Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Δήλωση Αλέξανδρου Καχριμάνη για το θάνατο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Η εκδημία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου προκαλεί απέραντη θλίψη.Η Εκκλησία της Ελλάδος έχασε έναν δυναμικό ιεράρχη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, έχασε τον Ιεράρχη της, που, για τέσσερις δεκαετίες, έβαλε τη δική του σφραγίδα στα θρησκευτικά,αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής.Η συνεισφορά του μακαριστού Θεόκλητου στην Ορθοδοξία θα κριθεί από το χρόνο και από τους εκκλησιαστικούς ταγούς.Από τη συνεργασία που είχαμε για πολλά χρόνια, εκείνο που τούτη την ώρα μπορώ να καταθέσω, είναι ότι ήταν μια ισχυρή προσωπικότητα που υπερασπιζόταν με πάθος τις απόψεις τους.Ο Θεόκλητος αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην Εκκλησία της Ελλάδος, ιδιαίτερα όμως στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.Η σκέψη μας τον συνοδεύει.Θεοκλήτου, Μητροπολίτη Ιωαννίνων, Αιωνία η μνήμη

Έφυγε από τη ζωή ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος

Εκοιμήθη πριν από λίγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων  Θεόκλητος.Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, πριν από λίγες ημέρες είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Οι γιατροί έδιναν μάχη, όμως παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια, η κατάσταση της υγείας του δεν παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ηπείρου, κ.Θεόκλητος (Σετάκης) γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη.Τις γυμνασιακές του σπουδές επεράτωσε στην Κρήτη. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1960 Πρεσβύτερος.Από το 1961 μέχρι το 1968 υπηρέτησε ως Στρατιωτικός Ιερέας, από δε το 1968 έως της εκλογής του ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων.Εξελέγη και χειροτονήθηκε Επίσκοπος το 1975. Ασχολήθηκε με την συγγραφή βιβλίων και δοκιμίων σε περιοδικά και εφημερίδες.

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ:Η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων της «Συμμαχίας Πολιτών»,του Χρυσόστομου Βούζα

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Τα ονόματα των πρώτων 71 υποψηφίων παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι στην Ελεούσα η παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» Δήμου Ζίτσας, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρυσόστομο Βούζα.Στην εκδήλωση ο κ. Βούζας είπε ότι η παράταξή του επέλεξε το «τρίπτυχο καθαρά- δυνατά- ελεύθερα. Λέξεις και έννοιες που συνδέονται με την προσωπική πορεία και την παραταξιακή διαδρομή μας».
Μετά την ομιλία του ο κ. Βούζας παρουσίασε με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των πρώτων 71 υποψηφίων της παράταξής του.Αναλυτικά στο ψηφοδέλτιο συμμετέχον οι:

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ψηφοδέλτιο νίκης ανακοίνωσε ο Μιλτιάδης Κλάπας

Χαρακτηριστικά μεγάλης, ανοιχτής συγκέντρωσης, έλαβε η εκδήλωση κατά την οποία ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, παρουσίασε το μεγαλύτερο μέρος των συνεργατών του. Το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων, που συστρατεύονται στην προσπάθεια της παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας» με στόχο να επαναφέρουν την Πρέβεζα στο προσκήνιο, να ανοίξουν νέους ορίζοντες για τα επόμενα πέντε χρόνια.Στην ομιλία του ο κ. Κλάπας, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος, το οποίο θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα, ώστε να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και συνάμα να τεθούν οι βάσεις για μια νέα αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.Ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του, τους ανθρώπους, που όπως είπε, μαζί με τον ίδιο, μαζί με τους πολίτες της Πρέβεζας, θα δουλέψουν σκληρά κι αποφασιστικά για να κερδίσουν το μέλλον.Αναλυτικά υποψήφιοι είναι οι:

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ - Στις 29 Απριλίου θα πληρωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ

Ανάσταση πείνας για τους συνταξιούχους - Θα ξεχάσουν τον οβελία και το χαρτζηλίκι στα εγγόνια τους!

Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν επιτρέπει φέτος το Πάσχα στους συνταξιούχους να στρώσουν πασχαλινό τραπέζι και να πάρουν δώρα για τα εγγονάκια τους, αφού η καταβολή της σύνταξης του Μαίου θα γίνει οριστικά στις 29 Απριλίου! Μιλάμε για ακατανόητα πράγματα, που από τη μία θα στερήσουν από τους συνταξιούχους τη χαρά των γιορτών και από την άλλη θα στερήσουν πολύτιμο τζίρο και χρήμα από την τοπική αγορά. Σοβαρότατες θα είναι οι επιπτώσεις στα κρεοπωλεία αφού οι περισσότεροι συνταξιούχοι, ξοδεύοντας μόνο για τις εξετάσεις τους,τα φάρμακά τους και τις υποχρεώσεις τους σε φως, νερό και τηλέφωνο, έχουν μείνει ήδη χωρίς ευρώ ήδη από το πρώτο 10ήμερο του τρέχοντος μήνα. Πλέον δεν έχουν να αγοράσουν όχι μόνο οβελία αλλά ούτε καν για να αγοράσουν... λαμπάδα! Στο αίτημα που κατέθεσε το ΙΚΑ προκειμένου να πληρωθούν τώρα οι συνταξιούχοι του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας και

Ξεκίνησε δυναμικά τον προεκλογικό του αγώνα ο Δημήτρης Σιώρος

Υποψήφιος με την Όλγα Γεροβασίλη στην Περιφέρεια Ηπείρου

Δυναμικά ρίχνεται στη μάχη για την Περιφέρεια Ηπείρου ο γνωστός συνδικαλιστής της εκπαίδευσης και μουσικός παραγωγός της πόλης, Δημήτρης Σιώρος. Ως μέλος της τοπικής Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πολύ την κεντροαριστερή ανθρωπογεωγραφία του Νομού αλλά το παράδοξο είναι ότι στις προεκλογικές επαφές που καθημερινά πραγματοποιεί, πιέζει για στήριξη στο συνδυασμό της Όλγας Γεροβασίλη και λιγότερο για το δικό του σταυρό! Αριστερός σε όλα του ο Τάκης και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση διδάσκει ένα άλλο πολιτικό ήθος που σχετίζεται περισσότερο με το παραταξιακό και λιγότερο με το προσωπικό όφελος. Τα δίνει όλα για την παράταξη και τον πολιτικό χώρο που σταθερά εδώ και δεκαετίες με συνέπεια υπηρετεί και αφήνει σε δεύτερη μοίρα τη μάχη του σταυρού. ως καλός κομματικός στρατιώτης, δίνει καθημερινά τη μάχη στην πόλη και το λεκανοπέδιο, πολύ πριν ξεκινήσουν επίσημες περιοδείες τα κλιμάκια της παράταξης. Έχει άποψη και θέσεις για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την ποιότητα ζωής αλλά και την καταπολέμηση της ανεργίας. Αν και ο ίδιος δεν το κάνει, εμείς σας λέμε ανεπιφύλακτα ότι στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του αξίζει ο ένας σταυρός.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Δύσκολες οι φετινές γιορτές του Πάσχα για δεκάδες οικογένειες...

Δύσκολες αναμένεται να είναι οι φετινές γιορτές του Πάσχα για δεκάδες οικογένειες της Πρέβεζας. Οι λίστες του τμήματος της Πρόνοιας έχουν γεμίσει ασφυκτικά από αιτήματα πολιτών, οι οποίοι ζητούν να πάρουν τρόφιμα ή κάποιο βοήθημα προκειμένου να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι και πλέον δίνεται προτεραιότητα σε άτομα τα οποία έχουν μικρά παιδιά. Το κοινωνικό παντοπωλείο δεν προλαβαίνει να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν και οι υπεύθυνοι της Πρόνοιας απευθύνουν έκκληση στους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν με τρόφιμα μακράς διαρκείας, με εβαπορέ γάλα καθώς και είδη καθαρισμού και ατομικής υγιεινής το παντοπωλείο.

Καθημερινές οι μάχες της Αστυνομίας Ηπείρου με τους έμπορους ναρκωτικών

Το Μάρτιο κατασχέθηκε 1,7 τόνος χασίς και συνελήφθησαν 54 άτομα

Οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών και ειδικότερα του χασίς, από τη γειτονική Αλβανία αναδεικνύονται κατά τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο από τα επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδωσε για το μήνα Μάρτιο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου. 
Η ποσότητα που κατασχέθηκε ξεπερνά τον 1, 7 τόνο, ενώ στο χασίς πρέπει να προστεθούν ακόμη 352 γραμμάρια ηρωίνης, 37 ναρκωτικά χάπια και 7 τσιγάρα χασίς, τα οποία επίσης εντόπισαν και κατέσχεσαν σε επιχειρήσεις αστυνομικοί για να σχηματιστεί η πλήρης εικόνα της έκτασης που έχει πάρει το ζήτημα των ναρκωτικών. Συνολικά οι υποθέσεις που εξιχνίασαν οι Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου για ναρκωτικά ανέρχονται σε 33, στις οποίες συνελήφθησαν 54 άτομα! Πρόκειται ουσιαστικά για μια άνιση μάχη με τους εμπόρους, οι οποίοι παρά τα μέτρα, τις κατασχέσεις και τις συλλήψεις εξακολουθούν να συνεχίζουν τη δράση τους, δείγμα των τεράστιων συμφερόντων και «κερδών» που επιφέρει η διακίνηση ναρκωτικών προς τη χώρα μας.Πέραν των ναρκωτικών καταγράφονται αρκετά περιστατικά μικροεγκληματικότητας, ενώ ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων ανήλθε σε 1032 άτομα (έναντι 678 τον Φεβρουάριο), εκ των οποίων τα 691 ήταν 

Αρχίζουν να.. πρασινίζουν οι πεζόδρομοι στα Γιάννενα!!!

Τα περισσότερα συγχαρητήρια ανήκουν στον αντιδήμαρχο έργων, Βασίλη Μασσαλά

Μετά τα έργα κατασκευής των πεζόδρομων στην πόλη των Ιωαννίνων, ο δήμος Ιωαννιτών αρχίζει να φυτεύει συστοιχίες δέντρων, ώστε σιγά-σιγά να ολοκληρώνεται η ανάπλαση των κεντρικών οδών της πόλης. Στην οδό Παπαδοπούλου (Καμπέρειο) τα δέντρα που μόλις φυτεύτηκαν αρχίζουν να δίνουν μια άλλη νότα στο γκρίζο μέχρι χθες πέτρινο τοπίο. Υπομονή μέχρι την επόμενη άνοιξη, όταν και θα μεγαλώσουν, οπότε με τον ίσκιο τους θα αποτελούν μια πραγματικά όαση δροσιάς για τους διερχόμενους στο κέντρο της πόλης. Είπαμε, μπορεί ο δήμος Ιωαννιτών λίγο πριν τις κάλπες να έχει τα δικά του... ζόρια, όμως σε επίπεδο προγραμματισμού και κατασκευής έργων, παίρνει πολύ μεγάλο βαθμό. Και φυσικά τα περισσότερα συγχαρητήρια ανήκουν στον αντιδήμαρχο έργων, Βασίλη Μασσαλά ο οποίος μέσα σε 3,5 χρόνια με πολύ και σκληρή δουλειά, κατάφερε να αφήσει το δικό του ανεξίτηλο στίγμα στην πόλη και με τα πολλά έργα που υλοποίησε, στην κυριολεξία άλλαξε το τοπίο.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Νοσοκομείο της Πρέβεζας!!!

Σήμα κινδύνου για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας εκπέμπουν τα μέλη του Δ.Σ Συλλόγου Εργαζομένων Στρατής Βουγέληςκαι Θανάσης Ανωγιάτης, οι οποίοι εκτιμούν ότι με την συγκεκριμένη πολιτική που ασκείται από το Υπουργείο Υγείας, θα ακολουθήσουν ραγδαίες εξελίξεις για το Νοσοκομείο το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθεί σε αλλαγή ρόλου.«Ήδη για το Νοσοκομείο μας τέσσερις εργαζόμενοι, δύο οδηγοί της Κεντρικής Μονάδας του Νοσοκομείου και δύο οδηγοί, οι οποίοι απασχολούνται στο πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ μπαίνουν σε διαθεσιμότητα» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Στρατής Βουγέλης, υποστηρίζοντας ότι αυτό που η κυβέρνηση εμφανίζει ως ρυθμίσεις ενίσχυσης στο ΕΚΑΒ με την μετακίνηση των οδηγών στην πραγματικότητα θα δημιουργήσει προβλήματα αφού έχουν τα προσόντα να εργαστούν ως πληρώματα του Κέντρου.«Στην πραγματικότητα αυτό που θέλει να κάνει είναι να μεταφέρει του οδηγούς, να καταργήσει τον Κλάδο των Οδηγών από τα Νοσοκομεία και να ανοίξει τον δρόμο για να παραχωρηθούν οι διακομιδές και μετακινήσεις σε ιδιωτικά Συνεργεία » λέει χαρακτηριστικά ο κ.Βουγέλης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο Πρέβεζας συνεχώς υποχρηματοδοτείται και χαρακτηριστικό είναι πως ο φετινός προϋπολογισμός στο 

