Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Σύλληψη 33χρονου στα Γιάννενα για ηρωίνη

Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 33χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους (28,5) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΑΡΤΑ:Τα πρώτα συμβεβλημένα φαρμακεία με το ταμείο των Στρατιωτικών

Η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. ενημερώνει τα μέλη της ότι στην πόλη της Άρτας υπάρχουν τα παρακάτω συμβεβλημένα φαρμακεία με το ταμείο των Στρατιωτικών :
α. ΒΟΥΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ανεμομύλων 123, Αρτα τηλ. 26810 72235
β. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΗΛΕΚΤΡΑ Ράχη Άρτας τηλ. 26810 35353
Η ΕΣΠΕΗΠ σύντομα θα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει και τρίτο φαρμακείο. Ευχαριστούμε τους παραπάνω φαρμακοποιούς, τον φαρμακευτικό σύλλογο Άρτας και τον πρόεδρό του κ. Τσιανάκα Γεώργιο για την άμεση απάντηση στο άιτημά μας με το οποίο λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα των οικογενειών μας.

Υπόμνημα της Πανηπειρωτικής στον Υφυπουργό Μεταφορών για τα λεωφορεία στη Βόρειο Ήπειρο

Στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών τάσσεται η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας Ελλάδος για το θέμα των λεοφορειακών γραμμων Ελλάδας - Βορείου Ηπείρου μέσω υπομνήματός της προς τον Υφυπουργό Υποδομών, Δικτύων και Μεταφορών.Στο υπόμνημά της Πανηπειρωτικής, το οποίο συνυπογράφει και η Ομοσπονδία Βορειοηπειρωτών Ανω Δερόπολης "Οι Σελλοί" μεταξύ άλλων τονίζεται η αναγκαιότητα ένταξης των πόλεων Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Χιμάρας, στις απευθείας διεθνείς λεωφορειακές γραμμές Ελλάδας-Αλβανίας.Αναλυτικά η επιστολή εχει ως εξής:

Τα πρώτα είκοσι ονόματα υποψηφίων της παράταξης «Γιάννενα Τώρα»

Τα πρώτα είκοσι ονόματα υποψηφίων του συνδυασμού για τις δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε η παράταξη «Γιάννενα Τώρα». Η πρώτη αυτή ομάδα περιλαμβάνει γνωστούς εκπροσπωπους του επαγγελματικού, επιστημονικού,καλλιτεχνικού και αγροτικού χώρου του Δήμου Ιωαννιτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της παράταξης για ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός καλύτερου Δήμου.Με αφορμή την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίουΆρης Μπαρτζώκας δήλωσε ότι «είναι εξαιρετική η τιμή που κάνουν στην παράταξη «Γιάννενα Τώρα» οι συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιό της, καθώς αποδεικνύουν ότι την επομένη των εκλογών η νέα Δημοτική Αρχή θα περιλαμβάνει ενεργούς πολίτες που θέλουν να αφιερώσουν τμήμα του χρόνου τους και της ενέργειάς τους ώστε να συμβάλλουν στην βελτίωση της ζωής των συνδημοτών τους. Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» υπόσχεται ότι ο νέος Δήμος Ιωαννιτών θα είναι ένας Δήμος αξιοκρατίας και διαφάνειας,προσανατολισμένος στον δημότη και τις ανάγκες του. Θα είναι όμως ταυτόχρονα κι ένας Δήμος που θα προτάξει και το μακροχρόνιο αναπτυξιακό όραμά του και θα θεμελιώσει πρακτικά και με έργα την υλοποίησή του. Στα πλαίσια αυτά θεωρώ πολύ σημαντική και τιμητική την ενεργή συμμετοχή των δημοτών μας, είτε ως υποψηφίων, είτε ως συμμετεχόντων, σε αυτή την προσπάθεια της παράταξής μας».Οι 20 πρώτοι υποψήφιοι της Δημοτικής Παράταξης «Γιάννενα Τώρα» είναι:

Σε εξέλιξη το επενδυτικό πλάνο της Ήπειρος ΑΕΒΕ

Σημείο αιχμής των επενδύσεων η εγκατάσταση μιας νέας γραμμής παραγωγής για τα παραδοσιακά, σκληρά τυριά

Σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελληνική οικονομία, η Ήπειρος ΑΕΒΕ παραμένει επικεντρωμένη στην αναπτυξιακή της λογική, συνεχίζοντας την υλοποίηση ενός επενδυτικού πλάνου, με κεφάλαια τα οποία την τελευταία πενταετία ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ.Ειδικά για το 2014, το επενδυτικό πρόγραμμα θα αγγίξει τα 4,2 εκατ. ευρώ, με σημείο αιχμής την εγκατάσταση μιας νέας γραμμής παραγωγής για τα παραδοσιακά, σκληρά τυριά (κεφαλογραβιέρα και κεφαλοτύρι), στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας, στην Άρτα.Με τη νέα εγκατάσταση ολοκληρώνεται ένα εξαετές πρόγραμμα ανανέωσης όλων των γραμμών παραγωγής της Ήπειρος ΑΕΒΕ, με έμφαση σε συγκεκριμένους στόχους και κριτήρια:

Προκήρυξη 7 θέσεων ειδικευμένων ιατρών για εξειδίκευση σε ΜΕΘ και ΜΕΝ των νοσοκομείων της Ηπείρου

Ανακοίνωση για την προκήρυξη για την πλήρωση των παρακάτω θέσεων ειδικευμένων ιατρών, για εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία που παρέχεται από τις Μ.Ε.Θ. και Μ.Ε.Ν. των Νοσοκομείων της Ηπείρου, ως εξής:
Για τα Νοσοκομεία της Ηπείρου
 Μ.Ε.Θ. 
1) Γ.Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» δύο (2) θέσεις στην Μ.Ε.Θ.
2) Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων τρεις (3) θέσεις στην Μ.Ε.Θ.
Μ.Ε.Ν.
1) Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων δύο (2) θέσεις στην Μ.Ε.Ν. Νεογνών 
Για τις ανωτέρω θέσεις μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, ειδικευμένοι ιατροί των εξής ειδικοτήτων: α- Παιδιατρικής ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας, για τις Μ.Ε.Θ. όλων των Νοσοκομείων πλην των Παιδιατρικών Νοσοκομείων β- Παιδιατρικής ή Παιδοχειρουργικής, για τις Μ.Ε.Θ. των Παιδιατρικών Νοσοκομείων. Επίσης, με 

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μίνι καραμπόλα στα φανάρια του ΟΤΕ

Τροχαίο ατύχημα συνέβη πριν από λίγη ώρα στα Φανάρια που βρίσκονται στο ύψος του ΟΤΕ Πρέβεζας. Στο τροχαίο ενεπλάκησαν 3 Ι.Χ οχήματα ενώ η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα το τρίτο στην σειρά όχημα να υποστεί ελαφριές υλικές ζημιές ευτυχώς λόγω της χαμηλής ταχύτητας εντός της πόλης. Κανείς από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε, ενώ καταγραφή την καταγραφή του συμβάντος έχει αναλάβει η Τροχαία Πρέβεζας.

Ανακοίνωση Λάζαρου Νάτση για τη διαχρονική αδιαφορία και εκμετάλλευση των ΑΜΕΑ από τον Δήμο Ιωαννιτών

Αναφαίρετο ανθρώπινο και κοινωνικό δικαίωμα, είναι το δικαίωμα της πρόσβασης στην αγορά εργασίας για όλους.Ακόμη περισσότερο για τα ΑΜΕΑ καθώς είναι μια ομάδα με μειωμένη ή περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους.Αυτή η ομάδα συμπολιτών μας, συγγενών μας ή και φίλων μας, αυτή τη φορά αντιμετωπίζεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας με ψηφοθηρική κυνικότητα καθώς με απόλυτα διάτρητο σύστημα δήθεν αξιολόγησης,15 εργαζόμενοι ΑΜΕΑ ανανεώνουν μόλις 2 μήνες πριν από την λήξη των συμβάσεών τους αλλά και αντίστοιχα 2 μόλις μήνες πριν από τις εκλογές !! τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι 11 επιστρέφουν με ..συνοπτικές διαδικασίες στα σπίτια τους.Αν λοιπόν δεν είναι έτσι, ρωτούμε το Δ.Σ του Πνευματικού μας Κέντρου να εξηγήσει στην Γιαννιώτικη κοινωνία πουσυνθλίβεται από την οικονομική κρίση και γονατίζει από την ανεργία:

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων συμβούλων της παράταξης του Νίκου Γκόντα

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία και ο επικεφαλής της Νίκος Γκόντας, με μεγάλη χαρά καλωσορίζουν τους εξής υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους στις επερχόμενες εκλογές:
Μπαλτά Σταυρούλα Ιατρός – Ογκολόγος
Γκατζόγια Δήμητρα Εκπαιδευτικός
Διαμάντης Άγγελος Επιχειρηματίας
Χριστοφορίδης Βασίλης Δικηγόρος
Τσουμάνη Άννα Πολ. Μηχανικός
Παππά Σταματία (Ματίνα) Αθλήτρια Άρσης Βαρών
Τσαμπαλάς Οδυσσέας Εκπαιδευτικός
Γήτας Μίλτος Δημοσιογράφος
Σταύρου Έλενα Δικηγόρος
Κρικώνη Φένια Πολ. Επιστήμων
Μπόζιος Κώστας Εκπαιδευτικός
Γούλα Σεβαστή Ελ. Επαγγελματίας

Με τον Γιάννη Θάνη στις εκλογές, η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Πρέβεζας

Τον γυμναστή- χοροδιδάσκαλο Γιάννη Θάνηεπέλεξε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της, μέσα από συλλογικές διαδικασίες η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Πρέβεζας, για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Ο Γιάννης Θάνης γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1966 και έχει καταγωγή από το Συρράκο. Είναι μέλος της Αντ.Αρ.Συ.Α και υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με την Μαχόμενη Αριστερά και το Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΜΕ.Ρ.Α). Επίσης ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2006 με το ψηφοδέλτιο της «Ανυπόταχτης Πρέβεζας» και το 2010 ήταν και πάλι με το ψηφοδέλτιο της «Αριστερής Παρέμβασης πολιτών Πρέβεζας».

Ερώτηση Χ.Μαντά για το παρόν και το μέλλον των φοιτητικών κατοικιών Λόφου Περιβλέπτου Ιωαννίνων

Κατατέθηκε από τον βουλευτή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά,ερώτηση που απευθύνεται στους Υπουργούς Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά στις Φοιτητικές κατοικίες του λόφου Περιβλέπτου Ιωαννίνων,που είναι περισσότερο γνωστές σαν Εστίες Δόμπολη. Οι κατοικίες αυτές που λειτουργούν 40 ακριβώς χρόνια, φιλοξενούν 470 παιδιά που σπουδάζουν στο ΤΕΙ Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο, έχουν πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού το οποίο παρ ότι ανέρχεται στα 7 άτομα, καταβάλλει τεράστιες και υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στο πολυποίκιλο έργο του.Δυστυχώς μετά από νομοθετικές παρεμβάσεις ,από τις 5-11-2011 το προσωπικό μεταφερόμενο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν συνοδεύτηκε από την υποσχεθείσα οικονομική επιχορήγηση, ενώ το κτήριο μεταβιβάστηκε στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης.Επειδή η σαραντάχρονη ηλικία του κτηρίου και οι προδιαγραφές κατοικίας δεν αρμόζουν πλέον σε χώρο φιλοξενίας φοιτητών και 

Ανακοίνωση της ΕΙΝΗ για τις εφημερίες στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Η υποστελέχωση των νοσοκομείων οδηγεί τα τμήματα και τις κλινικές σε μαρασμό και την παροχή περίθαλψης προβληματική και εν δυνάμει επικίνδυνη για τους ασθενείς και το προσωπικό.Μετά το Νοσοκομείο της Πρέβεζας που ξέμεινε από αναισθησιολόγο, το Πνευμονολογικό 
τμήμα της Άρτας και το Αγγειοχειρουργικό του ΠΓΝΙ να λειτουργούν οριακά, σειρά έχει και το ακτινολογικό του Νοσοκομείου Φιλιατών. Εξοπλισμένο με αξονικό τομογράφο, υπερήχους και μαστογράφο και με δύο γιατρούς που η διοίκηση με την ανοχή των Επιστημονικών οργάνων δίνει εντολή να «εφημερεύουν» 11 και 16 ημέρες το μήνα.Αυτό είναι ένα μέρος από την εικόνα των νοσοκομείων της περιφέρειάς μας, που την έχει αναβαθμίσει η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ο « Μνημονιακότερος των μνημονιακών Υπουργός της που εφαρμόζει την πολιτική της τρόικα (ΕΕ- ΔΝΤ- ΕΚΤ)Φτάνουν πια αυτές οι μεταρρυθμίσεις που μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις με τουςγιατρούς δούλους και τους ασθενείς πελάτες.Να στελεχωθούν άμεσα τα νοσοκομεία με το απαραίτητο προσωπικό

ΑΡΤΑ:Υποδοχή ακριβούς αντιγράφου της Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αποστόλων

Υποδοχή ακριβούς αντιγράφου της Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αποστόλων Άρτας και στην ενορία των Αγίων Αποστόλων, που ένα μεγάλο κομμάτι της αποτελούν Τραντέλληνες του Πόντου 3ης γενεάς! Το όνειρο των παππούδων και των γιαγιάδων μας λαμβάνει σάρκα και οστά! Έτσι, στις 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, θα υποδεχτούμε ακριβές αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας μας, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού μας.Στην υποδοχή θα παραβρεθούν και θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι του Ιδρύματος “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ”, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, η Πρόεδρος Νεολαίας Ενώσεως Ποντιακού Ελληνισμού της Συμφερούπολής Κριμαίας, καθώς επίσης και Ποντιακά Σωματεία της ευρύτερης περιοχής Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ: 
Υποδοχή Αγίας και Θαυματουργής Εικόνας στις 20:00 μ.μ.
Εκφώνηση Χαιρετισμών από τους εκπροσώπους.
Πανηγυρικός Εσπερινός στις 20:30 μ.μ.
Όρθρος στις 22:30 μ.μ. & Θεία Λειτουργία περίπου έως 1:00 μ.μ.

«Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: Ευκαιρίες, Προκλήσεις και Δυνατότητες»

Ημερίδα την ερχόμενη Παρασκευή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας, τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: Ευκαιρίες, Προκλήσεις και Δυνατότητες». Την Ημερίδα στηρίζει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.Η εκδήλωση έχει στόχο την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ήπειρο και την ενεργοποίηση του τοπικού γυναικείου πληθυσμού. Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν ομιλήτριες από την επιχειρηματική και την ακαδημαϊκή κοινότητα.Η κα Προφύρη, Υπεύθυνη του Γραφείου Ισότητας του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ θα αναδείξει το ρόλο και τη

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Συνεδριάζει στην Παραμυθιά η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, και ώρα 10.30΄για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1. Καθορισμός όρων διαγωνισμού του έργου: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Δ.Ε ΑΧΕΡΟΝΤΑ».
2. Καθορισμός όρων διαγωνισμού της προμήθειας: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».
3. Απευθείας ανάθεση του έργου: «ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ Δ.Ε ΠΑΡΑΜΥΘΙΆΣ».
4. Απευθείας ανάθεση του έργου: «ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ Τ.Κ. ΠΛΑΚΩΤΗΣ».
5. Απευθείας ανάθεση του

Απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων για το φράγμα Πουρναρίου

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 17 Μαρτίου, το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, που είχε ως θέμα, συζήτηση επί του σχεδίου νόμου «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας» και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης των φραγμάτων Πουρνάρι Ι & Πουρνάρι ΙΙ και ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας κοινωνία. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την ολοκλήρωση της συζήτησης του θέματος αποφάσισε κατά πλειοψηφία, τα εξής: 

Από το ΕΣΥ κατευθείαν στο ψηφοδέλτιο του Παντελή Κολόκα η Γιαννιώτισσα γιατρός Ζωή Χήτου

Για μια γιατρό,όπως είναι η Γιαννιώτισσα αναισθησιολόγος με καταγωγή από τον πρώην δήμο Παμβώτιδας, Ζωή Χήτου, που υπηρετεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, η ενασχόληση με τα κοινά στο δήμο, κάθε άλλο παρά εύκολη απόφαση ήταν. Όμως η συμμετοχή της στις προσεχείς εκλογές, μέσα από το ψηφοδέλτιο του Παντελή Κολόκα, φανερώνει την πρόθεσή της αλλά κυρίως την απόφασή της για προσφορά στις κοινωνικές δομές του δήμου, όπου μπορεί να έχουν γίνει πολλά, όμως θα πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα. Έχει πολλές φρέσκες ιδέες και προτάσεις και πραγματικά αποτελεί ακόμη μια νέα και πολλά υποσχόμενα υποψηφιότητα. Κάθε μέρα και από μια νέα υποψηφιότητα για τον Π. Κολόκα. Για να δούμε που θα σταματήσει η φούρια του!

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Mέτρα για τις ιχθυοκαλλιέργειες από το ΥΠΑΝ

Μάχη με το χρόνο προκειμένου να βρεθεί λύση στα πιεστικά προβλήματα βιωσιμότητας του κλάδου ιχθυοκαλλιεργειών διαμηνύουν πως θα δώσουν τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, εκτιμώντας ότι μέχρι τον Απρίλιο θα υπάρχουν κάποια αποτελέσματα.Αυτό προέκυψε από όσα αναφέρθηκαν στη δίωρη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από το ΤΧΣ, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και των εταιρειών του κλάδου (Νηρέας, Σελόντα και Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες αλλά και Ανδρομέδα).Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Μηταράκης, σχολίασε ότι οι τράπεζες πρέπει να προστατεύσουν ως κόρη οφθαλμού τον κλάδο και οι εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας πρέπει να συνεργαστούν και με ιδίους πόρους για να βοηθήσουν την επίτευξη οριστικής λύσης.Ο ίδιος ανέφερε ότι ο κλάδος είναι βιώσιμος και προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία, αλλά σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται πως είναι απαραίτητο να ληφθούν οι δράσεις αυτές που θα επιτρέψουν την βιωσιμότητα της κεφαλαιακής επάρκειας των εταιρειών. Για τον σκοπό αυτόν, άμεσα θα επιδιώξει προσωπική επαφή με όλες τις 

Ενα γυναικείο μυστήριο και η λύση του

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΤΙΑ ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Της ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΛΑΝΤΑΡΙΔΟΥ*

Σε μεγαλύτερες ηλικίες, αν δεν έχει αντιμετωπιστεί σωστά, αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του ενδομητρίου. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει γνωστό ότι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών αυξάνει τον κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακά νοσήματα, κατάθλιψη και άπνοια ύπνου. Τέλος, γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχουν αυξημένο κίνδυνο για επιπλοκές, όπως π.χ. σακχαρώδη διαβήτη της κύησης, προεκλαμψία, πρόωρο τοκετό και αυξημένο κίνδυνο για εισαγωγή του νεογνού στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης.Μελέτη που κάναμε στο Μιχαηλίδειο Καρδιολογικό Κέντρο, τη Γυναικολογική Κλινική και την Ενδοκρινολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, έδειξε ότι σε νέες κοπέλες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και μέση ηλικία τα 23 χρόνια υπάρχει σοβαρή δυσλειτουργία του ενδοθηλίου των αγγείων (Kravariti, Naka, Kalantaridou, et al. J Clin Endocrinol Metab 2005;90:5088). Η δυσλειτουργία του ενδοθηλίου των 

Στους 100 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης!!!

Για τουλάχιστον ακόμη τρεις εβδομάδες θα εξακολουθήσει να «χτυπά» στην Ελλάδα η γρίπη που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 100 ανθρώπους.Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα θύματα δεν είχαν εμβολιαστεί παρ' όλο που έπασχαν από χρόνια νοσήματα.Ακόμη 46 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.Από την αρχή της περιόδου, 272 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.Σημειώνεται ότι όσοι πάσχουν από αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα είναι οι πιο ευάλωτοι ασθενείς απέναντι στην εποχική γρίπη, με τους ειδικούς να τους εφιστούν την προσοχή.

