Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Επίθεση Όλγας Γεροβασίλη κατά Καχριμάνη για τη μονάδα λυματολάσπης!

Ιδιαίτερα αιχμηρή τονίζει «Θα ήθελα να καυτηριάσω το ρόλο της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής η οποία, ενάντια σε κάθε πολιτική και ηθική δεοντολογία, προχώρησε στην έγκρισή της ένα μήνα νωρίτερα από την προθεσμία και αντίθετα με την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ζίτσας».Με ξεκάθαρη δήλωσή της η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» της Όλγας Γεροβασίλη παίρνει θέση κατά της Ελεουσοκτόνας μονάδας λυματολάσπης του συζύγου της κ. Τατ. Καλογιάννη στην Ελεούσα.Όπως αναφέρει η παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη «η συγκεκριμένη περίπτωση θέτει εκ των πραγμάτων θέματα ηθικής, και πολιτικής πρακτικής». Οι κάτοικοι θα μας βρουν αλληλέγγυους και μπροστάρηδες στον αγώνα τους για ανακοπή της περαιτέρω οικολογικής υποβάθμισης της περιοχής, επισημαίνεται.«Εμείς, ως «Ήπειρος Ανατροπής», καλούμε τους κατοίκους του Δήμου Ζίτσας, τους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου να καταψηφίσουν την παράταξη Καχριμάνη και τους υποψηφίους της, να γυρίσουν την πλάτη στις νοοτροπίες και τις πρακτικές που ακολουθεί αυτή η παράταξη» αναφέρει η παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να έχει την οποιαδήποτε προοπτική μια τέτοιου μεγέθους μονάδα στην καρδιά του ήδη επιβαρυμένου Λεκανοπεδίου»Αναλυτικά όλο το δελτίο τύπου για την μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης στην Ελεούσα:

Με αφορμή τα παράπονα και τα αιτήματα που εξέθεσαν οι κάτοικοι του Δήμου Ζίτσας, σχετικά με τη δημιουργία της μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης, κατά την επίσκεψη του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσίκαρη στην περιοχή, ο τελευταίος προέβη στην παρακάτω δήλωση:«Οι κάτοικοι του δήμου Ζίτσας, αλλά και συνολικά του Λεκανοπεδίου θα μας βρουν αλληλέγγυους και μπροστάρηδες στον αγώνα τους για ανακοπή της περαιτέρω οικολογικής υποβάθμισης της περιοχής.
Στο βαθμό που οι πολίτες της Ηπείρου μας εμπιστευτούν τη νέα Περιφερειακή Αρχή δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε να έχει την οποιαδήποτε προοπτική μια τέτοιου μεγέθους μονάδα στην καρδιά του ήδη επιβαρυμένου Λεκανοπεδίου. Αντίθετα, θα προωθήσουμε μικρές δημόσιες μονάδες επεξεργασίας της λυματολάσπης δίπλα στις μονάδες βιολογικού καθαρισμού σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και σύμφωνα με αξιόπιστες επιστημονικές μελέτες δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίες θα πρέπει να είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για τον ορισμό και της περιοχής που θα επιλεγεί και του μεγέθους της μονάδας που απαιτείται και όχι, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, που τα ζητήματα αυτά αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα πελατειακής εκμετάλλευσης και επιχειρηματικής κερδοσκοπίας.Με αφορμή την έγκριση της ΜΠΕ από την επιτροπή της Περιφέρειας θα ήθελα να καυτηριάσω το ρόλο της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής η οποία, ενάντια σε κάθε πολιτική και ηθική δεοντολογία, προχώρησε στην έγκρισή της ένα μήνα νωρίτερα από την προθεσμία και αντίθετα με την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ζίτσας.Η ενέργεια αυτή της Περιφερειακής Αρχής δείχνει ξεκάθαρα το φόβο της για την επερχόμενη ήττα στις εκλογές γι’ αυτό και προσπαθεί να κλείσει τα ανοικτά ζητήματα ιδιαίτερων οικονομικών συμφερόντων. Η συγκεκριμένη περίπτωση θέτει εκ των πραγμάτων θέματα ηθικής, και πολιτικής πρακτικής. Η Περιφερειακή Αρχή –στο σύνολό της-πρέπει να αποφασίσει: Ή θα ασχολείται με την πολιτική ή με τις επιχειρήσεις. Και με τα δύο μαζί δε γίνεται. Αυτές οι πρακτικές γιγάντωσαν το πελατειακό κράτος και έφεραν σήμερα την Ελλάδα στην καταστροφή.Εμείς, ως «Ήπειρος Ανατροπής», καλούμε τους κατοίκους του Δήμου Ζίτσας, τους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου να καταψηφίσουν την παράταξη Καχριμάνη και τους υποψηφίους της, να γυρίσουν την πλάτη στις νοοτροπίες και τις πρακτικές που ακολουθεί αυτή η παράταξη.
Καλούμε όλους τους Ηπειρώτες να πιστέψουν στην προοπτική μιας αναγεννημένης Ηπείρου, να αποκτήσουν ξανά την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, να στηρίξουν μαζικά την παράταξή μας «Ήπειρος Ανατροπής» και να μας δώσουν την πρωτιά από την πρώτη Κυριακή.

Βασίλης Τσίκαρης
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων
με την παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής»,
με υποψήφια Περιφερειάρχη Ηπείρου την Όλγα Γεροβασίλη»