Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ - Κόβουν και τα... τηλέφωνα από τα Σχολεία!

Το υπουργείο Παιδείας ζητά καταγραφή του κόστους για τις υπηρεσίες τηλεφωνίας για κάθε σχολείο 

Επόμενο θύμα των περικοπών στη δημόσια εκπαίδευση είναι οι τηλεφωνικές κλήσεις από τα σχολεία όλης της χώρας, αφού πλέον το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να περικόψει στο απολύτως απαραίτητο τις τηλεφωνικές κλήσεις. Ίσως σε ορισμένες περιτπώσεις να γινόταν κατάχρηση των τζάμπα τηλεφωνημάτων, όμως τώρα το υπουργείο, αφού έκοψε τη θέρμανση, και τους ίδιους τους... καθηγητές από τα σχολεία, βάλθηκε να κόψει και τις τηλεφωνικές κλήσεις! Σύμφωνα λοιπόν με Έγγραφο του υπουργείου που στάλθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου αλλά και στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και

Μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ βοηθήματα!

Διακοπή της καταβολής του επιδόματος ΕΚΑΣ σε όσους συνταξιούχους είναι κάτω των 65

Μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ βοηθήματα, διακοπή της καταβολής του επιδόματος ΕΚΑΣ σε όσους συνταξιούχους είναι κάτω των 65 ετών, μειώσεις κύριων συντάξεων σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ και αλλαγές στον υπολογισμό συντάξεων, καθώς και στα πλασματικά έτη ασφάλισης είναι η «προίκα» του νέου έτους σε ό,τι αφορά τον τομέα της ασφάλισης και των συνταξιοδοτικών παροχών.Πρόκειται για παλαιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί, με την πρόβλεψη ότι θα εφαρμοστούν εντός του 2014.Ειδικά για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ βοηθήματα, προβλέπεται η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους με συνέπεια την περικοπή και των δύο παροχών. Οι ρυθμίσεις για τις δύο αυτές παροχές θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Έκπτωση 70% στο ρεύμα,για οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους με αιθαλομίχλη

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά στην έκπτωση επί του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω αιθαλομίχλης.Την ΚΥΑ υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου.Σύμφωνα με την ΚΥΑ, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, προβλέπεται ότι σε περίπτωση λήψης μέτρων λόγω αυξημένων επιπέδων αιθαλομίχλης από εστίες καύσης, παρέχεται έκπτωση στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας ίση με το 70% του οικιακού τιμολογίου για την αντίστοιχη περιοχή, σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων.Το κόστος που προκύπτει από την έκπτωση αυτή θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 40 εκ. ευρώ ετησίως.Σύμφωνα με άλλη Κοινή Υπουργική Απόφαση που ήδη ισχύει, για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), που κατοικούν στην περιοχή εφαρμογής των μέτρων και για διπλάσιο αριθμό ημερών, η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας όσον αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του ΚΟΤ είναι μηδενική.Εξάλλου, ήδη παρέχεται αντίστοιχη έκπτωση 70% στις προνοιακές δομές των Δήμων, των Περιφερειών, της Εκκλησίας και της Κοινωνίας των Πολιτών.

ΑΡΤΑ-Σύλληψη φυγόποινου

Στη σύλληψη ενός 53χρονου στην Άρτα προχώρησαν αστυνομικοί, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.Η σύλληψη σημειώθηκε στις 20.00 το βράδυ ύστερα από τον προβλεπόμενο αστυνομικό έλεγχο.

Συννεφιασμένος και βροχερός ο καιρός τα Θεοφάνεια στην Ήπειρο

Νεφώσεις με βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα είναι το σκηνικό του καιρού τα Θεοφάνεια, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις νοτιότερες περιοχές. Βελτίωση από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.