Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Αρρώστησε όλη η Γ' Λυκείου στο νομό!!!

Λίγες εβδομάδες πριν τις φετινές Πανελλαδικές

Την πεπατημένη δεκαετιών που θέλει τους μαθητές της Γ' Λυκείου να κρατούν όλη τη χρονιά τις απουσίες τους για να τις χρησιμοποιήσουν αυτή την περίοδο, ακολουθούν και την τρέχουσα σχολική χρονιά οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων. Έτσι λοιπόν επιδημία απουσιών έχει πέσει στα Λύκεια της πόλης και όχι μόνο, καθώς οι μαθητές της Γ' λυκείου ξαφνικά... "αρρώτησαν" ή για να είμαστε ακριβείς, μένουν σπίτι προκειμένου να εντατικοποιήσουν το διάβασμά τους. όλα αυτά γίνονται εν γνώσει των γονέων τους αλλά και υπό την ανοχή των οργάνων της εκπαίδευσης, αφού χρησιμοποιούνται ιατρικές βεβαιώσεις για να δικαιολογηθούν οι απουσίες των μαθητών. Το παράδοξο είναι, ότι ενώ όλοι γνωρίζουν αυτό το περίεργο... έθιμο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για τον περιορισμό αυτού του φαινομένου.

Γκρίνια στην Περιφέρεια Ηπείρου για τον... "παράγοντα" που έχει μετατρέψει το Γραφείο του σε... προεκλογικό κέντρο!!!

Μεγάλη δυσφορία και τεράστια γκρίνια υπάρχει στο εσωτερικό της πλειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο από τη συμπεριφορά συγκεκριμένου "παράγοντα", ο οποίος ολόκληρο το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε πρακτικές τύπου "Μαυρογιαλούρου". Βλέπετε η μετατροπή της Περιφέρειας σε προεκλογικό κέντρο προς άγραν προσωπικών του ψηφοφόρων, έχει εξοργίσει ακόμη και τα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας, ενώ πολλοί είναι αυτοί που τονίζουν ότι θα πρέπει το συγκεκριμένο... "στέλεχος" να περιοριστεί στα εντελώς υπηρεσιακά καθήκοντά του και να αποφύγει προεκλογικές ενέργειες που αποσκοπούν στην προσέλκυση υποψηφίων για την παράταξή του. Εκείνο που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι όσο περνούν οι μέρες, συγκεκριμένο γραφείο της Περιφέρειας μετατρέπεται σε προεκλογικό κέντρο συγκεκριμένου υποψηφίου. Άραγε τα δεκάδες τηλέφωνα που καθημερινά πραγματοποιεί ποιος τα πληρώνει;

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δήλωση για την στάση του απερχόμενου δημάρχου

Η παράταξη «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας έχουν θέσει μέχρι σήμερα μία σειρά ερωτημάτων προς τον απερχόμενο Δήμαρχο Χρήστο Μπαίλη και τη δημοτική του αρχή.Δεν υπήρξε καμία απάντηση.Ο δημόσιος διάλογος προφανώς είναι έξω από τις πολιτικές τους αρχές. Όπως και ο δημόσιος απολογισμός για τα έργα και τις ημέρες τους.Άλλωστε για να γίνει απολογισμός θα πρέπει να υπάρχει έργο. Και στην περίπτωση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, έργο δεν υφίσταται.Ο υποψήφιος δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας θα συνεχίσει να θέτει ερωτήματα μέχρι την ημέρα των εκλογών.Γίνεται πλέον σαφές ότι η επιλογή της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να μην απαντά,δείχνει ότι είναι πολλά αυτά που θέλει να κρύψει.Αυτό που δεν κρύβεται πάντως με τίποτα είναι η πολιτική του ως σύγχρονου Μαυρογιαλούρου. Η πολιτική της ρουσφετολογίας, του βολέματος, των μικροεξυπηρετήσεων και της υποσχεσιολογίας για να εξαπατήσει τους πολίτες. Πολιτική που έχει καταδικαστεί και στον κινηματογράφο και στη ζωή. Κι αυτό θα συμβεί και στην Πρέβεζα, στις 18 Μαΐου.

Σχόλιο της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας" για τους υποψηφίους του Θ.Μπέγκα

Σήμερα παρακολουθήσαμε το παράδοξο, οι υποψήφιοι του κ. Μπέγκα να κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή για την τραγική κατάσταση της πόλης. Πρώτη φορά βλέπουμε υποψήφιους να κατηγορούν τον επικεφαλής της παράταξής τους για ανεπάρκεια.Συμφωνούμε μαζί τους.

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων του Θ.Μπέγκα

Τους πρώτους υποψηφίους του παρουσίασε ο Θωμάς Μπέγκας.Ακολουθούν τα ονόματα κι ένα σύντομο βιογραφικό των 20 υποψηφίων:
1. Βακαλοπούλου Αλέκα (έμπορος μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων τουΠνευματικού Κέντρου, του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και του Ζωγράφειου Γηροκομείου)
2. Βασιλείου Ελένη ( Νηπιαγωγός, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς- Πεντέλης, δραστηριοποιείται εθελοντικά στις οργανώσεις action aid και unicef. )
3. Γερογιάννης Δημήτρης (απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Πληροφορική και υποψήφιος Διδάκτορας στο ίδιο τμήμα. Δραστηριοποίται επαγγελματικά στον χώρο της Τεχνολογίας τα τελευταία επτά χρόνια,έχοντας ιδρύσει δύο νεοφυείς επιχειρήσεις, μία εκ των οποίων διακρίθηκε σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)
4. Γιαννούλας Ευάγγελος ( πολιτικός μηχανικός, έχει σπουδάσει κι εργαστεί στο

Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων των Ιωαννίνων

Ένα χρέος προς την ιστορία της πόλης εκπληρώνεται με τις εκδηλώσεις που οργανώνονται για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.Μία τιμή στην ιστορική μνήμη. Η γνώση του παρελθόντος άλλωστε είναι αυτή που μπορεί να ενισχύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και να απαντήσει σε φαινόμενα ρατσισμού, μισαλλοδοξίας κι αντισημιτισμού.Τα Γιάννινα επιλέχθηκαν για τον εορτασμό αυτό, από τον Διεθνή Οργανισμό για την ανάμνηση του Ολοκαυτώματος, στον οποίο προεδρεύει η Πρεσβεία του Καναδά και μετέχουν οι Πρεσβείες των μεγαλύτερων χωρών.Στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες πολλοί ξένοι διπλωμάτες, Υπουργοί ξένων χωρών και εκπρόσωποι της παγκόσμιας εβραϊκής κοινότητας. Γίνεται σαφές λοιπόν ότι πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία προβολής της πόλης και ανάδειξής της στο