Η Μαρία Βενέτη –Μαρινίδου,στο ψηφοδέλτιο του Αλέκου Καχριμάνη

Η παρουσία της Βενέτη –Μαρινίδου Μαρίας επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την ανανέωση που υπόσχεται ο Αλέξανδρος Καχριμάνης και η παράταξη της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου.Νέα και δυναμική ζει και δραστηριοποιείται στα Γιάννενα παντρεμένη με τον Νεκτάριο Βενέτη Ηλεκτρολόγο Μηχανικό με καταγωγή από την Οξυά Κονίτσης, μητέρα δύο παιδιών, 4 και 6 ετών. Εκπαιδευτικός, με μεταπτυχιακό τίτλο Ειδίκευσης στη διδακτική της Γαλλικής Γλώσσας. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Σήμερα εργάζεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου. Στο παρελθόν έχει εργαστεί τόσο στην δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και στον ιδιωτικό τομέα σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης επί σειρά ετών. Παράλληλα,έχει συνεργαστεί και με άλλους φορείς του Υ.ΠΑΙ.Θ ως επιμορφώτρια σε προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων (ΟΤΕΚ, ΚΕΕ, ΙΕΚ) αλλά και ως αξιολογήτρια σε φορείς πιστοποίησης γνώσης ξένων γλωσσών.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Επιστολή Γάννη Γεωργίου κατά του Γ.Ζάψα,για την επιλογή του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας!!!

"Αγνόησε την διαμορφούμενη δυναμική και προχώρησε μονομερώς (!) στην αθέτηση του πολιτικού του λόγου, καθιστώντας εαυτόν παντελώς ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και δέσμιο κομματικών μηχανισμών"

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη και τους φίλους της Κεντροαριστεράς που με εμπιστεύτηκαν προτείνοντάς με ομόφωνα ως επικεφαλή στη Θεσπρωτία για τις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του κ. Ζάψα.Η τιμητική αυτή πρόταση διαμορφώθηκε μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία την Κυριακή 06-04-2013.Ο τρόπος διαμόρφωσης της πρότασης που δηλώνει ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση, η αποδοχή της από τον κ. Ζάψα, αλλά και τα θετικά μηνύματα από όλη τη Θεσπρωτία με ώθησαν ώστε να αποδεχτώ την πρόταση,ξεπερνώντας εν τέλει τα όποια αυστηρώς προσωπικά μου ζητήματα.Παρόλα αυτά ο κ. Ζάψας αγνόησε την διαμορφούμενη δυναμική και προχώρησε μονομερώς (!) στην αθέτηση του πολιτικού του λόγου, καθιστώντας εαυτόν παντελώς ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και δέσμιο κομματικών μηχανισμών που αποδεικνύουν το μικρό εώς ανύπαρκτο πολιτικό του μέγεθος.Έπειδή στη σημερινή εποχή η κοινωνία μας απαρτίζεται από ελεύθερους ανθρώπους - ευρωπαίους πολίτες και όχι από οθωμανούς υπηκόους -στοιχιζόμενο κοπάδι, φαινόμενα όπως η λήψη αποφάσεων πίσω από κλειστές πόρτες ερήμην της πραγματικότητας, αποτελούν φυτώριο συνδιαλλαγής και πελατειακών λογικών (πρακτικές κυρίαρχες σε όλον τον μεταπολιτευτικό βίο που ερμηνεύουν εν πολλοίς τη σημερινή αξιακή, πολιτική, και οικονομική κρίση) πρέπει να

Χειρόγραφα από το σπίτι του Χρ. Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων,αποκαλύπτουν την κρυφή δομή της "Χρυσής Αυγής"

