Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Τρεις γιατροί κρατικών νοσοκομείων της Ηπείρου,στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ

Έπειτα από καταγγελίες ιδιωτών, το ΣΔΟΕ έκανε "φύλλο και φτερό" λογαριασμούς γιατρών της Αθήνας και τα χρήματα που εντόπισε σε τραπεζικούς λογαριασμούς τριών συγκεκριμένα γιατρών, αγγίζουν τα 21 εκατομμύρια ευρώ την ίδια στιγμή που οι εν λόγω στις φορολογικές δηλώσεις τους δήλωναν μικρά εισοδήματα.Και οι τρεις θα κληθούν να καταβάλουν φόρους που προσεγγίζουν τα 14 εκατ. ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσειςΕπιπλέον, άλλο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στην Ήπειρο ανακάλυψε σε τρεις γιατρούς κρατικών νοσοκομείων προσαυξήσεις των εισοδημάτων τους από 200.000 έως 1,2 εκατ. ευρώ.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Οι «Μωμόγεροι» ξεσήκωσαν το Ιστορικό Κέντρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους η αναβίωση του δρωμένου των Μωμόγερων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο, στις 12.00 το πρωί στο Ιστορικό Κέντρο της Πρέβεζας.Ο κόσμος της Πρέβεζας απόλαυσε τo φαντασμαγορικό αυτό δρώμενο, που έχει ρίζες στην αρχαιότητα. Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σινώπης «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» και Ο Σύλλογος Εμποροεπαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας, με καλεσμένο τον Μορφωτικό Σύλλογο «Πόντος» Αλωνακίων Κοζάνης, πραγματοποίησαν φέτος για πρώτη χρονιά την αναβίωση του δρωμένου στο

Ιόνια Οδός: Μάχη με τον χρόνο για να ολοκληρωθεί το 2016 ο άξονας

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την υπογραφή των νέων συμβάσεων το χρήμα άρχισε να ρέει στην Ιόνια Οδό. Τα εργοτάξια το ένα μετά το άλλο ζωντανεύουν και το έργο έχει πάρει και πάλι μπρος και τις εργασίες να είναι εμφανείς. Το ζητούμενο πλέον είναι η δημοσίευση των νέων χρονοδιαγραμμάτων και η υλοποίηση τους. Από τις εργασίες που είχαν γίνει το διάστημα πριν το 2011 όταν σταμάτησαν τα έργα πιο προχωρημένο είναι το νότιο κομμάτι του έργου.Τα τμήματα που θα κατασκευαστούν είναι περίπου 145χλμ και περιλαμβάνουν τα οδικά τμήματα:
-Αντίρριο(προς το παρόν εξαιρείται η διέλευση Κλόκοβας)-Κεφαλόβρυσο
-Κουβαράς-Άγιος Δημήτριος (Άρτα)
-Φιλιππιάδα-Ιωάννινα
Τα έργα αυτά συμπληρώνουν τον άξονα της Ιόνιας Οδού μαζί με τα ήδη κατασκευασμένα τμήματα Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς και Φιλιππιάδα-Άγιος Δημήτριος που κατασκευάστηκαν ως δημόσια έργα.Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις το νότιο τμήμα θα προχωρήσει πρώτο σε ολοκλήρωση καθώς μορφολογικά είναι και πιο βατό και πιο προχωρημένο. Θετικό είναι και το γεγονός πως ταυτόχρονα κατασκευάζεται και ο κάθετος άξονας Άκτιο-Αμβρακία που θα συμβάλλει και αυτός με την σειρά του στην δημιουργία δικτύου αυτοκινητόδρομων στην Δυτική Ελλάδα.Το τμήμα Φιλιππιάδα-Ιωάννινα είναι και το πιο ορεινό καθώς περιλαμβάνει σημαντικά τεχνικά έργα. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη σύμβαση το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πολύ το

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Εκδήλωση για τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου στο Δήμο Σουλίου

Ο Δήμος Σουλίου, ο σύλλογος κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Σουλίου , πραγματοποιούν την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11 π.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ''Καρκαμίσι'', στην Παραμυθιά, ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος.Στη συνάντηση θα γίνει ενημέρωση των κτηνοτρόφων από υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Θεσπρωτίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Ιωαννίνων, καθώς και από εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας, σχετικά το πρόγραμμα νέων αγροτών ,μητρώο αγροτών ,την επιλεξιμότητα των κοινοτικών βοσκήσιμων εκτάσεων, το υπάρχον θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το καθεστώς των επιδοτήσεων, οικονομικών ενισχύσεων κ. λ. π.