Καμιά «ελιά» για την Ήπειρο με τις βελανιδιές

Του Θεσπρωτού Γιάννη Τζώρτζη 

Είστε πολύ λάθος και αδικείται αγρίως την Ήπειρό μας, αν, ως γράφετε, θα επιθυμούσατε να ιδείτε Ηπειρώτη υποψήφιο στη λίστα της «μαραμένης» και κατακαημένης «ελιάς» του Ευ. Βενιζέλου. Και μάλιστα θλίβεσθε επειδή δεν συνέβη τούτο αντί να είστε περιχαρείς. Ακόμη κι αν εννοείται έναν κατά ταυτότητα (έστω) Ηπειρώτη, σας ερωτώ: τι δουλειά θα είχε ο δυστυχής αυτός πολίτης της Ηπείρου ανάμεσα σένα Μαϊντανομπίστη (πρώην ΚΝΕ, Συν, Σημιτέικο κ.λπ.) κι έναν ΧουντοΙωκειμέλη (Νέα Πολιτεία, Γεωργαλάδες, Σημιτέικο κ.α.) ή δίπλα σε άλλες καλλίγραμμες υπάρξεις. Η ιδιαίτερη πατρίδα μας φημίζεται όχι για τις διαλεχτές ελιές της αλλά για τις αιώνιες βελανιδιές της. Και δεν αποκαλείται τυχαία «Εύανδρος Ήπειρος» ούτε απέκτησε εξ ουρανού τους μεγάλους της εθνικούς ευεργέτες. Τους εγέννησε και τους εγαλούχισε με το δικό της εθνικό και οικουμενικό πνεύμα.Αν συνεπώς ζητείτε να εκπροσωπηθεί η Ήπειρος στο Ευρωκοινοβούλιο, τούτο θα πρέπει να επιδιωχθεί μέσα από μια σειρά άξιων, αδιάφθορων και εμποτισμένων με το πνεύμα του Ηπειρωτισμού ανδρών τε και γυναικών. Οι οποίοι (-ες) να προταθούν σε λίστες σοβαρών και δημοκρατικά λειτουργούντων σχηματισμών,ώστε να διεκδικήσουν επάξια την ψήφο των «εν τη πατρίδι, Αθήναις και αλλαχού» συμπατριωτών, όπως έλεγαν οι παλαιότεροι. Και όχι να εντάσσονται κατά το «γούστο» των αρχηγών και τα συμφέροντα της διαπλοκής των μίντια σε λίστες που αντανακλούν την εικόνα μιας παρακμής στα πολιτικά και δημόσια πράγματα της χώρας μας. Αυτά, ευχαριστώ και με τους χαιρετισμούς μου. (ΙΕΤ)

Δραστηριότητες του ΚΚΕ και του υποψήφιου Δημάρχου Τάκη Τασιούλα

Δραστηριότητες του ΚΚΕ και του υποψήφιου Δημάρχου Τάκη Τασιούλα,με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ιωαννιτών
Παρασκευή 28/03
Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Ιωαννιτών Τάκη Τασιούλα,στις 6:00πμ, στο εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών και στις 8:00 πμ στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Βασιλίτσας

Προγραμματική Σύμβαση των Δήμων Γρεβενών και Κόνιτσας

Εγκρίθηκε στο Τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών η προγραμματική Σύμβαση των Δήμων Γρεβενών και Κόνιτσας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας με το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας για την Εκπόνηση του Μάστερ Πλάν και της Τεχνοοικονομικής Μελέτης για την Επέκταση και τον Εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου.Δείτε το Βίντεο με τις Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Γρεβενών και Αντιπροέδρου του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας Γιάννη Νασίκα. απο το Δελτίο Ειδήσεων του WEST CHANNEL με τον Δημήτρη Βακρατσά

Ο Δημήτρης Κωνής,υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας με την Όλγα Γεροβασίλη

Η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της, τέσσερα χρόνια τώρα, έχουν ανοίξει λογαριασμό, μαζί με τους δανειστές μας και την τρόικα. Και κάθε μέρα που περνάει καταθέτουν σ’ αυτόν την μείωση της δημοκρατίας, την απαξίωση της συλλογικότητας, την εκποίηση του εθνικού μας πλούτου και την αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους. Κάθε μέρα που περνάει καταθέτουν σ’ αυτόν ανεργία, φτωχοποίηση, μετανάστευση, δυστυχία και εξαθλίωση.Και όλα αυτά δεν είναι, δυστυχώς, βιβλιογραφική ανάλυση, αλλά είναι η σκληρή και δύσκολη καθημερινότητά μας. Είναι τα απτά αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, εις βάρος της ζωής μας. Αποτελέσματα, που, με την στήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών και με πρόθυμο ιμάντα μεταφοράς μεγάλο μέρος των Δημοτικών Αρχών και το σύνολο των Περιφερειακών Αρχών, έχουν φτάσει -και συνεχίζουν να έρχονται- στην πόρτα μας, στη γειτονιά μας, στην Περιφέρειά μας, την πιο φτωχή Περιφέρεια της Ε.Ε.Συνειδητό αρωγό στην προσπάθειά τους έχουν το αίσθημα ατομικότητας, την αυταπάτη μιας μερίδας συμπολιτών μας πως θα τα καταφέρουν μόνοι τους. Αυταπάτη που έχει καλλιεργηθεί από μια μακρά περίοδο δανεικής ευμάρειας και από την εξοικείωση των τοπικών κοινωνιών με πελατειακές λογικές και πρακτικές. Συνειδητό αρωγό έχουν την

ΠΡΕΒΕΖΑ-Τον Αντιπεριφερειάρχη επισκέφτηκε ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν

Τον Αντιπεριφερειάρχη  Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου επισκέφτηκε ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν Rahman Mustafayev με στόχο τη γνωριμία με την περιοχή και τις δυνατότητες συνεργασίας. O κ. Μustafayev εξεδήλωσε το ενδιαφέρον να αναπτυχθούν στενοί δεσμοί με τη χώρα μας τόσο στον τομέα του τουρισμού, όσο και σε επιχειρηματικές δραστηριότητες και επενδύσεις. Παράλληλα ο πρέσβης επισκέφτηκε το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, το Ρωμαϊκό υδραγωγείο και την πόλη της Φιλιππιάδας και έμεινε ενθουσιασμένος από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας και από τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων. Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για τον τόπο μας. Ο κ. Ιωάννου παρατήρησε ότι αυξάνει σταδιακά το ενδιαφέρον για το νομό Πρέβεζας και ολόκληρη την Ήπειρο, από χώρες που δεν είχαμε συνηθίσει ως τώρα, γεγονός που προοιωνίζει ευοίωνες εξελίξεις για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας και όχι μόνο.

Τα “Χελιδονίσματα” ακούγονται στη Βόρεια Πίνδο

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου συμμετέχοντας στην εκδήλωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας με τίτλο «Χελιδονίσματα 2014» σχεδίασε και θα υλοποιήσει Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης μαθητών με θέμα «Καλωσορίζοντας την άνοιξη και τα χελιδόνια».Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, των σπάνιων και απειλούμενων ειδών της περιοχής, με έμφαση στα είδη της ορνιθοπανίδας και τα χελιδόνια καθώς και περιβαλλοντικά παιχνίδια με ζωγραφική και κατασκευές φωλιών.Προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης θα παρουσιάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε σχολεία της περιοχής Ιωαννίνων και Γρεβενών.Συγκεκριμένα:

Στο ψηφοδέλτιο του Γ. Ζάψα πολλά στελέχη της παράταξης "Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα"!!!

