Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ«Κόνιτσα, ο Τόπος που θέλω να ΖΩ»

Νέες δυνάμεις, ξεκινούν με όραμα και στόχο σε έναν κοινό αγώνα για την αναγέννηση της ελπίδας
Όσοι πιστεύετε ότι είναι καλύτερα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Όσοι ζείτε την αγωνία της επιβίωσης
Όσοι νοιώθετε να απειλείται το παρόν και το μέλλον των παιδιών σας
Όσοι βιώνετε την οικονομική και κοινωνική εξόντωση
Όσοι βλέπετε την ελπίδα να θαμπώνει δίχως ΝΕΟΥΣ … να χάνεται η προσδοκία της αλλαγής και της ανανέωσης στον τόπο μας.
ΤΟΛΜΗΣΤΕ !!!
Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης, να εξοικονομήσουμε πόρους, να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας, να γίνουμε πιο παραγωγικοί και ανταγωνιστικοί, να στηρίξουμε τον τόπο μας, με

Κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά και την ψήφο των Γιαννιωτών ο Λάζαρος Νάτσης!!!

Αρχίζει να παγιώνεται η αίσθηση ότι θα συμμετέχει στο  δεύτερο γύρο και θα είναι και ο επόμενος δήμαρχος

Το ομολογούν όλοι πλέον στα Γιάννενα,ότι στην περίπτωση που ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων, Λάζαρος Νάτσης, καταφέρει στις 18 Μαΐου να περάσει στο δεύτερο γύρο θα είναι και ο επόμενος δήμαρχος της πόλης. Τόσο στην την πόλη, όσο και στα χωριά που καθημερινά τα κλιμάκια της παράταξής του οργώνουν τον...τόπο, η αποδοχή των πολιτών αλλά και το κλίμα που συναντούν είναι πάρα πολύ θετικό. Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια μεγάλο και η ανταπόκριση στο δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει η παράταξη "Πολίτες για την Ανατροπή" τεράστια. Εάν λάβει κανείς υπόψη και τη δυναμική εξουσίας που έχει στην κεντρική πολιτική σκηνή ο ΣΥΡΙΖΑ, εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς γιατί η υποψηφιότητα του Λάζαρου Νάτση είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί για είσοδο στο δεύτερο γύρο. Σας το ξαναλέμε, για τους "Πολίτες για την Ανατροπή, οι εκλογές κρίνονται στις 18 και όχι στις 25 Μαΐου.

Ξεκίνησε δυναμικά τον προεκλογικό του αγώνα ο Δημήτρης Σιώρος

Υποψήφιος με την Όλγα Γεροβασίλη στην Περιφέρεια Ηπείρου

Δυναμικά ρίχνεται στη μάχη για την Περιφέρεια Ηπείρου ο γνωστός συνδικαλιστής της εκπαίδευσης και μουσικός παραγωγός της πόλης, Δημήτρης Σιώρος. Ως μέλος της τοπικής Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πολύ την κεντροαριστερή ανθρωπογεωγραφία του Νομού αλλά το παράδοξο είναι ότι στις προεκλογικές επαφές που καθημερινά πραγματοποιεί, πιέζει για στήριξη στο συνδυασμό της Όλγας Γεροβασίλη και λιγότερο για το δικό του σταυρό! Αριστερός σε όλα του ο Τάκης και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση διδάσκει ένα άλλο πολιτικό ήθος που σχετίζεται περισσότερο με το παραταξιακό και λιγότερο με το προσωπικό όφελος. Τα δίνει όλα για την παράταξη και τον πολιτικό χώρο που σταθερά εδώ και δεκαετίες με συνέπεια υπηρετεί και αφήνει σε δεύτερη μοίρα τη μάχη του σταυρού. ως καλός κομματικός στρατιώτης, δίνει καθημερινά τη μάχη στην πόλη και το λεκανοπέδιο, πολύ πριν ξεκινήσουν επίσημες περιοδείες τα κλιμάκια της παράταξης. Έχει άποψη και θέσεις για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την ποιότητα ζωής αλλά και την καταπολέμηση της ανεργίας. Αν και ο ίδιος δεν το κάνει, εμείς σας λέμε ανεπιφύλακτα ότι στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του αξίζει ο ένας σταυρός.

Αντίθετη η ΠΑΣΕΒΕ στην ανταλλαγή του κτιρίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Με ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων να ανταλλάξει το κτίριο της Ομοσπονδίας και των Σωματείων με δημοτικό οικόπεδο.«Οι διαβεβαιώσεις ότι το νέο κτίριο θα χρησιμοποιηθεί από τα σωματεία δεν μας πείθουν. Ήδη το προηγούμενο διάστημα το Επιμελητήριο τόλμησε να ζητήσει το ποσό των 100 ευρώ για τη χρήση των αιθουσών του υπάρχοντος κτιρίου», υποστηρίζει η ΠΑΣΕΒΕ, που καταλήγοντας αναφέρει ότι θα επιτρέψει καμία αλλαγή χρήσης στο κτίριο.

ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΡΤΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΛΗΣ

Τόσο το υψηλό φρόνιμα των ανθρώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας αλλά και η άψογη κατάσταση των τεχνικών μέσων που διαθέτουνε (οχήματα και εξοπλισμός) διαπιστώθηκε κατά την άσκηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Γαλακτοβιομηχανίας ΚΑΡΑΛΗ στην Άρτα σήμερα το πρωί.Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την κλήση που έγινε πυροσβεστικά οχήματα κατέφθασαν και άρχισαν να κατακλύζουνε με ειδικό αφρό τον εξωτερικό χώρο αποθήκευσης καυσίμων της εταιρείας ενώ το σενάριο περιελάμβανε και αντιμετώπιση διαρροής αμμωνίας.Ο ιδιοκτήτης της Γαλακτοβιομηχανίας κύριος Κωνσταντίνος Καράλης μετά το πέρας της άσκησης συνεχάρη τον διοικητή κύριο Θωμά Ρίζο για την άρτια οργάνωση και κατάρτιση των ανθρώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας και την ευκαιρία που είχανε να ανταλλάξουνε απόψεις και συμβουλές σχετικά με τους κινδύνους πυρκαγιάς σε βιομηχανικούς χώρους.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Δύσκολες οι φετινές γιορτές του Πάσχα για δεκάδες οικογένειες...

Δύσκολες αναμένεται να είναι οι φετινές γιορτές του Πάσχα για δεκάδες οικογένειες της Πρέβεζας. Οι λίστες του τμήματος της Πρόνοιας έχουν γεμίσει ασφυκτικά από αιτήματα πολιτών, οι οποίοι ζητούν να πάρουν τρόφιμα ή κάποιο βοήθημα προκειμένου να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι και πλέον δίνεται προτεραιότητα σε άτομα τα οποία έχουν μικρά παιδιά. Το κοινωνικό παντοπωλείο δεν προλαβαίνει να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν και οι υπεύθυνοι της Πρόνοιας απευθύνουν έκκληση στους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν με τρόφιμα μακράς διαρκείας, με εβαπορέ γάλα καθώς και είδη καθαρισμού και ατομικής υγιεινής το παντοπωλείο.

