Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΡΤΑ:Ξεκινούν οι εργασίες διαπλάτυνσης στη γέφυρα Άννινου

Επιτόπια επίσκεψη σε Ροδαυγή – Κακολάγκαδο ο Βασίλης Ψαθάς

Υπογράφηκε η σύμβαση και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την διαπλάτυνση της Εθνικής οδού στο ύψος της γέφυρας Άννινου, ώστε να αρθεί η διαπιστωμένη επικινδυνότητα του δρόμου.Πρόκειται για έργο που προγραμματίστηκε από την έναρξη της προηγούμενης θητείας της Περιφερειακής Αρχής και που αποτέλεσε απαίτηση των πολιτών καθόσον στο σημείο αυτό έχουν σημειωθεί πολλαπλά τροχαία ατυχήματα εκ των οποίων πολλά θανατηφόρα.Η μελέτη με προϋπολογισμό 500.000 περιλαμβάνει διαπλάτυνση του δρόμου στο σημείο αυτό και καθώς η σύμβαση υπογράφηκε ήδη με την ανάδοχο εταιρεία, άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή.
Την είδηση μας μετέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς που έχει ασχοληθεί τα
τελευταία τρία χρόνια με το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο διαρκώς υπήρχαν καθυστερήσεις και εμπόδια ως προ στην ολοκλήρωση της μελέτης.

Εντατικά οι εργασίες για την αντιστήριξη
Ο κ. Ψαθάς χθες το πρωί επισκέφθηκε και το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Ροδαυγής και συγκεκριμένα το κομμάτι Ροδαυγή Κακολάγκαδο, ελέγχοντας την πορεία των εργασιών. Σύμφωνα με τον κ. Ψαθά πρόκειται για υποέργο του ΕΣΠΑ, στο μεγάλο τμήμα Ροδαυγή Κακολάγκαδο, για το οποίο απαιτήθηκε ειδική ακτινογραφία εδάφους ( καρότα) και στην συνέχεια εξειδικευμένη Γεωτεχνική μελέτη η οποία εφαρμόζεται με προϋπολογισμό 290.000 ευρώ περίπου για την αντιστήριξη του δρόμου. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τα 12 μέτρα βάθος ώστε να μπορέσει το τμήμα αυτό να στηριχθεί. Η καταπτώσεις ήταν τόσο μεγάλες και διαρκείς που χρειάστηκε να εκκενωθεί το σπίτι που φαίνεται στο βάθος της φωτο, υπό τον κίνδυνο να καταρρεύσει. Οι εργασίες που εκτελούνται από την εταιρεία «Ηλιοχώρα» αναφέρονται στην εφαρμογή της εξειδικευμένης μελέτης ώστε να ελεγχθούν τα νερά και να στηριχθεί μπορέσει να στηριχθεί το τμήμα το «πολύπαθο» τμήμα του δρόμου.

Στην κοίτη αλλά μόλις σταματήσει η άρδευση
Αναφορικά με έργα ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ο κ. Ψαθάς επισήμανε ότι είναι αρκετά εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και όσα έχουν υπογραφεί συμβάσεις για να ξεκινήσουν όμως η έναρξη τους εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Σημείωσε επ ‘αυτού ότι και πάλι θα γίνουν καθαρισμοί στην κοίτη του Αράχθου στο ύψος της γέφυρας με την σύμβαση να έχει υπογραφή ήδη για τη νέα εργολαβία ύψους 150.000 ευρώ. Ωστόσο η έναρξη των εργασιών θα γίνει όταν σταματήσουν οι ανάγκες άρδευσης και μπορεί η ΔΕΗ να σταματήσει τη ροή νερού στο ποτάμι. Θα υπάρξει παρέμβαση από το σημείο που σταμάτησε το έργο πέρυσι αλλά και από την πάνω πλευρά. Εκτιμάται ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει ο καθαρισμός στην έναρξη του επομένου μήνα.

Καθαρισμός και στο «Μπούση»
Άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και για τον αναγκαίο καθαρισμό του ρέματος «Μπούση» μέχρι το ύψος της παραλίμνιας περιοχής. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

Διαγραμμίσεις
Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η εργολαβία παρεμβάσεων στο επαρχιακό δίκτυο του νομού που αφορά σε διαγραμμίσεις, τοποθέτηση στηθαίων και πινακίδες. Στόχος της παρέμβασης οι καλύτερες συνθήκες του οδικού δικτύου για τους οδηγούς αλλά και να μπει σταδιακά μια σειρά στο αλαλούμ που επικρατεί με τις πινακίδες.

Θα δημοπρατηθεί
Το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί το έργο που αφορά σε παρεμβάσεις επίσης στο ορεινό δίκτυο για το μήκος του δρόμου Βαθύκαμπος –Φτέρη- Δίστρατο. Πρόκειται για παρεμβάσεις βελτίωσης του δρόμου προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Άρτα – Γαβριά
Ο κ. Ψαθάς μεταξύ των έργων που αφορούν σε παρεμβάσεις του επαρχιακού δικτύου αναφέρθηκε και στην διαπλάτυνση –βελτίωση του δρόμου Άρτας – Γαβριάς.
Οι εργασίες εκεί προχωρούν και πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 280.000 ευρώ.

Θα υπάρξουν κι άλλες
Παρέμβαση στο τμήμα του εθνικού δικτύου δίπλα από το ιστορικό κάστρο της Άρτας, έγινε και οι πολίτες βλέπουν πλέον το κατεστραμμένο εκείνο κομμάτι να έχει ασφαλτοστρωθεί. Ο κ. Ψαθάς εξήγησε πως η παρέμβαση αυτή έγινε στα πλαίσια ενός έργου που αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης του εθνικού δικτύου Άρτας –Ιωαννίνων και περιλαμβάνει και άλλες βελτιώσεις σε διάφορα σημεία που θα ολοκληρώνονται σταδιακά για να καλυτερεύσει η οδική σύνδεση μεταξύ των δυο νομών.

ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