Στροφή προ την περιφέρεια Ηπείρου και το ψηφοδέλτιο νίκης του Γιώργου Ζάψακάνουν πολλά στελέχη αλλά και η βάση της παράταξης "Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα", που βλέποντας τους πάσης φύσεως παλαιοκομματικούς παράγοντες να αλωνίζουν στο εσωτερικό της, δείχνουν αποφασισμένοι να μη γίνουν διαχειριστές της ήττας στο δήμο Ιωαννιτών και...μεταναστεύουν για την περιφέρεια Ηπείρου. Ήδη είναι δεδομένες οι πρώτες υποψηφιότητες στελεχών της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης στο υπό συγκρότηση περιφερειακό ψηφοδέλτιο, ενώ οι συζητήσεις και επαφές και με άλλα στελέχη της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, στo ψηφοδέλτιο Ζάψα στα Γιάννενα,πέρα από τα στελέχη που εγκαταλείπουν τον Δήμο, συμπεριλαμβάνονται μόνο έξι (6) από τους 36 υποψήφιους του ψηφοδετίου του Βαγγέλη Αργύρη το 2010, ενώ πολλά θα είναι και εδώ τα νέα πρόσωπα. Μιλάμε για ένα κράμα παλαιών και νέων υποψηφιοτήτων. Υπομονή λίγες ημέρες ακόμα και θα τα μάθετε όλα. Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχει ανακοινωθεί το 60% του ψηφοδελτίου.

ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ & ΛΥΚΕΙΑ - Στις 21 Μαΐου λήγει το σχολικό έτος

Στις 27 Μαΐου ξεκινούν οι φετινές Πανελλαδικές - Στις 28 Μαΐου ξεκινούν οι ενδοσχολικές

Τελικά, στις 21 Μαΐου λήγει φέτος το σχολικό έτος για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, ενώ την Τρίτη 27 Μαΐου (πιο αργά από κάθε άλλη χρονιά, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών) θα ξεκινήσουν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Αντίστοιχα, οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους 
μαθητές Γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων (Α' & Β') Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 28 Μαΐου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν 7-10 Ιουνίου. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο έτος οι πανελλαδικές, για τους μαθητές των γενικών λυκείων, ξεκίνησαν στις 17 Μαΐου και ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαΐου. Το 2013 τα μαθήματα έληξαν στις 15 Μαΐου και οι ενδοσχολικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν στις 14 Ιουνίου. Με δεδομένο, ότι φέτος τα μαθήματα θα λήξουν στις 21 Μαΐου, οι ενδοσχολικές εξετάσεις πιθανόν να ολοκληρωθούν στις 20 Ιουνίου.

Ημερίδα στο Ιτς Καλέ για την Αρχαία Ιατρική

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Αρχαία Ιατρική – Από την Προϊστορία έως τον Άγιο Βάρβαρο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Μαρτίου, ώρες 9.45 π.μ. έως 3 μ.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, στο Ιτς Καλέ. Η ημερίδα πραγματοποιείται με την ευκαιρία λήξης της έκθεσης για την «Ιπποκρατική Ιατρική» που παρουσιάζεται στο Ιτς Καλέ και σ’ αυτήν συμμετέχουν ως εισηγητές αρχαιολόγοι, ιστορικοί, ιατροί και νοσηλευτές διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα πραγματευτούν ένα εύρος θεμάτων και ζητούμενων της επιστημονικής έρευνας, από την Παλαιολιθική Εποχή έως του Βυζαντινούς χρόνους, συνδεόμενων με αρχαιολογικά ευρήματα και γραπτές πηγές. Εισηγήσεις θα γίνουν από τους: Κατερίνη Λιάμπη, Κωνσταντίνο Σουέρεφ, Κώστα Μοσχάκη, Δημήτρη Φούντη, Γιώργο Ζάχο, Στέφανο Γερουλάνο, Μηνά Πασχόπουλο, Χαράλαμπο Χαρίση, Μαρία Ντάρα, Ελένη Κοτζαμποπούλου, Θεόδωρο Αλεξίου, Δήμητρα Παπαϊωάννου καιΒαρβάρα Παπαδοπούλου.

Στην αγορά της Πρέβεζας Ο Σταύρος Θεοδωράκης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στην Ήπειρο έφτασε «Το Ποτάμι» και κάνει στάσεις και στους 4 νομούς.Χθες βράδ ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε σε εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο «Φρόντζου Πολιτεία», συνομίλησε με φίλους και εθελοντές και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.Σήμερα το πρωί το Ποτάμι βρέθηκε στην Πρέβεζα. Το Στ.Θεοδωράκη περίμεναν νέοι αγρότες και κάτοικοι της περιοχής.Στην συνέχεια περπάτησε στην αγορά της πόλης όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες,οι οποίοι του ανέφεραν τα προβλήματα που τους απασχολούν. Το απόγευμα, στις 17.00, θα συναντήσει μέλη και φίλους του δραστήριου νεανικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γλυκή-Ποταμιάς.Το ταξίδι του Ποταμιού στην Ήπειρο θα κλείσει με τη συνάντηση που θα έχει ο Σταύρος με φίλους και

Οι φορείς της Πρέβεζας συντονίζουν την δράση τους ενόψει της πρωτοβουλίας Let’s do it Greece

Συναντώνται την Δευτέρα στο Δημαρχείο

Την δράση τους θα συντονίσουν την Κυριακή 6 Απριλίου φορείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία Let’s do it Greece.Στόχος είναι η ενεργοποίηση των πολιτών και η διάδοση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της εθελοντικής προσφοράς έτσι ώστε να γίνει πράξη ο καθαρισμός ολόκληρης της χώρας σε μία μέρα!Η πρώτη απόπειρα του κινήματος στην χώρα μας έγινε το 2012 και έτυχε θερμής υποδοχής. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών το 2013 με 34.000 ενεργούς εθελοντές και 162 φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης να δίνουν το παρών σε 500 σημεία δράσης.Ο Δήμος της Πρέβεζας συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία και μετά την επιτυχημένη πρώτη εμπειρία του 2013 όπου σχολεία,συλλογοι , σωματεία και φορείς φέτος φιλοδοξεί να έχει ακόμη πιο δυναμική παρουσία.Στην ανοιχτή πρόσκληση που απεύθυνε ο Δήμος έχουν ανταποκριθεί ήδη σχολεία,σύλλογοι και φορείς οι οποίοι θα καθαρίσουν χώρους επιλογής τους ενώ ιδιαίτερη είναι και φέτος η παρουσία της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων τα μέλη της οποίας θα καθαρίσουν υποθαλάσσια το λιμάνι (από το μνημείο του Ναύτη έως την

Ανακοινώνει τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων η Όλγα Γεροβασίλη

Σε λίγες ώρες,το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί,αναμένεται να ανακοινώσει τον υποψήφιο αντιπεριφρειάρχη Ιωαννίνων η Όλγα Γεροβασίλη.Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate,πρόκειται για βαθιά πολιτικοποιημένο επιστήμονα κύρους.

Βράβευση μαθητών του Λυκείου Ελεούσας

Το Γενικό Λύκειο Ελεούσας συμμετείχε με δύο εργασίες στο 4ο Διεθνές Μαθητικό συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC 2014. Το συνέδριο είχε κανονικό σύστημα κριτών και διοργανώθηκε από το Anatolia College στην Θεσσαλονίκη από 14 έως 16 Μαρτίου.
Η πλειοψηφία των εργασιών του συνεδρίου 4th Anatolia College Science -Technology Annual Conference, στο οποίον συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 μαθητές από 5 χώρες (Ελλάδα, Ινδία, Μολδαβία,Ρουμανία και Τουρκία) προερχόταν από τα πλέον διακεκριμένα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.Οι συγκεκριμένες εργασίες του ΓΕΛ Ελεούσας υποβλήθηκαν στο Διαγωνισμό Ταινιών-Animation.Το θέμα του διαγωνισμού κρίνεται ως εξαιρετικά απαιτητικό καθώς αφορούσε στην ανάδειξη σημαντικών ιδεών που συνέβαλαν στην προώθηση της επιστήμης από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα με την αντιπαραβολή θεωριών 10 φιλοσόφων (Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Bacon, Καρτέσιου, Locke, Leibniz, Hume, Russel, Wittgenstein, Popper).Η ομάδα των μαθητών: Δίμηνα Αρετή, Κάλτσα Αγγελική-Ιάσμη, Καρβούνη Ιωάννα, Καρβούνης Λεωνίδας, Κατσουλίδου Κωνσταντίνα, Λύγδα Ανθή με την καθοδήγηση των καθηγητών: Ζαφειροπούλου Μαρίας, Ελένογλου Ελένης και Κονετά Δημήτρη παρουσίασε σε επεξεργασμένο video το θεατρικό δρώμενο «Δίλημμα Ζωής» κατακτώντας το 1ο βραβείο.Η 2η συμμετοχή του ΓΕΛ Ελεούσας απαρτίζεται από τους: ΠαππάΠαναγιώτα, Ντασταμάνη Γεωργία, Στέφο Στέφανο, Καρβούνη Γιώργο και Πανταζή Αλεξάνδρα υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Κονετά Δημήτρη παρουσίασε την

Στην τουριστική αγορά της Ρωσίας προσβλέπει η Περιφέρεια Ηπείρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου για την αναζήτηση νέων τουριστικών αγορών προς όφελος του συνόλου της τοπικής οικονομίας. Μια από τις βασικές στοχεύσεις είναι η αγορά της Ρωσίας και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια συμμετείχε - σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού - στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014.Καθ' όλη τη διάρκειά της (19-22 Μαρτίου) η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας,έχοντας επικεφαλής τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Νίκο Ανατολιωτάκη, είχε συναντήσεις με έναν σημαντικό αριθμό tour operator,
μεταξύ αυτών και οι Tez Tour, Solvex, Panteon οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προσκυνήματα, τους παραθαλάσσιους προορισμούς αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει η Ήπειρος για εναλλακτικό τουρισμό.Στους επισκέπτες διανεμήθηκε, επίσης, έντυπο υλικό της Περιφέρειας, καθώς και υλικό που απέστειλαν επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, ενώ σε παράλληλη εκδήλωση με προσκεκλημένους δημοσιογράφους ταξιδιωτικώνπεριοδικών της Μόσχας, παρουσιάστηκε η ταυτότητα των προορισμών της Ηπείρου.Από τις συζητήσεις που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Ανατολιωτάκης με Τour Operators τουριστικά πρακτορεία, διαπιστώθηκε το

ΠΡΕΒΕΖΑ:Για παράθεση ψευδών στοιχείων κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ο Μ.Κλαπας

Για παράθεση ψευδών στοιχείων κατηγόρησε τη δημοτική αρχή από τα Φλάμπουρα σε συνάντηση που είχε με τους κατοίκους ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας αναφορικά με την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η δημοτική αρχή το Δήμο στα τέλη του 2010, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι χαρίζει επιλεκτικά χρήματα σε κατοίκους στα Φλάμπουρα με στόχο τον πολιτικό προσπορισμό. Επίσης ο κ. Κλάπας περιοδεύοντας στην αγορά της Πρέβεζας συζήτησε με τους μικρομεσαίους τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει από την οικονομική κρίση και επανέλαβε ότι η πρόταση της παράταξής του, για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, για τρία χρόνια, κάθε νέας επιχείρησης που ανοίγει στο Δήμο αποτελεί δέσμευση.

ΑΡΤΑ:Ανακατασκευή μνημείου πεσόντων στην Πλατειά Χανόπουλου

Με γρήγορους ρυθμούς πραγματοποιήθηκε η κατασκευή του μνημείου των πεσόντων στην Πλατειά Χανόπουλου που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την κακοκαιρία του χειμώνα. Το μνημείο ανακατασκευάστηκε πλήρως και επανήλθε στην αρχική του μορφή κοσμώντας και πάλι την κεντρική Πλατειά του Χανόπουλου. Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Αρταίων κ. Κέφης Δημήτριος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος γιατί το αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Χανοπούλου, ικανοποιήθηκε. Η ανακατασκευή του μνημείου, αν και αποτέλεσε αντικείμενο διαφωνιών και συγκρούσεων, δεν μπορούσε παρά να υλοποιηθεί, καθώς οφείλουμε σαν δημοτική αρχή να τιμούμαι τους ήρωες του τόπου μας και να τους κρατάμε ζωντανούς στη

Ανατροπή όνομα και πράμα η παράταξη του Λάζαρου Νάτση

Πάμε για την απόλυτη ανατροπή δεδομένων στο δήμο Ιωαννιτών!!!

Μέρα με τη μέρα αναπτύσσει ολοένα και ισχυρότερη δυναμική η υποψηφιότητα του Λάζαρου Νάτση για το δήμο Ιωαννιτών. Μόνο τυχαίος δεν είναι ο τίτλος της παράταξής του "Πολίτες για την Ανατροπή", καθώς τα δεδομένα στο δήμο Ιωαννιτών αλλάζουν μέρα με τη μέρα και πλέον η υποψηφιότητά του αρχίζει να βάζει για τα καλά τις βάσεις για το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Να δείτε που πάμε για την απόλυτη ανατροπή στο δήμο και όλοι συμφωνούν ότι στην περίπτωση που η παράταξη του Λ. Νάτση καταφέρει να περάσει στη δεύτερη Κυριακή,θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών. Το ψηφοδέλτιο πλαισιώνουν  ενεργοί πολίτες από ολόκληρη την ευρύτερη τοπική κεντροαριστερά ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών και από το χώρο της κεντροδεξιάς που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό.Ο λάζαρος Νάτσης είναι αρκετά προσγειωμένος και δεν θέλει καν να συζητήσει σενάρια δευτέρου γύρου. Με αίσθημα ευθύνης και επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, θέλει να προσφέρει με όρους σύνθεσης και ανανέωσης στο δήμο. Και αυτό κάνει!

Οριστικά υποψήφια δήμαρχος Κόνιτσας η Ελένη Παπαμιχαήλ

Οριστικά υποψήφια δήμαρχος Κόνιτσας είναι η Ελένη Παπαμιχαήλ, με τη Δημοτική Κίνηση «Ο τόπος που θέλω να ΖΩ». Με ανακοίνωσή της απευθύνει ανοικτό κάλεσμα προς τους Κονιτσιώτες να πλαισιώσουν την κίνηση.

ΠΑΣ Γιάννινα: «Κλειδώνει» σήμερα στους «Ζωσιμάδες» την παραμονή

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Πανθρακικό  με τους Ηπειρώτες να θέλουν νίκη για να «κλειδώσουν» οριστικά την παραμονή.Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη θέλει πάση θυσία τη νίκη, έτσι ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα. Την ίδια ώρα, ο Πανθρακικός του Άκη Μάντζιου, χρειάζεται τη νίκη έτσι ώστε να τελειώσει με όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς το πρωτάθλημα. Το κίνητρο πάντως είναι στην πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα, με τους ανθρώπους της ομάδας να περιμένουν κόσμο στους «Ζωσιμάδες» και να έχουν ορίσει και γενική είσοδο στα 10 ευρώ έτσι ώστε να προσελκύσουν όσο περισσότερους φιλάθλους μπορούν.

Με Τσάβες ο ΠΑΣ
Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον τεχνικό του ΠΑΣ Γιάννινα στην τελευταία προπόνηση πριν την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό στους «Ζωσιμάδες» για την 31η αγωνιστική της SuperLeague. Ο Πετράκης λοιπόν είδε τον Τσάβες να επιστρέφει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων χωρίς να νιώθει ενοχλήσεις θέτοντας εαυτόν στη διάθεσή του για το ματς με την ομάδα της Κομοτηνής. Επίσης, κανονικά όπως αναμενόταν θα αγωνιστεί και ο

Στα Γιάννενα θα βρεθεί αύριο ο Φώτης Κουβέλης

Στα Γιάννενα θα βρεθεί αύριο Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Το πρόγραμμα του κ. Κουβέλη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνάντηση με μέλη και φίλους της ΔΗΜ.ΑΡ, καθώς και με παραγωγικούς φορείς, ενώ στις 8.30 το βράδυ, θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ: «Καλύτερα αντάρτης παρά μαριονέτα»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο αν δεν αλλάξουν οι ρυθμίσεις, επαναλαμβάνοντας ότι θα του κάνει χάρη ο κ. Βενιζέλος να τον διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ.Μιλώντας στο Mega ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής υποστήριξε ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο αν δεν αλλάξουν οι ρυθμίσεις και τάχθηκε υπέρ της πρότασης που έχουν καταθέσει οι παραγωγοί.«Καλύτερα αντάρτης, παρά μαριονέτα. Μας φέρνουν το νομοσχέδιο αύριο και πρέπει να το ψηφίσουμε έως την Κυριακή. Αν δεν αλλάξουν οι ρυθμίσεις δεν θα το ψηφίσω. Να τελειώνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ιωαννίνων, επαναλαμβάνοντας ότι θα του κάνει χάρη ο κ. Βενιζέλος να τον διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ.Απαντώντας στις επικρίσεις ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση για το γάλα ενώ έχουν ψηφίσει σκληρότερα μέτρα, σημείωσε: «Θα έχω εγώ ευθύνη για το εάν θα πέσει η κυβέρνηση; Και όχι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που δεν βλέπουν ότι πρέπει να συζητήσουν το ζήτημα για να βρεθεί λύση;»

Στην Πρέβεζα θα βρεθεί σήμερα o Σταύρος Θεοδωράκης

Το βράδυ θα συναντηθεί με φίλους και εθελοντές στην παραλία της Ηγουμενίτσας

Στην Πρέβεζα θα βρεθεί σήμερα το Ποτάμι του Σταυρού Θεοδωράκη στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί από χθες στην Ήπειρο. Ο κ. Θεοδωράκης αναμένεται να έχει συναντήσεις με νέους αγρότες και κατοίκους της περιοχής. Το απόγευμα της ίδια ημέρας θα συναντήσει μέλη και φίλους του δραστήριου νεανικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γλυκή-Ποταμιάς. Το ταξίδι του κ. Θεοδωράκη στην Ήπειρο θα κλείσει με συνάντηση που θα έχει σήμερα το βράδυ με φίλους και εθελοντές στην παραλία της Ηγουμενίτσας. Χθες προηγήθηκαν επισκέψεις σε Άρτα και Γιάννενα. Κατά την επίσκεψη στα Γιάννενα ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο επίμαχο ζήτημα του φρέσκου γάλακτος, δηλώνοντας ότι «η κυβέρνηση για άλλη μία φορά κόντεψε να πνιγεί, σε μία κουταλιά γάλα». Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «για την αναστάτωση με το γάλα» δεν ευθύνεται η τρόικα, αλλά επιχειρηματικά συμφέροντα. Τα πράγματα είναι απλά, τόνισε μεταξύ άλλων, εάν ακούς αυτούς που πρέπει, δηλαδή τους κτηνοτρόφους, τους επιστήμονες και όχι τους γραφειοκράτες των υπουργείων. Η πρόταση μας, συνέχισε είναι

Ετοιμάζεται το εκλογικό κέντρο της παράταξης του Άρη Μπαρτζώκα

Βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 6

Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται το εκλογικό κέντρο της παράταξης "Γιάννενα Τώρα", που έχει ως επικεφαλής τον διακεκριμένο πανεπιστημιακό, Άρη Μπαρτζώκα. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ακαδημίας 6 και ήδη εθελοντές της παράταξης, καθημερινά κάνουν όλες τις απαραίτητες ετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους. Αναμένεται να αποτελέσει το στρατηγείο των προεκλογικών δραστηριοτήτων της νέας παράταξης και αν κρίνουμε από το δυναμικό ξεκίνημα που ήδη έχουν πραγματοποιήσει, θα πρέπει να αναμένουμε από αυτούς διαρκή και συνεχή εκλογική δραστηριότητα. Τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης, ιδέες έχουν πολλές, όρεξη για δουλειά επίσης, υποψήφιους κλείνουν καθημερινά στην πόλη και τα χωριά, συνεπώς δεν βλέπουμε γιατί να μην αποτελέσει η παράταξη "Γιάννενα Τώρα", την έκπληξη των προσεχών εκλογών. Βέβαια τα σχήματα αρχίζουν να γίνονται πολλά, όμως ο καθένας αρχίζει και χαράζει τη δική του επιτυχημένη ή όχι εκλογική στρατηγική. Και στην παράταξη του Α. Μπαρτζώκα όλα πηγαίνουν... πρίμα!

ΠΡΟΣΟΧΗ-Απαγόρευση αλιείας και κατανάλωσης μυδιών από την περιοχή «Μάζωμα» της Πρέβεζας!!!

Παρουσία τοξικών ή και δυνητικά τοξικών μικροφυκών στην περιοχή

Την απαγόρευση αλιείας και κατανάλωσης μυδιών από την περιοχή «Μάζωμα» της Πρέβεζας αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου μετά το έγγραφο της Εργαστηριακής Μονάδας Θαλασσίων Τοξικών Μικροφυκών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που αφορά εργαστηριακά αποτελέσματα εξετάσεων για την παρουσία τοξικών ή και δυνητικά τοξικών μικροφυκών. Στη σχετική απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η αλιεία και συγκομιδή διακίνηση και διάθεση στην αγορά για άμεση ανθρώπινη κατανάλωση οστρακοειδών ( μύδια κλπ), που προέρχονται από την ζώνη παραγωγής δίθυρων μαλακίων Μάζωμα, διότι ο αριθμός κυττάρων ειδών που ενοχοποιούνται για παραγωγή λιπόφιλων βιοτοξινών υπερβαίνει τα 1000 κύτταρα ανά λίτρο νερού. Ακόμη επιβάλλετε η απόσυρση των παρτίδων των ζώντων δίθυρων μαλακίων που έχουν αλιευθεί ή συλλεχθεί σε οστρακοκαλλιέργειες της συγκεκριμένης ζώνης από τις 20 Μαρτίου 2014. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 285 του ποινικού κώδικα .

Επιμηκύνεται το διδακτικό έτος στην εκπαίδευση

Ποιες αργίες κόβονται στα σχολεία

Αλλαγές θα έχουμε από τη νέα σχολική χρονιά στην εκπαίδευση, που σχετίζονται τόσο με την επιμήκυνση του διδακτικού έτους, όσο και με τις σχολικές αργίες, τους μαθητικούς περίπατους, το χρονοδιάγραμμα των αποσπάσεων, τις μεταθέσεις και τέλος τους διορισμούς. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την επιμήκυνση του διδακτικού έτους, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος θα ανακοινώσει τον στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου, όπου σύφμωνα με ασφαλείς πληροφορίες θεωρείται δεδομένο, ότι το διδακτικό έτος το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα, αντί στις 11 Σεπτεμβρίου που ίσχυε μέχρι σήμερα. Καταργείται η αργία του Αγίου Ιωάννη, ενώ την ημέρα των Τριών Ιεραρχών οι μαθητές θα εκκλησιαστούν και τις υπόλοιπες ώρες θα γίνει κανονικό μάθημα. Επίσης, αλλάγές θα

ΒΙΝΤΕΟ-Συνέντευξη του Χρήστου Πατσούρα

Υποψήφιου Δήμαρχου με την Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στα ΜΜΕ των Ιωαννίνων

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΠ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΧΗΤΟΥ

Εις άτακτον φυγή ετράπη για άλλη μια φορά στην Ευελπίδων η εργοδοσία και η διεύθυνση του «Ελεύθερου Τύπου» που στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές δημοσίευσε μια πλαστή απόδειξη για τις «υπηρεσίες» που τάχα προσέφερε στην ΕΥΠ ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος, υποψήφιος τότε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στα Γιάννενα. Με τη βούλα των νέων υπερσύχρονων Εγκληματολογικών Εργαστηρίων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι ειδικοί επιστήμονες στο 80 σελίδων πόρισμα τους αποφάνθηκαν πως η απόδειξη και η υπογραφή του Βασίλη Χήτου είναι πέρα για πέρα κατασκευασμένη. Ο συνήγορος των εκδοτών Φαήλος Κρανιδιώτης ζήτησε μια ακόμη αναβολή με «αστείες προφάσεις» όπως ακούστηκε δυνατά από τους διαδίκους μέσα στην δικαστική αίθουσα, ενώ ο Σταύρος Γεωργίου δικηγόρος του Βασίλη Χήτου απευθυνόμενος με έντονο ύφος προς την έδρα έκανε επί λέξει λόγο για «αρνησιδικία». Η Εισαγγελέας της έδρας πάντως στην αγόρευσή της ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα της αναβολής αλλά διαφώνησε ο πρόεδρος της έδρας. Η νέα ποινική δίκη ορίστηκε για της 25 Ιουνίου. Να σημειωθεί πως η ίδια παρακρατική συμμορία της ΕΥΠ, είχε κατασκευάσει ανάλογη «απόδειξη» και για τον Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος βρέθηκε στην Ευελπίδων [φωτο] για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στο πλευρό του Βασίλη Χήτου. Ο Κώστας Βαξεβάνης εκδότης του αποκαλυπτικού HOT DOC έχει αφιερώσει ένα ολόκληρο τεύχος στο οποίο και

Πώς ένα σπίτι στα Γιάννενα, μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για το ευρώ και γιατί τα stress tests δεν θα αποκαλύψουν την αλήθεια;

H ΕΚΤ προτιμά να δράσει ως πασάς στα Γιάννενα, παρά να βρεθεί στην άβολη θέση να «στρεσάρει» τη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Δύο παραδείγματα δανειοληπτών, καθόλου τυχαία. Ο πρώτος είναι Γερμανός. Μένει στη Χαϊδελβέργη. Εχει ετήσιο εισόδημα 60.000 ευρώ. Εχει στεγαστικό δάνειο 170.000 ευρώ και τράπεζά του είναι η Commerzbank. Ο δεύτερος είναι Ελληνας. Μένει στα Ιωάννινα. Εχει ετήσιο εισόδημα 18.500 ευρώ. Εχει στεγαστικό δάνειο 170.000 ευρώ και τράπεζά του είναι η Eurobank.Πληροφορίες διεθνών πρακτορείων που δεν διαψεύσθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέρουν πως κατά τα stress tests που διενεργεί η ΕΚΤ σε 128 από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, το δάνειο του δανειολήπτη της Commerzbank θα εξαιρεθεί από τους ελέγχους των ελεγκτικών οίκων, ενώ το δάνειο του δανειολήπτη της ελληνικής τράπεζας θα περιληφθεί κανονικά σε αυτούς.Η διακριτική αυτή μεταχείριση προκύπτει από το γεγονός ότι η γερμανική αγορά κατοικίας εξαιρέθηκε από τις ασκήσεις προσομοίωσης της ΕΚΤ, κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως οι περισσότερες γερμανικές τράπεζες δεν έχουν την υποχρέωση να δώσουν στοιχεία για τα στεγαστικά τους δάνεια στην Κεντρική Τράπεζα. Γιατί εξαιρέθηκαν;Διότι κρίθηκε πως τα στεγαστικά δάνεια δόθηκαν με συντηρητικούς όρους και προϋποθέσεις από τις γερμανικές τράπεζες (η παραδοχή αυτή αντικαθιστά αυτομάτως τα ίδια τα stress tests). Ακόμη, η ΕΚΤ θεώρησε ότι το ποσοστό ιδιοκατοίκησης των Γερμανών είναι πολύ χαμηλό και, ως εκ τούτου, δεν έχουν μεγάλη έκθεση σε στεγαστικά δάνεια!Είναι γεγονός ότι οι Γερμανοί έχουν το χαμηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην ευρωζώνη. Αυτό ανέρχεται στο 44%, όταν στην Ισπανία αγγίζει το 83% και στην Ελλάδα το 75%. Οι Ελληνες, σε ποσοστό 60%, διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία (χωρίς να έχουν στεγαστικό δάνειο ή υποθήκη), ενώ σε ποσοστό 15% κατοικούν σε ιδιόκτητο ακίνητο, το οποίο απέκτησαν με στεγαστικό δάνειο και

Σήμερα η πολιτική κηδεία του Δημήτρη (Τάκη) Τσίγκα

Σήμερα στις 15.30, στο Β' Νεκροταφείο Αθήνας (Λεωφόρος Ηρακλείου), πραγματοποιείται η πολιτική κηδεία του Γιαννιώτη δημοσιογράφου  Τάκη Τσίγκα, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα τη Δευτέρα, σε ηλικία 61 ετών.Για το θάνατο του σ. Τ. Τσίγκα, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την πρόωρη απώλεια του σ. Τάκη Τσίγκα από την επάρατο νόσο.Ο σ. Τάκης Τσίγκας γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 14 Μάη του 1953, όπου τέλειωσε το δημοτικό σχολείο (Καπλάνειος Σχολή) και το γυμνάσιο (Ζωσιμαία Σχολή). Από τα μαθητικά του χρόνια ήρθε σε επαφή με τους αγώνες και τις ιδέες του λαϊκού κινήματος και συμμετείχε στις νεολαιίστικες κινητοποιήσεις για το Κυπριακό το 1964.Ο σ. Τάκης Τσίγκας πέρασε στην Πολυτεχνική Σχολή της Πάτρας το 1972 και από τις πρώτες κιόλας μέρες της παρουσίας του στην πόλη και το πανεπιστήμιο, συμμετείχε σε όλες τις

Αλλάζει η ώρα την προσεχή Κυριακή

Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια

Η θερινή ώρα θα ισχύσει από τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου και όλα τα ρολόγιαθα δείχνουν μία ώρα μπροστά. Πιο συγκεκριμένα, οι δείκτες του ρολογιού αντί για 03.00 θα δείξουν 04.00. Ως γνωστό, η θερινή ώρα θα ισχύει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Ο Χρήστος Καρπούζης υποψήφιος με τον Παντελή Κολόκα

