Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΟΥΤΣΟΣ:Ένα βιβλίο για τους Δημοδιδάσκαλους των Ιωαννίνων

Η παρουσία του βιβλίου,αύριο  Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία)
Το βιβλίο του Χαράλαμπου Νούτσου «Πνεύμα στασιαστικόν. Ο Σύλλογος των Δημοδιδασκάλων του Νομού Ιωαννίνων (1920)» παρουσιάζει o Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ιωαννίνων την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Στέφος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών, αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων και ο συγγραφέας. Τη συζήτηση συντονίζει ο Στέφανος Σίντος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ιωαννίνων και αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου.Το βιβλίο αναφέρεται στην ίδρυση, το χαρακτήρα, τη συνδικαλιστική ιδεολογία και πρακτική του Συλλόγου των Δημοδιδασκάλων του Νομού Ιωαννίνων (1920) και τις συγκρούσεις του με την...
τότε βενιζελική πολιτική εξουσία. Με βάση τη μελέτη αδημοσίευτων ιστορικών τεκμηρίων επιχειρείται να γίνουν γνωστές και να κατανοηθούν όψεις της ιστορίας του διδασκαλικού συνδικαλισμού στην Ελλάδα πριν και μετά την ίδρυση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (1922). (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).