Στο στόχαστρο των δικαστών το οργανόγραμμα


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Νέα σημαντικά στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελούσε οργάνωση, η οποία διέπετο από την «ενός ανδρός αρχή», εμπεριέχονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δράση βουλευτών και μελών του κόμματος, που περιλαμβάνει βαρύτατες εγκληματικές πράξεις.Πρόκειται για χειρόγραφο βιβλίο, που κατασχέθηκε στο σπίτι του προφυλακισμένου βουλευτή του κόμματος, υπαρχηγού Χρήστου Παππά, στην Ανατολή Ιωαννίνων. Στο βιβλίο γίνεται διαχωρισμός μεταξύ της " Χρυσής Στοάς", της "Χρυσής Αυγής" και του "Λαικού Συνδέσμου".Στο κεφάλαιο «Χρυσή Στοά» ο υπότιτλος που συνοδεύει αναφέρει: «Μυητική εταιρεία εκπομπός ομάς» της Χρυσής Αυγής. Το κεφάλαιο με τον τίτλο «Χρυσή Αυγή» διασαφηνίζεται ως «κίνηση για τη μελέτη της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργίας». Και τέλος, ο «Λαϊκός Σύνδεσμος» αναλύεται ως «πολιτική κίνηση για την έρευνα της σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής».Πέρα από τη στρατιωτική ιεραρχία, φαίνεται πως υπάρχει μια μυστική ξεχωριστή δομή που λειτουργεί περισσότερο σαν στοά. Σε κάθε σελίδα του «κανονισμού» υπάρχουν τα αρχικά SS. Υπάρχουν επίσης ως διακοσμητικά ή να για να χωρίσουν κεφάλαια.Στο κεφάλαιο "Γ" αναφερόμενος σε «ζωτικά κύτταρα της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργίας», ο συγγραφέας αναφερόμενος στον «Εβραίο» γράφει «το παράσιτο του πολιτισμού. Η ριζική ιστορική αντίθεση του ελληνικού τρόπου ζωής προς την εβραική αντίληψη ζωής και τις απαξίες με

Συνελήφθησαν στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας τρεις έμποροι ναρκωτικών!

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 75 κιλά κάνναβης, ενώ για τη διακίνηση χρησιμοποιήθηκαν δύο αυτοκίνητα

Χθες  το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν τρεις εμπόρους ναρκωτικών, που μετέφεραν περισσότερα από (75) κιλά κάνναβης.Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 43, 46 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.Αναλυτικότερα, ύστερα από μεθοδική αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκαν χθες το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα και ακινητοποιήθηκαν για έλεγχο.Όπως προέκυψε μετά τον έλεγχο, στο ένα αυτοκίνητο με οδηγό τον 43χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα, (70) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -75.790- γραμμαρίων, ενώ στο λεβιέ ταχυτήτων του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (6,4) γραμμαρίων.Για το δεύτερο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες (ηλικίας 46 και 30 ετών), διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε ως προπομπός,κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσπρωτίας Γιώργου Λελοβίτη

Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Λ. ΛΕΛΟΒΙΤΗΣ, με την ευκαιρία της αποστρατείας του, κατά τις πρόσφατες Κρίσεις των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και ύστερα από την μακρόχρονη ενεργό υπηρεσία του στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και αποχωρώντας από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του σε όλο το ένστολο και πολιτικό προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας για την συνεργασία και τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλλε καθημερινά για την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων αστυνομικής φύσεως που απασχολούν τον Νομό Θεσπρωτίας, την εξυπηρέτηση των πολιτών, την δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης προς την αστυνομία και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων του ακριτικού Νομού.Επίσης, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες, στα τοπικά Μ.Μ.Ε., στις Πολιτικές, Στρατιωτικές και Λιμενικές αρχές, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και σε όλους τους Φορείς, τα Σωματεία, τους Συλλόγους και τους Κατοίκους του Νομού, για την άψογη συνεργασία, την αμέριστη συμπαράσταση, την στήριξη και βοήθεια που παρείχαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας για την αντιμετώπιση σημαντικών υπηρεσιακών θεμάτων που απασχόλησαν την Υπηρεσία.

