Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Η έλλειψη νερού στο Ζαγόρι, πλήγμα και για τον Τουρισμό μας

Σοβαρή έλλειψη νερού αντιμετωπίζουν τα χωριά του Ζαγορίου, όπως ενημέρωσαν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, τον Γιαννιώτη βουλευτή της Ν.Δ. Σταύρο Καλογιάννη, κατά την επίσκεψή του σε Ασπραγγέλους, Μονοδένδρι, Οξυά και Βίτσα.Μπορεί να εμφανίστηκαν ευχαριστημένοι από την καλοκαιρινή τουριστική κίνηση, ωστόσο βρήκαν την ευκαιρία να θέσουν υπόψιν τουβουλευτή ένα σοβαρό ζήτημα που απαιτεί άμεσα λύση, καθώς ολόκληρο το Ζαγόρι αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Για το Εθνικό Πάρκο
Ο κ. Καλογιάννης επισκέφθηκε επίσης την έδρα του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στους Ασπραγγέλους και συζήτησε με τον Διευθυντή και τους εργαζόμενους θέματα του Πάρκου. Ενημερώθηκε ότι ο Φορέας παραμένει για ένα χρόνο χωρίς Πρόεδρο, λόγω αδράνειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την
λειτουργία του.Παράλληλα συζήτησε με το προσωπικό, που αριθμεί 25 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, προτάσεις για τη νέας μορφής διοίκηση των Εθνικών Πάρκων και άκουσε την άποψη των εργαζόμενων ότι είναι προτιμότερο τα Πάρκα να υπαχθούν απ’ ευθείας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.Ο βουλευτής δήλωσε ότι θα τους ενημερώσει για τα θέματα που τους αφορούν, καθώς αναμένει τις απαντήσεις από το ΥΠΕΚΑ στις ερωτήσεις που είχε καταθέσει πρόσφατα στη Βουλή, σχετικά με:
• το καθεστώς ΦΠΑ των Φορέων Διαχείρισης, ώστε να μπορούν να έχουν συμπληρωματικά έσοδα από ίδιες δραστηριότητες και
• την χρηματοδότηση των προστατευόμενων περιοχών κατά τη νέα προγραμματική περίοδο (2014-2020).Ας σημειωθεί ότι κατά την παραμονή του στο Μονοδένδρι ο κ. Καλογιάννης επισκέφθηκε την έκθεση φωτογραφίας για την πόλη των Ιωαννίνων που παρουσιάζεται στο Αρχοντικό Πανταζή της Ριζαρείου Σχολής.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