Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση Σαμαρά στέλνει τους ασφαλισμένους σε ιδιώτες γιατρούς!

Στα Γιάννενα, μόνο ο ένας στους 20 πολίτες θα θα εξυπηρετηθεί από τις μονάδες του ΠΕΔΥ - O ΕΟΠΥΥ δεν έχει σύμβαση με ιδιώτες παιδιάτρους στην Άρτα και την Πρέβεζα!

Στην πόλη των Ιωαννίνων των 120.000 κατοίκων, μόνο ο ένας στους 20 πολίτες θα θα εξυπηρετηθεί από τις μονάδες του ΠΕΔΥ ή των Κέντρων Υγείας της περιοχής, αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, στην περιοχή μας εκκρεμούν 94.935 επισκέψεις, οι οποίες λόγω της μακροχρόνιας καθυστέρησης θα καταλήξουν σε κάποιον ιδιώτη γιατρό, υποχρεώνοντας τους ασφαλισμένους να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να βρουν τη γιατρειά τους! Στο μπάχαλο που επικρατεί στο χώρο της υγείας στα Γιάννενα, προσθέστε, ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει σύμβαση με ιδιώτες παιδιάτρους στην Άρτα και την Πρέβεζα! Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε, ότι λόγω του πλαφόν των 200 επισκέψεων τον μήνα για τις οποίες αποζημιώνει τον κάθε γιατρό ο ΕΟΠΥΥ, ήταν πολύ συχνό το φαινόμενο από το πρώτο δεκαήμερο του μήνα να έχουν γεμίσει τα ραντεβού και για τις 200 επισκέψεις, οπότε όλες οι υπόλοιπες γίνονται με χρέωση του ασφαλισμένου. Σήμερα όμως δεν 

υπάρχουν καν γιατροί, μιας και οι πληρωμές πείνας για την κάθε επίσκεψη (10 ευρώ μεικτά και 6,5 ευρώ καθαρά) από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των ποσών που δικαιούνται οι γιατροί, έχουν υποχρεώσει πολλούς από τους συμβεβλημένους γιατρούς να διακόψουν τη συνεργασία με τον Οργανισμό, αφήνοντας στο απόλυτο κενό τους ασφαλισμένους! Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου, όχι μόνο διέλυσε την υγεία αλλά μετέτρεψε τους γιατρούς στον ΕΟΠΥΥ, σε είδος προς εξαφάνιση!