Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Νέος ισχυρός μετασεισμός,αισθητός στην Ήπειρο!

Νέος ισχυρός μετασεισμός σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Κεφαλλονιά,ο οποίος έγινε αισθητός και σε όλη την Ήπειρο.Οι πρώτες εκτιμήσεις των γεωδυναμικών ινστιτούτων  κάνουν λόγω για δόνηση έντασης μεγέθους 4,9βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Ο Μ.Βορίδης στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

"Η Ελλάδα έχει διαφύγει τον μεγάλο οικονομικό κίνδυνο"

Μήνυμα στους πολίτες να αντισταθούν στον φασισμό, τον ναζισμό και τον κολεκτιβισμό, έστειλε από τα Ιωάννινα ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων.Επισήμανε ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές, έχουν σημασία αναφορικά με τα πολιτικά μηνύματα που θα δώσει το αποτέλεσμα και τόνισε: «Πρέπει να στείλουμε εμείς οι Έλληνες πολίτες ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα. Θα αντισταθούμε στον φασισμό, θα αντισταθούμε στον ναζισμό, θα αντισταθούμε σε κάθε κολεκτιβισμό, δεν θα αφήσουμε την χώρα να παρεκκλίνει από την σταθερή πορεία στην οποία έχει μπει. Θα στηρίξουμε τον Αντώνη Σαμαρά, την κυβέρνηση της ΝΔ».Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι η χώρα έχει διαφύγει τον μεγάλο οικονομικό κίνδυνο, αναγνώρισε, όμως, ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες και προβλήματα στην κοινωνία και πρόσθεσε: «Είμαστε στον καλό δρόμο. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δουλεύει και δουλεύει σκληρά. Είμαστε σε καλή κατεύθυνση και εκείνο που έχει

Καθησυχαστικός ο Καθηγητής Σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης

"Τα 5,9 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός"

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε πριν λίγο ο Καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, αφού σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχει η ομάδα ΒΑΝ από τον σεισμογραφικό σταθμό του Πύργου, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 3.55 ήταν η κύρια και όχι κάποια που προηγήθηκε αυτού. Παραμένει έντονη η ανησυχία, έως ότου σταματήσουν οι μετασεισμοί.

Κουνήθηκε ολόκληρη η Ήπειρος από το σεισμό 5,9 Ρίχτερ που έπληξε το Ληξούρι Κεφαλονιάς στις 15:55 ακριβώς!

Μετασεισμική δόνηση μικρότερης ισχύος (4,1 Ρίχτερ) σημειώθηκε 13 λεπτά αργότερα

Αισθητός στα Γιάννενα, την Ήπειρο αλλά και ολόκληρη τη βορειοδυτική Ελλάδα, έγινε ο σεισμός εντάσεως 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα (στις 15.55 ακριβώς), με επίκεντρο δυο χιλιόμετρα δυτικά από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς και οκτώ χιλιόμετρα εστιακό βάθος. Η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και ανησύχησε τους Ηπειρώτες. Ο σειεμός έγινε αισθητός από την Αττική μέχρι την περιοχή της Κοζάνης! Στις 16:08 (ακριβώς 13 λεπτά αργότερα) συνέβη μετασεισμική δόνηση μικρότερης ισχύος (4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ) σημειώθηκε με επίκεντρο τον ίδιο εστιακό χώρο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές στην Ήπειρο.

Δωρεάν WI-FI σε 12 σημεία του Δήμου Πρέβεζας

Την δυνατότητα πρόσβασης σε δωρεάν WI FI θα έχουν οι κάτοικοι του Δήμου της Πρέβεζας.Η επιλογή των σημείων έγινε βάσει των υποδομών που υπάρχουν και των προυποθέσεων που θέτει η εγκύκλιος ενώ στόχος είναι να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία του Δήμου και κυρίως εκείνα στα οποία συχνάζουν οι νέοι.Τα 12 αυτά σημεία αποτελούν την πρώτη φάση της υλοποίησης του προγράμματος ενώ θα υπάρξουν και επόμενα βήματα.Σύμφωνα με την πρόταση που έστειλε ο Δήμος προς την Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων τα 12 σημεία που προβλέπεται να αποκτήσουν δωρεάν ασύρματη επικοινωνία είναι:

Πιο κοντά στο θέατρο και τον κινηματογράφο έρχονται οι μαθητές της Ηπείρου

Πιο κοντά στο θέατρο και τον κινηματογράφο έρχονται οι μαθητές της Ηπείρου, μέσω εκδηλώσεων, σεμιναρίων και διαγωνισμών που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.Από την Δευτέρα 10 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 11 Απριλίου, το Π.Κ.Δ.Ι πραγματοποιεί για το 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, κινηματογραφικά σεμινάρια. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκμάθησης της κινηματογραφικής τέχνης και πρακτικής μέσα από την παραγωγή 2 ταινιών μικρού μήκους σε σενάριο και παραγωγή των ίδιων των μαθητών. Κινηματογραφιστής: Παναγιώτης Κράββαρης, Διδάσκοντες και παροχοί εξοπλισμού οι: Δημήτρης Σταμπόλης-Διευθυντής Φωτογραφίας, Λευτέρης Καμπαλώνης-Ηχολήπτης, Γιώργος Παναγιάρης-Σκηνογράφος και Ενδυματολόγος, Νίκος Γαβαλάς-μοντέρ. Τα έξοδα υλοποίησης του σεμιναρίου καλύπτονται πλήρως από το

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ: Εξευτελιστική τιμή για τα επιτραπέζια και χυμοποιήσιμα πορτοκάλια της Άρτας!!!

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,σχετικά με τος τιμές στα πορτοκάλια του Νομού Άρτας,κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραίτης.Στην ερώτηση του αναφέρει τα εξής:"Κάτω του κόστους παραγωγής είναι η εξευτελιστική τιμή των 8 λεπτών για τα επιτραπέζια και 3 λεπτών για τα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια, προκαλώντας απελπισία και απόγνωση σε χιλιάδες οικογένειες στο Ν.Αρτας, που ασχολούνται με την εσπεριδοκαλλιέργεια και παράγουν πάνω από 250.000 τόνους επιτραπέζια και χυμοποιήσιμα εσπεριδοειδή διαφόρων ποικιλιών. Την ίδια στιγμή βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη που τους “πνίγουν” και δεν μπορούν να αποπληρώσουν καθώς

Σημαντικά οφέλη από λιμενικά έργα στον Δήμο της Πρέβεζας

Σημαντικά οφέλη για το Δήμο Πρέβεζας θα προκύψουν από την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων στις λιμενικές και αλιευτικές υποδομές της Πρέβεζα με αφορμή τη λίστα που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου μέσω της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.O Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Χρήστος Μπαίλης σε συνεργασία με την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ.Παρθενία Καζάκου και την Δημοτική Σύμβουλο με αρμοδιότητα στα λιμενικά έργα κ. Στέλλα Βαρτελάτουέχοντας βασική προτεραιότητα την αντιμετώπιση των ζημιών στην παραλιακή ζώνη αλλά και των αναγκών της πόλης, προγραμμάτισε έργα και παρεμβάσεις μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και ειδικότερα της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού μέχρι 300.000 ευρω που εντάχθηκαν στο ΠΔΕ και βελτιώνουν τις λιμενικές και αλιευτικές υποδομές της πόλης και της ευρύτερης παράκτιας περιοχής της Πρέβεζας. Αναλυτικότερα εξασφαλίζεται μερική χρηματοδότηση για τη αποκατάσταση των παραλιακών κρηπιδωμάτων και την επαναφορά της επισκεψιμότητας σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου .Επίσης από την χρηματοδότηση αποκαθίσταται η λειτουργικότητα των βαθών στα αλιευτικά καταφύγια της περιοχής της Πρέβεζας.Παράλληλα συνεχίζεται η ωρίμανση των εγκεκριμένων παρεμβάσεων και τη δημοπράτηση τους από το Δ.Λ. Ταμείο κατόπιν σχετικής τελικής μελέτης.Το πρόγραμμα αναβάθμισης των λιμενικών και αλιευτικών υποδομών της ΠΈ Πρέβεζας αναφέρεται στα παρακάτω έργα:

Με την Εθνική προπονούνται έξι επίλεκτοι αθλητές του Ν.Ο. Ιωαννίνων

Συνεχίζονται ως την ερχόμενη Κυριακή στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά οι δοκιμασίες επίλεκτων αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα.Ανάμεσα στους 18 αθλητές των κατηγοριών Ανδρών – Γυναικών και κάτω των 23 ετών, την εξέλιξη των οποίων ελέγχουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές, περιλαμβάνονται και έξι κορυφαίοι κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, που αποτελούν και το μεγαλύτερο «γκρουπ» αθλητών από σωματείο στο συγκεκριμένο κοινόβιο. Πρόκειται για τους Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη και για τους πρωταθλητές Αποστόλη Λαμπρίδη, Ελένη Διαμάντη, Ξανθή Κολτσίδα και Αμαλία Τσιάβου.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Υποψήφιος δήμαμρχος ο Μιλτιάδης Κλάπας