Στο Βοτανικό αύριο ο Λάζαρος Νάτσης

Αύριο Πέμπτη 10/4 στις 8:00μ.μ. η δημοτική παράταξη "Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή" καλεί σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση τους κατοίκους του Βοτανικού και των ευρύτερων συνοικιών στη ψησταριά "Βοτανικός" στην οδό Κατίνας Παξινού. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννιτών Λάζαρος Νάτσης, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από τη συνοικία και στελέχη της παράταξης. Σκοπός και στόχος οι κάτοικοι να πάρουν το λόγο! Να οργανώσουμε από τώρα τις αυριανές δομές στις συνοικίες που θα έχουν το πρώτο λόγο. Σκοπός η συμμετοχή των δημοτών. Την Πέμπτη κάνουμε την αρχή, σηκωνόμαστε από τον καναπέ μας, ξαναγνωρίζουμε τον γείτονά μας, συζητάμε για τα προβλήματά μας, προτείνουμε λύσεις, πιστεύουμε και οργανώνουμε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ από την γειτονιά μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί προνομιακό πεδίο συλλογικής σκέψης, δράσης και σχεδιασμού, για το τι πόλη θέλουμε;

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας 

Ως θεσμός ανοιχτής πολιτικής διαβούλευσης η Αυτοδιοίκηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις:
α) για την ποιότητα ζωής
β) την τοπική ευημερία
γ) την κοινωνική συνοχή
δ) την συμφιλίωση με το περιβάλλον
Η δική μας δραστηριοποίηση σε θέματα πόλης πρέπει να έχει ως πρόταγμα ένα σύγχρονο όραμα, ευρωπαϊκών προτύπων και προδιαγραφών,που δεν απειλούν το ίδιο το δίκτυο της ζωής.
Βιώνουμε τις 2 τουλάχιστον δεκαετίες ένα βεβαιωμένο μοντέλο υδροκεφαλισμού, που ξεπερνά τα όρια της τριτοκοσμικότητας και που η οικονομική κρίση φαίνεται ότι θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο.Το υπάρχον συγκεντρωτικό παλαιοκομματικό αξιακό σύστημα, είναι αυτό που δημιούργησε την αφιλόξενη υπερδιογκωμένη, πολύβουη πόλη,βορά στις επεκτακτικές ορέξεις και

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ:Νέες προοπτικές ανάπτυξης για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Νέες προοπτικές ανάπτυξης στοιχειοθετούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο (Ε.Χ.Κ.) Βασιλίτσας. Μετά από τις παλινωδίες, τις αγκυλώσεις, τους αποκλεισμούς, που κυριαρχούσαν μεταξύ των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων, διαφαίνεται πλέον καθαρά η νέα σύγχρονη αντίληψη για τη νέα πορεία ανάπτυξης του Χιονοδρομικού Κέντρου.Αυτό οφείλεται στις διαρκείς παρεμβάσεις από παλιά του νυν Περιφερειάρχη κ. Α.Καχριμάνη και των κοινοτικών αρχών του Διστράτου, του Δημάρχου Κόνιτσας κ. Π. Γαργάλα και όλων των εμπλεκομένων φορέων, που επέδειξαν τόλμη και αποφασιστικότητα για τη λύση των προβλημάτων, που ταλάνιζαν επί χρόνια την περιοχή.Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Γ. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ.Μακεδονίας, κ. Ευταξά, η οποία άμβλυνε τις αντιθέσεις και οδήγησε σε αίσια έκβαση το όλο εγχείρημα.Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε και τη θετική αντιμετώπιση του θέματος από το

ΑΡΤΑ- Ο Παύλος Στασινός ανακοίνωσε τους 108 πρώτους υποψηφίους

Στην αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφάς» έγινε η επίσημη εκδήλωση και η παρουσίαση του ονόματος και του λογότυπου του συνδυασμού «Αρτινών Όραμα» του Παύλου Στασινούκαθώς και η ανακοίνωση 44 υποψηφίων δημοτικών και 64 τοπικών συμβούλων. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παύλος Στασινός στο μήνυμα του αναφέρει: «Συνδημότες, Συνδημότισσες, Φίλοι και Φίλες, Στις 18 Μαΐου καλούμαστε όλοι να εκλέξουμε τη νέα Δημοτική Αρχή του τόπου μας. Καλούμαστε να επιλέξουμε αυτόν που θα έχει την ΑΡΤΑ μας, πρώτη σκέψη το πρωί και τελευταία το βράδυ. Καλούμαστε να επιλέξουμε την ομάδα με ΟΡΑΜΑ για τον τόπο μας. Με γνώμονα την αγάπη μου προς την ΑΡΤΑ μας και προς όλους εσάς, κατέρχομαι σ' αυτές τις εκλογές διεκδικώντας τη θέση του Δημάρχου, με τον συνδυασμό «ΑΡΤΙΝΩΝ ΟΡΑΜΑ».Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ένα σύνολο συνδημοτών μας από κάθε ηλικιακό φάσμα, επαγγελματική ενασχόληση, επιστημονική κατάρτιση, με μικρή και μεγάλη εμπειρία στα «κοινά». Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα του συνδυασμού μας, είναι ότι λειτουργεί σαν ΟΜΑΔΑ και αυτό το πλεονέκτημα θέλει να μεταλαμπαδεύσει και στη λειτουργία της ΑΡΤΑΣ μας. Σήμερα δεν θα προσπαθήσω απλά να σας περιγράψω άλλο ένα πρόγραμμα συνδυασμού, αλλά θα προσπαθήσω να σας κάνω κοινωνούς και συμμέτοχους στο ΟΡΑΜΑ μας. Στο ΑΡΤΙΝΩΝ ΟΡΑΜΑ. Δεν είναι απλά ένα ΟΡΑΜΑ πενταετίας αλλά ταυτόχρονα οι κατευθυντήριες γραμμές για το πως πρέπει να αναπτυχθεί μέσο-μακροπρόθεσμα η ΑΡΤΑ μας. Ελάτε στην ΟΜΑΔΑ μας. Στηρίξτε το ΟΡΑΜΑ μας. Συμπληρώστε το ΟΡΑΜΑ μας, με το δικό σας ΟΡΑΜΑ.».Αναλυτικά τα ονόματα:

