Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Την ανάσυρση του φακέλου για την Κενάν Μεσαρέ ζητούν 1.400 Γιαννιώτες

Παρέμβαση και της Οργάνωσης «S.O.S. Τροχαία Εγκλήματα»…

Τέλος στο… σήριαλ της οδού Κενάν Μεσαρέ, ζητούν επιτέλους να μπει 1.400 Γιαννιώτες, που συχνά με ανακοινώσεις τους και σειρά παρεμβάσεων προς Δήμο, Περιφέρεια Υπουργεία, Εισαγγελέα, Συνήγορο του Πολίτη, Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, αναδεικνύουν την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου, που όπως υποστηρίζουν ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων και χωρίς καμιά πρόβλεψη ασφαλείας.Μάλιστα πρόσφατα κάτοικοι με έγγραφό τους προς την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Πολεοδομικής Πολιτικής της Ε.Ε., και την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες υπέβαλαν «Αίτηση για Ανάσυρση από το αρχείο και επανεξέταση του φακέλου για το έργο «Εσωτερικός Δακτύλιος Ιωαννίνων, Κατασκευή Οδού Κενάν Μεσαρέ».

Η Οργάνωση S.O.S.
Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Πανελλαδικός Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» στον οποίο συμμετέχουν, εκτός από πρόσωπα και πανελλήνιοι επιστημονικοί φορείς που εμπλέκονται Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες.«Η ιστορία της οδού Κεναν Μεσαρέ στα Γιάννενα, δρόμου του

«εσωτερικού (μικρού) δακτυλίου της πόλης αποτελεί μια σύνοψη της αυθαιρεσίας που μπορεί κανείς να συναντήσει σε κάθε ελληνική πόλη. Η παντοδύναμη τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και κάθε είδους διοίκηση αυθαιρετεί εις βάρος των πολιτών και τους εκθέτει σε κίνδυνο», τονίζεται σχετικά στην παρέμβαση. Σε άλλο σημείο ο Σύλλογος αναφέρει ότι «δυστυχώς τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας και της προστασίας των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου είναι ζητήματα που δεν απασχολούν το εκλογικό σώμα. Η εικόνα των ελληνικών πόλεων είναι αδιάψευστος μάρτυρας γι’ αυτό. Και η απουσία έστω και νύξεων για το θέμα στα προεκλογικά προγράμματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των υποψηφίων για τους Δήμους και τις Περιφέρειες το ίδιο».

Να τοποθετηθούν…
Με αφορμή τις εκλογές ο Σύλλογος επισημαίνει ακόμη ότι «οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια ευκαιρία, αλλά και μια υποχρέωση για να τοποθετηθούν όλοι. Η ιστορία της οδού Κενάν Μεσαρέ δυστυχώς επιβεβαιώνει απόλυτα την θέση μας πως τα τροχαία δεν είναι ατυχήματα. Ελπίζουμε τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλά και να μη θρηνήσουμε θύματα λόγω των εγκληματικών παραλείψεων που έχουν γίνει».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