Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

ΑΡΤΑ-Οικογένεια διακινούσε ηρωίνη!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ
Σε ειδική κρύπτη στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού της, μία οικογένεια στην Άρτα, είχε κρύψει 274 γραμμάρια ηρωίνης τα οποία εντοπίστηκαν από αστυνομικούς με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, ύστερα από επίμονη έρευνα μέσα και έξω από την κατοικία. Συνελήφθησαν ένας 72χρονος συνταξιούχος, η σύζυγός του 61 έτους, ο 42χρονος γιός τους καθώς και ένας 35χρονος από την Φιλιπιάδα , ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι και μόλις είχε προμηθευτεί μικροποσότητα ηρωίνης.
Ειδικότερα οι αστυνομικές αρχές ,αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν και το απόγευμα παρουσία του εισαγγελέα και του Αστυνομικού Δ/ντη της Άρτας, πήγαν στο σπίτι της οικογένειας για έρευνα.Με την βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, σε εξωτερικό τοίχο της κατοικίας εντοπίστηκαν κρυμμένες 6 συσκευασίας με ηρωίνη συνολικού βάρους 274 γραμμαρίων. Από την έρευνα μέσα στο σπίτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 8.330 ευρώ σε χαρτονομίσματα, 2 ζυγαριές ακριβείας ,2 φορητοί ασύρματοι, μια σιδερογροθιά και 4 κινητά τηλέφωνα.Η διακίνηση ηρωίνης όπως φαίνεται ήταν «οικογενειακή επιχείρηση» , καθώς και κατά το παρελθόν ο

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Σύλληψη τριών αλλοδαπών για την μεταφορά 128 κιλών χασίς

Στο χωριό Φοινίκι των Φιλιατών, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας κατέσχεσαν 128 κιλά χασίς το οποίο μετέφερε με το αυτοκίνητό του ένας Αλβανός.Τα ναρκωτικά που μεταφέρθηκαν από την Αλβανία στα σύνορα, ήταν συσκευασμένα σε 126 δέματα και τοποθετημένα σε σάκους.Από το απόγευμα, έως αυτήν την ώρα στην περιοχή των Φιλιατών , διεξάγεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των μεταφορέων.Ήδη έχουν συλληφθεί δύο άτομα στην δύσβατη περιοχή των Φιλιατών, τα οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στη Δικαιοσύνη για το wi fi «φάντασμα» του Δήμου Μετσόβου

Ορατός είναι ο κίνδυνος επιστροφής 230.000 ευρώ από το δήμο Μετσόβου καθώς δεν κατάφερε να θέσει σε λειτουργία το πρόγραμμα Mobile Portal παρότι έλαβε το σχετικό κονδύλι από το πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης. Το λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη.Το έργο περιελάμβανε δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ με εφαρμογές ενημέρωσης πολιτών. Ωστόσο, μετά από έλεγχο στο έργο Mobile Portal, που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Ψηφιακής Σύγκλισης, εξεδόθη πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν μεγάλες ελλείψεις σε όλα τα στάδια. Μάλιστα η Ψηφιακή Σύγκλιση, εισηγήθηκε την απένταξη του έργου και την επιστροφή των χρημάτων από τον δήμο.Σε έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Μετσόβου αποφάσισε ομόφωνα να παραπέμψει το φάκελο στη Δικαιοσύνη. Το έργο είχε παραδοθεί το 2009 στη προηγούμενη δημοτική αρχή και οι τελευταίες πληρωμές είχαν γίνει τον Δεκέμβριο του 2010.Όπως προκύπτει από τον επίσημο έλεγχο, μεγάλο μέρος του εξοπλισμού δεν βρέθηκε, ενώ φαίνεται ότι οι λειτουργίες δεν

Οι εγγραφές στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων,στο επίκετντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Νέο πρόγραμμα για την στήριξη 8.500 νέων αγροτών

Νέο πρόγραμμα για την στήριξη 8.500 νέων αγροτών ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον υποδέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.Ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 140 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε ότι πρόκειται να προσληφθούν 100 νέοι επιστήμονες-ερευνητές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να στηρίξουν επιστημονικά τα ινστιτούτα του.«Θέλησα να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την απασχόληση των νέων» είπε στον κ. Παπούλια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.Ο κ. Παπούλιας τον συνεχάρη για τις δράσεις που αναλαμβάνει και με ενδιαφέρον άκουσε τον κ. Τσαυτάρη να του λέει ότι στη Γαλακτομική Σχολή των Ιωαννίνων φέτος εγγράφησαν 360 νέοι σπουδαστές από 60 που ενδιαφέρονταν κάθε χρόνο το προηγούμενο διάστημα.Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πρόσθεσε ακόμη ότι το

ΠΡΕΒΕΖΑ-Στη διακήρυξη του συνδυασμού του θα προχωρήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού, Νίκος Καλαντζής

Στη διακήρυξη του συνδυασμού του θα προχωρήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού, Νίκος Καλαντζής, το Σάββατο 15 Μαρτίου και ώρα 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Ιλιάνα. Θα παρουσιαστούν το όνομα του συνδυασμού, οι προγραμματικές του θέσεις και η ιστοσελίδα του. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής καλεί όλους όσους απ’ τους δημότες Ζηρού επιθυμούν, να παραβρεθούν στην επίσημη πρώτη παρουσίαση της παράταξής του.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Σύσκεψη φίλων και μελών του ΚΚΕ στους Φιλιάτες για τις επερχόμενες εκλογές

Με την παρουσία φίλων και μελών του ιστορικού κόμματος έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Φιλιατών.Από έδρας ο Γιάννης Παπαθεοδώρου- υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και ο Λαέρτης Ρέγκας- υποψήφιος Δήμαρχος Φιλιατών, ανέλυσαν τις θέσεις του κόμματος, ζήτησαν συστράτευση των μελών και δέχτηκαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις.Από τους παριστάμενους μίλησε ο Ηλίας Κυρίτσης, ο Δονάτος Μέμμος, Δημήτρης Τσαβέλης και Αριστούλα Τσαβέλη- η οποία έδειξε με δραματικό τρόπο το πώς βλέπει η νεολαία της πατρίδας μας σήμερα την πολιτική κατάσταση.Η συζήτηση έκλεισε αφού δόθηκε εξουσιοδότηση στο παλιό κομματικό στέλεχος Ηλία Κυρίτση, να μεριμνήσει για την καταγραφεί των ενδιαφερόμενων για υποψηφιότητα από

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις εκμίσθωσης αιγιαλού στο Δήμο Πρέβεζας

Μέχρι την Παρασκευή 14 Μαρτίου οι αιτήσεις εκμίσθωσης αιγιαλού στο Δήμο Πρέβεζας. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι επιχειρηματίες που κατέχουν όμορες επιχειρήσεις ή ξενοδοχειακές μονάδες και οι οποίοι δικαιούνται την χωρίς παραχώρηση τμήματος αιγιαλού και παραλίας, να υποβάλλουν την σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Δημαρχείο Πρέβεζας (Ελ.Βενιζέλου και Μπαχούμη 2) καθώς και στα γραφεία του Δήμου στο Κανάλι, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Μετά την παραπάνω ημερομηνία καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή, ενώ όσοι δεν καταθέσουν αιτήσεις, το όμορο τμήμα αιγιαλού θα δημοπρατηθεί.

