Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Τουριστικά «θερμό» το φετινό φθινόπωρο για τα Γιάννενα!

Σημαντικό όγκο τουριστών εξακολουθούν να δέχονται τα Γιάννενα μέσα στο φθινόπωρο, καθώς, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, βοηθούντος και του ευνοϊκού καιρού, φτάνουν στην πόλη με πούλμαν εκατοντάδες επισκέπτες σε γκρουπ, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό.Την Κυριακή μία μεγάλη ομάδα Ασιατών τουριστών ξεναγούνταν σε τοπικά αξιοθέατα όπως τα Μουσεία του Κάστρου και το Νησί, ενώ τα εκδρομικά λεωφορεία έκαναν… ουρά στην παραλίμνιο, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα πράγματα είναι καλύτερα φέτος για τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Το τετραήμερο
Σειρά τώρα έχει το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου που, λόγω της αργίας την ερχόμενη Τρίτη, προσφέρει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκδρομή και τα μηνύματα που ήδη φτάνουν στους ξενοδόχους τόσο της πόλης όσο και των ορεινών προορισμών όπως τα χωριά του Ζαγορίου και το Μέτσοβο είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Εξάλλου, τώρα ξεκινάει η κατεξοχήν τουριστική περίοδος για τα ορεινά του Νομού μας.Πληθώρα εκδηλώσεων περιλαμβάνει το εορταστικό τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου στα Γιάννενα, με ομιλίες, επισκέψεις σε
ιστορικούς τόπους, αναπαράσταση μάχης, παρέλαση κ.λ.π. και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής αναμένεται να ξεπεράσουν το 80%, όπως εκτιμούν οι ξενοδόχοι, αφού ήδη βρίσκονται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο, με τις πληρότητες να κυμαίνονται στο 60% περίπου. Παραδοσιακά έρχονται πολλοί επισκέπτες αυτή την περίοδο στα Γιάννενα και τα χωριά, δίνοντας μια καλή ανάσα σε καταλύματα, καταστήματα εστίασης, μαγαζιά πώλησης τουριστικών ειδών κ.λ.π..

Σύμμαχος ο καιρός
Ο καιρός, σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία, θα είναι γενικά καλός κατά το επετειακό τετραήμερο, διευκολύνοντας την άφιξη και την κίνηση των επισκεπτών στο Νομό Ιωαννίνων. Σήμερα και αύριο πάντως χαλάει σταδιακά, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες όλα δείχνουν πως θα συνεχιστούν ως την Παρασκευή. Η θερμοκρασία ακολουθεί πτωτική πορεία αυτές τις ημέρες και την Παρασκευή δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.Ωστόσο, από το Σάββατο οι βροχές θα σταματήσουν και ο υδράργυρος θα ανέβει λίγο, φτάνοντας τα μεσημέρια στους 14 με 15 βαθμούς.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