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ

ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ Η ΝΕΑ ΔΟΜΗ

Γράφειο Βασίλης Χήτος
Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ καθώς πριν από λίγο ο υπουργός Ν. Δένδιας πήρε το ... πράσινο φως από το Μαξίμου για να προχωρήσει στις καθιερωμένες κρίσεις που εξ αιτίας των πολιτικών εξελίξεων καθυστέρησαν υπερβολικά. Εκτός απροόπτου μέχρι το βράδυ θα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του ... μακροβιότερου Αρχηγού, εκτός και αν ο υπουργός αποφασίσει να είναι ξανά "ένοικος" της Κατεχάκη ο κ. Παπαγιαννόπολος αλλά με την ιδιότητα του ΓΓ και την αντικατάσταση επομένως του τέως Εισαγγελέως Αθανασίου Ανδρεουλάκου. Ο επικρατέστερος διάδοχος του Παπαγιαννόπουλου φέρεται να είναι ο Αντιστράτηγος Τσακνάκης, ο αξιωματικός που έβαλε τέλος στην αιματοβαμμένη πορεία του Αλβανού αρχιδολοφόνου Μαριάν Κόλα. Όμως οι κρίσεις αυτές γίνονται υπό το βάρος των αποκαλύψεων Μπαλτάκου για «κατασκευασμένη» δικογραφία κατά των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Έτσι δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις και την «νύφη» να την ... πληρώσει η σημερινή ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Αίνιγμα αποτελεί και τι θα γίνει με τον διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Αλκ. Τζοΐτη καθώς προ του βίντεου Μπαλτάκου ήταν το φαβορί για Διοικητής Ασφαλείας όλης της χώρας όπως προβλέπει η αναδιάρθρωση. Τέλος κομβικό σημείο θεωρείται το τι θα γίνει και με τις

Στα 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά το κοινωνικό μέρισμα

Στα 500 ευρώ ανά άτομο, το οποίο αυξάνεται σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά, ορίζεται το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα καταβληθεί εφάπαξ εντός του Μαΐου.Το επίδομα αφορά σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, υπερήλικες, μακροχρόνια άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες κ.λπ.Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι όσα νοικοκυριά έχουν ισοδύναμο εισόδημα (φορολογική δήλωση 2013) έως 6.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας (ΦΑΠ) έως 125.000 ευρώ για τον άγαμο ή 250.000 για δύο ή περισσότερα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.Δηλαδή, για μία τετραμελή οικογένεια, το όριο ορίζεται στις 10.000 ευρώ.Το εισόδημα αναφοράς ορίζεται ως το άθροισμα των συνολικών εισοδημάτων όλων των μελών του νοικοκυριού που χρησιμοποιείται στη δήλωση Α21 (συμπεριλαμβάνει τόσο πραγματικά όσο και τεκμαρτά εισοδήματα).Ειδικά, για τους μακροχρόνια άνεργους, που ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, το Μάρτιο του 2014, ο ορισμός του εισοδήματος αναφοράς προκύπτει, όταν τα εισοδήματα του

Πρόστιμα 850.000 ευρώ σε 5 ασφαλιστικές εταιρείες!!!

Χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 850.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε πέντε ασφαλιστικές εταιρείες για αυθαίρετες αυξήσεις των ασφαλίστρων σε συμβόλαια νοσοκομειακής κάλυψης και μη καταβολή Φ.Π.Α. επί των εξόδων νοσηλείας των καταναλωτών. Πρόκειται για τις εταιρείες Allianz, Interamerican, Εθνική ΑΕΓΑ, Ευρωπαϊκή Πίστη και Μetlife Alicο ενώ το συνολικό ύψος των προστίμων ανέρχονται στα 850.000 ευρώ. Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή διεξήγαγε έρευνα ύστερα και από καταγγελίες πολλών καταναλωτών, οι οποίοι κλήθηκαν να καταβάλλουν ιδιαιτέρως αυξημένα ασφάλιστρα. Από την έρευνα αυτή προέκυψε ότι οι εν λόγω εταιρείες προέβησαν σε αυθαίρετες αυξήσεις των ασφαλίστρων τους που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτανε το ποσοστό του 32,71 % σε συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης, δίχως όμως να

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, μπροστά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και με κεντρικό σύνθημα «Τρεις κάλπες, μία επιλογή: Να νικήσουμε» στηρίζει τα εξής ψηφοδέλτια νίκης και ανατροπής:Για τις Περιφερειακές Εκλογές, την Όλγα Γεροβασίλη, επικεφαλής της παράταξης "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ", με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Άρτας τον Βασίλη Γιολδάση.Για τις Δημοτικές Εκλογές στηρίζει:
Για τον Δήμο Αρταίων, την Λίτσα Κιτσαντά, επικεφαλής του συνδυασμού "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ".
Για τον Δήμο Ν. Σκουφά, τον Μπάμπη Πεσλή, επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΣΚΟΥΦΑ»
Για τον Δήμο Κ. Τζουμέρκων, την αυτοδιοικητική παράταξη με επικεφαλής τον Λεωνίδα Τσίπρα.
Οι επιλογές αυτές απεικονίζουν τις αποφάσεις των αντιστοίχων Οργανώσεων Μελών του κόμματος.
Τέλος, οποιεσδήποτε άλλες υποψηφιότητες μελών σε άλλα ψηφοδέλτια δεν απηχούν στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας.

Επίσκεψη μαθητών του 6ου Λυκείου Καλαμάτας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η τριήμερη εκπαιδευτική του 6ου Λυκείου Καλαμάτας στα Ιωάννινα στις 27-28 και 29 Μαρτίου.Οι Μαθητές της Β τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας επισκέφθηκαν το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου ενημερώθηκαν για τους στόχους του Κέντρου, την ανάγκη της δια βίου μάθησης ξένων γλωσσών στο πλαίσιο των σύγχρονων απαιτήσεων και τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα της Αγγλικής από την καθηγήτρια Αγγλικών Δρ Θ Τσελίγκα. Επί πλέον δύο φοιτητές του Οικονομικού τμήματος και ένας μεταπτυχιακός φοιτητής της Πληροφορικής μίλησαν στους μαθητές για την εμπειρία τους σε προγράμματα Erasmus σε Αγγλόφωνα πανεπιστήμια της Ευρώπης.Επίσης επισκέφθηκαν το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο οποίο διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα σαν ξένη γλώσσα σε φοιτητές και επιστήμονες από όλο των κόσμο και σε παιδιά Ηπειρωτών ομογενών. Του μαθητές και τους συνοδούς τους υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Καψάλης. Η παρουσίαση έγινε από την κ. Γαλάνη και για την

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων συμμετέχει στην προβολή της νέας ταινίας του Άρη Χατζηστεφάνου

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων συμμετέχει στην προβολή της νέας ταινίας του Άρη Χατζηστεφάνου και της Info-War Productions, ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.Την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 19:30 το απόγευμα σας καλούμε στο Πολυθέαμα για να παρακολουθήσουμε τη νέα παραγωγή των δημιουργών του Debtocracy και του Catastroika, η οποία μας ταξιδεύει από την Ιταλία του Μουσολίνι στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. Το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. φιλοδοξεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει τα αντιφασιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης και ταυτόχρονα να συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.Στο χώρο θα υπάρχει κουτί ενίσχυσης της παραγωγής της ταινίας, ενώ μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω σε αυτή.Είσοδος: 1€

