Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Κύμβαλα αλαλάζοντα...

Γράφει ο Γιάννης Στέφος 

Ψηφοδέλτια γεμάτα με κούφιες σιωπές.. Φωνές ανερμάτιστες ,που αυτό που λένε το χεις ξανακούσει..Αλλαγή πολιτικής, αξιοκρατία, διαφάνεια, ανεξάρτητη «διαχείριση»,περιβάλλον, πολιτισμός, αθλητισμός για τους δημότες για, για, για….. Παντού. Σε όλη τη χώρα.Ναι, τα χεις ξανακούσει…. Στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπου όλοι πάνε με όλους:Ακροδεξιοί με κεντρώους, φιλελεύθεροι με σοσιαλιστές. Κεντροαριστεροί για παν ενδεχόμενο. Όλοι τους για να κατασκευάσουν το ελληνικότατο πια «σαξές στόρι» που το βιώνουμε καθημερινά.Δεν χρειάζεται να πασχίσουν άλλο!! Το καταλάβαμε. Δουλεύουν όλοι μαζί για να διατηρήσουν ό,τι εμείς ζητάμε να γκρεμίσουμε. Γιατί η ζωή τους, όπως θάλεγε και ο Παλαμάς :
(Η ζωή τους περνά σκυμμένη σκλάβα,
μες στου βιβλίου το μαλακό χαρέμι).
(Η ζωή τους κουλουριαστό σκουλήκι,
κι ενός ίσκιου το γγίξιμο το τρέμει).
Η τραγική πραγματικότητα είναι εδώ (και στα Γιάννενα), η ανθρωπιστική κρίση είναι εδώ (και στα Γιάννενα),η εκπτώχευση της κοινωνίας είναι εδώ (και στα Γιάννενα) ο αυταρχισμός είναι εδώ (και στα Γιάννενα)!!!Και μεις λέμε : είμαστε διαφορετικοί , αφήνουμε πίσω τους πολιτικάντες και
προχωράμε με «λογισμό και μ’ όνειρο». Και σ’ αυτό το όνειρο χωράνε όσοι θέλουν ανατροπές.Ανατροπές σε κατεστημένες νοοτροπίες, σε πολιτικές που ωφελούν τους λίγους και εξαθλιώνουν τους πολλούς, σε πολιτικούς και μηνύματα που απευθύνονται σε αφελείς, σ’αυτούς που μας θέλουν αυτοχειριασμένους να αναμασάμε τα ψίχουλά τους.Και σε όσους επιμένουν να μετράνε τα πράγματα ποσοτικά, αριθμητικά ας το κάνουν. Για μας ένα μετράει: η ποιότητα της ψήφους σας.

Γιάννης Στέφος. Γιάννενα-Πολίτες Για την Ανατροπή
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων