Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Ερώτηση στη Βουλή από δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,για ιδιωτικό σχολείο των Ιωαννίνων που λειτουργεί χωρίς άδεια!!!

Ερώτηση για την ύπαρξη ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, που δεν διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας και δεν τηρούν τους στοιχειώδεις όρους ασφάλειας κατέθεσαν δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.Στην ερώτησή τους αναφέρθηκαν και στην επίσημη καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, όπου γίνεται αναφορά σε δύο Εκπαιδευτήρια,ένα  στην Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και ένα στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιωαννίνων. Καταγγελία η οποία στάλθηκε και στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.Οι Βουλευτές ζητούν να μάθουν τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει το ΥΠΑΙΘ , ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η νομιμότητα των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που λειτουργούν χωρίς άδεια καθώς και το τι έχει πράξει το
Υπουργείο Παιδείας από τις 31/8/14 για τα ιδιωτικά σχολεία που, συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια εκδίδοντας παράνομους τίτλους, εξαπατώντας τους γονείς που πληρώνουν δίδακτρα και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών τους.Αναλυτικά η Ερώτηση των 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Ανδρέα Λοβέρδο, έχει ως εξής: "Προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Θέμα: Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας-Νομιμότητα των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες σχετικά με την ύπαρξη ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, που δεν διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας και δεν τηρούν τους στοιχειώδεις όρους ασφάλειας. Ενδεικτικά αναφέρουμε την επίσημη καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, όπου γίνεται αναφορά σε δύο Εκπαιδευτήρια,1 στην Δ/νση ΔΕ Ανατολικής Αττικής και 1 στην Δ.Ε. Ιωαννίνων. Καταγγελία η οποία στάλθηκε και στο ΥΠΑΙΘ και την οποία σας επισυνάπτουμε. Επίσης, σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε η ΟΙΕΛΕ, υπάρχουν τρία ακόμη ιδιωτικά σχολεία, ένα στη Βόρεια Αττική και δύο στην Πελοπόννησο, που έχουν σοβαρό ζήτημα συμπληρωματικής αδειοδότησης και εκδίδουν τίτλους σπουδών. Επειδή τον Ιούλιο του 2014 το Υπουργείο Παιδείας (για τρίτη φορά) έδινε τη δυνατότητα – τελεσίδικα, όπως είχε δηλωθεί– τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να καταθέσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να αδειοδοτηθούν με καταληκτική ημερομηνία έκδοσης άδειας την 31η Αυγούστου, ερωτάται ο κ. κ. Υπουργός:
1. Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει το ΥΠΑΙΘ , ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η νομιμότητα των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που λειτουργούν χωρίς άδεια;
2. Τι έχει πράξει το ΥΠΑΙΘ από τις 31/8/14 για τα ιδιωτικά σχολεία που, συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια εκδίδοντας παράνομους τίτλους, εξαπατώντας τους γονείς που πληρώνουν δίδακτρα και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών τους;"
Εκτός απότο βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά, ερωτώντες βουλευτές είναι οι: Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Θεανώ Φωτίου, Αϊχάν Καρα Γιουσούφ, Γιώργος Πάντζας, Τζένη Βαμβακά, Μαρία Κανελλοπούλου, Έφη Γεωργοπούλου και Μιχάλης Κριτσωτάκης.