Την Ηπειρωτική κουζίνα θα προβάλλει το BBC

Από Τετάρτη 26 έως και Παρασκευή 30 Μαρτίου 2014, κατόπιν αιτήσεως τους, φιλοξενήθηκαν σε περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου εκπρόσωποι του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού BBC. Συγκεκριμένα, οι Chris Denham,David Pritchard και Fiona Pritchard περιέτρεξαν διερευνητικά – και κατόπιν υποδείξεών τους – περιοχές των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας, με απώτερο σκοπό τη συλλογή πληροφοριών και ερεθισμάτων γαστρονομικού περιεχομένου σε συνάρτηση με την τοπική ιστορία και παράδοση.Με τη συνεργασία του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, η περιήγηση των επισκεπτών στην πόλη των Ιωαννίνων, στο Νησάκι της Λίμνης Παμβώτιδας, στα Ζαγοροχώρια, στην Πρέβεζα και στην Πάργα, υπήρξε εξαιρετικά επιτυχής και άφησε στους επισκέπτες τις καλύτερες εντυπώσεις.Αποτέλεσμα αυτών, όπως έκαναν γνωστό, ήταν να επανέλθουν εκ νέου το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου 2014, με τη συνοδεία τηλεοπτικού συνεργείου για τη λήψη κινηματογραφικού υλικού, γαστρονομικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που θα

ΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:"Δεν μπορούμε να βάλουμε δεξιόμετρο στη ΝΔ ο καθένας έχει τις απόψεις του"

«Έχει λήξει η υπόθεση Μπαλτάκου. Δεν μπορούμε να βάλουμε δεξιόμετρο στη ΝΔ ο καθένας έχει τις απόψεις του», είπε στον Αlpha 989 η Άννα Ασημακοπούλου, για τα περί ακροδεξιών στελεχών στο κόμμα και απέρριψε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα στελέχη με παρόμοιες απόψεις. Η εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «δεν προσπαθούμε ούτε να κρύψουμε κάτι ούτε να αποφύγουμε κάτι. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η ΧΑ είναι νεοναζιστικό μόρφωμα, είπαμε ''καμία συνεργασία με την ΧΑ''.Δεν άλλαξε ποτέ η αντιμετώπισή μας στο θέμα, είναι ξεκάθαρη η γραμμή μας».

Τα συνεταιράκια...

Γράφει ο Σωκράτης Αργυροχωρίτης

Παρακολουθώντας ως ενεργός πολίτης όλες τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις έχουν ενδιαφέρον και με αφορμή την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων – δηλώσεων – ανακοινώσεων – συνθέσεων και ιδιαίτερα των συμμετεχόντων κ.λπ. κ.λπ. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πολλούς και ειδικά από τον κορμό του εμπορο-οικονομικού τομέα, που προξενεί σκεπτικισμό – προβληματισμό και μπορούν να εξαχθούν πάμπολα συμπεράσματα. Αγαπητοί συμπολίτες όλο αυτό το άκρατο ενδιαφέρον προς τι; Είναι ασφαλώς δικαίωμα αναφαίρετο όλων. Διακατέχονται από ανθρώπινα αισθήματα; Έχουν τέτοιες κοινωνικές ευαισθησίες; Θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους σε αυτή τη δύσκολη οικονομική εξαθλίωση; Είναι οι σωτήρες της σημερινής κυβερνητικής κατρακύλας. Στο κεφάλαιο και στο εμπόριο δεν υπάρχουν κοινωνικές ευαισθησίες.Δεν τους διέπει ανθρωπισμός.Αγαπητοί συμπολίτες αφιερώστε λίγο χρόνο και με ιδιαίτερη προσοχή να αξιολογήσετε το ψηφοδέλτιο του κ. Γκόντα. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το περιβάλλον – το παρελθόν της δωδεκαετίας, τις γνωστές σε όλους μας συνεργασίες – διασυνδέσεις και τις κυβερνητικές πολιτικές αναφορές και καταβολές. Όσο για το νεοφώτιστό σωτήρα και νεοεκλεγμένο με τον γνωστό τρόπο και την κολπονοθευτική μέθοδο κο Μπέγκα είναι το έτερο ήμισυ του πολιτικού κατεστημένου.Είναι ο δούρειος ίππος επιστροφής των πάλαι ποτέ συμφερόντων και συνεργασιών. Είναι η δήθεν αθώα περιστερά αντιμνημονιακός τύπου Ζάππειο. Είναι ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς της Βενιζελικής μεταστροφής και κωλοτούμπας. Είναι ο κάλπικος ηγέτης της πασοκικής δημοτικής παράταξης Ενότητας Πολιτών μόνον όπως ξεκάθαρα διαπιστώθηκε στην ανοιχτή συνεδρίαση της 6 Απρίλη. Ουδέν το επισημότερο, παρά τις μάσκες όλων. Κε Μπέγκα οι φίλοι – οπαδοί και λογικά σκεπτόμενοι ψηφορόροι της παράταξης ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ σας έχουν ήδη χαιρετίσει κατάλληλα.Τους προδώσατε την εμπιστοσύνη τους. Έχετε μόνο τον τίτλο. Όλοι μας γνωρίζουμε τις πολιτικο-οικονομικές διαδρομές – διασυνδέσεις και των δύο αυτών κυρίων. Αρκετά έχουν πληρώσει και

ΑΡΤΑ:Ερώτηση Στύλιου για τη σύνδεση της Ηπείρου με το φυσικό αέριο

Ερώτηση για τη σύνδεση της Ηπείρου με φυσικό αέριο κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος.Ο κ. Στύλιος στην ερώτησή του αναφέρει ότι η πρόσφατη συμφωνία της ΔΕΠΑ με τη Gazprom αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση μείωσης του ενεργειακού κόστους. Πλέον, το καύσιμο το οποίο θα παραλαμβάνει η χώρα μας εξασφαλίζει ισονομία στην ανταγωνιστικότητα με άλλες οικονομίες του νότου. Ωστόσο, ενώ διορθώνεται μια μεγάλη αδικία που γινόταν εις βάρος μας, καθώς ανάγκαζε την Ελλάδα και τους καταναλωτές της να πληρώνουν τιμές κατά πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο των Ευρωπαϊκών αγορών,μια άλλη αδικία διαφαίνεται στον ορίζοντα καθώς δεν θα έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες πρόσβαση σε αυτή την «καθαρή» και φτηνότερη μορφή ενέργειας.Η Ήπειρος, συνεχίζει ο κ. Στύλιος, φημίζεται για τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα (γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους καταναλωτές),ενώ με ανησυχητική συχνότητα γινόμαστε όλοι μας αποδέκτες θλιβερών ειδήσεων που αφορούν θανάτους ηλικιωμένων στην προσπάθεια τους να

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Οι πρώτοι 35 υποψήφιοι του Θωμά Παππά!

