόνο ο

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ - Εικόνες έρημης πόλης στα Γιάννενα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εικόνα έρημης πόλης εμφανίζει αυτή την ώρα η πόλη των Ιωαννίνων. Το παράδοξο είναι ότι δεν την έχουν εγκαταλείψει οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά αντίθετα έχουν έρθει στα Γιάννενα και χιλιάδες επισκέπτες. Όμως αυτή την ώρα βρίσκονται όλοι στα σπίτια τους και ετοιμάζονται για το πασχαλινό τραπέζι, με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστοι αυτοί που περπατούν ή αποφάσισαν να απολαύσουν τον καφέ τους έξω. Από το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα η πόλη θα αρχίσει η πόλη να ξαναμπάινει στους κανονικούς της ρυθμούς, καθώς όσοι εργάζονται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει την Τρίτη του Πάσχα να

Έχασε τη μητέρα του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος

"Έφυγε"  πλήρης ημερών η Κατίνα Φίλιου-Αύριο στις 12 το μεσημέρι η κηδεία της,στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων

"Έφυγε" χθες το βράδυ, λίγο πριν την Ανάσταση, η Κατίνα Φίλιου, μητέρα του δημάρχου Ιωαννιτών Φίλιππα Φίλιου.Ένας σπάνιος άνθρωπος, μας αποχαιρέτησε πλήρης ημερών, περιτριγυρισμένη μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής της, από την αγάπη όλων όσων την γνωρίσαμε, αλλά κυρίως των παιδιών, των εγγονών και των δισέγγονων της.Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων.Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, χρήματα να κατατεθούν ως δωρεές στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ιωαννιτών και στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων.Καλό ταξίδι Κατίνα...

Με μουντό καιρό το ψήσιμο του οβελία στα Γιάννενα

Αισθητά βελτιωμένος είναι σήμερα Κυριακή του Πάσχα ο καιρός στα Γιάννενα. Η θερμοκρασία έχει ανέβει, όμως η συννεφιά δε λέει να μας αφήσει. Τα σύννεφα συνεχίζουν να παίζουν... κρυφτούλι με τον ήλιο και ενώ τη μία στιγμή έχουμε συννεφιά, σε λίγο έχουμε ηλιοφάνεια. Πάντως από το πρωί οι σούβλες έχουν πάρει φωτιά στα Γιάννενα, αφού πολλοί είναι αυτοί που τηρούν και φέτος στην πόλη το παραδοσιακό έθιμο του ψησίματος του οβελία. Σύμφωνα με τις σημερινές προβλέψεις, σήμερα στα Γιάννενα περιμένουμε λίγα σύννεφα, ανέμους δυτικούς ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες μπόρες ενδέχεται να εκδηλωθούν στα ορεινά από το απόγευμα και μετά.

«Ανάσταση Λαών», ευχήθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

«Αντιλαϊκές κυβερνήσεις και κόμματα που ορκίζονται στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό μονόδρομο, "σταύρωσαν" τον λαό μας, χρόνια τώρα» δήλωσε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.«Η ευχή μας σήμερα για "Ανάσταση Λαών" μπορεί να γίνει πράξη μόνο εάν σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, με μια ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση σήμερα, με ισχυρό ΚΚΕ, που θα μας οδηγήσει στη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική, με τον λαό στην εξουσία».

ΣΑΜΑΡΑΣ: O λαός έχει μέσα στην ψυχή του το φως, την αισιοδοξία και τη δύναμη

Mήνυμα αισιοδοξίας ότι ο ελληνικός λαός θα βγει νικητής από την κρίση έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του μετά την Ανάσταση.«Η παράδοση θέλει το λαό μας να ονομάζει την Ανάσταση "Λαμπρή". Γιατί έχει μέσα στην ψυχή του ο λαός μας το φως, την αισιοδοξία και τη δύναμη. Και είναι αυτό το φως που μας κρατάει όρθιους. Και είναι αυτό το φως που θα βγάλει όλους τους Έλληνες νικητές. Χριστός Ανέστη σε όλους».Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρωθυπουργός ο οποίος παρακολούθησε την Αναστάσιμη Ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο.«Η Ανάσταση είναι πάντα η προσδοκία μας. Ο συμβολισμός της φέτος είναι ακόμη πιο έντονος, γιατί αρχίσαμε να γυρίζουμε σελίδα, έχοντας αποφύγει τα τρισχειρότερα. Τα προβλήματα υπάρχουν, αλλά δεν τα λύνει η μιζέρια και ο μηδενισμός. Τα λύνει ο αγώνας, η πίστη, η αισιοδοξία, η ενότητα του έθνους» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ΥΠΕΞ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο αναστάσιμο μήνυμά του.«Το μήνυμα της Ανάστασης είναι μήνυμα λύτρωσης, μήνυμα νίκης της ζωής, μήνυμα ανατροπής, μήνυμα ελευθερίας. Πάνω απ' όλα, όμως, είναι μήνυμα χαράς. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, έχουμε ανάγκη περισσότερο από