ΠΡΕΒΕΖΑ-Επαναλειτουργία του πολυατρείου, στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ

Υπολειτουργώντας …"ανοίγουν" αύριο Πέμπτη και πάλι τις πόρτες τους στους πολίτες, ασφαλισμένους και μη, τα Πολυιατρεία και όλες οι μονάδες υγείας που διέθετε ο ΕΟΠΥΥ, έπειτα από το προσωρινό σφράγισμά τους. Ωστόσο δε θα είναι …ρόδινα τα πράγματα καθώς με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία απουσιάζουν βασικές ειδικότητες γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε σχέση με το παρελθόν. Στην Πρέβεζα η επαναλειτουργία του πολυατρείου, στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ (στην οδό Σελευκείας) με τη νέα του μορφή θα ξεκινήσει χωρίς βασικές ειδικότητες όπως παθολόγος, παιδίατρος, γυναικολόγος αφού από τους 12 γιατρούς που υπηρετούσαν μόνο οι έξι έχουν υποβάλει αίτηση και συγκεκριμένα ένας οφθαλμίατρος ένας ορθοπεδικός, ένας καρδιολόγος και 2 οδοντίατροι. Οι υπόλοιποι 6 θα μπορούν πλέον να απασχολούνται μόνο στα ιδιωτικά τους ιατρεία, ενώ οι εναπομείναντες γιατροί είναι πολλοί λίγοι για να στελεχώσουν επαρκώς το νέο φορέα της υγείας στην

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ: Έναρξη της ολοήμερης λειτουργίας του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου

Από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας ανακοινώνεται η έναρξη της ολοήμερης λειτουργίας του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου. Στην ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου ήδη συμμετέχουν το γαστρεντερολογικό ιατρείο και το παθολογοανατομικό εργαστήριο. Οι εξετάσεις που θα πραγματοποιούνται κατά την ολοήμερη λειτουργία του εργαστηρίου θα είναι: αξονική τομογραφία, μέτρηση οστικής πυκνότητας (ΟΜΣΣ & ισχίου), υπέρηχος – triplex και στο αμέσως προσεχές διάστημα ψηφιακή μαστογραφία.Οι ασθενείς θα πρέπει να φέρουν την ημέρα της εξέτασης ηλεκτρονικό παραπεμπτικό από τον θεράποντα ιατρό τους.
Τα ιατρεία θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 16:00 – 22:00.
Τα ραντεβού για τις εξετάσεις θα κλείνονται τηλεφωνικώς καθημερινά, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών στα τηλέφωνα 2681361202 και 2681361534 από 8:00 έως 15:00.

ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΦΝΗΣ:Ο Γιαννιώτης γενικός εισαγγελέας του Στρατού

Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ-ΕΡΩΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΦΕΔΡΟΥΣ

Ο Κώστας Δάφνης γέννημα θρέμμα από το Μολυβδοσκέπαστο της Κόνιτσας, παιδί πολύτενκης οικογένειας, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην κορυφή της Στρατιωτικής δικαιοσύνης και έχει το βαθμό που φέρει ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ και της ΕΛ.ΑΣ. Ο Αντιστράτηγος είναι Γενικός Εισαγγελέας και έχει στη δικαιοδοσία του όλα τα Στρατοδικεία, Αεροδικεία και Ναυτοδικεία της χώρας. Τον Κώστα Δάφνη συνάντησε στο γραφείο του στο Ρουφ ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος . Και οι δυο γνωρίζονται από την εποχή των Αλβανικών πυραμίδων που σηματοδότησαν το 1997 την ένοπλη εξέγερση και την πτώση Μπερίσα. Επί έναν χρόνο ο κ. Δάφνης ήταν ο μοναδικός Στρατιωτικός Εισαγγελέας που εκπροσωπούσε τη χώρα μας στα Τίρανα και είχε ενταχθεί στην πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη που είχε την κωδική ονομασία «Αlba» δηλαδή «Ειρήνη». Ο Αντιστράτηγος πριν λίγες ημέρες επέστεψε στην Αθήνα απ’ ένα … εύκολο ταξίδι αφού ήταν επίσημος προσκεκλημμένος για να δώσει τα φώτα του στην κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι που τα τελευταία 2,5 χρόνια προσπαθεί να συγκροτήσει τη δική της αυτόνομη στρατιωτική δικαιοσύνη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Κώστας είναι αδελφός του Τάσου Δάφνη δικηγόρου των Αθηνών που στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στα Γιάννενα. Ο Κώστας Δάφνης ήταν ο Εισαγγελέας της έδρας για το φόνο της Άννας Νικολάου που σκότωσε σε

ΑΡΤΑ:Αναφορά Χρ.Γκόκα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αρχαιολογικό Μουσείο

Αναφορά κατέθεσε στον Υπουργό Πολιτισμού, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Άρτας Χρήστος Γκόκας, με αφορμή σχετική επιστολή της ΛΓ’ ΕΚΠΑ Πρέβεζας - Άρτας, στην οποία επισημαίνει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας σε προσωπικό φύλαξης, καθιστώντας αδύνατη τη σωστή και αποτελεσματική φύλαξή του.Με την αναφορά του ο βουλευτής ζητά από τον Υπουργό να εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το αίτημα της ΛΓ’ ΕΚΠΑ Πρέβεζας - Άρτας για την εξεύρεση του απαραίτητου προσωπικού φύλαξης και να μεριμνήσει καταλλήλως προκειμένου να δοθεί το ταχύτερο δυνατό μια μόνιμη και ουσιαστική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.Επίσης, υπήρξε παρέμβαση του Βουλευτή προς τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου για το θέμα που προκύπτει από την απόφαση για τους 18 εργαζόμενους, και ζήτησε να υπάρξει η κατάλληλη αντιμετώπισή του, ώστε το Αρχαιολογικό Μουσείο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

ΠΡΕΒΕΖΑ-Ικανοποίηση στη δημοτική αρχή για την θετική εξέλιξη στον αγώνα των σχολικών φυλάκων

Την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη στον αγώνα των σχολικών φυλάκων, αλλά και την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών της Πρέβεζας, εξέφρασε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου, κ. Γιώργος Φραγκούλης. Με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους είπε και πρόσθεσε ότι ο δήμος ήταν εξ αρχής υπέρ της επιστροφής τους στα σχολεία. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας μάλιστα παρευρέθηκε στην ακροαματική διαδικασία όταν εκδικάσθηκε η υπόθεση και κατέθεσε υπέρ των σχολικών φυλάκων, τονίζοντας την αναγκαιότητα παραμονής τους στο δήμο. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών στην ελληνική αστυνομία και σε άλλες υπηρεσίες και σημείωσε ότι θα προσφέρουν σημαντικό έργο σε όποια θέση και αν βρεθούν, όπως ακριβώς και όταν υπηρετούσαν στην δημοτική αστυνομία, όπου η προσφορά τους ήταν μεγάλη και αναντικατάστατη, υπογράμμισε ο κ. Φραγκούλης.

Πιθανές αλλαγές στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ήπειρο

Ασθενής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Του απαγόρευσαν οι γιατροί το ταξίδι με αεροπλάνο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει πυρετό, ωστόσο, προσπαθεί να πραγματοποιεί όλες τις επισκέψεις που έχει στην ατζέντα του.Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του,ο πυρετός χθες  δεν έπεφτε και η διάγνωση από τη χθεσινή του επίσκεψη στο γιατρό μιλά για ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού που μπορεί να εξελιχθεί σε βαριά ιγμορίτιδα. Έτσι, απαγορεύεται να μπει σε αεροπλάνο και για τον λόγο αυτό,δεν θα ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες, όπως είχε προγραμματιστεί και θα έρθει πλέον και στα Γιάννενα οδικώς την ερχόμενη Παρασκευή και όχι με την μεσημεριανή πτήση της Ολυμπιακής όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.Ως εκ τούτου,πέρα από την προγραμματισμένη ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο DULAC,το υπόλοιπο πρόγραμμα μπορεί α μεταβληθεί ανά πάσα στιγμή.

ΠΡΕΒΕΖΑ-Ενδιαφέρουσα ημερίδα με τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

"Να φύγουμε, από την ιδεολογία της ασχήμιας, που κυριάρχησε στη χώρα μετά τον εμφύλιο"

Ο διακεκριμένος πολιτικός επιστήμονας, συγγραφέας και ειδικός σε ζητήματα ανάπτυξης, Μιχάλης Χαραλαμπίδης ήταν ομιλητής σε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο της Πρέβεζας με θέμα: «Ήπειρος: Επιστήμη – Πολιτική – Λεξιλόγιο – Βηματισμός μιας άλλης ανάπτυξης».Ο κ.Χαραλαμπίδης χαρακτήρισε την Πρέβεζα ως πόλη –πρόκληση η οποία όμως χρειάζεται επαναθεμελίωση και συγκεκριμένη ταυτότητα. Παράλληλα, χαρακτήρισε το Νεκρομαντείο εφάμιλλο του Παρθενώνα, καταθέτοντας την πρόταση μιας λειτουργίας σχολής διεθνούς φήμης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ως ένα ισχυρό χαρτί της Πρέβεζα το διατροφικό. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να πάρουν την πρωτοβουλία και να μην περιορίζονται στη γιορτή της Σαρδέλας αλλά να δώσουν την ταυτότητα της ιχθυούπολης στην Πρέβεζα, αφού πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό

Με νέους σε στέκια των Ιωαννίνων η Όλγα Γεροβασίλη

Κέρδισε τις εντυπώσεις και τη συμπάθεια όσων συζήτησαν μαζί της

Η παρουσία της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ηπείρου, Όλγας Γεροβασίλη στα Γιάννενα, δεν πέρασε απαρατήρητη όχι μόνο για τις κάμερες και τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και για τους νέους της πόλης, τους οποίους συνάντησε η ίδια προσωπικά χθες βράδυ, επισκεπτόμενη αρκετά νεανικά στέκια της πόλης.Στις επαφές που είχε μαζί τους, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των ανέργων της περιοχής αλλά και τις προτάσεις των νέων επιστημόνων που έχουν όραμα και σχέδιο για την Ήπειρο της επόμενης ημέρας. Το θετικό ήταν ότι δεν ζητούσε στήριξη στον προεκλογικό της αγώνα με όρους του παρελθόντος αλλά μέσω των συνεργατών της ζητούσε να βρίσκεται σε εποικοδομητική επαφή με όλους όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν πράξη στην περιφέρεια οι προτάσεις τους. Περιττό να σας πούμε ότι κέρδισε τις εντυπώσεις και τη συμπάθεια όσων συζήτησαν μαζί της. Ακούραστη, χαμογελαστή και πολύ καλά διαβασμένη για τα προβλήματα και τις

Αλλαγές στον αριθμό περιφερειακών συμβούλων

Mείωση ενός συμβούλου στην Άρτα (10 από 11 ) και αύξηση ενός στα Ιωάννινα (25 από 24)

Αλλαγές στον αριθμό περιφερειακών συμβούλων στις εκλογικές περιφέρειες της χώρας προκύπτουν με βάση τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα τα οποία καταγράφηκαν κατά την απογραφή του 2011.Στην Περιφέρεια Ηπείρου με συνολικά 51 περιφερειακούς συμβούλους, υπάρχει μείωση ενός συμβούλου στην Άρτα (10 από 11 ) και αύξηση ενός στα Ιωάννινα (25 από 24). Παραμένει ίδιος ο αριθμός των συμβούλων της Θεσπρωτίας (7) και της Πρέβεζας (9).

''Νεκρά'' Επιμορφωτικά Κέντρα

Γράφει ο Γιώργος Γκόντζος

Ενδιαφέρουσα καταγγελία πριν λίγο στην εκπομπή ''ό,τι πεις εσυ''του δημοτικού ραδιοφώνου Ιωαννίνων του Γιάννη Αναγνώστου σχολικού συμβούλου ΔΕ Ιωαννίνων και επιμορφωτής στο ΠΕΚ Ιωαννίνων...''Τα ΠΕΚ έχουν συσταθεί για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Όμως, δάσκαλοι και καθηγητές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν έχουν κάνει –πλην της εισαγωγικής – ούτε μια ώρα επιμόρφωση. Σήμερα, όπου δε γίνονται διορισμοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα ΠΕΚ είναι νεκρά «επιμορφωτικά» κέντρα.Παρόλα αυτά το ΠΕΚ Ιωαννίνων, την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, οργάνωσε «συνέδριο»- έτσι το αποκάλεσε- για την επιμόρφωση των επιμορφωτών!Δύο απλά ερωτήματα προς το Διευθυντή του ΠΕΚ Ιωαννίνων:
1. Οι επιμορφωτές ποιούς θα επιμορφώσουν και πότε;
2. Γιατί το αποκαλούμενο «συνέδριο» δεν έγινε στο κτήριο που στεγάζεται το ΠΕΚ ή, τέλος πάντων, σε αίθουσα εκδηλώσεων σχολείου, αλλά σε ξενοδοχείο της πόλης με μπουφέδες και γεύματα, τη στιγμή που οι επιμορφωτές, για εργασία που έχουν επιτελέσει, έχουν να πληρωθούν από το 2010;
Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι αναγκαία. Τα ΠΕΚ, δυστυχώς, δεν

Με τον Αλέκο Καχριμάνη στην Περιφέρεια η Σοφία Τζαρούχη

Ανανεωμένη και πιο έτοιμη από ποτέ για το μεγάλο εκλογικό άλμα!

Η Ανηλιώτισσα Σοφία Τζαρούχη, αποτελεί μια από τις πιο φρέσκες υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης. Συμμετέχει με προτάσεις και θέσεις στην εκλογική αναμέτρηση της Περιφέρειας και δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να διεκδικήσει την είσοδό της στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. Έχει μεγάλη γνώση των θεμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη των ορεινών όγκων, ενώ η επαγγελματική της ενασχόληση, ως Δρ. Γεωλόγος στην Εγνατία Α.Ε, την έχει κάνει να γνωρίζει απ' έξω κι ανακατωτά τις προτεραιότητες για το σχεδιασμό και τη υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής στην περιοχή. Αν και μένει μόνιμα στο Ανήλιο, καθημερινά βρίσκεται στα Γιάννενα, καθώς εδώ διατηρεί πολλές φιλίες, ενώ φροντίζει να μη χάνει ούτε στιγμή την επαφή της με τα τοπικά κέντρα λήψης αποφάσεων. Προωθεί με εποικοδομητικό τρόπο την υποψηφιότητά της και δείχνει έτοιμη για το μεγάλο εκλογικό άλμα. Για να δούμε...

«Οι μάρτυρες του Σαμαρά» και «οι γενναίοι του Βενιζέλου»

Του Κώστα Παπαθεοδώρου

Πόσα άραγε από τα εκατομμύρια του πλεονάσματος κατέληξαν σε κρατική διαφήμιση και από εκεί στα ταμεία των Μιντιαρχών ώστε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, site και εφημερίδες να «σηκώσουν στα χέρια» τον αποχαυνωμένο Πρωθυπουργό με αφορμή τη δήθεν επική νίκη της «βολικής κυβέρνησης» επί της Τρόικα;Από το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε ένα πρωτόγνωρο μπαράζ, μια ομοβροντία σχολίων και άρθρων για τη θρυλική επιτυχία της Κυβέρνησης που όχι μόνο απέκρουσε τις απαιτήσεις των δανειστών μας αλλά κατόρθωσε να πετύχει συμφωνία για τη διανομή μέρους του πλεονάσματος στους φτωχούς ιθαγενείς… Τέτοια «ομοιομορφία» ανάλυσης ως προς την επιτυχία, δεν έχω ξανασυναντήσει. Τα ρεπορτάζ πανομοιότυπα και τα σχόλια διθυραμβικά σαν να τα είχε εμπνευστεί κάποιο αόρατο χέρι. Όλοι οι τηλεσχολιαστές είχαν φορέσει τα καλά τους και κανείς δεν φείδονταν επιθετικών προσδιορισμών για το εύρος της επιτυχίας, την αποτελεσματικότητα της

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ-«Δημιουργούμε σύγχρονο και ασφαλή δρόμο στον δυτικό άξονα από την Πρέβεζα μέχρι την Ηγουμενίτσα»

Στην ολοκλήρωση του βασικού οδικού δικτύου της χώρας, με έργα, προχωρά το υπουργείο Υποδομών. Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ κ. Νίκου Μωραΐτη, μέσα στο 2014 δημοπρατείται η σύνδεση της Λευκάδας με τον άξονα Άκτιο - Αμβρακία, ένας δρόμος 28 περίπου χλμ., που θα έρθει να προστεθεί στις άλλες ανοιχτές εργολαβίες στους άξονες της Δυτικής Ελλάδας.Ορισμένες εξ αυτών, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «θα τελειώσουν μέχρι το 2014 - και ήδη κάποιες έχουν τελειώσει - και άλλες μέχρι το 2015», δημιουργώντας έναν «σύγχρονο και ασφαλή δρόμο στον δυτικό άξονα από την Πρέβεζα μέχρι την Ηγουμενίτσα».

Όλα τα εργοτάξια στην Ιονία Οδό
Ο υπουργός Υποδομών τόνισε παράλληλα ότι στην Ιόνια Οδό (Αντίρριο - Ιωάννινα) «έχουν στηθεί όλα τα εργοτάξια» και τους «επόμενους δύο με τρεις μήνες θα υπάρχει πλήρης εξέλιξη των έργων». «Ήδη αυτή τη στιγμή όλα τα εργοτάξια δουλεύουν με πάρα πολύ μεγάλη ένταση. Αυξάνεται συνεχώς η απασχόληση στην κατασκευή του δρόμου» είπε και συμπλήρωσε ότι ο αυτοκινητόδρομος θα είναι πραγματικότητα στο τέλος του 2015. Μάλιστα, σημείωσε ότι οι προθεσμίες κατασκευής «θα τηρηθούν με αυστηρότητα, διότι οι νόμοι που

ΤΩΡΑ:Τέλος συναγερμού,συνελήφθη ο άνδρας που πυροβολούσε στον αέρα!!!

Έξω από γνωστό ζαχαροπλαστείο των Ιωαννίνων 

Με μια σύλληψη,έληξε πριν λίγο,η αστυνομική επιχείρηση,έξω από γνωστό ζαχαροπλαστείο"ΔΙΕΘΝΕΣ",επί της  οδού Νιάρχου,λίγο πριν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα άνδρα.ο οποίος πυροβολούσε στο αέρα με ένα πιστόλι και είχε σκορπίσει τον τρόμο στους περίοικους.Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate,πρόκειται για πιστόλι κρότου-λάμψης,ενώ ο δράστης που είχε μαζί του και ένα..κλαδευτήρι,ισχυρίζεται στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν,ότι είναι συγγενικό πρόσωπο γνωστού πολιτικού προσώπου της περιοχής και πως έψαχνε κάποιον με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές.

ΤΩΡΑ:Αστυνομική επιχείρηση στα Ιωάννινα

Αστυνομική επιχείρηση,βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από γνωστό ζαχαροπλαστείο των Ιωαννίνων επί της οδού Νιάρχου.Πριν από λίγη ώρα,οι εργαζόμενοι στο κατάστημα ενημέρωσαν την αστυνομία για την παρουσία ατόμου το οποίο είχε μαζί του ένα πιστόλι.Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δήλωση της Υποψήφιας Δημάρχου Αρταίων Λίτσας Κιτσαντά

Αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή και μεγάλη ευθύνη να μπω επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ». Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον Ηλία Καραμπίκα, με τον οποίο έχουμε δώσει από κοινού μεγάλους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στην περιοχή μας.Η εποχή όμως, τα καλέσματά της, οι απαιτήσεις της, οι ανάγκες της κοινωνίας και το πώς εμείς πρέπει να τις εκφράσουμε, αποτέλεσαν τις βασικές μου σκέψεις και αποδέχθηκα αμέσως την πρόταση της Δημοτικής Αλλαγής, να τεθώ επικεφαλής της.Η Δημοτική Αλλαγή δεν είναι μια ευκαιριακή προεκλογική συνάντηση, που βάζει στόχο με βάση προσωπικές και μικροπολιτικές επιδιώξεις. Είναι μια δημοτική παράταξη, που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της και έχει αλλάξει τα αυτοδιοικητικά πράγματα της περιοχής από το 1998, που συγκροτήθηκε, ως Κίνηση Πολιτών με επικεφαλής το Βασίλη Γιολδάση σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (1998 και 2002) και στη συνέχεια ως Δημοτική Αλλαγή με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη (2006 και 2010). Κι αυτό για μένα αποτελεί εξαιρετική τιμή να είμαι σήμερα επικεφαλής μιας παράταξης, στης οποίας την ιδρυτική συνέλευση το 1998 μετείχα με πάρα πολλούς ενεργούς πολίτες, που άλλοι σήμερα

ΠΡΟΣΟΧΗ-Κλειστή από σήμερα η επαρχιακή οδός Αμφιθέας - Αγίας Μαρίνας

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 19 Μαρτίου και μέχρι ολοκλήρωσης των εργασιών, η επαρχιακή οδός 1α Κόμβος Αμφιθέας - Αγία Μαρίνα- Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κοζάνης, θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα.Η Δ.Τ.Ε. παρακαλεί τους διερχόμενους οδηγούς, να ακολουθούν με συνέπεια την εργοταξιακή σήμανση που έχει τοποθετηθεί και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, να ελαχιστοποιηθεί η δική τους ταλαιπωρία και, κυρίως, ν΄ αποφευχθούν ατυχήματα.

ΑΡΤΑ-Επίσκεψη του υποψηφίου Χρήστου Τσιρογιάννη στο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών

« Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Θα διεκδικήσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να γίνουν έργα απαραίτητα στο Δήμο»

Στα πλαίσια του συνεχόμενου κύκλου επαφών του Χρήστου Τσιρογιάννη με τους φορείς της Άρτας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους, επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών του Νομού, του οποίου και είναι μέλος.Ο κος Τσιρογιάννης άκουσε προσεχτικά τις προτάσεις των Μηχανικών για την ανάπτυξη της περιοχής και σημείωσε χαρακτηριστικά:«Τα όσα λέμε σήμερα είναι η απόδειξη γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με την πολιτική. Και βάζω και τον εαυτό μου σ’ αυτό. Όσο πιο πολύ ενδιαφερθούμε για τα κοινά και όσοι περισσότεροι ασχοληθούμε με τη διακυβέρνησή του τόπου μας,τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε. Η συμμετοχή μας λοιπόν είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Με συνολική δουλειά θα έχουμε αποτελέσματα. Πρέπει να δουλέψουμε με θέληση, οργάνωση και έμπνευση για τα μικρά και μεγάλα που μας απασχολούν.Εμείς με αυτό το σκεπτικό μπήκαμε στον αγώνα των δημοτικών εκλογών και έτσι θα συνεχίσουμε».Από την πλευρά του Συλλόγου επισημάνθηκε πως πρέπει το Συμβούλιο Δημόσιων Έργων της Περιφέρειας να συνεδριάζει και στην Άρτα και όχι συνέχεια στα Ιωάννινα, προκειμένου να διευκολύνονται τα μέλη του συλλόγου και να διεκπεραιώνονται πιο γρήγορα οι υποθέσεις τους. Μεταφέρθηκαν ακόμη αιτήματα του κλάδου που ακόμη δεν έχουν επιλυθεί. Έγινε λόγος για ελλιπή στελέχωση της υπηρεσίας Πολεοδομίας σε διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό, καθώς και για ανεπάρκεια χώρων γραφείων για την ανάπτυξη της εν

Εποχικός κτηνίατρος ζητείται στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου με ένα άτομο και συγκεκριμένα με ένα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Κτηνιάτρο για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του, ανακοινώνει το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων.Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των απαιτούμενων προσόντων, των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν, νομίμως επικυρωμένα, όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται μέχρι τις 24 Mαρτίου 2014, να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ. 3 και να την υποβάλλουν είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην διεύθυνση (Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, Χρ. Κατσάρη 2, ΤΚ. 45444, Ιωάννινα, υπόψη κας Τσιμογιάννη Παρασκευής.Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26510/27396.

Σεμινάριο ΄΄ Ρώσικη Γλώσσα και Τουρισμός ΄΄

Για εξυπηρέτηση πελατών σε τουριστικά επαγγέλματα

Στο κέντρο Ξένων Γλωσσών Έλφης Ασλάνη,θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο 30 ωρών με θέμα: ΄΄Βασική χρήση της Ρώσικης γλώσσας για εξυπηρέτηση πελατών σε τουριστικά επαγγέλματα΄΄.
Ημερομηνία έναρξης: 24 Μαρτίου
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
Εγγραφές- Πληροφορίες: Πυρσινέλλα 6, 4ος
Όροφος, 6-9 το απόγευμα.
Τηλέφωνο: 2651024945.

ΠΡΟΣΟΧΗ-Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ,που αφορά 10.000 ανέργoυς από 30 έως 66 ετών

Από την περασμένη  Δευτέρα, 17 Μαρτίου, ξεκίνησε η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ύψους 54 εκατ. ευρώ που... αφορά στην επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη -με πλήρη μισθό και ασφάλιση- 10.000 ανέργων από 30 έως 66 ετών. Οι επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να εκδώσουν κλειδάριθμο στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ για να καταχωρήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ θα παρέχει την επιδότηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων, ενώ θα έχει διάρκεια ένα χρόνο με την επιδότηση να ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα.

Σε ποιους απευθύνεται
Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο στα ΚΠΑ του Οργανισμού για τα προσόντα τους και τις δεξιότητες τους, και να μην έχουν απασχοληθεί το τελευταίο έτος στην ίδια επιχείρηση, με επιδότηση, που μπορεί να τους επαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής.Η επιχείρηση θα επιδοτείται με

Όλες οι νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ιωαννίνων

Το EpirusGate, σας παρουσιάζει σήμερα όλες τις νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας που είναι καταχωρημένες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στο νομό Ιωαννίνων. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και σημειώνοντας τους κωδικούς των θέσεων (ο 12ψήφιος αριθμός ακριβώς πριν την ειδικότητα) που σας ενδιαφέρουν να πάτε σήμερα κιόλας στον ΟΑΕΔ της Ιωαννίνων, ώστε να προχωρήσετε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Αναλυτικά όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, είναι οι εξής:

Τρεις (3) προσλήψεις Τεχνιτών στο Αρχαιολογικό Μουσείο της 'Αρτας

Η ΛΓ' εφορεία αρχαιοτήτων ανακοινώνει την προκήρυξη πρόσληψης τριών (3) τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων για χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης έως και την 30.11.2014, στην περιοχή εκτέλεσης της πράξης και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας. Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, νομίμως επικυρωμένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά (σε περίπτωση ταχυδρομικής υποβολής οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της υπηρεσίας στην διεύθυνση Εθνικής Αντιστάσεως 108-110, 48 100, Πρέβεζα, υπόψιν κας Ζωής Χρήστου (τηλ. επικοινωνίας: 26820-89890) εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών που αρχίζει από την επομένη της

6 θέσεις εργασίας για 12 μήνες στην Πρέβεζα

Το Υπουργείο πολιτισμού ανακοινώνει την πρόσληψη έξι (6) Εργατοτεχνιτών ΔΕ(με εξειδίκευση στις αναστηλωτικές εργασίες) και ελλείψει αυτών Ειδικευμένων Εργατών ΥΕ (με εξειδίκευση στις αναστηλωτικές - οικοδομικές εργασίες) με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για τις ανάγκες του Έργου:«Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Α' Φάση)»
1 Εργατοτεχνίτες ΔΕ (με εξειδίκευση στις αναστηλωτικές εργασίες) και ελλείψει αυτών: Ειδικευμένων Εργατών ΥΕ Έξι (6) 12 ΜΗΝΕΣ με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης μέχρι το τέλος του έργου Αρχαιολογικός Χώρος Νικόπολης, Ν. Πρέβεζας (με εξειδίκευση στις αναστηλωτικές -οικοδομικές εργασίες) 
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής 
Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλλουν με τα απαραίτητα συνημμένα δικαιολογητικά, νομίμως επικυρωμένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε με

Όλες οι νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Άρτας

Το EpirusGate, σας παρουσιάζει σήμερα όλες τις νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας που είναι καταχωρημένες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στο νομό Άρτας. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και σημειώνοντας τους κωδικούς των θέσεων (ο 12ψήφιος αριθμός ακριβώς πριν την ειδικότητα) που σας ενδιαφέρουν να πάτε σήμερα κιόλας στον ΟΑΕΔ της Άρτας, ώστε να προχωρήσετε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Αναλυτικά όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Άρτας, είναι οι εξής:

Όλες οι νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Πρέβεζας

Το EpirusGate, σας παρουσιάζει σήμερα όλες τις νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας που είναι καταχωρημένες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στο νομό Πρέβεζας. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και σημειώνοντας τους κωδικούς των θέσεων (ο 12ψήφιος αριθμός ακριβώς πριν την ειδικότητα) που σας ενδιαφέρουν να πάτε σήμερα κιόλας στον ΟΑΕΔ της Πρέβεζας, ώστε να προχωρήσετε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Αναλυτικά όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Πρέβεζας, είναι οι εξής:

Όλες οι νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας

Το EpirusGate, σας παρουσιάζει σήμερα όλες τις νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας που είναι καταχωρημένες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στο νομό Θεσπρωτίας. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και σημειώνοντας τους κωδικούς των θέσεων (ο 12ψήφιος αριθμός ακριβώς πριν την ειδικότητα) που σας ενδιαφέρουν να πάτε σήμερα κιόλας στον ΟΑΕΔ της Ηγουμενίτσας, ώστε να προχωρήσετε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Αναλυτικά όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας, είναι οι εξής:

Η Nextcom ζητά στα Γιάννενα, στέλεχος Οικονομικης Διεύθυνσης και Λογιστή

Η Εταιρεία Nextcom με 20χρονη παρουσία στον κλάδο της διαφήμισης, ζητά για το γραφείο της στα Γιάννενα, στέλεχος Οικονομικής Διεύθυνσης, με καθήκοντα Στελέχους Οικονομικού Αναλυτή και Λογιστή. Για την πρώτη θέση (στέλεχος Οικονομικής Διεύθυνσης), ο υποψήφιος θα έχει ως αρμοδιότητητες: την παρακολούθηση και εφαρμογή της πιστωτικής πολιτικής της εταιρίας, σε ημερήσια βάση, τη δημιουργία και συντήρηση του οικονομικού reporting (ισολογισμός, κατάσταση αποτελεσμάτων, ταμειακές ροές, κλπ) σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρίας καθώς και προετοιμασία οικονομικών καταστάσεων, τη συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και άλλων αποφάσεων, καθώς και την προετοιμασία αναφορών σε σχέση με την πορεία των ανεξόφλητων / εισπράξεων. Ως απαιτούμενα προσόντα ορίζονται: το πτυχίο ΑΕΙ Οικονομικής κατεύθυνσης με επιθυμητή μεταπτυχιακή εκπαίδευση, η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, η άριστη γνώση των εφαρμογών του Ms Office (κυρίως excel), η απαραίτητη προϋπηρεσία τουλάχιστον 5 ετών σε Α.Ε, η εμπειρία σε συναλλαγές με δημόσιους οργανισμούς, η επίτευξη των στόχων μέσα σε προγραμματισμένους χρόνους και προθεσμίες, οι οργανωτικές κριτικές και αναλυτικές ικανότητες, μεθοδικότητα και συνέπεια, καθώς και οι

Τα Lidl ζητούν Πωλητές/Ταμίες (ορισμένου χρόνου-ημιαπασχόληση)

Από μία (1) θέση σε Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα

Τα Lidl αναζητούν αξιόπιστους συνεργάτες, τους οποίους θα προετοιμάσουν με τον καλύτερο τρόπο για τις απαιτήσεις του κλάδου. Οι υποψήφιοι θα αναλάβουν ποικίλες εργασίες στο κατάστημα, όπως τη λειτουργία του ταμείου, τον ανεφοδιασμό των ραφιών, την τακτοποίηση της αποθήκης και την προετοιμασία των απογραφών. Θα φροντίζουν για την εξυπηρέτηση των πελατών και θα ασχολούνται με τη διάταξη και παρουσίαση των εμπορευμάτων, την εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και την καθαριότητα. Θα εργάζονται με μερική απασχόληση, αναλαμβάνοντας βάρδιες. οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν ευχάριστη προσωπικότητα και να αποτελούν πρότυπο ευγένειας απέναντι στους πελάτες. Να τους διακρίνει η υπευθυνότητα και η αξιοπιστία. Να τους αρέσει η ομαδική εργασία και οι κοινοί στόχοι.Όποιος επιλεγεί θα αναλάβει μια ποικιλόμορφη εργασία με ελκυστικές αποδοχές και παροχές, όπως επιπρόσθετη ιδιωτική ιατρική ασφάλιση. Θα εργάζεται σε ένα σύγχρονο και οργανωμένο περιβάλλον. Μέσα από ένα

Διευθυντή καταστήματος ζητά η H&M στα Γιάννενα

Για το νέο 2ο κατάστημά της στην πόλη!

H H&M ανοίγει σύντομα το 2ο κατάστημά της στα Ιωάννινα με γυναικεία, ανδρική και παιδική μόδα και αναζητά Εσένα που θέλεις το πάθος σου για τη μόδα και η εμπορική σου αντίληψη να σου προσφέρουν μια ουσιαστική καριέρα στο χώρο της μόδας. Στόχος της εταιρείας είναι να σου παρέχει μια ποιοτική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση ώστε όταν ανοίξουν το κατάστημά τους στα Ιωάννινα να είσαι σε θέση πετύχεις ως Διευθυντής Καταστήματος. Η δουλειά ενός Διευθυντή Καταστήματος στην H&M περιλαμβάνει πολλές ευθύνες και πολλή διασκέδαση. Η λίστα με τις αρμοδιότητές σου περιλαμβάνει: Διασφάλιση της άψογης εξυπηρέτησης των πελατών σε όλα τα λειτουργικά σημεία του καταστήματος, Παρακολούθηση του προϋπολογισμού του καταστήματος και θέσπιση των ορθών εμπορικών στόχων για τη βελτιστοποίηση της κερδοφορίας , Εξασφάλιση της εφαρμογής διαδικασιών και ρουτινών στο κατάστημα σύμφωνα με τις εταιρικές προδιαγραφές, Στελέχωση, εκπαίδευση και ανάπτυξη της ομάδας σου καθώς και αναγνώριση και ανάπτυξη εσωτερικών ταλέντων, Διασφάλιση της εφαρμογής των διαδικασιών του κεντρικού ταμείου σύμφωνα με τις εταιρικές προδιαγραφές, Διασφάλιση της ορθής τήρησης των εργασιακών σχέσεων καθώς και των