Δείτε όλα το ονόματα

Το όνομα και το σήμα του συνδυασμού του, έδωσε στην δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Θωμάς Παππάς.Το σήμα αποτελείται από έναν πολύχρωμο χαρταετό, συμβολίζοντας τόσο τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του συνδυασμού, όσο και την υπόσχεση πως επιτέλους, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, θα αρχίζει την ανοδική του πορεία προς την σύγχρονη Ελλάδα και Ευρώπη, αφήνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αυτούς που την κρατούσαν 3,5 χρόνια γειωμένη.Πριν από λίγο ο Θώμάς Παππάς,ανακοίνωσε  και τα πρώτα 35 ονόματα του συνδυασμού του.Αναλυτικά πρόκειται για τους:

ΠΡΕΒΕΖΑ:Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Πανελλαδική απεργία σήμερα για ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε στις 10 από το Φόρο. Πολλά τα πανό και τρανταχτές οι φωνές των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ζητούν μέτρα προστασίας των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών και άμεσα στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων.

ΤΩΡΑ:Πορεία του ΠΑΜΕ στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων

Από τις 10 το πρωί οι Γιαννιώτες έχουν κατέβει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συμμετέχοντας στο πανελλαδικό μπλακ άουτ που έχει πέσει στη χώρα από το πρωί.Αρχικά έγιναν δύο συγκεντρώσεις: Μια στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο  και μια στο Δημαρχείο. Αργότερα ομως τα δύο αυτά μέτωπα, σχεδόν ενώθηκαν, αφου στην πορεία που ξεκίνησε το ΠΑΜΕ, ακολούθησαν οι διαμαρτυρόμενοι που κατέβηκαν από το ΕΚΙ.Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην πορέια του ΠΑΜΕ,συνεχίσαν με πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ιωαννιτών χρησιμοποιεί το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο να στέλνει στα σχολεία... προεκλογικό υλικό!!!

Μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι η χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς σκοπούς στο πλαίσιο της ενδοσχολικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από σήμερα όμως μάθαμε ότι λειτουργεί και για την προεκλογική προώθηση συκγκεκριμένης υποψηφιότητας στο δήμο Ιωαννιτών. Με απλά λόγια, αυτόν τον τρόπο επέλεξε συγκεκριμένος υποψήφιος για να προβάλει την υποψηφιότητά του στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής. Τι έκανε; Χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των σχολείων στο δήμο Ιωαννιτών (οι οποίοι είναι για αυστηρά εκπαιδευτική χρήση), απέστειλε προς άγρα ψήφων, προεκλογικό υλικό της παράταξής του αλλά και της δικής του προσωπικής υποψηφιότητας. Θα πρέπει όμως να μας απαντήσει από που πήρε αυτό το δικαίωμα για μια τέτοια μη σύννομη εκπαιδευτικά ενέργεια και κατά δεύτερο γιατί καταστρατήγησε τις διατάξεις του αυστηρότατου Ν.2472/1997, ο οποίος επισύρει αυστηρές ποινές σε όσους αποστείλουν χωρίς προηγούμενη

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:Ζευγάρι Αλβανών στην Ανατολή Ιωαννίνων,χρησιμοποιούσε τα ανήλικα παιδιά του για τη διακίνηση ναρκωτικών!!!

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων δράσεών τους για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες το βράδυ, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Ανατολής Ιωαννίνων, όπου συνέλαβαν μία 33χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία μαζί με τον 34χρονο ομοεθνή σύζυγό της που αναζητείται, εμπλέκονται σε διακίνηση ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων.Επίσης, συνελήφθη και ένας 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ στην Ανατολή Ιωαννίνων, η 33χρονη,συνοδευόμενη από τα δύο ανήλικα παιδιά της, συνελήφθη απ΄ αυτοφώρω γιατί πούλησε στον 37χρονο συλληφθέντα, τρία «φιξάκια» ηρωίνης,συνολικού βάρους (1,1) γραμμαρίων.Επιπλέον, από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 33χρονη χρησιμοποιούσε στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τις παράνομες συναλλαγές της, τα δύο ανήλικα παιδιά της.Μετά από έρευνες σε σημείο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών και στην

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος "κεντροαριστερής" παράταξης στο δήμο Ιωαννιτών, υμνεί στο facebοok τη Χρυσή Αυγή!!!

Τα... "ανδραγαθήματα" του Κασιδιάρη, του Παππά και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", υμνεί με θετικά ποσταρίσματα και διάφορα άλλα σχόλια που ανεβάζει,καθώς  και like που καθημερινά κάνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebοok, συγκεκριμένος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ιωαννιτών. Το παράδοξο είναι ότι ανήκει και σε παράταξη που θέλει να λέγεται... "δημοκρατική" και υποστηρίζει ότι θέλει να συσπειρώσει στους κόλπους της πολιτικές δυνάμεις από το χ ώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς!!! Ήδη τα διαδικτυακά... "κατορθώματα" του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου, είναι σε πλήρη γνώση του επικεφαλής της παράταξης, ο οποίος και απαίτησε να κατέβει ο επίμαχος λογαριασμός του από το facebook!!! Όμως το... "κουκούλωμα" δεν είναι λύση. Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate,o επικεφαλής της παράταξης,σκέφτεται να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον συγκεκριμένο υποψήφιο,προκειμένου να γλιτώσει τον...διασυρμό!!! Θα περιμένουμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε...

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Κώλυμα εκλογιμότητας έχει ο Γιάννης Λώλος

Τι αναφέρει αναγνώστης

Τελικά ο κ. Λώλος έχει πρόβλημα εκλογιμότητας, λόγω του ότι όλο το προηγούμενο διάστημα εκτελούσε διευθυντικά καθήκοντα στο Δασαρχείο. Σύμφωνα με την παρ. 1ε του άρθρου 14 του Ν. 3852/2010 κωλύματα και ασυμβίβαστα έχουν μεταξύ άλλων οι κάτωθι:«Υπάλληλοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας του Δημοσίου, των περιφερειών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, των δημοσίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο, με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, στους δήμους στα διοικητικά όρια των οποίων άσκησαν καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης, μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών».Τι περιμένει; Γιατί δεν λέει την αλήθεια στον συνδυασμό του και στον κόσμο; Ας κατονομάσει εκείνους που τον παρέσυραν.Οι απέλπιδες προσπάθειές του να διορθώσει τα

ΑΡΤΑ: Παρουσίαση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δείτε όλα τ ονόματα των υποψηφίων

Στη κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΚΡΟΝΟΣ  έγινε παρουσίαση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Αρταίων και την Περιφέρειακη Ενότητα Άρτας. Στη παρουσίαση εκτός απο τον αντιπεριφερειάρχη Αρτας Βασίλη Ζίωβα και τον υποψήφιο δήμαρχο Άρταιων Κώστα Παπαϊωάννου παρεβρέθηκαν η Υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου ΟΛΥ ΤΖΟΥΜΑΝΗ καθώς επίσης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΗΣ των Κ.Τζουμέρκων Χ. ΛΥΚΟΣ, του Ν.Σκουφα Κώστας Κικιώνης και του Δ. Καραϊσκάκη Θωμάς Κατσαρός.Στο τέλος έγινε παρουσίαση των υποψηφίων.Αναλυτικά τα ονόματα:

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ:Συνέντευξη τύπου Βασίλη Γαρδίκου

Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 και ώρα 12:00,ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ζίτσας,Βασίλης Γαρδίκος, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας στην Ελεούσα.

