Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Γιατί η αντιπολίτευση ζητά την έκπτωση του αντιδημάρχου έργων;

Διαβάστε τι ορίζει ο νόμος και δείτε τα έγγραφα με τις αποφάσεις της ΔΕΥΑΙ,για το επίμαχο έργο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Την έκπτωση του αντιδημάρχου Γιάννη Λιόντου,ζήτησε κατά τη διάρκεια της τελευταίας  συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου,η παράταξη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας.Ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Γκόντας,ανέφερε πως έχει  καταθέσει σχετική αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας,υποστηρίζοντας πως ο δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος έργων,έχει ασυμβίβαστο,μιας και τον περασμένο Ιανουάριο,είχε υπογράψει σύμβαση με την ΔΕΥΑΙ για την κατασκευή του αποχετευτικού στα Καρδαμίτσια!Ο πρώην δήμαρχος Νίκος Γκόντας,ανέφερε μεταξύ άλλων,  ότι είναι αδιανόητο ο αντιδήμαρχος έργων να είναι και εργολάβος του δήμου.Ο σημερινός αντιδήμαρχος έργων,υλοποιεί ένα έργο προ υπολογισμού 75 χιλιάδων ευρώ(75.593,34),όταν ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα:Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι Δήμαρχοι, πρόεδροι Κοινοτήτων, δημοτικοί ή κοινοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικού διαμερίσματος, τοπικοί σύμβουλοι ή πάρεδροι:
α) Όποιοι συνδέονται με το Δήμο ή την Κοινότητα ή τα νομικά τους πρόσωπα, εξαιρουμένων των συνδέσμων, με συμβάσεις προμήθειας, εκτέλεσης δημοτικού ή κοινοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης δημοτικού έργου ή δημοτικής υπηρεσίας, ύψους άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ συνολικά ετησίως.
Τα παραπάνω βέβαια αναφέρονται και αποσαφηνίζονται στην Εγκύκλιο υπ' αριθμ. 14/2014 , όπως γίνεται κάθε φορά με τις εγκυκλίους που εκδίδονται για τα θέματα αυτά. Δεν τα ανακάλυψε ούτε το epirusgate,ούτε και η αντιπολίτευση, όπως αρέσει σε κάποιους να λένε στον κόσμο. Τα ίδια αναφέρονταν και στην σχετική εγκύκλιο υπ. αριθ. 18 του 2010.Αλλά και στο βιβλίο του κ. Ζυγούρη(σελίδα 114) "Κωλύματα και ασυμβίβαστα Πάνου Ζυγούρη", δικηγόρου, Νομικού Συμβούλου της ΚΕΔΚΕ...Από τα παρακάτω έγγραφα προκύπτει ότι:Ο κ. Λίοντος,λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές,ζήτησε και έλαβε προθεσμία,για την παράδοση του έργου και πως στις 6 Αυγούστου,έκανε αίτημα για την πρώτη 1η Α.Π.Ε. του έργου:

Η απόφαση για την παράταση προθεσμίας του έργου,στις 9.5.2014

Η απόφαση για έγκριση του ανακεφαλαιωτικού πίνακα