Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Αδέσμευτο συνδικαλισμό θέλουν οι Γιαννιώτες δημόσιοι υπάλληλοι

Τον μεγαλύτερο κοινωνικό φορέα όχι μόνο στα Γιάννενα αλλά και σ’ ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα αποτελεί το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, πηγαίνοντας «κόντρα» στο ρεύμα απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αποδείχθηκε και από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου του Προεδρείου.Χαρακτηριστικό της διαδικασίας η απαίτηση για μία άλλη πορεία του συνδικαλισμού, μακριά από κομματικές κηδεμονίες και «χρώματα», με γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.Στα πρωτοβάθμια σωματεία ψήφισαν 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι του Νομού μας, οι οποίοι ανέδειξαν 280 εκλέκτορες και προχθές οι 265 απ’ αυτούς (ποσοστό 94,64%) εξέλεξαν τη νέα Διοικούσα Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων. Η πρωτιά σε σταυρούς δεν αποτελεί έκπληξη! Πλειοψήφησε ο νυν Πρόεδρος του Ν.Τ. Χρήστος Γρίβας, ο οποίος κατέβηκε τελικά υποψήφιος, και όλα δείχνουν ότι θα
τεθεί εκ νέου στο «τιμόνι» της τοπικής ΑΔΕΔΥ.

Ο Χρήστος Γρίβας
Σε δηλώσεις του χθες στην τοπική εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» ο Χρήστος Γρίβας σημείωσε ότι η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ το καθιστά τον μεγαλύτερο κοινωνικό φορέα της περιοχής μας κι αυτό είναι ελπιδοφόρο.
«Σ’ αυτές τις εκλογές έγινε μία προσπάθεια καταγραφής μιας άλλης πορείας του συνδικαλιστικού κινήματος, όμως το πλειοψηφούν κομμάτι είπε τελικά ‘ναι’ σε μια πορεία αυτόνομη, αδέσμευτη κομματικά, που να έχει στο κέντρο της προσοχής της τα προβλήματα των εργαζομένων και την επίλυσή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «συνεχίζεται ο αγώνας μας για να βγούμε απ’ τα σημερινά αδιέξοδα».

Τα αποτελέσματα
Στις εκλογές του Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ πρώτη παράταξη ήταν η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Ενωτική Κίνηση Δ.Υ. με 71 ψήφους και τρεις έδρες. Δεύτερη ήρθε η ΔΑΚΕ με 58 ψήφους και δύο έδρες, τρίτη η Ενωτική Ριζοσπαστική Κίνηση με 51 ψήφους και δύο έδρες, τέταρτη η Δ.Α.Σ. με 50 ψήφους και δύο έδρες, πέμπτη η παράταξη Παρεμβάσεις/ Συσπειρώσεις με 25 ψήφους η οποία δεν παίρνει έδρα στη νέα Διοικούσα Επιτροπή.Κατά σειρά σταυρών εκλέγονται οι: Χρήστος Γρίβας, Αλέξανδρος Κοσμάς, Γιώργος Μέρτζιος, Αννούλα Λέτσιου, Δημήτριος Αθανασίου, Μπάμπης Τουφίδης, Παναγιώτα Τσόλιου, Γιώργος Γεωργαράς και Κωνσταντίνα Ζέτα. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι Κων/νος Μάντζιος, Νικόλαος Κρικώνης και Αλέκα Μπαφατάκη.