Πανέτοιμο και πλήρες το ψηφοδέλτιο του Παντελή Κολόκα

Θα το ανακοινώσει επίσημα μέσα στις επόμενες ημέρες

Υπεράριθμες προτάσεις από τον αριθμό των υποψηφίων που απαιτούνται για να συγκροτηθεί ένα πλήρες ψηφοδέλτιο στο δήμο Ιωαννιτών, έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ο υποψήφιος δήμαρχος Παντελής Κολόκας. Το δημοτικό ψηφοδέλτιό του έχει ολοκληρωθεί και πλέον είναι πλήρες. Θα το ανακοινώσει επίσημα μέσα στις επόμενες ημέρες και με πανηγυρικό τρόπο θα θέσει ψηλά τον πήχη των εκλογικών του διεκδικήσεων. Θα είναι η πολλοστή φορά που θα διαψευστούν τα γνωστά "παπαγαλάκια" της πιάτσας, που από την αρχή διέδιδαν ότι τελικά δεν θα κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος. Στην αρχή, ότι δεν θα συμπληρώσει ψηφοδέλτιο και στη συνέχεια ότι δήθεν παζαρεύει την προσχώρησή του σε άλλη δημοτική παράταξη. Ετοιμάζεται να ανατρέψει ισορροπίες και συσχετισμούς και το σίγουρο είναι ότι θα βάλει φωτιά στο τοπικό δημοτικό σκηνικό!

Νέα Παραλαβή τροφίμων για τις άπορες οικογένειες του νομού Πρέβεζας

Ως γνωστόν, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και ανακούφισης των απόρων και αναξιοπαθούντων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννουαναζήτησε και εξασφάλισε βοήθεια σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των απόρων οικογενειών σε συνεργασία με την Ένωση Εφοπλιστών. Έτσι υλοποιείται στην περιοχή μας ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ενίσχυσης απόρων στην Ελλάδα, ήδη από το τέλος του 2012 και συνεχίζεται ως τώρα, προσφέροντας σημαντική βοήθεια σε οικογένειες που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η νέα παραλαβή πακέτων βοήθειας από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Ήδη συνεχίζεται με επιτυχία για 18 μήνες η διανομή η οποία προσφέρει μια ανακούφιση σε 188 άπορες οικογένειες.Σημειωτέον, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα (αναλογικά) και πιο επιτυχημένα προγράμματα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Η χορήγηση βοήθειας στις άπορες οικογένειες είναι πολύ σημαντική τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Οι ποσότητες που έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής είναι πολύ μεγάλες, καθώς έχουν διατεθεί πάνω από 7500 κιβώτια στο νομό μας σε οικογένειες που

«Εξοικονόμηση» και στο κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου

Με την ένταξη ενός σημαντικού και πρότυπου έργου, που πρότεινε η Περιφέρεια Ηπείρου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής Αξιολόγησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας Ελλάδα - Αλβανία 2007-2013, που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Απριλίου.Πρόκειται για το έργο «Greece / Albania Energy Tourism, G.AL.E.T.», με συνολικό προϋπολογισμό 3.892.901,27€, το οποίο στοχεύει σε παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης έξι επιλεγμένων δημοσίων κτιρίων, στην βορειοδυτική Ελλάδα και στη Νότια Αλβανία.Η συγκρότηση του χρηματοοικονομικού σχεδίου και ο τεχνικός σχεδιασμός του έργου υλοποιήθηκαν υπό την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Ηπείρου. Το έργο που θα υλοποιηθεί στην Ήπειρο, αφορά στην εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου με την εκμετάλλευση της γεωθερμικής ενέργειας. Συμπληρωματικά με το έργο αυτό θα αναπλαστεί ο περιβάλλων χώρος του Διοικητηρίου.Αναφερόμενη στο προαναφερόμενο έργο η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, δήλωσε:

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην Πρέβεζα

Στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει από κοινού ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ 

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη στην Πρέβεζα στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει από κοινού ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Στην κινητοποίηση μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν ιδιωτικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στους δήμους κ.α. Το δικό του κάλεσμα στην απεργία απευθύνει το ΠΑΜΕ καθώς και στη συγκέντρωση που διοργανώνει την ίδια μέρα στις 10 το πρωί στο Φόρο. Χθες το πρωί σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε από πρωτοβάθμια σωματεία ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου κ. Δημόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι απεργούμε και αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης της κοινωνίας, για να σταματήσουν να φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στα μόνιμα και νόμιμα υποζύγια τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Θεοφάνους έκανε λόγο για «συνεχή αγώνα απέναντι στην πολιτική των απολύσεων και διαθεσιμότητας Εκπαιδευτικών» και για «προκάτ αξιολόγηση που στοχεύει στο να μπουν "λουκέτα" στα Σχολεία της Δημόσιας Εκπαίδευσης», ζητώντας από τους Πρεβεζάνους να

Επίσκεψη στην Θεσπρωτία πραγματοποίησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παύλος Χρηστίδης

Επίσκεψη στην Θεσπρωτία έκανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παύλος Χρηστίδης κατά την οποία μίλησε σε ανοικτή εκδήλωση της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας.Χρησιμοποιώντας φρέσκο λόγο ο κύριος Χρηστίδης είπε χαρακτηριστικά οτι δεν μπορούμε να λέμε πως σώθηκε η χώρα όταν δυστυχούν οι πολίτες. Χρέωσε όμως στην Ευρώπη (ακόμα και στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές) την χρονοκαθυστέρηση με την οποία λειτούργησαν για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος, γεγονός που άφησε ως μοναδικό δρόμο για την αντιμετώπιση της άτακτης χρεοκοπίας την επιλογή του 2010.Ειδική αναφορά έκανε επίσης και στην δική του γενιά, η οποία δεν μπορεί να νιώθει ενοχικότητα καθώς ρόλος της είναι η δημιουργία της επόμενης μέρας. Η νέα γενιά οφείλει να σχεδιάσει το μέλλον της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αναφορά έγινε επίσης και στο πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο, κατά τον ίδιο, πρέπει να διανεμηθεί σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να το

