Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ερώτηση Κώστα Μπάρκα για το Μουσείο Νικόπολης και την Κασσώπη

Ερώτηση για το Μουσείο Νικόπολης και την Κασσώπη, κατέθεσε προς υπουργό Κώστα Τασούλα ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.Αναλυτικά στη  ερώτηση του ο κ. Μπάρκας αναφέρει τα εξής:Ερώτηση με Θέμα: «Κλειστό για το κοινό το Μουσείο Νικόπολης και ο αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης Π.Ε Πρέβεζας, αρμοδιότητας ΛΓ’ ΕΠΚΑ, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού» κατέθεσε προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κ Κ.ώστας Μπάρκας. Ο βουλευτης ρωτά τον υπουργό «Με ποιο χρονοδιάγραμμα θα προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση της φύλαξης και την εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, μέσω της πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού στους χώρους αυτούς »Σύμφωνα με τον βουλευτή «Η ερώτηση αυτή, είναι η τρίτη κατά σειρά τους

τελευταίους μήνες, καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί την τοπική κοινωνία της Πρέβεζας μήνες, με την κυβέρνηση να αδυνατεί να δώσει λύση, οδηγώντας στην ανακοίνωση της ΛΓ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων, όπου ανακοινώνει το μοιραίο. Η εξέλιξη αυτή, πήρε εύλογα πανελλαδικές διαστάσεις, εκθέτοντας τους αρμοδίους όπου για μεγάλο διάστημα παρακολουθούσαν άπραγοι.
Λίγες ώρες μετά την κατάθεση της ερώτησης, προέκυψε μια παρέμβαση του Υπουργείου που αποκαθιστά προς το παρόν και χωρίς σχέδιο, την επισκεψιμότητα μόνο για το Μουσείο της Νικόπολης. Αλλά και αυτή η λύση είναι προσωρινή, και αυτή η λύση είναι απλώς μια πρόχειρη απόπειρα να κρυφτεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, όπως έχει αποδειχθεί σαφώς τους τελευταίους μήνες. Απλώς μεταθέτει το οξύ πρόβλημα για το κοντινό μέλλον.
Καθώς η Βουλή θα βρίσκεται ως τις 3 Οκτώβρη στο Γ’ Θερινό Τμήμα, δεν υπάρχει η δυνατότητα κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης, η οποία υποχρεώνει σε συζήτηση τον αρμόδιο Υπουργό. Με την επανέναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, θα κατατεθεί άμεσα επίκαιρη ερώτηση ώστε να υπάρξει αρμόδια πληροφόρηση και πίεση για μόνιμη επίλυση του ζητήματος αυτού» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.