Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - Κόλαφος κατά της μονάδας λυματολάσπης, η γνωμοδότηση του δικηγόρου Βασίλη Γοργόλη!

Ο έγκριτος Γιαννιώτης δικηγόρος, στο 16σέλιδο πόρισμά του καλεί τον δήμαρχο Ζίτσας  Μιχάλη Πλιάκο να καταθέσει προσφυγή κατά της επένδυσης!

Σε ολική ανατροπή δεδομένων οδηγούνται οι εξελίξεις αναφορικά με τη χωροθέτηση εντός των ορίων του δήμου Ζίτσας, της μονάδας επεξεργασίας προϊόντων αστικών λυμάτων και υγρών αποβλήτων (λυματολάσπης), καθώς η 16σέλιδη γνωμοδότηση του έγκριτου δικηγόρου και περιφερειακού συμβούλου της παράταξης του Αλέκου Καχριμάνη, Βασίλη Γοργόλη -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες- καλεί το δήμαρχο Ζίτσας, Μιχάλη Πλιάκο να καταθέσει προσφυγή και να ακολουθήσει τη νομική οδό κατά της συγκεκριμένης επένδυσης, αφού προφανώς θεωρεί ότι δεν πληροί τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές που ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Η γνωμοδότηση θα παρουσιαστεί επίσημα, σήμερα στις 13:00 στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Ζίτσας και εν συνεχεία στις 19:30 στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ζίτσας. Θυμίζουμε, ότι με την 208/2014 απόφαση ο δήμος Ζίτσας, ζήτησε από τον κ. Γοργόλη, να γνωμοδοτήσει στην περίπτωση που το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εγκρίνει τη λειτουργία της μονάδας λυματολάσπης, αν θεωρεί ή όχι πιθανό ο Δήμος Ζίτσας να κερδίσει την υπόθεση κατά της συγκεκριμένης επένδυσης στα
επόμενα δικαστήρια. Θεωρείται βέβαιο ότι η γνώμη του βαρύνει την απόφαση του δήμου, αφού ουσιαστικά τον καλεί να συνεχίσει ή όχι το δικαστικό αγώνα. Όμως η συγκεκριμένη γνωμοδότηση ουσιαστικά φέρνει τα πάνω-κάτω στο ζήτημα της λυματολάσπης στο δήμο Ζίτσας και ουσιαστικά διασκεδάζει τις φωνές του Μιχάλη Κασσή και του Τέρενς Κουίκ, που κατήγγειλαν την ανάθεση της συγκεκριμένης γνωμοδότησης στον Βασ. Γοργόλη, καθώς του... χρέωναν το γεγονός ότι είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη με αντιπεριφερειάρχη την Τατιάνα Καλογιάννη, τη στιγμή που η σύζυγος του Βασ. Γοργόλη, φέρεται να είναι ξαδέρφη της Τατ. Καλογιάννη! Όμως ο Βασ. Γοργόλης με τη σημερινή του γνωμοδότηση-και εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν-θα αποδείξει  στην πράξη ότι δεν κάνει κανενός είδους εκπτώσεις στην άσκηση των νομικών του καθηκόντων και ουσιαστικά μπλοκάρει τη χωροθέτηση και δημιουργία της συγκεκριμένης μονάδας λυματολάσπης στην ήδη επιβαρυμένο περιβαλλοντικά, δήμο Ζίτσας!