Δύσκολες εκλογικές... ώρες περνάει το δίδυμο Καραμπίνα-Πότση στην Περιφέρεια Ηπείρου

Στροφή των ψηφοφόρων της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης προς τις νέες υποψηφιότητες

Μπορεί η πολιτική του Αλέκου Καχριμάνη να είναι βαθιά συντηρητική, όμως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση καταφέρνει να ανανεώνει σε μεγάλο βαθμό το ψηφοδέλτιό του, επιχειρώντας έτσι να παρουσιάσει ένα νέο και φρέσκο προφίλ! Αυτή τη φορά το κάνει με όρους πολυσυλλεκτικότητας και άσχετα με το εάν τελικά η παράταξή του καταφέρει ή όχι να κερδίσει τις εκλογές, σίγουρα θα πετύχει τη διασπορά των ψήφων προς πολλές νέες και σημαντικές υποψηφιότητες. Από τους 14 του ψηφοδελτίου σήμερα, ήδη αποχώρησαν οι επτά (7) και πραγματικά γίνεται συνωστισμός για τη μάχη του σταυρού, από όλους όσοι θέλουν να πλασαριστούν στις εκλόγιμες θέσεις. Σήμερα στην Αξιοβίωτη Ανάπτυξη, η συγκυρία ευνοεί τις νέες υποψηφιότητες και ουδόλως η εκλογική βάση της παράταξης Καχριμάνη, ασχολείται με το ένα θα πάει καλά το δίδυμο των Γιάννη Καραμπίνα και Οδυσσέα Πότση. Άπαντες τους έχουν βαρεθεί και τους δύο, αφού η μακροχρόνια ενασχόλησή τους με τα νομαρχιακά και περιφερειακά δρώμενα έχει κουράσει όχι μόνο τους πολίτες αλλά και τους ψηφοφόρους της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης. Και οι δύο έχουν πολλά χρόνια σε θέσεις ευθύνης, όμως το

Τα Like στο facebook δεν είναι ψήφοι στην κάλπη!

Αντί για προγράμματα και προτάσεις, πήξαμε στα Like σε αυτές τις εκλογές

Χωρίς υποστηρικτές, παράγοντες αλλά και εθελοντές έμειναν οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις στην Ήπειρο και τα Γιάννενα, αφού είναι κοινό μυστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλει να δει τους υποψήφιους ούτε... ζωγραφιστούς! Έτσι λοιπόν οι υποψήφιοι είπαν να το ρίξουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με αποτέλεσμα στο διαδίκτυο και ειδικά στο facebook να επικρατεί ένας χαμός. Τα Like πάνε σύννεφο και πλέον ούτε το facebook δεν είναι ανοίξεις αυτές τις ημέρες, αφού τα αιτήματα φιλίας από πάσης φύσεως υποψηφίους, διαδέχονται το ένα το άλλο! Ας γνωρίζουν όσοι έχουν αναγάγει το facebook σε... ευαγγέλιο για τις προσεχείς εκλογές, ότι οι πολίτες δε θέλουν Like αλλά θέσεις προτάσεις και κυρίως αποτελεματικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αντίθετα μέχρι σήμερα στην Ήπειρο και τα Γιάννενα, δεν είδαμε από τους υποψήφιους όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων, προτάσεις και προεκλογικά προγράμματα. Οι εκλογές είναι σε ελάχιστες εβδομάδες και οι υποψήφιοι είναι όλη τη μέρα χαμένοι στο... facebook! Ας τους πει κάποιοις ότι τα Like δεν είναι ψήφοι στην κάλπη και για να εκλεγείς χρειάζεσαι ψήφους και όχι Like! Διαφωνεί κανείς;

Άναψε το πράσινο φως για να κατασκευάζουν αθλητικές εγκαταστάσεις οι Περιφέρειες

Θα μας γεμίσει γήπεδα τώρα ο Καχριμάνης;

Οι αιρετές περιφέρειες της χώρας θα μπορούν πλέον να προγραμματίζουν να προκηρύσσουν να επιβλέπουν και τελικά να εκτελούν οι ίδιες, μέσω των δικών τους Τεχνικών Υπηρεσιών, την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, σε χώρους που ανήκουν κατά κυριότητα σε µη κερδοσκοπικά αθλητικά σωματεία. Μέχρι σήμερα η Πολιτεία δεν έδινε στις περιφέρειες της χώρας αυτό το δικαίωμα, όμως τώρα με τη σχετική νομοτεχνική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νικόλαο Ταγαρά, περνά στους αιρετούς περιφερειάρχες μια δικαιοδοσία που μέχρι πρότινος είχε αποκλειστικά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Με αυτό τον τρόπο λύνονται τα χέρια του περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκου Καχριμάνη να προωθήσει τις προτάσειςτων αθλητικών σωματείων της περιοχής που θέλουν να αποκτήσουν ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις. Λέτε ξαφνικά στην Ήπειρο να γεμίσουμε με γήπεδα, κολυμβητήρια και κλειστά γυμναστήρια; Για να δούμε..

