Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Δίνουμε απάντηση στις φήμες,για το ασυμβίβαστο του προέδρου του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος

Δείτε φωτογραφίες και αποκαλυπτικά έγγραφα

Θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες στην πόλη των Ιωαννίνων,το αίτημα για την έκπτωση του αντιδημάρχου Γιάννη Λιόντου,από την πλευρά της αντιπολίτευσης.Σύμφωνα μάλιστα με όσα...ψελλίζονται  στα δημοσιογραφικά και πολιτικά πηγαδάκια,θέμα ασυμβιβάστου υπάρχει και με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος κ. Νίκο Σαρακατσάνο.Με αφορμή τις φήμες αυτές,το epirrusgate,πραγματοποίησε μια αποκαλυπτική δημοσιογραφική έρευνα,προκειμένου να προσπαθήσει να "φωτίσει" την υπόθεση.Στελέχη της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για μείζον ζήτημα,μιας και όπως ισχυρίζονται,ο κ. Σαρακατσάνος είναι πρόεδρος στο Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος και ταυτόχρονα η εταιρεία του,έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης του παραλιμνίου χώρου στο Πέραμα.Από τα στοιχεία που συλλέξαμε προκύπτουν τα εξής:
1. Ο κ. Νίκος Σαρακατσάνος,είναι πράγματι μέτοχος της εταιρείας ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ ΑΤΕΕ και μάλιστα είναι και ο αντιπρόεδρος της συγκεκριμένης εταιρείας.
2  Η σύμβαση για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου,έχει υπογραφεί,μεταξύ της εταιρείας και
του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού,τον Μάρτιου του 2014 και όχι με τον Δήμο Ιωαννιτών ή κάποια από τις επιχειρήσεις του. Ο σχετικός νόμος,αναφέρει πως έχουν κώλυμα εκλογιμότητας,μόνο όποιοι συνδέονται με το Δήμο ή την Κοινότητα ή τα νομικά τους πρόσωπα, εξαιρουμένων των συνδέσμων, με συμβάσεις προμήθειας, εκτέλεσης δημοτικού ή κοινοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης δημοτικού έργου ή δημοτικής υπηρεσίας, ύψους άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ συνολικά ετησίως.Τα παραπάνω βέβαια αναφέρονται και αποσαφηνίζονται στην Εγκύκλιο υπ' αριθμ. 14/2014 , όπως γίνεται κάθε φορά με τις εγκυκλίους που εκδίδονται για τα θέματα αυτά.Τα ίδια αναφέρει  και ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΚΕ Κώστας Ζυγούρης,στο βιβλίο του "Κωλύματα και ασυμβίβαστα Πάνου Ζυγούρη".Συνεπώς με βάση τα παραπάνω,κατά την προσωπική μας εκτίμηση,παρά τα όσα διαδίδονται από στελέχη της αντιπολίτευσης,δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα απολύτως θέμα ασυμβιβάστου!!!Ο κ.Σαρακατσάνος,είχε κάθε δικαίωμα να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος,μιας και δεν συνδέεται η εταιρεία του με τον Δήμο Ιωαννιτών ή τα νομικά του πρόσωπα,αλλά με τον Ε.Ο.Τ.

Η σύμβαση της εταιρείας με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού

Τα έργα ανάπλασης στην περιοχή του Περάματος

Από τον Ισολογισμό της εταιρείας προκύπτει πως ο κ. Νίκος Σαρακατσάνος είναι αντιπρόεδρος της