Συνέλευση της Ένωσης Νέων Αγροτών Νομού Πρέβεζας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου Ένωσης Νέων Αγροτών Νομού Πρέβεζας συγκαλεί σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση τα μέλη του την Κυριακή στις 8 το βράδυ στην αίθουσα συγκεντρώσεων Β.Τέφα Λ. Ιωαννίνων 180 (Αγ. Ειρήνη). Μεταξύ των θεμάτων είναι η παρουσίαση έκθεσης πεπραγμένων 2013, η έγκριση Προγράμματος Δράσης και Προϋπολογισμού 2014, ο προγραμματισμός του 2ου Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου και η δημιουργία Περιφερειακής (Α.Σ.Ο.)Ένωσης Νέων Αγροτών Ηπείρου. Αμέσως μετά θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την 26 / 1 / 2014, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

Έναρξη χειμερινών εκπτώσεων στις 13 Ιανουαρίου

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις του 2014, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά όλα τα εμπορικά καταστήματα χωρίς κανέναν περιορισμό.Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) απέστειλε στις Ομοσπονδίες μέλη της και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις. Συγκεκριμένα, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:

Μονοήμερη εκδρομή από τα Ιωάννινα στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου

Μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο από τα Ιωάννινα,μόνο με 20 ευρώ!!!

Εκμεταλλευτείτε την τοπική αργία του Αγίου Γεωργίου και αποδράστε στις 17 Ιανουαρίου οικογενειακώς ή με τους φίλους σας από τα Γιάννενα,για την Θεσσαλονίκη!Πραγματοποιήστε τα ψώνια σας, επισκεφτείτε την αγορά Μοδιάνο,τον Λευκό Πύργο,την Άνω Πόλη,τη Ρωμαική Αγορά,αλλά και τα μουσεία του κέντρου.Αναχώρηση από Ιωάννινα την Παρασκευή 17/1/2014.Για όποιες απορίες ή πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 26510-27427,26510-31666 και 26510-27550 Grefis Holidays.

Ερώτηση Χρ.Μαντά για την αιθαλομίχλη που«πνίγει» το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων

Με ερώτησή του που κατάθεσε, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς «φέρνει» στη Βουλή το οξύ πρόβλημα της αιθαλομίχλης που εδώ και δύο μήνες έχει επικαθίσει στην ατμόσφαιρα των Ιωαννίνων. Στην ερώτησή του ο Χρήστος Μαντάς αναφέρεται στην απαράδεκτη κατάσταση την οποία βιώνουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων εξ αιτίας της υπερσυγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων PM10 και PM2.5 ,που είναι άκρως επιβλαβή για την υγεία των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής μας Αναφέρεται επίσης στην ανεπάρκεια των σταθμών μέτρησης ,μιας και λειτουργεί( με αδυναμία μέτρησης των PM2.5) μόνο ένας στην Κιάφα,ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερις για ολοκληρωμένη καταγραφή της συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων και συνεχίζει τονίζοντας ότι:

Η Ελληνική κρίση κτυπάει την Αλβανία

Τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στη ζωή των αλβανών μεταναστών σχολιάζει ανταπόκριση της Süddeutsche Zeitung. «Η Ελλάδα ήταν για μεγάλο διάστημα μία γη της επαγγελίας για τους φτωχούς Αλβανούς» επισημαίνει η εφημερίδα του Μονάχου. Όπως αναφέρει, μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, «μετανάστευσαν στο εξωτερικό 1,45 εκατομ. Αλβανοί, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.Αυτό ήταν, σε ένα σύνολο μόλις 3 εκατομ. Αλβανών, ένα από τα μεγαλύτερα κύματα μετανάστευσης στον κόσμο και με διαφορά το μεγαλύτερο στην Ευρώπη σε αναλογία με τον πληθυσμό. Μαζί με την Ιταλία, τα εργοτάξια της Αθήνας και της