Καθημερινές οι μάχες της Αστυνομίας Ηπείρου με τους έμπορους ναρκωτικών

Το Μάρτιο κατασχέθηκε 1,7 τόνος χασίς και συνελήφθησαν 54 άτομα

Οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών και ειδικότερα του χασίς, από τη γειτονική Αλβανία αναδεικνύονται κατά τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο από τα επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδωσε για το μήνα Μάρτιο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.
Η ποσότητα που κατασχέθηκε ξεπερνά τον 1, 7 τόνο, ενώ στο χασίς πρέπει να προστεθούν ακόμη 352 γραμμάρια ηρωίνης, 37 ναρκωτικά χάπια και 7 τσιγάρα χασίς, τα οποία επίσης εντόπισαν και κατέσχεσαν σε επιχειρήσεις αστυνομικοί για να σχηματιστεί η πλήρης εικόνα της έκτασης που έχει πάρει το ζήτημα των ναρκωτικών. Συνολικά οι υποθέσεις που εξιχνίασαν οι Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου για ναρκωτικά ανέρχονται σε 33, στις οποίες συνελήφθησαν 54 άτομα! Πρόκειται ουσιαστικά για μια άνιση μάχη με τους εμπόρους, οι οποίοι παρά τα μέτρα, τις κατασχέσεις και τις συλλήψεις εξακολουθούν να συνεχίζουν τη δράση τους, δείγμα των τεράστιων συμφερόντων και «κερδών» που επιφέρει η διακίνηση ναρκωτικών προς τη χώρα μας.Πέραν των ναρκωτικών καταγράφονται αρκετά περιστατικά μικροεγκληματικότητας, ενώ ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων ανήλθε σε 1032 άτομα (έναντι 678 τον Φεβρουάριο), εκ των οποίων τα 691 ήταν

ΤΩΡΑ-Δόθηκε στην κυκλοφορία ο δεξιός κλάδος της Γέφυρας Περιστερίου,στην Εγνατία Οδό!!!

Ολοκληρώθηκαν νωρίτερα οι εργασίες

Από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ανακοινώνεται ότι, οι απαιτούμενες εργασίες σύνδεσης με τον αυτοκινητόδρομο, του υποτμήματος έξοδος σήραγγας Τ8 (Δεματίου) και γέφυρας Τ9-Τ11, μήκους 900 μ., που βρίσκεται στην περιοχή Περιστερίου του Δήμου Μετσόβου και είχαν προγραμματισθεί να διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 11-04-2014 και ώρα 04:00 μ.μ., ολοκληρώθηκαν σήμερα Τετάρτη 09-04-2014 και ώρα 09:00 π.μ. και έχει αποδοθεί σε κυκλοφορία, ο δεξιός κλάδος του ανωτέρω τμήματος.Ευχαριστούμε τους οδηγούς για την κατανόηση που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μετέφερε αλουμίνιο και...παράνομους μετανάστες!!!

Ένας διακινητής και τρεις παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, στη πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.Ειδικότερα, ύστερα από διενεργούμενο έλεγχο σε φορτηγό όχημα με συρόμενο, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος οδηγός του, μετέφερε μέσα στο χώρο του φορτίου, το οποίο αποτελούνταν από αλουμίνια, τους μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Παρουσίαση ψηφοδελτίου από τον Μιλτιάδη Κλάπα

Συνεχίζει τις περιοδείες σε ολόκληρο το Δήμο Πρέβεζας, ο υποψήφιος δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας.Σήμερα Τετάρτη, στις οκτώ και μισή το βράδυ, ο Μιλτιάδης Κλάπας, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Σαμψούντα. Την Πέμπτη την ίδια ώρα, θα μιλήσει στη Σινώπη και
την Παρασκευή στις οκτώμισι το βράδυ θα μιλήσει στον Λούρο.Το Σάββατο, στις επτά το απόγευμα, θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και στις οκτώ το βράδυ, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο ξενοδοχείο Μαργαρώνα, ο κ. Κλάπας θα παρουσιάσει τους υποψηφίους του συνδυασμού του.

Ανεβάζει στροφές η Όλγα Γεροβασίλη και όλοι σιγά-σιγά αρχίζουν να βλέπουν... ντέρμπι!

Ήρεμη πολιτική δύναμη η Όλγα Γεροβασίλη, ουδέποτε επιτίθεται πολιτικά με τους παρωχημένους συγκρουσιακούς όρους του παρελθόντος. Πρεσβεύει ένα άλλο πολιτικό ήθος και ύφος και όσοι τη γνωρίζουν καλά, μιλούν για ένα έμπειρο πολιτικό και αυτοδιοικητικό πρόσωπο που πραγματοποιεί ρήξεις και ανατροπές χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες! Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη ρεαλιστικότητα και αποτελεσματικότητα των προτάσεών και δεσμεύσεων της και ασχολείται λιγότερο απ' όσο όλοι μας έχουμε συνηθίσει με την πολιτική αποδόμηση του αντιπάλου της. Ταυτόχρονα, γνωρίζει πολύ καλά, ότι ο Αλέκος Καχριμάνης στο αντιπολιτευτικό τετ-α-τετ δεν παίζεται και όσες φορές κατά το παρελθόν οι αντίπαλοί του σε Νομαρχία και Περιφέρεια, ακολούθησαν το σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ, έχασαν! Γι' αυτό και η ίδια αρχίζει να εκ διπλώνει μια άλλη πολιτική στρατηγική, πιο εναλλακτική, που βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών και λιγότερο στις αστοχίες και τις ασυνέπειες της απερχόμενης περιφερειακής αρχής. Ταυτόχρονα, το επιτελείο της έχει πάρει φωτιά και ήδη έχουν αρχίσει σε καθημερινή βάση οι

Δέκα (10) προσλήψεις στο δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων

Για... εργασία πέντε (5) μόλις ημερών μέσα στον Απρίλιο!

Ο δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου (5 ημέρες) για δέκα (10) άτομα στη ειδικότητα Εργατικού Προσωπικού. Η πρόσληψη προσωπικού κρίνεται αναγκαία διότι υπάρχει έλλειψη εργατικού προσωπικού στο δήμο, ενώ το τελευταίο διάστημα υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα με συνέπεια πτώσεις βράχων και φερτών υλικών κ.α. Επειδή αναμένεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών ενόψει των εορτών του Πάσχα, των δημοτικών, περιφερειακών και Ευρωεκλογών, η πρόσληψη εργατικού προσωπικού κρίνεται αναγκαία για την αντιμετώπιση και κάλυψη των ανωτέρω αναγκών. Απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής είναι η αίτηση του υποψηφίου και το αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας. Λοιπά τυπικά προσόντα δεν απαιτούνται. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από την επομένη της ανάρτησης στον πίνακα ανακοινώσεων και για τρεις (3) μέρες.

Προκήρυξη διαγωνισμού για μία (1) θέση Δικαστικού Επιμελητή στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας

Προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων δικαστικών επιμελητών ο οποίος θα διενεργηθεί την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 στο Κατάστημα του Εφετείου της έδρας του κάθε Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών. Στην Περιφέρεια Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Ιωαννίνων και Κέρκυρας, υπάρχει μία κενή θέση στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας. Θα πρέπει εδώ να τονίσουμε, ότι ο διαγωνισμός είναι ενιαίος για όλη τη χώρα και διεξάγεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 2318/1995 και τη με αριθ. 39782/1997 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όσοι γεννήθηκαν κατά τα έτη 1974 έως και 1992. Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν στο Γραμματέα του Πρωτοδικείου της πρώτης επιλογής τους το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν από το διαγωνισμό, αίτηση συμμετοχής στην οποία μπορούν να δηλώσουν και δεύτερη προτίμηση για την περιφέρεια μόνο του Πρωτοδικείου που υπάγεται στην αρμοδιότητα του ίδιου Συλλόγου. Στην αίτηση αυτή επισυνάπτονται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

ΠΡΟΣΟΧΗ:Μεγάλος εκπαιδευτικός οργανισμός που πρόκειται να ιδρύσει παράρτημα στα Ιωάννινα,ζητά υπαλλήλους γραφείου και καθηγητές!