Τα μηνύματα της Ανάστασης και της Λαμπρής,έστειλαν οι ιεράρχες της Ορθοδοξίας

Τα δικά τους μηνύματα για την Ανάσταση και την Λαμπρή έστειλαν οι ιεράρχες της Ορθοδοξίας μας.Δείτε στο βίντεο της ΔΤ τι αναφέρουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

720 προσλήψεις σε Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και την ΥΠΑ

Συνολικά 720 θέσεις μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του 2014.Συγκεκριμένα, μετά το Πάσχα και μέχρι τέλη του έτους αναμένεται να προσληφθούν 450 στις Οδικές Συγκοινωνίες, 200 άτομα στο Μετρό και 70 ακόμη άτομα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.Ειδικότερα, το υπουργείο Μεταφορών έχει υποβάλει αίτημα πρόσληψης 330 οδηγών και 120 τεχνιτών στις Οδικές Συγκοινωνίες. Στο Μετρό αναμένεται να προκηρυχθούν 200 θέσεις ηλεκτροδηγών, εκδοτών, ελεγκτών εισιτηρίων και τεχνικού προσωπικού.Τέλος, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναμένεται να ενισχυθεί με 70 υπαλλήλους. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος οποιουδήποτε ΑΕΙ, να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, να διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ, καθώς και πιστοποιητικό υγείας Γ’ κατηγορίας.

Camp α λα... ΝΒΑ στα Ιωάννινα

Ο διευθυντής του αναπτυξιακού προγράμματος του ΝΒΑ στην πολιτεία της Ιντιάνα, Άνταμ Μπραντς, βρέθηκε για λίγες ημέρες στα Ιωάννινα, αποδεχόμενος την πρόσκληση της TNBA Greece και της Ntougias Basketball Academy.Απ' τις 14/4 έως και τις 17/4 στις εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚΙ στην περιοχή της Λιμνοπούλας ο 25χρονος επικεφαλής του προγράμματος Youth Hoops των Πέισερς αποκάλυψε σε 80 μικρούς λάτρεις του αθλήματος μερικά απ' τα μυστικά της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας, ενώ ο ερασιτεχνικός Θρύλος Ιωαννίνων BC ακόμα είναι... πιασμένος απ' τη μοναδική όσο εξαντλητική εμπειρία της προπόνησης υπό τις οδηγίες του.Ο υψηλός προσκεκλημένος της The National Basketball Academy Greece και της τοπικής Ακαδημίας του Νίκου Ντούγια εντυπωσίασε άπαντες και με τα καρφώματά του, για τα οποία φημίζεται απ' την όχι και

Πασχαλινό Μήνυμα του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Γεώργιου Οικονόμου

Με όλους τους διαχρονικούς συμβολισμούς και με τη βαθύτερη αλήθεια που φανερώνει το μήνυμα της Ανάστασης, εύχομαι να φωτίσει το νού όλων των Ηπειρωτών, όλων των Ελλήνων, έτσι ώστε να μετατραπούμε όλοι μας από κοινωνία του Καναπέ σε κοινωνία ενεργών πολιτών και με οδηγό την πραγματική αγάπη για το κοινό καλό που είναι και το πραγματικό νόημα της Πασχαλιάς, αλλά και με πυξίδα, τους καθημερινούς μας αγώνες, τις αρχές της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της προσφοράς να χτίσουμε το μέλλον που μας αξίζει και να απαλλαγούμε από την απάνθρωπη σκληρή και οδυνηρή δοκιμασία που μας βασανίζει πάνω από τέσσερα χρόνια.Εύχομαι λοιπόν σε όλους τους Ηπειρώτες της αποδημίας και της γενέτειρας, στους αδελφούς μας Βορειηπειρώτες και στους Ηπειρώτες της διασποράς το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να τους δώσει δύναμη , να έχουν υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, αλλά και να έρθει μια νέα εποχή για τον τόπο μας.
Χρόνια Πολλά, καλή Ανάσταση

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Γιώργος Δ. Οικονόμου

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Η καμπάνα της νέας ανάστασης δεν θα αργήσει

«Το μήνυμα της Ανάστασης είναι μήνυμα λύτρωσης, μήνυμα νίκης της ζωής, μήνυμα ανατροπής, μήνυμα ελευθερίας. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι μήνυμα χαράς» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο αναστάσιμο μήνυμά του.Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα με τον συνάνθρωπό μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι.Ας το μοιραστούμε με τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και με όσους δεν έχουν δύναμη και φωνή. Κι ας τους δώσουμε την έγνοια και την αλληλεγγύη μας»«Οι Έλληνες μπορούμε και θα το κάνουμε, να μετατρέψουμε αυτό το μήνυμα σε μήνυμα μιας νέας ανάστασης του λαού μας.Ας χαρούμε λοιπόν την Ανάσταση και ας κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι πλησιάζει η ώρα για τη λύτρωση από όλα και όλους όσοι επέλεξαν για το λαό μας τη σταύρωση και επιθυμούν να γίνει η δυστυχία καθεστώς.Η καμπάνα της νέας ανάστασης δε θα αργήσει. Θα σημάνει σύντομα.Αρκεί να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις» υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας στο μήνυμά του.