Την υποψηφιότητα του Χρήστου Καρπούζη ,ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο , με την Κοινωνία Πολιτών ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας.Ο Χρήστος Καρπούζης είναι ιδιωτικός υπάλληλος και τάσσεται στο πλευρό του Παντελή Κολοκα, μέσα απο την Κοινωνία των Πολιτών .Ο Χρήστος Καρπούζης δήλωσε:«Στην δύσκολη εποχή που ζούμε όλοι μας, σε μια περίοδο μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων αλλά και σε μια περίοδο απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών, δεν μας αξίζει ως νέοι άνθρωποι να μένουμε αμέτοχοι , στον καναπέ μας, και είναι κρίμα να δεχόμαστε μοιρολατρικά τις συνθήκες διαβίωσης της πόλης μας. Δηλώνω παρόν και αναλαμβάνω δράση στο δύσκολο αγώνα ».Ο Παντελής Κολόκας καλωσόρισε τον Χρήστο Καρπούζη και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως νέοι άνθρωποι εκφράζουν συνεχώς την όρεξη τους για συμμετοχή στα κοινά.

Έρχονται τον Μάιο τα... ραβασάκια της Εφορίας για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Θα υπάρχει προθεσμία 30 ημερών για την ασφάλισή τους

Μέσα στο Μάιο θα σταλούν τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, ύστερα από την ταυτοποίηση των δύο βάσεων δεδομένων με τα ασφαλισμένα και τα κυκλοφορούντα οχήματα ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Έτσι λοιπόν, σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσει η αποστολή των επιστολών προς τους ανασφάλιστους οδηγούς οι οποίοι θα ενημερωθούν για τις συνέπειες που έχουν έναντι του νόμου και την υποχρέωσή τους να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Εάν μέσα σε διάστημα 30 ημερών οι κάτοχοι των ανασφάλιστων οχημάτων δεν ασφαλιστούν, τότε θα επιλαμβάνεται του θέματος η αστυνομία, εφαρμόζοντας τις σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ και επιβάλλοντας τα αντίστοιχα πρόστιμα, με κατ' οίκον επισκέψεις.

ΑΡΤΑ:Τα πρώτα 45 ονόματα των υποψηφίων της παράταξης "Δημοτική Αλλαγή" με υποψήφια δήμαρχο την Λίτσα Κιτσαντά

Ανακοινώνουμε τα 45 ονόματα των πρώτων συμπολιτών μας που θα πλαισώσουν το νικηφόρο ψηφοδέλτιο με το οποίο θα συμμετέχουμε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
1. Σκορδής Κωνσταντίνος (γιατρός – δημοτικός σύμβουλος)
2. Ξυλογιάννης Άγγελος (αγρότης – επιχειρηματίας)
3. Καραμπίκα Βάσια (εκπαιδευτικός)
4. Σιαπάτη Βίκυ (δικαστική υπάλληλος)
5. Μπασδέκης Δημήτρης (κοινωνιολόγος – επιθεωρητής εργασιακών σχέσεων)
6. Κεφάλας Γρηγόρης (επιχειρηματίας)
7. Γκριμπαβιώτης Ιωάννης (δικηγόρος – αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας)
8. Πρέντζας Γιάννης (έμπορος)
9. Σμύρης Αλέξανδρος (Πολιτικός Μηχανικός)
10. Δέτσικα Μαρία (Πιπίτσα) – (καθηγήτρια Φιλόλογος)
11. Πολύζου

Προκήρυξη 7 θέσεων ειδικευμένων ιατρών για εξειδίκευση σε ΜΕΘ και ΜΕΝ των νοσοκομείων της Ηπείρου

Ανακοίνωση για την προκήρυξη για την πλήρωση των παρακάτω θέσεων ειδικευμένων ιατρών, για εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία που παρέχεται από τις Μ.Ε.Θ. και Μ.Ε.Ν. των Νοσοκομείων της Ηπείρου, ως εξής:
Για τα Νοσοκομεία της Ηπείρου
 Μ.Ε.Θ. 
1) Γ.Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» δύο (2) θέσεις στην Μ.Ε.Θ.
2) Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων τρεις (3) θέσεις στην Μ.Ε.Θ.
Μ.Ε.Ν.
1) Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων δύο (2) θέσεις στην Μ.Ε.Ν. Νεογνών 
Για τις ανωτέρω θέσεις μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, ειδικευμένοι ιατροί των εξής ειδικοτήτων: α- Παιδιατρικής ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας, για τις Μ.Ε.Θ. όλων των Νοσοκομείων πλην των Παιδιατρικών Νοσοκομείων β- Παιδιατρικής ή Παιδοχειρουργικής, για τις Μ.Ε.Θ. των Παιδιατρικών Νοσοκομείων. Επίσης, με 

Έξι (6) προσλήψεις για την ανάδειξη του Αρχοντικού Μίσιου στα Γιάννενα

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έξι (6) ατόμων για χρονικό διάστημα εννέα (9) μηνών με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης έως το τέλος του έργου, εφόσον αυτό συνεχισθεί, για την υλοποίηση του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ 2007-2013 έργου, «Διαμόρφωση και ανάδειξη του ισογείου χώρου του Αρχοντικού Μίσιου και δημιουργία εκθεσιακού χώρου» και συγκεκριμένα του υποέργου 1: «Διαμόρφωση και ανάδειξη του ισογείου χώρου του Αρχοντικού Μίσιου και δημιουργία εκθεσιακού χώρου», απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έρνων Ηπείρου που εδρεύει στα Ιωάννινα (ΑΔΑ: ΒΙΡΝΓ-9ΞΓ), που υπάγεται στον Άξονα Προτεραιότητας 3 Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, του Ε.Π «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ 2007-2013 συγκεκριμένα τους εξής: Αριθμός θέσης: 100, Υπηρεσία: Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Τόπος Απασχόλησης: Αρχοντικό Μίσιου, Ειδικότητα: ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, διάρκεια σύμβασης: εννέα (9) μήνες με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης έως τη λήξη του έργου, εφόσον αυτό συνεχισθεί, Θέσεις:: Μία (1). Αριθμός θέσης: 101, Υπηρεσία: Νεωτέρων Μνημείων και 

ΠΡΟΣΟΧΗ-Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ,που αφορά 10.000 ανέργoυς από 30 έως 66 ετών

Από την περασμένη  Δευτέρα, 17 Μαρτίου, ξεκίνησε η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ύψους 54 εκατ. ευρώ που... αφορά στην επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη -με πλήρη μισθό και ασφάλιση- 10.000 ανέργων από 30 έως 66 ετών. Οι επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να εκδώσουν κλειδάριθμο στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ για να καταχωρήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ θα παρέχει την επιδότηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων, ενώ θα έχει διάρκεια ένα χρόνο με την επιδότηση να ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα.

Σε ποιους απευθύνεται
Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο στα ΚΠΑ του Οργανισμού για τα προσόντα τους και τις δεξιότητες τους, και να μην έχουν απασχοληθεί το τελευταίο έτος στην ίδια επιχείρηση, με επιδότηση, που μπορεί να τους επαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής.Η επιχείρηση θα επιδοτείται με

Όλες οι νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ιωαννίνων

Το EpirusGate, σας παρουσιάζει σήμερα όλες τις νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας που είναι καταχωρημένες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στο νομό Ιωαννίνων. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και σημειώνοντας τους κωδικούς των θέσεων (ο 12ψήφιος αριθμός ακριβώς πριν την ειδικότητα) που σας ενδιαφέρουν να πάτε σήμερα κιόλας στον ΟΑΕΔ της Ιωαννίνων, ώστε να προχωρήσετε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Αναλυτικά όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, είναι οι εξής:

6 θέσεις εργασίας για 12 μήνες στην Πρέβεζα

Το Υπουργείο πολιτισμού ανακοινώνει την πρόσληψη έξι (6) Εργατοτεχνιτών ΔΕ(με εξειδίκευση στις αναστηλωτικές εργασίες) και ελλείψει αυτών Ειδικευμένων Εργατών ΥΕ (με εξειδίκευση στις αναστηλωτικές - οικοδομικές εργασίες) με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για τις ανάγκες του Έργου:«Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Α' Φάση)»
1 Εργατοτεχνίτες ΔΕ (με εξειδίκευση στις αναστηλωτικές εργασίες) και ελλείψει αυτών: Ειδικευμένων Εργατών ΥΕ Έξι (6) 12 ΜΗΝΕΣ με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης μέχρι το τέλος του έργου Αρχαιολογικός Χώρος Νικόπολης, Ν. Πρέβεζας (με εξειδίκευση στις αναστηλωτικές -οικοδομικές εργασίες) 
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής 
Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλλουν με τα απαραίτητα συνημμένα δικαιολογητικά, νομίμως επικυρωμένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε με

Όλες οι νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Άρτας

Το EpirusGate, σας παρουσιάζει σήμερα όλες τις νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας που είναι καταχωρημένες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στο νομό Άρτας. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και σημειώνοντας τους κωδικούς των θέσεων (ο 12ψήφιος αριθμός ακριβώς πριν την ειδικότητα) που σας ενδιαφέρουν να πάτε σήμερα κιόλας στον ΟΑΕΔ της Άρτας, ώστε να προχωρήσετε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Αναλυτικά όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Άρτας, είναι οι εξής:

Όλες οι νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Πρέβεζας

Το EpirusGate, σας παρουσιάζει σήμερα όλες τις νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας που είναι καταχωρημένες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στο νομό Πρέβεζας. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και σημειώνοντας τους κωδικούς των θέσεων (ο 12ψήφιος αριθμός ακριβώς πριν την ειδικότητα) που σας ενδιαφέρουν να πάτε σήμερα κιόλας στον ΟΑΕΔ της Πρέβεζας, ώστε να προχωρήσετε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Αναλυτικά όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Πρέβεζας, είναι οι εξής:

Όλες οι νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας

Το EpirusGate, σας παρουσιάζει σήμερα όλες τις νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας που είναι καταχωρημένες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στο νομό Θεσπρωτίας. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και σημειώνοντας τους κωδικούς των θέσεων (ο 12ψήφιος αριθμός ακριβώς πριν την ειδικότητα) που σας ενδιαφέρουν να πάτε σήμερα κιόλας στον ΟΑΕΔ της Ηγουμενίτσας, ώστε να προχωρήσετε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Αναλυτικά όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας, είναι οι εξής:

Η Nextcom ζητά στα Γιάννενα, στέλεχος Οικονομικης Διεύθυνσης και Λογιστή

Η Εταιρεία Nextcom με 20χρονη παρουσία στον κλάδο της διαφήμισης, ζητά για το γραφείο της στα Γιάννενα, στέλεχος Οικονομικής Διεύθυνσης, με καθήκοντα Στελέχους Οικονομικού Αναλυτή και Λογιστή. Για την πρώτη θέση (στέλεχος Οικονομικής Διεύθυνσης), ο υποψήφιος θα έχει ως αρμοδιότητητες: την παρακολούθηση και εφαρμογή της πιστωτικής πολιτικής της εταιρίας, σε ημερήσια βάση, τη δημιουργία και συντήρηση του οικονομικού reporting (ισολογισμός, κατάσταση αποτελεσμάτων, ταμειακές ροές, κλπ) σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρίας καθώς και προετοιμασία οικονομικών καταστάσεων, τη συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και άλλων αποφάσεων, καθώς και την προετοιμασία αναφορών σε σχέση με την πορεία των ανεξόφλητων / εισπράξεων. Ως απαιτούμενα προσόντα ορίζονται: το πτυχίο ΑΕΙ Οικονομικής κατεύθυνσης με επιθυμητή μεταπτυχιακή εκπαίδευση, η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, η άριστη γνώση των εφαρμογών του Ms Office (κυρίως excel), η απαραίτητη προϋπηρεσία τουλάχιστον 5 ετών σε Α.Ε, η εμπειρία σε συναλλαγές με δημόσιους οργανισμούς, η επίτευξη των στόχων μέσα σε προγραμματισμένους χρόνους και προθεσμίες, οι οργανωτικές κριτικές και αναλυτικές ικανότητες, μεθοδικότητα και συνέπεια, καθώς και οι

Η Boussis Security Services ζητά να προσλάβει άμεσα πωλητή

Η Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας Boussis Security Services ζητά να προσλάβει άμεσα πωλητή.Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των τριάντα, κάτοχοι διπλώματος οδήγησης, γνώστες της Αγγλικής γλώσσας και με προηγούμενη εμπειρία στις πωλήσεις door to door (όχι παραγγελιοδόχοι). Γνώση ηλεκτρονικών ή συναφής τίτλος σπουδών θα θεωρηθεί ιδιαίτερο προσόν.Παρέχεται μισθός, ασφάλιση, ποσοστά και μπόνους. Επίσης όχημα της εταιρείας και κινητό.Αποστολή βιογραφικών στο info@bousis.gr . Πληροφορίες στο τηλ. 6936166679.

Ζητείται,Τυροκόμος για κάλυψη θέσης νέου τυροκομείου

Ζητείται:Τυροκόμος για κάλυψη θέσης νέου τυροκομείου.Απαραίτητη ανάλογη εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία σε αντίστοιχη θέση.Γνώσεις παραγωγής τυριού φέτας και γιαουρτιού.Αποστολή Βιογραφικών σημειωμάτων στο email: info@nextcom.gr αναγράφοντας τον κωδικό θέσης: ΤΥ1
Θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια κατά την αξιολόγηση των Βιογραφικών Σημειωμάτων.

H "Next Com" ζητά Account Executive, Graphic Designer και Web Developer σε Γιάννενα και Αθήνα

Η Εταιρεία Next Com με 20χρονη παρουσία στον κλάδο της διαφήμισης ζητά για τα Γραφεία της στα Γιάννενα και την Αθήνα: Account Executive, Graphic Designer και Web Developer. Για τη θέση του Account Executive, ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει: Προϋπηρεσία σε διαφημιστική εταιρεία, Διαχείριση διαφημιστικών λογαριασμών, Ομαδικότητα, Εμπειρία στην οργάνωση και την παράδοση έργων και Άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας. Για τη θέση του Graphic Designer, ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει: πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ισότιμης σχολής, Άριστη γνώση: ADOBE SUITE CS6 (PHOTOSHOP, INDESIGN, ILLUSTRATOR), Επιθυμητή η προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών και portfolio και Ομαδικότητα, εμπειρία στην οργάνωση και την παράδοση έργων. Τέλος για τη θέση του Web Developer, ο υποψήφιος θα πρέπει αν διαθέτει: