Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Ξανά στη θέση του ο Τσολιάς της Άρτας!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες,η επανατοποθέτηση του «Τσολιά», στην δυτική είσοδο της πόλης, έπειτα από την πτώση του, που προκάλεσαν άγνωστοι την Κυριακή 22 Ιουνίου. Αφού πραγματοποιήθηκαν όλα οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των φθορών και την συντήρησή του από το Δήμο Αρταίων, προχώρησαν στην επανατοποθέτησή του, στην αρχική του θέση. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Αρταίων, κ. Κέφης Δημήτριος, έκανε την εξής δήλωση:«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών που υπέστη το άγαλμα του Τσολιά, από τη βίαιη πτώση του, που προκάλεσαν «άγνωστοι», τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Ιουνίου.Η βανδαλιστική αυτή πράξη, απ’ όπου και αν προήλθε, έχει καταδικαστεί στη συνείδηση όλων των Αρτινών πολιτών και όχι μόνο. Γενική ήταν η κατακραυγή, η αγανάκτηση και η θλίψη. Πολλά τα

ερωτηματικά γι’ αυτή την ενέργεια, ένα και μοναδικό το αίτημα που εκφράστηκε από όλους. Να επανατοποθετηθεί ο ‘Τσολιάς’ ξανά στο βάθρο του, εκεί στον κόμβο του ‘Εύζωνα’, όπου έστεκε αγέρωχος εδώ και 46 χρόνια, σύμβολο αιώνιο, κομμάτι της νεότερης ιστορίας μας.
Από την πρώτη στιγμή, μετά την βανδαλιστική ενέργεια και πτώση του αγάλματος, από το Δήμο έγιναν, όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ταχύτατα, όπως οφείλαμε και είχαμε δεσμευτεί προς τους δημότες μας, για την επανατοποθέτηση του αγάλματος.Μέσα σε οκτώ ημέρες, έγινε η συντήρηση και αποκατάσταση του αγάλματος και από χθες το μεσημέρι, ο «Εύζωνας» βρίσκεται στη θέση που στεκόταν εδώ και 46 χρόνια.Τέλος, σε συνεργασία με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, εντός των ημερών, θα προχωρήσουμε σε ενίσχυση του φωτισμού του συγκεκριμένου σημείου.
Ευχή προσωπική, αλλά και όλων μας, είναι να μην έχουμε ποτέ ξανά στο μέλλον, τέτοιες πράξεις στον τόπο μας.»