Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Τα Ραδιοταξί μεταφέρουν παντού το μήνυμα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος!

«Είμαστε εδώ, μην περιμένεις» είναι το κοινωνικό μήνυμα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, το οποίο έχει ως αποδέκτη τόσο τους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών όσο και τους δικούς τους ανθρώπους, στους οποίους επίσης προσφέρει συμβουλευτική στήριξη το Κέντρο.Το μήνυμα αυτό λοιπόν θα μεταδίδεται από δω και μπρος σ’ όλη την πόλη των Ιωαννίνων αλλά και εκτός αυτής με έναν… πρωτότυπο τρόπο! Συγκεκριμένα, χάρη στην σύμπραξη του ΚΕΘΕΑ με τα Ραδιοταξί, το κάλεσμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων τυπώθηκε μαζί με το τηλέφωνό του πάνω σε ένα ραδιοταξί και έτσι θα κάνει πλέον τις… βόλτες του μαζί με το όχημα (αριθμός 117) στις γειτονιές, τους δρόμους, τις πλατείες της πόλης και εκτός αυτής.Η προβολή του μηνύματος θα γίνεται δωρεάν, ενώ τα Ραδιοταξί Ιωαννίνων εξετάζουν το ενδεχόμενο να «ντύσουν» και άλλα οχήματά τους με αυτό. Παράλληλα, έχουν στα σκαριά κι άλλες κοινωνικές δράσεις, πάντα σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ.

Συνέντευξη τύπου 
«Τα μέλη του Ραδιοταξί Ιωαννίνων στέκονται δίπλα σε όλους όσους δίνουν τον αγώνα της απεξάρτησης και της ομαλής κοινωνικής επανένταξης. Μεταφέρουμε το μήνυμα του ΚΕΘΕΑ σε κάθε γωνιά της πόλης και στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο να υπενθυμίσουμε ότι δίπλα μας λειτουργεί ένα άριστα οργανωμένο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, το οποίο παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε χρήστες ουσιών και στις

οικογένειές τους», τόνισε χθες με έμφαση ο Γραμματέας των Ραδιοταξί Κων/νος Τζαβέλλας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στο κτίριο του ΚΕΘΕΑ.Όπως ανέφερε, «γίνεται πράγματι μία αξιόλογη προσπάθεια από τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ», ενώ σημείωσε ότι «είμαστε στην αρχή μιας συνεργασίας και είμαστε πρόθυμοι να οργανώσουμε από κοινού νέες δράσεις».Ο κ. Τζαβέλλας εξέφρασε την ευχή το παράδειγμα των Ραδιοταξί να ακολουθήσουν και άλλες επαγγελματικές ομάδες και κοινωνικοί φορείς, γιατί όπως είπε, το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι μεγάλο, αφορά όλους και με συντονισμένη δράση μπορεί να αντιμετωπιστεί. «Έστω κι έναν εξαρτημένο συνάνθρωπο μας να φέρουμε κοντά στη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ θεωρούμε ότι έχουμε πετύχει τον στόχο μας», κατέληξε, ευχαριστώντας τον Βασίλη Τζαλαβρά, ιδιοκτήτη του οχήματος πάνω στο οποίο τυπώθηκε το μήνυμα του Κέντρου.

Ο Προϊστάμενος ΚΕΘΕΑ 
Την ικανοποίησή του για την δωρεάν προβολή από το Ραδιοταξί του κοινωνικού μηνύματος του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος εξέφρασε από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Κέντρου Γιάννης Παπαχρήστου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή η πράξη είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε το να βγάλουμε προς τα έξω δωρεάν το μήνυμά μας προς χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών είναι ιδιαίτερη υπόθεση». Ο κ. Παπαχρήστος ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Ραδιοταξί για την πρωτοβουλία του, προσθέτοντας ότι «όλα αυτά τα καλά αποτελέσματα που έχουμε οφείλονται στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνία και όλων των φορέων προς το ΚΕΘΕΑ».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