Μεγάλος εκπαιδευτικός οργανισμός που πρόκειται να ιδρύσει παράρτημα στα Ιωάννινα ΖΗΤΑ
ΒΟΗΘΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ (AC) 
Προσόντα:
• Πτυχίο από ΑΕΙ ή ΤΕΙ Λογιστικής
• Τουλάχιστον 5ετή προϋπηρεσία σε οργανωμένο λογιστήριο Γ’ κατηγορίας
• Πολύ καλή γνώση χρήσης Microsoft Word & Excel
• Γνώση χειρισμού λογιστικών πακέτων (εγγραφές)
• Έντονη οργανωτική ικανότητα, με προσοχή στη λεπτομέρεια
• Εργατικότητα, συνέπεια και αξιοπιστία
• Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις
ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ – ΥΠΟΔΟΧΗΣ (RE)
Οργάνωση, γραμματειακή υποστήριξη και συντονισμός ενεργειών που

Προκήρυξη 7 θέσεων ειδικευμένων ιατρών για εξειδίκευση σε ΜΕΘ και ΜΕΝ των νοσοκομείων της Ηπείρου

Ανακοίνωση για την προκήρυξη για την πλήρωση των παρακάτω θέσεων ειδικευμένων ιατρών, για εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία που παρέχεται από τις Μ.Ε.Θ. και Μ.Ε.Ν. των Νοσοκομείων της Ηπείρου, ως εξής:
Για τα Νοσοκομεία της Ηπείρου
 Μ.Ε.Θ. 
1) Γ.Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» δύο (2) θέσεις στην Μ.Ε.Θ.
2) Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων τρεις (3) θέσεις στην Μ.Ε.Θ.
Μ.Ε.Ν.
1) Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων δύο (2) θέσεις στην Μ.Ε.Ν. Νεογνών 
Για τις ανωτέρω θέσεις μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, ειδικευμένοι ιατροί των εξής ειδικοτήτων: α- Παιδιατρικής ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας, για τις Μ.Ε.Θ. όλων των Νοσοκομείων πλην των Παιδιατρικών Νοσοκομείων β- Παιδιατρικής ή Παιδοχειρουργικής, για τις Μ.Ε.Θ. των Παιδιατρικών Νοσοκομείων. Επίσης, με 

ΠΡΟΣΟΧΗ-Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ,που αφορά 10.000 ανέργoυς από 30 έως 66 ετών

Από την περασμένη  Δευτέρα, 17 Μαρτίου, ξεκίνησε η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ύψους 54 εκατ. ευρώ που... αφορά στην επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη -με πλήρη μισθό και ασφάλιση- 10.000 ανέργων από 30 έως 66 ετών. Οι επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να εκδώσουν κλειδάριθμο στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ για να καταχωρήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ θα παρέχει την επιδότηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων, ενώ θα έχει διάρκεια ένα χρόνο με την επιδότηση να ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα.

Σε ποιους απευθύνεται
Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο στα ΚΠΑ του Οργανισμού για τα προσόντα τους και τις δεξιότητες τους, και να μην έχουν απασχοληθεί το τελευταίο έτος στην ίδια επιχείρηση, με επιδότηση, που μπορεί να τους επαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής.Η επιχείρηση θα επιδοτείται με

Όλες οι νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Άρτας

Το EpirusGate, σας παρουσιάζει σήμερα όλες τις νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας που είναι καταχωρημένες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στο νομό Άρτας. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και σημειώνοντας τους κωδικούς των θέσεων (ο 12ψήφιος αριθμός ακριβώς πριν την ειδικότητα) που σας ενδιαφέρουν να πάτε σήμερα κιόλας στον ΟΑΕΔ της Άρτας, ώστε να προχωρήσετε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Αναλυτικά όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Άρτας, είναι οι εξής:

Όλες οι νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Πρέβεζας


Το EpirusGate, σας παρουσιάζει σήμερα όλες τις νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας που είναι καταχωρημένες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στο νομό Πρέβεζας. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και σημειώνοντας τους κωδικούς των θέσεων (ο 12ψήφιος αριθμός ακριβώς πριν την ειδικότητα) που σας ενδιαφέρουν να πάτε σήμερα κιόλας στον ΟΑΕΔ της Πρέβεζας, ώστε να προχωρήσετε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Αναλυτικά όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Πρέβεζας, είναι οι εξής:

Όλες οι νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας

Το EpirusGate, σας παρουσιάζει σήμερα όλες τις νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας που είναι καταχωρημένες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στο νομό Θεσπρωτίας. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και σημειώνοντας τους κωδικούς των θέσεων (ο 12ψήφιος αριθμός ακριβώς πριν την ειδικότητα) που σας ενδιαφέρουν να πάτε σήμερα κιόλας στον ΟΑΕΔ της Ηγουμενίτσας, ώστε να προχωρήσετε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Αναλυτικά όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας, είναι οι εξής:

Η Nextcom ζητά στα Γιάννενα, στέλεχος Οικονομικης Διεύθυνσης και Λογιστή

Η Εταιρεία Nextcom με 20χρονη παρουσία στον κλάδο της διαφήμισης, ζητά για το γραφείο της στα Γιάννενα, στέλεχος Οικονομικής Διεύθυνσης, με καθήκοντα Στελέχους Οικονομικού Αναλυτή και Λογιστή. Για την πρώτη θέση (στέλεχος Οικονομικής Διεύθυνσης), ο υποψήφιος θα έχει ως αρμοδιότητητες: την παρακολούθηση και εφαρμογή της πιστωτικής πολιτικής της εταιρίας, σε ημερήσια βάση, τη δημιουργία και συντήρηση του οικονομικού reporting (ισολογισμός, κατάσταση αποτελεσμάτων, ταμειακές ροές, κλπ) σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρίας καθώς και προετοιμασία οικονομικών καταστάσεων, τη συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και άλλων αποφάσεων, καθώς και την προετοιμασία αναφορών σε σχέση με την πορεία των ανεξόφλητων / εισπράξεων. Ως απαιτούμενα προσόντα ορίζονται: το πτυχίο ΑΕΙ Οικονομικής κατεύθυνσης με επιθυμητή μεταπτυχιακή εκπαίδευση, η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, η άριστη γνώση των εφαρμογών του Ms Office (κυρίως excel), η απαραίτητη προϋπηρεσία τουλάχιστον 5 ετών σε Α.Ε, η εμπειρία σε συναλλαγές με δημόσιους οργανισμούς, η επίτευξη των στόχων μέσα σε προγραμματισμένους χρόνους και προθεσμίες, οι οργανωτικές κριτικές και αναλυτικές ικανότητες, μεθοδικότητα και συνέπεια, καθώς και οι