Αποφασιστικότητα και φόρτιση στο Πουρνάρι 1 στην Άρτα

Να σταματήσουμε το έγκλημα

Σήμερα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι κόβει σε κομματάκια τη ΔΕΗ και δίνει το φιλέτο που το ονομάζει "Μικρή ΔΕΗ" σε ιδιώτες, συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι των φραγμάτων Πουρνάρι 1 και 2 (είναι κι αυτοί μέρος του φιλέτου) στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΥΗΣ Πουρνάρι 1 για να δρομολογήσουν τις κινησεις τους από δω και πέρα.Στην συγκέντρωση ήταν καλεσμένοι όλοι οι τοπικοί παράγοντες και στις 9:15 ξεκίνησε η διαδικασία σε έντονα φορτισμένο κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκπρόσωπος των εργαζομένων δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, ακριβώς εξαιτίας της συναισθηματικής φόρτισης.Το κλίμα "ζεστάθηκε" ακόμη περισότερο, όταν οι παρευρισκόμενοι πληροφορήθηκαν ότι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, Γιώργος Στύλιος και Χρήστος Γκόκας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, δήλωσαν τηλεφωνικά ότι δεν γνωρίζουν το θέμα, γεγονός που προκάλεσε όχι απλά τα αρνητικά σχόλια, αλλά και την έκρηξη από πολλούς εργαζόμενους.Εκ μέρους της υποψήφιας Περιφερειάρχη και βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη, που απουσίαζε, παρά την χθεσινοβραδινή αποδοχή της πρόσκλησης (η γρίπη δεν κάνει εξαιρέσεις), μίλησε ο Βασίλης Γιολδάσης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Άρτας με το ψηφοδέλτιο της Γεροβασίλη. Διάβασε την χθεσινή ανακοίνωση και πρόσθεσε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα περάσουν τετελεσμένα, καθώς η ΔΕΗ είναι η σημαντικότερη δημόσια επιχείρηση της χώρας και τα φράγματα είναι στρατηγικής σημασίας όχι μόνο για την ηλεκτροδότηση, αλλά και για την

Σε ιδιώτες τα υδροηλεκτρικά της Ηπείρου!

Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ» τέθηκε σήμερα σε διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Το νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το ΥΠΕΚΑ στους βουλευτές των νομών Φλώρινας, Δράμας και Κοζάνης, προβλέπει ότι το νέο σχήμα που θα ιδιωτικοποιηθεί θα περιλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες και πιο αποδοτικές μονάδες της ΔΕΗ από όλο το «χαρτοφυλάκιο» της παραγωγής:
-Λιγνιτικές μονάδες ισχύος 1.380 MW και συγκεκριμένα τις «Αμύνταιο 1» και «Αμύνταιο 2» καθώς επίσης και τη μονάδα «Μελίτη 1» και την άδεια κατασκευής της «Μελίτη 2». Μαζί παραχωρούνται και τα λιγνιτωρυχεία Αμύνταιου, Μελίτης, Κομνηνών και Κλειδιού.
-Υδροηλεκτρικά εργοστάσια 833 MW και συγκεκριμένα τις μονάδες «Θησαυρός» (384 MW) και «Πλατανόβρυση» (116 MW) στον ποταμό Νέστο, και «Πουρνάρι 1» (300 MW) και «Πουρνάρι 2» (33,6 MW) στον ποταμό Αραχθο στην Αρτα.
-Επίσης, τη μονάδα συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στην Κομοτηνή ισχύος 485 MW.

Στη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου προχωρά η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης!

Στη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου προχωρά η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Με αίτηση που κατατέθηκε στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και την οποία υπογράφει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Χρυσόστομος, ζητείται η προέγκριση άδειας για την λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου σε κτίριο το οποίο ανήκει στην Μητρόπολη και βρίσκεται στην συμβολή των οδών Νίκης και Εθνικής Αντίστασης. Το κοινωνικό παντοπωλείο θα διαθέτει δωρεάν τυποποιημένα τρόφιμα και είδη υγιεινής –καθαριότητας σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Διάθεση φαρμάκων από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δράσης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου, την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 διανεμήθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, η οποία είχε συλλεχθεί μετά από κοινή πρωτοβουλία του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, του Ροταριανού Ομίλου Ιωαννίνων και της Λέσχης ΣΕΛΛΟΙ LIONS Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια.Χάρη στην ανταπόκριση των φαρμακευτικών εταιρειών και συμπολιτών, εξασφαλίστηκε μεγάλος αριθμός φαρμάκων για την κάλυψη των αναγκών των Γηροκομείων, των Θεραπευτηρίων Χρόνιων Παθήσεων ΑΜΕΑ και των Κοινωνικών Φαρμακείων όλης της Ηπείρου.Η παράδοση του φαρμακευτικού υλικού, με την παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Nικόλα Κάτσιου έγινε στους παρακάτω κοινωνικούς φορείς:

Βραβεία στα κρασιά Γκλίναβος

Στη Διεθνή Έκθεση «Οινόραμα 2014» που έγινε 7 με 10 Μαρτίου στην Αθήνα έγινε και η απονομή των Μεταλλίων του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνων Θεσσαλονίκης 2012.Η οινοποιία «Κτήμα Γκλίναβος» απέσπασε τέσσερα μετάλλια τα οποία παρέλαβαν οιΘωμάς Γκλίναβος Διευθύνων Σύμβουλος και Ανδρέας Γκαβάγιας Οινολόγος.Χρυσό Μετάλλιο πήρε o Ερυθρός Οίνος «Δρυάδες». Ασημένιο Μετάλλιο πήραν :CHARDONNAY Γκλίναβος, Λευκός Ξηρός, PRIMUS ZITZA Από Βαρέλι, Λευκός Ξηρός, SYRAH Γκλίναβος, Ερυθρός Ξηρός.

Ο πολίτης στο κέντρο της κοινωνίας. Τα Γιάννενα στο κέντρο του πολιτισμού!

Γράφει ο Άγγελος Μητσόπουλος

Αποφάσισα αυτή τη φορά, στις επικείμενες εκλογές να είμαι στη λίστα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου και όχι μόνο στο ρόλο αυτού που θα ψηφίσει και απλώς θα κατακρίνει μετά τους υποψηφίους... επειδή δεν έκαναν εκείνο ή το άλλο.Καλή είναι η κριτική, αλλά με επιχειρήματα και με εναλλακτικές προτάσεις. Και πάνω απ όλα η αυτοκριτική, το κοίταγμα στον καθρέφτη. Εκεί που καθρεφτίζεται η ψυχή μας.Πήρα αυτή την απόφαση, γιατί πιστεύω πως έχω να προσφέρω στην κοινωνία που ζω, ή αν θέλετε στην πόλη που μεγάλωσα κι αγάπησα. Έχω να προσφέρω ιδέες με αρχή μέση και τέλος. Υλοποιήσιμες και όχι ιδέες που θα εντυπωσιάσουν. Το μεγάλο μου στοίχημα είναι να μην υπάρχουν πολίτες που πεινάνε και δεν έχουν ένα κρεβάτι να κοιμηθούν.Επόμενος (ιεραρχικά) στόχος είναι η προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς και των ζώων που είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής.Επίσης, ο πολιτισμός σε μια κοινωνία μεταδίδεται, από την συμπεριφορά και τον σεβασμό που δείχνουμε στο συνάνθρωπό μας και φυσικά στα ζώα και στη φύση. Είναι απλές αρχές που τις έχουμε ξεχάσει. Σας τις υπενθυμίζω και σας λέω πως όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να διδαχθούμε και έχουμε μέσα μας καλοσύνη.Όμως, έχουμε μάθει ή αν θέλετε έχουμε βολευτεί στο να προβάλουμε το αρνητικό. Σαν κοινωνία προάγουμε τη ζήλια και το φθόνο... όπως λέει και ένας καλός φίλος δεν μας νοιάζει τίποτα, σκεφτόμαστε πως να "ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα".Χάνουμε χρόνο για τα αυτονόητα. Ο Ξυλούρης το είχε θέσει κάπως έτσι:

Απάντηση Βαγγέλη Πήχα στον Βασίλη Μασσαλά

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς , βρίσκεται σε σύγχυση. Επικαλείται αδόκιμα και υποτιμητικά την επαγγελματική ιδιότητα κατοίκων ορισμένων περιοχών του Δήμου Ιωαννιτών, για να ισχυροποιήσει τα πολιτικά του επιχειρήματα, αναφορικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην παράταξη «Ενότητα Πολιτών», το οποίο δεν ικανοποίησε την προσωπική του φιλοδοξία ή ματαιοδοξία.Ο αντιδήμαρχος αναφέρει στην επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης,«…ότι οι αγροτικές κοινότητες της Πεδινής, Περάματος και Κατσικάς, αποφάσισαν ποιος είναι ο καλύτερος υποψήφιος Δήμαρχος για την παράταξή μας και για τον Δήμο μας που είναι κύρια αστικός Δήμος».Ο κ. Μασσαλάς, φτάνει σε σημείο να κάνει λόγο για ισότητα της ψήφου. Η αρχή της ισότητας της ψήφου πρέπει να γνωρίζει ο κ. Αντιδήμαρχος, απορρέει από την γενική αρχή της ισότητας . Δυστυχώς όμως, με τις αναφορές του, αυτήν την γενική αρχή της ισότητας ,που αποτελεί θεμέλιο της Δημοκρατίας, την καταλύει στο βωμό μικροπολιτικών συμφερόντων, με τον δεικτικό διαχωρισμό το

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Είχε μέσα στο σάκο του 9,5 κιλά χασίς!!!

Συνελήφθη, σήμερα  το πρωί κοντά στο ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας,από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 24χρονο, αρχικά διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στις χειραποσκευές του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (9) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν
κάνναβη, βάρους (9) κιλών και (512) γραμμαρίων.Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προμηθευόταν και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε διάφορους χρήστες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ιωαννίνων, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας

Παρέμβαση Περιφέρειας για τα ΥΗΕ Πουρναρίου

Τις θέσεις της Περιφερειακής Αρχής, σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας για τη δημιουργία της "μικρής ΔΕΗ", στην οποία προβλέπεται η εκχώρηση των υδροηλεκτρικών έργων "Πουρνάρι Ι και ΙΙ", ανέπτυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, σε σύσκεψη που οργανώθηκε σήμερα στο Πουρνάρι, με τη συμμετοχή εργαζομένων και τοπικών φορέων.Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι αντίθετη στην πώληση ή την πιθανή παραχώρηση παραγωγικών μονάδων, όπως το Πουρνάρι I και II,αναρωτώμενος μάλιστα ποιά ήταν τα οικονομοτεχνικά κριτήρια, βάσει των οποίων επιλέχθηκαν προς πώληση τα συγκεκριμένα Υδροηλεκτρικά Έργα.Η Περιφερειακή Αρχή, όπως τόνισε ο κ. Ψαθάς, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της και για σειρά πρακτικών ζητημάτων, που αφορούν τα δύο ΥΗΕ του Πουρναρίου, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο ρόλος των δύο φραγμάτων στην αντιπλημμυρική θωράκιση και στην άρδευσή της πεδινής περιοχής Άρτας είναι μεγάλης σημασίας, ρόλος που καθίσταται αβέβαιος σε περίπτωση εμπλοκής ιδιωτών.Ένα άλλο σημείο το οποίο επισημαίνει η

ΠΡΟΣΟΧΗ-Διακοπές ρεύματος αύριο σε περιοχές του Δήμου Πρέβεζας!

Σας γνωρίζουμε ότι αύριο θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Δήμου Πρέβεζας,λόγο απαραιτήτων εργασιών στα δίκτυα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε α.ε. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνεχεία ρεύμα.Έτσι για λογούς ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς η αλλά στοιχειά του δικτυού ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.στις παρακάτω περιοχές:

ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΟΡΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ 805 ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣ-ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ-ΠΑΡΓΑ-ΑΘΗΝΑ

Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Αστυνομικός του πολυσυζητημένου Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα συνελήφθη για μεταφορά 805 κιλών χασίς από τις Εσωτερικές Υποθέσεις που εντόπισαν τα ίχνη του στην Αμάρυνθο της Εύβοιας ύστερα από πολυήμερες αναζητήσεις. Ο 34χρονος αστυνομικός στις 8 του περασμένου Φεβρουαρίου είχε διαθέσει το ταχύπλοο σκάφος του σε μέλη της Αλβανικής συμμορίας του που αγκυροβόλησαν στην πανέμορφη παραλία στο Βάλτο της Πάργας, με σκοπό να μεταφέρουν οδικώς τα ναρκωτικά στην Αθήνα. Τότε από την Δίωξη Ναρκωτικών Ηγ/τσας συνελήφθησαν επί τόπου τέσσερα μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα δύο Έλληνες, ηλικίας 43 και 58 ετών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 45 ετών. Ο νεαρός αστυνομικός που ανέμενε τα 805 κιλά χασίς σε σπίτι στα Μεσόγεια, στο παρελθόν υπηρετούσε στο Τμήμα Μεταγωγών Αθηνών [Πέτρου Ράλλη] και στη συνέχεια μετατέθηκε στον

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ - Έπεσαν και στα Γιάννενα τα πρώτα πρόστιμα για το κάπνισμα

Στα καφέ της Λεωφόρου Δωδώνης

Ξεκίνησε πριν λίγο και στα Γιάννενα η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και ήδη στα καφέ της Λεωφόρου Δωδώνης, έπεσαν τα πρώτα τσουχτερά πρόστιμα από κλιμάκιο της αρμόδιας διέυθυνσης της Περιφέρειας.Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με θαμώνες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, συνεργείο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας πραγματοποίησε ελέγχους σε πολλά καφέ της περιοχής και επέβαλλε πρόστιμα σε -άγνωστο μέχρι τώρα- αριθμό επιχειρήσεων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και κυριολεκτικά στην πόλη επικρατεί πανικός, αφού θαμώνες και καταστηματάρχες σπεύδουν να κρύψουν τασάκια και... άλλα παρελκόμενα! Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το πρόστιμο φτάνει τα 600 ευρώ ανά παράβαση (τασακια, κάπνισμα, ταμπέλες) και εάν πληρωθεί αμέσως μειώνεται στο μισό. Όσοι καπνίζετε έχετε το νου σας!

ΑΡΤΑ:Ενοικιάστηκε το Τουριστικό Περίπτερο

Από την ΑΔΑΕ ΟΤΑ του Δήμου Αρταίων ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 7 Μαρτίου και ώρα 13:00 πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας με σημαντικότερο θέμα την διεξαγωγή της προφορικής πλειοδοτικής Δημοπρασίας για την εκμίσθωση του Τουριστικού Περιπτέρου σύμφωνα με τη διακήρυξη. Στην συνεδρίαση, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ΟΤΑ, κ. Γιώτης Χρήστος, Βλάρας Γργγόρης, 3) Τσιβίκης Ευάγγελος, 4) Μάνος Ιωάννης, 5) ΖΟυμπούλη Ευαγγελή, 6) Μπασδέκης Δημήτριος ενώ απόντες ήταν: 1) Γουίδας Ανδρέας, 2)Κέφης Νικόλαος, 3) Σάλλα Ιουστίνη.Συμμετοχή στον διαγωνισμό, καταθέτοντας δικαιολογητικά, είχαν ο ΚΑΣΣΑΡΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ του ΣΠΥΡΟΥ και η ΚΑΡΠΟΥΖΑ ΑΡΙΣΤΕΑ του ΗΛΙΑ. Τα μέλη του Δ.Σ. μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, προέβησαν στην διενέργεια προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας, κατά την οποία πλειοδότησε ο Κασσάρας Αιμιλιανός με το ποσό των

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ…η επόμενη μέρα

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΜΠΡΗ-Δημοτικού Συμβούλου

Ο δρόμος προς τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης της επόμενης πενταετίας, μέρα με την μέρα γίνεται και πιο σύντομος.Όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μεγάλη εκλογική μάχη, μέσα σε ένα κλίμα που οι δημιουργηθείσες κοινωνικοπολιτικές και κυρίως οι οικονομικές συνθήκες στην χώρα μας,δεν είναι και οι καλύτερες.Η μεγάλη οικονομική κρίση που διέρχεται η Χώρα μας, έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, τόσο το κοινωνικο-πολιτικό περιβάλλον,όσο και κυρίως την σκέψη και συμπεριφορά του Πολίτη-Δημότη.Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στην εκλογική διαδικασία και η δημοτική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ». Η παράταξη που έχει την ευθύνη της διαχείρισης των τοπικών μας πραγμάτων, φιλοδοξεί να συνεχίσει ως νέα Δημοτική Αρχή, προκειμένου να ολοκληρώσει το δύσκολο αλλά επιτυχημένο έργο της, προς όφελος των συμφερόντων της όμορφης πόλης μας και των ευγενών της κατοίκων. Οι πρόσφατες προσπάθειες ανάδειξης του επικεφαλής της παράταξης, ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα είναι η ώρα της αποτίμησης και της ανασυγκρότησης. Όλες οι εκλογικές μάχες, εν προκειμένω εσωπαραταξιακές, είναι δύσκολες. Μπορεί να μην αφήνουν θύματα,αφήνουν όμως πάντα τραύματα. Υποχρέωση όλων αποτελεί η επούλωσή των, με κύριο σκοπό και πάλι με ενότητα και

Νεκρά ζώα από ∆ηλητηριασµένα ∆ολώµατα στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Την Τρίτη 11 Μαρτίου, βρέθηκαν στην περιοχή του Μονοδενδρίου Ζαγορίου πλησίον του οικισµού επτά νεκρά ζώα από δηλητηριασµένα δολώµατα. Σηµειώνεται ότι στην ίδια περιοχή είχαν και πάλι εντοπιστεί δηλητηριασµένα δολώµατα κατά το παρελθόν. Ο θλιβερός απολογισµός των νεκρών από φόλες ζώων περιλαµβάνει πέντε αλεπούδες και τρία σκυλιά,ενώ δεν είναι γνωστό και πόσα άλλα ζώα µπορεί να έχουν θανατωθεί την ίδια περίοδο. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πτώµα της µίας αλεπούς είχε φαγωθεί από άλλο ζώο όποτε είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλα νεκρά ζώα.Το περιστατικό έγινε γνωστό στους φύλακες του Φορέα ∆ιαχείρισης κατά την διάρκεια της περιπολίας τους στην περιοχή όταν ενηµερώθηκαν από κατοίκους για τα συγκεκριµένα κρούσµατα. Αµέσως εντόπισαν αρχικά τις αλεπούδες και στην συνέχεια βρέθηκε ένα από τα νεκρά σκυλιά σε κάδο απορριµµάτων εντός του χωριού. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε άµεσα η ∆ασική Υπηρεσία, η Κτηνιατρική Υπηρεσία, η Θηροφυλακή και το Αστυνοµικό Τµήµα Κήπων. Τα πτώµατα περισυλλέγησαν από την Θηροφυλακή σε συνεργασία µε τους φύλακες του Φορέα ∆ιαχείρισης ενώ προανάκριση για τον εντοπισµό των υπευθύνων διενεργεί το Αστυνοµικό Τµήµα Κήπων.Η χρήση δηλητηριασµένων δολωµάτων είναι αδίκηµα που επισύρει ποινή πολύµηνης φυλάκισης για κάθε θανατωµένο ζώο και βαριά πρόστιµα, καθώς απαγορεύεται σύµφωνα µε την ελληνική νοµοθεσία. Επίσης αποτελεί µια πολύ επιβλαβή πρακτική για το περιβάλλον και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας ενώ δηµιουργεί προβλήµατα και

Το ΠΑΣΟΚ και η Φάλαινα, οι δελφίνοι και οι καρχαρίες

Του Κώστα Παπαθεοδώρου

Μεσημέρι Κυριακής και στην τηλεόραση βλέπω ένα ντοκιμαντέρ όπου μια μισοπεθαμένη φάλαινα κατευθύνεται με δυσκολία προς την ακτή. Γύρω της έχουν συγκεντρωθεί καμιά δεκαριά καρχαρίες οι οποίοι κάθε τόσο, εφορμούν ανεμπόδιστοι και αποσπούν κομμάτια κρέατος από την ουρά, τα πτερύγια την κοιλιά… Το αίμα ρέει άφθονο από τις χαίνουσες πληγές προσελκύοντας έτσι και άλλα σκυρόψαρα. Επιτέλους το οδυνηρό ταξίδι φτάνει στο τέλος και η φάλαινα αποκαμωμένη φτάνει στην ακτή όπου και γέρνει εγκαταλείποντας κάθε περαιτέρω προσπάθεια!Και ενώ αυτή ψυχορραγεί, γύρω της στήνεται τρελό τσιμπούσι. Ο θάνατος της δίνει ζωή σε δεκάδες πτωματοφάγους, που όσο ήταν υγιής και ακμαία δεν τολμούσαν ποτέ να πλησιάσουν.Σοκαριστικό το θέαμα του «έκπτωτου» βασιλιά. Δεν το αντέχω και αλλάζω κανάλι. Σοκ και δέος. Πέφτω πάνω στον Βαγγέλη Βενιζέλο ο οποίος μιλούσε στην ιδρυτική εκδήλωση της Ελιάς. Του πολιτικού φορέα που εμπνεύστηκαν οι «αγωνιούντες» για να ενώσουν την κεντροαριστερά.Οι αναλογίες, οι συνειρμοί και οι αντιστοιχίες των εικόνων είναι πρόδηλοι. Φάλαινα και ΠΑΣΟΚ ξεβράζονται ψυχορραγώντας στην ακτή και οι «θηρευτές» σπεύδουν να ξεκοκαλίσουν ότι απέμεινε από την ξεσκισμένη σάρκα…Στο βήμα, λοιπόν, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει το χιλιοειπωμένο εφεύρημα:«Σε αυτές τις εκλογές, παρά τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους, κρίνεται το μέλος της χώρας. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει αν θα διαφυλάξει τις θυσίες του ή θα τις παίξει στα ζάρια».Επαναλαμβάνει στερεότυπα ένα δίλημμα, έναν εκβιασμό που, εκ των πραγμάτων, είναι ξεπερασμένο. Με απλά λόγια εάν δεν υπερψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ η χώρα θα καταστραφεί!Από τι ακριβώς δεν κατάλαβα. Προφανώς απευθύνεται στους 1,5 εκατ. ανέργους, στους 2,5 εκατ. ανασφάλιστους, στους χιλιάδες άστεγους και πεινασμένους και τους προειδοποιεί ότι οι άνεργοι θα αυξηθούν, οι ανασφάλιστοι θα

Ναπολέων Ζαγκλής -Ο άνθρωπος που άφησε τη θέση στην πολυεθνική για να αναλάβει το ιστορικό καφενείο στους Καλαρρύτες

Οι ντόπιοι-σχεδόν μυθιστορηματικοί ήρωες πίνουν το τσίπουρό τους ατενίζοντας με το ένα μάτι τα χιονισμένα βουνά έξω από το παράθυρο
Είναι το πιο ωραίο καφενείο που έχω επισκεφθεί (και έχω επισκεφθεί αρκετά). Σε ένα μελοδραματικά όμορφο χωριό, τους Καλαρρύτες στα Τζουμέρκα, που ειδικά το χειμώνα μοιάζει ξεχασμένο σε κάποια άγνωστη τρύπα της Μέσης Γης. 174 χρόνια μετά από την ημέρα που ο προ-πάππους του Ναπολέοντα άνοιξε αυτή την πόρτα για υποδεχθεί τους χωριανούς και είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα, ειδικά σε μια χώρα που είναι επιρρεπής στην καταστροφή των “λαϊκών μνημείων” της σύγχρονης ιστορίας της και μετατρέπει με αφοπλιστική ευκολία π.χ. ένα φούρνο 150 ετών σε ένα αδιάφορο κατάστημα φασόν. Αλλά πέρα από το κινηματογραφικό σκηνικό που συνθέτουν τα ράφια γεμάτα εκατοντάδες συσκευασίες προϊόντων, το πεντανόστιμο φαγητό που καταφθάνει με φειδώ (όχι από τσιγκουνιά, αλλά γιατί ο Ναπολέων δεν σε αφήνει να παραγγείλεις περισσότερο από αυτό που χρειάζεσαι) και τα αυτοσχέδια γλέντια που στήνονται εδώ αραιά και που, η ομορφιά αυτού του μέρους είναι οι άνθρωποί του. Οι ντόπιοι-σχεδόν μυθιστορηματικοί ήρωες που πίνουν το τσίπουρό τους ατενίζοντας με το ένα μάτι τα χιονισμένα βουνά έξω από το παράθυρο και με το άλλο ένα ματς μπάσκετ στην τηλεόραση – η κυρία Μόνικα στην κουζίνα και ο Ναπολέων, υπέροχος «παραμυθάς», καλλιεργημένος και συνειδητοποιημένος για τον τρόπο ζωής που επέλεξε και τα αισθητικά κριτήρια που υπερασπίζεται και ο οποίος όταν ανοίξει το στόμα του για να τραγουδήσει ηπειρώτικα και

ΠΡΕΒΕΖΑ-Σε ιδιώτη το πρόγραμμα Δακοκτονίας για το 2014!!!

Με ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο αποφάσισε το Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να γίνει και φέτος η τοποθέτηση και παρακολούθηση των παγίδων για το πρόγραμμα Δακοκτονίας 2014 στην Π.Ε. Πρέβεζας. Η σχετική διακήρυξη αναμένεται να βγεί στον αέρα μέχρι το τέλος Μαρτίου ενώ θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση και την παρακολούθηση περίπου 350 παγίδων.Φέτος το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επέλεξε ένα "μικτό" σύστημα για την εφαρμογή της παγιδοθεσίας, δίνοντας σε κάποιες Περιφερειακές Ενότητες τη δυνατότητα να κάνουν διαγωνισμό και σε κάποιες άλλες τη δυνατότητα να προσλάβουν απευθείας εργάτες-παγιδοθέτες. Όπως σχολιάζει στην σελίδα του ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας, το να συμπεριληφθεί η Πρέβεζα στην πρώτη κατηγορία προκαλεί κάποια ερωτηματικά, εάν σκεφτεί κανείς ότι ο

Στη Ζίτσα σήμερα ο Μανώλης Ματσάγκας

Τη Ζίτσα, επισκέπτεται σήμερα στις 7 το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Ματσάγκας, μαζί με στελέχη της Γραμματείας της παράταξης «Ριζοσπαστική Ανατροπή» (ΣΥΡΙΖΑ). Θα έχουν συνάντηση με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας, προκειμένου να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τα τοπικά προβλήματα των κατοίκων.

«Καμπάνες» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε σχολές οδηγών από την Ήπειρο!!!

Σε 116,43 χιλιάδες ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα που πραγματοποίησε σε ενώσεις επιχειρήσεων και μεμονωμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των σχολών υποψηφίων οδηγών.Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατέληξε ότι ορισμένοι σύλλογοι και μεμονωμένες σχολές οδηγών ανά την επικράτεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε καθόριζαν από κοινού τις τιμές περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό τον ανταγωνισμό.Έτσι η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε τα εξής πρόστιμα στην περιοχή της Ηπείρου:
-Στο Σωματείο Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων και Δικύκλων Άρτας «Ο ΑΡΑΧΘΟΣ» 4.724 ευρώ,
-Στην Ένωση Επαγγελματιών Εκγυμναστών Οδηγών Αυτοκινήτων - Μοτοσικλετών Ηπείρου και Επτανήσων «ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» 31.802 ευρώ!
Μάλιστα, όπως αναφέρει η απόφαση της επιτροπής, εάν οι ενώσεις επιχειρήσεων ή τα σωματεία στα οποία επεβλήθησαν τα πρόστιμα δεν

Η Άρτα τίμησε την Πολιούχο της Αγία Θεοδώρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με μεγαλοπρέπεια και όπως ορίζει το πρωτόκολλο, πραγματοποιήθηκε ανήμερα της εορτής η μεγάλη Λιτάνευση της Λάρνακας με τα χαριτόβρυτα Λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης καθώς και της θαυματουργού Εικόνας της στους κεντρικούς δρόμους της Άρτας.Την Λιτανεία άνοιξε όπως πάντα η ιστορική Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ Άρτας και ακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων της πόλεως. Στη συνέχεια η Φιλαρμονική του Δήμου Αμφιλοχίας πλαισίωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων. Ξεχωριστή η παρουσία της Φιλαρμονικής του Μουσικού Ομίλου της Ιστορικής πόλεως του Μεσολογγίου (Ιωσήφ Ρωγών), συνόδευσε τους πολιτιστικούς Συλλόγους Αγίων Αναργύρων, Κωστηλάτας, Πραμάντων, Αγίου Δημητρίου Πέτα και Γονέων και Φίλων παιδιών με ειδικές Ανάγκες Ν. Άρτας, καθώς και τμήμα των προσκόπων Άρτας.Η στρατιωτική μπάντα της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων απέδωσε τιμές παιανίζοντας στο θρησκευτικό μέρος της πομπής.Την ιερή Εικόνα έφεραν στους ώμους νέοι του Μ/Φ Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ Άρτας πλαισιωμένοι από κοπέλες με

Στην Αθήνα σήμερα ο Φίλιππας Φίλιος για την 5η εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των Πέντε»

Με τη συνάντηση της Αθήνας, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, κλείνει ο κύκλος των ανοιχτών εκδηλώσεων της «Πρωτοβουλίας των Πέντε» δημάρχων.Η 5η ανοιχτή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των Πέντε», στην οποία συμμετέχουν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος, έχει ως θέμα «Νέες Πόλεις, Νέα Αυτοδιοίκηση» και θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138).Αύριο στις 12.00, οι πέντε δήμαρχοι θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου για τα συμπεράσματα του πρώτου κύκλου της «Πρωτοβουλίας», στο

Επέστρεψε νικητής ο Α.Ο. Γιάννινα από το ταξίδι στην Αγγλία!!!

Η ακαδημία του ΑΟ Γιάννινα βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Λίβερπουλ για 5 μέρες όπου τα παιδιά της ομάδας έζησαν πραγματικά μία καταπληκτική ποδοσφαιρική εμπειρία.Μετά την Βαρκελώνη ο ΑΟ Γιάννινα βρέθηκε και αγωνίστηκε με την ακαδημία της Λίβερπουλ, αλλά και της Τσέστερ. Η αποστολή αποτελούταν από δύο ομάδες, παιδικό και προπαιδικό, τρεις προπονητές, Μιχαηλίδης Κώστας, Γεωργάκης Κώστας, Ναθαναήλ Κώστας, από τον τεχνικό διευθυντή της ακαδημίας Βασίλη Κίτση και τον δημοσίων σχέσεων Μπέκα Σπύρο.Οι αθλητές που αποτελούσαν την αποστολή ήταν:

Ξανακλείνουν τα φαρμακεία την Παρασκευή 14 και τη Δευτέρα 17 Μαρτίου!!!

Ξανακλείνουν τα φαρμακεία την Παρασκευή 14 και τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, καθώς ακόμη δεν έχει δοθεί λύση στο θέμα της διάθεσης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από χώρους εκτός φαρμακείων.Μετά τη 48ωρη προειδοποιητική απεργία, οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να κατεβάσουν και πάλι τα ρολά των φαρμακείων τους. Μάλιστα, ορισμένοι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι «αν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν πάνε καλά, θα προχωρήσουν σε απεργία επ αόριστον».

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων της παράταξης του Νίκου Γκόντα

Σε μια εποχή που οι υποψήφιοι όλων ανεξαιρέτως των αυτοδιοικητικών σχημάτων δυσκολεύονται να μαζέψουν υποψήφιους, προκειμένου να συγκροτήσουν αξιόμαχα ψηφοδέλτια, λογικό μας ακούγεται από τον συγκεκριμένο κανόνα να μην ξεφεύγει ούτε η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Νίκου Γκόντα. Παρόλα αυτά, ήδη έχει ετοιμαστεί ο αρχικός πυρήνας υποψηφίων στον οποίο ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες του ποιητή-λογοτέχνη Μίλτου Γήτα, του προέδρου των αποστράτων αστυνομικών Σπύρου Κίτσιου και των εκπαιδευτικών, Κώστα Μπόζιου και Οδυσσέα Τσαμπαλά. Και οι τέσσερις αυτές νέες υποψηφιότητες είναι κλειδωμένες και σύμφωνα με πηγές της ίδιας της παράταξης του Νίκου Γκόντα, πρόκειται για ένα αρμονικό πάντρεμα του παλαιού (ηλικιακά) με το νέο. Οι επαφές και με άλλους υποψηφίους συνεχίζονται. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας κρατάμε ενήμερους.

Γεγονός αποτελεί το πρώτο πρόστιμο για το κάπνισμα σε καφετέρια της Πρέβεζας!!!

Γεγονός αποτελεί το πρώτο πρόστιμο για το κάπνισμα σε καφετέρια της Πρέβεζας. Χθες πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από μικτό κλιμάκιο σε καταστήματα της πόλης και σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε μία παράβαση η οποία αντιστοιχεί σε 600 ευρώ για τον ιδιοκτήτη του καφέ και σε 50 ευρώ για τον θαμώνα ο οποίος κάπνιζε. Eν τω μεταξύ, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε εγκύκλιο στους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας με την οποία ζητεί να δοθούν δέουσες οδηγίες στις αρμόδιες Αρχές για την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους. Οι δέουσες οδηγίες, σύμφωνα με την κυρία Κουτζαμάνη, θα δοθούν από τις Εισαγγελίες Εφετών στους κατά τόπους Εισαγγελείς Πρωτοδικών, στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές, κ.λπ.Οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους, σέβονται το νόμο και ευελπιστούν ότι σύντομα θα βελτιωθεί ο καιρός οπότε οι θαμώνες θα μπορούν να

Προκλητικές δηλώσεις του Μιχ.Αρβανίτη από την Ελεούσα Ιωαννίνων!!!

Μια ακόμη φορά προκαλεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχ. Αρβανίτης, ο οποίος σε ομιλία του στην Ελεούσα Ιωαννίνων καταφέρθηκε εναντίον των δικαστών ενώ οι οπαδοί του σηκώθηκαν όρθιοι και χαιρέτησαν ναζιστικά.Αμετανόητος και προκλητικός εμφανίστηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής λέγοντας ότι οι δικαστές διαπόμπευσαν τον αρχηγό του."Βρήκαν άτιμους δικαστές, επίορκους, οι οποίοι χωρίς ίχνος συνειδήσεως, τί έκαναν; Πρέπει να σας τα πω αυτά να τα ξέρετε. Σε απορριπτική διάταξη κατά τη διάρκεια της ανακρίσεως, οι δύο ανακρίτριες, αυτά τα επαίσχυντα όντα, σε διάταξη απορριπτικής συνειδήσεως του αρχηγού μας, έγραψαν αναφερόμενοι στη Χρυσή Αυγή, το κόμμα – εγκληματική οργάνωση. Δεν έχουν δικαίωμα ούτε νόμιμο ούτε ηθικό" είπε μεταξύ άλλων.Η ασυλία του Μιχ. Αρβανίτη, όπως και των άλλων βουλευτών του κόμματος που είναι εκτός Κορυδαλλού, θα συζητηθεί την Πέμπτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.Σύμφωνα με όσα αναφέρει το mega,σχετικά με τους βουλευτές που είναι προφυλακισμένοι και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στην επιτροπή αποφασίσθηκε σήμερα να σταλεί επιστολή στον αρμόδιο εισαγγελέα με την οποία θα λέγεται ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές πρέπει να

Ο Ανδρέας Νταής υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών για την Ηγουμενίτσα, εξελέγη την Τρίτη το βράδυ ο Ανδρέας Νταής, κατά τη διάρκεια της 2ης ανοιχτής συνεδρίασης της Δημοτικής Κίνησης. Έτσι ο κ. Νταής θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος που θα υποστηριχθεί στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.Ο κ. Νταής είχε διατελέσει Δήμαρχος Ηγουμενίτσας από το 1998 έως και το 2002 σε μια περίοδο κρίσιμη για το Δήμο, ο οποίος για πρώτη φορά τότε λειτούργησε με την Καποδιστριακή του μορφή.Κατά τη διάρκεια της θητείας του είχαν ολοκληρωθεί ή και δρομολογηθεί σημαντικά έργα για το Δήμο, όπως το αποχετευτικό και ο βιολογικός καθαρισμός, η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, το Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας, η ανακατασκευή της πλατείας Δημαρχείου, η επέκτεαση του αποχετευτικού στη Νέα Σελεύκεια, τα Αμπέλια, τον οικισμό Εθνικής Αντίστασης και στις Εργατικές κατοικίες, ο πεζόδρομος της Γρ. Λαμπράκη και των καθέτων οδών, ο ΧΥΤΑ Κορύτιανης, αλλά και η δεξαμενή ύδευσης στα Αμπέλια, με την οποία λύθηκε τότε - για πρώτη φορά - το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετώπιζε ο Δήμος κυρίως τους θερινούς μήνες.Κατά τη διάρκεια της

ΑΡΤΑ:Επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Μέρα χαμένη δεν αφήνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης,δίνοντας έτσι το πολιτικό στίγμα της δουλειάς που θα κάνει από την επόμενη κιόλας των εκλογών.Σειρά είχε το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, όπου ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους, ενημερώθηκαν από την Προϊσταμένη της ΛΓ’ ΕΠΚΑ Χριστίνα Μερκούρη για τη λειτουργία, τις δραστηριότητες αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία. Μάλιστα η επίσκεψη συνέπεσε με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι στη ΛΓ΄ΕΠΚΑ, οι οποίοι όμως δεν δικαιώθηκαν. Έτσι 19 άτομα χάνουν τη δουλειά τους με αποτέλεσμα το Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας να κινδυνεύει με κλείσιμο, αφού δεν θα επαρκεί το προσωπικό φύλαξης. Όπως σημείωσε η κα Μερκούρη για τη φύλαξη του χώρου παραμένουν δύο ημερήσιοι και δύο νυχτερινοί φύλακες, γεγονός που δεν μπορεί να διαφυλάξει τη λειτουργία του Μουσείου.Ο κος Τσιρογιάννης τόνισε ότι πρωταρχικός σκοπός όλων θα πρέπει να είναι να παραμείνει το Μουσείο ανοιχτό, κάνοντας λόγο για κοινές προσπάθειες και πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση. Μάλιστα σημείωσε πως πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε μέσο για το

Πυκνώνουν οι συναντήσεις του Κ. Ευθυμίου με τον Παντελή Κολόκα

Μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι συχνές το τελευταίο διάστημα συναντήσεις του υπεύθυνου στην Ήπειρο για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Κώστα Ευθυμίου, με τον υποψήφιο δήμαρχο Ιωαννίνων, Παντελή Κολόκα. Ειδικά εάν τις συνδέσουμε με τα πρόσφατα "όχι" των ΑΝ.ΕΛ. στις μνημονιακές γαλάζιες υποψηφιότητες στο δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου, τότε αυτές, πέρα από σημειολογία, αποκτούν και ειδικό προεκλογικό νόημα. Νέοι άνθρωποι και οι δύο, έχουν πολλά να πουν και κυρίως να σχεδιάσουν για την επόμενη μέρα στο δήμο. Ή μήπως λέτε, στη φωτό που σας παρουσιάζουμε να καθορίζουν τα επόμενα κοινά βήματα τους. Ό,τι κι αν συμβαίνει, σύντομα θα το πληροφορηθούμε. Τόσο ο Π. Κολόκας, όσο και ο Κ. Ευθυμίου δεν μπορούν να το κρατούν άλλο μυστικό, και άμεσα θα ανοίξουν πλήρως τα χαρτιά τους και θα κάνουν επίσημες ανακοινώσεις σε όλα όσα μέχρι σήμερα ακούμε. Λέτε να έχουμε συμπόρευση για το δήμο; Σύντομα θα το μάθουμε...

Mια ακόμη αξιόλογη πρωτοβουλία ανάδειξης των Αρχαιολογικών Χώρων της Ηπείρου

Mια ακόμη αξιόλογη πρωτοβουλία ανάδειξης των Αρχαιολογικών Χώρων της Ηπείρου και συνδυασμού αυτών με πολιτιστικά δρώμενα, αναλαμβάνει το Σωματείο Διάζωμα. Ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος με επιστολή που απέστειλε προς τους Δημάρχους, Πρέβεζας, Αιγιαλίας, Ναυπακτίας, Μεσολογγίου και άλλων Δήμων στους οποίους υπάρχουν σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι τους ενημερώνει ότι το Φεστιβάλ Αθηνών, σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη αρχαίων θεάτρων «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τους συντελεστές της παράστασης δραματοποιημένης ποίησης «Η Γυναίκα της Ζάκυνθος» επιθυμεί να μεταφέρει και να παρουσιάσει το παραπάνω έργο σε μικρούς αρχαίους θεατρικούς χώρους της Ελλάδας. Η παραπάνω παράσταση επιδιώκεται να ενταχθεί στο θερινό πρόγραμμα 2014 του Φεστιβάλ Αθηνών. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι, σύμφωνα με τον κ. Μπένο - η συνάντηση με τους άγνωστους αρχαίους θεατρικούς χώρους της Ελλάδας – πλην όμως πολύ αξιόλογους - μέσα από μια χειρονομία σεβασμού προς αυτούς, καθώς και η δημιουργία ενός

Η Boussis Security Services ζητά να προσλάβει άμεσα πωλητή

Η Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας Boussis Security Services ζητά να προσλάβει άμεσα πωλητή.Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των τριάντα, κάτοχοι διπλώματος οδήγησης, γνώστες της Αγγλικής γλώσσας και με προηγούμενη εμπειρία στις πωλήσεις door to door (όχι παραγγελιοδόχοι). Γνώση ηλεκτρονικών ή συναφής τίτλος σπουδών θα θεωρηθεί ιδιαίτερο προσόν.Παρέχεται μισθός, ασφάλιση, ποσοστά και μπόνους. Επίσης όχημα της εταιρείας και κινητό.Αποστολή βιογραφικών στο info@bousis.gr . Πληροφορίες στο τηλ. 6936166679.

Τρεις (3) θέσεις Εργατών Υ.Ε. στην ΙΒ' Ε.Π.Κ.Α. στα Γιάννενα

Μέχρι την Παρασκευή 14 Μαρτίου οι αιτήσεις

Η ΙΒ' Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ανακοινώνει την πρόσληψη τριών (3) ειδικευμένων εργατών Υ.Ε, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων, για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών , με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης μέχρι την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου. Οι εργάτες θα απασχοληθούν στον αρχαιολογικός χώρο Καστρίτσας Ν. Ιωαννίνων. Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, νομίμως επικυρωμένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά (σε περίπτωση ταχυδρομικής υποβολής οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της

Μέχρι τις 5 Απριλίου οι αιτήσεις στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. για συνεργάτες στις έρευνες

Ξεκίνησε τη λειτουργία της, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης προκειμένου να εγγραφούν οι ενδιαφερόμενοι στο νέο μητρώο ιδιωτών συνεργατών της ΕΛΣΤΑΤ. Όσοι το επιθυμούν έχουν δικαίωμα να εγγραφούν στο μητρώο μέχρι τις 5 Απριλίου και η εγγραφή τους θα ισχύει για οκτώ μήνες, από τον Μάιο ως το Δεκέμβριο του 2014. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών έχουν μόνον ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 21 έως 69 ετών. Υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων δημόσιων οργανισμών, καθώς και υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης εγγραφής σε αυτό το Μητρώο. Η επιλογή των Ιδιωτών Συνεργατών γίνεται με ένα σύστημα βαθμολόγησης τέτοιο, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοκρατία και η αποτελεσματικότητα των ερευνών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Οι Ιδιώτες Συνεργάτες έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης στην ΕΛΣΤΑΤ εντός 21ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης των σχετικών Πινάκων Κατάταξης των Ιδιωτών Συνεργατών. Η αμοιβή των Ιδιωτών Συνεργατών καθορίζεται σύμφωνα με προκαθορισμένους κανόνες μέτρησης του έργου των Ιδιωτών Συνεργατών και προκαθορισμένης αμοιβής ανά μονάδα έργου. Η αμοιβή για τη συλλογή ερωτηματολογίων γίνεται ανάλογα με τον αριθμό των πλήρως και ορθά συμπληρωμένων ερωτηματολογίων που παραδίδει έγκαιρα ο κάθε Ιδιώτης Συνεργάτης. Η αμοιβή για

Τέσσερις (4) προσλήψεις στην Πρέβεζα στην Κασσιώπη και το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

Μέχρι την Παρασκευή 14/3 οι αιτήσεις

Τρέχει μέχρι την προσεχή Παρασκευή (14/3) η προκήρυξη πρόσληψης τεσσάρων (4) τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης, ως την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις αφορούν, δύο (2) Δ.Ε. Εργατοτεχνίτες και ελλείψει αυτών Υ.Ε. Ειδικευμένους Εργάτες για τον Αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης & Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, Δήμου Πρέβεζας και δύο (2) Υ.Ε. Ειδικευμένοους Εργάτες για τον Αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης & Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, Δήμου Πρέβεζας. Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, νομίμως επικυρωμένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά (σε περίπτωση ταχυδρομικής υποβολής οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της υπηρεσίας στην διεύθυνση Εθνικής Αντιστάσεως 108-110, 48 100 Πρέβεζα υπόψιν κου Αργυρού Λεωνίδα (τηλ. επικοινωνίας: 2682089890) εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών που αρχίζει από την επομένη της καταχώρισης στο διαδικτυακό κόμβο (ιστοσελίδα) της εφαρμογής ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http:/ /diavgeia.gov.gr) και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (http://www.yppo.gr) και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας (από 10.03.2014 έως 14.03.2014.) Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για

Δύο (2) προσλήψεις στη Διεύθυνση Αγροτικής οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Θεσπρωτία

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής- Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Θεσπρωτίας, που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων: 1 ΠΕ Κτηνιάτρων και 1 ΤΕ Ζωικής Παραγωγής. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: ιοικητήριο, Π. Τσαλδάρη 18, Τ.Κ. 46100- Ηγουμενίτσα, απευθύνοντάς την στην

Η Medella A.E.B.E. ζητά φαρμακευτικούς αντιπροσώπους στην Ήπειρο

Η φαρμακευτική εταιρεία Medella A.E.B.E, αναζητά συνεργάτες που θα δραστηριοποιηθούν στις πωλήσεις των προϊόντων της στην Ήπειρο. Απαραίτητα προσόντα είναι: Σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οργανωτικότητα, εξοικείωση με Η/Υ, Internet, δίπλωμα ΙΧ και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Επιθυμητά προσόντα είναι η προϋπηρεσία στο χώρο του φαρμακείου και η δυνατότητα ταξιδιών. Η εταιρεία παρέχει ελκυστικό πακέτο αποδοχών, υψηλό bonus παραγωγικότητας, δυνατότητα εξέλιξης και συνεχή εκπαίδευση. όσοι ενδιαφέρεστε, στείλτε βιογραφικό σημείωμα στο fax: 210-68.21.188, υπόψη: κας Τέτης Κουκλάδα.

Διευθυντή καταστήματος ζητά η H&M στα Γιάννενα

Για το νέο 2ο κατάστημά της στην πόλη!

H H&M ανοίγει σύντομα το 2ο κατάστημά της στα Ιωάννινα με γυναικεία, ανδρική και παιδική μόδα και αναζητά Εσένα που θέλεις το πάθος σου για τη μόδα και η εμπορική σου αντίληψη να σου προσφέρουν μια ουσιαστική καριέρα στο χώρο της μόδας. Στόχος της εταιρείας είναι να σου παρέχει μια ποιοτική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση ώστε όταν ανοίξουν το κατάστημά τους στα Ιωάννινα να είσαι σε θέση πετύχεις ως Διευθυντής Καταστήματος. Η δουλειά ενός Διευθυντή Καταστήματος στην H&M περιλαμβάνει πολλές ευθύνες και πολλή διασκέδαση. Η λίστα με τις αρμοδιότητές σου περιλαμβάνει: Διασφάλιση της άψογης εξυπηρέτησης των πελατών σε όλα τα λειτουργικά σημεία του καταστήματος, Παρακολούθηση του προϋπολογισμού του καταστήματος και θέσπιση των ορθών εμπορικών στόχων για τη βελτιστοποίηση της κερδοφορίας , Εξασφάλιση της εφαρμογής διαδικασιών και ρουτινών στο κατάστημα σύμφωνα με τις εταιρικές προδιαγραφές, Στελέχωση, εκπαίδευση και ανάπτυξη της ομάδας σου καθώς και αναγνώριση και ανάπτυξη εσωτερικών ταλέντων, Διασφάλιση της εφαρμογής των διαδικασιών του κεντρικού ταμείου σύμφωνα με τις εταιρικές προδιαγραφές, Διασφάλιση της ορθής τήρησης των εργασιακών σχέσεων καθώς και των 

Δυνατότητα εργασίας στη Γερμανία,για γιατρούς και νοσηλευτές

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΙΣΟΝ Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εύρεσης Εργασίας Νέων Στουτγκάρδης , προσφέρει τη δυνατότητα σε Έλληνες ιατρούς και νοσηλευτές να επιλεχθούν για εργασία σε νοσοκομεία της Γερμανίας και να εκπαιδευτούν δωρεάν, από το ΚΞΓ ΙΣΟΝ, στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.Για πληροφορίες σχετικά με τη παραπάνω δράση, μπορείτε να καλείτε καθημερινά 16:30-21:00 στο 26510-03506.Για πληροφορίες σχετικά με το ΚΞΓ ΙΣΟΝ μπορείτε να επισκεφθείτε το www.ison.edu.gr ή www.facebook.com/ISONIoannina.

Τα Lidl ζητούν Πωλητές/Ταμίες (ορισμένου χρόνου-ημιαπασχόληση)

Από μία (1) θέση σε Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα

Τα Lidl αναζητούν αξιόπιστους συνεργάτες, τους οποίους θα προετοιμάσουν με τον καλύτερο τρόπο για τις απαιτήσεις του κλάδου. Οι υποψήφιοι θα αναλάβουν ποικίλες εργασίες στο κατάστημα, όπως τη λειτουργία του ταμείου, τον ανεφοδιασμό των ραφιών, την τακτοποίηση της αποθήκης και την προετοιμασία των απογραφών. Θα φροντίζουν για την εξυπηρέτηση των πελατών και θα ασχολούνται με τη διάταξη και παρουσίαση των εμπορευμάτων, την εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και την καθαριότητα. Θα εργάζονται με μερική απασχόληση, αναλαμβάνοντας βάρδιες. οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν ευχάριστη προσωπικότητα και να αποτελούν πρότυπο ευγένειας απέναντι στους πελάτες. Να τους διακρίνει η υπευθυνότητα και η αξιοπιστία. Να τους αρέσει η ομαδική εργασία και οι κοινοί στόχοι.Όποιος επιλεγεί θα αναλάβει μια ποικιλόμορφη εργασία με ελκυστικές αποδοχές και παροχές, όπως επιπρόσθετη ιδιωτική ιατρική ασφάλιση. Θα εργάζεται σε ένα σύγχρονο και οργανωμένο περιβάλλον. Μέσα από ένα

Ζητείται,Τυροκόμος για κάλυψη θέσης νέου τυροκομείου

Ζητείται:Τυροκόμος για κάλυψη θέσης νέου τυροκομείου.Απαραίτητη ανάλογη εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία σε αντίστοιχη θέση.Γνώσεις παραγωγής τυριού φέτας και γιαουρτιού.Αποστολή Βιογραφικών σημειωμάτων στο email: info@nextcom.gr αναγράφοντας τον κωδικό θέσης: ΤΥ1
Θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια κατά την αξιολόγηση των Βιογραφικών Σημειωμάτων.

H "Next Com" ζητά Account Executive, Graphic Designer και Web Developer σε Γιάννενα και Αθήνα

Η Εταιρεία Next Com με 20χρονη παρουσία στον κλάδο της διαφήμισης ζητά για τα Γραφεία της στα Γιάννενα και την Αθήνα: Account Executive, Graphic Designer και Web Developer. Για τη θέση του Account Executive, ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει: Προϋπηρεσία σε διαφημιστική εταιρεία, Διαχείριση διαφημιστικών λογαριασμών, Ομαδικότητα, Εμπειρία στην οργάνωση και την παράδοση έργων και Άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας. Για τη θέση του Graphic Designer, ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει: πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ισότιμης σχολής, Άριστη γνώση: ADOBE SUITE CS6 (PHOTOSHOP, INDESIGN, ILLUSTRATOR), Επιθυμητή η προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών και portfolio και Ομαδικότητα, εμπειρία στην οργάνωση και την παράδοση έργων. Τέλος για τη θέση του Web Developer, ο υποψήφιος θα πρέπει αν διαθέτει:

16 δήμοι της Ηπείρου έκαναν αίτηση για δωρεάν Wi-Fi Ιnternet!!!

Οι δήμοι Αρταίων, Βορείων Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζηρού, Ζίτσας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Πάργας, Πρέβεζας, Πωγωνίου, Φιλιατών, Κεντρικών Τζουμέρκων, Κόνιτσας, Μετσόβου, βρίσκονται ανάμεσα στους 304 δήμους της χώραςπου έκαναν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό για την ανάπτυξη δωρεάν δικτύου Wi-fi στους ίδιους τους δήμους αλλά και σε σημεία αυξημένης προσέλευσης όπως είναι τα μουσεία και τα λιμάνια. Οι όροι του διαγωνισμού αναμένεται να δοθούν σε δημόσια διαβούλευση εντός των ημερών και λογικά το μέτρο θα ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους. Το δωρεάν δίκτυο Wifi που θα αναπτυχθεί από την γενική γραμματεία τηλεπικοινωνιών και το πρόγραμμα ψηφιακή σύγκλιση, σε καμία περίπτωση δεν θα καλύπτει όλες τις ανάγκες σας καθώς οι προδιαγραφές του, τουλάχιστον κατά την πρώτη φάση του έργου, ενδείκνυνται μόνο για να επισκέπτεστε ενημερωτικές σελίδες. Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι προδιαγραφές είναι οι εξής: Διαφημιστική καταχώρηση-1. Η ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα σύνδεσης θα είναι 100-150 Kbps ενώ η ονομαστική ταχύτητα θα φτάνει στο 1 Mbps, 2. H μέγιστη διάρκεια σύνδεσης θα φτάνει στα 30 λεπτά. Αν περάσει το χρονικό διάστημα, θα γίνεται αυτόματη αποσύνδεση και ο χρήστης θα πρέπει να συνδεθεί εκ νέου, 3. Δεν θα χρειάζεται user name και password και το