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη για τη Πρέβεζα, με υποψήφιο Δήμαρχο τονΜιλτιάδη Κλάπα πραγματοποίησε την πρώτη της συνάντηση στα γραφεία της επί της οδού Λ. Ειρήνης 27 (2ος όροφος).Συζήτησε την προγραμματική της διακήρυξη καθώς και τους βασικούς άξονες
του προγράμματος που θα καταθέσει στους συμπολίτες μας.Με πνεύμα σύμπνοιας και ομοφωνίας άνθρωποι προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους αλλά με κοινές ανησυχίες για το μέλλον του Δήμου μας συνυπέγραψαν:
► Τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της δημοτικής παράταξης
► Την αναγκαιότητα να συμπορευθούν άνθρωποι με διαφορετική πολιτική αφετηρία σε αυτό το νέο ενωτικό και δημιουργικό αυτοδιοικητικό εγχείρημα.
► Την προβολή νέων ιδεών , την ενεργοποίηση νέων ανθρώπων, την αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας για να επανακτήσει ο Δήμος μας όραμα ,επιχειρησιακή επάρκεια , αναπτυξιακή λογική, κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη.
Στην συζήτηση αναδείχθηκαν οι αρνητικές συνέπειες του μνημονίου και του «καλλικράτη» στην αυτοδιοίκηση.Συμφωνήθηκαν μέτρα για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας στην τοπική διακυβέρνηση με στόχο την αποκέντρωση και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.Τέθηκαν άξονες ανάπτυξης του Δήμου Πρέβεζας στην ολότητα του,ιεραρχήθηκαν ανάγκες με

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ:Ένας επιπλέον Δημοτικός Σύμβουλος για την παράταξή της πλειοψηφίας!

Αυξάνεται κατά έναν, από 16 σε 17, ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων της παράταξής "ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ", στο εικοσιεπταμελές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.Μετά την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Παντελή Νάκα (Δ.Ε. Ματσουκίου), εκλήθησαν κατά σειρά οι δύο αναπληρωματικοί της μείζονος αντιπολίτευσης από τη Δ.Ε. Ματσουκίου, οι οποίοι όμως και αυτοί αρνήθηκαν να καταλάβουν τη θέση.Έτσι, σύμφωνα με τα ισχύοντα, η θέση αυτή καταλαμβάνεται από τον πρώτο αναπληρωματικό στην ίδια Δ.Ε. της παράταξης της πλειοψηφίας κ. Βασίλη Γρατσάνη.

Απολογισμός πεπραγμένων έτους 2013 Περιφέρειας Ηπείρου

Σας καλούμε στις 5 Φεβρουαρίου έτους 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.00, στην ΕΙΔΙΚΗ (άρθρο 185 του Ν. 3852/2010) δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Αναδεικνύονται τα πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου,από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων

Την υλοποίηση μιας σειράς έργων που χρηματοδοτούνται από το διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδας – Ιταλίας 2007-2013, με στόχο την ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς ξεκινά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου.Τρία έργα έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Interreg, έργα που αφορούν στην ενίσχυση του εθελοντισμού για την πυροπροστασία των δασικών οικοσυστημάτων, την ανάδειξη των πέτρινων γεφυριών και την ανάδειξη και προβολή της πέτρας και της παράδοσης.Το κάθε ένα από αυτά τα έργα ανέρχεται σχεδόν σε 500.000 ευρώ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Παπαλέξης, σημειώνοντας πως τα έργα περιλαμβάνουν μικρές παρεμβάσεις και δράσεις ενημέρωσης και προβολής αλλά όχι τεχνικά έργα.Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Παπαλέξης τα έργα αλληλοσυμπληρώνονται μεταξύ τους και η απορρόφηση των κονδυλίων είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή την εποχή τόσο για τη χώρα όσο και για την περιοχή μας.Στο πλαίσιο του προγράμματος που αφορά στον εθελοντισμό και την δημιουργία ενός δικτύου με στόχο την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, η ΠΕΔ Ηπείρου ως επικεφαλής εταίρος πρόκειται να υλοποιήσει τέσσερις ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας.«Θέλω να πιστεύω ότι με το τέλος των προγραμμάτων θα μείνει κάτι σημαντικό στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Παπαλέξης.Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του