Ο Εσσάμ-Θεόδωρος Αλαντάση,υποψήφιος με τον Λάζαρο Νάτση!!!

Είχε ενεργή συμμετοχή στη διεθνή πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα»

Γεννήθηκε στη Γάζα της Παλαιστίνης το 1966. Σπούδασε νοσηλευτική στο ΤΕΙ Νοσηλευτικής Ηπείρου και για πολλά χρόνια εργάστηκε ως νοσηλευτής σε μεγάλα ιδιωτικά και δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας. Από το 2007 έως σήμερα εργάζεται ως νοσηλευτής στην Καρδιολογική Μονάδα του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Είναι ενεργό μέλος του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Σύντροφός του είναι η Ελένη Νίκου, από την Πεδινή Ιωαννίνων, νοσηλεύτρια στα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Έχουν τρεις κόρες, τη Σακίνα, τη Μάριαμ και την Κλεοπάτρα.Δραστηριοποιείται σε αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και είχε ενεργή συμμετοχή στη διεθνή πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα». Από τις τραγικές εμπειρίες που έχει βιώσει στη Γάζα είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στον ανθρώπινο πόνο και αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του στο χώρο της Υγείας αναζητά και προτείνει πρακτικές λύσεις στα καθημερινά ανθρώπινα προβλήματα.

Η Ήπειρος βάζει τα καλά της… και απογειώνεται γευστικά!!

Με κεντρικό άξονα προβολής τα κρασιά της Ηπείρου, παρουσιάστηκαν με μοναδικό τρόπο οι Ηπειρώτες παραγωγοί, στο ξενοδοχείο Grand Forest την Δευτέρα 07.04.2014, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Διασυνοριακό Δίκτυο για την προώθηση των Αμπελοοινικών Προϊόντων» - Wine Net. (Cross Border Networkfor the Promotion of Wine Products) Οινικές δημιουργίες από τα αμπελοτόπια της Ζίτσας και του Μετσόβου,συνδυάστηκαν μοναδικά με πρώτες ύλες από την ορεινή Ήπειρο σε ένα εξαιρετικό γαστρονομικό δείπνο που οργάνωσαν και επιμελήθηκαν ηπειρώτες επαγγελματίες -οινοχόοι και chefs.Τα Ηπειρωτικά Προϊόντα εξέπληξαν θετικά όσους τα γεύτηκαν και απέδειξαν περίτρανα πως μπορούν να σταθούν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Παρευρέθηκαν προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι γαστρονομίας και οινοχόοι από την Αθήνα, αλλά καιεπαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και ποτών, εστιάτορες, ξενοδόχοι, καθώς και το οινόφιλο κοινό της Ηπείρου.Για τις γαστρονομικές δημιουργίες χρησιμοποιήθηκαν πρώτες ύλες που προέρχονται από παραγωγές μικρών αποδόσεων αλλά χαρακτηρίζονται από εξαιρετικό γευστικό και αρωματικό χαρακτήρα. Η ορεινή Ήπειρος έχει πολλές δυνατότητες σε αυτήν την κατεύθυνση, που αποτελεί αναμφίβολα το συγκριτικό πλεονέκτημά μας.Πολλά περιθώρια ανάπτυξης υπάρχουν για τους Ηπειρώτες παραγωγούς αξιοποιώντας συνέργιες και συνεργασίες στο πλαίσιο του άξονα Οίνος –Γαστρονομία – Φύση – Πολιτισμός, όπως αναλύθηκε σε σχετική εισήγηση από τον κ. Ηλία Μάνη γεωπόνο της Περιφέρειας Ηπείρου και υπεύθυνο του έργου.

Ο Νίκος Έξαρχος από τα Γιάννενα υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ!!!

Στη δημοσιότητα έδωσε το ΚΚΕ τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών που στηρίζει, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» στην οποία μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.«Πρόκειται για δοκιμασμένους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Πρωτοπόροι στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στον τομέα των επιστημών» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕ του κόμματος.Στους υποψηφίους συμπεριλαμβάνεται και ο Νίκος Έξαρχος από τα Γιάννενα.Ο Νίκος Έξαρχος γεννήθηκε το 1963 στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Είναι μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Υπεύθυνος της Γραμματείας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων.